Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-04, 09:02   #1501
Paulinkus
Zadomowienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
dzień dobry wszystkim
Paulinkus ja jej ściemniałam trochę, że źle się czuję i że brzuch mnie pobolewa, co prawda czasem boli ale nie ma jakieś tragedii, ale coś czuję, że jakbym powiedziała, że wszystko jest ok to o zwolnieniu mogłabym pomarzyć bo z wielką łaską mi je dała, ale to chyba zalezy od lekarza bo u mnie niektórzy wiem, że od początku ciąży bez problemu wystawiają.
Już prawie 7 kg mam na plusie koniec z czekolada itd bo w życiu tego nie zgubię zrobiły wam się może już jakieś rozstępy?
Tak właśnie myślałam, że będę musiała trochę pościemniać. Mam nadzieję, że wypisze mi zwolnienie na 3 tygodnie bo ostatnio coś mówił, że tylko na 2 tygodnie daje. Jak nie da to chyba na ostatni tydzień wyżebram coś od rodzinnego co do rozstępów to na brzuchu i piersiach nic nie mam ale na biodrach chyba zaczynają mi się robić takie małe oby to była tylko moja wyobraźnia ja na plusie jestem 5 kg.
Stary 2014-09-04, 09:03   #1502
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
witajcie!
gratuluję udanych wizyt (i tych z których jesteście mniej zadowolone też)

skrzatek ja mam te leginsy i odmiennie do justysi jestem z nich mega zadowolona! w sumie tylko w nich chodze załuję, że mam tylko jedną parę...

ja dziś o 3 w nocy się obudziałam i koniec spania. tysiąc myśli i każda z innej parafii. dziecko, inne problemy, niepewnosci i takie tam pierdy.. no masakra. tż też się wiercił. wpół do 5 postanowiłam wstać bo zaczęło mnie w żołądku ssać :P Głodomorra się obudziła i też dawała kopniaki. poczytałam was trochę i po 5 wróciłam do łóżka. muszę chyba poczytać albo podpytać lekarza o coś na lepsze spanie (melisa chyba tylko wchodzi w grę bo tabsy wiadomo odpadają). a może wy słyszałyście o czymś na mocniejszy sen?
Glodomorra

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 09:07   #1503
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Tottet taki slodki
Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
paulinkus mam identycznego kota! a ten Twój to dobry jest skarb nie ma co, że Ci tak pomaga
Jak tylko rozłoże się z notatkami na łóżku mimo że ma jeszcze wolne miejsce to i tak się ułoży na samym środku notatek albo na laptopie ale to zawsze raźniej przynajmniej mam z kim porozmawiać jak tż jest w pracy
Stary 2014-09-04, 09:09   #1504
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Lolcia czy ty w ogóle gotujesz albo jesz jakieś normalne posiłki które nie pochodzą z pizza hut albo nie są gotowymi daniami na wynos, do podgrzania lub innymi tego typu? Piszesz że Twoja ciąża jest obarczona możliwością przedwczesnego porodu a dostarczasz dziecku witaminy tylko w sztucznych formach czyli w tabletkach. Nie obraź się ale może zmieniłabyś dietę na bardziej zdrową.
Hmmm...
Szczerze mowiac nie bardzo wiem o czym piszesz, bo w pizzy hut ostatnio bylam chyba z 2ms temu,dan na wynos w ogole nie jadam i nie zamawiam.
Staram sie jesc zdrowo, tylko troche ciezko mi jest jak to napisalas, ugotoqac sobie obiad, bo gdybys uwazniej czytala,to nie moge wstawac z lozka i jem to co ugotuje mi tz-et , a nie moge miec do niego pretensji, ze nie potrafi mi zrobic extra lecza czy innych golabkow.

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 09:13   #1505
19Inka90
Wtajemniczenie

Paulinkus moja Fidzutta jak tylko tz wraca z pracy i otwiera laptopa od razu jest na kompie No bo wiesz skoro komputerek nie jest stworzony do lezenia dla kotka to czemu jest zrobiony z ciepelka ??

Emilka
Stary 2014-09-04, 09:24   #1506
Linka1984
Zakorzenienie

Hej brzuchate lasencje

Mialam ciezką noc , wczoraj wieczorem moj kot cudny miał wyrywane ząbki...krwawił całą noc , musiałam zwinąć jasny dywan i lazić za nim ze szmatką i sprzatać..potem ulozył się w lozku i tak mu kapało i kapało ale zniszczył mi posciel jasną..no nic trudno. Przynajmniej teraz juz go nie bedą ząbki bolały Próbował dziś coś zjesc ale mu nie wyszło..musze go pasztetem na palcu jakoś wspomagac

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 09:27   #1507
LoLcIa123
Zakorzenienie

A czemu sie wyrywa zeby kotowi? Tez mam kota i nie wiedzialam, ze mozna/trzeba .

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-09-04, 09:42   #1508
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
A czemu sie wyrywa zeby kotowi? Tez mam kota i nie wiedzialam, ze mozna/trzeba .
kot przybłeda się nie mył i miał taką próchnicę ze zęby go bolały i dziąsła krwawiły. Antybiotykiem były podleczone , wyrwane i dalej walczymy z antybiotykami zeby stan zapalny zszedł zupelnie wetka mowi ze nawet korzenie były czarno-zielone...

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 10:08   #1509
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Paulinkus moja Fidzutta jak tylko tz wraca z pracy i otwiera laptopa od razu jest na kompie No bo wiesz skoro komputerek nie jest stworzony do lezenia dla kotka to czemu jest zrobiony z ciepelka ??
albo po co spać obok skoro można spać na kimś
Stary 2014-09-04, 10:12   #1510
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
kot przybłeda się nie mył i miał taką próchnicę ze zęby go bolały i dziąsła krwawiły. Antybiotykiem były podleczone , wyrwane i dalej walczymy z antybiotykami zeby stan zapalny zszedł zupelnie wetka mowi ze nawet korzenie były czarno-zielone...
Też mamy kota przybłede na szczęście nie było z nim takich problemów, natomiast od dłuższego czasu leczymy uszko u psa, bez rezultatów, chyba musimy zmienić weterynarza, bo zamiast zrobić jej z tego ucha jakiś wymaz i dać odpowiedni antybiotyk, to wali w ciemno. Psina już dostała od tych antybiotyków zakażenia ukł. mocz. i teraz nam wszędzie w dodatku sika, a ucho i tak boli

Tymoteusz
23.11.2014r

Edytowane przez LoLcIa123
Czas edycji: 2014-09-04 o 10:34
Stary 2014-09-04, 10:39   #1511
katherine13
Raczkowanie

GG do katherine13

Cytat:
baaardzo mądry kotek musze chyba kota przytargać do domu i za jego pomocą oduczyć tż przesiadywania przy komputerze
katherine13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-04, 10:48   #1512
19Inka90
Wtajemniczenie

Katherine polecam !!! Kotki to sama slodycz,i dają dużo radości ostatnio przytargala jakaś mysz i pisze do TŻ ze mamy zwłoki na balkonie a on do mnie ze to moja wina bo wjechalam jej dzień wczesniej na ambicje mówiąc ze jest do dupy Hunterem to ja mowie do niego ze zamiast myszy mogłaby jakiegoś Forda mustanga upolować a TŻ do mnie "ty się lepiej zamknij bo gdzie Ja konia zakopie jak ona źle Cie zrozumie !!"

Emilka
Stary 2014-09-04, 10:54   #1513
Suqub
Zakorzenienie

Część Dziewczyny.

INKA tekst Twojego TŻa poprawił mi humor

U mnie średnio i za bardzo się nie udzielam. Dziś rano złapał mnie skurcz w podbrzuszu na szczęście szybko puścił, do tego ból pleców i jeszcze bolą mnie nogi i nie wiem od czego.
Gabrysia coś spokojna się zrobiła, mam nadzieję ze to chwilowe.

W domu bałagan coraz większy ale remont postępuje.

U mnie ładna pogoda słonecznie i nie za zimno.
Miłego dnia Wszystkim

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 10:56   #1514
LoLcIa123
Zakorzenienie

Moja kotka też jest łowna, ale to mnie akurat denerwuje, bo szkoda mi tych biednych ptaszków, myszek i innych
Ale w zimę to jest mistrzyni do 7 śpi z mamą, absolutnie pod kołdrą, a jak tylko mama wsta'je, to już czeka pod naszymi drzwiami . Już ją muszę oduczyć

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-09-04, 11:10   #1515
madziqqq
Rozeznanie

a ja przyznam szczerze, że jakoś nie przepadam za kotami, po prostu się ich boję :P kiedyś sąsiedzi mieli taką kotkę która zachowywała się jakby dzika była i nigdy nie wiadomo było czy się na nogę nie rzuci
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 11:15   #1516
19Inka90
Wtajemniczenie

Sugub ciesze sie ze choc troszke poprawilam humor Ja od dzisiaj od rana mam takie dziwne skurcze...zarowno brzucha,jak i krzyza,tak sie zastanawiam czy to nie sa te przepowiadajace... w sumie nie sa jakos strasznie bolace,aczkolwiek uciazliwe...

Lolcia Ja mam nowego przyjaciela Zimorodek przelatuje do mnie na balkon po ziarenka slonecznika,i tak fajnie przylatuje,obczaja gdzie Fidzutka,jak jej nie ma to szybciutko dziub dziub i chyba do gniazda leci i tak kilkanascie razy dziennie Wczoraj myslalam ze padne ze smiechu jak drwil z Figi,bo ona byla w domu za szyba,i sraczki prawie dostawala jak go widziala a ten sobie na spokojnie balowal na balkonie

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Madziaqqq moja ciotka ma taka kotke !! Mizurii jest najslodsza i najladniejsza kotka jaka widzialam ale franca daje sie glaskac tylko stopami bo tak ja wujek nauczyl,poglaskanie reka skutkuje sporo iloscia krwi

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

P.S 2 - Dziewczyny to siedzenie w domu mi szkodzi !!! z nudow zaczelam ogladac telenowele

Emilka
Stary 2014-09-04, 11:17   #1517
LoLcIa123
Zakorzenienie

Haha a mnie zadziwiło, jak raz moja kotka btw wabi się Truda siedziała na płocie i polowała na sikorkę, jednak ta siedziała na takiej cienkiej gałęzi, bez szans dla kota i moja Truda zaczęła tak na tego ptaka jazgotać jakby go opierdzielała, że ma zejść z tej cienkiej gałęzi haaha.
A już w ogóle jest śmiesznie, jak prowokuje psa do zabawy na plecach
;D

Inka a Ty masz nakaz leżenia? ja od leżenia w domu zaczęłam się zastanawiać dlaczego mam tak dziwnie zaprojektowaną lampę haha a seriale też zaczęłam oglądać w dodatku nie mam już żadnych ciekawych do zobaczenia i nawet w miłość na bogato próbowałam się wkręcić, ale nic z tego, nie przeszło .
Czekam na nowe odcinki chirurgów i nadrabiam właśnie prawo agaty

Co do skurczów to jak leżę plackiem mam dużo mniej, ale i tak czuję, natomiast przy chodzeniu, o matko i córko, czasami ciężko mi do kibelka dojść

Tymoteusz
23.11.2014r

Czas edycji: 2014-09-04 o 11:20
Stary 2014-09-04, 11:19   #1518
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:

P.S 2 - Dziewczyny to siedzenie w domu mi szkodzi !!! z nudow zaczelam ogladac telenowele
ale brazylijskie? bo inne się nie liczą hahah
Stary 2014-09-04, 11:28   #1519
Suqub
Zakorzenienie

INKA pociesze Cię- ja czekam aż Zbuntowany Anioł się zacznie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-04, 11:31   #1520
19Inka90
Wtajemniczenie

Madziaqqq jeden brazylijski i jeden hiszpanski
sekret na tv puls
Niewinna intryga na tvn7

Lolcia kompletnego nakazu lezenie to Ja nie mam,ale samo l4 + siedzenie sama od 9 do 17,plus to ze non stop mnie cos boli skutkuje tym ze laduje czesto gesto na kanapie a telewizja zafundowala cudowna ramowke na ta jesien A do tego ksiazka mi sie skonczyla

Emilka
Stary 2014-09-04, 11:32   #1521
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
INKA pociesze Cię- ja czekam aż Zbuntowany Anioł się zacznie

Ja w czasach jego 'popularności ' widziałam wszystkie odcinki oglądałam też Palomę i Lus Marię pogodę na miłość też .

Ja też tak siedzę sama ;/ tż-et albo w kancelarii, albo w sądzie i non stop go nie ma, ale cieszyłabym się gdybym mogła wstać i coś ugotować, posprzątać.. eh

Tymoteusz
23.11.2014r

Czas edycji: 2014-09-04 o 11:35
Stary 2014-09-04, 11:33   #1522
19Inka90
Wtajemniczenie

Sugub to piateczka tez na to patrze z nudow,chociaz dopiero teraz widze jakie to glupie a tyle lat temu jak mi mama zabraniala to ogladac to takie fajne sie wydawalo

Emilka
Stary 2014-09-04, 11:43   #1523
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
Tak właśnie o te mi chodzi. W takim razie nie wezmę. Właśnie pomimo tych zapięć wydawały mi sie mało elastyczne w pasie. W sumie to byłam przekonana, że ten pas ma być pod brzuchem, ale takie też potrafią uciskać.
ja mam te leginsy i jak dla mnie sa super za taka vene jak znalazals moglas wziasc
Stary 2014-09-04, 11:47   #1524
madziqqq
Rozeznanie

pamiętam czasy kiedy to dzień bez zbuntowanego anioła był dniem straconym :p
Stary 2014-09-04, 11:48   #1525
LoLcIa123
Zakorzenienie

Tak samo jak bez m jak miłość

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-09-04, 11:56   #1526
skrzatek24
Rozeznanie

Dajecie czadu z tymi telenowelami. Ja dla odmiany zupełnie nie mam czasu na tv. Dopiero koło 22 włączam jakiś program informacyjny. A dziś pogoda piękna, udało mi sie umyć okna. Ale u mnie z tym luz, nie musze sie jakoś mocno wyciągać, bo domek jednopiętrowy i spokojnie stojąc przed oknem mogę je umyć. A już nie mogłam patrzeć, tymbardziej, że nasz pies lubi swoje łapska odbic na szybie, a nawet przeciagnąć tymi łapami po całej szybie po deszczu np.

U mnie ze zwolnieniem nie było problemu. Jak tylko zaszłam w ciażę lekarka do której chodziłam pytała czy chcę, ale nie czułam wtedy takiej potrzeby, bo wszystko było ok. Natomiast niedługo później po plamieniach i krótkim pobycie w szpitalu już nie wróciłam do pracy. Może nie czułam sie jakoś fatalnie, ale przesądzily o tym dojazdy. Gdybym miała jeździć busem i później komunikacją miejską zajełoby mi to w jedną stronę ok 1,5 h i lekarka sama powiedziała, że wie jakie to jest meczące. A nie zawsze miałabym samochód do dyspozycji. Na każdej wizycie dostaję zwolnienie na 4 tygodnie.

Mysza dzięki też za Twoją opinię, troche za późno doczytałam, bo własnie wróciłam z biedronki i nie zajrzałam czy te legginsy są jeszcze. Ale nie mam daleko, jakies 3 minutki, więc chyba się jeszcze raz pofatyguję. Lece po dziecię do szkoły. Mam nadzieję, że nie zapeszę, ale jestem taka szczęśliwa, że w tej szkole mu się podoba i rano leci jak na skrzydłach, a do przedszkola zawsze z marudzeniem, ociaganiem.
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 12:04   #1527
alekaz1
Zakorzenienie

Od rana bylam z kuzynka na miescie teraz pokoj jeden posprzatalam i nie mam sily normalnie a jeszcze w kuchni jest burdel.
Stary 2014-09-04, 12:15   #1528
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
dzisiaj piękny dzień! zaraz gonię na trening a potem do apteki po magnez. ja biorę (lub nie zależnie od pamięci) 2tabl. asmagu. moja ginka nie powiedziała że ma być tyle czy tyle! a uważam że jeśli ma się warzywno-owocową dietę to nie trzeba się dopychać na maxa tabsami. oczywiście wskazania z wyników to inna sprawa ale dziewczyny....jeśli nie macie jakichś problemów z wyników, zagrożonej ciąży czy skurczów to nie pchajcie w siebie tego tyle....
ja robię tak że na drugie śniadanie jak np. jem jogurt to mieszam małego danonka z naturalnym i dorzucam różne bakalie czy otręby....
dla chętnych lista bogatych w magnez składników http://www.niam.pl/pl/artykul/959-15...atych_w_magnez
Basjenia ja jem dużo owoców i warzyw, do tego soki 100% (te w kartonie ale i te robione samemu), robię koktajle na jogurcie naturalnym z bananem (a ten bogaty w magnez), a mimo wszystko skurcze mnie łapią i ten brzuch mi twardnieje. Teraz łykałam 1 dziennie Osteovit i Pregnę, a od wczoraj tez 3 razy dziennie Slow mag. Gdyby nie było to konieczne już bym odstawiła wszelkie tabletki, ale lepiej dmuchać na zimne..

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
Już prawie 7 kg mam na plusie koniec z czekolada itd bo w życiu tego nie zgubię zrobiły wam się może już jakieś rozstępy?
Madziqqq Ja ważę już 56kg a startowałam z 47kg więc już u mnie 9kg na plusie, ale nawet tego po mnie nie widać. Jak stanę tyłem to nawet nie widać że w ciąży jestem Na szczęście jeszcze żadne rozstępy się u mnie nie pojawiły i mam nadzieję, że tak zostanie do końca

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Tak moj kot pomaga mi sie uczyc ;-)
Paulinkus lubię takie szarawe koty A kot pewnie się kładzie i myśli sobie "Głaszcz mnie i smyraj po brzuszku a nie patrzysz na te kartki"

Cytat:
Dziewczyny to siedzenie w domu mi szkodzi !!! z nudow zaczelam ogladac telenowele
Oj Inka wczoraj też stwierdziłam, że świat się kończy Rano nic w tv nie ma, a wieczorem 'nowa ramówka jesienna'. I tak tym sposobem, sama nie wiem czemu ale oglądałam program "kto poślubi mojego syna?" Stwierdzam - Nigdy więcej takiego zła Mąż się tylko ze mnie śmiał

Wy z kotkami sobie w domu siedzicie a ja z psiulkiem moim Dzisiaj pobawiłam się w manikiurzystkę psią i obcięłam dwa pazury psu Trochę szalała, ale w nagrodę dostała ciasteczko

Edytowane przez Hasiap
Czas edycji: 2014-09-04 o 12:17
Hasiap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 12:22   #1529
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Ja w czasach jego 'popularności ' widziałam wszystkie odcinki oglądałam też Palomę i Lus Marię pogodę na miłość też .

Ja też tak siedzę sama ;/ tż-et albo w kancelarii, albo w sądzie i non stop go nie ma, ale cieszyłabym się gdybym mogła wstać i coś ugotować, posprzątać.. eh
Też to już oglądałam ale zawsze to włączam i robię obiad. Jakoś mi raźniej wtedy

Cytat:
Sugub to piateczka tez na to patrze z nudow,chociaz dopiero teraz widze jakie to glupie a tyle lat temu jak mi mama zabraniala to ogladac to takie fajne sie wydawalo
Oo tak. Kiedyś byłam taka współczujaca na pewne sytuacje w tej telenoweli a teraz bym zatłukła za głupie postępowanie jak to człowiek dojrzewa

Stary 2014-09-04, 12:26   #1530
Roksape
Zadomowienie

A ja dzisiaj byłam z młodą w przedszkolu i fajnie sobie radzi

Od wczoraj mnie coś kłuje w środku i mam schiza a jutro po obiedzie wizyta,oby nic się złego nie działo :/

Zbuntowany anioł... he he uwielbiałam tą,ale przyznam szczerze,że jestem maniaczką seriali. Pon i wt " m jak miłość", śr " na dobre... " w czw " przyjaciółki " w pt to chyba " rodzinka.pl" sobota " mam talent" a w niedziele " lekarze" nic tylko żyć w świecie tv
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości