Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-03, 19:50   #1471
sasia25
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Cytat:
Napisane przez katherine13 Pokaż wiadomość
A jakiej firmy buteleczki macie, albo zamierzacie mieć?
Ja mam butelki i smoczki Avent. Nie wiem, może dokupie jeszcze jakieś inne.

alekaz super ciocia u mnie jakoś nikt się nie wychyla z prezentami poza moją mamą i teściową. Na szczęście zostało mi do kupienia już tylko łóżeczko, wanienka, termometr z tych droższych i reszta to już jakieś pierdoły typu pampersy, chusteczki itp, bo właśnie zrobiłam spore zakupy w aptece online i większość kosmetycznych rzeczy mam z głowy

Nati a Ty będziesz miała robioną glukozę? chyba coś pisałaś, że nie. Ja chyba też nie i zastanawiam sie czy zrobić sobie tu w PL? nie wiem, na tych naszych wyspach mają jakies bardzo luźne podejście do wszystkiego
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 19:53   #1472
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
A właśnie miałam pytać odnośnie tych kaszek bobovity, bo zauważyłam że tam jest wit A i witaminach dla ciężarnych też mam, kurczę teraz mam stres że mogłam przedawkować
pytanie brzmi....czy od początku ciązy miałaś chociaż jeden posiłek/dzien bez stresu co nie zjesz to masz stres i chyba sie już do tego przyzwyczailam

Dzwonił moj dr powiedział ze jeśli ja ok 30 min chodziłam to prawdziwy wynik jest na 100% ponad 140 i zdecydowanie nie powtarzać wyników bo bez sensu tylko mam jechać po skierowanie do poradnii diabetologicznej w szpitalu i dietka + glukometr. To ciaża po ivf wiec nie bedziemy z niczym ryzykować..plus taki ze już nie przytyje

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 20:00   #1473
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Super, że ok po wizycie
mam pytanie odnośnie magnezu... Jaka jest dawka tego slow mag ? Bo ja mam magne b6 i biorę raz dziennie, ciekawa jestem czy nie za mało ;/
Na opakowaniu mam napisane tak "Jedna tabletka zawiera 535 mg magnezu chlorku sześciowodnego, co odpowiada 64 mg jonów magnezu". I tak jak pisałam wcześniej teraz mam brać po 3 tabletki dziennie, a później dwie dziennie. Na opakowaniu jeszcze napisane, że ich można brać (oczywiście po konsultacji) do 6 tabletek dziennie, ale to przy stwierdzonych niedoborach magnezu i też tylko przez 3 tyg a później też należy zmniejszyć dawkę.
Stary 2014-09-03, 20:00   #1474
alekaz1
Zakorzenienie

Sasia mi z drozszych to zostal fotelik plus adaptery i materac do lozeczka a tak to juz kosmetki i jakies ☠☠☠☠☠☠☠y.
Stary 2014-09-03, 20:03   #1475
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
pytanie brzmi....czy od początku ciązy miałaś chociaż jeden posiłek/dzien bez stresu co nie zjesz to masz stres i chyba sie już do tego przyzwyczailam
też tak pomyślałam, że nasza Panna Lolcia się wszystkim stresuje spokojnie, na pewno nic złego się ani Tobie ani dziecku nie stało
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 20:04   #1476
19Inka90
Wtajemniczenie

Linka Javwlasnie chciałam napisać ze jak tak czytam ze ta ma stresa po tym a tamta pi tamtym to czuje sie masakrycznie wyrodna matką... Ja na prawdę jem wszystko tak jak przed ciążą, tylko do normalnych posiłków dorzucilam owoce i warzywa w formie takich przekąsek a wyniki teraz powtarzalna i wróciły mi do normy wiec chyba moja dieta jest dobra i mała ma wszystko co potrzebuje

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 20:10   #1477
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Maczuma to ze mnie wyrodna matka JA czytam kryminal Camilli Lackberg "Fabrykantka aniolkow"
ja jestem na Niemięckim Bękarcie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Minka - 3 godz??? matko, dla mnie 2 godz to było dłuuuugo (co prawda nie było mnie z 2,5 godz bo nim pani mnie nakuła na czczo, nim dała glukozę, ja ją wypiłam i od wypicia policzyli te 2 godz). Też miałam nakaz siedzenia na pupie.
jak się zapisywałam to pani powiedziała, że 3 godziny siedzenia a to nie 3? 2? jak dla mnie to lepiej, bo nie widzi mi się tam kisnąć tyle czasu

Cytat:
A ja codziennie jem kaszki bobovita, naprawde w ilosciach takich, ze wow.
Myslicie ze mozna tyle tego jesc ? niby wydaje sie, ze to zdrowe ale ja sie zbytnio nie znam .
co może być zdrowego w takiej kaszce? sama chemia! i tona cukru

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
uff ;D

a te kaszki to nie są zbyt słodzone? nie wydaje mi się, żeby były zdrowe. Lepiej chyba samemu zrobić zwykłą kaszkę i dodać owoce
zgadzam się!

Cytat:
Napisane przez jusssi Pokaż wiadomość
Justysia kolejność jest taka:
Księżniczka z lodu, Kaznodzieja, Kamieniarz, Ofiara losu, Niemiecki bękart, Syrenka, Latarnik i Fabrykantka aniołków.

Ja na początku przeczytałam nie po kolei, bo nie wiedziałam że to seria. Ale lepiej czytać od początku
Cytat:
Ja nie wiedziałam ze to saga !! I czytam tą część jako pierwszą :/ kurczeeee cale życie pod górkę !!
ja kiedyś przypadkiem kupiłam Kamieniarza, po przeczytaniu Kaznodzieję i wtedy się kapnęłam że to saga więc przeczytałam Księżniczkę z lodu, pózniej Ofiarę Losu i jestem na Bękarcie losy głównych bohaterów da radę poukładać wg własciwej kolejności

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Nati a Ty będziesz miała robioną glukozę? chyba coś pisałaś, że nie. Ja chyba też nie i zastanawiam sie czy zrobić sobie tu w PL? nie wiem, na tych naszych wyspach mają jakies bardzo luźne podejście do wszystkiego
sasia na wyspach zasada jest taka, że jak na wywiadzie z położną na poczatku powiesz, że w rodzinie cukrzyca występuje, że twoja mama miała to ci zrobią tym sposobem i ja i moja siostra miałyśmy to badanie a cukrzycy w rodzinie nie było
Stary 2014-09-03, 20:15   #1478
LoLcIa123
Zakorzenienie

Ja mam po prostu zbyt duzo czasu wolnego i wymyslam debilstwa :p ale moze moje lezakowanie potrwa juz niedlugo, to sie wezme za cos na powaznie

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 20:29   #1479
Justyssia87
Rozeznanie

6 tabsów magnezu? mi sie to wydaje b. dużo, ale może on słaby jest dlatego taka ilość? moze wystarczy kupic mocniejszy i brac go mniej 2,3tablety na dobe? Ja biore 1tabletke megnezu wiem, że z przedawkowania magnezu są podobne objawy jak przy niedoborze, ze oko skacze, że skurcze sa w nogach, ja tak kiedys mialam ze jak duzo bananow jadlam to mialam za duzo magnezu i nie moglam ich tyle jesc
To moze ten ciagle twardenijeacy brzuch jest ze zbyt duzej dawki? sprobuj brac mniej moze cos sie zmieni, ale reki obciac sobie nie dam

Dziewczyny a ja sie tak najadłam ze mi brzuch rozsadza, te frytki i nugetsy, pasty jajeczne z majonezem i wszystko inne..masakra czuje sie jak bania co ma pęknać nic, ide sie wyłożyc na łozeczko i coś pooglądać. Dobranoc
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 20:38   #1480
LoLcIa123
Zakorzenienie

Justysia biore tyle ile kazalo mi dwoch lekarzy, ale ja mam ciaze obarczona ryzykoem porodu przedwczesnego, wiec pewnie stad ta dawka. Lekarka mowila, ze w razie W nadmiar wysikam podobno.
Lykalam tez chela mag b6 mama i to juz 'tylko' cztery ale to bylo zwiazane ze zwiekszonym w niej stezeniu od tego ktory jem regularnie.
Teraz dostalam tez nowe zelazo . Tardyferon

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 20:44   #1481
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
jestem po wizycie i zła jestem jak diabli :/ larwa wredna z wielka łaską dała mi zwolnienie ale chyba jak na złe wstawiła leżące :/ no wredna to moja lekarka strasznie :/
Powiedziałaś jej wprost że chcesz już zwolnienie czy ściemniałaś że coś Cię boli? Stresuję się przed moją jutrzejszą wizytą i mam nadzieję że również dostanę L4 dlatego tak się dopytuję jak dotąd nie byłam jeszcze na ani jednym dniu zwolnienia na ciążę a to powoli koniec 6 miesiąca

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-03, 20:49   #1482
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Roksi zartujesz z ta jedna tabl.?
Ja tez jem magne b6 w sumie 6 tabletek na dobe, a mam nawet jesc 8 !!
Bo mi kurcze jak wychodziłam ze szpitala to nie przypisali magnezu tylko no spe. Sama zaczęłam brać i zaczęłam od jednej tabletki i powiem szczerze,że po kilku dniach czułam różnicę. Teraz mnie to zastanawia czy nie za mało, w piątek mam wizytę to pogadam i tak się modle żeby ten krążek wszystko trzymał, bo mnie nastraszyłaś tym zsunięciem i nie wiem co myśleć :p

Tardyferon też mi przypisali...
Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Na opakowaniu mam napisane tak "Jedna tabletka zawiera 535 mg magnezu chlorku sześciowodnego, co odpowiada 64 mg jonów magnezu". I tak jak pisałam wcześniej teraz mam brać po 3 tabletki dziennie, a później dwie dziennie. Na opakowaniu jeszcze napisane, że ich można brać (oczywiście po konsultacji) do 6 tabletek dziennie, ale to przy stwierdzonych niedoborach magnezu i też tylko przez 3 tyg a później też należy zmniejszyć dawkę.
To chyba podobnie ma ten magne b6

Chyba mi się młoda podniosła do góry, bo wcześniej waliła w pęcherz a teraz mam zgagę. W sumie da się znieść, ale jak z Basią w ciąży byłam to tak była ułożona, że paliło mnie jak nie wiem praktycznie non stop
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 20:53   #1483
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
A ja codziennie jem kaszki bobovita, naprawde w ilosciach takich, ze wow.
Myslicie ze mozna tyle tego jesc ? niby wydaje sie, ze to zdrowe ale ja sie zbytnio nie znam .
Lolcia czy ty w ogóle gotujesz albo jesz jakieś normalne posiłki które nie pochodzą z pizza hut albo nie są gotowymi daniami na wynos, do podgrzania lub innymi tego typu? Piszesz że Twoja ciąża jest obarczona możliwością przedwczesnego porodu a dostarczasz dziecku witaminy tylko w sztucznych formach czyli w tabletkach. Nie obraź się ale może zmieniłabyś dietę na bardziej zdrową.
Stary 2014-09-03, 21:51   #1484
sasia25
Rozeznanie

Minka no to klops, bo ja już miałam ten wywiad i powiedziałam, że nikt nie ma cukrzycy. Więc już sama nie wiem, skoro tam mają takie podejście, to może trzymać się tego czy zrobić sobie tutaj to badanie?
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 07:23   #1485
skrzatek24
Rozeznanie

Sasia ja na Twoim miejscu zrobiłabym tutaj. Koszt chyba niewielki, ok 20 zł, a bedziesz spokojna, że sprawdziłaś czy wszystko ok.

Wklejam Wam co zasłyszała ostatnio autorka jednego z blogów, które podczytuję: "W dzisiejszym temacie, odpowiedzialności za małe gesty, za dobre słowa: zasłyszana, parkowa dyskusja dwóch mam: jedna w ciąży, z około półtorarocznym maluchem przy boku. -"Będziesz miała przesrane -tyle Ci powiem" - mówi ta nie- w ciąży. -" Między moimi jest niecałe trzy lata różnicy i na początku myślałam, że zwariuję." Dziewczyna w ciąży milczy, nic nie mówi. No bo co ma powiedzieć? Może nie będzie tak źle? Nie strasz? Jakoś będzie?
Jest taka opowieść o Sokratesie i trzech sitach. Zanim otworzysz usta, zastanów się: czy to co masz do powiedzenia na pewno jest prawdą? Czy jest przynajmniej dobre? Czy jest konieczne aby to powiedzieć?
Jeśli to co masz do powiedzenia, nie jest w 100 % pewne, prawdziwe, ani dobre, ani nie ma konieczności dzielenia się tym z drugim człowiekiem, to po co otwierać usta?
Trzy sita
Pamiętajcie" (źródło: facebook, Manufaktura Radości)

Aaaaaaaaaa i witam się w trzecim trymestrze

Edytowane przez skrzatek24
Czas edycji: 2014-09-04 o 07:25
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 07:24   #1486
alekaz1
Zakorzenienie

Hej
sasia u nas to padanie musi byc zrobione a za granica juz nie. Moze u nas sa lekarze przewrazliwieni. Koszt tego badania nie jest chyba drogi tak mi sie wydaje.

Ale mam lenia ostatnio od poniedzialku sprzatam i musze sie w koncu za to zabrac.
Stary 2014-09-04, 07:28   #1487
maczuma
Rozeznanie

Skrzatek, true story

Dzień dobry!
Stary 2014-09-04, 07:40   #1488
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
Wklejam Wam co zasłyszała ostatnio autorka jednego z blogów, które podczytuję: "W dzisiejszym temacie, odpowiedzialności za małe gesty, za dobre słowa: zasłyszana, parkowa dyskusja dwóch mam: jedna w ciąży, z około półtorarocznym maluchem przy boku. -"Będziesz miała przesrane -tyle Ci powiem" - mówi ta nie- w ciąży. -" Między moimi jest niecałe trzy lata różnicy i na początku myślałam, że zwariuję." Dziewczyna w ciąży milczy, nic nie mówi. No bo co ma powiedzieć? Może nie będzie tak źle? Nie strasz? Jakoś będzie?
Jest taka opowieść o Sokratesie i trzech sitach. Zanim otworzysz usta, zastanów się: czy to co masz do powiedzenia na pewno jest prawdą? Czy jest przynajmniej dobre? Czy jest konieczne aby to powiedzieć?
Jeśli to co masz do powiedzenia, nie jest w 100 % pewne, prawdziwe, ani dobre, ani nie ma konieczności dzielenia się tym z drugim człowiekiem, to po co otwierać usta?
Trzy sita
święta prawda!

Gratuluję 3 trymestru

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Minka no to klops, bo ja już miałam ten wywiad i powiedziałam, że nikt nie ma cukrzycy. Więc już sama nie wiem, skoro tam mają takie podejście, to może trzymać się tego czy zrobić sobie tutaj to badanie?
Ja bym zrobiła - nie wiem czy wszędzie ale u mnie w laboratorium trzeba było mieć skierowanie od lekarza na krzywą, więc wcześniej się podpytaj jak jest u Ciebie.

Miłego dnia

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 07:56   #1489
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Ja na glukozę idę w przyszły czwartek to będzie 27t5d mam nadzieję ze nie za późno....
ja glukozę mam jutro, to będzie 23t2d i mam nadzieję, że nie za wcześnie...powiem położnej który to mój tc bo jak ustalała termin to nie pytała a ja też nie policzyłam od razu

Cytat:
Roksi zartujesz z ta jedna tabl.?
Ja tez jem magne b6 w sumie 6 tabletek na dobe, a mam nawet jesc 8 !!
ja biorę magne b6 max po 1 tab, mam kupiony jeszcze magnezin i czasem sobie go łyknę jak nie zapomnę a moja gin twierdzi, żeby brać tyle ile piszą na opakowaniu, natomiast druga gin ta z nfz od początku ciąży słowem nie wspomniała o żadnych witaminach magnezie czy czymkolwiek każdy lekarz ma swoje fanabaerie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-04, 07:58   #1490
skrzatek24
Rozeznanie

Kiedyś pisałyście o legginsach ciążowych z biedronki. Ktoraś z Was posiada i jest zadowolona? Nie uciskają brzucha, podbrzusza? I czy kupowałyście taki sam rozmiar jaki nosiłyście przed ciążą czy jednak większe? Zastanawiam się czy się nie zbiegną trochę po praniu. Wczoraj znalazłam u siebie przecenione na 8 zł i miałam wziąć, ale nie wiem czy i za tę niewielką kasę warto.
Stary 2014-09-04, 08:02   #1491
Basjenia
Zadomowienie

witam!
Skrzatku bardzo dobry fragment...ale cóż dla niektórych szklanka będzie zawsze w połowie pusta a nie pełna. mało tego przedstawiąci to w taki sposób że ci w pięty pójdzie....
dzisiaj piękny dzień! zaraz gonię na trening a potem do apteki po magnez. ja biorę (lub nie zależnie od pamięci) 2tabl. asmagu. moja ginka nie powiedziała że ma być tyle czy tyle! a uważam że jeśli ma się warzywno-owocową dietę to nie trzeba się dopychać na maxa tabsami. oczywiście wskazania z wyników to inna sprawa ale dziewczyny....jeśli nie macie jakichś problemów z wyników, zagrożonej ciąży czy skurczów to nie pchajcie w siebie tego tyle....
ja robię tak że na drugie śniadanie jak np. jem jogurt to mieszam małego danonka z naturalnym i dorzucam różne bakalie czy otręby....
dla chętnych lista bogatych w magnez składników http://www.niam.pl/pl/artykul/959-15...atych_w_magnez

osobiście bardzo lubię zarodki pszenne-w kierfurze po 3zł! i człowiek zje zdrowo i magnez przyswoi!a jakie mało tuczące

jak się zbiorę to i holtera dzisiaj odbiorę..
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 08:03   #1492
Justyssia87
Rozeznanie

Hejo
Za glukoze płaciłam 16zł plus glukoza 5zł, ale potzrebne skirowanie, zrób sobie tu w PL będziesz spokojniejsza

Miałam dziś straszny sen :/ z resztą co noc mam jakies głupkowate sny i potem spac nie moge ale ten dziś był tak super realistyczny. Sniło mi sie że byłam w ciazy z bliźniakami i okazalo sie ze będa chore i na usg widziałąm jak..brzydko wygladają, ze takie buzie i mowilam lekarzowi ze nie chce miec chorych dzieci, ze czemu ja,ze maja byc zdrowe eh..a potem rosja nas zaatakowala i uciekalam z tego szpitala i bombardowali mnie, takie głupotyyyyyyy i później urodziłam te maluszki przedwcześnie i byly takie małe i ledwo zyły i ja mialam wyrzuty ze tak o nich mowilam eh.. dobrze ze sie potem obudziłąm!

a do tego z takim bólem biodra i krzyza z prawej str sie obudzilam z enie wiem jak usiasc juz Zamowilam tez wpt ta posciel do małego i co?i kurier jeszcze sie nie zjawił a dzis czw juz! facet dostal opieprz a okazalo sie ze czas realizacji maja 6dni i ze w pt to wysla dopiero, ja pitole!
ale spoko spoko dzis bedzie fajny dzien, ma byc 26C słonko, kupie sobie ksiazke a jutro juz prawie weekend wiec gitara

uciekam myć włoski, miłego dnia

skrzatek- ja mam te z bidy, te z regulowanym zapieciem z boku jak w staniku, o tym mowisz?ale nie ejstem za dowolona uciska mnie to, jzu wole miec pas ponizej brzuch niz nad nim i te zapiecie ze stanika mnie drapie jak sciagam leginsy, drapie mnie po brzuchu.

Edytowane przez Justyssia87
Czas edycji: 2014-09-04 o 08:05
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 08:13   #1493
skrzatek24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość

skrzatek- ja mam te z bidy, te z regulowanym zapieciem z boku jak w staniku, o tym mowisz?ale nie ejstem za dowolona uciska mnie to, jzu wole miec pas ponizej brzuch niz nad nim i te zapiecie ze stanika mnie drapie jak sciagam leginsy, drapie mnie po brzuchu.
Tak właśnie o te mi chodzi. W takim razie nie wezmę. Właśnie pomimo tych zapięć wydawały mi sie mało elastyczne w pasie. W sumie to byłam przekonana, że ten pas ma być pod brzuchem, ale takie też potrafią uciskać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-04, 08:17   #1494
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
Trzy sita

Aaaaaaaaaa i witam się w trzecim trymestrze
te pitolenie i straszenie jak to teraz już zawsze będzie okropnie. Przestałam z kimkolwiek rozmawiać na temat dzieci bo wychodzi że jestem z marsa. Wierzę, że będzie dobrze

Edytowane przez Paulinkus
Czas edycji: 2014-09-04 o 08:18
Paulinkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 08:24   #1495
madziqqq
Rozeznanie

dzień dobry wszystkim
Paulinkus ja jej ściemniałam trochę, że źle się czuję i że brzuch mnie pobolewa, co prawda czasem boli ale nie ma jakieś tragedii, ale coś czuję, że jakbym powiedziała, że wszystko jest ok to o zwolnieniu mogłabym pomarzyć bo z wielką łaską mi je dała, ale to chyba zalezy od lekarza bo u mnie niektórzy wiem, że od początku ciąży bez problemu wystawiają.
Już prawie 7 kg mam na plusie koniec z czekolada itd bo w życiu tego nie zgubię zrobiły wam się może już jakieś rozstępy?
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 08:48   #1496
19Inka90
Wtajemniczenie

Dzien dobry

Skrzatek swietna historia gratulacje III trymestru

Madziaqqq Czytasz mi w myslach Tez mialam pytac jak tam wasze sprawy z rozstepami,u mnie brzuszek czysty poki co,tak samo poki co nic nie znalazlam na piersiach

Zamowilam sliczne sukieneczki dla Emilki 3 pary leginsow i bolerko nie ma to jak szalec moment przed wyplata

Emilka
Stary 2014-09-04, 08:56   #1497
Paulinkus
Zadomowienie

Tak moj kot pomaga mi sie uczyc ;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1409817369171.jpg (86,1 KB, 23 załadowań)
Stary 2014-09-04, 08:56   #1498
mysza88
Rozeznanie

witajcie!
gratuluję udanych wizyt (i tych z których jesteście mniej zadowolone też)

skrzatek ja mam te leginsy i odmiennie do justysi jestem z nich mega zadowolona! w sumie tylko w nich chodze załuję, że mam tylko jedną parę...

ja dziś o 3 w nocy się obudziałam i koniec spania. tysiąc myśli i każda z innej parafii. dziecko, inne problemy, niepewnosci i takie tam pierdy.. no masakra. tż też się wiercił. wpół do 5 postanowiłam wstać bo zaczęło mnie w żołądku ssać :P Głodomorra się obudziła i też dawała kopniaki. poczytałam was trochę i po 5 wróciłam do łóżka. muszę chyba poczytać albo podpytać lekarza o coś na lepsze spanie (melisa chyba tylko wchodzi w grę bo tabsy wiadomo odpadają). a może wy słyszałyście o czymś na mocniejszy sen?
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 08:58   #1499
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Tak moj kot pomaga mi sie uczyc ;-)
Tottet taki slodki

Emilka
Stary 2014-09-04, 08:58   #1500
mysza88
Rozeznanie

paulinkus mam identycznego kota! a ten Twój to dobry jest skarb nie ma co, że Ci tak pomaga
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości