![]() |
#1501 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1502 |
Zadomowienie
|
MADDY - na akurat z tym się nie zgodzę
![]() Broń Boże gdy cokolwiek zrobi to ja zawsze jestem najszczęśliwsza na świecie bo to dla mnie nieoceniona pomoc dzięki której więcej czas poświęce jemu i dzieciom. Ale wiem, że są takie kobiety właśnie jak piszesz. Obejrzałam Pingwiny, iCarly i teraz gdzieś tam widziałam Niania będzie, ale już pasuje i uciekam spać ![]() Śpijcie dobrze!
#1503 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Dzis snilo mi sie, ze urodzilam synka ! ![]() W temacie sprzatania i domowych obowiazkow to u mnie jest jak u Niezawsze, czyli moj Maz jest z tych sprzatajacych ![]() ![]() Nie powiem, zebym byla balaganiara, lubie jak jest czysto w domu ale nie musze miec tego wlasnie w tym momencie a on ma taki pedantyczny nawyk sprzatania, czasem jest to denerwujace...choc i tak juz troche wyluzowal, bo jak go poznalam, to nie byl w stanie wyjsc z domu z pozostawionym kubkiem w zlewie ![]() Odkad zamieszkalismy razem to od poczatku mielismy podzial obowiazkow, np ja sprzatalam lazienke, on kuchnie, on odkurzal, ja scieralam kurze ![]() Prasowaniem ja sie zajmuje bo to lubie bardzo. On za to czesciej gotuje. ![]() ![]() Ma taka prace tzw wolny zawod i czesto jest w domu w ciagu dnia, jak ja pracowalam to prawie zawsze czekal na mnie obiad po powrocie ![]() Jednak minusy tez sa-czesto lazi i gledzi ze to czy tamto jest do posprzatania..czasem jest to mega irytujace..ale z dwojga zlego juz wole to niz ja bym miala go pilnowac :P Kurcze tak czytam o Waszych leniuszkach i stwierdzam, ze maja za dobrze ![]() I pewnie nawet nie doceniaja tego bo wszystko maja podane na tacy. Moze jakas terapia szokowa? Nie posprzatal tego o co poprosilyscie? Trudno, obiadu dzis nie ma ![]() Albo trzeba zrobic konkretny podzial obowiazkow, jak sami nie wiedza co maja robic to lista w widocznym miejscu i odhaczamy po kolei. Moze wtedy zobacza ile w domu jest czynnosci do roboty... Wiem, ze latwo tak mowic z zewnatrz ale pracujcie nad nimi bo jak sie dziecko urodzi to wszystko sie wywroci do gory nogami i bez.pomocy drugiej strony ani rusz. ![]()
#1504 |
Zakorzenienie
|
![]() witam się w 11 tygodniu ![]() ![]() ![]() co do sprzątnia... Mój TŻ to złoty chłop, może wynika to też z tego, że mieszkał sam i musiał dawać sobie radę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 |
Zakorzenienie
|
Wy o leniach. No mi się właśnie miarka przebrała dziś i jak TŻ wróci z pracy to sobie porozmawiamy. Rozpasł się od kiedy jestem na L4. Oczywiście jestem w domu i nie mam zagrożenia ciąży więc spokojnie mogę sprzątać, zmywać i takie tam. (wcześniej był podział ja lazienkę on kuchnia+odkurzanie i nawet jakoś to szło) Ale cholera jasna talerz po zupie jak jadł wieczorem to na mnie do rana czeka aż włoże do zmywarki,po sniadaniiu to samo. A zmywarkę to nie wiem kiedy wypakował. Nie mówię że ma się tarzać i sprzatać po pracy skoro ja jestem w domu, ale sprzątać PO SOBIE i utrzymywać moją wykonaną pracę może-dwie rączki ma. Mój tak ma bo mamusia za nich wszystko robiła (a była ich 5!)ale ona nie pracowała.
Mi zajęło 4 lata żeby wypracować system że on też coś robi w domu..A teraz znów.. On twierdzi że mu syf nie przeszkadza, a mnie ch*j strzela poprostu. Nie widzi że trzeba odkurzyć i takie tam. Po zakupy za to zawsze pójdzie ![]() Za to Sonia, Młodego nauczyłam sprzątać po sobie i pomagać (wkładać pranie do pralki, podaje pranie, talerze odnosi po sobie) - także da się z młodym materiałem.. ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- no i gotuje jak ma czas i to dobrze, tylko w kuchni potem taki sajgon że kończy się iż ja to sprzątam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jej, dziewczyny ja na swojego narzekam ale jak tak czytam o waszych to masakra. Moj robi po 15 h ciężko fizycznie i jak go poprosiłam zeby zmywarke zapakował bo mam odruch wymiotny to od razu zrobił. Jak ma wolne to zawsze mi pomaga jak poproszę, sam to rzadko sie weźmie. Ale jak chora jestem albo cos to sam z siebie sie czasem domysli... Ja wczoraj wzięłam paracetamol bo tak mnie bolała prawa zatoka .... Masakra.... Dzis nie boli póki co ale prawa dziurka w nosie zatkana i leze w lozku. Goraczki nie mam...
![]() |
#1507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1508 |
Zakorzenienie
|
Witajcie.Śniadanie zjedzone,mieszkanie ogarnięte, teraz mykam na fitness po dłuższej przerwie spowodowanej przeziębieniem.
Co do emków to mój sprząta,myje podłogi,okna,odkurza,ście ra kurze i zmywa naczynia.Nie mogę nic powiedzieć,wiadomo robi to najczesciej w weekend bp tak to pracuje,ja w tygodniu z grubsza ogarniam M. Udanego dnia wszystkim i zdrówka chorowitkom.
#1509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wgl dzien dobry wszystkim, znowu mnie nie bylo 1 dzien i stron nie do nadrobienia :P
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Zakorzenienie
|
jestesmy wlasnie po sniadaniu ktore w polowie jedzenia cos srednio sie chcialo przyjac
![]() ![]() z moim teztem bywa roznie, raz sprzata, myje okna, odkurza(bo przywaznie on sie tym zajmuje) a czasmai jak mu cos walnie to nic ![]() ![]()
#1511 |
Zakorzenienie
|
no ja też nie narzekam, zwłaszcza że odkąd jestem w ciąży to naprawdę widzę że się stara/zmienia.
Ja idę dzisiaj na badania, kończe kawkę i się zbieram, a tak mi się nie chce wychodzić na to zimno, brrrr ![]()
![]() |
#1512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zima idzie brrr....
![]() |
#1513 |
Zakorzenienie
|
hej.
noc miałam paskudną ![]() soniuska a może by z nim pogadać może ma jakieś problemu i odreagowuje na tobie bo tak być nie może żeby o nic chłopa prosić nie wolno było bo on warczy zaraz..trzeba coś z tym zrobić bo w kwietniu dojdzie Ci maluszek i co? zostaniesz z tym wszystkim sama!? agnieszakk tak od razu Cię zwolnić nie mogą bo to nie zgodne z prawem, nie wiem czy masz zamiar potem iść na wychowawczy ale jak nie to wystarczy że przy powrocie bodajże zmniejszysz etat na 3/4 i przez rok jesteś chroniona, nie pamiętam jak t dokładnie jest ale w kodeksie pracy powinna być wzmiana o tym ![]() madison a w jakim wieku dzieciaczki masz? napisałaś że mąż zrobi mebelki.. jakiś stolarz? ma może firmę? bo szukam kogoś kto mi kuchnię na zamówienie zrobi.. w kwestii mężów to ja się tak zastanawiam czy to przypadkiem czasem nie jest też w jakimś stopniu przez teściową, bo mamusia robiła i synuś kochany nie musiał i tak mu zostało.. ja na szczęście nie mam problemów ze swoim mężem zakupy robi, sprząta, gotuje. Jak jeszcze pracowałam to się mijaliśmy żeby z opieką dać radę z chłopakami, to co jechało na rano to odbierało ze świetlicy a to które na 2 zmianę jechało to prowadziło do szkoły, ogarniało w domu i podszykowało obiad dla drugiego, co kilka dni jakies zakupy w międzyczasie, ale nie zdarzyło mi się przypominać żeby coś zrobił wręcz przeciwnie sam potrafi zadzwonić że chyba pieczywa nie ma i żeby sprawdziła to on kupi. Teraz jestem w domu a on i tak robi swoją robotę wraca i mi pomaga. wracając do porodu to przy 1 ok 15 mi się zaczeły pierwsze skurczybyki ok 20 mnie na porodówkę przenieśli a o 2 było po wszystkim. Drugi poród pojechałam ok 17 do szpitala już z rozwarciem na 2cm na dzień dobry zanim wypisałam papiery i poczekałam aż posprzątają salę po wcześniejszej to już miałam 5cm.. i o 23 było po wszystkim. Drugi poród lux malina położne mnie rozśmieszały że a to mnie nie słychać czy przypadkiem spać im nie poszłam bo inne to się drą a ja sobie oddychałam na spokojne, a to że mąż uciekł paskud jeden bo synów tylko umie robić i żeby chociaż córkę zrobił i na poród nie przyszedł to by jeszcze zrozumiały, oczywiście wszystko w żartach a na partych to mi imię wybierały dla syna ![]()
#1514 |
Zakorzenienie
|
Właśnie ogladnelam w dzień dobry tvn reportaż.o czworaczkach. Wow. No u mnie śniadanie z leksza weszło, nie chce zapeszać
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Zakorzenienie
|
Udanego podglądania
![]() ![]() U mnie Dżunior śpi i mam chwilę dla siebie ![]() Pogoda taka pod psem.... Mõj tż teź mi pomaga, robi sam zakupy, odkurza, obsługuje zmywarkę no i codziennie po pracy zajmuje się synkiem ![]() Ja mam poduszkę ,,fasolkę'', mniejsza niż ,,kojec''. Polecam i do spania i do karmienia piersią. Bardziej poręczna. Jak już piszecie o wyprawce to jak tylko macie warunki to polecam łóżeczko o wymiarach 140x70 które zmienia się z wiekiem dziecka, takie łóżeczko-tapczaniki. Myślę że kupię takie po raz drugi |
![]() ![]() |
![]() |
#1516 |
Zakorzenienie
|
Madzix moze przepowiednia;P
hehe to masz Meza takiego jaka ja jestem;P kochana ale moj wie np co ma zrobic (bp ja mu mowie czasem)ttlko on to robi ze dwa tygodnie bo tak odklada:/ i to mnie do pasji tez np doprowadza. Bird zamien sie :P Koperco haha z tym talerzem to mam tak samo:P haha moj dokladnie taki sam, tez mu syf nie przeszkadza. no ja wlasnie bede dziecko uczyc,nie ma tak dobrze ;P haha moj tez jak cos ugotuje to musze wszustkie szafki nawet myc bo brudnymi rekami wszystko wyciaga. Blackberry hehehe;P trzasne a zebys wiedziala;P kuruj sie ![]() ![]() Mala dziekuje kochana ![]() Malinka matko zazdro;P ![]() Boleczko hej ![]() powodzonka Gosiak ![]() kochana wczoraj ewidentnie mial zly dzien i mnie wkurzyl, podobno to ja go wczesniej wkurzylam bo ja go mecze z poprawianiem koca po sobie ;P ale dobra,wstrzymam sie z tym moim pedantycznym kocem i zobaczymy jak bedzie hehe ![]() a co do tego ze to przez tesciowa to ja juz na wstepie powoedzialam;P.. choc zlota kobieta i kocham ja bardzo ![]() Rosario ![]() ![]() wstalam o 9 ale do teraz w lozku leze. i lece szybko sniadanir bo z glodu umre!!!:/ potem musze ogarnac dom i leciec do tesco po zarowke i jakies czekoladki(na pewno zerkne na dzial dzieciecy;P). dzisiaj na 19 ide do mojego biologicznego ojca,pozniej ma tam przyjsc M. oboje mamy problem z chodzeniem tam,bo za nim nie przepadamy..ale zaprosil i glupio odmowic,choc mam go dosc,bo nie umie uszanowac tego ze moj M dzis o 6 wstal,o 7 juz wyszedl z domu i do 19 pracuje :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1517 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Tetrowych uzywam ciagle jako sliniaki dojedzenia, czasami sie dopieraja, czasami nie, ale w koncu to nie ubranie, wiec jakies tam plamki olewam. ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Wklada sie je w takie specjalne majtki Z PULU lub welny, nie powinny przeciekac.Tylko trzeba je zmienic po kazdym siknieciu. Edytowane przez kordelka85 Czas edycji: 2014-09-26 o 09:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1518 |
Zakorzenienie
|
Hej Kochane!
Też dziś oglądałam DDTVN gdzie pokazywali czworaczki. Podziwiam ludzi jak radzą sobie w takich sytuacjach. Moja koleżanka ma trojaczki i to MEGA hardcore! Idę się kąpać i trochę ogarnąć w domu, a po poludniu warsztaty Mamo to ja ![]() ![]()
#1519 |
Zakorzenienie
|
Bez pampersów ani rusz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1520 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Moj tez pojechal na montaz, do Polski heheheh |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1521 |
Zakorzenienie
|
soniuska a w tesco jest co oglądać
![]()
#1522 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sobie inhalacje wodą z solą, odetkał mi się nos, jaka ulga - mówie wam!
Mąż wczoraj wstawił okno w pokoju i mam taki syf... ale dziś jeszcze bedzie robił więc tyle co zamiótł wczoraj i leży ten burdel. A ja w nim leże i przepatrzeć nie mogę... nie wiem jak ja jutro do pracy pójde, mam nadzieje ze juz ciut lepiej mi bedzie. Na szczęście to tylko 5,5h. A muszę iść, najwyzej nic nie bede robić tylko klientów obsługiwać. Po cichu licze ze szef będzie w pracy i jak mnie zobaczy to odeśle do domu ![]()
#1523 |
Rozeznanie
|
Hejka
![]() u mnie co do sprzatania to mi moj pomoze. Ale potem kazdemu sie chwali ile to on roboty zrobil...... ![]() Soniuska wspolczuje ![]() ![]() cashmere ja tez to ogladalam, i sama nie wiem po czym zaczekam plakac ![]() ![]() ja ide lezakowac, ostatnio mam tylko na to ochotę ![]()
#1524 |
Zadomowienie
|
Witam się z rana i tak tylko na szybko odpiszę ( potem nadrobię resztę bo Marcel chałupę roznosi :p)
GOSIA - tak mój mąż to stolarz, ma firmę i pewnie by Ci kochana chętnie meble zrobił, ale my z północy kraju,a on przez deficyt czasowy i nadmiar zleceń maksymalnie dojeżdza 200km (a do ciebie ze 400 byśmy mieli) dalej nie bo to po prostu się nie opłaca. Ale zapytam może ma znajomych gdzieś z twoich okolic. O ile oczywiście byś chciała. Moje dzieciaki mają: Córki - 3lata i prawie 4msc Synek - rok i 9msc ![]() Udanego piątku!
![]() ![]() 2003, 2004, 2008, 2013, 2014 - IVF 06.2011 - NATALKA i AMELKA![]() ![]() ![]() 12.2012- MARCELEK ![]() 07.2014 - IVF ![]() ![]() Edytowane przez _Madison_ Czas edycji: 2014-09-26 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dibra czekam u gina miedzy pacjentkami to sobie poczekam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1526 |
Zakorzenienie
|
Gosiak wlasnie bede wychoozic
![]() Blackberry no mi inhalacje tez pomogly. Czajelka ![]() ![]() Madison udanego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1527 |
Zakorzenienie
|
Madison a to rzeczywiście kawał drogi by wyszedł ale zawsze lepiej spytać i dac komuś zarobić
![]() ![]() niezawsze dzięki za info ![]()
![]() |
#1528 |
Zadomowienie
|
A nie pochwaliłam się zamówiłam w końcu meble i łóżka do nowych pokoi dzieciaczów. Zadowolona jestem pod koniec przyszłego tygodnia powinny przyjść i już praktycznie cały remont poddasza będzie zrobiony. Zostanie przerobienie starego pokoju Marcela na gabinet, odświeżenie pokoiku po Natce i Melce dla robaczek i drobne poprawki na górze. Można więc powiedzieć, że do października się wyrobimy
![]()
#1529 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie tak jak piszesz - ja sie boje ze jakby sie cos ze mna lub dzieckiem dzialo to zanim przewioza do innego szpitala w wawie przez korki.... brr Cytat:
![]() Do kiedy ta promocja? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Zakorzenienie
|
Chałupa sprzątnieta, Młody posprzatał (w bólach) swój pokój i próbuje spać. Ja się herbatkuję i zaraz ćwiczonka, bo ja zmarźluch jestem i jakoś tak skostniałam:P
Sonianajśmieszniejsze w tym wszystkim jest to że syf jaki zostawiają po sobie strasznie w oczy kole (buty porozwalane, talerze wszędzie, okruchy) a sprzatnięcie tego zajmuje cholera mniej niż 5min. I zawsze zastanawia mnie dlaczego oni tego nie robią skoro to nie wymaga ani czasu ani energii. To dla mnie zagadka dziejowa.. Ja na bank jednorazówki. Niby jestem eko, segreguje śmieci, baterie itp. Ale ni cholery nie wyobrażam sobie zycia bez jednorazówek! I zgadzam się że Nobla powinni za nie dać i zgadzam się drogo to wychodzi, no ale trudno..:P Tak oddychanie obiema dziurkami docenia się dopiero wtedy, gdy ma się katar ![]() rosario kurcze a jakieś zaskórniaki?? A dowiedziałaś się może jak to jest z umową do dnia porodu a rocznym macieżyńskim?? i zapomniałam resztę.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.