|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 |
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II
Pisałam już w tym wątku o tym. Można mieć dostęp do internetu od Aero (http://aero2.pl/)
![]()
#1502 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Na studiach mówili nam o tym, że przy ciężkiej, nagłej chorobie jednego dziecka rodzice muszą pamiętać o tym, żeby drugie dziecko nie czuło się zaniedbane. Że od tego są spotkania rodziców i dzieci z psychologami. Bo wiadomo, że chore wymaga więcej czasu, ale o zdrowym nie można zapomnieć. Potem to zdrowe rodzeństwo ma poczucie niekochania, zaczyna symulować, sprawiać problemy wychowawcze - żeby zwrócić na siebie uwagę. A tu fundować takie coś z założenia... Cytat:
Ale znam przyczynę robienia w takich kamienicach mieszkań komunalnych. Często to budynki z piecami węglowymi zamiast C.O., z łazienkami na korytarzach, całą instalacją wymagającą remontu. Trzeba grubej kasy na remont całego budynku. A tak to da się na socjalne i po kłopocie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1503 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1504 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale już rozumiem rodziców, którzy chcą mieć więcej niż jedno dziecko, nawet chore i realnie oceniają swoje możliwości czasowe (co by nie zaniedbywać zdrowej pociechy), no i finansowe. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() "sznurowane, kolorowe, z akcentami z bajki Violetta, wysokie za kostkę" "moga być ze złotymi dodatkami, nalepiej ciemne, wysokie za kostkę, na płaskim obcasie" Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1505 | |
Zakorzenienie
|
Kurka wodna, weszłam na jakieś losowo wybrane miasto i jak czytam opis starszych osób prawie przez cały czas przykutych do łóżka, którzy wymieniają
Cytat:
![]() |
#1506 |
Konto usunięte
|
Przeraza mnie ile tym patalogicznym rodzinom daje sie kasy.
![]() Ludzie tyraja, aby taka banda darmozjadów mogla sie mnozyc i powielac patologie. nie moge czytac tego watku. Ludzie sa straszni, az sie gotuje w srodku. ![]() I pomyslec ze obok rodzin alkoholików i dzieciorobow sa biedne, chore, starsze osoby, ktore byc moze pomocy nie otrzymaja, bo ktos sie zlituje nad tamtymi. :/ Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2014-11-26 o 00:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1507 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do komentarzy na FB SzP to warto by robić screeny komentarzy, zanim zostaną usunięte. Żeby pokazać jak wygląda moderacja tam. Aż zastanawiam się, jak zainteresować dziennikarzy tą sprawą. Najlepsza byłaby jakaś prowokacja, typu zgłoszenie się do SzP i pościemniamie, ale już za późno. Ale jeszcze teraz, z tymi opisami, oczekiwaniami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1508 |
Konto usunięte
|
Chatul mam aero i nie wierrze ze pan zdzisiek alkoholik ogarnalby swoim rumianym buziom wplate na konto aero, formalnosci i zakup modemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1509 | |
sissy that walk
|
Tak czytam i powiem Wam tylko, że wczoraj - po wysłuchaniu relacji mamy nt. tego, jaką "udaną" rodzinę wybrały osoby zajmujące się organizacją Paczki u niej w pracy - obliczyłam z ciekawości, ile nam zostaje na miesiąc na osobę. Wyszło na to, że to rodziny z SP powinny nam zrobić paczkę
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1510 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() dostałaś bana za to, że napisałaś prawdę ![]() Nie potrzebuję kawy z rana bo wątek skutecznie podnosi ciśnienie ![]() Cytat z Twarzoksiążki z cyklu coś o wdzięczności obdarowywanych: Pani XYZ: w zeszlym roku wybralam rodzine, zrobilam paczke. Byli to ludzie w wieku 40lat zdrowi, bezrobotni z corka 20letnia,ktora miala juz swoje dzieci. Kupilam im zabawki, buciki na zime, rodzinie jedzenie, dalam kuchenke gazowa i co uslyszalam? Ze paczka nie spelnila oczekiwan rodziny i zanim zdecyduje sie na pomoc rodzinie to, zebym ocenila, czy dam rade! Skutecznie mnie to zniechecilo i w tym roku juz nie pomagam! metal_fish we wczorajszych Faktach był reportaż na ten temat. Swieźbi mnie klawiatura by nie napisać paru gorzkich słów na temat SZP do redakcji TVN. Edytowane przez 201607121236 Czas edycji: 2014-11-26 o 07:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Wizażowy Kot Igor
|
Aaaaaa. To już rozumiem ( głupia, glupia ruda!). Po prostu jestem za biedna, by być darczyńcą. W sensie, że wg założeń SZP nie mieszczę się w targetowej grupie darczyńców. Nie stać mnie na sponsorowanie komuś pralki/lodówki ( te sprzęty sama mam wiekowe, bo z demobilu po rodzicach- na własne i nowoczesne "sama sobie musisz zarobić", jak powiedzieli słusznie). Z tego też powodu "zmywarka" brzmi dla mnie nieco egzotycznie.
Nie podoba mi się ta akcja. I wielu ludziom, choćby dlatego, że jeśli nawet mają dobre chęci i chcą pomagać to niektóre potrzeby beneficjentów po prostu przekraczają ich własne możliwości finansowe i wykraczają daleko poza przedmioty, ktore sami posiadają i używają. W sobotę zaczynam wolontariat na onkologii dziecięcej. Tam faktycznie mogę zrobić coś dobrego, poświęcić czas, siły, serce i myśli ludziom, którzy naprawdę nie zasłużyli na swój los. Akcja SZP od poczatku budzila we mnie mieszane uczucia i z każdym Waszym postem utwierdzam się w przekonaniu, że takie akcje więcej szkodzą niż faktycznie pomagają.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
#1512 |
Konto usunięte
|
Mijanou, nie wiem czy czytalas ale ktos wczesniej pisal, ze jak darczynca przygotuje paczke, ktora nie spelni oczekiwan rodziny to jest umieszczany na czarnej liscie
![]() Btw: podziwiam Ciebie, ze bedziesz pomagac na onkologii dzieciecej, ja nie dalabym rady psychicznie ![]() Edytowane przez 201607121236 Czas edycji: 2014-11-26 o 07:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1513 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Po prostu trzymaj kciuki.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1514 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Coraz bardziej zaczynam się dziwić, że ludzie łapią się na te akcje i są jej fanami ![]()
![]() |
#1515 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() I oczywiscie trzymam kciuki ![]() ajah jak bede miec czas w pracy to przeszukam posty, ale serio byla taka informacja:banghead: Edytowane przez 201607121236 Czas edycji: 2014-11-26 o 08:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1516 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ale mam tu na myśli osobę, która naprawdę ucieszyłaby się z używanego, ale sprawnego komputera, bo miałaby dzięki niemu większą szansę znalezienie pracy w swoim regionie.
![]() |
#1517 |
Zadomowienie
|
z ciekawości przeczytałam co chcą rodziny z moich okolic i np;
Mikołaj - płyta z grą Fifa 2015 na PS3, album na karty UEFA Champions ( dostępny w Biedronce) na marginesie dodam że Mikołaj ma 8 lat Magdalena kolczyk do pępka. Magdalena ma 23 lata jest na utrzymaniu rodziców w dokładnym opisie obuwia jakie potrzeba korki sportowe 38 mercurial nike Grzegorz - pierwsze dwa tomy sagi "Gra o Tron" Angelika - płyta "One Direction - 4ever young" Milan - samochód zdalnie sterowany (Monster Track lub podobny) ale są też osoby które chcą książkę o papieżu, jest dziewczynka która marzy o staniku w rozmiarze 0, chłopiec proszący o rękawice i czapke na zime |
![]() ![]() |
![]() |
#1518 |
Konto usunięte
|
Wielu się łapie na zasadzie "Robią w pracy paczkę, nie wiem komu i co, ale święta idą, to dorzucę się do składki i będę mieć dobry uczynek zaliczony."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Zakorzenienie
|
Otóż to - ludzie w ogóle nie patrzą na problem w szerszym kontekście. Akcja jest dobrze promowana, ma dobry PR, gwiazdy biorą udział, prezydent bierze udział - czyste dobro
![]() A co do akcji w pracy, to pewnie wiele mało asertywnych osób też boi się odmówić, no bo jak to, Brajan nie ma tabletuu, jak ty będziesz karpia jeść z tą świadomością!!11!! A że często darczyńca też nie ma, to już inna para kaloszy ![]()
![]() |
#1520 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli dotarła by do trzeźwo myślących osób, które chcą pomagać - podejrzewam, że zniechęciłoby ich do pomocy. A jest sporo bardzo potrzebujących osób, do których nie docierają inne akcje. Jeśli miałoby dotrzeć do decyzyjnych w akcji - myślę, że głowa spokojna, nie o takich rzeczach wiedzą. Mijanou Trzymam kciuki za wolontariat, robisz coś naprawdę dobrego. Cytat:
Czytam te komentarze ze strony SzP i mnie załamka bierze. Cytuję: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Proponuję SzP zostawić prawdziwie potrzebującym osobom, a tutaj stworzyć charytatywną akcję - spełnianie marzeń. Będzie się nazywać "Pan da tableta!". Zrobiłam nawet taką oto wizualizację: ![]() Jak widać, wiele ludzi żyje poniżej minimum socjalnego, bo nie posiada konsoli PSP, Xboxa lub tableta, wszystkorobiących robotów kuchennych i nie jeździ na wakacje na Szynszyle. Przyjmujemy również bony do Sephory, ciuchy od projektantów i wałczery do drogich restauracji. Wystarczą maślane oczęta, na pewno jest wiele osób, które zrozumieją takie potrzeby.
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-11-26 o 10:02 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1522 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1523 | |
Wtajemniczenie
|
podeślesz na pw? chętnie poczytam
![]() Cytat:
Ale pierwsze dziecko chce grę na PS 3. Grę. Czyli plejaka już ma. To kosztuje ponad tysiąc złotych. TYSIĄC ZŁOTYCH. Dziekuję, dobranoc
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1524 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Znalezione na fb: Chcieliśmy tylko coś dla dzieci bo nie jest nas stać córka która na 7 lat na astmę syn 3 latka jest nie do słyszący roczny synek na zeza jedynie córka która na 5 lat jest zdrowa proszę kogoś o pomoc. Ją jestem z torunia i jesteśmy 6 osobowa rodzina mamy 4 dzieci i żyjemy za 1700 zł pielęgniarka próbowała nas zgłosić ale niby już za późno a tu chodzi o dzieci 4ro dzieci jak uroczo... Jakbym miała z mężem 1700zł to bym się nawet na jedno nie zdecydowała ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Kolejne: czy dzwonicie jeszcze do ludzi co byli zgłoszeni? bo nas zglosiła organizacja ale nikt do nas nie dzwonił i nie przyszedł, mamy czekać jeszcze z nadzieją, że ktoś zadzwoni i przyjdzie ocenić sytuacje czy se darować? a jak tak to czemu na olano w potrzebie??!!!!!! A na fejsiuku milion zdjęć dzieci i swoich słit foci z różnych imprez, koncertów itd No i kiedy ci ludzie wreszcie zrozumieją, że nikt nie jest odpowiedzialny za ich sytuację i zmian powinni oczekiwać jedynie od siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Konto usunięte
|
No, zdecydowanie zgadzam sie chatul...
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Lapida. Plejka plejką ale do byle tv konsoli nie podlaczysz. |
![]() ![]() |
![]() |
#1526 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1527 |
Konto usunięte
|
Loloo wyslesz mi tez?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1528 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Konto usunięte
|
No taki tv od tysiaka sie zaczyna. Plejka tez. Ehe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Wredny kotecek
|
Z poprzedniej paczuszki albo na raty wzięte, które i tak są potem odliczane przez wolontariusza i mieszczą się w "po odliczeniu opłat"
![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Ale serio strasznie mnie jara połączenie w jednej chciejliście kaszy, makaronu i gier na xbox kinect ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:46.