Mamusie styczniowe 2016, cz. II - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-27, 11:20   #1501
kinga1701
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II

Ewusia za dzisiejszą wizytę

niunia gratulacje za wizytę, cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze

Ale wam zazdroszczę, że będziecie mieli osobny pokoik dla maleństwa, tak ładnie go można wtedy urządzić. Ja będę mieć tylko kącik w sypialni.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 11:28   #1502
czarnulax
Zakorzenienie

U nas też nie będzie teraz oddzielnego pokoiku. Nie ma na to miejsca.
Stary 2015-07-27, 11:39   #1503
uaoo
Zakorzenienie

Z nami też póki co będzie "mieszkał" maluszek, bo nie ma miejsca. Myślałam wczoraj, żeby nasz pokój jakoś przemeblować, ale nie bardzo wiem co można zrobić w tym nie wymiarowaym pokoju, inaczej niż teraz mamy chyba się nie da.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 11:51   #1504
hariett
Zadomowienie

Ja bym wolała żeby wszyscy przestali się tak tym ekscytować. Jakoś chciałam żeby dziecko było takie "nasze", a nie teściów
W ogóle nie wiem po co swojej mamie powiedziałam o lekkim spadku hemoglobiny. Jak przeżywaaaaa!

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 11:57   #1505
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Ja bym wolała żeby wszyscy przestali się tak tym ekscytować. Jakoś chciałam żeby dziecko było takie "nasze", a nie teściów
W ogóle nie wiem po co swojej mamie powiedziałam o lekkim spadku hemoglobiny. Jak przeżywaaaaa!
U rodziny męża za to temat ciazy nie istnieje. Nikt nie zapyta jak tam sie czuje, czy jak wyniki, co tam z dzieckiem. Zero tematu.
Sama nie wiem czy to źle ale chyba mi troche przykro.
Nie dogodzi kobiecie w ciąży
Stary 2015-07-27, 12:01   #1506
czarnulax
Zakorzenienie

U mnie za to pytają non stop. Wszyscy.
Stary 2015-07-27, 12:03   #1507
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
U mnie za to pytają non stop. Wszyscy.
Denerwuje Cie to ? Ja wiem ze za czesto to tez nie dobrze, ale nawet w celu podtrzymania rozmowy milo czasem jak ktos spyta o samopoczucie.
Stary 2015-07-27, 12:11   #1508
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Z tym kolorem to współczuję, ja chyba bym się zastanawiała nad przemalowaniem. Ja myślałam nad podróży różem plus coś dla dziewczynki, a dla chłopca odcienie niebieskiego. Ale jeszcze pooglądam różne zestawienia kolorów.
Przemalowaliśmy koszmarną lamperię w korytarzu i ten nieszczęsny pokój z plamą żółtą za meblami Malowanie kolejnego pokoju to byłaby masakra

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Tak patrzylam na allegro biale LED-y 30 sz na baterie kolo 13 zl takze chyba jeszcze tak w miare. Ja sie tak najaralam ze chyba nie bede czekac do swiat. Juz przegladalam kolory kordonkow i pytalam TZ-ta czy moze w domu Wikol mamy:-D
O widzisz no to szybka jesteś Ja jeszcze musze to skonsultować z Tż

Cytat:
Dziewczyny, mega efekt wychodzi też na bandażu (taki 4x5), balony na wodę kupiłam w Auchan, ale mogą być zwykłe, tylko one są zazwyczaj większe Jak będę w domu wyślę Wam zdjęcie tych moich robionych na zwykłych balonach i później jak zrobię dla Maluszka. Ja zaczęłąm robić z wikolu, później krochmal, ale ten musi być na świeżo bo później nieco traci moc i trzeba było poprawiać. Wikol to droższa opcja, ale skuteczniejsza Ja barwię farbami akrylowymi, a dla Malucha chcę żółte i zielone spróbować barwnikami do jaj, zobaczymy co z "mocą".
A, no i dmuchanie balonów na wodę buzią to zła opcja, fajnie jest mieć pompkę (my użyliśmy takiej do materacy). Przy zastosowaniu bandażu robi się szybciej niż nitkami czy czymś podobnym, nie jest to bardzo pracochłonne. Instrukcje są na blogach itp., ale to wystarczy po prostu obwijać bandażem na początku zmoczonym w "kleju", później na sucho i na koniec dociskamy więcej kleju, by dokładnie pokrył balon (z nitkami jest gorzej, bardziej się zsuwają, ale rzecz gustu) Wieszamy na czymś za "pępek" balona i schnie. Idealnie sprawdza się suszarka do ubrań

Ja lampki kupuję z e-bay.
Magda w Polsce na święta nie widziałam wielu na "białym" kablu :/ Ale czarny też ma to coś Magdusia to zależy od kleju, niestety przy wikolu zrywanie jest gorsze

Magda ale ta strona co podałaś sprzedaje tkaniny, a nie kocyki

PS. Ja znalazłam taką ofertę i chyba kupimy takie łóżeczko.
Co do bandażu jakoś mi się nie widzi... Za dużo motki z barwnikami

Sprzedaje tkaniny ale to mogę kupić metr i w sumie już duży ten kocyk byłby Plus zwykły materiał i zlecić krawcowej obszycie. Zobaczymy kocyków i tak mam nadto

Łóżeczko super Cena nawet spoko

Co do kolorów to myślałam nad tym cotton i moim nieszczęsnym pokojem Myślicie że do różowo-pomarańczowego pokoju pasowałoby beżowe, szare, jasno różowe ? Nawet dla chłopczyka by pasowało a przynajmniej nie ma wyjścia. O takie np. : KLIK KLIK KLIK KLIK

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Co do mieszkania dzidziusia u nas będzie miał tylko kącik w sypialni. I to musi narazie wystarczyć Ale kącik tez mogę ładnie urządzić

Co do pytania o samopoczucie - pytają mnie koleżanki, sąsiadka, kumple Tż. Moi rodzice nic, a teść wczoraj tak mnie "przytulił" a raczej ścisnął że mnie brzuch zabolał i musiałam siłą się odepchnąć To że nie widać w szerokiej sukience nie znaczy ze nie czuję szczególnie ze godzinę wcześniej o mało co nie zemdlałam w kościele Ale teść już tak ma więc machnęłam ręką.
także wiecie - wiecej zainteresowania mam ze strony znajomych i jest to miłe kiedy pytają jak się czuję czy coś mi trzeba albo wychodzą z papierosem czy coś.
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 12:11   #1509
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
U rodziny męża za to temat ciazy nie istnieje. Nikt nie zapyta jak tam sie czuje, czy jak wyniki, co tam z dzieckiem. Zero tematu.
Sama nie wiem czy to źle ale chyba mi troche przykro.
Nie dogodzi kobiecie w ciąży
Ze strony męża dokładnie tak samo jest co do mojej ciąży, mam wrażenie nawet jakby teściowa była zła i wkurzona, że my będziemy mieć drugie dziecko. Ona unika rozmowy na temat mojej ciąży, a jak już tż coś powie to zmienia temat.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-07-27, 12:13   #1510
frontin
Raczkowanie

Cytat:
U nas też nie będzie teraz oddzielnego pokoiku. Nie ma na to miejsca.
U mnie tak samo.

Cytat:
Mnie teściowie nie pytają, ale męża tak. Na szczęście nie trują mu i nie wydzwaniają bez powodu. Ja się tylko obawiam, że jak ich odwiedzimy, to będą nas pouczać. A tego nie zniesę :P Swojej mamie nie mówię o jakiś komplikacjach itd. Póki wszystko jest pod kontrolą nie ma co tego rozstrząsać.

Cytat:
Denerwuje Cie to ? Ja wiem ze za czesto to tez nie dobrze, ale nawet w celu podtrzymania rozmowy milo czasem jak ktos spyta o samopoczucie.
Zgadzam się. Ja wymagam tego od siebie - żeby pamiętać o urodzinach imienianch w rodzinie męża, jak babcia zachoruje to zawsze się dopytuję. Uważam, że to naturalne. Dlatego nie rozumiem, dlaczego nie jestem traktowana tak samo.
frontin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 12:32   #1511
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie denerwuje ze pytaja,bo poza ciaza jestem dalej ta Sama osoba i chcialabym porozmawiac na normalne tematy.

My bedziemy miec osobny pokoj ale malutki,jakies 5m2,nic innego nie damy rady wykombinowac. Niby mozemy zrobic na dachu kolejny duzy pokoj ale musielibysmy i lazienke dorzucic,zwiekszylyby sie znaczaco koszty :-(

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 12:34   #1512
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze? Czasem robi się to już męczące, ale biorę to na luz. Zawsze jak kogoś spotykam wiem, że zacznie od "jak się czujesz?" i nieraz to mi się śmiać chce. Z reguły i tak odpowiadam, że dobrze, bo przecież nie zacznę wymieniać co mnie boli i doskwiera
Stary 2015-07-27, 12:37   #1513
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Mnie by wkurzało jakby innych tematów ze mną nie było tylko o ciąży. Ale gadają normalnie i w międzyczasie ktoś się zapyta jak się czuję to odpowiadam że różnie i tyle Najbardziej mnie rozśmiesza jak facet się pyta, odpowiem ze właśnie mnie mdli albo że słabo mi a on do mnie z tekstem 'rozumiem Cię' I zawsze wtedy zieję że fajnie że chociaż ty mnie rozumiesz jak się czuję hahahah
Stary 2015-07-27, 12:38   #1514
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze? Czasem robi się to już męczące, ale biorę to na luz. Zawsze jak kogoś spotykam wiem, że zacznie od "jak się czujesz?" i nieraz to mi się śmiać chce. Z reguły i tak odpowiadam, że dobrze, bo przecież nie zacznę wymieniać co mnie boli i doskwiera

Jak znajomi pytają to tez mówię zawsze, że dobrze.

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Mnie by wkurzało jakby innych tematów ze mną nie było tylko o ciąży. Ale gadają normalnie i w międzyczasie ktoś się zapyta jak się czuję to odpowiadam że różnie i tyle Najbardziej mnie rozśmiesza jak facet się pyta, odpowiem ze właśnie mnie mdli albo że słabo mi a on do mnie z tekstem 'rozumiem Cię' I zawsze wtedy zieję że fajnie że chociaż ty mnie rozumiesz jak się czuję hahahah

ah Ci męźczyźni, oni zawsze nas rozumieją

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-07-27, 12:42   #1515
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
ah Ci męźczyźni, oni zawsze nas rozumieją
no właśnie Jedynie na nich możemy liczyć ! Najbardziej jednak mnie wkurzają teksty jednego kolegi Tż o tym że jak będzie duży brzuch to czy on będzie mógł dotknąć wara od mojego brzucha! On argumentuje to tym że on lubi jak się rusza... mam nadzieję że się nie będzie ruszało jak będzie chciał dotknąć
Nie znosze jak ktoś obcy mnie dotyka, przytula i w ogóle. Nawet jeśli tą osobę znam jak kumpel czy teść. Przytulac to mnie ma mąż a nie jakiś inny I weź ty wytłumacz takim ciołkom że potrzebuję przynajmniej metra strefy intymnej
Ale za dotykanie brzucha będę dawać po łapach
Stary 2015-07-27, 12:43   #1516
czarnulax
Zakorzenienie

Jak byliśmy ostatnio na tym ognisku, to mnie kolega zapytał jak się czuję i mówię "no X jak to w ciąży, powinieneś wiedzieć o czym mówię", a on "tak, tak, rozumiem" ale on już przeżył dwie ciąże swojej żony, ostatnia nawet dosyć niedawno
Stary 2015-07-27, 12:47   #1517
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Nie znosze jak ktoś obcy mnie dotyka, przytula i w ogóle. Nawet jeśli tą osobę znam jak kumpel czy teść. Przytulac to mnie ma mąż a nie jakiś inny I weź ty wytłumacz takim ciołkom że potrzebuję przynajmniej metra strefy intymnej

Też tego nie znoszę! Brr. Mnie już koleżanki próbują macać, ale już im powiedziałam, żeby tego nie robiły, bo nie lubię. A jakby chciał kumpel dotknąć to bym się czuła jakaś skrepowana i głupio by mi było, więc tym bardziej zaden kumpel nie dotnie mojego brzucha

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-07-27, 12:52   #1518
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
:
I ja też, brzucha mojego mogę dotykać ja i mój mąż. Inny proszę z daleko z rękami.

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Dziewczyny myślicie że kombinezony im bliżej zimy tym będą droższe? Bo tak myślę i stwierdzam, że może tak być i chyba po badaniach 13 sierpnia jak będzie wszystko ok to już zamówię, ten kombinezon do fotelika. Jak myślicie ?
Stary 2015-07-27, 12:57   #1519
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny myślicie że kombinezony im bliżej zimy tym będą droższe? Bo tak myślę i stwierdzam, że może tak być i chyba po badaniach 13 sierpnia jak będzie wszystko ok to już zamówię, ten kombinezon do fotelika. Jak myślicie ?
Już pod koniec jesieni będą wyprzedaże zimowe, także może warto jeszcze poczekać? Ja poczekam.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017

Edytowane przez uaoo
Czas edycji: 2015-07-27 o 12:59
Stary 2015-07-27, 13:02   #1520
Dotka90
Zakorzenienie

U mnie nasilenie pytań normalne
Teściowa za każdym razem jak rozmawia z TŻtem albo jak jesteśmy u nich, to pyta
Ale nie jest to jakieś nachalne, wręcz bym powiedziała, że miłe

Moja mama za bardzo nie pyta Jak jestem po wizycie, to zapyta jak tam, ale żeby mnie na co dzień pytać jak się czuję, to nie

Co do dotykania, to ostatnio w pracy, chyba pisałam? Wkurzyła mnie znajoma, bo stoję przy kserze, robię ksero, a ona podchodzi do mnie i mizia mnie po brzuchu i pyta 'czy już kopie'. Jeeezu, powiedziałam jej żeby tak nie robiła, bo to mega niekomfortowe było dla mnie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 13:02   #1521
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Już pod koniec jesieni będą wyprzedaże zimowe, także może warto jeszcze poczekać? Ja poczekam.
Wyprzedaże, pewnie zaczną się tak koło listopada? A mąż jak pojedzie do Polski po rzeczy to tak wrzesień, październik to pewnie akurat sezon zimowy w sklepach się zacznie, dobrze myślę. Jak ktoś się orientuje w tych miesiącach i wyprzedażach, to proszę o radę.
Stary 2015-07-27, 13:05   #1522
czarnulax
Zakorzenienie

U mnie się nikt nie pcha z łapami, przynajmniej jak na razie. Ale wiem, że będę gryzła jak ktoś tak będzie robił, lubię swoją przestrzeń osobistą Głaskać to mnie może mąż. Reszta wara. Niech sobie swoje macają
Stary 2015-07-27, 13:10   #1523
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie się nikt nie pcha z łapami, przynajmniej jak na razie. Ale wiem, że będę gryzła jak ktoś tak będzie robił, lubię swoją przestrzeń osobistą Głaskać to mnie może mąż. Reszta wara. Niech sobie swoje macają
I tak trzeba mówić
Stary 2015-07-27, 13:10   #1524
kogielmogiel
Rozeznanie

U mnie sie raczej nie pchaja z łapami, wiec w tym temcie mam spokój.
Wczoraj bylam ha chrzcinach u kuzynki, maly ma 5 miesięcy, ale bym juz chciala móc przytulić swojego bobasa
Jeszcze w weekend dostalam kolejne Zaproszenie na wesele. We wrzesniu mamy 3wesela tydzien po tygodniu, mam nadzieje ze będę zdolna pójść na wszystkie
Stary 2015-07-27, 13:19   #1525
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

O wlasnie... rowniez wyznaje taka zasade jak wiekszosc z Was Chyba nikt nie lubi jak go ktos nieproszony dotyka a tym bardziej mojego Maluszka.

W ogole obawiam sie ze ja jak urodze to bede zaborcza i zazdrosna matka i bede na kazdego warczala jak bedzie ktos chcial moje dziecko dotknacprzynajmn iej na samym poczatku...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 13:28   #1526
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Wyprzedaże, pewnie zaczną się tak koło listopada? A mąż jak pojedzie do Polski po rzeczy to tak wrzesień, październik to pewnie akurat sezon zimowy w sklepach się zacznie, dobrze myślę. Jak ktoś się orientuje w tych miesiącach i wyprzedażach, to proszę o radę.

Kolekcje jesienno-zimowe mogą być wprowadzane już w sierpniu.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Dziewczyny czy macie jakieś pomysły na obiad ale bez mięsa? Nie byłam na zakupach i nic nie mam.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-07-27, 13:37   #1527
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny czy macie jakieś pomysły na obiad ale bez mięsa? Nie byłam na zakupach i nic nie mam.
Pieczony ryż z warzywami, opiekane ziemniaki z jajkiem i surówka, fasolka szparagowa z bułką, kotlety z jajka, sera i pieczarek moje ulubione krokiety z kapusta lub pieczarkami. Ja mam dużo pomysłów, ponieważ mięsa nie jadam (za wyjątkiem piersi z kurczaka i mięsa wołowego mielonego)
Stary 2015-07-27, 13:41   #1528
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Pieczony ryż z warzywami, opiekane ziemniaki z jajkiem i surówka, fasolka szparagowa z bułką, kotlety z jajka, sera i pieczarek moje ulubione krokiety z kapusta lub pieczarkami. Ja mam dużo pomysłów, ponieważ mięsa nie jadam (za wyjątkiem piersi z kurczaka i mięsa wołowego mielonego)

Poproszę o przepis na kotlety z jajka, sera i pieczarek i krokiety bo przyznam, że nigdy nie robiłam

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-07-27, 13:47   #1529
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Poproszę o przepis na kotlety z jajka, sera i pieczarek i krokiety bo przyznam, że nigdy nie robiłam
Ugotowane jaka na twardo
Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i smażyć z drobno pokrojoną cebulką aż płyn wyparuje.
Jajka drobno posiekać, dodać pieczarki z cebulką, bułkę tarta lub suchą namoczoną w mleko jak kto woli, jajko, żółty ser tarty na tarce, przyprawy do smaku, Wymieszać i formujemy kuleczki, obtaczamy w bułce i smażymy. Na koniec się zajadamy ze smakiem

Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami tez sa pyszne.
Stary 2015-07-27, 13:51   #1530
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ugotowane jaka na twardo
Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i smażyć z drobno pokrojoną cebulką aż płyn wyparuje.
Jajka drobno posiekać, dodać pieczarki z cebulką, bułkę tarta lub suchą namoczoną w mleko jak kto woli, jajko, żółty ser tarty na tarce, przyprawy do smaku, Wymieszać i formujemy kuleczki, obtaczamy w bułce i smażymy. Na koniec się zajadamy ze smakiem

Dziękuje kochana. Będę próbować i napiszę jak mi wyszło!

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości