Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw cz. V - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-30, 20:12   #1501
bejata440
Zakorzenienie

Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw cz. V

Hej nieokrzesana! Witamy i powodzenia!
Nieważne czy przebieglas 3km czy 33km ważne ze sprawiło Ci to radość !

Dziewczyny, miałam aktywna sobote : 6km biegu (5:35/km) dla mnie mocny bieg. A potem wsiadłam na rower z chłopakiem i w całości wyszło nam jeszcze 50km... Zakwasy miałam wszedzie. Wszedzie.
Dzis w koncu wyszłam na długie wybieganie 14km przyjemne tempo 6:30 i jak sie zatrzymałam w koncu to myślałam ze "złamałam kolana" nogi, kolana, łydki odczuwałam jakby ktoś mi ogień przyłożył .
i tak jestem przeszczęśliwa

Jak zadbać o kolAna ?
Stary 2016-08-30, 20:47   #1502
lenor
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bejata440 Pokaż wiadomość
Hej nieokrzesana! Witamy i powodzenia!
Nieważne czy przebieglas 3km czy 33km ważne ze sprawiło Ci to radość !

Dziewczyny, miałam aktywna sobote : 6km biegu (5:35/km) dla mnie mocny bieg. A potem wsiadłam na rower z chłopakiem i w całości wyszło nam jeszcze 50km... Zakwasy miałam wszedzie. Wszedzie.
Dzis w koncu wyszłam na długie wybieganie 14km przyjemne tempo 6:30 i jak sie zatrzymałam w koncu to myślałam ze "złamałam kolana" nogi, kolana, łydki odczuwałam jakby ktoś mi ogień przyłożył .
i tak jestem przeszczęśliwa

Jak zadbać o kolAna ?
Cieżkie dni przed Tobą. Szczególnie poranne wstawanie z łożka może zająć Ci więcej czau niż zwykle o kolanach to sama chętnie bym poczytała
Stary 2016-08-30, 20:49   #1503
Lalina91
Raczkowanie

4 km za mną Nogi pod koniec odmawiały posłuszeństwa dlatego jutro jeden dzień na regeneracje i w czwartek wracam ponownie Cały dzień myślałam tylko o tym kiedy w końcu pójdę pobiegać Złapałam bakcyla!
Lalina91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-30, 21:21   #1504
monica82
Zakorzenienie

GG do monica82

Witam. mogę się przyłączyć?
Zupełnie nie mam kondycji. Dziś "biegałam" drugi dzień tzn biegnę ile dam radę (bardzo mało) i resztę idę szybkim marszem.
Dziś pobieram aplikacje krokomierz i będę wiedzieć jaki dystans pokonałam.
dodam że leczę nadciśnienie i wiele miesięcy (prawie rok) mało się poruszałam, więc mięśnie moje są do niczego. Liczę że jak je rozruszam choćby codziennym godzinnym marszem to i biegać będę na większy dystans.

A ja będę Twym Aniołem,
Twą radością, smutkiem, żalem.
Będę gwiazdą na twym niebie,
Będę zawsze obok ciebie...
Miłość? Coś takiego nie istnieje!!!
monica82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 09:02   #1505
ZielonaWazka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez monica82 Pokaż wiadomość
Zupełnie nie mam kondycji. Dziś "biegałam" drugi dzień tzn biegnę ile dam radę (bardzo mało) i resztę idę szybkim marszem.
dodam że leczę nadciśnienie i wiele miesięcy (prawie rok) mało się poruszałam, więc mięśnie moje są do niczego. Liczę że jak je rozruszam choćby codziennym godzinnym marszem to i biegać będę na większy dystans.
Proponuję, żebyś na wszelki wypadek skonsultowałam się z lekarzem. Gdzieś czytałam, że osoby z nadciśnieniem nie powinny biegać. W razie czego zamień swoją aktywność na basen- basen też jest spoko
ZielonaWazka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 10:46   #1506
ktsw
Zakorzenienie

ja dziś tez 5km z rana strasznie się cieszę bo miałam tydzień przerwy. Jakos dziwnie zaczęła mnie boleć noga i stwierdziłam ze dam jej odpocząć, niestety w pewnym wieku tak to wygląda ale super się biegło! co prawda rano, przed pracą nie zwiększam dystansu, ale zauważyłam ze czas mi się poprawia

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez ZielonaWazka Pokaż wiadomość
Proponuję, żebyś na wszelki wypadek skonsultowałam się z lekarzem. Gdzieś czytałam, że osoby z nadciśnieniem nie powinny biegać. W razie czego zamień swoją aktywność na basen- basen też jest spoko
tak, też to słyszałam że nadciśnieniowcy powinni uważać z bieganiem
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 10:55   #1507
Flower23
Zakorzenienie

Hej! Miałam w sumie cały sierpień przerwę w bieganiu zaczęłam pracować i ciężko mi było jakoś zgrać pracę i czas wolny. Na dodatek produkuje licencjat i tez trudny wybór: biegać czy pisać. Jeszcze chora byłam, źle na mnie działa klimatyzacja. Ale! Jutro idę biegać! W poniedziałek na aerobik! Mam zamiar aktywnie zacząć jesień! Trzymajcie kciuki!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Flower23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-31, 11:12   #1508
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZielonaWazka Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez ktsw Pokaż wiadomość
ja dziś tez 5km z rana strasznie się cieszę bo miałam tydzień przerwy. Jakos dziwnie zaczęła mnie boleć noga i stwierdziłam ze dam jej odpocząć, niestety w pewnym wieku tak to wygląda ale super się biegło! co prawda rano, przed pracą nie zwiększam dystansu, ale zauważyłam ze czas mi się poprawia

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

tak, też to słyszałam że nadciśnieniowcy powinni uważać z bieganiem
nie no co wy, bieganie to jedno z najlepszych cwiczen dla ludzi z nadcisnieniem

Cytat:
Napisane przez Flower23 Pokaż wiadomość
Hej! Miałam w sumie cały sierpień przerwę w bieganiu zaczęłam pracować i ciężko mi było jakoś zgrać pracę i czas wolny. Na dodatek produkuje licencjat i tez trudny wybór: biegać czy pisać. Jeszcze chora byłam, źle na mnie działa klimatyzacja. Ale! Jutro idę biegać! W poniedziałek na aerobik! Mam zamiar aktywnie zacząć jesień! Trzymajcie kciuki!

Powodzenia.

Ja szczsliwa bo wkoncu od piatku bedzie odczuwalna mniej niz 40 stopni Bieganie na polu znow bedzie przyjemne Takze biore sie za przygotowania do polowki

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2016-08-31 o 11:14
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 11:48   #1509
gianna
Wtajemniczenie

Cześć

Cytat:
Hej Na budowanie kondycji najlepsze są marszobiegi - w internecie pełno jest takich planów treningowych. Szczególnie przy problemach zdrowotnych warto zaczynać stopniowo, a nie od razu cisnąć na maxa Marszobiegi dobrze przygotują ciało (stawy, miesnie, serce) na dłuższy bieg ciągły, przez co ryzyko kontuzji się zmniejszy. Nie wiem czym jest spowodowane twoje nadciśnienie (może warto poradzić się lekarza czy możesz biegać ), ale sama miałam nadciśnienie pierwotne (czyli bez konkretnej przyczyny) i ku podniesieniu motywacji napiszę, że obecnie dzięki bieganiu ciśnienie mam w normie (po odstawieniu lekow), a obraz serca w wynikach echa serca mam charakterystyczny dla osób trenujących. Biegam regularnie od 1.5 roku

Co do aplikacji biegowych to nic nie polecę, bo korzystam z zegarka z gpsem.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Jak zadbać o kolAna ?
Hej Ostatnio rzadko zaglądałam na wątek, ale widzę, że ostro przygotowujesz się do połówki Kiedy biegniesz? I w jaki czas celujesz?
Na kolana piłam kiedyś Flexit i przestały boleć, ale równocześnie zmniejszyłam wtedy na jakiś czas kilometraż i włączyłam pilates i jogę, wiec pewnie wszystko pomogło A może buty do wymiany, bo kiedyś to tez pomogło?

gianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-31, 14:00   #1510
monica82
Zakorzenienie

GG do monica82

Cytat:
Napisane przez gianna Pokaż wiadomość
Cześć

Hej Na budowanie kondycji najlepsze są marszobiegi - w internecie pełno jest takich planów treningowych. Szczególnie przy problemach zdrowotnych warto zaczynać stopniowo, a nie od razu cisnąć na maxa Marszobiegi dobrze przygotują ciało (stawy, miesnie, serce) na dłuższy bieg ciągły, przez co ryzyko kontuzji się zmniejszy. Nie wiem czym jest spowodowane twoje nadciśnienie (może warto poradzić się lekarza czy możesz biegać ), ale sama miałam nadciśnienie pierwotne (czyli bez konkretnej przyczyny) i ku podniesieniu motywacji napiszę, że obecnie dzięki bieganiu ciśnienie mam w normie (po odstawieniu lekow), a obraz serca w wynikach echa serca mam charakterystyczny dla osób trenujących. Biegam regularnie od 1.5 roku

Co do aplikacji biegowych to nic nie polecę, bo korzystam z zegarka z gpsem.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Hej Ostatnio rzadko zaglądałam na wątek, ale widzę, że ostro przygotowujesz się do połówki Kiedy biegniesz? I w jaki czas celujesz?
Na kolana piłam kiedyś Flexit i przestały boleć, ale równocześnie zmniejszyłam wtedy na jakiś czas kilometraż i włączyłam pilates i jogę, wiec pewnie wszystko pomogło A może buty do wymiany, bo kiedyś to tez pomogło?

moje nadciśnienie jest wywołane silnym stresem po śmierci dziecka ( to już 11 m-cy), ja właśnie te bieganie to powinnam nazywać szybkim marszem, bo jak pisałam wcześniej biegać nie daję rady, jak już to króciuteńki trucht. Pytałam oczywiście lekarza czy mogę biegać i właśnie zalecił mi szybki marsz taki do 45min max. W domu popołudniami kręcę kołem hula hop tak po 30-60min dziennie.
Bardzo chcę schudnąć, zrzucić kilogramy, które uzbierałam podczas ostatniego roku.

A ja będę Twym Aniołem,

Edytowane przez monica82
Czas edycji: 2016-08-31 o 14:01
Stary 2016-08-31, 17:46   #1511
bejata440
Zakorzenienie

Mysle ze pilates i joga mi pomogą! Dzieki!

Trenuje przede mna 10km za miesiac i poczatek października połówka. Na połówkę moim celem jest dobiec ale wiadomo ze głowa i ambicje spokoju nie dadzą i moim celem jest poniżej 2h20min

Na 10km chciałabym życiówkę ;p
Jakie Ty masz czasy na połówkę i 10?

Ogolnie niby "ciężkie czasy" przede mną bo folksfest u mnie rusza, a ze mieszkam w Bawarii to bez tradycyjnej kiecy i dużej ilości piwa sie nie obejdzie..
Ale trenuje ładnie - wiec prawdopodobnie zrezygnuje z alk..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-31, 20:58   #1512
lenor
Zadomowienie

Jakkolwiek patologicznie to zabrzmi to ja nie potrafię i nie chce rezygnować z alkoholu

Cytat:
Napisane przez Lalina91 Pokaż wiadomość
Cały dzień myślałam tylko o tym kiedy w końcu pójdę pobiegać Złapałam bakcyla!
też lubię te myśli o bieganiu

Cytat:
Napisane przez Flower23 Pokaż wiadomość

U mnie będzie odwrotnie. Na jesień muszę wyhamować
Stary 2016-09-01, 07:50   #1513
gianna
Wtajemniczenie

Cytat:
moje nadciśnienie jest wywołane silnym stresem po śmierci dziecka ( to już 11 m-cy), ja właśnie te bieganie to powinnam nazywać szybkim marszem, bo jak pisałam wcześniej biegać nie daję rady, jak już to króciuteńki trucht. Pytałam oczywiście lekarza czy mogę biegać i właśnie zalecił mi szybki marsz taki do 45min max. W domu popołudniami kręcę kołem hula hop tak po 30-60min dziennie.
Bardzo chcę schudnąć, zrzucić kilogramy, które uzbierałam podczas ostatniego roku.
Plan rozsądny. Powodzenia

Cytat:
Mysle ze pilates i joga mi pomogą! Dzieki!

Trenuje przede mna 10km za miesiac i poczatek października połówka. Na połówkę moim celem jest dobiec ale wiadomo ze głowa i ambicje spokoju nie dadzą i moim celem jest poniżej 2h20min

Na 10km chciałabym życiówkę ;p
Jakie Ty masz czasy na połówkę i 10?

Ogolnie niby "ciężkie czasy" przede mną bo folksfest u mnie rusza, a ze mieszkam w Bawarii to bez tradycyjnej kiecy i dużej ilości piwa sie nie obejdzie..
Ale trenuje ładnie - wiec prawdopodobnie zrezygnuje z alk..
Spokojnie powinnaś zmieścić się w założonym czasie.
Ja "biegam wolno, ale dokładnie" 10 km z zeszłej jesieni - 57 min (w tym roku raz biegałam ten dystans w upale, wiec było wolniej), polmaraton 2:09.

U mnie w tym roku tarczyca daje popalić i zrezygnowałam z wrześniowego maratonu Ciężko, ale zdrowie najważniejsze Jesienią zamierzam mocno popracować nad szybkością

Edytowane przez gianna
Czas edycji: 2016-09-01 o 07:54
Stary 2016-09-01, 08:17   #1514
tigresska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NieokrzesanaPanna Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Cały dzień czytałam ten temat aż w końcu wstałam poszłam biegać a później postanowiłam założyć konto żeby być tu z wami i dzielić się swoimi ''przeżyciami'' związanymi z bieganiem. Do tej pory robiłam tylko Chodakowską ale zawsze to kończyło się tak samo czyli po tygodniu cały weekend na McDonaldzie i brak efektów. Od tego tygodnia jestem na diecie no i dziś zmotywowałyście mnie aby pójść biegać. 3km za mną! Tak wiem to bardzo mało ale dla mnie to sukces że w ogóle się zmotywowałam. Dawno się tak dobrze nie czułam, mam nadzieję że i jutro uda mi się iść pobiegać, cudowne uczucie!
Brawo! Gratuluję! Mam nadzieję, że zakochasz się w bieganiu i stanie się ono Twoją pasją
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 10:34   #1515
Margit_
Rozeznanie

Cześć wszystkim. Można dołączyć?

Miałam swoje pierwsze podejście do biegania jakieś 2 lata temu ale moja przygoda skończyła się po tygodniu kontuzją stawów kolanowych i później nie podejmowałam już kolejnych prób.

Teraz chcę spróbować ponownie, ale trochę rozsądniej tzn biegać z jakimś planem. Wtedy biegałam codziennie po ok 50 min więc jak dla osoby która żadnych sportów nie uprawiała i prowadzi siedzący tryb życia było to chyba za dużo na początek, stąd kontuzja.

A propo planu, znacie może jakieś fajne darmowe aplikacje na adroida z planami biegowymi, gdzie mówią: teraz biegnij, teraz maszeruj itp. Wydaje mi się to wygodniejsze niż patrzenie co chwilę na zegarek, ale większość aplikacji które przejrzałam mają darmowy np tylko pierwszy tydzień.

Jeszcze pytanie o buty Ja mam tzw koślawość kolan, tzn kolana skierowane do środka i ciężar ciała opiera mi się na wewnętrznej części stopy.
Do tej pory wszystkie przygody ze sportem kończyły się u mnie kontuzją (bieganie: kontuzja kolan - ból po ich wewnętrznej stronie, tzw. dywanówki czyli np Chodakowska: kontuzja stawów skokowych i ból po wewnętrznej stronie kostek). Czy myślicie, że powinnam w związku z tym kupić jakieś specjalne buty do biegania? Mam teraz jakieś z Lidla za 60 zł. Czy może bieganie w ogóle nie jest dla mnie. Ma ktoś może podobne problemy i biega już dłużej bez większych kontuzji? Nie chciałabym wydawać na samym początku nie wiadomo ile na buty bo może uznam, że bieganie jednak nie jest dla mnie, ale jeśli odpowiednie buty miałyby mnie uchronić przed kontuzją to może warto.
Margit_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-01, 16:38   #1516
monica82
Zakorzenienie

GG do monica82

Wczoraj nie trenowałam bo zasiedziałam się w gościach. ale dziś już godzina hula hop za mną i czekam aż maż wróci i pójdę "biegać".
Wy też tak macie że po wieczornym bieganiu jesteście tak pobudzone że do późna zasnąć nie możecie? Ja po ostatnim bieganiu (od 20 do 21) Nie mogłam zasnąć do 3 nad ranem.

A ja będę Twym Aniołem,
Stary 2016-09-01, 17:54   #1517
NieokrzesanaPanna
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! 😊 kolejne 3km za mną. Strasznie ciężko mi dziś było. Czy wam na początku też tak ciężko było przebiec 3km bez przerwy? 😱

TERAZ!
NieokrzesanaPanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 20:21   #1518
Lalina91
Raczkowanie

Dziś 5 km Niestety czuję, że okres się zbliża, było ciężko ale dałam radę Dziś mija tydzień sportowego trybu życia Jest mega ;P I obym przez okres(źle znoszę pierwsze 2-3 dni) się nie odzwyczaiła bo po kilku dniach przerwy niestety ciężko jest wstać znowu z kanapy...
Lalina91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-01, 22:17   #1519
gianna
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczyny! 😊 kolejne 3km za mną. Strasznie ciężko mi dziś było. Czy wam na początku też tak ciężko było przebiec 3km bez przerwy? 😱

Taaak, na początku było ciężko Ja zaczynałam od niewiele dłuższego dystansu

Jutro w końcu wyjdę biegać - miałam przerwę po niedzielnym upalnym Półmaratonie Praskim, która przedłużyła się z powodu bólu zęba, ale nogi juz niecierpliwie przebierają, wiec jutro rano lecę Weekend tez będzie biegowy

Edytowane przez gianna
Czas edycji: 2016-09-01 o 22:22

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-02, 08:53   #1520
Margit_
Rozeznanie

Ja melduję swój pierwszy bieg 3 kg. Było ciężko chociaż i tak więcej maszerowałam niż biegłam, ale to dopiero pierwszy dzień, więc mam nadzieję, że będzie coraz lepiej.
Biegacie codziennie?
Ja planuję na razie co drugi dzień, boję się kontuzji. Może z czasem będę zwiększać ilość treningów.
Ale tak ogólnie wrażenia pozytywne, bieganie mi się podoba, zwłaszcza że mam fajną trasę biegową (wały nad rzeką), na której spotkałam dzisiaj konie na wypasie i rodzinkę lisów Szkoda tylko że jest nieoświetlona, bo gdy będzie ciemno będę musiała się przerzucić na asfalt i chodniki.
Margit_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 09:03   #1521
monica82
Zakorzenienie

GG do monica82

Cytat:

Ja bym chciała dać radę biec bez przerwy choć 500m.
Cytat:
Napisane przez Margit_ Pokaż wiadomość
Ja melduję swój pierwszy bieg 3 kg. Było ciężko chociaż i tak więcej maszerowałam niż biegłam, ale to dopiero pierwszy dzień, więc mam nadzieję, że będzie coraz lepiej.
Biegacie codziennie?
Ja planuję na razie co drugi dzień, boję się kontuzji. Może z czasem będę zwiększać ilość treningów.
Ale tak ogólnie wrażenia pozytywne, bieganie mi się podoba, zwłaszcza że mam fajną trasę biegową (wały nad rzeką), na której spotkałam dzisiaj konie na wypasie i rodzinkę lisów Szkoda tylko że jest nieoświetlona, bo gdy będzie ciemno będę musiała się przerzucić na asfalt i chodniki.
Moja trasa to około 5km. Ale to jest głównie marsz z króciutkim biegiem. Biegam codziennie. I bardzo mi się to spodobało.

A ja będę Twym Aniołem,
Stary 2016-09-02, 11:44   #1522
ktsw
Zakorzenienie

ja nie biegam codziennie, daje sobie czas na regeneracje (bo co chwila cos mnie pobolewa ) ale mam znajome które biegają codziennie i bardzo sobie chwalą

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

ale dziś endomondo nie chciało współpracować ze mną najpierw w ogole nie naliczało niczego, a potem jakiś dziwny dystans mi pokazało
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 16:46   #1523
bejata440
Zakorzenienie

A mnie złapało zmęczenie. Od wtorku nic... Ale jutro rano mnie tz obudzi i ide trenować

REKLAMA
Stary 2016-09-02, 17:51   #1524
b276cf7d045b24ab4154d1e231f6ab4a04fdd640
Konto usunięte

Ja planuję biegać w sobotę i niedzielę
b276cf7d045b24ab4154d1e231f6ab4a04fdd640 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 21:46   #1525
ZielonaWazka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Margit_ Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim. Można dołączyć?

Miałam swoje pierwsze podejście do biegania jakieś 2 lata temu ale moja przygoda skończyła się po tygodniu kontuzją stawów kolanowych i później nie podejmowałam już kolejnych prób.

Teraz chcę spróbować ponownie, ale trochę rozsądniej tzn biegać z jakimś planem. Wtedy biegałam codziennie po ok 50 min więc jak dla osoby która żadnych sportów nie uprawiała i prowadzi siedzący tryb życia było to chyba za dużo na początek, stąd kontuzja.

A propo planu, znacie może jakieś fajne darmowe aplikacje na adroida z planami biegowymi, gdzie mówią: teraz biegnij, teraz maszeruj itp. Wydaje mi się to wygodniejsze niż patrzenie co chwilę na zegarek, ale większość aplikacji które przejrzałam mają darmowy np tylko pierwszy tydzień.

Jeszcze pytanie o buty Ja mam tzw koślawość kolan, tzn kolana skierowane do środka i ciężar ciała opiera mi się na wewnętrznej części stopy.
Do tej pory wszystkie przygody ze sportem kończyły się u mnie kontuzją (bieganie: kontuzja kolan - ból po ich wewnętrznej stronie, tzw. dywanówki czyli np Chodakowska: kontuzja stawów skokowych i ból po wewnętrznej stronie kostek). Czy myślicie, że powinnam w związku z tym kupić jakieś specjalne buty do biegania? Mam teraz jakieś z Lidla za 60 zł. Czy może bieganie w ogóle nie jest dla mnie. Ma ktoś może podobne problemy i biega już dłużej bez większych kontuzji? Nie chciałabym wydawać na samym początku nie wiadomo ile na buty bo może uznam, że bieganie jednak nie jest dla mnie, ale jeśli odpowiednie buty miałyby mnie uchronić przed kontuzją to może warto.
Codziennie po 50min to za dużo.. Najlepiej zacząć od 3-4 razy w tygodniu ok 20- 50 min w zależności od kondycji.

Ja na Twoim miejscu najpierw poszłabym do lekarza, bo może się okazać, że bieganie nie jest dla Ciebie. A jeśli lekarz stwierdzi, że możesz ćwiczyć, to zainwestuj w dobre buty I znajdź ogarniętego sprzedawcę, który dobrze Ci doradzi nie naciągając na 'super modne, ale bezużyteczne" buty. Ja takiego sprzedawcę znalazłam w Martes Sport Dobre buty do biegania można kupić do 200zł, to nie jest jakiś tragiczny wydatek. Sama mam teraz buty do biegania za 50zł, ale odkładam na takie z lepszą amortyzacją

http://www.codziennie☠☠☠☠☠☠☠/2016/04...-bieganie.html
Polecam Ci tę stronkę- przykładowe plany treningów i zdrowe podejście

A jeśli bieganie przysparza Ci zbyt wiele kontuzji to przeżuć się na basen Też można sobie wyrobić kondycję i sylwetkę a nie obciąża stawów tak jak bieganie
Ja chciałabym chodzić na aqua aerobic, ale przez ostatni rok było ciągle coś- a to brak czasu, a to brak kasy na karnet, a to później często chorowałam. Może uda się od października

A ja dziś prawie cały dzień w łóżku. Wczoraj się przetrenowałam (chyba za szybko zwiększyłam dystans) i dziś boli mnie kręgosłup
ZielonaWazka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 23:07   #1526
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Ja chciałabym zacząć ale strasznie się wstydzę biegać w dużym mieście po chodniku między przechodniami. Stale mam wrażenie ze ludzie się patrzą z politowaniem ze tak ledwo truchtam

LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 08:06   #1527
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyChatterbox Pokaż wiadomość
Ja chciałabym zacząć ale strasznie się wstydzę biegać w dużym mieście po chodniku między przechodniami. Stale mam wrażenie ze ludzie się patrzą z politowaniem ze tak ledwo truchtam

Nie masz jakiegoś większego parku? Dla mnie bieganie po chodniku między przechodniami, gdzie obok sklepy itp to żadna przyjemność
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2016-09-03, 08:12   #1528
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Nie masz jakiegoś większego parku? Dla mnie bieganie po chodniku między przechodniami, gdzie obok sklepy itp to żadna przyjemność
Do pierwszego większego parku mam 2km :/

LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 15:15   #1529
IzzieSt
Zakorzenienie

a mniejszy? Ja do parku mam 1km plus po parku biegam 3 okrążenia i wracam też 1km
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-03, 15:58   #1530
b276cf7d045b24ab4154d1e231f6ab4a04fdd640
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
a mniejszy? Ja do parku mam 1km plus po parku biegam 3 okrążenia i wracam też 1km
Ja mniej więcej tak samo, do parku mam jakiś 1km, który idę, później w parku 4 okrążenia - 4km z małym hakiem i do domu znowu spacer 1km.
b276cf7d045b24ab4154d1e231f6ab4a04fdd640 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości