|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw cz. V
Hej nieokrzesana! Witamy i powodzenia!
Nieważne czy przebieglas 3km czy 33km ważne ze sprawiło Ci to radość ! Dziewczyny, miałam aktywna sobote : 6km biegu (5:35/km) dla mnie mocny bieg. A potem wsiadłam na rower z chłopakiem i w całości wyszło nam jeszcze 50km... Zakwasy miałam wszedzie. Wszedzie. Dzis w koncu wyszłam na długie wybieganie 14km przyjemne tempo 6:30 i jak sie zatrzymałam w koncu to myślałam ze "złamałam kolana" nogi, kolana, łydki odczuwałam jakby ktoś mi ogień przyłożył . i tak jestem przeszczęśliwa Jak zadbać o kolAna ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1502 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1503 |
Raczkowanie
|
4 km za mną
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1504 | ||||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Witam. mogę się przyłączyć?
Zupełnie nie mam kondycji. Dziś "biegałam" drugi dzień tzn biegnę ile dam radę (bardzo mało) i resztę idę szybkim marszem. Dziś pobieram aplikacje krokomierz i będę wiedzieć jaki dystans pokonałam. dodam że leczę nadciśnienie i wiele miesięcy (prawie rok) mało się poruszałam, więc mięśnie moje są do niczego. Liczę że jak je rozruszam choćby codziennym godzinnym marszem to i biegać będę na większy dystans.
![]() |
#1505 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1506 |
Zakorzenienie
|
ja dziś tez 5km z rana
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- tak, też to słyszałam że nadciśnieniowcy powinni uważać z bieganiem |
![]() ![]() |
![]() |
#1507 |
Zakorzenienie
|
Hej! Miałam w sumie cały sierpień przerwę w bieganiu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1508 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja szczsliwa bo wkoncu od piatku bedzie odczuwalna mniej niz 40 stopni ![]() ![]() Edytowane przez OYE Czas edycji: 2016-08-31 o 11:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1509 | |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do aplikacji biegowych to nic nie polecę, bo korzystam z zegarka z gpsem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Hej ![]() ![]() Na kolana piłam kiedyś Flexit i przestały boleć, ale równocześnie zmniejszyłam wtedy na jakiś czas kilometraż i włączyłam pilates i jogę, wiec pewnie wszystko pomogło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1510 | |||||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo chcę schudnąć, zrzucić kilogramy, które uzbierałam podczas ostatniego roku.
Edytowane przez monica82 Czas edycji: 2016-08-31 o 14:01 |
|||||||||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Zakorzenienie
|
Mysle ze pilates i joga mi pomogą! Dzieki!
Trenuje ![]() ![]() ![]() Na 10km chciałabym życiówkę ;p Jakie Ty masz czasy na połówkę i 10? Ogolnie niby "ciężkie czasy" przede mną bo folksfest u mnie rusza, a ze mieszkam w Bawarii to bez tradycyjnej kiecy i dużej ilości piwa sie nie obejdzie.. Ale trenuje ładnie - wiec prawdopodobnie zrezygnuje z alk.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1512 | ||
Zadomowienie
|
Jakkolwiek patologicznie to zabrzmi to ja nie potrafię i nie chce rezygnować z alkoholu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1513 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja "biegam wolno, ale dokładnie" ![]() U mnie w tym roku tarczyca daje popalić i zrezygnowałam z wrześniowego maratonu ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez gianna Czas edycji: 2016-09-01 o 07:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim. Można dołączyć?
![]() Miałam swoje pierwsze podejście do biegania jakieś 2 lata temu ale moja przygoda skończyła się po tygodniu kontuzją stawów kolanowych i później nie podejmowałam już kolejnych prób. Teraz chcę spróbować ponownie, ale trochę rozsądniej tzn biegać z jakimś planem. Wtedy biegałam codziennie po ok 50 min więc jak dla osoby która żadnych sportów nie uprawiała i prowadzi siedzący tryb życia było to chyba za dużo na początek, stąd kontuzja. A propo planu, znacie może jakieś fajne darmowe aplikacje na adroida z planami biegowymi, gdzie mówią: teraz biegnij, teraz maszeruj itp. Wydaje mi się to wygodniejsze niż patrzenie co chwilę na zegarek, ale większość aplikacji które przejrzałam mają darmowy np tylko pierwszy tydzień. Jeszcze pytanie o buty ![]() Do tej pory wszystkie przygody ze sportem kończyły się u mnie kontuzją (bieganie: kontuzja kolan - ból po ich wewnętrznej stronie, tzw. dywanówki czyli np Chodakowska: kontuzja stawów skokowych i ból po wewnętrznej stronie kostek). Czy myślicie, że powinnam w związku z tym kupić jakieś specjalne buty do biegania? Mam teraz jakieś z Lidla za 60 zł. Czy może bieganie w ogóle nie jest dla mnie. Ma ktoś może podobne problemy i biega już dłużej bez większych kontuzji? Nie chciałabym wydawać na samym początku nie wiadomo ile na buty bo może uznam, że bieganie jednak nie jest dla mnie, ale jeśli odpowiednie buty miałyby mnie uchronić przed kontuzją to może warto. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1516 | ||||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Wczoraj nie trenowałam bo zasiedziałam się w gościach. ale dziś już godzina hula hop za mną i czekam aż maż wróci i pójdę "biegać".
Wy też tak macie że po wieczornym bieganiu jesteście tak pobudzone że do późna zasnąć nie możecie? Ja po ostatnim bieganiu (od 20 do 21) Nie mogłam zasnąć do 3 nad ranem.
![]() |
#1517 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! 😊 kolejne 3km za mną. Strasznie ciężko mi dziś było. Czy wam na początku też tak ciężko było przebiec 3km bez przerwy? 😱
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1518 |
Raczkowanie
|
Dziś 5 km
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1519 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jutro w końcu wyjdę biegać - miałam przerwę po niedzielnym upalnym Półmaratonie Praskim, która przedłużyła się z powodu bólu zęba, ale nogi juz niecierpliwie przebierają, wiec jutro rano lecę ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez gianna Czas edycji: 2016-09-01 o 22:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1520 |
Rozeznanie
|
Ja melduję swój pierwszy bieg 3 kg. Było ciężko chociaż i tak więcej maszerowałam niż biegłam, ale to dopiero pierwszy dzień, więc mam nadzieję, że będzie coraz lepiej.
Biegacie codziennie? Ja planuję na razie co drugi dzień, boję się kontuzji. Może z czasem będę zwiększać ilość treningów. Ale tak ogólnie wrażenia pozytywne, bieganie mi się podoba, zwłaszcza że mam fajną trasę biegową (wały nad rzeką), na której spotkałam dzisiaj konie na wypasie i rodzinkę lisów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | ||||||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1522 |
Zakorzenienie
|
ja nie biegam codziennie, daje sobie czas na regeneracje (bo co chwila cos mnie pobolewa
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- ale dziś endomondo nie chciało współpracować ze mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1524 |
Konto usunięte
|
Ja planuję biegać w sobotę i niedzielę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1525 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja na Twoim miejscu najpierw poszłabym do lekarza, bo może się okazać, że bieganie nie jest dla Ciebie. A jeśli lekarz stwierdzi, że możesz ćwiczyć, to zainwestuj w dobre buty ![]() ![]() ![]() http://www.codziennie☠☠☠☠☠☠☠/2016/04...-bieganie.html Polecam Ci tę stronkę- przykładowe plany treningów i zdrowe podejście ![]() A jeśli bieganie przysparza Ci zbyt wiele kontuzji to przeżuć się na basen ![]() ![]() Ja chciałabym chodzić na aqua aerobic, ale przez ostatni rok było ciągle coś- a to brak czasu, a to brak kasy na karnet, a to później często chorowałam. Może uda się od października ![]() A ja dziś prawie cały dzień w łóżku. Wczoraj się przetrenowałam (chyba za szybko zwiększyłam dystans) i dziś boli mnie kręgosłup ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1526 |
Zakorzenienie
|
Ja chciałabym zacząć ale strasznie się wstydzę biegać w dużym mieście po chodniku między przechodniami. Stale mam wrażenie ze ludzie się patrzą z politowaniem ze tak ledwo truchtam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Zakorzenienie
|
a mniejszy? Ja do parku mam 1km plus po parku biegam 3 okrążenia i wracam też 1km
|
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.