|
|
#1501 | |
|
Z deszczem w butach
|
Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
Cytat:
Odkrycie dnia: młody uwielbia spać na brzuszku. Jestem zachwycona, córka od urodzenia nie znosiła tej pozycji, a spanie na brzuszku dobrze działa na pozbywanie się gaziorów, więc tym lepiej. A imienia dalej brak. W szpitalu na drodze kompromisu rozważaliśmy Iwo. Podejrzewam, że małż komuś powiedział i reakcja nie przejawiała entuzjazmu i zaraz chyłkiem się wycofał z tego. Dziś to imię ze średniowiecznym rodowodem przyrównywał do Brajana, taaa... I tak byłam w szoku, że wtedy tak nietypowe imię wskazał. Więc po staremu. On proponuje Wojtuś. Ja Leon. We wtorek ma rejestrować, mi się też już odechciewa tego tematu, o małym myślę tylko jako o Leonie. Ewentualnie czasem nazywam go w myślach Tomciem, bo to taka mała kopia mojego męża, ale chciałabym, żeby się nazywał bardziej oryginalnie, a nie tak samo jak tatuś, więc nawet tego na głos nie mówię. ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Dziewczyny macie może wzory wniosków, które trzeba złożyć u pracodawcy? Właśnie mi się przypomniało, że trzeba się z tego rozliczyć. |
|
|
|
|
#1502 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mona a nie bierzesz nic na ciśnienie? Ja z ciśnieniem 150/102 pojechałam na IP, bo się skontaktowałam z moim lekarzem i tak mi poradził. Zrobili mi Ktg i odesłali do domu. Kazalo mierzyć 4 razy dziennie ciśnienie i ja łykam dopegyt 3x dziennie. |
|
|
|
|
#1503 |
|
Zadomowienie
|
Dagmara, to jak mowicie do synka? :p czuje, ze bedzie ciezko Wam cos uzgodnic przez dwa dni.
Mam dzis gorsza godzine. Po nacieciu krocza mega mnie dzis boli juz nie wiem co robic. Czuje sie brudna przez te poporodowe krawawienie i do tego wciaz chodze jak kaczka. Denerwuje mnie to, ze jestem tak ograniczona, a chcialabym juz tyle zrobic. Nawet to niewyspanie mi nie przeszkadza jak ten bol. Siuski tylko pod prysznicem, bo inaczej szczypie jak cholera. Juz wolalabym miec naciecie po cc. Siedze teraz i rycze, bo juz nie moge..
|
|
|
|
#1504 |
|
Rozeznanie
|
A z domowych sposobów to czosnek na obniżenie ciśnienia.
|
|
|
|
#1505 |
|
Zadomowienie
|
Dagmara ja mam takie wnioski ale sporzadzone po prostu przez kadry u mnie w firmie. Moze zapytaj czy takie cos tez macie?
Ja napisalam do ksiegowej maila i przyslala mi kilkanascie stron do wypelnienia. AnneMariie a stosujesz cos na przyspieszenie gojenia? Bardzo Ci wspolczuje tego dyskomfortu tez sie tego obawiam troche... ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Moze tez byc wyciag z jemioly ale on jest chyba na alkoholu wiec przy KP nie bardzo....
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A inne badania są ok. Echo serca dobre,badanie słuchu też. Edytowane przez pluszowy_kot Czas edycji: 2016-05-08 o 22:50 |
|
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana nie mam pojecia o porodzie i o tym co poźniej, ale uczucie ograniczenia wiem jak denerwuje. Trzeba czasu..nic innego mądrego nie podpowiem. Jestesmy z Tobą i łaczymy sie w bólu. Idę to przespać. Dobranoc Mamuśki.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-05-09 o 09:18 |
|
|
|
|
#1508 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Ale z butelki kociak daje rade jesc, czy jest inny sposob karmienia? Anne - przy corce mowimy "dzidzia", czy "braciszek". Miedzy soba po prostu "on". Ja mowie np. "ale grzecznie spi" i wiadomo o kogo chodzi. Maz uzyl dzis mojego okreslenia mlody, ktorego zawsze tu uzywam. Do meza tak nie mowie, bo Mlody to zwyczajowo jego brat. Mysle, ze mi w koncu ulegnie, ale koniec koncow, ktores z nas nie bedzie zadowolone. Ja uwazam, ze po trudach ciazy, ciecia i przy ciezarze opieki nad dzieckiem to powinna byc moja decyzja. |
|
|
|
|
#1509 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
Jade jutro rano do anestezjologa wiec jak cos poczebujesz to mow, bede na dole. Jak mi sprawnie pojdzie to zahacze jeszcze o cotygodniowe usg i ktg, zeby we wtorek nie jezdzic ![]() Mala wciska mi dzis glowe prawie pod moje piersi. Siedze bo z zoladka kwasy cofaja mi sie niemilosiernie, a nawet w tej pozycji zgaga kosmos. Ciezko mi sie oddycha. Negocjuje z mezem pozostawienie uchylonego okna na noc. Coraz trudniejsza ta koncowka... nogi mam ociezale i spuchniete, graza boli, dzidka przestawia mi wnetrznosci...musialam posmecic na noc, wybaczcie
|
|
|
|
|
#1510 |
|
Rozeznanie
|
A ja jutro idę na badanie krwi- dużo tego przed porodem, boję się, że 8 fiolek mi wezmą. Dobrze, że mąż idzie ze mną.
|
|
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
Dagmara, ale z Twojego męża uparciuch
współczuję takich rozterek. Zawsze możecie nadać oba imiona i Młody wybierze sobie potem to, którym będzie chciał się posługiwać, chociaż zawsze któreś musi być tym pierwszym dla mnie zarówno Wojtek, jak i Leon to ładne i proste, nieprzekombinowane imiona ![]() Mad_lenka, co takiego będą badać, że aż tyle tej krwi?
Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-05-08 o 23:26 |
|
|
|
|
#1512 |
|
Zadomowienie
|
Ann
kocie dobrze, ze szybko zauważyli problem. Jak długo zostajecie w szpitalu? Kiedy zabieg mniej więcej? Ja siedze wlasnie z laktatorem, bo piersi mam tak pełne, ze nie mogę zasnąć... |
|
|
|
#1513 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Morfologia, uklad krzepnięcia, HIV i te inne wirusowe chyba tego 4 czy 5 jest. Sporo tego, do szpitala też wymagają. Robiłam na początku ciąży ale trzeba mieć też wyniki z końca. |
|
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Serio? Mi nikt nie mówił, że muszę to powtarzać. Muszę w czwartek zapytać lekarki
|
|
|
#1515 |
|
Zadomowienie
|
a w pl tez szczepia na grype i krztusiec w ciazy?
|
#1516 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z butelki dostaje specjalnym smoczkiem, który zakrywa dziurkę od rozszczepu. Załapał pięknie, położne są pod wrażeniem i ma mega apetyt! Cytat:
rano wpadnie moja mama i podrzuci mi co trzeba a później resztę dowiezie mąż. W ogóle jestem pod wrażeniem jak on się stara, jak jest u nas to skacze koło nas, robi wszystko przy małym, no i wszystko w domu. Widzę że już sam pada, ale ciężko go przekonać żeby się wyspał póki mnie nie ma, bo jak wrócę to będzie mu trudniej, zwłaszcza jak wróci do pracy. Cytat:
Zabieg to dopiero w wieku 6-8 miesięcy jak zaczną się wyżynać zęby. Pierwsza konsultacja i ustalenie terminu za ok 6 tygodni. Też z laktatorem siedzę...już mnie sutki ciągną, a mam prędkość minimalną. Ale grunt że leci! Edytowane przez pluszowy_kot Czas edycji: 2016-05-09 o 02:20 |
|||
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo dobra widzę, że zadna nie chce rodzić to ide na ochotnika ... właśnie mnie obudził okresowy ból i różowa wkładka ... myśle teraz co dalej
|
|
|
|
#1518 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Morfologie i układ krzepnięcia zawsze robią na miejscu, więc szkoda się powtarzać. A gdzie planujesz rodzić? ---------- Dopisano o 02:39 ---------- Poprzedni post napisano o 02:39 ---------- Cytat:
Licz skurcze
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Póki co wzięłam prysznic, skurcze miałam może trzy nie potrafie ich jeszcze poznać
doszedł ból krzyża do atrakcji a wkładka czysta... Mam nadzieje ze to nie falszywy alarm...
|
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Mia - kciuki
Ja mialam tragiczna noc pod wzgledem siku. Wstawalam chyba z 20 razy. Koszmar. Uchylilam okno i teraz boli mnie gardło. Jest super. Do tego mam wrazenie ze zwymiotuje zaraz.
|
#1522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także jak już rodzimy parami, to jak się umawiamy? Dzisiaj już zamierzasz, czy jutro?![]() ---------- Dopisano o 03:49 ---------- Poprzedni post napisano o 03:47 ---------- Cytat:
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien sie nie zaczal a juz mam dosc :/
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dość. Chcę mi się spać, piersi mnie tak bolą że masakra, a jak tylko mała odstawie to ryczy... Łzy mi same płyną. Ja tak nie dam rady...
|
|
|
|
#1525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 04:03 ---------- Poprzedni post napisano o 04:02 ---------- Jak to się nie zaczął Fakt, że pochmurnie i wschodu nie widziałam, ale może się jeszcze rozpogodzi ![]() ---------- Dopisano o 04:07 ---------- Poprzedni post napisano o 04:03 ---------- Pytasz, czy to jest obowiązkowe? Pewnie można się zaszczepić jak się chce w ciąży. Na pewno krztusiec jest obowiązkowy i finansowany z budżetu, jeśli chodzi o szczepienie dzieci. ---------- Dopisano o 04:08 ---------- Poprzedni post napisano o 04:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 04:09 ---------- Poprzedni post napisano o 04:08 ---------- Czerwona herbata w dużych ilościach. Bardzo ją lubiłam, ale przy 2-3 filiżankach dziennie chodziłam po ścianie.
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz bol ustapił wiec poki co leze i myślę co dalej moze zadzwonie do doktorka niech mi cos podpowie...
|
|
|
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
Mia Ty łobuzie
myslisz że Cie przegapie o tej porze i sie zawiniesz beze mnie ooo nieeee mnie tez cos bolało a jak kichnełam to myślałam ze mi graże rozerwie ale juz przeszło. Mogłabym jeszcze pospać ale mam problemy z ponownym zasypianiem jak wstaje do łazienki. Dobrze że ciagle tylko raz i dzis dopiero o 6ej.---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- Wypychaj czopa wypychaj. Powiesz mi potem co i jak.
|
|
|
|
#1528 | ||
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Cytat:
probowalas spac z mala w lozku? Moze chociaz to pozwoli ci nabrac energii i sie wyspac...
|
||
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1530 |
|
Moderatorka z pazurem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

juz nie wiem co robic. Czuje sie brudna przez te poporodowe krawawienie i do tego wciaz chodze jak kaczka. Denerwuje mnie to, ze jestem tak ograniczona, a chcialabym juz tyle zrobic. Nawet to niewyspanie mi nie przeszkadza jak ten bol. Siuski tylko pod prysznicem, bo inaczej szczypie jak cholera. Juz wolalabym miec naciecie po cc. Siedze teraz i rycze, bo juz nie moge..

współczuję takich rozterek. Zawsze możecie nadać oba imiona i Młody wybierze sobie potem to, którym będzie chciał się posługiwać, chociaż zawsze któreś musi być tym pierwszym 

Fakt, że pochmurnie i wschodu nie widziałam, ale może się jeszcze rozpogodzi
myslisz że Cie przegapie o tej porze i sie zawiniesz beze mnie ooo nieeee
mnie tez cos bolało a jak kichnełam to myślałam ze mi graże rozerwie ale juz przeszło.
Dobrze że ciagle tylko raz i dzis dopiero o 6ej.