Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-08, 22:25   #1501
daggmara
Z deszczem w butach

Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
W ktorej dobie mniej wiecej odpada ten kikut? I czy nie przeszkadza przy przebieraniu?mam na mysli glownie wciagane body. Bo tp tez jest temat ktory mnie nurtuje.
Fab zagladaja do Was kosultanci laktacyjni?
Córce odpadł w 10 dobie. Młody ma dziś 8 dni i kikut trzyma się jeszcze mocno, ale faktem jest, że ja się dość delikatnie z nim obchodzę.

Odkrycie dnia: młody uwielbia spać na brzuszku. Jestem zachwycona, córka od urodzenia nie znosiła tej pozycji, a spanie na brzuszku dobrze działa na pozbywanie się gaziorów, więc tym lepiej.

A imienia dalej brak. W szpitalu na drodze kompromisu rozważaliśmy Iwo. Podejrzewam, że małż komuś powiedział i reakcja nie przejawiała entuzjazmu i zaraz chyłkiem się wycofał z tego. Dziś to imię ze średniowiecznym rodowodem przyrównywał do Brajana, taaa... I tak byłam w szoku, że wtedy tak nietypowe imię wskazał. Więc po staremu. On proponuje Wojtuś. Ja Leon. We wtorek ma rejestrować, mi się też już odechciewa tego tematu, o małym myślę tylko jako o Leonie. Ewentualnie czasem nazywam go w myślach Tomciem, bo to taka mała kopia mojego męża, ale chciałabym, żeby się nazywał bardziej oryginalnie, a nie tak samo jak tatuś, więc nawet tego na głos nie mówię.

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Dziewczyny macie może wzory wniosków, które trzeba złożyć u pracodawcy? Właśnie mi się przypomniało, że trzeba się z tego rozliczyć.

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 22:27   #1502
Mad_lenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakieś sprawdzone domowe sposoby na obniżenie ciśnienia? Tak mnie dziś boli głowa że zaraz mi eksploduje, a ciśnienie 152/104 to chyba wysokie?

Mona a nie bierzesz nic na ciśnienie?
Ja z ciśnieniem 150/102 pojechałam na IP, bo się skontaktowałam z moim lekarzem i tak mi poradził.

Zrobili mi Ktg i odesłali do domu. Kazalo mierzyć 4 razy dziennie ciśnienie i ja łykam dopegyt 3x dziennie.
Mad_lenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 22:30   #1503
AnneMariie
Zadomowienie

Dagmara, to jak mowicie do synka? :p czuje, ze bedzie ciezko Wam cos uzgodnic przez dwa dni.

Mam dzis gorsza godzine. Po nacieciu krocza mega mnie dzis boli juz nie wiem co robic. Czuje sie brudna przez te poporodowe krawawienie i do tego wciaz chodze jak kaczka. Denerwuje mnie to, ze jestem tak ograniczona, a chcialabym juz tyle zrobic. Nawet to niewyspanie mi nie przeszkadza jak ten bol. Siuski tylko pod prysznicem, bo inaczej szczypie jak cholera. Juz wolalabym miec naciecie po cc. Siedze teraz i rycze, bo juz nie moge..
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 22:30   #1504
Mad_lenka
Rozeznanie

A z domowych sposobów to czosnek na obniżenie ciśnienia.
Stary 2016-05-08, 22:41   #1505
urshoola
Zadomowienie

Dagmara ja mam takie wnioski ale sporzadzone po prostu przez kadry u mnie w firmie. Moze zapytaj czy takie cos tez macie?
Ja napisalam do ksiegowej maila i przyslala mi kilkanascie stron do wypelnienia.
AnneMariie a stosujesz cos na przyspieszenie gojenia? Bardzo Ci wspolczuje tego dyskomfortu tez sie tego obawiam troche...

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Mad_lenka Pokaż wiadomość
Moze tez byc wyciag z jemioly ale on jest chyba na alkoholu wiec przy KP nie bardzo....

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 22:49   #1506
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Kocie, a oprocz tych problemow z karmieniem, wyniki kociaka sa ok? Z butli mu lepiej idzie niz z piersi, czy to kwestia techniki ssania?
Niestety, wada jest tak zrobiona, że to fizycznie niemożliwe, żeby zasysał mleko, nie tworzy się w buzi odpowiednie podciśnienie. Zorientowała się położna, po spadku wagi i obejrzała dokładnie jak ssie. Ale i tak mam go przystawiać bo jest duża szansa, że po zabiegu będzie mógł wrócić do jedzenia z piersi.
A inne badania są ok. Echo serca dobre,badanie słuchu też.

Edytowane przez pluszowy_kot
Czas edycji: 2016-05-08 o 22:50
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 22:59   #1507
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Dagmara, to jak mowicie do synka? :p czuje, ze bedzie ciezko Wam cos uzgodnic przez dwa dni.

Mam dzis gorsza godzine. Po nacieciu krocza mega mnie dzis boli juz nie wiem co robic. Czuje sie brudna przez te poporodowe krawawienie i do tego wciaz chodze jak kaczka. Denerwuje mnie to, ze jestem tak ograniczona, a chcialabym juz tyle zrobic. Nawet to niewyspanie mi nie przeszkadza jak ten bol. Siuski tylko pod prysznicem, bo inaczej szczypie jak cholera. Juz wolalabym miec naciecie po cc. Siedze teraz i rycze, bo juz nie moge..

Kochana nie mam pojecia o porodzie i o tym co poźniej, ale uczucie ograniczenia wiem jak denerwuje. Trzeba czasu..nic innego mądrego nie podpowiem. Jestesmy z Tobą i łaczymy sie w bólu.

Idę to przespać. Dobranoc Mamuśki.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-05-09 o 09:18
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-08, 23:04   #1508
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Niestety, wada jest tak zrobiona, że to fizycznie niemożliwe, żeby zasysał mleko, nie tworzy się w buzi odpowiednie podciśnienie. Zorientowała się położna, po spadku wagi i obejrzała dokładnie jak ssie. Ale i tak mam go przystawiać bo jest duża szansa, że po zabiegu będzie mógł wrócić do jedzenia z piersi.
Bedziecie miec pewnie jeszcze usg przezciemiaczkowe? My mielismy przez wzglad na cukrzyce ciazowa, wykazalo niewielka torbiel do kontroli za jakis czas.
Ale z butelki kociak daje rade jesc, czy jest inny sposob karmienia?

Anne - przy corce mowimy "dzidzia", czy "braciszek". Miedzy soba po prostu "on". Ja mowie np. "ale grzecznie spi" i wiadomo o kogo chodzi. Maz uzyl dzis mojego okreslenia mlody, ktorego zawsze tu uzywam. Do meza tak nie mowie, bo Mlody to zwyczajowo jego brat. Mysle, ze mi w koncu ulegnie, ale koniec koncow, ktores z nas nie bedzie zadowolone. Ja uwazam, ze po trudach ciazy, ciecia i przy ciezarze opieki nad dzieckiem to powinna byc moja decyzja.

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 23:20   #1509
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
No i super ze inne badania sa ok. Kociak pociumka z butli, a potem jest nadzieja ze wroci do piersi.
Jade jutro rano do anestezjologa wiec jak cos poczebujesz to mow, bede na dole. Jak mi sprawnie pojdzie to zahacze jeszcze o cotygodniowe usg i ktg, zeby we wtorek nie jezdzic

Mala wciska mi dzis glowe prawie pod moje piersi. Siedze bo z zoladka kwasy cofaja mi sie niemilosiernie, a nawet w tej pozycji zgaga kosmos. Ciezko mi sie oddycha. Negocjuje z mezem pozostawienie uchylonego okna na noc. Coraz trudniejsza ta koncowka... nogi mam ociezale i spuchniete, graza boli, dzidka przestawia mi wnetrznosci...musialam posmecic na noc, wybaczcie
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 23:22   #1510
Mad_lenka
Rozeznanie

A ja jutro idę na badanie krwi- dużo tego przed porodem, boję się, że 8 fiolek mi wezmą. Dobrze, że mąż idzie ze mną.
Stary 2016-05-08, 23:25   #1511
agassek
Zakorzenienie

Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing

Dagmara, ale z Twojego męża uparciuch współczuję takich rozterek. Zawsze możecie nadać oba imiona i Młody wybierze sobie potem to, którym będzie chciał się posługiwać, chociaż zawsze któreś musi być tym pierwszym dla mnie zarówno Wojtek, jak i Leon to ładne i proste, nieprzekombinowane imiona

Mad_lenka, co takiego będą badać, że aż tyle tej krwi?

Edytowane przez agassek
Czas edycji: 2016-05-08 o 23:26
agassek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-08, 23:34   #1512
fruzjape
Zadomowienie

Ann bierzesz przeciwbólowce? Spokojnie mozesz, a powinny pomoc choć trochę.

kocie dobrze, ze szybko zauważyli problem. Jak długo zostajecie w szpitalu? Kiedy zabieg mniej więcej?

Ja siedze wlasnie z laktatorem, bo piersi mam tak pełne, ze nie mogę zasnąć...
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-08, 23:39   #1513
Mad_lenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Dagmara, ale z Twojego męża uparciuch współczuję takich rozterek. Zawsze możecie nadać oba imiona i Młody wybierze sobie potem to, którym będzie chciał się posługiwać, chociaż zawsze któreś musi być tym pierwszym dla mnie zarówno Wojtek, jak i Leon to ładne i proste, nieprzekombinowane imiona

Mad_lenka, co takiego będą badać, że aż tyle tej krwi?

Morfologia, uklad krzepnięcia, HIV i te inne wirusowe chyba tego 4 czy 5 jest. Sporo tego, do szpitala też wymagają. Robiłam na początku ciąży ale trzeba mieć też wyniki z końca.
Stary 2016-05-08, 23:50   #1514
agassek
Zakorzenienie

Serio? Mi nikt nie mówił, że muszę to powtarzać. Muszę w czwartek zapytać lekarki

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 01:04   #1515
sylwiakaa
Zadomowienie

a w pl tez szczepia na grype i krztusiec w ciazy?
Stary 2016-05-09, 02:17   #1516
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Bedziecie miec pewnie jeszcze usg przezciemiaczkowe? My mielismy przez wzglad na cukrzyce ciazowa, wykazalo niewielka torbiel do kontroli za jakis czas.
Ale z butelki kociak daje rade jesc, czy jest inny sposob karmienia?
Będziemy mieć to usg i jeszcze usg brzuszka, ale to jeszcze nie wiem kiedy, mam nadzieję że jakoś jutro.
Z butelki dostaje specjalnym smoczkiem, który zakrywa dziurkę od rozszczepu. Załapał pięknie, położne są pod wrażeniem i ma mega apetyt!

Cytat:
No i super ze inne badania sa ok. Kociak pociumka z butli, a potem jest nadzieja ze wroci do piersi.
Jade jutro rano do anestezjologa wiec jak cos poczebujesz to mow, bede na dole. Jak mi sprawnie pojdzie to zahacze jeszcze o cotygodniowe usg i ktg, zeby we wtorek nie jezdzic
Dzięki za chęci rano wpadnie moja mama i podrzuci mi co trzeba a później resztę dowiezie mąż.
W ogóle jestem pod wrażeniem jak on się stara, jak jest u nas to skacze koło nas, robi wszystko przy małym, no i wszystko w domu. Widzę że już sam pada, ale ciężko go przekonać żeby się wyspał póki mnie nie ma, bo jak wrócę to będzie mu trudniej, zwłaszcza jak wróci do pracy.

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość

kocie dobrze, ze szybko zauważyli problem. Jak długo zostajecie w szpitalu? Kiedy zabieg mniej więcej?

Ja siedze wlasnie z laktatorem, bo piersi mam tak pełne, ze nie mogę zasnąć...
Liczę, że najpóźniej w środę, jutro będę dopytywać, bo mi zależy żeby umawiać ortopedę. Zależy kiedy to usg i jak kociak będzie przybierać.
Zabieg to dopiero w wieku 6-8 miesięcy jak zaczną się wyżynać zęby. Pierwsza konsultacja i ustalenie terminu za ok 6 tygodni.

Też z laktatorem siedzę...już mnie sutki ciągną, a mam prędkość minimalną. Ale grunt że leci!

Edytowane przez pluszowy_kot
Czas edycji: 2016-05-09 o 02:20
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 04:05   #1517
mialavi
Zakorzenienie

Nooo dobra widzę, że zadna nie chce rodzić to ide na ochotnika ... właśnie mnie obudził okresowy ból i różowa wkładka ... myśle teraz co dalej
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 04:36   #1518
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Nooo dobra widzę, że zadna nie chce rodzić to ide na ochotnika ... właśnie mnie obudził okresowy ból i różowa wkładka ... myśle teraz co dalej
Jeeej super

Nie podpowiem bo nie wiem, ale trzymam kciuki za rozkrecenie sie
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 04:39   #1519
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Morfologia, uklad krzepnięcia, HIV i te inne wirusowe chyba tego 4 czy 5 jest. Sporo tego, do szpitala też wymagają. Robiłam na początku ciąży ale trzeba mieć też wyniki z końca.
Mi w sumie nic nie kazali robić. Sama z siebie zrobiłam HIV, kiłę, antygeny wirusowego zapalenia wątroby typu B i C. Zrobiłam głównie dlatego, żeby mieć dowód, że przed trafieniem na oddział byłam czysta

Morfologie i układ krzepnięcia zawsze robią na miejscu, więc szkoda się powtarzać. A gdzie planujesz rodzić?

---------- Dopisano o 02:39 ---------- Poprzedni post napisano o 02:39 ----------

Cytat:
Powodzenia! Licz skurcze
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 05:24   #1520
mialavi
Zakorzenienie

Póki co wzięłam prysznic, skurcze miałam może trzy nie potrafie ich jeszcze poznać doszedł ból krzyża do atrakcji a wkładka czysta... Mam nadzieje ze to nie falszywy alarm...
Stary 2016-05-09, 05:38   #1521
_itakinie_
Zakorzenienie

Mia - kciuki

Ja mialam tragiczna noc pod wzgledem siku. Wstawalam chyba z 20 razy. Koszmar. Uchylilam okno i teraz boli mnie gardło. Jest super. Do tego mam wrazenie ze zwymiotuje zaraz. :
Stary 2016-05-09, 05:49   #1522
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Póki co wzięłam prysznic, skurcze miałam może trzy nie potrafie ich jeszcze poznać doszedł ból krzyża do atrakcji a wkładka czysta... Mam nadzieje ze to nie falszywy alarm...
Różowa wkładka to mi się z czopem zabarwionym na różowo kojarzy, a z tego co czytałam, to po czymś takim to poród wielkimi krokami się zbliża Także jak już rodzimy parami, to jak się umawiamy? Dzisiaj już zamierzasz, czy jutro?

---------- Dopisano o 03:49 ---------- Poprzedni post napisano o 03:47 ----------

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
Mia - kciuki

Ja mialam tragiczna noc pod wzgledem siku. Wstawalam chyba z 20 razy. Koszmar. Uchylilam okno i teraz boli mnie gardło. Jest super. Do tego mam wrazenie ze zwymiotuje zaraz. :
Może jakieś przeziębienie? Mnie znowu głowa... Przez dwa dni wzięłam 5 apapów... także już sobie daruje, bo to najwyraźniej g**** mi daje
Stary 2016-05-09, 05:57   #1523
_itakinie_
Zakorzenienie

Dzien sie nie zaczal a juz mam dosc :/
Stary 2016-05-09, 05:59   #1524
kaylla
Zakorzenienie

Mam dość. Chcę mi się spać, piersi mnie tak bolą że masakra, a jak tylko mała odstawie to ryczy... Łzy mi same płyną. Ja tak nie dam rady...
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 06:09   #1525
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
Mam dość. Chcę mi się spać, piersi mnie tak bolą że masakra, a jak tylko mała odstawie to ryczy... Łzy mi same płyną. Ja tak nie dam rady...

---------- Dopisano o 04:03 ---------- Poprzedni post napisano o 04:02 ----------

Cytat:
Jak to się nie zaczął Fakt, że pochmurnie i wschodu nie widziałam, ale może się jeszcze rozpogodzi

---------- Dopisano o 04:07 ---------- Poprzedni post napisano o 04:03 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwiakaa Pokaż wiadomość
a w pl tez szczepia na grype i krztusiec w ciazy?
Pytasz, czy to jest obowiązkowe? Pewnie można się zaszczepić jak się chce w ciąży. Na pewno krztusiec jest obowiązkowy i finansowany z budżetu, jeśli chodzi o szczepienie dzieci.

---------- Dopisano o 04:08 ---------- Poprzedni post napisano o 04:07 ----------

Cytat:
A ja jutro idę na badanie krwi- dużo tego przed porodem, boję się, że 8 fiolek mi wezmą. Dobrze, że mąż idzie ze mną.
Mi te wszystkie HIVy i inne paskudztwa "zabrały" tylko jedną fiolkę

---------- Dopisano o 04:09 ---------- Poprzedni post napisano o 04:08 ----------

Cytat:
Czerwona herbata w dużych ilościach. Bardzo ją lubiłam, ale przy 2-3 filiżankach dziennie chodziłam po ścianie.
Stary 2016-05-09, 06:11   #1526
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gingerbre Pokaż wiadomość
Różowa wkładka to mi się z czopem zabarwionym na różowo kojarzy, a z tego co czytałam, to po czymś takim to poród wielkimi krokami się zbliża Także jak już rodzimy parami, to jak się umawiamy? Dzisiaj już zamierzasz, czy jutro?[COLOR="Silver"]
Nie widze tu zadnego czopa na horyzoncie teraz bol ustapił wiec poki co leze i myślę co dalej moze zadzwonie do doktorka niech mi cos podpowie...
Stary 2016-05-09, 06:45   #1527
Iwonia27
Zakorzenienie

Mia Ty łobuzie myslisz że Cie przegapie o tej porze i sie zawiniesz beze mnie ooo nieeee mnie tez cos bolało a jak kichnełam to myślałam ze mi graże rozerwie ale juz przeszło.
Mogłabym jeszcze pospać ale mam problemy z ponownym zasypianiem jak wstaje do łazienki. Dobrze że ciagle tylko raz i dzis dopiero o 6ej.

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

Wypychaj czopa wypychaj. Powiesz mi potem co i jak.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 06:48   #1528
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Mowilam ze w weekend nikt nie ma czasu na porody!

Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ----------

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
probowalas spac z mala w lozku? Moze chociaz to pozwoli ci nabrac energii i sie wyspac...
Stary 2016-05-09, 06:48   #1529
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Mowilam ze w weekend nikt nie ma czasu na porody!

Trzymam kciuki

No tak a jak mowi babcia jaki poniedziałek taki cały tydzień...
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 06:49   #1530
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Ja mialam koszmarna noc. Wszystko mnie boli takze piona
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości