![]() |
#1501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2015 cz.8
Dobry wieczór.
Nie wiem czy ksiadz ma kropidlo, u nas zawsze było przygotowane. My swojego nie mamy jeszcze, w tym roku mieliśmy teściowej. U nas 19 osób na święta, w tym 5 dzieci. Tzn najstarsze dziecko ma 19 lat. Jeszcze nie wiem jak będzie. Ale od kilku tygodni po głowie chodzą mi prezenty i prezenty, ale zero konkretów i pomysłów. Chyba pora usiąść i przegadac z mężem co i za ile. Aaa i u nas kolacja kończy sie pasterka. To taki stały punkt.mama na pierwsza zabrała mnie jak mialam rok albo 2 latka. Na ostatniej nie byłam, mam nadzieję że w tym roku się uda. U teściów tego nie ma. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez zonamojegomeza Czas edycji: 2016-11-05 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I świetnie jutro gotuję rosół ![]() 2.Ja akurat jestem dzieciak i nie wyobrażam sobie świat bez prezentów. Co się namarudze przy szukaniu to moje ,Ale sprawia mi to mega frajdę obdsrowywanie.Dostawanie zresztą też bo u Mnie w domu zawsze wszyscy się starają żeby chociaż drobiazg kogoś uszczesliwil. Była bym tam głodna!!! Najlepsze jest to obzarstwo i najgorsze dojadanie po świętach.U Mnie w Wigilię się posci aż do kolacji ,No była bym rozczarowana. My jak mamy gości to jesteśmy elegancko ubrani i do kościoła ,A jak zostają sami domownicy to wtedy dresy.Tyle że u Nas wtedy wyciągamy planszowki i gramy oglądając świąteczne filmy ![]() A z tą siostrą to nie fajnie.Ja lubię święta za te wspólne posiłki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Mi też się nie zdarzyło żeby ksiądz nosił swoje kropidlo, Ale może coś się zmieniło i teraz nosi bo w Wawie jest dużo przyjezdnych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1503 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja kocham dawać prezenty!! I na pewno bym coś wygospodarowała. Cale życie w święta nie było u mnie prezentów z racji sytuacji w domu i kasy. I w sumie no co-mam robic na sile i stawiać kogoś w niezręcznej sytuacji.... Kupie najwyżej dzieciakom coś lepszego. Ale jest mi smutno bo u tż to każdy dla każdego jakiś prezent... I widac ze każdy zadał sobie trud żeby cos przygotować. A co do kuchni. No to tż chce się na święta wprowadzić, co w sumie jest hmmm calkiem realne. Roznica w cenie to kilka tysięcy. Ale jest to tez drobna roznica w jakości. Znaczy ta tansza to nie jakiś paździerz, wszystko ladnr, ale jakies tam drobiazgi w odbiorze wyglądają lepiej. Ale luty? No litości.... A teraz mam pytania: -która robila kuchnię i zyje bez mikrofali i nie ma z tym problemu? -sq-jak ta farba ceramiczna w kuchni nad meblami? Faktycznie sie szoruje fajnie? Obiecałam zrobić wywiad na kurs ![]() -z innej beczki-jezeli odstawiłyscie tabletki anty po dłuższym stosowaniu to jak z zatrzymywaniem wody w organizmie? Lepiej coś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Moderator
|
Dzień dobry
![]() Istapp- ja nie mam mikrofali i żyję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1505 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
My nie mamy mikrofali. Wydawała nam się na zbędna. Teraz chcieliśmy dokupić słupek i okazało sie ze sama szafka z naszymi wymiarami to 1500 plus mikrofala do zabudowy. Zrezygnowaliśmy. Potrzebna jest do zrobienia popcornu. Bo juz sie przyzwyczailam ze wszystko podgrzewam w garnkach albo w piekarniku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1506 |
Zakorzenienie
|
My mamy mikrofale i w ogole jej nie uzywamy. Jedyne do czego byc moze jej kiedys uzyje, to do podgrzania mojego termoforu-sowki, ale na razie ciagle o nim zapominam. xD
Do popcornu znajomi kupili mi air popper. Super sprawa, bo robi popcorn bez tluszczu i chemii. No ale zajmuje troche miejsca, wiec to tylko dla wielkich fanow popcornu.
#1507 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Chyba nikt wczesniej nie przeczytal o awansie mojego na Tz na kierownika ds technicznych ![]() My mamy mikrofale i dosyc czesto ja uzywamy. Czasami do popcornu. Ale to akurat wole robiony w garnku. |
![]() ![]() |
![]() |
#1508 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Ja mam mikrofale Ale używam jej głównie do popcornu .Nie lubię jedzenia z mikrofali wolę sobie normalnie odgrzac. Najczęściej mikrofali używałam w pracy bo tam nie miałam jak inaczej odgrzac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1509 |
Zakorzenienie
|
hejo
![]() u nas dziś drugi dzień festiwalu foodtrucków...ale się wczoraj nawpierniczałam. Jadłam churros, frytki holenderskie z sosem orzechowym i czekoladowego kebaba ![]() ![]() mikrofali używamy w sumie ani rzadko ani często ale używamy i jestem do niej przyzwyczajona ale popcorn to akurat mi lepiej smakuje z patelni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My używamy mikrofali codzienne. Zazwyczaj do podgrzewania mleka i zupy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Poszłam spać o 4, obudziłam sie po 9, co ze mną nie tak?
![]() Ale impreza się udała, TŻ spisał się na medal. ![]() My nie mamy mikrofali teraz i nie tęsknię. Wcześniej używaliśmy tylko po to, żeby podgrzać owsiankę zalaną mlekiem ![]()
#1512 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
My mikrofale mamy. Używamy do podgrzewania mniejszych porcji albo do podgrzewania mleka. |
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Mikrofalale mamy i w sumie TŻ nauczył mnie, że jest potrzebna ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak ostatnio szukałam ciążowych rajstop i koleżanka, już mama, mówila że to najlepsze co ma oo ciąży. Śmiałam się z niej że na wigilię wjeżdża w slimfit a jeszcze przed karpiem w łazience te ciążowe zakłada ;D ![]() A co do dresow...są dresy i dresy. Póki nie są znoszone, dziura w skarpetce i koszulka gorsza niż ja do ogrodu noszę to spoko... ![]() [1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;67208116]Ja kocham dawać prezenty!! I na pewno bym coś wygospodarowała. Cale życie w święta nie było u mnie prezentów z racji sytuacji w domu i kasy. I w sumie no co-mam robic na sile i stawiać kogoś w niezręcznej sytuacji.... Kupie najwyżej dzieciakom coś lepszego. Ale jest mi smutno bo u tż to każdy dla każdego jakiś prezent... I widac ze każdy zadał sobie trud żeby cos przygotować. A co do kuchni. No to tż chce się na święta wprowadzić, co w sumie jest hmmm calkiem realne. Roznica w cenie to kilka tysięcy. Ale jest to tez drobna roznica w jakości. Znaczy ta tansza to nie jakiś paździerz, wszystko ladnr, ale jakies tam drobiazgi w odbiorze wyglądają lepiej. Ale luty? No litości.... A teraz mam pytania: -która robila kuchnię i zyje bez mikrofali i nie ma z tym problemu? -sq-jak ta farba ceramiczna w kuchni nad meblami? Faktycznie sie szoruje fajnie? Obiecałam zrobić wywiad na kurs ![]() -z innej beczki-jezeli odstawiłyscie tabletki anty po dłuższym stosowaniu to jak z zatrzymywaniem wody w organizmie? Lepiej coś?[/QUOTE] Co do kuchni to musisz zdecydować... Mam koleżankę która żyła bez kuchni (miała palnik turystyczny, lodówkę Burn jak w klubach stoją i czajnik). Pracuje dużo więc tylko śniadanie, w pracy jadła, wieczorem herbatka coś i miesiąc szybko zlecial a ma co chciała i mówi że było warto ![]() Ja mam farbę Para i po pol roku nadal wygląda jak wyglądała ![]() ![]() Ja nie mam mikrofali. Myślałam że będzie gorzej. Fakt jak nie masz to dopiero dociera jaka potrzebna. Drażni mnie a)grzanie mleka.w garnku do płatków b) jak mam ochotę na popcorn a w sklepach tylko te do mikrofali. W innych wypadkach luz. Nawet lepiej ze obiad ogrzewam normalnie, to mleko też.. Zdrowiej ![]() Może piekarnik z funkcją.mikrofali?
![]() |
#1516 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ponoć się to psuje... Zreszta jak wiadomo piekarnik juz mam, czeka w mm na odbiór ![]() Ja bez kuchni jak bez reki...nie ma opcji. Jak tydzień zylam na gotowych obiadach z siłowni to miałam juz dosyć. Moze dadzą rabat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1517 |
... choć nie Westwood
|
Ja zylam ponad miesiąc bez kuchni po przeprowadzce. Bylo ciezko, ale dalismy rade
![]() Mikrofali w zabudowie nie chcialam, ja jej praktycznie nie używam, ale tz chcial, wiec została wolnostojaca. Ja jakos nie lubię odgrzewania w mikrofali, ani smak nie ten, ani zdrowe to nie jest.
![]() |
#1518 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;67219191]Ponoć się to psuje... Zreszta jak wiadomo piekarnik juz mam, czeka w mm na odbiór ![]() Ja bez kuchni jak bez reki...nie ma opcji. Jak tydzień zylam na gotowych obiadach z siłowni to miałam juz dosyć. Moze dadzą rabat ![]() Moja przyjaciółka ma wypasny piekarnik-mikrofale i działa on jedynie jako mikrofala .Jako piekarnik badziew straszny nic się nie da tam upiec. Cytat:
![]() Nie wiem jak Wy możecie podgrzewać mleko w mikrofali dla Mnie takie mleko jest obrzydliwe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1519 |
Zakorzenienie
|
My teraz mleko podgrzewany w ekspresie do kawy
![]() Się w mikrofalipi podgrzewamy np obiad jak zrobiłam na 2 dni. Jest dość przydatna ale można być i bez niej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1520 |
Konto usunięte
|
Dobra, przekonałam sie do zycia bez mikrofali. Znaczy miałam na studiach i mam w pracy. I tam to jest przydatne no bo najszybciej. Ale teraz żyje bez mikrofali to może i przeżyję dalej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1521 |
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;67219191]Ponoć się to psuje... Zreszta jak wiadomo piekarnik juz mam, czeka w mm na odbiór
![]() Ja bez kuchni jak bez reki...nie ma opcji. Jak tydzień zylam na gotowych obiadach z siłowni to miałam juz dosyć. Moze dadzą rabat ![]() podsumowując: ja nie mam, brakuje mi jej do tego co napisałam, ale nie planuje postawic ani wolnostojącej ani nie zaluje ze nie mam w zabudowie ![]()
#1522 |
Moderator
|
Ja też
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zrobiłąm rosół ![]() ![]() jest we mnie troche gosposi... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1524 | |
Moderator
|
Cytat:
http://www.emag.pl/ekspres-do-kawy-b.../pd/DPR892BBM/ tzn mój nie robi za jednym zamachem np latte macchiato tylko kawa oddzielnie i ręcznie mleko
![]() |
#1525 |
Zakorzenienie
|
spoko, tak tez bym chyba wolała
![]() ![]()
#1526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moi rodzice kupili Ten ale taniej niż na tej stronie chyba 2600 dał tata. Ja osobiście polecam obydwa (my mamy swój już ok roku, a u rodziców jak jestem to też używam ich ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Justuus Czas edycji: 2016-11-06 o 16:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1527 | ||
Moderator
|
Cytat:
my nasz dostaliśmy w ramach prezentu ślubnego z pracy więc nie narzekam, że mleko ręcznie ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() niestety przy odkamienianiu udało mi się odkamieniaczem zalać tackę i się odbarwiła ![]() ![]()
Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie. — Jan Paweł II Edytowane przez gr8ania Czas edycji: 2016-11-06 o 17:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z racji że kupowaliśmy, to wolałam taki, który sobie sam pobiera tyle mleka ile chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Zakorzenienie
|
dzieki laski bede patrzec
![]() wole taki z mlekiem z kartonu bo to łatwiej pilnować żeby sie mleko nie psuło, kawa była lepsza z tym mlekiem...a tak to i pewnie z lodóweczką drozsze ![]() fajnie fajnie, juz sie doczekac nie moge... ostatnio u klienta piłam pyszna kawe..ekpres 5999 ajajjjjjj :/ bede patrzec ![]()
#1530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szczerze? 6 tys za ekspress to serio dużo chyba za dużo. Nawet automatyczny (który sam sobie pobiera mleko ile chce z kartonu i robi wszystko) mozna kupic ok 2,5- 3 tyś. A smak jako smak to ważna jest kawa ![]() Znajomi mają taki, że robi samą kawę i mleko osobno i muszą dolewać mleko do kawy i też jest dobra ![]() Edytowane przez Justuus Czas edycji: 2016-11-06 o 17:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.