|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 |
Rozeznanie
|
Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! 2
A mnie strasznie szyja boli, nie mogę głową skrecac, pewnie za bardzo ciągnęłam szyje podczas robienia szóstki, no i teraz mam problem,powinnam zrobic dzis 7 dzien a nie moge (nie chce) bo mnie boli i sie boje nadwerezyc...załóżmy ze mi przejdzie za 2 dni i co wtedy?od poczatku czy moge od siódmego?....
No i jeszcze jedna sprawa.... chodzę 2 razy w tygodniu na siłownie, tam tez cwiczymy brzuchy,.a do tego raz w tyg na taniec brzucha.... czyli cwiczenie do tego weidera to za duzo?? ale ja chce sie pozbyc oponki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1532 |
Zakorzenienie
|
A ja dziś 6 dzień!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1533 |
Zadomowienie
|
3 dzień XD
![]() |
#1534 |
Raczkowanie
|
58-59 ?!!!!!!!!! Jeju... jak ja zazdroszcze... ja mam 75cm w pasie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1535 |
Zakorzenienie
|
to całkiem dobry pomysł
![]() ![]() ja dzień 4 ![]()
#1536 |
Zakorzenienie
|
A ja w pasie mam około 80 cm. Brzucha nie mam wystającego bardzo, to wszystko przez te boczki ;/ .
|
![]() ![]() |
![]() |
#1537 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dla nie wiedzących jak się objawia przetrenowanie- mięśnie się spalają więc pomimo naszego ogromnego wisłku, brak efektu Jednak jest to masa mięśniowa, temu minimalny wzrost wymiarów może nastąpić- ale nie u osoby, która ma co spalać.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1538 |
Rozeznanie
|
Ja wczoraj zrobiłam 18 dzień, dziś zaczynam po 14 powtórzeń, chyba się zachlastam. Boli mnie szyja, wczesniej nie bolała... Nie wiem, czy skończe ten trening, na razie zamierzam dociągnąć do niedzieli, to będą pełne 3 tygodnie a potem zobaczymy. chyba że mi dacie kopa w tyłek motywującego
![]() Martka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1539 |
Raczkowanie
|
Czemu ja nie mam żadnych zakwasów? Piąty dzień za mna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1540 |
Raczkowanie
|
ja dzisiaj 13 dzień. i muszę powiedzieć że poza widocznymi efektami na brzuchu - jak już wcześniej pisałam powoli kształtują mi się mięśnie - przez sam środek brzucha robi się widoczna "ścieżka"
![]() No to jeszcze straciłam około 5cm w pasie i 3kg. Dodam, że nie stosuję żadnej diety, nic poza tym nie ćwiczę - ok ze 2 może 3 razy z początku jeździłam na rowerku stacjonarnym, ale przestałam - chcę na razie skupić się tylko na a6w. Jeszcze co do diety to na 13 dni nie jadłam kolacji przez jakieś 6, może 7 - nie liczę dokładniej. Ale chodzi o to, że ćwiczenia wykonuj.ę w nocy, jak już wszyscy śpią i lepiej mi się je robi na pustym brzuchu niż jak jestem najedzona. Ćwiczenia wykonuję raczej starannie - chociaż już ostatnie powtórzenia ostatniej serii to jest już takie "byle do końca, byle już skończyć" ![]() W każdym razie zachęcam wszystkich do spróbowania. Warto. Po sobie widzę też to, że w pierwszych dniach ledwo co robiłam rowerek. Niestety muszę to przyznać - jestem, zastana/zasiedziana jak cholera. Wuefu nie mam już od 2lat, eskaesy i aerobic skończyły się ze 4 lata temu albo i więcej... dlatego dla mnie to dość spory wysiłek zrobić takie ćwiczenia - ale jak już zaznaczyłam z dnia na dzień ćwiczenia przychodzą mi z większą lekkością i łatwością - oby tak dalej ![]() Tak poza tym to czekam teraz na twister - też słyszałam, że świetne efekty dają takie ćwiczenia - że wystarczy 15-25minut dziennie. Kupiłam w piątek, gość wysłał w poniedziałek, ale jeszcze nie doszło ![]()
#1541 |
Zakorzenienie
|
Ja też nigdy nie miałam zakwasów...
No i zależy jak wykonujesz ćwiczenia ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#1542 |
Raczkowanie
|
Aha. i jeszcze jedno. Zgadzam sie z jedną z moich przedmówczyń. Chyba nawet nie tylko z jedną a z kilkoma....a mianowicie:
-> wielkość/szybkość efektów zależy od naszych wymiarów. Wiadomo, jeśli ktoś ma sporo cm w pasie (tak jak ja) to efekty widać szybciej i są one większe, niż jak ktoś ma 60 cm w pasie. To tak samo jak z chudnięciem. Osoba ważąca 100kg szybciej zrzuci 5kg niż osoba która wazy 60kg. -> na początku można zauważyć, a nawet trzeba liczyć się ze wzrostem wagi - powód - tak jak już tu wcześniej wspominano - przyrost masy mięśniowej. Mięśnie są cięższe - to dlatego. Ale pocieszeniem jest to, że przyrost masy mięśniowej przyspiesza spalanie kalorii ![]() -> ja również nie mam zakwasów. Nic a nic. Chociaż od kilku dni "odczuwam" brzuch - konkretnie mięśnie. Nigdy wcześniej mi się tak nie działo, ale oceniam to zjawisko raczej pozytywnie. ![]() A jeszcze tak odnośnie tych zakwasów - to gdzieś wyczytałam, że należy ćwiczyć na twardym podłożu bo to eliminuje zakwasy właśni9e. Ja ćwiczę na podłodze lub na dywanie - żadnych dodatkowych mat/kocy/kołder/materacy.
#1543 |
Raczkowanie
|
i 9 dzień zaliczony
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Raczkowanie
|
18 dzien
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1545 |
Raczkowanie
|
Oo witam
![]() ja także ćwiczę A6W, ktoś tu zrobił już cały program? I jak ? Jest czekoladka na brzuszku? ![]()
#1546 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hehehe ja już zaczynałam a6w tyle razy że zakwasów na początku w ogóle nie mam ![]() No i 4 dzionek zrobiony ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1547 |
Zakorzenienie
|
no dzisiaj już nie mam takich jak wczoraj, ale to dlatego że przesadziłam, bo najpierw A6W a potem 8ABS. doszłam do wniosku, że najpierw będę robić A6W, a jak skończe weidera to wtedy się wezmę za ABS. nie będę szaleć
![]() ![]()
#1548 |
Raczkowanie
|
5 dzien za mna
![]() ![]() tylko mam problem z tym ze z przodu brzuch jako tako wyglada i jest w miare plaski,ale mam strasznie wielgachne balkoniki( tzn boczki) i totalnie nic z nich nie schodzi.Krece sie na twisterku,skacze na skakance,robie a6w i poki co boczki jak byly tak sa.tzn twisterek dopiero od 5 dni,skakanka to samo i a6w tez.po jakim czasie powinny byc efekty?bo ich brak dziala na mnie deprymujaco...wiem ze nie wszystko na raz ale chociaz jakies malutkie rezultaty poprawilyby moje morale... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1549 |
Zakorzenienie
|
Poczekaj powiedzmy jeszcze 5 dni a na pewno jakieś rezultaty się pojawią
![]() Nie odrazu Rzym zbudowano ![]()
![]() |
#1550 |
Raczkowanie
|
Musze powiedzieć ze jestem przy 10 dniu i ...... coś widac
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj 8 dzień za mną... Jeszcze nigdy nie robiłam bardziej nudnych ćwiczeń. To jest naprawdę straszne ![]() Nawet 8 min. ABS było lepsze pod tym względem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1552 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1553 |
Raczkowanie
|
oto informacje z forum z którego w ogóle dowiedziałam się o a6w i z którego ściągnęłam sobie plan ćwiczeń:
1. Czas ćwiczeń nie powinien przekraczać 40 minut, dlatego około 16 dnia powinniśmy nieco przyspieszyć tempo wykonywania ćwiczeń. Przerwy między ćwiczeniami nie są wliczane w czas Teraz tak patrze, że przerwy między ćw nie wliczają się w czas - a ja wcześniej podawałam ten czas jako całość - ćw + przerwy. W każdym razie wczoraj -> 13ty dzień całość (razem z przerwami) zajęło mi 33 minuty ![]() ![]()
![]() |
#1554 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1555 |
Raczkowanie
|
Hm...zaciekawiło mnie to, że twierdzicie, że 25minut...pogrzebałam jeszcze trochę i znalazłam jeszcze jedną ciekawą rzecz...
Ale po kolei: na str: http://************/aerobiczna_6_weidera.html znajdziecie coś takiego: 1. Czas ćwiczeń nie powinien przekraczać 40 minut, dlatego około 16 dnia powinniśmy nieco przyspieszyć tempo wykonywania ćwiczeń. Przerwy między ćwiczeniami nie są wliczane w czas 2. Jeden cykl to powtórzenie każdego ćwiczenia jedno po drugim, po jednym razie. Ilość cykli informuje nas ile razy mamy bez przerwykontynuować takie powtarzania. 3. Seria to wszystkie cykle przeznaczone na dany dzień, nie musimy ich wykonywać wszystkich bezpośrednio po sobie. Powinniśmy odpocząć minimum 3 minuty. Nic się nie stanie jak do ćwiczeń wrócimy nawet za godzine. zaś na stronie: http://www.a6w.qxp.pl/ Aerobiczna szóstka Weidera jest programem treningowym mającym na celu spalanie tkanki tłuszczowej w okolicach mięśni brzucha oraz znaczne ich wzmocnienie. Składa się ona z sześciu ćwiczeń wykonywanych w seriach. Podczas każdego z nich w momencie maksymalnego napięcia mięśni zatrzymujemy się na 2-3 sekundy utrzymując to napięcie. Ćwiczenia należy wykonywać codziennie przez 42 dni. Nie należy robić przerw na odpoczynek pomiędzy seriami lub powtórzeniami. Trening nie powinien trwać dłużej niż 25 minut. W przypadku zaistnienia takiej sytuacji należy skrócić zatrzymanie w momencie maksymalnego napięcia mięśni. Jedna seria składa się z sześciu ćwiczeń. Aby prawidłowo wykonać serię należy każde z ćwiczeń powtórzyć odpowiednią dla danego dnia ilość razy. Dla przykładu dzień 7 składa się z 3 serii po 8 powtórzeń. Wykonujemy więc 8 powtórzeń ćwiczenia 1, następnie 8 powtórzeń ćwiczenia 2 i tak aż do ćwiczenia 6. Wykonanie w ten sposób wszystkich sześciu ćwiczeń to jedna seria. Ja wykonuję ćwiczenia wg pierwszego schematu. To znaczy: -> figura 1 (prawa noga - 3sekudny + lewa noga - 3sekudny) -> figura 2 (3sekudny) -> figura 3 (prawa noga - 3sekudny + lewa noga - 3sekudny) -> figura 4 (3sekudny) -> figura 5 (15 powtórzeń) -> figura 6 (3sekudny) i to dla mnie jest 1 powtórzenie. Takie cuś powtarzam (np dzisiaj - 14 dzień) 10 razy. i to będzie 1 seria. Później minimum 3 minuty przerwy i znowu seria 2, później 3 minuty przerwy i ostatnia seria.
Edytowane przez natalka_rulez Czas edycji: 2008-02-22 o 08:45 Powód: żeby było bardziej czytelne :) |
![]() ![]() |
![]() |
#1556 |
Raczkowanie
|
A Wy w jaki sposób ćwiczycie?? Wg pierwszego schematu, czy drugiego??
Bo może to, ze niektóre z nas nie widzą efektu jest związane właśnie z tym w jaki sposób ćwiczą - to znaczy wg którego ze schematów? A może są jakieś inne??
#1557 |
Raczkowanie
|
Sluchajcie dzisiaj dopiero 5 dzien za mna a juz widze efekty!!! Brzuszek moze sie nie wyszczuplil jak narazie ale widac juz lekko zarysowane miesnie
![]() Górne fotki to dzień 1 a dolne to dzien 5 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1558 |
Raczkowanie
|
I kolejne: pierwsza fotka z dnia 1 a druga z dnia 5
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1559 |
Zakorzenienie
|
patinka246: Efekty miażdżące... Wow!!! Naprawdę jestem pod wrażeniem...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1560 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() patinka246 efekty super!!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.