Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! 2 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-20, 18:39   #1531
Provocateur
Rozeznanie

Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! 2

A mnie strasznie szyja boli, nie mogę głową skrecac, pewnie za bardzo ciągnęłam szyje podczas robienia szóstki, no i teraz mam problem,powinnam zrobic dzis 7 dzien a nie moge (nie chce) bo mnie boli i sie boje nadwerezyc...załóżmy ze mi przejdzie za 2 dni i co wtedy?od poczatku czy moge od siódmego?....
No i jeszcze jedna sprawa.... chodzę 2 razy w tygodniu na siłownie, tam tez cwiczymy brzuchy,.a do tego raz w tyg na taniec brzucha.... czyli cwiczenie do tego weidera to za duzo?? ale ja chce sie pozbyc oponki
Provocateur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 19:36   #1532
Bethie
Zakorzenienie

A ja dziś 6 dzień!
Bethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 20:53   #1533
Blair
Zadomowienie

GG do Blair

3 dzień XD
Stary 2008-02-20, 21:11   #1534
patinka246
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meginnia Pokaż wiadomość
@claudina666
To w sumie zalezy jaka masz talie i jak do tej pory rozbudowane miesnie. Np ja przed zaczeciem cwiczen, kiedy i tak mialam wciecie i plaski brzuch, mialam 58-59, teraz jest 1-2cm wiecej ;P Na szczescie to raczej niezauwazalna zmiana
58-59 ?!!!!!!!!! Jeju... jak ja zazdroszcze... ja mam 75cm w pasie...
patinka246 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 21:11   #1535
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nati02 Pokaż wiadomość

Wyznacz sobie jakąś nagrodę jak zrobisz całe 42 dni. Pomaga
to całkiem dobry pomysł chcę dotrwać

Cytat:
Napisane przez Blair Pokaż wiadomość
3 dzień XD
ja dzień 4 . Ledwo dałam rade. Mam straszne zakwasy po wczoraj i przedwczoraj, ale jakoś poszło.
Stary 2008-02-20, 22:19   #1536
tak
Zakorzenienie

A ja w pasie mam około 80 cm. Brzucha nie mam wystającego bardzo, to wszystko przez te boczki ;/ .
tak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 22:27   #1537
Nati02
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia_bella Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy robicie jeszcze jakieś cwiczenia na dolne partie brzucha?
Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
z tego co wiem (i było już wiele razy w atku powtarzane) podczas a6w nie powinno się robić żadnych innych ćwiczeń na brzuch, ponieważ można przetrenować mięśnie, a pozatym dla mnie ostatnie ćwiczenie działa na dolne partiw brzucha...

dla nie wiedzących jak się objawia przetrenowanie- mięśnie się spalają więc pomimo naszego ogromnego wisłku, brak efektu

Cytat:
Napisane przez meginnia Pokaż wiadomość
@claudina666
To w sumie zalezy jaka masz talie i jak do tej pory rozbudowane miesnie. Np ja przed zaczeciem cwiczen, kiedy i tak mialam wciecie i plaski brzuch, mialam 58-59, teraz jest 1-2cm wiecej ;P Na szczescie to raczej niezauwazalna zmiana
Jednak jest to masa mięśniowa, temu minimalny wzrost wymiarów może nastąpić- ale nie u osoby, która ma co spalać.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-21, 10:54   #1538
koletynka
Rozeznanie

GG do koletynka

Ja wczoraj zrobiłam 18 dzień, dziś zaczynam po 14 powtórzeń, chyba się zachlastam. Boli mnie szyja, wczesniej nie bolała... Nie wiem, czy skończe ten trening, na razie zamierzam dociągnąć do niedzieli, to będą pełne 3 tygodnie a potem zobaczymy. chyba że mi dacie kopa w tyłek motywującego

Martka powodzenia

koletynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 12:07   #1539
patinka246
Raczkowanie

Czemu ja nie mam żadnych zakwasów? Piąty dzień za mna
Stary 2008-02-21, 14:45   #1540
natalka_rulez
Raczkowanie

ja dzisiaj 13 dzień. i muszę powiedzieć że poza widocznymi efektami na brzuchu - jak już wcześniej pisałam powoli kształtują mi się mięśnie - przez sam środek brzucha robi się widoczna "ścieżka"
No to jeszcze straciłam około 5cm w pasie i 3kg.
Dodam, że nie stosuję żadnej diety, nic poza tym nie ćwiczę - ok ze 2 może 3 razy z początku jeździłam na rowerku stacjonarnym, ale przestałam - chcę na razie skupić się tylko na a6w.
Jeszcze co do diety to na 13 dni nie jadłam kolacji przez jakieś 6, może 7 - nie liczę dokładniej. Ale chodzi o to, że ćwiczenia wykonuj.ę w nocy, jak już wszyscy śpią i lepiej mi się je robi na pustym brzuchu niż jak jestem najedzona.

Ćwiczenia wykonuję raczej starannie - chociaż już ostatnie powtórzenia ostatniej serii to jest już takie "byle do końca, byle już skończyć" Ale po za tym to staram się dokładniej, wytrzymać te 3 sekundy, w piątej figurze - rowerek - robię 15 powtórzeń. Już teraz ćwiczenia zajmują mi trochę czasu - ok 30-45 minut - zależy od dnia. A podobno, że nie można ich robić dłużej niż właśnie 45minut, no ale ja nie dam rady szybciej - nie chcę się wykończyć. Dlatego też wiem, że jak za kilka dni zwiększą mi się powtórzenia to ne wydole w tyle czasu i będę robić dłużej te ćwiczenia...

W każdym razie zachęcam wszystkich do spróbowania. Warto.
Po sobie widzę też to, że w pierwszych dniach ledwo co robiłam rowerek. Niestety muszę to przyznać - jestem, zastana/zasiedziana jak cholera. Wuefu nie mam już od 2lat, eskaesy i aerobic skończyły się ze 4 lata temu albo i więcej... dlatego dla mnie to dość spory wysiłek zrobić takie ćwiczenia - ale jak już zaznaczyłam z dnia na dzień ćwiczenia przychodzą mi z większą lekkością i łatwością - oby tak dalej

Tak poza tym to czekam teraz na twister - też słyszałam, że świetne efekty dają takie ćwiczenia - że wystarczy 15-25minut dziennie. Kupiłam w piątek, gość wysłał w poniedziałek, ale jeszcze nie doszło szkoda, bo chciałabym wypróbować.

http://www.onemilliongiraffes.com/
natalka_rulez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 14:45   #1541
Veiovis
Zakorzenienie

Ja też nigdy nie miałam zakwasów...
No i zależy jak wykonujesz ćwiczenia ;]
Veiovis jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-21, 14:51   #1542
natalka_rulez
Raczkowanie

Aha. i jeszcze jedno. Zgadzam sie z jedną z moich przedmówczyń. Chyba nawet nie tylko z jedną a z kilkoma....a mianowicie:

-> wielkość/szybkość efektów zależy od naszych wymiarów. Wiadomo, jeśli ktoś ma sporo cm w pasie (tak jak ja) to efekty widać szybciej i są one większe, niż jak ktoś ma 60 cm w pasie. To tak samo jak z chudnięciem. Osoba ważąca 100kg szybciej zrzuci 5kg niż osoba która wazy 60kg.

-> na początku można zauważyć, a nawet trzeba liczyć się ze wzrostem wagi - powód - tak jak już tu wcześniej wspominano - przyrost masy mięśniowej. Mięśnie są cięższe - to dlatego. Ale pocieszeniem jest to, że przyrost masy mięśniowej przyspiesza spalanie kalorii

-> ja również nie mam zakwasów. Nic a nic. Chociaż od kilku dni "odczuwam" brzuch - konkretnie mięśnie. Nigdy wcześniej mi się tak nie działo, ale oceniam to zjawisko raczej pozytywnie.
A jeszcze tak odnośnie tych zakwasów - to gdzieś wyczytałam, że należy ćwiczyć na twardym podłożu bo to eliminuje zakwasy właśni9e. Ja ćwiczę na podłodze lub na dywanie - żadnych dodatkowych mat/kocy/kołder/materacy.

Stary 2008-02-21, 18:16   #1543
kati16
Raczkowanie

i 9 dzień zaliczony tylko żeby jeszcze jakieś efekty były...nie ma nie no może raczej mam twardszy brzuszek ale nie zmniejszył się
kati16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 18:43   #1544
koraa21
Raczkowanie

GG do koraa21

18 dzienufff... bylo ok oj mój brzusio sie rzeźbi jak nic juz chyba wpadłam w rytm robienia tych brzuszków bez nich jakos było by dziwnie trzeba miec pozytywne nastawienie i bedzie dobrze a co do zakwasów to ja tez nie miałam tylko chyba w pierwszym dniu
koraa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 18:47   #1545
hkmghmkghkmgkghkghkgkg
Raczkowanie

Oo witam
ja także ćwiczę A6W, ktoś tu zrobił już cały program? I jak ? Jest czekoladka na brzuszku?
A6W -0-

hkmghmkghkmgkghkghkgkg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 18:55   #1546
Blair
Zadomowienie

GG do Blair

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
ja dzień 4 . Ledwo dałam rade. Mam straszne zakwasy po wczoraj i przedwczoraj, ale jakoś poszło.

hehehe ja już zaczynałam a6w tyle razy że zakwasów na początku w ogóle nie mam Za to np. po 8abs straszne ^^

No i 4 dzionek zrobiony
Stary 2008-02-21, 19:30   #1547
asia_z
Zakorzenienie

no dzisiaj już nie mam takich jak wczoraj, ale to dlatego że przesadziłam, bo najpierw A6W a potem 8ABS. doszłam do wniosku, że najpierw będę robić A6W, a jak skończe weidera to wtedy się wezmę za ABS. nie będę szaleć a ja dzisiaj dzień 5
Stary 2008-02-21, 20:45   #1548
sigrid17
Raczkowanie

5 dzien za mna chociaz musze przyznac ze pod koniec ostatniej serii cisną mi sie na usta niezbyt cenzuralne słowa...ale trzeba byc wytrwałym
tylko mam problem z tym ze z przodu brzuch jako tako wyglada i jest w miare plaski,ale mam strasznie wielgachne balkoniki( tzn boczki) i totalnie nic z nich nie schodzi.Krece sie na twisterku,skacze na skakance,robie a6w i poki co boczki jak byly tak sa.tzn twisterek dopiero od 5 dni,skakanka to samo i a6w tez.po jakim czasie powinny byc efekty?bo ich brak dziala na mnie deprymujaco...wiem ze nie wszystko na raz ale chociaz jakies malutkie rezultaty poprawilyby moje morale...
sigrid17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 21:21   #1549
Nati_kk
Zakorzenienie

Poczekaj powiedzmy jeszcze 5 dni a na pewno jakieś rezultaty się pojawią

Nie odrazu Rzym zbudowano

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 21:31   #1550
Karolcia 2
Raczkowanie

Musze powiedzieć ze jestem przy 10 dniu i ...... coś widac ale nie ciesze sie zbytnio bo mogę sie pożniej zdziwić WYTRWAŁOŚCI dziewczyny, będzie dobrze
Karolcia 2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 07:17   #1551
Bethie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalka_rulez Pokaż wiadomość
Już teraz ćwiczenia zajmują mi trochę czasu - ok 30-45 minut - zależy od dnia. A podobno, że nie można ich robić dłużej niż właśnie 45minut, no ale ja nie dam rady szybciej - nie chcę się wykończyć.
Z tego, co pamiętam to chyba 25 minut

Dzisiaj 8 dzień za mną... Jeszcze nigdy nie robiłam bardziej nudnych ćwiczeń. To jest naprawdę straszne

Nawet 8 min. ABS było lepsze pod tym względem
Bethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 07:24   #1552
koraa21
Raczkowanie

GG do koraa21

19 dzień mam już zaliczony od dziś mam 14 powtórzeń myslałam, że nie dam rady, a tu zonk wytrzymałam i zaliczyłam kurcze coraz bardziej wierze w to ,że dotrwam do końca i, że bede z siebie dumna no i ta końcowa satysfakcja... hmmm..ciekawe jaka ona jest... jeszcze 23 dni moze jutro wkleje zdjęcie..
Stary 2008-02-22, 08:02   #1553
natalka_rulez
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bethie Pokaż wiadomość
Z tego, co pamiętam to chyba 25 minut ...
oto informacje z forum z którego w ogóle dowiedziałam się o a6w i z którego ściągnęłam sobie plan ćwiczeń:

1. Czas ćwiczeń nie powinien przekraczać 40 minut, dlatego około 16 dnia powinniśmy nieco przyspieszyć tempo wykonywania ćwiczeń. Przerwy między ćwiczeniami nie są wliczane w czas

Teraz tak patrze, że przerwy między ćw nie wliczają się w czas - a ja wcześniej podawałam ten czas jako całość - ćw + przerwy. W każdym razie wczoraj -> 13ty dzień całość (razem z przerwami) zajęło mi 33 minuty bo mi się cholernie nie chciało ćwiczyć - chciało mi się spać i przerwy robiłam bardzo krótkie, żeby tylko skończyć i iść nyny

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-22, 08:06   #1554
patinka246
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bethie Pokaż wiadomość
Z tego, co pamiętam to chyba 25 minut

No właśnie? W różnych źródłach są podane dwa różne czasy maksymalnego wysiłku brzucha. To wkońcu 25 min czy 45 ????????
Stary 2008-02-22, 08:41   #1555
natalka_rulez
Raczkowanie

Hm...zaciekawiło mnie to, że twierdzicie, że 25minut...pogrzebałam jeszcze trochę i znalazłam jeszcze jedną ciekawą rzecz...

Ale po kolei:

na str: http://************/aerobiczna_6_weidera.html znajdziecie coś takiego:

1. Czas ćwiczeń nie powinien przekraczać 40 minut, dlatego około 16 dnia powinniśmy nieco przyspieszyć tempo wykonywania ćwiczeń. Przerwy między ćwiczeniami nie są wliczane w czas

2. Jeden cykl to powtórzenie każdego ćwiczenia jedno po drugim, po jednym razie. Ilość cykli informuje nas ile razy mamy
bez przerwy
kontynuować takie powtarzania.
3. Seria to wszystkie cykle przeznaczone na dany dzień, nie musimy ich wykonywać wszystkich bezpośrednio po sobie. Powinniśmy odpocząć minimum 3 minuty. Nic się nie stanie jak do ćwiczeń wrócimy nawet za godzine.

zaś na stronie: http://www.a6w.qxp.pl/

Aerobiczna szóstka Weidera jest programem treningowym mającym na celu spalanie tkanki tłuszczowej w okolicach mięśni brzucha oraz znaczne ich wzmocnienie. Składa się ona z sześciu ćwiczeń wykonywanych w seriach. Podczas każdego z nich w momencie maksymalnego napięcia mięśni zatrzymujemy się na 2-3 sekundy utrzymując to napięcie. Ćwiczenia należy wykonywać codziennie przez 42 dni. Nie należy robić przerw na odpoczynek pomiędzy seriami lub powtórzeniami. Trening nie powinien trwać dłużej niż 25 minut. W przypadku zaistnienia takiej sytuacji należy skrócić zatrzymanie w momencie maksymalnego napięcia mięśni.
Jedna seria składa się z sześciu ćwiczeń. Aby prawidłowo wykonać serię należy każde z ćwiczeń powtórzyć odpowiednią dla danego dnia ilość razy. Dla przykładu dzień 7 składa się z 3 serii po 8 powtórzeń. Wykonujemy więc 8 powtórzeń ćwiczenia 1, następnie 8 powtórzeń ćwiczenia 2 i tak aż do ćwiczenia 6. Wykonanie w ten sposób wszystkich sześciu ćwiczeń to jedna seria.

Ja wykonuję ćwiczenia wg pierwszego schematu. To znaczy:
-> figura 1 (prawa noga - 3sekudny + lewa
noga - 3sekudny)
-> figura 2 (3sekudny)
-> figura 3 (prawa noga - 3sekudny + lewa noga - 3sekudny)
-> figura 4 (3sekudny)
-> figura 5 (15 powtórzeń)
-> figura 6 (3sekudny)

i to dla mnie jest 1 powtórzenie. Takie cuś powtarzam (np dzisiaj - 14 dzień) 10 razy. i to będzie 1 seria. Później minimum 3 minuty przerwy i znowu seria 2, później 3 minuty przerwy i ostatnia seria.

Edytowane przez natalka_rulez
Czas edycji: 2008-02-22 o 08:45 Powód: żeby było bardziej czytelne :)
Stary 2008-02-22, 08:44   #1556
natalka_rulez
Raczkowanie

A Wy w jaki sposób ćwiczycie?? Wg pierwszego schematu, czy drugiego??

Bo może to, ze niektóre z nas nie widzą efektu jest związane właśnie z tym w jaki sposób ćwiczą - to znaczy wg którego ze schematów? A może są jakieś inne??

Stary 2008-02-22, 10:37   #1557
patinka246
Raczkowanie

Sluchajcie dzisiaj dopiero 5 dzien za mna a juz widze efekty!!! Brzuszek moze sie nie wyszczuplil jak narazie ale widac juz lekko zarysowane miesnie chcecie zobaczyc? :P ćwicze dalej bo widze efekty a to dopiero 5 dzien!

Górne fotki to dzień 1 a dolne to dzien 5
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1 kontra 5.JPG (113,3 KB, 160 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-22, 11:07   #1558
patinka246
Raczkowanie

I kolejne: pierwsza fotka z dnia 1 a druga z dnia 5
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1 kontra 5 z boku.JPG (23,2 KB, 145 załadowań)
Stary 2008-02-22, 13:25   #1559
kala2505
Zakorzenienie

patinka246: Efekty miażdżące... Wow!!! Naprawdę jestem pod wrażeniem... Właśnie przeglądam ten wątek i od pn zaczynam ćwiczyć!!! Kiedyś już próbowałam ale nie dotrwałam do końca... teraz jestem zawzięta!! Di wakacji muszę schudnąć do tego dieta i Therm line II i a6w myślę że będzie dobrze,mam nadzieję że przygarniecie mnie do swoich i będziemy się wzajemnie wspierać bo ja na pewno będe tego potrzebowałą pozdrawiam cieplutko
kala2505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 18:08   #1560
koraa21
Raczkowanie

GG do koraa21

Cytat:
Napisane przez kala2505 Pokaż wiadomość
patinka246: Efekty miażdżące... Wow!!! Naprawdę jestem pod wrażeniem... Właśnie przeglądam ten wątek i od pn zaczynam ćwiczyć!!! Kiedyś już próbowałam ale nie dotrwałam do końca... teraz jestem zawzięta!! Di wakacji muszę schudnąć do tego dieta i Therm line II i a6w myślę że będzie dobrze,mam nadzieję że przygarniecie mnie do swoich i będziemy się wzajemnie wspierać bo ja na pewno będe tego potrzebowałą pozdrawiam cieplutko
witamy i trzymamy
patinka246 efekty super!!!!!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości