![]() |
#1531 |
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
normalnie juz Cie lubie kobieto
![]() ![]()
#1532 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() a do ciała polecam (też z avonu) Skin So Soft Perłowe serum do ciała. Nawilża bardziej niż oliwka a nie klei się ![]() Biore dziś (o 23) 3 placebo i póki co na okres się nie zanosi :/ oprócz zwiększonego apetytu na słodycze żadnych objawów :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1533 |
Raczkowanie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
w Chorzowie w Aptece na Złotym Rogu są za 40zł. tańszych nie znalazłam :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1534 |
Raczkowanie
|
a nie jezdzisz nigdy do Katowic koło"zaby"?? na Stawowej, tam sa tansze 37.99 dałam
#1535 |
Przyczajenie
|
Bardzo proszę o pomoc bardziej doświadczone osoby.
To moje pierwsze opakowanie tabletek antykoncepcyjnych. Wczoraj przyjęłam ostatnią tabletkę z hormonem. Czy to normalne, że już dzisiaj pokazał się okres? Zazwyczaj przyjmowałam tabletki o godzin. 19. Dziś o 16 już wystąpiło krwawienie ![]() Biorę yaz. Bardzo proszę o pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
#1536 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Może po prostu organizm już się domagał krwawienia i pojawiło się już przy 1.placebo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej dziewczyny
![]() Jestem nowa i mam takie pytanko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1538 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja noszę soczewki i ostatnio miałam problemy z oczami. Nie mogłam tak długo nosic soczewek, tylko kilka godzin, bo odczuwałam dyskomfort. Ale to też troche przez zmęczenie oczu. Przejrzyj wątek pare stron wstecz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1539 |
Przyczajenie
|
czyli powinnam spokojnie te 4 ndi odpocząć od hormonów i bez zmian zacząć kolejny blister? Bardzo się boję :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1540 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie bój się! ![]() pozdrawiam serdecznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1541 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1542 |
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo. Dodałyście mi otuchy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1543 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() Jestem na 21 tabletce z 1 blistra i jak dotąd mogę podzielić się następującymi obserwacjami: 1) Plamień nie mam i nie miałam, a już 3 tygodnie biorę tabletki 2) Wydaje mi się,że nie przytyłam ani nie zwiększył mi się apetyt (choć do niejadków nie należałam nigdy ![]() 3) Czuję się na ogół dobrze jeśli chodzi o nastrój i samopoczucie Są też oczywiście minimalne skutki uboczne: 1) Mam bardzo nabrzmiałe piersi,które bolą przy najmniejszym dotyku 2) Z większą częstotliwością nasilają mi się wzdęcia (brzuch twardy jak kamień,boli przy lekkich uciskach) 3) Czasem mnie trochę mdli (ciąża to raczej nie jest bo dla bezpieczeństwa przy współżyciu z moim facetem używamy póki co dodatkowo prezerwatyw) i jakby brakowało mi powietrza. Ogólnie nie narzekam ale myślę,że to raczej normalne skutki uboczne opisane zresztą w ulotce. Ciekawa jestem czy dostanę okres po zażyciu ostatniej aktywnej tabletki - mój organizm chyba już się go domaga bo ostatnio bóle brzucha się nasiliły ![]() Mogę powiedzieć,że póki co jestem zadowolona z tabletek :p |
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Raczkowanie
|
a ja mam takie pytanie czy bez problemu lekarz pierwszego kontaktu przepisał wam Yaz, gdy mieliście problem z dostaniem się do swojego ginekologa??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1545 |
Przyczajenie
|
czesc Dziewczyny,
mam takie pytanie: biorę Yaz czwarty dzień (pierwsze opakowanie) i jakby 'zatrzymał' mi się okres. Normalnie mam zawsze 6 dni. czy zdarzają się takie rzeczy? W ciąży na pewno nie jestem ![]() aha! i pierwszą tabletkę wzięłam pierwszego dnia menstruacji. dzięki za jakiekolwiek odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1547 |
Przyczajenie
|
Juz myslam ze YAz nie zwiekszyl mi apetytu. A to chyba tylko dlatego ze sztywno tzrymalam sie rozpisanej diety. I nie wiem czy jem od soboty jak slon, doslownie wszystko co popadnie czy po prostu z racji ze zauwazylam efekty diety i spoczelam na laurach.
Musze poszuakc jakies nowej, zmienic nawyki i mysle ze powinno byc dobrze. Tylko te plamienia nieszczesne. Co do cery jak wspomnialam kilka postow powyzej to sie nie pogorszyla. Na co dzien mam cere mieszane z zaskornikami na nosie. Zna ktos dobry sposob na ich zwalczenie?????? Rzeczywiscie wyskoczyl mi jeden wielki pryszcz na policzku co myslalam ze przyslania mi normalnie pole widzenie. Ale rozszerzone pory na czole(skura mieszana) widocznie sie zmiejszyly, Troche jakby mneij bylo naczyek wokol dziurek przy nosie. A czy pojawily Wam sie przy dotychczasowym trybie zycia lub diecie jakies objawy cellulitu lub roztepy??? Mam pytanko jeszcze jedno czy mozecie polecic jakis dobry preparat na zmniejszenie laknienia????? ja pochlaniam teraz wszystko, raz kanapka, zaraz czekolada i z powroten bulka z szynka itp. Masakra Jednak bardziej zwale na swoje lakomstwo niz na YAZ tylko i wylacznie |
![]() ![]() |
![]() |
#1548 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzis bylam pierwszy raz na solarium od czasu kiedy biore tabletki ,mam nadzieje ze obedzie sie bez zadnych niespodzianek typu plamy i przebarwienia Edytowane przez redjelly Czas edycji: 2009-04-23 o 19:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1549 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1550 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1551 |
Raczkowanie
|
jestem na 10tabletce z 2blistra skutków ubocznych brak albo ja ich nie zauważam..
![]() ![]() liblido wzroslo na maxa czuje sie nie wyżyta xD może to tez dlatego że mój miś jest w innym mieście niż ja i nie możemy zaspokoić swoich fantazji odrazu ale generalnie jest jeden za***isty plus tych cudownych pigulek wreszcie moge z czystym sumieniem powiedziec ze SZCZYTUJE czasem smiejemy sie ze tylko mnie dotknie a ja juz mam tzw "szał cipki"xD a twarz poprawila sie nie mam juz tylu zaskornikow i jest duzo duzo lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1552 |
Zakorzenienie
|
A mnie dzisiaj czyści niemiłosiernie
![]() ![]() ![]()
#1553 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1554 |
Raczkowanie
|
Biorę dziś 4 palcebo (2 opakowania) i dostałam okres <jupi> Niestety jest dość obfity i co gorsze zwijam się z bólu przez cały dzień (wcześniej gdy brałam Yasmin a później yasminelle mój organizm przyswajał je bardzo szybko i bez skutków ubocznych, a tym bardziej bólu brzucha) Niestety Yaz mi nie służy :/ Wezme jeszcze 3 opakowanie i możliwe, że zmienie na Yasminelle.
pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1555 |
Przyczajenie
|
hej! Mam pytanie co zrobic jesli okres pojawi sie przed wzieciem tabletek placebo? Po prostu kontynuowac jak gdyby nic, tak? Czy sa jakies inne zasady???? Pyatm czysto teoretycznie. Mam nadzieje ze u mnie wszystko przebiegnie prawidlowo czyt. regularnie.
Aha czy jest mozliwosc ze w trakcie placebo okresu nie bedzie i pojawi sie ono dopiero w trakcie barania rozowych tabletek kolejnego blistra???? Tez nalezy kontynuowac normalnie, tak? Pozdarwiam. Milego dnia ![]() Edytowane przez ciekawaSwiata Czas edycji: 2009-04-24 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1556 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Może też sie zdarzyc, że krwawienie nie pojawi sie na placebo, a dopiero na różowych. Poczytaj o tym w tym wątku i w ulotce. Pozdrawiam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1557 |
Zakorzenienie
|
Niech mnie ktoś okrzyczy, jeśli postępuję źle
![]() Wczorajsza tabletka (koniec trzeciego rzędu) mi się nie wchłonęła na pewno (w dodatku od rana boli mnie głowa) i upłynęło więcej niż 12 godzin, więc zgodnie z zaleceniami ulotki przechodzę od razu do białych tabletek i potem zaczynam nowy blister. 4 niewykorzystane tabletki z aktualnego opakowania będę miała jako awaryjne ![]() EDIT: Dziewczyny! To, co dzisiaj się ze mną dzieje, to jest masakra... Powinni chyba mnie samą zamknąć w pokoju bez klamek i najlepiej uśpić, żebym sama siebie nie wykończyła... Aż mi wstyd o tym pisać, ale nie mam pojęcia ile razy dzisiaj płakałam. Dosłownie co 10 min, jak małe dziecko. Nie jest to normalne i jest gorzej niż zawsze przed okresem, więc to na pewno wina hormonów (a raczej ich braku z powodu niewchłoniętej tabletki...). Zwariuję ![]()
Edytowane przez Amani Czas edycji: 2009-04-24 o 16:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1558 |
Zadomowienie
|
ja dziś wzięłam drugą placebo mojego pierwszego opakowania. okresu póki co ani widać ani słychać. Mam nadzieję, że się pojawi
![]()
![]() |
#1559 |
Raczkowanie
|
u mnie pojawia siw na 1 rozowej z kolejnego opakowania
#1560 |
Zadomowienie
|
a ja wzięłam dziś 4. placebo trzeciego opakowania i w końcu się pojawił bo już się niecierpliwiłam...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.