|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrocław! ;-) cz. 2
Cytat:
i ją się kręci. dziś słyszałam znowu zdanie: drogi kosztem torów tramwajówych. w każdym bądż razie ani ulice, ani tory ani chodniki nie są porządnie, a w =90% prawie w ogóle odsnieżane.
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
sikoreczko- w T&J w Pasażu :tak:
plywok- chodziło mi bardziej o to, czemu nie elektryczna ![]() Mi się krajalnica zepsuła i wszystko kupuję krojone Nie umiem nawet pokroić chleba, żeby go nie zniszczyć, nie mówiąc, że ser jest najlepszy , gdy jest cieniutko pokrojony. TŻ jednak się uparł, że nie ma miejsca w kuchni na krajalnicę, zwłaszcza, że w jej miejscu stoi teraz maszyna do pieczenia chleba
|
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
oszczędzam energię
![]() nie no tak jakoś wolę na tą korbkę. choć maszyną do chleba też bym nie pogardziła, ale też by nie było miejsca. choć teraz szykuję się na blender. i lada moment mama powinna mi kupić
|
#1534 |
|
Podróżniczka
|
Masz dobrze z tą mama
|
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
wiem
![]() ale to mieszkanie ma też czasem jakies minusy.
|
#1536 |
|
Wtajemniczenie
|
jeśli mowa o soczewkach, to ja kupuję Daily Gma za 57zł w Twoich Soczewkach na Oławskiej. To jest 30 sztuk jednorazowych soczewek [czyli na 15 dni].
|
#1537 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy któraś z Wrocławianek robi zakupy na stronie www.biochemiaurody.com ?
|
|
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1539 |
|
Rozeznanie
|
Ma może któraś znajomą/znajomego Anglika, który chciałby się raz w tygodniu spotkać na kawce i pogadać o życiu ?
Potrzebuję native speakera jakiegoś a kompletnie nie orientuję się ile biorą za godzinę tacy inni, nieznajomi Może któraś wie?
|
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
W którym sklepie w Magnolii dostanę "czapkę uszatkę"(chodzi mi o konkretną nazwę sklepu)?
|
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
kojarzy któraś z Was ten outlet? modocaina na horbaczewskiego?
http://www.groupon.pl/oferty/wroclaw...wroclaw/181502 jak z asortymentem? skusić się na kuponik? pewnie tak zrobię
|
|
#1542 |
|
Podróżniczka
|
Tak sobie tu wchodzę i patrze pływok...myśle sobie, że jakiegoś młynka na korbkę potrzebuje
|
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.couchsurfing.org/
Ewka, ja tu się zarejestrujesz, znajdziesz grupę: Wrocław, to znajdziesz mnóstwo native'ów, którzy chętnie z Toba wyjdą na kawę etc
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
#1544 |
|
Rozeznanie
|
Mam konto na CS, ale na to nigdy nie wpadłam !
Ja to jednak blĄdynka jestem. Dzięki Jula!
|
|
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dziewczyny
Orientuje się któraś z Was czy w Magnolii są może takie budki/stanowiska gdzie pakują prezenty? Jeśli tak to ile tam kosztuje zapakowanie takiego średniej wielkości prezentu?
|
#1546 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Gdzie mogę znaleźc sklepy 'wszystko po 5 zł', najlepiej okolice gaju i centrum.
|
|
|
|
#1547 |
|
Raczkowanie
|
Czy któras z Wizazanek nie mialaby ochoty zapisac sie do szkoly tanca? : )
Nie mowie tu o tancach towarzyskich. W tej szkole jest specjalna oferta dla kobiet (taniec brzucha, rumba na obcasach itd...) Chcialabym sie zapisac na cos dodatkowego, jednak niekoniecznie sama. Wiec jak to z Wami Wizazankami ?
|
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
czyżbyś sobie wykupiła talon na gruponie i teraz szukasz towarzyszki
?
|
#1549 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
Zozol. w jakiej szkole?
Ja chodze już na belly dance, ale myślałam o salsie solo, tylko nie mam z kim - w sensie, ze samej mi się nie chce chodzić Najlepiej w czwartki.
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
#1551 |
|
Raczkowanie
|
Myslalam o szkole Esens... ale tylko dlatego ze znalazłam wlasnie taka strefe kobiet... chyba ze masz inna szkole godna polecenia ?
|
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo na salsę sama bym chętnie poszła
![]() Dziś skończyłam zajęcia z emisji głosu, przydałoby się coś nowego
|
|
|
|
#1553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale oni mają krótkie te zajęcia bo po 40 minut. ale też mają zajęcia tylko dla pań. sama nawet chodziłam. miałam karnecik na cztery wejścia. i co zajęcia inne kroki podstawowe salsy solo czy chacha. ale 40 minut to krótko. Cytat:
?a co do salsy to jak wyglądają salsoteki w lokalach? da się coś poduczyć czy nie bardzo?
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
plywok- ano, lepiej późno niż wcale
Dowiedziałam się, że źle gospodarowałam swoim głosem i np. mogłam uniknąć wielu kłopotów z bólem gardła i częstymi anginami, gdybym inaczej ustawiała ten głos ![]() Myślę, że każdemu nauczycielowi przed podjęciem pracy powinno się taki kurs organizować
|
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
kolegium mi takie zajęcia gwarantuje
![]() ale angina od złego mówienia? nie wiedziałam. conajwyżej jakieś problemy ze strunami, no poprostu z mówieniem
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
plywok- możesz być pewna, że kolegium nie gwarantuje Ci takich zajęć, jak ja miałam
Pani stosowała własne metody, łącznie z zajęciami ruchowymi i tanecznymi, wprowadzaniem w stany alfa itd. Genialna kobieta, genialne zajęcia ![]() A aparat mowy jest cały powiązany ze sobą i całym ciałem. Wiele osób nawet nie wie, jak wiele czynników wpływa na ich głos i jak wiele robią nieprawidłowo, utrudniając sobie funkcjonowanie
|
|
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
heh nie będę się kłócić. w końcu teraz jesteś wyedukowana to możesz wiedzą się chwalić
![]() a co do jakości kursu to jestem pewna, że będzie ogromna różnica między moimi a Twoimi zajęciami.
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
plywok- ale zajęcia z tą panią były wyjątkowe po prostu, bo to kobieta, która zajmuje się tym z pasją, a także w związku z tym, że łączy kilka innych swoich zawodów, więc zajęcia są kompleksowe bardzo i mają podłoże psychologiczne. Pani na co dzień zajmuje się uczeniem sportowców możliwości ich ciała
![]() Natomiast ciągle się będę upierać, że super wybrałaś sobie studia, bo Uniwersytet nie przygotowuje tak perfekcyjnie do zawodu nauczyciela, więcej jest skostniałej teorii, często pedagogiki np. uczą ludzie, którzy dnia w szkole nie przepracowali. Teoria, którą wyniosłam ze studiów, często miała się nijak do praktyki Koleżanki z kolegium miały zgoła inne doświadczenia A Ty już studiujesz, czy dopiero zamierzasz?
|
|
|
|
#1559 |
|
Wtajemniczenie
|
na Gaju nie wiem, ale centrum-z tyłu targowiska na Zielińskiego, pod nasypem, są dwa takie sklepy. I jeszcze jak się idzie z dworca w stronę Arkad, to chyba skrzyżowanie przed Capitolem też jest taki sklep.
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
studiuje.
i jak narazie nawet dobrze mi to wychodzi
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:14.

Moja babcia taki miała 

Nie umiem nawet pokroić chleba, żeby go nie zniszczyć, nie mówiąc, że ser jest najlepszy , gdy jest cieniutko pokrojony.
Potrzebuję native speakera jakiegoś a kompletnie nie orientuję się ile biorą za godzinę tacy inni, nieznajomi 

Ja to jednak blĄdynka jestem.