ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-23, 13:23   #1531
galloway
Rozeznanie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

no zabkciu najlepszy post jaki czytałam i nie masz za co przepraszać tak jak pisała karadka w naszym przypadku śmiech to szczupłość
A z bułeczkami to u mnie też różnie, zawsze ładnie wyrosną ale potem opadają, i próbowałam nie wyciągać z piekarnika od razu po pieczeniu tylko już jak wystygną i też opadły. Ale mi to jakoś nie przeszkadza, dzisiaj robiłam i wyszły wyjątkowo smaczne bo dodałam przyprawę do pizzy i trochę przyprawy ''cebulka prażona''-pychota. Usmażyłam też naleśniki ale już bez żadnego przepisu tylko po ''swojemu'' i też jestem zadowolona
Stary 2010-03-23, 13:27   #1532
haniula1803
Rozeznanie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Cytat:
Napisane przez karadka Pokaż wiadomość
kochana dzieki za pocieszenie dzisiaj mam wolne wiec mysle ze caly dzien w ruchu tzn wiosenne porzadki! chyba mi dnia braknie

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

ostatnio obiecalam ze sie dzisiaj zmierze wiec w porownaniu do wynikow z 15 lutego :
obwod reki -2cm
talia -5cm
brzuch(w najgrubszym miejscu czyli 2-3 cm pod pepkiem -5cm
biodra -6cm
udo -3cm
ale na prawde tego nie widac
Cześ kochane
Karadko nie wieże, Ci że tego nie widac (mi się też tak wydawało.,to jest w naszych głowach) ale załósz na dupke stare spodnie i na pewno zobaczysz różnice. Ja jak ostatnio zrobiłam sobie taką zabawę w przymierzanie starych (z tamtego lata) ubrań to aż nie mogłam uwierzyc jak bardzo były za duże. 5 cm w pasie to naprawdę dużo, to cyba 2 rozmiary co?

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Zaba885 Pokaż wiadomość
Ja to Wam współczuje... Ja z @ nie mam problemów, ba nawet mogę powiedzieć, że dzięki tej diecie właśnie mam @, bo wcześniej miałam @ raz w tygodniu, albo 2 razy w tygodniu, a teraz to mam prawie codziennie.
Taki miałam dzisiaj nie zabardzo humor, a ty rozbawiłaś mnie do łes - dziękuje za poprawę humoru
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 13:42   #1533
Zaba885
Raczkowanie

heheh To dobrze, że mogę Wam poprawić humorek zresztą od tego są zakręcone Dukanki
Zaba885 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 15:16   #1534
karadka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez galloway Pokaż wiadomość
no zabkciu najlepszy post jaki czytałam i nie masz za co przepraszać tak jak pisała karadka w naszym przypadku śmiech to szczupłość
A z bułeczkami to u mnie też różnie, zawsze ładnie wyrosną ale potem opadają, i próbowałam nie wyciągać z piekarnika od razu po pieczeniu tylko już jak wystygną i też opadły. Ale mi to jakoś nie przeszkadza, dzisiaj robiłam i wyszły wyjątkowo smaczne bo dodałam przyprawę do pizzy i trochę przyprawy ''cebulka prażona''-pychota. Usmażyłam też naleśniki ale już bez żadnego przepisu tylko po ''swojemu'' i też jestem zadowolona
dziubku mozesz napisac jak robilas te buleczki? tak od a-z
przesylka nadana mysle ze najpozniej w poniedzialek bedzie
karadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 15:16   #1535
Megi428
Wtajemniczenie

Witajcie Dukanki
U mnie dalej stagnacja ale nic to wszystko w swoim czasie. Dobrze że już piękna pogoda jest, to człowiek inaczej nastawiony

Cytat:
Napisane przez Zaba885 Pokaż wiadomość
heheh To dobrze, że mogę Wam poprawić humorek zresztą od tego są zakręcone Dukanki
ŻABCIU częściej prosimy o takie ćwiczonka
Naprawdę się uśmiałam, dobre dobre
Stary 2010-03-23, 15:35   #1536
monikaja
Raczkowanie

Na diecie jestem 13 dni. I tak jak czytałam Was myślałam, ze dam radę 5/5 ale dziś mam ostatni dzień czyli 5 na P ale dłuzej nie dam rady ciągnąć tak. Te 3/3 napewno są lepsze. Dziś w sklepie jak zobaczyłam makrelę wędzoną to myślałam, ze się Ogólnie na P cholernie chce się pić. Obym wytrwała !!!!!!!!!!!!!!!! MUSZĘ

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Zapomiałam Wam napisać, moja koleżanka na tej diecie od 4 miesięcy ćwicząć tak rozbudowała sobie mięśnie, że szok. Co prawda nie ma za duzo już tłuszczyku, ale te mięśnie też chyba za dużo. Troszkę jest nie zadowolona, bo wygląda dość masywnie. I chyba nic dziwnego, że nie zalecają intensywnych ćwiczeń, bo przybędzie mięśni. Lepiej nie szaleć, to co tu sprzątać kładę się na łóżko
monikaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 16:06   #1537
galloway
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karadka Pokaż wiadomość
dziubku mozesz napisac jak robilas te buleczki? tak od a-z
przesylka nadana mysle ze najpozniej w poniedzialek bedzie
bardzo Ci dziękuję, i to ja teraz jestem na pewno winna pieniążki,dokładnie napisz mi ile i na PW podaj nr.konta
A bułeczki robię z tego samego przepisu co Ty, tylko serka homo daje prawie 4 łyżki,otręby dzisiaj dałam trochę zmielonych ,trochę normalnych,szczypte przyprawy ''do pizzy'' i ''cebulki prażonej''

1 jajo
2 czubate łyżki serka homogenizowanego
2 łyżki otrębów pszennych
4 łyżki otrębów owsianych
pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
spora szczypta soli
4 papierowe papilotki do pieczenia
Jajko ubić trzepaczką, tak by zwiększyło swoją objętość o połowę. ( około minutki ) dodać serek i wmieszać delikatnie do jajka. Dodać resztę składników. delikatnie wymieszać. Można dodać ulubionych ziół suszonych, np. bazylię czy oregano.
Na blaszce wyłozyć 4 papierowe foremki do muffin przełożyć do nich ciasto łyżką. Piec w temp. około 200 stopni na delikatny rumiany kolor ( około 15-20 minut).
Bułeczki są delikatne i wilgotne w środku. Po wystudzeniu papierki odchodzą bez najmniejszego problemu. Moim zdaniem pieczone w samych papierkach są najlepsze...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-23, 16:29   #1538
haniula1803
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monikaja Pokaż wiadomość
Na diecie jestem 13 dni. I tak jak czytałam Was myślałam, ze dam radę 5/5 ale dziś mam ostatni dzień czyli 5 na P ale dłuzej nie dam rady ciągnąć tak. Te 3/3 napewno są lepsze. Dziś w sklepie jak zobaczyłam makrelę wędzoną to myślałam, ze się Ogólnie na P cholernie chce się pić. Obym wytrwała !!!!!!!!!!!!!!!! MUSZĘ

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Zapomiałam Wam napisać, moja koleżanka na tej diecie od 4 miesięcy ćwicząć tak rozbudowała sobie mięśnie, że szok. Co prawda nie ma za duzo już tłuszczyku, ale te mięśnie też chyba za dużo. Troszkę jest nie zadowolona, bo wygląda dość masywnie. I chyba nic dziwnego, że nie zalecają intensywnych ćwiczeń, bo przybędzie mięśni. Lepiej nie szaleć, to co tu sprzątać kładę się na łóżko
Monikaja wiesz co dla mnie też 5 dni to tragedia, pierwszy raz jakoś wytrzymałam ale teraz po 2 dniach juz mam dość i chyba bede robić 3/3 tak jak ty. co do makreli to przeciez ryba -nie wolno jej na P? A co do mięśni - białko to ich główny składnik więc nic dziwnego, że jeśli dostarczamy naszemu organizmowi tak dużo białka to rosną nam mięśnie(oczywiśćie w połączeniu z ćwiczeniami)

Ja też 2 lata temu zaczełam chodzić na siłownie w nadzieji, że w końcu będe miała szczupłe nózki, a w zamian za to ku mojemu niezadowoleniu mam jeszcze więcej w obwodzie, co prawda umięśnione ale dalej DUŻE
Stary 2010-03-23, 16:39   #1539
karadka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez galloway Pokaż wiadomość
bardzo Ci dziękuję, i to ja teraz jestem na pewno winna pieniążki,dokładnie napisz mi ile i na PW podaj nr.konta
A bułeczki robię z tego samego przepisu co Ty, tylko serka homo daje prawie 4 łyżki,otręby dzisiaj dałam trochę zmielonych ,trochę normalnych,szczypte przyprawy ''do pizzy'' i ''cebulki prażonej''

1 jajo
2 czubate łyżki serka homogenizowanego
2 łyżki otrębów pszennych
4 łyżki otrębów owsianych
pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
spora szczypta soli
4 papierowe papilotki do pieczenia
Jajko ubić trzepaczką, tak by zwiększyło swoją objętość o połowę. ( około minutki ) dodać serek i wmieszać delikatnie do jajka. Dodać resztę składników. delikatnie wymieszać. Można dodać ulubionych ziół suszonych, np. bazylię czy oregano.
Na blaszce wyłozyć 4 papierowe foremki do muffin przełożyć do nich ciasto łyżką. Piec w temp. około 200 stopni na delikatny rumiany kolor ( około 15-20 minut).
Bułeczki są delikatne i wilgotne w środku. Po wystudzeniu papierki odchodzą bez najmniejszego problemu. Moim zdaniem pieczone w samych papierkach są najlepsze...
nic nie jestes mi winna przysluga za przysluge i tyle!
Stary 2010-03-23, 17:13   #1540
Mariolcia =P
Zakorzenienie

karadka a gdzie jest przepis na salatke gyros?

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 17:30   #1541
vandros
Raczkowanie

Czesc dziewczyneczki!!

Otoz moja kolezanka, ktora jest na diece tak dlugo jak ja, od jakis 2 tygodni narzeka na zawroty glowy, @ spoznia sie jej juz 3 tygodnie. Ja zauwazylam ze strasznie wypadaja mi wlosy i cos dziwnego dzieje sie z moja cera ( po umyciu zaczerwieniona, taka nie wiem jakas szara momentami) pod oczami dolki. Poki co moje objawy tlumacze sobei wisennym przesileneim bo zawsze w tym okresie mam problemy z wlosami i cera, a dolki pod oczami ma po babci, ale ... nie wiem juz sama.
Kochane powiedzcie czy mam sie czym przejmowac, czy moje problemy to rzeczywiscie przesilenie.
vandros jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-23, 17:31   #1542
elskede
Rozeznanie

ojjj ja to się dzisiaj nałaziłam, łooo Panie, ale płaszczyk jakiś tam granatowy sobie kupiłam, mama mi w głowie namieszała i już mi się przestaje podobać ale to ja będę nosić, nie ona

żabko - wiesz co, ja dopiero po kilkunastu stronach kapnelam sie, ze porcelanka to kibelek, wiec luzik my tu grypsujemy hehehehe

kurde mimo wszystko dzis czuje sie tak grubo jakos, jeansy z dupska spadają, a brzuch odstaje jakbym w 5 miesiacu ciazy byla... masakra, no wszystko zmusza mnie do cwiczen, moje samopoczucie i w ogole, to co, moze 100 brzuszkow dziennie? nie no, zmobilizuje sie, nie ma bata

elskede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 17:47   #1543
haniula1803
Rozeznanie

Dziewczyny a w czym wy pieczecie te bułeczki? kupiłam te foremki co polecałyście z poradnika domowego, ale one strasznie smierdzą, a papierowe okropnie się przyklejają pomocy
Stary 2010-03-23, 18:03   #1544
fiolinda
Przyczajenie

hej dukanowe babeczki

czytam i aż miło,waga nam idzie w dół i oby tak dalej..

ja stosuję 5/5 i jest ok,czuję się rewelacyjnie.Lada dzień chcę kupić sobie kijki i będę uprawiać coraz bardziej popularny nordic walking mam nadzieję że coś z tego wyjdzie....nie tylko słomiany zapał.Co do ćwiczeń to aż wstyd się przyznać..poza sprzątaniem,spacerami z synkiem to nic więcej..zbieram się do tych kijków.

Żabka aż mnie brzuch rozbolał ale bardzo pozytywnie bo od smiechu a wpadki każdemu się zdarzają.

przepisy na swieta boskie!dzięki kobietki!!..mi nic do głowy nie przychodzi niestety..

od 16.II.2010 -5 kg.
fiolinda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 18:21   #1545
50wiosen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vandros Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyneczki!!

Otoz moja kolezanka, ktora jest na diece tak dlugo jak ja, od jakis 2 tygodni narzeka na zawroty glowy, @ spoznia sie jej juz 3 tygodnie. Ja zauwazylam ze strasznie wypadaja mi wlosy i cos dziwnego dzieje sie z moja cera ( po umyciu zaczerwieniona, taka nie wiem jakas szara momentami) pod oczami dolki. Poki co moje objawy tlumacze sobei wisennym przesileneim bo zawsze w tym okresie mam problemy z wlosami i cera, a dolki pod oczami ma po babci, ale ... nie wiem juz sama.
Kochane powiedzcie czy mam sie czym przejmowac, czy moje problemy to rzeczywiscie przesilenie.
Cześć!!!!
Według mnie każdy inaczej reaguje na dietę. Ja też od czsu do czasu mam zawroty głowy i też nie wiem czemu to przypisać bo ciśnienie prawidłowe. Dieta jest radykalna a organizm sie broni. Można spróbować łykać multiwitaminkę, pić herbatki ziołowe...

Początek 15.02.2010 waga 114kg

25.01.2011 waga 79,0 -spadek -35,0

I cel - 99kg na 8 maja - osiągnięty hura!!
IIcel - 90 kg - osiągnięty Hura!!!
IIIcel - tak dla zdrowia osiągnięty
50wiosen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 19:27   #1546
galloway
Rozeznanie

Cytat:

dlatego nie wierzę w siłownie,chyba że kogoś stać na osobistego trenera
Jedyne ćwiczenia którym ufam że sprawią że moja wydolność wzrośnie,ciało ujędrni i spali tłuszczyk są ćwiczenia aerobowe i kardio

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

haniula ja w papierowych, i za każdym razem trochę zostaje na papierku, jedynie dzisiaj dobrze zlazł papier ale zdejmowałam jak już były zupełnie zimne.

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

vandros ja właśnie źle się czułam około 2 tygodni,zawroty głowy,ogólna słabość ale pomału zaczęło to przechodzić...jedynie tato mi coś mówil ostatnio że jakaś zielona jestem na twarzy

I jeszcze napiszę coś ogólnie świąt, ja miesiąc temu zaczynając odchudzanie postanowiłam że te dwa dni świąteczne będą ''moją nagrodą'' w granicy rozsądku oczywiście Czyli nie planuję żadnych specjalnych dukanowych potraw. Będę robić to co zwykle co roku.Ograniczam się jedynie do zrobienia jednego ciasta i zero pieczywa i zero alkoholu. A będę robiła:
-wędliny: schab parzony(bardzo chude), rolada z kurczka(bardzo chude), karkówka pieczona(względnie chude) i kurczak faszerowany jedzony na zimno(też bardzo chude i przypadkowo dukanowe)
-sałatka tradycyjna jarzynowa (jarzyny+dodatek majonezu(majonez chudszy o 40%)+ kukurydza + groszek)
-ciasto sernik(ser tłusty i mąka i kilka brzoskwiń)
-a na dni wielkiego postu:śledzie w zalewie słodko-octowej z pieczarkami, i ryba po grecku
Będzie to też pewnego rodzaju sprawdzian czy potrafię jeść normalnie i wrócić potem do diety,czy nie rzucę się za mocno na żarcie te ''niedozwolone'',przecież kiedyś i tak to mnie czeka....powrót i nauczenie się normalnie jeść tylko w normalnych ilościach
Jak ktoś zainteresowany przepisami na powyższe potrawy to mówcie

Edytowane przez galloway
Czas edycji: 2010-03-23 o 20:10
galloway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 19:42   #1547
lovegood
Raczkowanie

Cytat:
Czesc dziewczyneczki!!

Wydaje mi się, że to może być kwestia przesilenia wiosennego, dużo z nas czuje się kiepsko w tę porę roku. Nic złego nie powinno się dziać, skoro mówisz, że już wcześniej miewałaś te stany

Uważaj jednak na siebie i gdyby ten stan się przeciągał dłużej niż zwykle, to koniecznie odwiedź lekarza, ponieważ podobne objawy daje zakwaszenie organizmu. Czasem dochodzi do niego w momencie, gdy spożywamy wzmożoną ilość białka.
Objawy: "Jeżeli jesteś zakwaszony organizm wyraźnie to komunikuje. Jedną z pierwszych oznak są ciemne kręgi pod oczami. Bóle głowy, niestrawność, pryszcze i krosty, częste zaziębienia, zawroty głowy, nudności, mroczki przed oczami (...)" (Źródło: http://www.obcasy.pl/index.php?art=1...=33&dzial2=188).
Stary 2010-03-23, 20:16   #1548
monikaja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Monikaja wiesz co dla mnie też 5 dni to tragedia, pierwszy raz jakoś wytrzymałam ale teraz po 2 dniach juz mam dość i chyba bede robić 3/3 tak jak ty. co do makreli to przeciez ryba -nie wolno jej na P? A co do mięśni - białko to ich główny składnik więc nic dziwnego, że jeśli dostarczamy naszemu organizmowi tak dużo białka to rosną nam mięśnie(oczywiśćie w połączeniu z ćwiczeniami)

Ja też 2 lata temu zaczełam chodzić na siłownie w nadzieji, że w końcu będe miała szczupłe nózki, a w zamian za to ku mojemu niezadowoleniu mam jeszcze więcej w obwodzie, co prawda umięśnione ale dalej DUŻE

No co Ty Haniulka jak nie można ????? Można na 100% jeść ryby na P. Jeśli się mylę to mnie poprawcie, ale jestem na stówkę przekonana, ze mozna wszystkie ryby ..........
Stary 2010-03-23, 20:34   #1549
50wiosen
Raczkowanie

Oczywiście, że na P można jeść ryby i to nawet te tłuste. Taka makrelka albo dorsz wędzony z ogóreczkiem konserwowym mniam ,mniam

Początek 15.02.2010 waga 114kg

25.01.2011 waga 79,0 -spadek -35,0

I cel - 99kg na 8 maja - osiągnięty hura!!
IIcel - 90 kg - osiągnięty Hura!!!
IIIcel - tak dla zdrowia osiągnięty
50wiosen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 20:35   #1550
elskede
Rozeznanie

oczywiście, że można jeść

elskede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 20:46   #1551
vandros
Raczkowanie

Dzieki dziewczyny za odpowiedz
lovegood tak jak mowisz poki co tlumacze ten stan przesileniem, bo zawsze na przełomie marca kwietnia i pazdziernika listopada mam takie "przesilenia" . a dolki pod oczami ma moja mama i jej mama a one sa dziedziczne wiec, taki prezencik, nie przejmuje sie nimi za bardzo.
ale jak wytlumaczyc brak @ przez 3 tygodnie.
vandros jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 20:47   #1552
haniula1803
Rozeznanie

Cytat:
No co Ty Haniulka jak nie można ????? Można na 100% jeść ryby na P. Jeśli się mylę to mnie poprawcie, ale jestem na stówkę przekonana, ze mozna wszystkie ryby ..........
CHYBA ŹLE COŚ ZROZUMIAŁAM, myslałam, że to Ty napisałaś, że nie można jeść makreli sorki
Stary 2010-03-23, 21:16   #1553
monikaja
Raczkowanie

Haniulka spoko, a ile masz do zrzucenia? Bo z tego co napisałaś w stopce to ważysz 61,5 kg czy coś koło tego. I ile masz wzrostu?

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Do Galloway: napisz mi kochana przepis na roladę z kurczaka, dzięki
Stary 2010-03-23, 21:18   #1554
lovegood
Raczkowanie

Cytat:
Dzieki dziewczyny za odpowiedz
lovegood tak jak mowisz poki co tlumacze ten stan przesileniem, bo zawsze na przełomie marca kwietnia i pazdziernika listopada mam takie "przesilenia" . a dolki pod oczami ma moja mama i jej mama a one sa dziedziczne wiec, taki prezencik, nie przejmuje sie nimi za bardzo.
ale jak wytlumaczyc brak @ przez 3 tygodnie.
No to koniecznie do lekarza, nie ma co zwlekać.
Stary 2010-03-23, 22:03   #1555
Megi428
Wtajemniczenie

Witam
późno pusto, pewnie każda modły uskutecznia o spadki wagowe
Stary 2010-03-24, 07:01   #1556
ewamik1971
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Poczytałam wczorajsze posty i myślę zupełnie tak jak galloway zamierzam w święta po grzeszyć pod kontrolą, po pierwsze ,,dlatego żeby mieć trochę przyjemności ,po drugie,żeby jak będę u rodziny, nie tłumaczyć dlaczego nie jem, a po trzecie żeby sprawdzić na ile potrafię się kontrolować i czy powrót do diety będzie bardo trudny.

Bo to że nie przerwę diety to pewne

Muszę Wam powiedzieć że od miesiąca nie bolą mnie kolana co jest dla cudem i między innymi dlatego wiem że ta dieta jest dla mnie dobra

Im mniej będą dźwigać moje stawy tym lepiej

Wczoraj wkurzyłam się strasznie szukałam dla siebie płaszczyka w Toruniu i w moim rozmiarze nie było praktycznie nic
Jedna pani powiedziała mi-cytuję-"u mnie rozmiary do 40 musi pani poszukać w o dzieży damskiej" zrozumiałam że muszę iść poszukać jakiegoś wora w którym będę wyglądała jak własna teściowa
29 03 -81
24 06-73,8
Minus 13,2
ewamik1971 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 07:53   #1557
karadka
Zadomowienie

witam
Cytat:
Napisane przez Megi428 Pokaż wiadomość
Witam
późno pusto, pewnie każda modły uskutecznia o spadki wagowe
megi - modly wysluchane -0,4 czyli powrot do wagi z niedzieli w sktocie 7 znowu z przodu, ale od dzis 5 dni PW wiec trudno bedzie ustabilizowac wage z 7 i pewno 8 sie jeszcze pokaze

Cytat:
Napisane przez ewamik1971 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Poczytałam wczorajsze posty i myślę zupełnie tak jak galloway zamierzam w święta po grzeszyć pod kontrolą, po pierwsze ,,dlatego żeby mieć trochę przyjemności ,po drugie,żeby jak będę u rodziny, nie tłumaczyć dlaczego nie jem, a po trzecie żeby sprawdzić na ile potrafię się kontrolować i czy powrót do diety będzie bardo trudny.

Bo to że nie przerwę diety to pewne

Muszę Wam powiedzieć że od miesiąca nie bolą mnie kolana co jest dla cudem i między innymi dlatego wiem że ta dieta jest dla mnie dobra

Im mniej będą dźwigać moje stawy tym lepiej

Wczoraj wkurzyłam się strasznie szukałam dla siebie płaszczyka w Toruniu i w moim rozmiarze nie było praktycznie nic
Jedna pani powiedziała mi-cytuję-"u mnie rozmiary do 40 musi pani poszukać w o dzieży damskiej" zrozumiałam że muszę iść poszukać jakiegoś wora w którym będę wyglądała jak własna teściowa
wiesz co z tym plaszczem to porazka!!! ale nie martw sie bo w polsce ciuchy sa glownie szyte dla plaskich jak deska nastolatek ktore sa jak patyki - zero kobiecosci!!! i nie jestes sama ktora tak mysli bo ja widze np roznice jak przyjezdzam do polski i ide zobaczyc co nowego to czesto tez nie bylo rozmiaru dla mnie - nie mowiac o tym ze jestem wysoka i mam dlugie rece. Na szczescie tam gdzie mieszkam mozna dostac fajne ciuchy w kazdym rozmiarze tutaj wogole moj rozmiar 16 (mysle ze powoli w 14 sie zamienia) to standardowy rozmiar i ogolnie tu jest wiecej pan ''okraglych'' to znaczy irlandki sa w wiekszosci grube i tyle

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-24, 08:02   #1558
monikaja
Raczkowanie

Ewamik 1971 nie przejmuj się, dobrze powiedziała Karadka - teraz wszystko jest dla patyczaków. Bierzesz rozmiar 40 a to jest jak na 36. Wcale się tym nie przejmuj. Waga spada i to jest istotne. Ja ogólnie noszę 40 - jednak czasem muszę kupić coś w rozmiarze 44. Rozmiar rozmiarowi nie równy. Poszukaj a napewno znajdziesz coś EXTRA dla siebie

Edytowane przez monikaja
Czas edycji: 2010-03-24 o 08:03
Stary 2010-03-24, 08:11   #1559
agamagda
Rozeznanie

puk
miałam nadzieję że po wczorajszym vacu line
waga ciut w dół
a ona? 0,6 w górę buuuuuu
jak ja nie lubię takich skoków
i ten spadek co miałam w sobotę -1,2
teraz się wyzerował

i jak miałam już -5,8 to teraz tylko -4,6
agamagda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 08:18   #1560
karadka
Zadomowienie

agamagda nie przejmuj sie!!!! ja sie juz przyzwyczailam!!! raz na wozie a raz pod

ewamik co Ci moge doradzic to poszukaj czy jest w Twojej okolicy sklep'' tk maxx '' od kilku miesiecy cala siec tych sklepow pojawila sie w polsce, ja glownie ubieram sie w tym sklepie bo sa oryginalne ciuchy po dobrych cenach!!! i rozmiary od 6 do 28!!! czyli od jakies 32 do 48-50 i jak sie trafi to mozna cos super znalezc!!!

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

agamagda no i koniecznie zdaj relacje po tym vacu line!!!!!!!!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości