|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
hej
My niebawem idziemy na kontrole do ortopedy, Tz wzial urlop...a ja bylam w ciucholandzi i kupilam cala reklamowke ciuszkow za 30 zł ![]() ![]() ![]() tylko, ze nie wygladaja na uzywane ![]() Moja krolewna spiaca spala od 20.30 do 5.30 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1532 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A moj Fili nie lubi jesc z butelki niczego co ma jakies grudki i jest geste ![]() Cytat:
![]() ![]() Filip je 4 x 170 albo 200 na dobe Cytat:
![]() Witam po weekendzie ![]() Filip byl tak marudny ze padam na twarz.. Tato wzial sie za usypianie dziecka i Filip protestowal glooosnym krzykiem ![]() ![]() Dzisiaj na 12:30 idziemy do lekarza bo Fili ma takie suche plamki na skorze na plecach nie wiem co to jest.. i nieraz mu cos charczy w gardle .. i ma czerwonne kropki na ciele i musze powiedziec zeby mi przepisala krople d3 bo mnie sie koncza ![]()
![]() |
#1533 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
![]() Juz mnie dobijaja te pieluchy tetrowe ch chwila kamilka jest przemoczona i non stop tylko ja przebieram, kiedy to uczulenie jej w koncu zejdzie ![]() ![]()
![]() |
#1534 |
Zakorzenienie
|
Ale karmisz ją jeszcze czy Ci tyle bez jedzenia przesypia?
<><><> Tż wziął Olkę na przejażdżke (do Madzi miasta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to w dzien czesto je ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1536 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja przy zmianie pieluchy nie zakładam jej od razu tylko chwile sobie tak leży i się zabawiamy - zawsze to trochę powietrza dla skóry Miriam boska!zazdroszczę tej temperatury. u nas jeszcze za zimno żeby tak spać bez skarpetek... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny
![]() Piszecie o karmieniu u nas jest masakra w nocy co 2 godz. a nad ranem od godz. 5 karmie co godz. nie wiem co się porobiło. Mała jest jakaś niespokojna strasznie się rzuca i gdyby nie cyc to by już nie spała od 5 rana i chodzi dalej spać 0:00 ehhh szkoda gadać. Tz się zemnie śmieje że ja czyham na jego życie bo co się obudzi to ja nie śpie ![]() Miriam cudna lalka ![]() Pietrusia piękne schody i podłoga piękna a ta przestrzeń mmm... ![]() Jutro idziemy na kontrole i oczywiście też jestem ciekawa ile teraz moja waży. Myśle że 8 z czymś no zobaczymy jutro... C hce też żeby babka mi przepisała jakieś mleko żebym w końcu się wyspała bo już mam dość ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1538 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1539 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() Wszystkiego Naj dla małych solenizantów i solenizantek ![]() ![]() Zahario mój WIki jest starszy od Miriam a waży 7200 także też nie dużo. Mi już dziewczyny dały wykład na temat nie przejmowania się jeśli wszystko jest ok. Pójdziesz do lekarza to wtedy sobie to skonsultujesz, narazie się nie martw ![]() ![]() Właśnie się miałam brać do obiadu i słyszę jakieś szmery, wchodzę to pokoju a tu syn mi się obudził ![]() ![]() Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2010-04-13 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1540 |
Zakorzenienie
|
tak wietrze jej za kady razem manadzieje ze jej to w koncu zejdzie
#1541 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zawsze jak wstawisz jakieś jej zdjęcie to pokazuję mojemu TŻtowi i on też jest nią zachwycony ![]() A co do wagi... Moja Domi jest nieco ponad 2 tyg młodsza od Miriam i tydzień temu na szczepieniu waga wskazała 5800gr... Tak że teraz pewnie pomału dobija do sześciu kg. I ja też się ciągle zastanawiam czy ona nie waży za mało, szczególnie jak czytam ile ważą niektóre z Waszych dzieciątek, nawet te młodsze od Dominisi... Moja pediatra twierdzi, że Dominisia mogłaby ważyć trochę więcej, ale też wg niej nie ma powodu do niepokoju bo mała cały czas przybiera na wadze, tylko w swoim tempie - trochę wolniej po prostu. No i skoro już podwoiła swoją wagę urodzeniową to chyba też wskazuje że wszystko jest ok. Ale nie ukrywam, że staram się robić wszystko, żeby moje dziecko co nieco podtuczyć ![]() ![]() A skoro już jestem przy jedzeniu... Dominika ma już skończone 4 miesiące i na ostatniej wizycie u pediatry pytałam ją o rozszerzanie diety ale lekarka kazała mi się jeszcze wstrzymać i zacząć wprowadzać zupki, kaszki i deserki dopiero jak mała skonczy 5 miesięcy... ![]() ![]() Cytat:
A co do odciągania to ja też tylko czasami praktykuję... Zwykle wieczorem. Ale jak sobie pomyślę że czeka mnie posiedzenie z laktatorem to od razu humor mi się psuje... Nie lubię odciągać ![]() A tak w ogóle to dzień dobry ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1542 | ||
Zakorzenienie
|
Krzesełko przyszło, ale nie całkiem takie jak miało być. Zamiast tych paseczków, środek jest po prostu biały.
Ale sprzedawca w porządku, powiedział ze sam nie wiedział, że producent zmienił wzór, więc na jego koszt odsyłam krzesełko, a on mi przelewem zwróci wszystkie poniesione koszty ![]() Już kliknęłam inne, ale Wam go nie pokażę, dopiero jak będzie u mnie w domku, a powinno być jutro bo zmolestowałam sprzedawcę, że mi bardzo na czasie zależy, więc jeszcze dzisiaj je wyśle ![]()
![]()
![]() |
#1543 |
Zadomowienie
|
jade z filipek do szpitala na morfologie bo ma czerwone kropki na ciele i lekarka mowi ze moliwe ze jest to maloplytkowosc i jak sie potwierdzi to zostajemy na ddziale;(
#1544 |
Zakorzenienie
|
Agusia trzymajcie się
![]() Mam nadzieję, że to nie małopłytkowość i wrócicie zaraz do domku ![]()
#1545 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- [QUOTE=Agusia_a9;18543318]jade z filipek do szpitala na morfologie bo ma czerwone kropki na ciele i lekarka mowi ze moliwe ze jest to maloplytkowosc i jak sie potwierdzi to zostajemy na ddziale;( Napewno jeszcze dziś wrócicie trzymam kciuki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1546 |
Zadomowienie
|
dzień dobryy
![]() cos nie chcial mi dzialac wizaz dzis... tzn moglam czytac, ale nie moglam nic odpisac ![]() Agusiu, trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze ![]() Brombi,jestes postrachem sprzedawcow z all ![]() Zahario, Miriam to taki cukiereczek... boska ![]() Obkupiłam znow Blanke, w mothercare są body 7sztuk za 70zł.. wiec chyba niedrogo, a sa super jakosci i bardzo ladne. I bedzie chyba dzis debiut z niekapkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1547 |
Zakorzenienie
|
Agusia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1548 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1549 |
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
![]() u nas ciagle marudzienie i jestem wykonczona ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1550 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
![]() my dzis bylysmy na szczepieniu i na usg bioderek. i uwaga uwaga- Maja troche zaplakala dopiero przy drugim ukluciu! ![]() piszecie, ze martwicie sie o wagi swoich dzieciaczkow. moja 18ego skonczy 5 miesiecy, a wazy 6335g czyli tez do spasionych nie nalezy ![]()
#1551 |
Zakorzenienie
|
My po wizycie u ortopedy. Kazal znow na kontrole przyjsc jak Pola bedzie siedziala
![]() ![]() A i kazal nam jedna kropeke Vigantolu uzywac a nie 3 jak kazala pediatra ![]() Agusia to napewno chwilowe zwykle uczulenie! ![]() mamrotka mam nadzieje, ze to skok ktory szybko minie ![]() ![]() A w poczeklani Tz poszedl tam, zeby zaniesc karte do ortopedy Poli, a jedna babka przyszla z synkiem (3 mies) swoja matka i ojcem ![]() ![]() ![]() jakas obca baba mi dziecko bedzie nosila...tam wnusia miala swojego...a wnus taki duzy, a babka mi gada, ze on taki drobny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1552 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oby to nie byla malopytkowosc... ![]() ![]() Bylismy dzisiaj na spacerku i kupilam malemu ta ksiazeczke, ale nie ta, ktora pokazywlam Fisher Price tylko - mi sie wydaje - fajniejsza troszke...maly wniebowziety toatalnie...a ja juz nauczylam sie 3 piosenek nowych... ![]() Aha - czy jak zageszczecie mleczko na noc to tylko na jedzenie kolo 19 czy tez do karmienia na spiocha?????
![]() |
#1553 |
Zakorzenienie
|
Co do karmienia pocieszyłyście mnie
![]() Aga trzymam za Was kciuki i żeby to nie było nic poważnego!!! ![]() Brombi daj na PW dane do przelewu ten SS dzisiaj przyszedł ![]() A to jak Tż karmił dzisiaj Piotrusia ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-04-13 o 16:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1554 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Pytanie mam znow do Was, jakie owocki jedza Wasze dzidziole? Swojej podaje jabluszka i jej bardzo smakuja, a zauwazylam ze lepiej jej smakuja takie starte, a ze sloiczka to jakos tak sobie ![]() ![]() Kolezanki synek uwielbial banany i tak jadl i uczulenia sie nabawil no i tak mysle ze chyba musze jej podawac jakies inne owocki oprocz jablek bo nie mam ochoty na uczulenie. A co do uczulenia to dalam malej zupke jazynowa i krosteczki na czole ma, na razie odstawilam i znikaja, zobacze moze za jakis czas sprobuje, a tyle sloiczkow kupilam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Zebra, Piotrus slodki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1555 |
Zakorzenienie
|
Mamrotka ja daje różne warzywa i owoce. Ma czasem jakieś krostki na policzkach ale nie wiem czy to nie trądzik, bo rano po nocy to miał też np. Jak u Was wyglądała alergia na pokarm?
Bardzo lubi dnie z ziemniakiem, gruszki tak sobie,marchew z jabłkiem. Narazie tyle rzeczy próbował ale jutro dam szpinak z ziemniakiem. Dzięki za komplement ale czym to doprać nie mam pojecia... Przydałby nam się kombinezon do karmienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1556 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
omg ![]() ![]() ![]() tez chetnie sie dowiem, bo chcialabym kupon z Hippa wykorzystac a nie wiem co kupic ![]() ![]() ps: moja ksiezniczka spala dzis 4 godziny ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1557 | |
Zakorzenienie
|
Widac, ze smakowalo!
![]() ![]() ![]() Cytat:
A wyslali juz? Do co owocow to moj synio je i lubi: jablka, banany, brzoskwinki i gruszki. W roznych kombinacjach oczywiscie... ![]()
![]() |
#1558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, wczoraj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1559 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- my też byliśmy na USG BIODEREK i wszystko OK ![]() powiedział że bioderka wyglądają bardzo ładnie a przyznam się bez bicia że od początku nie pieluszkowaliśmy bo nie umiałam jej zakładać tej dodatkowej pieluchy no ale na szczęście jest wszystko dobrze ale strasznie zrobiło mi się przykro bo za mną była babeczka z malusim dzieciaczkiem może 2-3tygodnie miał i lekarz mówił bo słyszałam że bioderka się źle wykształciły czy jakoś tak i bedzie nie pieluchy ale coś innego chyba zakładać ![]() ![]() i tez sie dziś zaopatrzyłam w serie słoiczków ![]() od wczoraj to daje jej same jabłuszko narazie i wsówa superowo, nie ma jeszcze 4miesięcy ale doktorka mówiła że ona się szybko rozwija i pomalutku mogę pojedyncze produkty podawać a no i ZEBERKO jak tam kupki i brzuszek u maluszka bo widze że już więcej wprowadziłaś słoiczków ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1560 | |||
Rozeznanie
|
czesc mamusie
![]() dziekuje za wszystkie komplementy pod adresem mojego dziecka. czupryne ma bujna lae poci sie niesamowicie, az mi jej zal, a tu jeszcze lata nie ma. och moje biedactwo jak to przezyje. gish- wasza coreczke tez natura wyposazyla w czuprynke. co do diety - dzieki za te slowa, masz racje jesli dziecko jest wesole, dobrze sie rozwija i nie choruje to nie powinno sie stwarzac problemow. miriam wczoraj konczyla 5 miesiecy i tez jeszcze nie podawalam nic poza piersia teraz koncem tygodnia ide na szczepienie do pedi i... zaczynamy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dzisiaj bylam z kolezanaka na sniadanku w kawiarni i sprzataczka, zachwycala sie miriam, co przechodzila to gugala do niej, a ze wyposazona byla w czerwony czepek miriam sie do niej slicznie usmiechala i babka pyta, czy ja moze z wozka wyciagnac ![]() bylam w szoku - NIE
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.