Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-13, 09:26   #1531
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

hej

My niebawem idziemy na kontrole do ortopedy, Tz wzial urlop...a ja bylam w ciucholandzi i kupilam cala reklamowke ciuszkow za 30 zł a Tz mi nie pozwalal isc tzn. krzywil sie, ze uzywane i z bakteriami
tylko, ze nie wygladaja na uzywane

Moja krolewna spiaca spala od 20.30 do 5.30

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 09:29   #1532
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Aguś śliczne fotki!! a karmienie to żywa reklama Bebilonu
A Synuś jest prześliczny- piękne ma oczka I Ty też jesteś sexi Mamusia
kurcze dziekuje

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
ja melduje ze jetesmy w domu.

tydzien minal bardzo szybko ale i ciezko. Adrian ma zapalenie oskrzeli, bylismy na pogotowiu w lublinie. ale tak ogolnie to jest wesoly. tylko kaszel ma jak stary gruzlik Tomcio smarka i kaszle
tz ma katar wiec umiera

tylko was przelece bo umieram ze zmeczenia
oj zycze szybkiego powrotu do zdrowia dla calej rodzinki i Toie duuzo cierpliwosci i wytwalosci

Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość

Wstawię Wam kilka fotek mojego Skarba i Skarba z tatusiem...
A ten usmiech to do ciotek wizażanek
Lece Was nadrabiac
Piekna niunia

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

My dzis po super nocce
Anie wiem czy Wam mowilam ze moj maluszek juz nie spi z mamusia tylko od 2tygodni w swoim łozeczku i nie było zadnego problemu z przyzwyczajeniem sie do łozeczka,pierwsza nocka odrazu cala przespana i tak jest do tej pory
Gratulujemy

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
kurde czy któraś z Was używała może tej olejuszki???

tu pisze że namoczyć i zostawić na 24godziny a potem zmyć szamponem i dopiero wyczesywać, mam nadzieję że to cosik pomoże
Ja uzywalam Nakladalam po kapaniu i zmywalam dopiero przy kapaniu nastepnego dnia i po tygodniu ciemieniucha zniknela

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
A to Piotruś na dzisiejszym spacerku Mina nie rusz nie dotykaj spię i nic sobie nie życzę:F
Uwielbiam te jego Minki SUper chlopak z niego

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość

U nas kaszkowy smoczek się sprawdza, Filuś wciąga kaszkę w minutę
A moj Fili nie lubi jesc z butelki niczego co ma jakies grudki i jest geste

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość

a tak wyglada 5 miesieczna miriam:
slodki sen z ulubiona myszka
Załącznik 3026379Załącznik 3026380

Alez ona jest piekna

Cytat:
dziewczyny ile wam dzieciaczki jedza w ciagu dnia?
Filip je 4 x 170 albo 200 na dobe

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość

a moja córa wczoraj jak dojadła o 23 to spała do 6:15 pierwszy raz tak długo chyba po tym chrzcie
No wreszcie diaboł z niej wylazł

Witam po weekendzie
Filip byl tak marudny ze padam na twarz.. Tato wzial sie za usypianie dziecka i Filip protestowal glooosnym krzykiem Tato wyjechal i dzidz usypia spokojnie jak przed weekendem;p Co do mojej diety to lepiej nie mowic tesciowka uraczyla mnie bigooosem ktory tak uwielbia i ja upieklam babke wiec nie mogalm sie oprzec..;p ale jutro zaczynam od nowa jesc tylko i wylacznie sam nabial;p

Dzisiaj na 12:30 idziemy do lekarza bo Fili ma takie suche plamki na skorze na plecach nie wiem co to jest.. i nieraz mu cos charczy w gardle .. i ma czerwonne kropki na ciele i musze powiedziec zeby mi przepisala krople d3 bo mnie sie koncza

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 09:37   #1533
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:

Pietrusia schody świetne, mam nadzieję że ja kiedyś tez będę robić schody w swoim domku

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Bardzo ladne schody i kolor podlogi tez mi sie podoba

Bedzie miala Kamilka po czym biegac jak podrosnie

Oj bedzie bedzie miala Kamilka gdzie szalec w domu tyle miejsca ze hoho

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Heloł
Mój syn w nocy miał 2 pobudki, raz się budzi, raz prześpi całą noc, nie mam pojęcie od czego to zależy
U mnie Kamilka dzis tez wstawala 2 razy a tak ladnie nocki juz przesypiala conajmiej do 5 i mam mniej wyspana niz ostatnio ale i tak nie jest zle

Juz mnie dobijaja te pieluchy tetrowe ch chwila kamilka jest przemoczona i non stop tylko ja przebieram, kiedy to uczulenie jej w koncu zejdzie Juz ma takie bledsze ale chce to calkiem wyleczyc bo boje sie ze jak tylko zaloze pampersa to znow sie zrobi ognisto czerwone i trzeba bedzie zaczas od nowa

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 09:56   #1534
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Moja krolewna spiaca spala od 20.30 do 5.30
Ale karmisz ją jeszcze czy Ci tyle bez jedzenia przesypia?
<><><>
Tż wziął Olkę na przejażdżke (do Madzi miasta ) więc lecę robić pranko

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 10:25   #1535
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
Ale karmisz ją jeszcze czy Ci tyle bez jedzenia przesypia?
<><><>
Tż wziął Olkę na przejażdżke (do Madzi miasta ) więc lecę robić pranko
karmie przed kapiela i po kapieli...a w nocy bez jedzenia spi...
za to w dzien czesto je

Stary 2010-04-13, 10:36   #1536
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość

Juz mnie dobijaja te pieluchy tetrowe ch chwila kamilka jest przemoczona i non stop tylko ja przebieram, kiedy to uczulenie jej w koncu zejdzie Juz ma takie bledsze ale chce to calkiem wyleczyc bo boje sie ze jak tylko zaloze pampersa to znow sie zrobi ognisto czerwone i trzeba bedzie zaczas od nowa
a wietrzysz jej pupcię?
ja przy zmianie pieluchy nie zakładam jej od razu tylko chwile sobie tak leży i się zabawiamy - zawsze to trochę powietrza dla skóry

Miriam boska!zazdroszczę tej temperatury. u nas jeszcze za zimno żeby tak spać bez skarpetek...

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 10:41   #1537
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Witam dziewczyny

Piszecie o karmieniu u nas jest masakra w nocy co 2 godz. a nad ranem od godz. 5 karmie co godz. nie wiem co się porobiło. Mała jest jakaś niespokojna strasznie się rzuca i gdyby nie cyc to by już nie spała od 5 rana i chodzi dalej spać 0:00 ehhh szkoda gadać. Tz się zemnie śmieje że ja czyham na jego życie bo co się obudzi to ja nie śpie

Miriam cudna lalka

Pietrusia piękne schody i podłoga piękna a ta przestrzeń mmm...

Jutro idziemy na kontrole i oczywiście też jestem ciekawa ile teraz moja waży. Myśle że 8 z czymś no zobaczymy jutro...
C hce też żeby babka mi przepisała jakieś mleko żebym w końcu się wyspała bo już mam dość
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 10:43   #1538
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Przylaczam sie do zyczen

Polecam sie na przyszlosc
Daj znac jeszcze jak Mati zadowolony, najlepiej w postaci fotki

Ktora jeszcze?
Mowcie mowcie, bo bede pisala do Tiny Love o znizke za promocje artykolow...tak samo jak z konikiem do spania....

Kochana, jakybs jeszcze potrzebowala ukojenia to moge ci tez opisac nasze dni ostatnie...malz jak dzisiaj do pracy szedl to taaaaaaki szczesliwy byl normlanie....

Mam pytanko - czy do kaszki sa specjalne smoczki?? Czy wytarczy, ze natne taki krzyzyk na zwyklym smoczku?
Moj Tz w niedziele tylko westchnął że dobrze że jutro do pracy idzie A jesli chodzi o smoczek to ja mam ten trójprzepływowy z Aventu ale Kubie sama nacinałam dziurkę i też sie sprawdzało

Cytat:
no to slicznie 7100
ja dzisiaj wazylam miriam i wyszlo takie 6100 tez tylko na piersi- troche malo ale ona nie wyglada na malo wazaca. w tym tygodniu ide na szczepienie to bede znala jej prawidlowa wage.

moja tylko 60ml i nie mam pojecia co zrobic zeby jadla wiecej ale na noc po kapieli 120ml i w noc o 24 dokarmiam na spiocha tez tylko 60ml i budzi sie pomiedzy 4 a 5 i tutaj juz sie w odciaganie i butle nie bawimy tylko cyc idzie w ruch i nie wiem ile ona wciaga.

powiedzcie jak to jest u was bo zaczynam sie martwic, ze ona tak malo je, a moze zupelnie bezpodstawnie- bo przeciez wszystko jest ok.
Córcia jak zwykle zniewalająca. Co do ilości mleczka to nie mozesz sie martwić- Miriam przybiera na wadze wiec wszystko jest dobrze-a moze poprostu masz pkarm taki treściwy...Moj Tomek za 2 tygodnie skończy 6 miesiecy i nadal zjada po 120 ml mimo ze na puszcze pisze ze powinien jesc 180ml
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 11:11   #1539
katekatee
Zadomowienie

WitamJa się nie odzywam i do soboty niestety raczej nie będę bo w weekend się okazało że w tą sobote mam egzamin, a w czwartek muszę zawieźć drugi rozdział pracy. Także albo piszę albo zakuwam. ALe nawet mi to nieźle idzie bo pracy mam już 43 jeszcze z 7 i 2 rozdziały gotowe. Gorzej będzie z nauką na egzamin. Przedmiot: Współpraca bankowo-ubezpieczeniowa ktoś chętny.

Wszystkiego Naj dla małych solenizantów i solenizantek: roza:

Zahario mój WIki jest starszy od Miriam a waży 7200 także też nie dużo. Mi już dziewczyny dały wykład na temat nie przejmowania się jeśli wszystko jest ok. Pójdziesz do lekarza to wtedy sobie to skonsultujesz, narazie się nie martw

Właśnie się miałam brać do obiadu i słyszę jakieś szmery, wchodzę to pokoju a tu syn mi się obudziłpospał całe 50 minut

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

Edytowane przez katekatee
Czas edycji: 2010-04-13 o 11:12
katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 11:16   #1540
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
a wietrzysz jej pupcię?
.
tak wietrze jej za kady razem manadzieje ze jej to w koncu zejdzie

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 11:56   #1541
gissh
Raczkowanie

Cytat:
no to slicznie 7100
ja dzisiaj wazylam miriam i wyszlo takie 6100 tez tylko na piersi- troche malo ale ona nie wyglada na malo wazaca. w tym tygodniu ide na szczepienie to bede znala jej prawidlowa wage.

moja tylko 60ml i nie mam pojecia co zrobic zeby jadla wiecej ale na noc po kapieli 120ml i w noc o 24 dokarmiam na spiocha tez tylko 60ml i budzi sie pomiedzy 4 a 5 i tutaj juz sie w odciaganie i butle nie bawimy tylko cyc idzie w ruch i nie wiem ile ona wciaga.

powiedzcie jak to jest u was bo zaczynam sie martwic, ze ona tak malo je, a moze zupelnie bezpodstawnie- bo przeciez wszystko jest ok.
Zahario, Miriam jest po prostu boska
Zawsze jak wstawisz jakieś jej zdjęcie to pokazuję mojemu TŻtowi i on też jest nią zachwycony

A co do wagi... Moja Domi jest nieco ponad 2 tyg młodsza od Miriam i tydzień temu na szczepieniu waga wskazała 5800gr... Tak że teraz pewnie pomału dobija do sześciu kg. I ja też się ciągle zastanawiam czy ona nie waży za mało, szczególnie jak czytam ile ważą niektóre z Waszych dzieciątek, nawet te młodsze od Dominisi... Moja pediatra twierdzi, że Dominisia mogłaby ważyć trochę więcej, ale też wg niej nie ma powodu do niepokoju bo mała cały czas przybiera na wadze, tylko w swoim tempie - trochę wolniej po prostu. No i skoro już podwoiła swoją wagę urodzeniową to chyba też wskazuje że wszystko jest ok.
Ale nie ukrywam, że staram się robić wszystko, żeby moje dziecko co nieco podtuczyć Pierś dostaje na żądanie - nie trzymam się już w tej kwestii żadnych planów (inna sprawa że i tak zazwyczaj nie domaga się jedzenia częściej niż co jakieś 2,5-3godz.). W nocy też dostaje cyca - zwykle budzi się tak gdzieś około 3 a potem to już około 6... No i dwa razy na dobę dostaje butelkę - rano i wieczorem po kąpieli. Ale ona generalnie nie je dużo - z butli wypija mi jednorazowo max. 120-130 ml (ale zdarza się że i 90 ml ledwo w nią wmuszę), a z piersi to nie wiem ile ale w moich "mleczarniach" przepełnień już dawno nie ma więc na pewno wiecej niż 100ml na raz nie zjada. Ale tak sobie myślę: skoro mała nie choruje (odpukać), dobrze się rozwija, jest pogodnym dzieckiem to chyba głodna nie jest?

A skoro już jestem przy jedzeniu... Dominika ma już skończone 4 miesiące i na ostatniej wizycie u pediatry pytałam ją o rozszerzanie diety ale lekarka kazała mi się jeszcze wstrzymać i zacząć wprowadzać zupki, kaszki i deserki dopiero jak mała skonczy 5 miesięcy... No i kurcze teraz sama już zgłupiałam

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Ja też się bardzo martwiłam bo Nila je z cyca maxymalnie 4-5 minut co 2 - 2,5 godzin. Bałam się, że się nie najada ale waga jest prawidłowa więc wygląda na to, że nie ma się czym martwić.
Odciąganie i karmienie z butli praktykuję tylko w sytuacjach awaryjnych - wydaje mi się to bez sensu, skoro jest cyc. Nie chciałoby mi się myć i wyparzać butelek, podgrzewać mleko tylko po to, żebym wiedziała ile ml mała zjadła. Je kiedy chce i tyle.
a z butli czasem jadła 40 ml a czasem 100ml
Moja mała też tak krótko cyca... 10 min to u niej max. Swego czasu nawet się martwiłam że może tego mleka jest w cycach po prostu dla niej za mało i dlatego tak szybko kończy jedzenie... i próbowałam po cycu dawać jej jeszcze butlę ale zjadała mi z tej butli tak po 10-20 ml i to tak się nią bardziej bawiła niż jadła... Czyli wygląda na to że nie potrzebuje już więcej niż to co zje z cyca przez te parę minut...

A co do odciągania to ja też tylko czasami praktykuję... Zwykle wieczorem. Ale jak sobie pomyślę że czeka mnie posiedzenie z laktatorem to od razu humor mi się psuje... Nie lubię odciągać

A tak w ogóle to dzień dobry

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-13, 12:16   #1542
brombusia
Zakorzenienie

Krzesełko przyszło, ale nie całkiem takie jak miało być. Zamiast tych paseczków, środek jest po prostu biały.
Ale sprzedawca w porządku, powiedział ze sam nie wiedział, że producent zmienił wzór, więc na jego koszt odsyłam krzesełko, a on mi przelewem zwróci wszystkie poniesione koszty

Już kliknęłam inne, ale Wam go nie pokażę, dopiero jak będzie u mnie w domku, a powinno być jutro bo zmolestowałam sprzedawcę, że mi bardzo na czasie zależy, więc jeszcze dzisiaj je wyśle

Ja chcę krzesełko do karmienia JUŻ

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:19   #1543
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

jade z filipek do szpitala na morfologie bo ma czerwone kropki na ciele i lekarka mowi ze moliwe ze jest to maloplytkowosc i jak sie potwierdzi to zostajemy na ddziale;(

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:22   #1544
brombusia
Zakorzenienie

Agusia trzymajcie się
Mam nadzieję, że to nie małopłytkowość i wrócicie zaraz do domku

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:40   #1545
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Cytat:
Krzesełko przyszło, ale nie całkiem takie jak miało być. Zamiast tych paseczków, środek jest po prostu biały.
Ale sprzedawca w porządku, powiedział ze sam nie wiedział, że producent zmienił wzór, więc na jego koszt odsyłam krzesełko, a on mi przelewem zwróci wszystkie poniesione koszty

Już kliknęłam inne, ale Wam go nie pokażę, dopiero jak będzie u mnie w domku, a powinno być jutro bo zmolestowałam sprzedawcę, że mi bardzo na czasie zależy, więc jeszcze dzisiaj je wyśle

Ja chcę krzesełko do karmienia JUŻ

Dobrze że trafiłaś na takiego sprzedawce

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

[QUOTE=Agusia_a9;18543318]jade z filipek do szpitala na morfologie bo ma czerwone kropki na ciele i lekarka mowi ze moliwe ze jest to maloplytkowosc i jak sie potwierdzi to zostajemy na ddziale;(

Napewno jeszcze dziś wrócicie trzymam kciuki
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-13, 12:41   #1546
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

dzień dobryy

cos nie chcial mi dzialac wizaz dzis... tzn moglam czytac, ale nie moglam nic odpisac

Agusiu, trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze

Brombi,jestes postrachem sprzedawcow z all ja na razie karmie w bloomie w pozycji kołyski, ale chyyba zmienie juz na siedzaca.. mozna??

Zahario, Miriam to taki cukiereczek... boska

Obkupiłam znow Blanke, w mothercare są body 7sztuk za 70zł.. wiec chyba niedrogo, a sa super jakosci i bardzo ladne. I bedzie chyba dzis debiut z niekapkiem
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:43   #1547
simpatica
Zakorzenienie

Agusia oby jednak lekarka nie miała racji. Wracajcie szybko do domku

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 13:00   #1548
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
jade z filipek do szpitala na morfologie bo ma czerwone kropki na ciele i lekarka mowi ze moliwe ze jest to maloplytkowosc i jak sie potwierdzi to zostajemy na ddziale;(
Agusia mysle ze to zwykła alergia...Trzymam kciuki
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 14:47   #1549
mamrotka
Wtajemniczenie

hej mamusie

u nas ciagle marudzienie i jestem wykonczona
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-13, 15:02   #1550
asioczka
Zadomowienie

hej dziewczyny
my dzis bylysmy na szczepieniu i na usg bioderek. i uwaga uwaga- Maja troche zaplakala dopiero przy drugim ukluciu! ale bylam dumna. przy pierwszym sie patrzyla na pania pielegniarke i sie tylko troszke "zdziwila".
piszecie, ze martwicie sie o wagi swoich dzieciaczkow. moja 18ego skonczy 5 miesiecy, a wazy 6335g czyli tez do spasionych nie nalezy )) ( ale przy urodzeniu wazyla 2600g). przybrala kilogram, wiec wszystko w normie. i pediatra powoli kazala sie przestawiac na mleko 2, ale my jemy bebilon i na nim wyraznie jest napisane, ze dwojka jest POWYZEJ 6 miesiaca. wiec moze za jakies 3-4 tygodnie zaczne je wprowadzac.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 15:13   #1551
domi7ks
Zakorzenienie

My po wizycie u ortopedy. Kazal znow na kontrole przyjsc jak Pola bedzie siedziala oczywiscie wszytsko jest okej, nie mogl sie nadziwic jak wysoko ciagnie glowke i powiedzial, ze bedzie szybko siedziala. Tylko jak juz sie to stanie to chce ja poogladac- ma zwyczaj ogladania dzieci co jakis czas. Pewnie jak zacznie chodzic to znow bedzie kazl przyjsc
A i kazal nam jedna kropeke Vigantolu uzywac a nie 3 jak kazala pediatra i napisal jej cos tam na kartce, mamy jej to przekazac odnosnie tych kropelek. Bo ona sie uwziela, ze to maja byc 3 a wg nie 1 wystarczy.

Agusia to napewno chwilowe zwykle uczulenie!

mamrotka mam nadzieje, ze to skok ktory szybko minie

A w poczeklani Tz poszedl tam, zeby zaniesc karte do ortopedy Poli, a jedna babka przyszla z synkiem (3 mies) swoja matka i ojcem i ta babcia tak sie uwziela na moja Pole, zaczela do niej gadac, wypytywac sie o wszytsko i chciala ja wziasc na rece a malutka sie na nia patrzyla jak na Ufo. Ja powiedzialam, ze nie dam, bo bedzie plakac
jakas obca baba mi dziecko bedzie nosila...tam wnusia miala swojego...a wnus taki duzy, a babka mi gada, ze on taki drobny

Stary 2010-04-13, 15:52   #1552
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Przecie mistrzostwa za dwa miesiące, to przypuszczam że ten na 80 może być nawet jeszcze za duży
A no faktycznie...

Cytat:
hej

My niebawem idziemy na kontrole do ortopedy, Tz wzial urlop...a ja bylam w ciucholandzi i kupilam cala reklamowke ciuszkow za 30 zł a Tz mi nie pozwalal isc tzn. krzywil sie, ze uzywane i z bakteriami
tylko, ze nie wygladaja na uzywane
Pokaz pozniej Polusie w zdobyczach...

Cytat:

Oby to nie byla malopytkowosc...

Bylismy dzisiaj na spacerku i kupilam malemu ta ksiazeczke, ale nie ta, ktora pokazywlam Fisher Price tylko - mi sie wydaje - fajniejsza troszke...maly wniebowziety toatalnie...a ja juz nauczylam sie 3 piosenek nowych...

Aha - czy jak zageszczecie mleczko na noc to tylko na jedzenie kolo 19 czy tez do karmienia na spiocha?????

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 16:18   #1553
zebra666
Zakorzenienie

Co do karmienia pocieszyłyście mnie Myślałam, że mój mały je za mało bo przeważnie 100-120 bardzo zradko więcej.

Aga trzymam za Was kciuki i żeby to nie było nic poważnego!!!

Brombi daj na PW dane do przelewu ten SS dzisiaj przyszedł i Przypomnij mi ile w sumie za to no i w końcu za przesłanie kombinezonu bym Ci zwróciła, bo tak aż mi głupio:F

A to jak Tż karmił dzisiaj Piotrusia

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-04-13 o 16:19
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 16:26   #1554
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:

mamrotka mam nadzieje, ze to skok ktory szybko minie

Cytat:

Aha - czy jak zageszczecie mleczko na noc to tylko na jedzenie kolo 19 czy tez do karmienia na spiocha?????
ja zageszczam tylko na spiocha okolo 24 wtedy ladnie nocke przesypia

Pytanie mam znow do Was, jakie owocki jedza Wasze dzidziole?

Swojej podaje jabluszka i jej bardzo smakuja, a zauwazylam ze lepiej jej smakuja takie starte, a ze sloiczka to jakos tak sobie Jadla moja malutka tez mus jablkowy z brzoskwiniami ale jakos chyba nie bardzo jej smakowal, taka obojetna byla, nie to co przy jabluszkach. Mam kupione banany, morele, sliwki, jablka z jagodami i jeszcze cos tam juz nie pamietam i tak mysle co dac
Kolezanki synek uwielbial banany i tak jadl i uczulenia sie nabawil no i tak mysle ze chyba musze jej podawac jakies inne owocki oprocz jablek bo nie mam ochoty na uczulenie. A co do uczulenia to dalam malej zupke jazynowa i krosteczki na czole ma, na razie odstawilam i znikaja, zobacze moze za jakis czas sprobuje, a tyle sloiczkow kupilam Nie podchodzi jej albo pietruszka albo ziemniaczki, moze podam dynie z ziemniaczkami albo ziemniaczki ze szpinakiem, sam nie wiem juz co robic, moze do pediatry zadzwonic Szczypienie mamy dopiero 30 kwietnia wiec czekac chyba nie bede

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Zebra, Piotrus slodki A jaki upackany, moja tez tak ostatnio wygladala, najgorsze ze i bujak byl w marchewce i wszystkie ciuszki mimo pieluchy i sliniaka Tylko czym to doprac
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 16:33   #1555
zebra666
Zakorzenienie

Mamrotka ja daje różne warzywa i owoce. Ma czasem jakieś krostki na policzkach ale nie wiem czy to nie trądzik, bo rano po nocy to miał też np. Jak u Was wyglądała alergia na pokarm?
Bardzo lubi dnie z ziemniakiem, gruszki tak sobie,marchew z jabłkiem. Narazie tyle rzeczy próbował ale jutro dam szpinak z ziemniakiem.

Dzięki za komplement ale czym to doprać nie mam pojecia... Przydałby nam się kombinezon do karmienia

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 16:38   #1556
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaz pozniej Polusie w zdobyczach...

Bylismy dzisiaj na spacerku i kupilam malemu ta ksiazeczke, ale nie ta, ktora pokazywlam Fisher Price tylko - mi sie wydaje - fajniejsza troszke...maly wniebowziety toatalnie...a ja juz nauczylam sie 3 piosenek nowych...
a ja czekam na swierszczyka z all i jeszcze nie ma poza tym zamowilam jeszcze po dwa polspiochy i kaftaniki i tez nie przyszly buuu
Cytat:
Co do karmienia pocieszyłyście mnie Myślałam, że mój mały je za mało bo przeważnie 100-120 bardzo zradko więcej.

omg

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość

Pytanie mam znow do Was, jakie owocki jedza Wasze dzidziole?

tez chetnie sie dowiem, bo chcialabym kupon z Hippa wykorzystac a nie wiem co kupic w sumie to w maju dopiero...a te sloiczki maja dlugi termin waznosci w miare?bo okaze sie, ze nakupie i za miesiac beda przeterminowane

ps: moja ksiezniczka spala dzis 4 godziny W DZIEN

Stary 2010-04-13, 17:01   #1557
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Widac, ze smakowalo!

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
ja zageszczam tylko na spiocha okolo 24 wtedy ladnie nocke przesypia

Cytat:
a ja czekam na swierszczyka z all i jeszcze nie ma poza tym zamowilam jeszcze po dwa polspiochy i kaftaniki i tez nie przyszly buuu

A wyslali juz?

Do co owocow to moj synio je i lubi: jablka, banany, brzoskwinki i gruszki. W roznych kombinacjach oczywiscie...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-13, 17:07   #1558
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

A wyslali juz?

Do co owocow to moj synio je i lubi: jablka, banany, brzoskwinki i gruszki. W roznych kombinacjach oczywiscie...

tak, wczoraj

Stary 2010-04-13, 17:33   #1559
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
doktorka się napewno pomyliła i to jakies zwykłe uczulenie będzie trzymam kciuki

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:

Aga trzymam za Was kciuki i żeby to nie było nic poważnego!!!

Brombi daj na PW dane do przelewu ten SS dzisiaj przyszedł i Przypomnij mi ile w sumie za to no i w końcu za przesłanie kombinezonu bym Ci zwróciła, bo tak aż mi głupio:F

o matko jedyna ale tatuś go załatwił

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

my też byliśmy na USG BIODEREK i wszystko OK
powiedział że bioderka wyglądają bardzo ładnie
a przyznam się bez bicia że od początku nie pieluszkowaliśmy bo nie umiałam jej zakładać tej dodatkowej pieluchy no ale na szczęście jest wszystko dobrze
ale strasznie zrobiło mi się przykro bo za mną była babeczka z malusim dzieciaczkiem może 2-3tygodnie miał i lekarz mówił bo słyszałam że bioderka się źle wykształciły czy jakoś tak i bedzie nie pieluchy ale coś innego chyba zakładać cały czas siedzi mi to w głowie, biedny maluszek

i tez sie dziś zaopatrzyłam w serie słoiczków
od wczoraj to daje jej same jabłuszko narazie i wsówa superowo, nie ma jeszcze 4miesięcy ale doktorka mówiła że ona się szybko rozwija i pomalutku mogę pojedyncze produkty podawać
a no i ZEBERKO jak tam kupki i brzuszek u maluszka bo widze że już więcej wprowadziłaś słoiczków no i te ferrum podajesz
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 17:57   #1560
zaharia
Rozeznanie

czesc mamusie

dziekuje za wszystkie komplementy pod adresem mojego dziecka.
czupryne ma bujna lae poci sie niesamowicie, az mi jej zal, a tu jeszcze lata nie ma. och moje biedactwo jak to przezyje.

gish- wasza coreczke tez natura wyposazyla w czuprynke.
co do diety - dzieki za te slowa, masz racje jesli dziecko jest wesole, dobrze sie rozwija i nie choruje to nie powinno sie stwarzac problemow.
miriam wczoraj konczyla 5 miesiecy i tez jeszcze nie podawalam nic poza piersia teraz koncem tygodnia ide na szczepienie do pedi i... zaczynamy

Cytat:
agusia mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. trzymam kciuki za was.

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
Obkupiłam znow Blanke, w mothercare są body 7sztuk za 70zł.. wiec chyba niedrogo, a sa super jakosci i bardzo ladne. I bedzie chyba dzis debiut z niekapkiem
tez dzisiaj zakupilam wlasnie ten pak z 7 szt. ladne i juz wyprane

Cytat:

A w poczeklani Tz poszedl tam, zeby zaniesc karte do ortopedy Poli, a jedna babka przyszla z synkiem (3 mies) swoja matka i ojcem i ta babcia tak sie uwziela na moja Pole, zaczela do niej gadac, wypytywac sie o wszytsko i chciala ja wziasc na rece a malutka sie na nia patrzyla jak na Ufo. Ja powiedzialam, ze nie dam, bo bedzie plakac
jakas obca baba mi dziecko bedzie nosila...tam wnusia miala swojego...a wnus taki duzy, a babka mi gada, ze on taki drobny
domi brawa dla malej Poli.

dzisiaj bylam z kolezanaka na sniadanku w kawiarni i sprzataczka, zachwycala sie miriam, co przechodzila to gugala do niej, a ze wyposazona byla w czerwony czepek miriam sie do niej slicznie usmiechala i babka pyta, czy ja moze z wozka wyciagnac
bylam w szoku - NIE
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości