![]() |
#1531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaginęła iwona - trójmiasto
Rok temu przejechałam z Polski do Niemiec, Czech, Austrii, Słowacji i z powrotem do Polski i nie ma czegoś takiego,że jest budka strażników celnych i każdego sprawdzają. Tak jest na wschód - od każdego paszport i każdy musi się pokazać celnikowi. Obecnie nie ma nawet szlabanów, dokładnie tak jak napisałaś "przejeżdżasz jak przez ulicę". Więc jeśli już brana pod uwagę opcja wywiezienia Iwony za granicę,to na pewno trzeba szukać na Zachodzie.
#1532 |
Raczkowanie
|
wkleilam twoj film na ich stronie o Iwonie ma 732 wyswietlenia,
|
![]() ![]() |
![]() |
#1533 |
Zakorzenienie
|
nie do końca.. myślę, że akurat policja/detektywi biorą pod uwagę takie rzeczy. wywożąc kogokolwiek za granicę, przestępca zabezpieczyłby się w dokumenty, to na pewno (no chyba, że ukryłby kogoś w "tapicerce wozu" i wywoził jak nielegalnego imigranta). oni mają takie rzeczy obcykane. przecież kontrola wciąż jest MOŻLIWA. niepraktykowana w wiekszosci miejsc, ale możliwa. i na tą okoliczność trzeba się zabezpieczyć.. nie ryzykowaliby.
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- nasz film. bardzo sie ciesze ![]()
![]() |
#1534 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1535 |
Raczkowanie
|
Ehh ;/
Szkoda chlopaka ;/ Ale swoją drogą dziwne przecież chłopak musiał się gdzieś rozebrać na brzegu i wejść do wody skoro chciał popływać.Nikt przez te kilka dni nie znalazłby jego ciuchów na plaży ? ;/
![]() Edytowane przez Zasmutana Czas edycji: 2010-08-11 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1536 |
Zakorzenienie
|
Ja też przez granice przejeżdżałam i dokładnie tak jak pisze Melissa86 [Polska-Czechy i z powrotem] bez żadnego zatrzymywania się nawet, o sprawdzaniu dowodów nie było mowy. Przecież jesteśmy w Strefie Shengen
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2010-08-11 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Konto usunięte
|
Możecie przestać te dyskusje ... Jakieś podziały na dwa obozy, ludzie co wy w przedszkolu jesteście... to jest wasze podejście do sprawy. Ciało łukasza się odnalazło nie ma już co debatować uszanujmy pamięć o nim. A wy jak te przekupki na targu ehh.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1538 |
Przyczajenie
|
http://www.afterlife-knowledge.com.p...=1547&start=90
przeczytajcie całą stronę i napiszcie co o tym sądzicie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1540 |
Przyczajenie
|
I ja się wypowiem w sprawie "afery marszowej".
Wydawać się to może niesprawiedliwe, nieludzkie itp. i z jednej strony tak to odbieram, a z drugiej strony, przecież tak jest wszędzie. Popatrzcie np. na fundacje- dlaczego fundacje promują tylko "swoje dzieci"? Bo tak to działa niestety, tylko tak ma się szansę na uzyskanie rozgłosu w sprawie na jakiej nam zależy. Mówię to z pełną odpowiedzialnością, jako matka niepełnosprawnego dziecka. Zgadzam się, to jest przykre, może nawet niesprawiedliwe, ale podkreślam, inaczej tego typu akcje nie odnosiły by żadnego skutku. Ludzie są nastawieni na proste, krótkie informacje. Gdyby np. w jednym spocie fundacji tvn występowało 15cioro dzieci i o każdym po kolei było by kilka zdań to czy zostało by to zapamiętane? Czy przez te kilka minut zanotowalibyście jak cierpi każde to dziecko? Za to występuje jedno dziecko, ale spotów jest kilka, tak może być i tu. Można organizować marsze dla każdej zaginionej osoby z osobna. Mówię to jako osoba nie związana z organizacją, nikogo nie bronię, po prostu staram się zrozumieć. |
![]() ![]() |
![]() |
#1541 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No dokładnie tak jak napisałaś ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Ja na dodatek zawsze podróżuje z dziećmi i nas nie sprawdzają.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tu nie ma się, co spierać. A co do marszu, to nie wiem, po co dalej temat jest ciągnięty? Sprawa sama [niestety nie tak jak byśmy chcieli] się rozwiązała, więc nie rozumiem po co drążyć? Chcecie pomóc idźcie na marsz, nie chcecie nie. Dla mnie to proste.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2010-08-11 o 13:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2010-08-11 o 13:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Przyczajenie
|
Napisałam, bo widzę, że temat dalej jest drążony tu i na innych forach, wycinane są wypowiedzi i podpisywane "jestem zniesmaczony/a" etc.
a i na tym forum temat chcąc nie chcąc ciągnie się niemiłosiernie. Zawsze trzeba postarać się zrozumieć. To tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
#1545 |
Raczkowanie
|
ja mieszkam przy granicy z czechami od kilku lat nikt mnie nie kontrolowal zarowno przy czestych wizytach w czechach ,austrii czy w niemczech
nie ma juz granic ew straz graniczna stoi do 20-40 km za granica i moze sprawdzic jak zatrzyma samochod do kontroli |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1546 |
BAN stały
|
Mieszkałam za granicą, do Polski przyjeżdżałam na weekendy, raz - dwa razy w miesiącu. W sumie granicę holendersko-niemiecko-polską (i z powrotem) przekroczyłam ponad 60 razy. 4 razy jechałam autokarem, resztę samochodem. Dowód sprawdzono mi tylko 1 raz, w autokarze, na granicy niemiecko-holenderskiej.
Dziwi mnie bardzo, że Rutkowski zakłada, że Iwony nie wywieziono. Jak granice były zamknięte to takie rzeczy się zdarzały, a teraz to w ogóle nie byłoby z tym problemu. Od razu po porwaniu, kiedy policja nie jest jeszcze zawiadomiona o zaginięciu. W razie kontroli to na pewno osoby zajmujące się handlem ludźmi mają lewe dowody, a to dla blondynki, a to dla brunetki, dziewczynę można naćpać jakimiś środkami, że będzie spała i tyle. Dla mnie jeśli Iwona żyje to najpewniej jest za granicą. EDIT: granicę niemiecko-holenderską (iz powrotem) przekraczałam 2 razy dziennie 5 razy w tygodniu ![]() Edytowane przez Kimikika Czas edycji: 2010-08-11 o 13:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Anonimowi przedsiębiorcy i detektyw organizują również akcję poszukiwawczą, zakrojoną na ogromną skalę. W najbliższą sobotę (a nie w piątek, jak wcześniej podawał Rutkowski), o godz. 13 pod gdańską halą Olivia rozpocznie się zbiórka wszystkich chętnych do pomocy w poszukiwaniach. - Zapewniamy bezpłatny transport, podzielimy się na grupy i pojedziemy sprawdzać konkretne miejsca - mówi Rutkowski. - Proszę o udział w akcji osoby z całego Trójmiasta, którym na sercu leży los Iwony - apeluje jeden z przedsiębiorców, który skontaktował się z naszą redakcją."
![]() |
#1548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze oględziny ciała wykazały,że to utonięcie,na ciele nie ma żadnych śladów obrażeń. No ale na wszelki wypadek robią sekcje zwłok.
![]() |
#1549 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ojej widzę,że nadrabiasz dzisiejszy materiał ![]() Już wiem,wiem dwie wizażanki nie pozwoliły mi żyć w nieświadomości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W razie kontroli ta z lewym dowodem moze pwowidziec ze jest porwana i sila przetrzymywana, tak wiem wiem zaraz tu sie posypia posty o zastraszeniu ale to nie jest takie hop siup ryzykowac przewozenie kogos wbrew woli do innego panstwa. Zreszta sam Rutkowski sie o tym kiedys wypowiadal, wiec jak ktos ma watpliwosci moze sobie odszukac.
![]() |
#1551 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Weź pod uwagę również to, że takie marsze muszą byc ściśle określone- czyli po ustaleniu wszystkich szczegółów z policją, urzędami itp. nie można niczego już zmieniac. Wydano pozwolenie/zorganizowano/zgłoszono marsz pt. "Co się stało z Iwoną" więc tego się muszą trzymac. Tu nie chodzi o "chcą-nie chcą" tylko o kwestie prawne. Poza tym... zorganizowanie takiego marszu zajmuje "trochę" czasu, trzeba przygotowac ulotki, plakaty, jakieś informacje dla osób które o sprawie nie wiedzą. I wyobraź sobie, że oni mają pewnie przygotowane informacje dotyczące Iwony, a nie innych zaginionych. Jeżeli uważasz, że potrzebny jest marsz dotyczący jakiejś zaginionej osoby- nie widzę przeszkód żebyś taki marsz zorganizowała.
![]() |
#1552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do poszukiwań to miałam na myśli te wczorajsze,na które poszło kilka osób z tamtego forum. Ktoś czytał co pisali jak wrócili?
![]() |
#1553 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1554 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale wydaje mi się,że z tych dziewczyny wywożonych do burdelów to jednak dużo trafia właśnie do Niemiec. Tam naprawdę to nie problem kogoś przewieźć (zwłaszcza jak samochód na niemieckich blachach). A co do tego, że w razie kontroli (mało prawdopodobnej jednak) dziewczyna może powiedzieć to przecież wystarczy jej dać jakieś środki usypiające na podróż. W razie co można powiedzieć, że ma chorobę lokomocyją i wzięła leki. Na mnie avio-marin zawsze działał usypiająco. Ja słyszałam te wypowiedzi Rutkowskiego i bardzo mnie to dziwi. Bo pamiętam, że jak granice były jeszcze zamknięte to mnóstwo takich przypadków wywiezień było mimo znacznego wtedy ryzyka. A co dopiero teraz ![]() EDIT: Ślady poszukiwań Asi Surowieckiej też prowadzą do Niemiec. Edytowane przez Kimikika Czas edycji: 2010-08-11 o 13:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszę o tym,bo np. przy wywozie na wschód taka opcja by nie przeszła. Mój kolega pracuje na granicy polsko-białoruskiej, i o ile właśnie na granicy od strony polskiej osoba może spać w trakcie kontroli, to już dalej na wschodzie trzeba taką osobą obudzić,musi być przytomna,kiedy sprawdza ją strażnik. I właśnie przykład z pracy kolegi - w samochodzie wieźli zmarłego. Na granicy polskiej powiedzieli,że on śpi,a później przy przekraczaniu granicy Białorusi z Ukrainą,kiedy nie obudził się do kontroli,okazało się,że to trup. ;/ Także moim zdaniem wersja wywiezienia Iwony gdzieś na Zachód jest bardzo prawdopodobna. Owszem,mogą przeszukać samochód itp. i ich skontrolować,ale jak widać po wypowiedziach dziewczyn,jest to coraz rzadsza procedura. A z Sopotu do Niemiec np. ile jest kilometrów? Pewnie kilka godzin i jest się w Niemczech.
![]() |
#1556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1558 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1559 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2010-08-11 o 13:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do Rutkowskiego-to jak dla mnie jego słowa trzeba przez dwa podzielić.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.