Wszystko o Avonie - cz. 22 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-15, 21:22   #1531
taka jedna
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 22

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
w ogóle to najpierw smaruję twarz po kolei preparatami,a dopiero potem ciało, bo jakoś tak mam w głowie, że jakbym zrobila odwrotnie, to bym miała na twarzy balsam do ciała ... mimo mycia rąk ...
Też tak robię Ale ja nie myję rąk, bo stwierdzam, że to co mam do twarzy nie zaszkodzi moim nogom między balsamem, a to co do ciała stopom raczej też nie zaszkodzi
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 21:42   #1532
cebulkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mardy bum Pokaż wiadomość
U mnie kurier chyba też jeździ z jakąś laską/ żoną, tak wynika z opowieści mamy. Chyba raczej są mili zawsze. raz odbierała zimą babcia, była sama w domu i zamknęła za sobą drzwi na klucz. Pech chciał, że potem nie mogła ich otworzyć, więc się kurier zlitował i pomógł kobicie. Niestety, tak się szarpał ze złamał kluczyk i połowa zostala w zamku zakluczonych drzwi. Głupio mu się zrobiło, ale podrzucił babcię do wuja, jakieś 2 km, żeby przyjechał o otworzył.

Zimą zamawiałam zestaw sylwestrowy chyba- byla szminka z msuem, slip into i bizuteria sawannah. Była wysyłka regularna ale chyba koleś był właśnie z UPS- strasznie długo czekałam wtedy na paczkę, wgl dzwonił do mnie po kilka razy i pytał czy nie będę gdzieś w większym mieście, bo ma sporo paczek i szkoda mu czasu zeby jeździć po takich małych wioskach- no to chyba jego praca jest, prawda?! Denerwuje mnie takie coś- gdybym se mogła coś sama odebrać to nie zamawiałabym kuriera (w innych niż avon przypadkach)
do mnie kiedyś zadzwonił kurier i mówi że albo podjadę do miasta (20 km) albo będzie po weekendzie (dzwonił w czwartek)... miałam wiele przegiętych akcji z kurierami, zamawiam często no i właśnie dlatego że to wieś :P

dziękuję
cebulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 07:29   #1533
cleo80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Wood Pokaż wiadomość
Jak myślicie: brać 2 flaszki Celebre, czy 1, bo się znudzi? Właśnie czy to jest taki zapach co się po jakimś czasie nudzi?
Aaaaa gdzie , kiedy będzie Celebre , bo jak zwykle nie jestem w temacie a ta woda szła u mnie zawsze dosyć dobrze (i mnie też się strasznie podoba) ??
Póki co zamówiłam sobie RW Live without regrets , ładna , ale jakoś nie do końca mój zapach i PurBlancę Blush (jest super).
W tym tygodniu będę testowała farbę (ten najjaśniejszy blond) i zrobię o niej filmik na YT
cleo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 07:38   #1534
kasia2780
Raczkowanie

Jesteście konsultantkami a czy wiecie, że nawet sprzedając mamie, najbliższej rodzinie i przyjaciołom należy mieć otwarta działalność gospodarcza??????????
Każdy Was może wsypa do urzędu bo teraz są wzmożone kontrole i znajomy z urzędu mi to powiedział, przez co zakończyłam sprzedaż. Uważajcie bo możecie zapłacić kupę kasy zaVAT i podatek od zarobku, a kontrolują do 6 lat wstecz.
Pozdrawiam
kasia2780 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 07:56   #1535
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cleo80 Pokaż wiadomość
Aaaaa gdzie , kiedy będzie Celebre , bo jak zwykle nie jestem w temacie a ta woda szła u mnie zawsze dosyć dobrze (i mnie też się strasznie podoba) ??
Póki co zamówiłam sobie RW Live without regrets , ładna , ale jakoś nie do końca mój zapach i PurBlancę Blush (jest super).
W tym tygodniu będę testowała farbę (ten najjaśniejszy blond) i zrobię o niej filmik na YT
jest dostępna do wyczerpania zapasów w ofercie wyprzedażowej w trakcie trwania kat.10 w strefie konsultantki- w cenie 37,9zł podlega opustowi wypracowanemu

dobrze trafili z tą ofertą bo dzień wcześniej nim ją zobaczyłam siostra mnie pytała czy zamówię jej True Glow a ja jej mówię, że została wycofana a na następny dzień tak niespodzianka

Edytowane przez patusia22
Czas edycji: 2011-07-16 o 09:29
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 08:29   #1536
alytjow
Zakorzenienie

GG do alytjow

witam, dziewczyny miga mi płatnosc 13, 50 źle policzylłam, źle wplacilam dostane paczke czy mi ja wstrzymaja? chce zrobic w poniedzialek rano zamowienie na kuriera, wiec nie mam mozliwosci tak szybko wplacic aby doszlo
alytjow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 08:39   #1537
Haylee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alytjow Pokaż wiadomość
witam, dziewczyny miga mi płatnosc 13, 50 źle policzylłam, źle wplacilam dostane paczke czy mi ja wstrzymaja? chce zrobic w poniedzialek rano zamowienie na kuriera, wiec nie mam mozliwosci tak szybko wplacic aby doszlo
zrób przelew internetowy do niedzieli wieczór, a pieniądze powinni dostać do godziny ok. 13 ale czy od razu to sobie zaznaczą - pewno nie, w takim razie ok. tej godziny do nich sobie zadzwoń i się dopytaj o to zamówienie :P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-16, 08:41   #1538
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia2780 Pokaż wiadomość
Jesteście konsultantkami a czy wiecie, że nawet sprzedając mamie, najbliższej rodzinie i przyjaciołom należy mieć otwarta działalność gospodarcza??????????
Każdy Was może wsypa do urzędu bo teraz są wzmożone kontrole i znajomy z urzędu mi to powiedział, przez co zakończyłam sprzedaż. Uważajcie bo możecie zapłacić kupę kasy zaVAT i podatek od zarobku, a kontrolują do 6 lat wstecz.
Pozdrawiam
wiemy. akurat sprzedając mamie, czy rodzinie po cenach konsultanta chyba nie muszę mieć działalności. zresztą moje zamówienia ostatnio opiewają na szałowe kwoty 150-200 zł a tyle to ja sama wydaję miesięcznie na kosmetyki.

dziewczyny zamówiła któraś z was ten zestaw polerek ze spa? bo nie wiem czy w nich jest też pilniczek, a na tym by mi zależało, i nie wiem czy to otwierać w ogóle, bo może się tego pozbędę tak to... muszę mieć czym spiłować paznokcie poza domem czasem, a duży pilniczek zabierał mi za dużo miejsca w torebce :P

mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 08:42   #1539
alytjow
Zakorzenienie

GG do alytjow

Cytat:
Napisane przez Haylee Pokaż wiadomość
zrób przelew internetowy do niedzieli wieczór, a pieniądze powinni dostać do godziny ok. 13 ale czy od razu to sobie zaznaczą - pewno nie, w takim razie ok. tej godziny do nich sobie zadzwoń i się dopytaj o to zamówienie :P
ale zamowienie na kuriera musze zlozyc do 11 rano, a z tego co wiem to ksieguja okolo 9 tylko raz dziennie, tak mi kiedys powiedziala pani na infolini
alytjow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 08:46   #1540
Haylee
Zakorzenienie

no to probleemoo...
a nie możesz wziąć płatnego kuriera za bodajże 6,90(wydaje mi się, że taką cenę teraz widziałam) we wtorek? będziesz miała na środę :P

a jak nie to chyba nauczka na przyszłość
Stary 2011-07-16, 08:53   #1541
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Pozdrawiam
ja zamawiam dla siebie wydaję około 200 na katalog a nawet jak zamawiam mamie to sprzedaję jej po cenie z faktury, więc gdzie zarobek
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-16, 09:11   #1542
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
nie powinni wstrzymać
Stary 2011-07-16, 09:25   #1543
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
U nas w Polsce? Jeszcze nigdy nie zdarzało się, żeby dawali produkt zamienny, np. dezodorant zamiast kremu. Dawali tylko zamiennie coś w innym opakowaniu (że niby w środku to samo, tylko opakowanie inne.) Może tak samo chcieli przechytrzyć Cię z tymi płynami, że one niby takie same... Ale nie zgodziłabym się na to, reklamowałabym.
Natomiast to o czym pisałam, czyli, że konsultantka zamawiała krem, ma go na fakturze, a w paczce dezodorant to ewidentnie pomyłka i rozpatrują to pozytywnie, każą jej zatrzymać dezodorant, a dosyłają potem krem.
No właśnie mi też zamienili płyny do higieny intymej kremowe na zwykłe jakby klientki chciały zwykłe to by sobie wzieły. I tym sposobem mam 3 płyny do higieny intymnej. Nie mam pojęcia skąd im się wzieła taka polityka ale nie będe za te płyny płaciła, napisze im aby sobie to zabierali.
Cytat:
Napisane przez an92dzia Pokaż wiadomość
ja tez w szoku byłam, ale co zrobie za 7,90 nie opłaca mi się odsyłać, a nie wiem czy wogóle by przyjęli skoro napisali, że produkt zamienny..
klientka pewnie nie weźmie bo zawsze zamawia kremowy...
No właśnie, mam ten sam problem. 7.90 nie pieniądz niby ale ... dlaczego mam mieć 3 płyny teraz bo klientki nie zmuszę do zaupu.
Cytat:
Ktoś pisał, że wstrzymuja od 20 zł ale osobiście tego nie sprawdziała.

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 09:55   #1544
avoninka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
No właśnie mi też zamienili płyny do higieny intymej kremowe na zwykłe jakby klientki chciały zwykłe to by sobie wzieły. I tym sposobem mam 3 płyny do higieny intymnej. Nie mam pojęcia skąd im się wzieła taka polityka ale nie będe za te płyny płaciła, napisze im aby sobie to zabierali.

No właśnie, mam ten sam problem. 7.90 nie pieniądz niby ale ... dlaczego mam mieć 3 płyny teraz bo klientki nie zmuszę do zaupu.

płatność powyżej 20 zł wstrzymuje paczkę

W przypadku gdy przychodzi inny produkt niż zamawiany wystarczy do nich zadzwonić albo napisać przez skontaktuj się z nami żeby przysłali kuriera po to i że zamawiało się inny produkt. Ja zawsze tak robię jak coś jest z ich winy. Zazwyczaj bywa tak że kuriera nie przysyłają więc produkty zostają.
avoninka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 10:09   #1545
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Pozdrawiam
Oczywiście, że wiemy. Ale można kupować na własny użytek(albo sprzedawać bez opustu).

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość

Aż sprawdziłam jaki mi przysłali, ale mam kremowy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-16, 10:09   #1546
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez avoninka Pokaż wiadomość
W przypadku gdy przychodzi inny produkt niż zamawiany wystarczy do nich zadzwonić albo napisać przez skontaktuj się z nami żeby przysłali kuriera po to i że zamawiało się inny produkt. Ja zawsze tak robię jak coś jest z ich winy. Zazwyczaj bywa tak że kuriera nie przysyłają więc produkty zostają.
Niby tak, tylko tu się "wycfanili" i na fv napisali, że to produkt zamienny. Ale dla mnie to zupełnie inny produkt.
Jakoś tylko ostatnio nie jestem w bojowym nastroju i nawet się nie zebrałam do pisania

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 10:18   #1547
patusia22
Zakorzenienie

a mnie po raz kolejny spotkała niespodzianka związana z paczkomatem- w środę wysłałam 2 osobne zamówienia do dwóch paczkomatów -jedna paczka do miasta rodzinnego gdzie z paczkoamtu odbiera ją zawsze mama lub siostra i drugą do paczkoamtu w Olsztynie. Smsa z kodem odbioru tej zamówionej do Olsztyna dostałam wczoraj, a oczywiście kodu tej pierwszej nie dostałam. Akurat wracałam wczoraj późno z pracy -patrzę, że mam jakieś nieodebrane połączenie z nieznanego mi numeru- dopiero dziś rano dzwonię pod ten numer i co się okazuje, paczkomat w B. jest zepsuty składając zamówienie był na liście widoczny - a kurier, który dzwonił poinformował, że paczkę mogę jedynie odebrać osobiście z dowodem osobistym, o którym mnie kilka razy w czasie rozmowy informował ....

przepraszam za ten post

ale zastanawia mnie jedno czy gdzieś jest taki zapis, ja osobiście nie zauważyłam, by było napisane, że tylko ja z dowodem osobistym mogę od kuriera tą paczkę odebrać, że nawet moja mama nie może tego zrobić
Stary 2011-07-16, 10:23   #1548
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
Pozdrawiam
Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
ja zamawiam dla siebie wydaję około 200 na katalog a nawet jak zamawiam mamie to sprzedaję jej po cenie z faktury, więc gdzie zarobek
Dokładnie, też w zasadzie zamawiam dla siebie. Zresztą większosc moich zamówień pochałaniają raczej droższe produkty i nawet jeśli mam tą fv na 400 zł to w tym jest np bizu za 70 torebka za 80 i wp za 50 Poza tym lubię Planet Spa, a one do najtańszych nie należa
Stary 2011-07-16, 10:28   #1549
patrycjaaaaaa
Raczkowanie

dziewczyny czy mogłaby któraś z Was, która ma wrzucic fotkę na katalogowy szminki z błyszczykiem kolor perfect nude??? Z góry bede wdzięczna
patrycjaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-16, 10:37   #1550
musso4
Zakorzenienie

przetestowałam w końcu ta kurację 3D do włosów i pierwsze wrażenie mam jakby była silikonowa, nie mogłam zmyć reszty z rąk, ślizgały się mam nadzieję, że włosy wygładzizobaczymy jak wysuszę
Stary 2011-07-16, 10:45   #1551
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjaaaaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny czy mogłaby któraś z Was, która ma wrzucic fotkę na katalogowy szminki z błyszczykiem kolor perfect nude??? Z góry bede wdzięczna
w poście 2728 jest zdjęcie błyszczyka, widziałaś?
Stary 2011-07-16, 11:17   #1552
dianuseeek
Raczkowanie

GG do dianuseeek

Hej Kochane, dawno się nie odzywałam.. Będę dziś robić dopiero pierwsze zamówienie z tego katalogu
Cytat:
Napisane przez cheneelle Pokaż wiadomość

W zasadzie nie kupuję jakoś żeli Senses dla siebie. Ostatnio miałam taki jakiś kremowy z SSS, bardzo fajny, ale ten zapach mnie drażnił. Teraz mam jagody goi i uważam go za całkiem przyjemny, gdyby nie ta ch***rna buteleczka co się nie da normalnie wycisnąć...
Dalej szukam swojego ideału
butelka to tragiczna tragedia zapach ten żel ma fajny ale więcej go nie kupię, bo szkoda zachodu.
Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
oby
choc powiem Wam, ze tak glupiego powodu zakupu to jeszcze nie mialam - podoba mi sie nazwa
słodkie

wyjeżdzając na wakacje zaopatrzyłam się w krem ochronny do skóry wrażliwej z filtrem mineralnym spf 30 z Avon Sun - NIE POLECAM!! krem jest gęsty przez co źle się rozsmarowuje, w kontakcie z wodą waży się ciężko później go z siebie zmyć no i wybrudził mi strój kąpielowy.
zakupiłam też odżywcze masło do ciała po opalaniu w niebieskim pojemniku. słabo nawilża (przy smarowaniu się nim dwukrotnie w ciągu dnia opalona skóra zaczęła schodzić mi po kilku dniach, więc w zasadzie niepotrzebne było mi to mazidło). do tego zapach który przy pierwszym użyciu jest całkiem ładny to po kilku dniach staje się nieznośny i drażniący.

Teraz biorę dla siebie tusz Super Enchant bo mi się kończy i na pewno bibułki matujące.
Czy lakiery Sunshine i Coral Beat kryją po dwóch warstwach?
I czy warto brać kolczyki Nautical? Wiem, że są maciupcie ale wg mnie całkiem urocze nie ścierają się po kliku dniach noszenia? (te srebrne i złote w sensie)

Będę też robić swój pierwszy zwrot właśnie
dianuseeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 11:59   #1553
Charlotte York
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Wood Pokaż wiadomość
Jak myślicie: brać 2 flaszki Celebre, czy 1, bo się znudzi? Właśnie czy to jest taki zapach co się po jakimś czasie nudzi?
No ja sobie zakupiłam 2 i mi się po kilku psikach jednej znudziła :P A uwielbiałam, kiedys ten zapach.
Teraz chyba bardzo podoba mi się romantic voyage. Szkoda, że takie drogie :/ W tej cenie chyba wolałabym już zakupić moją ukochaną Escada S... sama nie wiem.

Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
wiemy. akurat sprzedając mamie, czy rodzinie po cenach konsultanta chyba nie muszę mieć działalności. zresztą moje zamówienia ostatnio opiewają na szałowe kwoty 150-200 zł a tyle to ja sama wydaję miesięcznie na kosmetyki.

dziewczyny zamówiła któraś z was ten zestaw polerek ze spa? bo nie wiem czy w nich jest też pilniczek, a na tym by mi zależało, i nie wiem czy to otwierać w ogóle, bo może się tego pozbędę tak to... muszę mieć czym spiłować paznokcie poza domem czasem, a duży pilniczek zabierał mi za dużo miejsca w torebce :P
Myślałam, że tylko ja mam takie niskie zamówienia Z tymi podatkami to lepiej nie straszcie, bo ja nie mogę zarabiać... na szczęście (i nieszczęście) najwięcej zawsze kupuję dla siebie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
a mnie po raz kolejny spotkała niespodzianka związana z paczkomatem- w środę wysłałam 2 osobne zamówienia do dwóch paczkomatów -jedna paczka do miasta rodzinnego gdzie z paczkoamtu odbiera ją zawsze mama lub siostra i drugą do paczkoamtu w Olsztynie. Smsa z kodem odbioru tej zamówionej do Olsztyna dostałam wczoraj, a oczywiście kodu tej pierwszej nie dostałam. Akurat wracałam wczoraj późno z pracy -patrzę, że mam jakieś nieodebrane połączenie z nieznanego mi numeru- dopiero dziś rano dzwonię pod ten numer i co się okazuje, paczkomat w B. jest zepsuty składając zamówienie był na liście widoczny - a kurier, który dzwonił poinformował, że paczkę mogę jedynie odebrać osobiście z dowodem osobistym, o którym mnie kilka razy w czasie rozmowy informował ....

przepraszam za ten post

ale zastanawia mnie jedno czy gdzieś jest taki zapis, ja osobiście nie zauważyłam, by było napisane, że tylko ja z dowodem osobistym mogę od kuriera tą paczkę odebrać, że nawet moja mama nie może tego zrobić
To akurat nic dziwnego. Kurier jadąc do ciebie do domu z paczką oddaje ci ją (lub obojętnie komu), bo jest pod adresem wskazanym na paczce. Więc nic go nie interesuje. Paczka zawieziona tam gdzie było napisane, że ma być zawieziona. Ale jak Ty jedziesz gdzieś po paczkę to musi mieć jakiś dowód, że zostawia ją właściwej osobie. I dlatego ten dowód osobisty. Komuś innmu nie mógłby oddać tej paczki tak na ulicy czy nie wiadomo gdzie, bo przecież nie wiadomo co z tą paczką się później stanie. A jakby to był złodziej? Za skradzioną (lub zagubioną) paczkę zawsze później płaci kurier.
Charlotte York jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-07-16, 12:01   #1554
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
przepraszam za ten post

Jak poczta zostawia awizo to też trzeba mieć dowód i trzeba osobiście odebrać (ale jak mama ma ten sam adres na dowodzie to pewnie robią ustępstwa czasami i może wydadzą).
Stary 2011-07-16, 13:13   #1555
an92dzia
Raczkowanie

Ciekawe dlaczego wycofują kosmetyki np.Celebre z katalogu, a później są dostępne na jakiejś wyprzedaży...
an92dzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 13:18   #1556
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez an92dzia Pokaż wiadomość
Ciekawe dlaczego wycofują kosmetyki np.Celebre z katalogu, a później są dostępne na jakiejś wyprzedaży...
to normalne, że jak coś wycofują, to zostają im jakieś zapasy, a trzeba to jakoś sprzedać, nie?
w sklepach jak wycofują kolekcję też masz wyprzedaż, zanim coś zniknie zupełnie
Stary 2011-07-16, 13:24   #1557
an92dzia
Raczkowanie

Cytat:
to normalne, że jak coś wycofują, to zostają im jakieś zapasy, a trzeba to jakoś sprzedać, nie?

Ale szkoda trochę bo jak był w katalogu to klientki go zamawiały a teraz jak składały zamówienia i im powiedziałam to stwierdziły, że może w następnym miesiącu ale już ich pewnie nie będzie, nie chciałam brać w ciemno bo nie wiedziałam czy wezmą na pewno...
an92dzia jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-07-16, 14:42   #1558
kasiuniap7
Raczkowanie

Cytat:
a w jakiej ofercie sa celebre ??
kasiuniap7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 15:05   #1559
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiuniap7 Pokaż wiadomość
a w jakiej ofercie sa celebre ??
http://www.pl.avon.com/PRSuite/slot1.page
Stary 2011-07-16, 15:18   #1560
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
widziałam tą ofertę, ale celebre nie zauważyłam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości