Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-16, 05:24   #1531
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dzien dobry.

Chyba pierwsza jestem
Moja Mala spała Dzis 7 godzin bez pobudki teraz sie najadla, przewinelam ja i usypia dalej. Mamusia zaraz tez jeszcze do lozeczka wskakuje.
Cos mnie chyba pobiera jakieś chorobsko. Leci mi z nosa ( chyba ze to alergiczne, bo dobrze sie czuje)

Lece... Miłej niedzieli

Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 05:41   #1532
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Dzień dobry.
To jestem druga

Moja córeczka własnie bawi się w łóżeczku.

Miłej niedzieli

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 07:04   #1533
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Aaniu za 4m-ce gromkie oklaski! Brawo!

Cytat:
No i Iguś, bo za nic mi się nie doda zdjęcie do klubu...Nie pojdzie mi image i tyle.
ale przystojniak i taki duży facet już

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
aania gratuluję 4 miesięcy duży buziak dla Adaśka

i od Adasia
A co do wody, to zgadzam się w zupełności

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
AAA Aaniu dla Adasia za 4 miesiąc!!! I wszystkiego naj naj naj

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Uff wróciłam po ciężkim dniu na uczelni.
Sara dała do wiwatu teżetowi, padł biedaczek ze zmęczenia spać.

Pierwsza moja myśl - i dobrze mu tak, niech się facet przekona że Ty nie masz wakacji przy niej

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Wow! ale to leci !

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
dla Adasia

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
No i co najmilsze - wszyscy sie zachwycali jego oczkami
jakoś się nie dziwię

U nas dziś zapowiada się słodkie lenistwo....
Miłego dnia dziewczyny

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 07:05   #1534
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Hej ślicznotki!

Ja dopiero co wróciłam ze zjazdu.
Od 8 rano ...Ale jutro robię sobie wolne.

KOCHANE DZIĘKUJĘ ZA GRATKI DLA SYNKA

Kajool spóżnione, ale jak najszczersze życzenia! I całusy dla wielkiego przystojniaka przy okazji - Szymcia.

Aaniu za 4 m-ce gromkie oklaski! Brawo!

Karolinne za Majki poważny wiek brawo!

Beatko dziękuję za propozycje, ale kupiłam już te dwie z Canpolu za 9 zl. Musiałam coś wziąść na szybko. Ale dupne są. Muszę popatrzeć na all znów.

A z tymi butelkami to było tak, że ( Carmelko wlałam wodę ...ale tylko do połowy...) i mi się obie skleiły i stopiły. Żałujcie, że nie widziałyście mojej miny...

A dzisiaj Igiemu, no i wczoraj dałam po 2 łyżeczki marchewki z Hippa. Ale byłam podekscytowana, chyba bardziej niż on
Najpierw był w szoku, ale potem mu posmakowało i zjadł. No i dałam mu też herbatkę od 4 m-ca z malinami i dziką różą z Hipp.
Kurcze tylko dziś mi go wysypało na brzuszku i nie wiem przez co.

Kupiłam też kleik z nestle, ale mu nie leciało przez smoczek ( a niby medium 3-6...) no i oststecznie wylałam i zrobiłam normalne mleko.

Czy nie za dużo mu daję z tej radości ?

Ale podobno dzieci dłużej śpią po kleiku do nocnego karmienia, a mój się częęęęsto budzi w nocy. Chciałabym choć trochę pospać.

elika powiedz mi kochana, co powiedział pediatra a wizycie dotyczącej uszek Karolci? Przepraszam że pytam, ale to bliski mi temat, bo mnie czeka kolejne badanie słuchu jednego uszka.
dziekuje za zyczenia i caluski dla szymka.
co do jedzonka chyba za duzk na raz.
igus sliczny
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
To jestem druga

Moja córeczka własnie bawi się w łóżeczku.

Miłej niedzieli
moj wlasnie smieje sie przez sen.milej niedzieli ide jeszcze leniiuchowac
Stary 2011-10-16, 07:27   #1535
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

No to Domiś jednak przestawił porę wstawania z 9 na 7. To już 4 dzień. Biorę to na klatę Teraz ucina sobie drzemkę.

A ja to zła kobieta jestem
Mój syn wczoraj ostatnią drzemkę zakończył o 16.20. Ponieważ mamusia spodziewała się wieczorem gości uparła się, że synusia przetrzyma i nie położy już spać (po 1,5 godzinie aktywności mój dzieć marudzi na drzemkę). Koło 18tej dziecię już było prawie nieprzytomne a ja nie dałam mu usnąć. Potem Dominikowi już same oczy poleciały, ale sprytnie go przebudziłam i zajęłam na przewijaku. Szybka kąpiel, butla i po 19tej odleciał tak jak mamusia chciała
A ja nareszcie poplotkowałam z przyjaciółką, bo wpadła z mężem i wypiłam z nią pyszne czerwone winko
Tylko dziś ledwo na oczy patrzę, bo mało spałam

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 07:41   #1536
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Witam niedzielnie,

U Nas dzisiaj noc nie lepsza od wczorajszej - mały znowu budził się co 2 h na jedzenie. Ja już nie mam siły. Po całym dniu zajmowania się małym wstaję w nocy co 1,5 h - bo 30 min zchodzi na jedzonko i zmianę pampka...
Jadł jak w zegarku: 22, 24, 2, 4, 6 i koniec spania. Zaraz znów cyc idzie ruch
Dziewczyny mogę coś zrobić żeby na raz jadł więcej i spał dłużej niż 2 h w nocy?

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 07:51   #1537
Natka_
Zakorzenienie

Witam niedzielnie

Ja się zbieram na uczelnie. Niestety dalej fatalnie się czuję

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Biedactwo Ja tez jestem przeziębiona i przedwczoraj w nocy myslałam że zejdę na katar i ból gardła A tu nic brać w zasadzie nie można... Może spróbuj Oscilococcinum? Ja sobie właśnie to kupiłam. To bezpieczne dla kobiet karmiących. To lek homeopatyczny co prawda, a ja kompletnie nie wierze w homeopatię, ale stwierdziłam , że będę brać żeby mi "na głowę" pomogło Jak takie placebo

A my już po urodzinach chrześniaka Miło było, choć Tymek się trochę wymęczył. W pewnym momencie miał wyraźnie za dużo hałasów, wrażeń, twarzy itp i się zdenerwował. Dał się oczywiście uspokoić, ale cały czas był poddenerwowany, nawet jak drzemał, to widziałam że jest w stresie Bałam się że teraz w domu będę przez te wrażenia kłopoty z zaśnięciem, ale na szczęście poszło raz dwa trzy

No i co najmilsze - wszyscy sie zachwycali jego oczkami
Kupiłam też wczoraj ten Oscilococcinum w akcie desperacji
Piję herbatę z cytryną, inhaluję się, ale nic a nic nie pomaga
Trezba to przytrzymać

Aaaa wczoraj jak mały został z moją mamą to pił moje mleko odciągnięte bez grymasu Po 13 przyjechałam-nakarmiłam i odciagnełam na kolejne karmienie. Także dajemy radę
Miłego dnia
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-16, 08:27   #1538
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Hallo

Ja się złatwiłam, katar potworny, ledwo widzę, fatalnie się czuję...

Myślałam właśnie dzisiaj o Was
Oj widze, ze jesien daje sie we znaki, jestes kolejna osoba, ktora pisze o fatalnym samopoczuciu. Zdrowia zycze!

I dziekuje za mysli o nas

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
U nas w miarę ok, Lila waży już ponad 6,5 kg... niektóre ubrania 62 są małe - krótkie rękawy, nogawki itd, rośnie jak na drożdżach! poza tym od ponad ty przesypia całe noce, jak zaśnie o 20.00 po kąpieli to budzi się 6.30 - 7.00, cud że wytrzymuje tyle bez jedzenia.. dostanie butle i dosypia sobie tak do 9 jeszcze
Czy Wasze dzieci tez tak chlapią w kąpieli? kuchnia dosłownie pływa.... jedna wielka kałuża a jaką ma przy tym radoche to aż serce ściska
Alez ladnie Lili spi! Brawa

[QUOTE=brumek;29979855
Biedactwo Ja tez jestem przeziębiona i przedwczoraj w nocy myslałam że zejdę na katar i ból gardła A tu nic brać w zasadzie nie można... Może spróbuj Oscilococcinum? Ja sobie właśnie to kupiłam. To bezpieczne dla kobiet karmiących. To lek homeopatyczny co prawda, a ja kompletnie nie wierze w homeopatię, ale stwierdziłam , że będę brać żeby mi "na głowę" pomogło Jak takie placebo

[/QUOTE]

Dla Ciebie tez wor zdrowia!

Cytat:
oj kochana o tej porze pranie wieszasz?
ja po uśnięciu Glutków już nic nie robię.
ogarniam na szybko , zjadam kolację i mam wolne, żadnego prania, prasowania, sprzątania.
Wszystko robię w ciągu dnia, wieczory są od odpoczywania.
Nie wyrobiłabym długo jakbym jeszcze musiała teraz coś robić.
Ja mam taki sam system. Dlatego od 20 (albo 21 w piatek i sobote) mam juz wolne. I to jest swietosc dla mnie. No czasami zdarzy mi sie wtedy poprasowac przy jakims filmie... Jeszcze dodatkowo mam taki czas dla siebie jak dziewczyny sa w domu i spia w dzien, to nic nie robie miedzy 13 a 15.

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Dzien dobry.

Chyba pierwsza jestem
Moja Mala spała Dzis 7 godzin bez pobudki teraz sie najadla, przewinelam ja i usypia dalej. Mamusia zaraz tez jeszcze do lozeczka wskakuje.
Cos mnie chyba pobiera jakieś chorobsko. Leci mi z nosa ( chyba ze to alergiczne, bo dobrze sie czuje)

Lece... Miłej niedzieli
Zdrowia!

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie,

U Nas dzisiaj noc nie lepsza od wczorajszej - mały znowu budził się co 2 h na jedzenie. Ja już nie mam siły. Po całym dniu zajmowania się małym wstaję w nocy co 1,5 h - bo 30 min zchodzi na jedzonko i zmianę pampka...
Dziewczyny mogę coś zrobić żeby na raz jadł więcej i spał dłużej niż 2 h w nocy?
Madziu a jakbys na ktores karmienie probowala dac wode? Moze maluszkowi chce sie pic? A jak sie budzi to jest takie wycie na jedzenie? Uzywacie smoka? Moze to wydluzy mu sen?

I ja witam niedzielnie!

Dla mnie to najpiekniejsza niedziela, bo znowu jestesmy cycowi! Wlasnie skonczylismy pierwsze cycowanie. Nie bylo zadnego problemu. Teraz tylko baaardzo Was prosze o kciuki, zeby jutrzejsze badanie pokazalo, ze bilirubina spadla, zeby te 3 doby nie poszly na marne. Bo to by znaczylo, ze maluch ma problemy z watroba. Boje sie tego...

W ogole to super nocke mielismy: spanie od 20 do 3, potem 6 i teraz 9. Pieknie! Maluch teraz pierdzi, a ja szamam sniadanko
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 08:31   #1539
Marina1
Zakorzenienie

Nateczko a może tantum verde forte? Ja używałam w ciąży, chyba można podczas karmienia, ale nie chcę głipot pleść.

Dzień dobry!

Scio, jak Agu i pierwszy obiadek?

Dziękuję za miłe słowa odnośnie mojego bąbla
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 08:49   #1540
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Witam

Moja Agatka kończy dziś 4 miesiące

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Marinko jeszcze nie jadła. Spi.

Ale mnie tesciu wkur** wrrrrrrrr.

Chyba zapomnieli, ze to ja jestem matką.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 08:57   #1541
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Witam

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Marinko jeszcze nie jadła. Spi.

Za 4 miesiące gromkie klask i:

to cóż on tam wyczynia?;/
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-16, 09:08   #1542
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Madziu a jakbys na ktores karmienie probowala dac wode? Moze maluszkowi chce sie pic? A jak sie budzi to jest takie wycie na jedzenie? Uzywacie smoka? Moze to wydluzy mu sen?
Z wodą nie próbowałam - w takim razie spróbuję
Smoczka używamy - praktycznie całą noc sobie ciumka. Jak się budzi wypluwa smoka i zaczyna się wycie - proponuję mu kilka razy smoka, ale stanowczo wypluwa i włącza się jeszcze większa syrena. 5 minut ciumka cyca i zasypia. Wydaje mi się, że problem jest w tym, że on zjada na raz za mało i za 2 h znowu jest głodny.
Ostatnio ja wyrodna matka chciałam mu podać na noc mleko modyfikowane, że może dłużej pośpi, ale pluł nim na odległość - nic z tego.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 09:18   #1543
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa wczoraj jak mały został z moją mamą to pił moje mleko odciągnięte bez grymasu Po 13 przyjechałam-nakarmiłam i odciagnełam na kolejne karmienie. Także dajemy radę
Miłego dnia
no to bardzo dobrze

Cytat:
Dla mnie to najpiekniejsza niedziela, bo znowu jestesmy cycowi! Wlasnie skonczylismy pierwsze cycowanie. Nie bylo zadnego problemu. Teraz tylko baaardzo Was prosze o kciuki, zeby jutrzejsze badanie pokazalo, ze bilirubina spadla, zeby te 3 doby nie poszly na marne. Bo to by znaczylo, ze maluch ma problemy z watroba. Boje sie tego...
Super że tak poszło! i oczywiście mocno trzymam

Cytat:
Witam

klask i:za 4 miesiące i w stópkę dla Agu!

Czym Cię tak wkurzył?
A my byliśmy w kościele, mały śpi, później chyba na basen się wybierzemy

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 09:24   #1544
Kolina
Zadomowienie

witam niedzielnie
pamietacie mnie jeszcze?

malo mam czasu net, wczoraj dluzej posiedzialam bo robilam zakupy internetowe, ubranka, kosmetyki i inne, jak np patelnie czy kamere internetowa

powoli wymieniam garderobe Dawida, bo wyrasta z ubranek i ostatnio okazalo sie ze body z dlugim rekawem to towar deficytowy (!) o czapeczkach nie wspomne - teraz sie obkupilam i licze ze na jakis czas bede miec spokoj w tym temacie

Dawid nadal nie zaszczepiony kobieta w przychodni odmawia szczepienia ze wzgledu na wyzszy poziom bilirubiny (w ost. badaniu 4,6)
natomist lekarka z poradni patologii noworodka mowi ze nie ma przeciwskazan, skoro slicznie przybiera, jest zdrowy, pozostale wyniki ma wzorcowe, wlacznie z negatywnym wynikiem posiewu moczu

na kolejna konsultacje mamy sie zglosic za 10dni, czas nam ucieka i martwie sie ze nie zostanie wyszczepiony na czas (bo gdzies zaslyszalam ze np szczepionka na rotawirusy najlepiej dziala podana do 14-16tyg zycia)

a Dawid w piatek skonczyl 9 tygodni
5 dni temu wazyl 5100g i mial 65cm dlugosci
zaczyna rozmawiac z nami i z zabawkami musze to nakrecic na pamiatke

co tam jeszcze..

ja jestem na absolutnej diecie beznabialowej, po tym jak u Dawida na twarzy pojawialy sie plackowate, szorstkie zmiany - zakupilam diprobase i na zmiane smarowalam z kremem specjalnym emolium, teraz juz tylko emolium stosuje i skore ma sliczna

a w srode mamy kontrole uszek, bo w lewym ostatnio cos zle wychodzilo, wiec prosze o mocne kciuki

no i zima powoli do nas zaglada
przez okno od kilkunastu dni widze snieg, na szczescie na gorze w oddali, ale dzis rano mielismy -5 stopni
jak ja marze o wiosnie...
Stary 2011-10-16, 09:46   #1545
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry. Druga nocka z łóżeczkiem w roli głównej za nami mała wróciła chyba już do swoich godzin spania bo pobudkę miałyśmy po 3, a później o 6.30 spała w łóżeczku ładnie, nie było płaczów, tylko jakieś tam zawodzenie, bo troszkę czasu upłynęło zanim zasnęła no i znowu leżała w poprzek czy wasze dzieciaczki też tak radykalnie zmieniają pozycję??? Bo moja to chyba jakieś akrobacje musi robić, skoro taki obrót wykonuje chyba w poprzek jej wygodnie

Cytat:

No i Iguś, bo za nic mi się nie doda zdjęcie do klubu...Nie pojdzie mi image i tyle.
Jaki duży chłopczyk już

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Co do spania, jeżeli marudzi to dla mnie nic dziwnego.
Ja nie raz jak obserwuję Emi w nocy to zje np o 2:30 a zaśnie takim głębszym snem dopiero o 3:30, w między czasie zje, ma zamknięte oczy ale się wierci i postękuje. Jak miałam problemy brzuszkowe to musiałam z nią leżeć i trzymać jej smoka, bo za każdym razem kiedy jej wypadł to bardziej pomrukiwała ale oczy miała zamknięte.Teraz jak wstaje - nie ma az takich problemow brzuszkowych to zje i też coś marudzi - nazywam to układaniem wygonie do snu. Nie raz jak wezmę ją położę na wznak to się uspokaja, tak jakby chciała zmienić pozycje a nie umie.Jak masz siły w nocy to poobserwuj, jak nie płaczę to ok
Ja tam nie sieję paniki, że mała zanim zaśnie, musi się pokręcić i pomarudzić, póki nie płacze, jest ok. Tylko mój tż panikuje, że gorzej w łóżeczku śpi itp. ale cwaniaczek chyba nie pamięta, że wcześniej też się kręciła, jak spała w gondoli, tylko, że wózek koło mamusi był więc tatuś spał w najlepsze

Cytat:
Teraz tylko baaardzo Was prosze o kciuki, zeby jutrzejsze badanie pokazalo, ze bilirubina spadla, zeby te 3 doby nie poszly na marne. Bo to by znaczylo, ze maluch ma problemy z watroba. Boje sie tego...
Proszę kochana

Cytat:
Gratki Piękny wiek!

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 10:00   #1546
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dziękuje w imieniu Agatki

Cytat:
Za 4 miesiące gromkie klask i:

to cóż on tam wyczynia?;/

Rano M. przyniósł do mnie Agu, więc siedzimy gadamy sobie, potem M. przyniósł mi śniadanie. Po czymprzychodzi teść i zabiera Agu (leżała w leżaczku) z tekstem zabieramy matce dzieckodo świezego powietrza. Kopara mi opadła. Ja to jestem chora i trzeba mnie separować od dziecka (choc juz twierdze, ze nie ma takiej potrzeby od czwartku jestem na antybiotykach), a moja tesciowa od przedwczoraj kaszle, smarka, ale eków żadnych nie weźmie, do lekarza nie pojdze W kazdym razie ja zaraz poleciałam do pokoju i ją zabrałam

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Druga nocka z łóżeczkiem w roli głównej za nami mała wróciła chyba już do swoich godzin spania bo pobudkę miałyśmy po 3, a później o 6.30 spała w łóżeczku ładnie, nie było płaczów, tylko jakieś tam zawodzenie, bo troszkę czasu upłynęło zanim zasnęła no i znowu leżała w poprzek czy wasze dzieciaczki też tak radykalnie zmieniają pozycję??? Bo moja to chyba jakieś akrobacje musi robić, skoro taki obrót wykonuje chyba w poprzek jej wygodnie
Moja też się tak przemieszcza, dlatego założyłam ochraniacz, bo pary razy nogi jej wystawały zza łóżeczka

Agatka jest już z nami
Stary 2011-10-16, 10:13   #1547
youyou
Zakorzenienie

dzień dobry mamuśki

Chłopaki pojechali na basen wiec mam luz

jacieee ja też robię podobnie tzn przetrzymuję Lilkę wieczorem jeśli zbliża się pora kąpania a spała już jakiś czas temu. Wtedy zasypia błyskawicznie
Nie jesteś zła kobieta tylko dobrze kombinujesz

Aga trzymam kciuki za badanie jutrzejsze! jestem pewnna że będzie dobrze

Scio dla Agatki

Kolina u mnie też bodziaki z długim to towar deficytowy... Za to z krótkim mam zdecydowanie za dużo.
Moje dzieci wyminęły się porami roku - jak Filip był w wieku Lilki to właśnie się wiosna zaczynała
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 10:31   #1548
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Nateczko a może tantum verde forte? Ja używałam w ciąży, chyba można podczas karmienia, ale nie chcę głipot pleść.

Dzień dobry!

Scio, jak Agu i pierwszy obiadek?

Dziękuję za miłe słowa odnośnie mojego bąbla
Ja tylko na chwilkę się melduje - po weselu - ale się wybawiłam!! matko jak ja tęskniłam za taką imprezą!

wróciliśmy po 2 w nocy - wstałam o 8 i się wyspałam - widocznie juz mój organizm jest przyzwyczajony do mniejszej ilości snu Julka byłą z moją mamą - dopiero po 10 ją wzięlismy do siebie bo spała.

Marinko - Iguś śliczny i Ty też - obadałam na nk Wasze zdjęcia z chrzcin

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 10:51   #1549
patik87
Zakorzenienie

kuR*** nasmarowałam takiego posta i skasowałam

Zanetaa podaję cebion bo Sara miała słabą morfologię i zaleciła pediatra.

Editka widziałam tego posta dot. podawania cebion i wit. d

Brumek studiuję ochronę środowiska- ostatni rok.
Wcześniej skończyłam 4letnie inżynierskie-kierunek ogrodnictwo.
No i 2 letnie mgr kończę..razem 6 lat studiowania
Ochrona mało ciekawa, ale chciałam mieć drugi kierunek. Zawsze lepiej w cv wygląda ( mam nadzieje że w lipcu będe już inż.mgr- jak się obronię)

Scio- teść

Co jest z chorobami u Was?zdrowieć i mnie nie zarazić wirtualnie.
U kogo śnieg pada? chyba w górach mieszkacie?

W nocy pobudka o 1 i 4, o 6 zadzwonił budzik, szykowałam się do szkoły i o 6.15 Sara zaczęła dzień.
W szkole miałam być 5 godzin a zajęcia skróciły się do 40 minut.
Jednym słowem głupa przywitałam i wróciłam
Zmęczona i nie wyspana
Słoneczko ładnie świeci chociaż mroźno, ale spacer obowiązkowo trzeba zaliczyć.

Miłego dnia
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-16, 11:12   #1550
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

AgaG, trzymam za prawidłowe wyniki badań!!!!
i zazdroszczę tego piwka w przerwie!!!

Marinka- Igorek piękny

Bartessa- nie wiem,nie pomogę z tymi tabsami...

Beatka- zazdroszczę weselicha

życzę miłej niedzieli

Ja chyba dziś zrobię sobie prostowanie włosów keratyną

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 11:22   #1551
Zmalowana
Zakorzenienie

Dzień Dobry
Paticzku jutro nowy tydzień się zaczyna

Babonik a coż to takiego to prostowanie, tzn o co kaman z tą kreatyną :P

Beatka
oj jak ja Cię doskonale rozumiem z tym weselem. Ja chyba zacznę chodzić co tydzień do lokali na inne wesele może się nikt nie skapnie, że ja nie z rodziny

Zimnoo tzn mroźnie. Ale słonecznie. Ubieracie dzieci już w kombinezony ?

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 11:34   #1552
zanka205
Zakorzenienie

hej mamuśki
tęsknię za Wami...

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 11:39   #1553
Zmalowana
Zakorzenienie

zanka to wracaj, pisz i...bądź

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 11:58   #1554
ellika
Rozeznanie

Cytat:

Nie zaglądali?? O A to dziwnie, u nas pierwsze co to laryngolog takim dłuugim ,,wziernikiem'' zaglądał do obu uszek. I potem takim specjalnym przyrządem pozbył się mnóstwa wosku.
Potem znów zaglądnął do uszek, bo lepiej było widać bez wosku.
A jeśli chodzi o opadający bębenek, to tak. Powiedział, że do roku ma się szansę wykształcić. I trzeba dać czas na ten proces, a najlepiej to sprawdzać słuch u dzieci po 5 m-cu. Bo wcześniej to bardzo często uszy są przytkane i wychodzi niedosłuch. A potem wszystko mija jak za dotknięciem różdżki . Bardzo fajny lekarz, ordynator w Rze oto-lar. więc myślę, że wiedział co mówi.
Tak więc ja jestem pewna, że u Karolki też się sprawa rozstrzygnie pozytywnie!
dziękuję ci serdecznie za szczegółową odpowiedź - pocieszyłaś mnie mam nadzieje ze u Karoli też to problem z woskiem itp, że to minie. czekam na środową wizytę Zazdroszczę Ci dobrego lekarza, mam nadzieję że w końcu też na takiego trafimy bo ta z Opola to pożal sie Boże

Cytat:
Witam

Cytat:

5 dni temu wazyl 5100g i mial 65cm dlugosci
zaczyna rozmawiac z nami i z zabawkami musze to nakrecic na pamiatke

a w srode mamy kontrole uszek, bo w lewym ostatnio cos zle wychodzilo, wiec prosze o mocne kciuki
i jaki on jest dłuuugi! no i kciuki za uszka

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Zimnoo tzn mroźnie. Ale słonecznie. Ubieracie dzieci już w kombinezony ?
My właśnie po spacerze i pierwszy raz ubrałam ją w kombinezon, było 6stopni na zewnątrz.

Witam, Karolka dzisiaj tak ładnie spała, że jestem ... przespana aż mnie głowa boli. Tylko mam nawał pokarmu przez ominięte jedno karmienie w nocy i jak na złość mała nie chce zjeść dłużej iż 5-7 minut i ciągle mam wypchane cycki chyba uruchomię laktator, choć tego nie cierpię.
Mamy karmiące piersią - ile czasu się karmicie, bo moja jak je 10 minut to max najczęściej 5-7 minut. Ma szanse pojeść już tym mleczkiem drugiej fazy?
Nie mam jak jej przymusić żeby jadła 15 minut - bo albo sie zaczyna do mnie śmiać i moge jej wpychać sutka do buzi dowoli, a i tak nie zassie, alb zasypia i też ni cholery ją wtedy dobudzić.
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 12:19   #1555
zanka205
Zakorzenienie

czy Wasze dzieci też robią tak głośno kupę?
Lena stęka i stęka, nie da się ukryć że kupę wali heh, mąż się ostatnio śmiał, że jakby morderca był w domu, schowalibyśmy się do szafy a Lena zaczęłaby robić kupę to od razu by nas znalazł i zabił
Filip był bezszelestny, kupa pojawiała się nagle i po cichu

Stary 2011-10-16, 12:23   #1556
youyou
Zakorzenienie

Zmalowana ja juz zakładam kombinezon - ale nie zimowy, tylko taki jesienny- w ramach kurteczki. Pod spodem normalne ubranko w którym "chodzi" po domu.
Stary 2011-10-16, 12:26   #1557
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja w kombinezon nie ubieram jeszcze. Agu ma bodziaka z długim, rajstopki, bawełniane spodenki, welurową bluzeczke i takiego pajaca-kombinezon misiowy, ale nie bardzo gruby.

Właśnie poszli z M. na spacer. jesteśmy juz po obiadku, jestem zaskoczona, bo Agu ładnie jadła nie pluła, cho miny jakie strzelała
I ta dynia z ziemniakami obrzydliwa

Agatka jest już z nami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-16, 12:27   #1558
youyou
Zakorzenienie

zanka Lila tez robi glosno kupe, zaciska piąstki i cala sie napina i steka. Ostatnio ja nawet nagralam w czasie tej czynności bo bosko to wygląda, wiec jak chcesz moge Ci pokazać filmik

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Scio no właśnie ja tez mam taki misiowy pajacyk nazywam go kombinezonem ale nie ma rękawiczek..
Stary 2011-10-16, 12:30   #1559
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
zanka Lila tez robi glosno kupe, zaciska piąstki i cala sie napina i steka. Ostatnio ja nawet nagralam w czasie tej czynności bo bosko to wygląda, wiec jak chcesz moge Ci pokazać filmik

dawaj!

Stary 2011-10-16, 12:58   #1560
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry (chociaż cholernie zimny)

Cytat:
Miłego dnia
O, fajnie Budzi się we mnie nadzieja Bo ostatnio ciągle coś tam odciągam i mrożę, więc miło by było, jakby się w przyszłości nie poszło na marne

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Nie pomogę, bo Tymek śpi w nocy jak suseł.

Cytat:

No to cudownie, że juz możecie się poprzytulać i pokarmić i że przerwa nie zaszkodziła umiejętności ssania piersi A kciuki oczywiście pójdą jutro w ruch

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A my byliśmy w kościele, mały śpi, później chyba na basen się wybierzemy
Aniu, a jak pierwszy raz szłaś na basen, to przygotowywałaś wcześniej jakoś Adama? Jakieś wprawki w wannie, czy coś? Czy od razu poszliście "na głęboką wodę"?

Cytat:
Dawid nadal nie zaszczepiony kobieta w przychodni odmawia szczepienia ze wzgledu na wyzszy poziom bilirubiny (w ost. badaniu 4,6)
natomist lekarka z poradni patologii noworodka mowi ze nie ma przeciwskazan, skoro slicznie przybiera, jest zdrowy, pozostale wyniki ma wzorcowe, wlacznie z negatywnym wynikiem posiewu moczu
O masz, to tak jak my! Też jedna lekarka się boi nie wiadomo czego, choć wszyscy inni pukają się w głowę

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Brumek studiuję ochronę środowiska- ostatni rok.
Wcześniej skończyłam 4letnie inżynierskie-kierunek ogrodnictwo.
No i 2 letnie mgr kończę..razem 6 lat studiowania
Ochrona mało ciekawa, ale chciałam mieć drugi kierunek. Zawsze lepiej w cv wygląda ( mam nadzieje że w lipcu będe już inż.mgr- jak się obronię)
A, dzięki A mi się zawsze wydawało że ochrona to fajny kierunek. Mi by się chyba spodobała. Tym bardziej że na studiach tez miałam pokaźną działkę właśnie z tej dziedziny

U nas noc taka sama jak wszystkie od tygodnia, czyli, spanie od 20.30-21.00 do 4 rano (kiedy to ja go budzę, a nie on mnie ), potem jeszcze do 8 i do 10.30
A po tym ostatnim karmieniu 1,5-2 godziny trzymamy się na kolankach, gadamy, śmiejemy się i bawimy. Kocham te momenty, gdy tak się we mnie wpatruje, wyciąga łapki, słucha, uśmiecha się, zaczepia W tej chwili mojego życia to właśnie jest dal mnie kwintesencją szczęścia
A dziś pierwszy raz czytałam mu bajeczki Brzechwy. I też mu się bardzo podobało, aż "gugał" w niektórych momentach Ale pewnie bardziej moja intonacja niż treść

My jutro też idziemy do lekarza, więc upraszam się o kciuki Niby ma to byc wizyta "szczepienna", ale jak znam tę lekarkąę, to jeszcze to odwlecze

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
czy Wasze dzieci też robią tak głośno kupę?
Lena stęka i stęka, nie da się ukryć że kupę wali heh, mąż się ostatnio śmiał, że jakby morderca był w domu, schowalibyśmy się do szafy a Lena zaczęłaby robić kupę to od razu by nas znalazł i zabił
Filip był bezszelestny, kupa pojawiała się nagle i po cichu
Ale ma facet skojarzenia

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Mamy karmiące piersią - ile czasu się karmicie, bo moja jak je 10 minut to max najczęściej 5-7 minut. Ma szanse pojeść już tym mleczkiem drugiej fazy?
Nie mam jak jej przymusić żeby jadła 15 minut - bo albo sie zaczyna do mnie śmiać i moge jej wpychać sutka do buzi dowoli, a i tak nie zassie, alb zasypia i też ni cholery ją wtedy dobudzić.
Mój je długo, bo 15-25 minut, tylko czasami 10 min. Ale myślę, że skoro dziecko przybiera, mimo że je krótko, tzn. że jednak dostaje to tłuściejsze mleczko Np. Natka ostatnio pisała, że jej Domek je krótko, a przecież rośnie chłopak jak na drożdżach

Też się kiedyś nad tym zastanawiałam usilnie - kiedy kończy sie to rzadkie, a zaczyna lecieć treściwe? Bo ta cholerna Tracy Hogg od "Języka niemowląt" (której odkąd urodziłam nie znoszę i się z nią nie zgadzam, choć w ciąży uważałam, że ta książka jest niegłupia) pisze, że wartościowe mleko zaczyna lecieć po 15-18 minutach, a to wcześniejsze to tylko picie. I się zestresowałam, że jak Tymek je krócej niż 20 to na pewno się "źle" naje. Ale wydaje mi się teraz, z perspektywy tych 8 tygodni karmienia piersią, że to bzdura. To takie uogólnienie, a na pewno co mam i dziecko to inny czas

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości