|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry.
Chyba pierwsza jestem ![]() Moja Mala spała Dzis 7 godzin bez pobudki ![]() Cos mnie chyba pobiera jakieś chorobsko. Leci mi z nosa ( chyba ze to alergiczne, bo dobrze sie czuje) Lece... Miłej niedzieli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1532 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Dzień dobry.
To jestem druga ![]() Moja córeczka własnie bawi się w łóżeczku. Miłej niedzieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1533 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() i od Adasia ![]() A co do wody, to zgadzam się w zupełności ![]() ![]() Cytat:
Pierwsza moja myśl - i dobrze mu tak, niech się facet przekona że Ty nie masz wakacji przy niej ![]() ![]() ![]() jakoś się nie dziwię ![]() U nas dziś zapowiada się słodkie lenistwo.... ![]() Miłego dnia dziewczyny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1534 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co do jedzonka chyba za duzk na raz. igus sliczny moj wlasnie smieje sie przez sen.milej niedzieli ide jeszcze leniiuchowac
![]() ![]() |
![]() |
#1535 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
No to Domiś jednak przestawił porę wstawania z 9 na 7. To już 4 dzień. Biorę to na klatę ![]() A ja to zła kobieta jestem ![]() Mój syn wczoraj ostatnią drzemkę zakończył o 16.20. Ponieważ mamusia spodziewała się wieczorem gości uparła się, że synusia przetrzyma i nie położy już spać (po 1,5 godzinie aktywności mój dzieć marudzi na drzemkę). Koło 18tej dziecię już było prawie nieprzytomne a ja nie dałam mu usnąć. Potem Dominikowi już same oczy poleciały, ale sprytnie go przebudziłam i zajęłam na przewijaku. Szybka kąpiel, butla i po 19tej odleciał tak jak mamusia chciała ![]() A ja nareszcie poplotkowałam z przyjaciółką, bo wpadła z mężem i wypiłam z nią pyszne czerwone winko ![]() Tylko dziś ledwo na oczy patrzę, bo mało spałam
#1536 |
Wtajemniczenie
|
Witam niedzielnie,
U Nas dzisiaj noc nie lepsza od wczorajszej - mały znowu budził się co 2 h na jedzenie. Ja już nie mam siły. Po całym dniu zajmowania się małym wstaję w nocy co 1,5 h - bo 30 min zchodzi na jedzonko i zmianę pampka... Jadł jak w zegarku: 22, 24, 2, 4, 6 i koniec spania. Zaraz znów cyc idzie ruch ![]() Dziewczyny mogę coś zrobić żeby na raz jadł więcej i spał dłużej niż 2 h w nocy?
#1537 | |
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
![]() Ja się zbieram na uczelnie. Niestety dalej fatalnie się czuję ![]() Cytat:
![]() ![]() Piję herbatę z cytryną, inhaluję się, ale nic a nic nie pomaga ![]() Trezba to przytrzymać ![]() Aaaa wczoraj jak mały został z moją mamą to pił moje mleko odciągnięte bez grymasu ![]() ![]() Miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1538 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I dziekuje za mysli o nas ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=brumek;29979855 Biedactwo ![]() ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] Dla Ciebie tez wor zdrowia! Cytat:
Cytat:
Cytat:
I ja witam niedzielnie! Dla mnie to najpiekniejsza niedziela, bo znowu jestesmy cycowi! Wlasnie skonczylismy pierwsze cycowanie. Nie bylo zadnego problemu. Teraz tylko baaardzo Was prosze o kciuki, zeby jutrzejsze badanie pokazalo, ze bilirubina spadla, zeby te 3 doby nie poszly na marne. Bo to by znaczylo, ze maluch ma problemy z watroba. Boje sie tego... W ogole to super nocke mielismy: spanie od 20 do 3, potem 6 i teraz 9. Pieknie! Maluch teraz pierdzi, a ja szamam sniadanko ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1539 |
Zakorzenienie
|
Nateczko a może tantum verde forte? Ja używałam w ciąży, chyba można podczas karmienia, ale nie chcę głipot pleść.
Dzień dobry! Scio, jak Agu i pierwszy obiadek? Dziękuję za miłe słowa odnośnie mojego bąbla ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1540 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Moja Agatka kończy dziś 4 miesiące ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Marinko jeszcze nie jadła. Spi. Ale mnie tesciu wkur** wrrrrrrrr. Chyba zapomnieli, ze to ja jestem matką. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() to cóż on tam wyczynia?;/
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1542 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Smoczka używamy - praktycznie całą noc sobie ciumka. Jak się budzi wypluwa smoka i zaczyna się wycie - proponuję mu kilka razy smoka, ale stanowczo wypluwa i włącza się jeszcze większa syrena. 5 minut ciumka cyca i zasypia. Wydaje mi się, że problem jest w tym, że on zjada na raz za mało i za 2 h znowu jest głodny. Ostatnio ja wyrodna matka chciałam mu podać na noc mleko modyfikowane, że może dłużej pośpi, ale pluł nim na odległość - nic z tego.
![]() |
#1543 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Czym Cię tak wkurzył? A my byliśmy w kościele, mały śpi, później chyba na basen się wybierzemy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Zadomowienie
|
witam niedzielnie
pamietacie mnie jeszcze? malo mam czasu net, wczoraj dluzej posiedzialam bo robilam zakupy internetowe, ubranka, kosmetyki i inne, jak np patelnie czy kamere internetowa powoli wymieniam garderobe Dawida, bo wyrasta z ubranek i ostatnio okazalo sie ze body z dlugim rekawem to towar deficytowy (!) o czapeczkach nie wspomne - teraz sie obkupilam i licze ze na jakis czas bede miec spokoj w tym temacie Dawid nadal nie zaszczepiony ![]() natomist lekarka z poradni patologii noworodka mowi ze nie ma przeciwskazan, skoro slicznie przybiera, jest zdrowy, pozostale wyniki ma wzorcowe, wlacznie z negatywnym wynikiem posiewu moczu na kolejna konsultacje mamy sie zglosic za 10dni, czas nam ucieka i martwie sie ze nie zostanie wyszczepiony na czas (bo gdzies zaslyszalam ze np szczepionka na rotawirusy najlepiej dziala podana do 14-16tyg zycia) a Dawid w piatek skonczyl 9 tygodni ![]() 5 dni temu wazyl 5100g i mial 65cm dlugosci zaczyna rozmawiac z nami i z zabawkami ![]() co tam jeszcze.. ja jestem na absolutnej diecie beznabialowej, po tym jak u Dawida na twarzy pojawialy sie plackowate, szorstkie zmiany - zakupilam diprobase i na zmiane smarowalam z kremem specjalnym emolium, teraz juz tylko emolium stosuje i skore ma sliczna ![]() a w srode mamy kontrole uszek, bo w lewym ostatnio cos zle wychodzilo, wiec prosze o mocne kciuki no i zima powoli do nas zaglada przez okno od kilkunastu dni widze snieg, na szczescie na gorze w oddali, ale dzis rano mielismy -5 stopni ![]() jak ja marze o wiosnie...
#1545 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry. Druga nocka z łóżeczkiem w roli głównej za nami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratki ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1546 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuje w imieniu Agatki
![]() ![]() Rano M. przyniósł do mnie Agu, więc siedzimy gadamy sobie, potem M. przyniósł mi śniadanie. Po czymprzychodzi teść i zabiera Agu (leżała w leżaczku) z tekstem zabieramy matce dzieckodo świezego powietrza. Kopara mi opadła. Ja to jestem chora i trzeba mnie separować od dziecka (choc juz twierdze, ze nie ma takiej potrzeby od czwartku jestem na antybiotykach), a moja tesciowa od przedwczoraj kaszle, smarka, ale eków żadnych nie weźmie, do lekarza nie pojdze ![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1547 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamuśki
![]() Chłopaki pojechali na basen wiec mam luz ![]() jacieee ja też robię podobnie ![]() Nie jesteś zła kobieta tylko dobrze kombinujesz ![]() Aga trzymam kciuki za badanie jutrzejsze! jestem pewnna że będzie dobrze ![]() ![]() Scio ![]() ![]() ![]() Kolina u mnie też bodziaki z długim to towar deficytowy... Za to z krótkim mam zdecydowanie za dużo. Moje dzieci wyminęły się porami roku - jak Filip był w wieku Lilki to właśnie się wiosna zaczynała ![]()
#1548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wróciliśmy po 2 w nocy - wstałam o 8 i się wyspałam - widocznie juz mój organizm jest przyzwyczajony do mniejszej ilości snu ![]() Marinko - Iguś śliczny i Ty też - obadałam na nk Wasze zdjęcia z chrzcin ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1549 |
Zakorzenienie
|
kuR*** nasmarowałam takiego posta i skasowałam
![]() ![]() ![]() Zanetaa podaję cebion bo Sara miała słabą morfologię i zaleciła pediatra. Editka widziałam tego posta dot. podawania cebion i wit. d ![]() Brumek studiuję ochronę środowiska- ostatni rok. Wcześniej skończyłam 4letnie inżynierskie-kierunek ogrodnictwo. No i 2 letnie mgr kończę..razem 6 lat studiowania ![]() Ochrona mało ciekawa, ale chciałam mieć drugi kierunek. Zawsze lepiej w cv wygląda ( mam nadzieje że w lipcu będe już inż.mgr- jak się obronię ![]() Scio- teść ![]() ![]() ![]() Co jest z chorobami u Was?zdrowieć i mnie nie zarazić wirtualnie. U kogo śnieg pada? chyba w górach mieszkacie? W nocy pobudka o 1 i 4, o 6 zadzwonił budzik, szykowałam się do szkoły i o 6.15 Sara zaczęła dzień. W szkole miałam być 5 godzin a zajęcia skróciły się do 40 minut. Jednym słowem głupa przywitałam i wróciłam ![]() Zmęczona i nie wyspana ![]() Słoneczko ładnie świeci chociaż mroźno, ale spacer obowiązkowo trzeba zaliczyć. Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1550 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
AgaG, trzymam ![]() i zazdroszczę tego piwka w przerwie!!! Marinka- Igorek piękny ![]() Bartessa- nie wiem,nie pomogę z tymi tabsami... Beatka- zazdroszczę weselicha ![]() życzę miłej niedzieli ![]() Ja chyba dziś zrobię sobie prostowanie włosów keratyną ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1551 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Paticzku jutro nowy tydzień się zaczyna ![]() ![]() Babonik a coż to takiego to prostowanie, tzn o co kaman z tą kreatyną ![]() Beatka oj jak ja Cię doskonale rozumiem z tym weselem. Ja chyba zacznę chodzić co tydzień do lokali na inne wesele może się nikt nie skapnie, że ja nie z rodziny ![]() ![]() Zimnoo tzn mroźnie. Ale słonecznie. Ubieracie dzieci już w kombinezony ? ![]()
#1552 |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() tęsknię za Wami...
#1553 |
Zakorzenienie
|
zanka to wracaj, pisz i...bądź
![]() ![]()
#1554 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Witam, Karolka dzisiaj tak ładnie spała, że jestem ... przespana ![]() ![]() Mamy karmiące piersią - ile czasu się karmicie, bo moja jak je 10 minut to max ![]() Nie mam jak jej przymusić żeby jadła 15 minut - bo albo sie zaczyna do mnie śmiać i moge jej wpychać sutka do buzi dowoli, a i tak nie zassie, alb zasypia i też ni cholery ją wtedy dobudzić. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1555 |
Zakorzenienie
|
czy Wasze dzieci też robią tak głośno kupę?
Lena stęka i stęka, nie da się ukryć że kupę wali heh, mąż się ostatnio śmiał, że jakby morderca był w domu, schowalibyśmy się do szafy a Lena zaczęłaby robić kupę to od razu by nas znalazł i zabił ![]() Filip był bezszelestny, kupa pojawiała się nagle i po cichu
#1556 |
Zakorzenienie
|
Zmalowana ja juz zakładam kombinezon - ale nie zimowy, tylko taki jesienny- w ramach kurteczki. Pod spodem normalne ubranko w którym "chodzi" po domu.
#1557 |
Zakorzenienie
|
Ja w kombinezon nie ubieram jeszcze. Agu ma bodziaka z długim, rajstopki, bawełniane spodenki, welurową bluzeczke i takiego pajaca-kombinezon misiowy, ale nie bardzo gruby.
Właśnie poszli z M. na spacer. jesteśmy juz po obiadku, jestem zaskoczona, bo Agu ładnie jadła nie pluła, cho miny jakie strzelała ![]() I ta dynia z ziemniakami obrzydliwa ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1558 |
Zakorzenienie
|
zanka Lila tez robi glosno kupe, zaciska piąstki i cala sie napina i steka. Ostatnio ja nawet nagralam w czasie tej czynności bo bosko to wygląda, wiec jak chcesz moge Ci pokazać filmik
![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Scio no właśnie ja tez mam taki misiowy pajacyk ![]()
#1559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1560 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry (chociaż cholernie zimny
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U nas noc taka sama jak wszystkie od tygodnia, czyli, spanie od 20.30-21.00 do 4 rano (kiedy to ja go budzę, a nie on mnie ![]() ![]() A po tym ostatnim karmieniu 1,5-2 godziny trzymamy się na kolankach, gadamy, śmiejemy się i bawimy. Kocham te momenty, gdy tak się we mnie wpatruje, wyciąga łapki, słucha, uśmiecha się, zaczepia ![]() ![]() A dziś pierwszy raz czytałam mu bajeczki Brzechwy. I też mu się bardzo podobało, aż "gugał" w niektórych momentach ![]() ![]() My jutro też idziemy do lekarza, więc upraszam się o kciuki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Też się kiedyś nad tym zastanawiałam usilnie - kiedy kończy sie to rzadkie, a zaczyna lecieć treściwe? Bo ta cholerna Tracy Hogg od "Języka niemowląt" (której odkąd urodziłam nie znoszę i się z nią nie zgadzam, choć w ciąży uważałam, że ta książka jest niegłupia) pisze, że wartościowe mleko zaczyna lecieć po 15-18 minutach, a to wcześniejsze to tylko picie. I się zestresowałam, że jak Tymek je krócej niż 20 to na pewno się "źle" naje. Ale wydaje mi się teraz, z perspektywy tych 8 tygodni karmienia piersią, że to bzdura. To takie uogólnienie, a na pewno co mam i dziecko to inny czas ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.