mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-18, 18:11   #1531
ela3010
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

Jestem po całym dniu, podczytywałam was ale nie miałam czasu na pisanie.
Truskafko ojejku, co się stało? napisz jak będziesz mogła.

Darusia strasznie mi przykro, kurcze, że aż tyle was spotyka, może to się wyprostuje jakos, ściskam Cię kochana.

Aj dziewczyny dziś to normalnie takie teksty leciały na wątku że największego smutasa by rozweseliły.

A ja dziś pojeździłam tu i tam, pozałatwiałam swoje sprawy i jestem w domku.
Jemy kolację z tżtem, wreszcie razem bo cały dzień się nie widzieliśmy
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 18:19   #1532
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

Aniolina ja mam podkladke z Ikei za 19,99zł pod lapka i sprawdza sie swietnie. W lozku lapka trzymam na udach na tej podkladce
tez sie nad taka zastanawialam, ale postawilam na taka, http://allegro.pl/stolik-pod-laptopa...869013885.html
latem sobie wiatrak na brzuch puszczalam no i w zasadzie nie dotykam go- tzn teraz juz tak, bo sie caly "wyrobil"

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
ANIOLINA 10 dni przed terminem to ja Ci wróżę już z bobasem będziesz a nie w podróży do rodziców.
oj tam oj tam ja tam czuje, ze sie przeterminuje nastawiam sie na 26.11, urodziny mojego psa

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Radze kupić dynię i ją zamrozić, zimą można nia karmić maluszka.

Dynię pokroić w platry (wcześniej wydłubać środek) i zapiec w piekarniku (ze skórą) przez 90 minut na 180 C. Po wyłaczeniu piekarnika poczekać aż trochę ostygnie, oderwać skórę, zmiksować mikserem, podzielic na małe porcje i zamrozić.

A zimą czy wczesna wiosną można przygotowac dla maluszka tę dynię z ugotowana marchewką i ziemniakami np.
tez pieklam dynie na zupe, ale dla dziecka podgotowalam, mysle, ze smak nie bedzie mial chyba az takiego znaczenia dla niej. NO i przy mrozeniu moze nei smakowac juz tak dobrze ta pieczona. Pomrozilam w formie kostek lodu, gdzies wyczytalam, ze sie fajnie potem porcjuje

Truskafka

Zgoda na porod zalatwiona, w zasadzie nie wiem po co jest ta procedura, bo chyba wszyscy dostaja taka zgode
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 18:20   #1533
truscafka
Zadomowienie

dziewczyny wczoraj w pracy dostałam silnych skurczów, oczywiście zacisnęłam zęby skonczylam to co zaczęłam i szybko do lekarza...
Pani dr mnie zbadała okazało się ze szyjka jest ekstremalnie skrocona, dostałam skierowanie do szpitala, bylo ryzyko ze nie wyhamuje się skurczów i będzie trzeba ciąć ,

na szczęście dostałam leki i wszystko minęło, dzis mnie juz nosi bo nie chcę tutaj byc, mam nadzieję ze szybko mnie wypuszczą

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 18:22   #1534
Seona
Zakorzenienie

Qrcze, co z Truscafką Pisała, że stawiał się jej ten brzuch, ale miałam nadzieję, że to nic poważnego. Czekamy na info

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 18:23   #1535
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Jemy kolację z tżtem, wreszcie razem bo cały dzień się nie widzieliśmy
a mojego jeszcze nie ma w domu....

to teraz ja napiszę,że cos mnie zabolało-dziwne bo takie kłujace jakby szpilki mi ktos wbijał-a zabolało tuż pod pępkiem w linii pionowej-nie był to miły ból.mam nadzieje,że to nic takiego

ale mi się spaaaac chce

TRruscafko-to trzymaj się dzielnie jak najdłużej w dwupaku
ale jakie skurcze-to boli czy to twardnienie brzucha?

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-10-18 o 18:25
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 18:30   #1536
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
dziewczyny wczoraj w pracy dostałam silnych skurczów, oczywiście zacisnęłam zęby skonczylam to co zaczęłam i szybko do lekarza...
Pani dr mnie zbadała okazało się ze szyjka jest ekstremalnie skrocona, dostałam skierowanie do szpitala, bylo ryzyko ze nie wyhamuje się skurczów i będzie trzeba ciąć ,

na szczęście dostałam leki i wszystko minęło, dzis mnie juz nosi bo nie chcę tutaj byc, mam nadzieję ze szybko mnie wypuszczą
Kobito może wreszcie przysiądziesz troche na dupsku ale wartasz bicie normalnie

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 18:35   #1537
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
a mojego jeszcze nie ma w domu....
mojego tez nie i pewnie do polnocy sie nie doczekam...

truscafko trzymaj sie, tylko pare dni ci zostalo

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-18, 18:35   #1538
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
nasz skromny kącik no gdzie ten Szymek
Śliczny kącik i przedewszystkim ładny kolorek pościeli

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
najgorsze ze przez tą znieczulice nic nie czuje... nie potrafie sie cieszyc dzidzią... zafundowałam jej emocjonalny hardcore przez 8 m-cy, patrze na łóżeczko- nic nie cieszy, na ciuszki - nic, nawet jak kopie to nic nie cieszy... na serio mam złe myśli... taka depresja przedporodowa :/
bo moje największe marzenie stało się koszmarem....
ja myślę że jak urodzisz to to się zmieni i całym Twoim światem będzie dziecko naprawdę Ci tego życzę abyś odżyła po porodzie i myślała pozytywnie tylko o sobie i dziecku. Ja myślę że nic Cię nie cieszy bo boisz się tego co będzie - masz obawy czy poradzisz sobie z Maleństwem. Z Twoich postów wynika że jesteś silną kobitką więc jestem pewna że dasz sobie radę!!!

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Na każdym usg zawsze dopytywałam czy tam siusiak nie wyrósł
A ja co wizytę dopytywałam się czy nie odpadł. Na ostatniej piątkowej wizycie Mały pokazał co ma między nogami więc myślę że siusiak mu juz nie odpadnie
Pokoik mam w dinusie więc do dziewczynki średnio pasują

Cytat:
a ten brzuch to MUSI się obniżyć? bo słyszałam o przypadkach, że zero skurczy ani obniżenia brzucha i nagle CHLUP
Mojej mamie w żadnej z trzech ciąż brzucholek nie opadł

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
[/B]

Lepiej NIE bo córcia by chodziła a chłopięcych rzeczach z traktorami ale jak by sie nie daj Boziu jednak dziewczynka urodziła to mam ubranka i dla niej ale wszystko w worach i nie wyprane to bym miała zajęcie

hehe to do tych spodenek z traktorkiem dokupisz różową bluzeczkę :P myślę że mała by się nie obraziła

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
a jak bedzie chłopak to gdzie będziesz reklamować? U TZ czy gina?
pewnie u tego który źle zmajsterkował

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
A nam zostalo 40 dni
A mnie 24

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Duzo zalezy od faceta, od jego stanu psychicznego i fizycznego, tego czy pali, pije, jakie ma nawyki zywieniowe. Dobrym przykladem jest moj wujek, z "konotacji genetycznej" mieli ogromna szanse na chlopca, a jak zbadali wujka nasienie, to sie ciotka zalamala, bo ilosc plemnikow byla znikoma, a te ktore przezywaly wiecej niz 6 godzin to byly wszystkie zenskie i dzieki temu maja 5 corek
hehe dobre :p
mój dzidek miał 6 córek zanim spłodził 2 synów
5 Jego córek ma córkę i syna, jedna ma dwie córki, mój tata 3 córki a wujek najmłodszy z rodzeństwa ma 2 synów. Każde moje kuzynostwo zaczęło od córki... potem mają syna... tylko jedna kuzynka ma dwie córy Ja jako jedyna mam póki co pierwszego syna
pomotane... ale fakt faktem że moja rodzina składa się głównie z bab stad moje pragnienie syna :P

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Do tego bardzo duże znaczenie ma tryb życia mężczyzn. Ktoś kto żyje w ciągłym stresie (+plus szybkie tempo życia) to na 99% jest dziewczynka. Jak ktoś ma mniej stresu to raczej chłopczyk. To są słowa kilku lekarzy u których byliśmy. Ponoć stres zabija męskie plemniki, tzn osłabia je, a żeńskie są wtedy w przewadze.
To w takim razie powinnam mieć córkę a nie syna bo mąż wiecznie zestresowany chodzi czy premię do końca kwartału uda mu się zrobić czy nie... a od 12tc lekarz nam mówi że syn będzie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
Pisałyście, że po 30tc wizyte u gina macie co 2 tyg - ja miałam 11.10, a następną mam dopiero 08.11, więc po 4 tyg dopiero
Nie każdy tak ma... ja miałam wizyty 30tc, 33tc, 36tc i teraz dopiero 38tc a potem jak nie urodzę to będzie 39tc, 40tc...
Stary 2011-10-18, 18:38   #1539
Seona
Zakorzenienie

Truscafko, już byś odpuściła z tą pracą, Basiula ma rację. Obyś doczekała do tego terminu CC

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-10-18, 18:39   #1540
karolinka_12
Raczkowanie

Witam wszystkie mamy te rozpakowane i te jeszcze nie
Nie ma ograniczeń na Karmi w ciąży można pić ile sie chce i jakie się chce, nie przyśpiesza to porodu ani inne takie. Podczas karmienia tez nie ma ograniczeń poza tym ze jest gazowane (więc lepiej je trochę odgazować) no i kawowe i malinowe może uczulać aha i jak ktoś ma cukrzycę to trzeba uważać bo słodkie :/ Smacznego
Trzymajcie się dzielnie i nie rozpakowujcie za szybko

A no i mojego tz też nie ma siedzi na jakiejś konferencji microsoftu a potem mieli mieć after party :/ no to niech się odstresuje od tej budowy ...

3080g 50 cm i ciągle rośnie
2 t.ż. - 3600g
3 t.ż. -4160g
6 t.ż. -5330g/59 cm
13 t.ż. - 6500/65 cm
20 t.ż.-7300/67 cm
26 t.ż,-8300/~72 cm i ciągle rośnie
http://suwaczki.maluchy.pl/li-57299.png

Edytowane przez karolinka_12
Czas edycji: 2011-10-18 o 18:46
karolinka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 18:42   #1541
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Ojej, przykro mi. Dobrze, że udało się zahamować te skurcze. Oby już nie wróciły do terminu cc

A ile cm ma ekstramalnie krótka szyjka?
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-18, 18:43   #1542
Seona
Zakorzenienie

Dreamnes super, że wizyta udana i wózeczek skręcony

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-10-18, 18:43   #1543
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinka_12 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamy te rozpakowane i te jeszcze nie
Nie ma ograniczeń na Karmi w ciąży można pić ile sie chce i jakie się chce, nie przyśpiesza to porodu ani inne takie. Podczas karmienia tez nie ma ograniczeń poza tym ze jest gazowane (więc lepiej je trochę odgazować) no i kawowe i malinowe może uczulać aha i jak ktoś ma cukrzycę to trzeba uważać bo słodkie :/ Smacznego
Trzymajcie się dzielnie i nie rozpakowujcie za szybko
ooo kochana to jak tak to ja jutro wyppiję
szkoda,że o karmi zapomiałam bo latem bym sobie wypiła czasem

Stary 2011-10-18, 18:46   #1544
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:

Ufff,cale szczescie, ze jeszcze w 2paku. Trzymaj sie dzielnie dziewczyno!!!
Stary 2011-10-18, 18:46   #1545
princessskaa
Wtajemniczenie

Truscafko: czy te skurcze to takie jak na zbliżający się okres czy jakiś inny ból?
Stary 2011-10-18, 18:48   #1546
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
pokaze wam mojego brzucha z 32tc i z dzisiaj, mi sie wydaje, ze jest nizej, a tz mowi, ze caly czas mialam nisko (w sumie tyz prowda)
A zmieścisz rękę między piersiami a brzuchem? ja też mam wrażenie że masz opadnięty brzuszek - całkowiecie zmienił Ci sie jego kształt...
Stary 2011-10-18, 18:49   #1547
Seona
Zakorzenienie

Ona231 nie odzywała się od 2 dni?!

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-10-18, 18:50   #1548
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
czy rożki prasujecie???
Nie - bo i tak dziecko będzie w nim ciuszkach. Poza tym nie jestem zwolenniczką 100% sterylizacji wszystkiego co otacza dziecko.

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
właśnie wyczytałam, że może się obniżyć do 2 tygodni przed porodem...
Niekoniecznie... mnie sie obniżył w 32tc i zauważył to lekarz. Teraz jestem już w 37tc i jeszcze nie urodziłam
Stary 2011-10-18, 18:50   #1549
Jagooda_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
ja dziś byłam na wizycie dużo się dowiedziałam jutro idę do szpitala na posiew tego paciorkowca, a 28 na ktg do szpitala. Gdybym miała jakieś mocne skurcze to bedziemy rodzić Chyba ze wczesniej coś zacznie się dziać to mam lecieć do szpitala Ale jak na razie szyjka mocno trzyma... Ale chyba zacznę porządnie sprzątać i chodzić to może moja Alusia będzie jeszcze październikowa nie moge sie doczekać ciąża jest już donoszona
a Ty masz termin na 2.11 czy na 12.11. Mi też ginka zaleciła wzmożoną aktywność ruchową. No i popołudniu poszłam na spacer takim szybkim marszem i od razu mi brzuch zaczął twardnieć. Jutro mam w planach po fryzjerze mycie podłóg, a po południu znowu spacer.

truscafka trzymaj się tam w tym szpitalu i nie pisz, ze Ci się nie chce tam być - bo nie robisz tego dla siebie tylko dla Twojego Synka. Czym jest te kilka dni w szpitalu w imię dobra własnego dziecka.
Może ja jestem spaczona przez nasze długie starania, ale nie mogę takich rzeczy obojętnie czytać.

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 18:52   #1550
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
A zmieścisz rękę między piersiami a brzuchem? ja też mam wrażenie że masz opadnięty brzuszek - całkowiecie zmienił Ci sie jego kształt...
Gdzie ten brzuch? Bo szukam i szukam. Ja wieczorem mam niżej i to zdecydowanie - aż taka pręga mi się robi między biustem a brzuchem!!

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-10-18, 18:52   #1551
princessskaa
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam pyt dotyczące spania niemowlaczka.
Czy jak dzidzia będzie spała w śpiworku to jeszcze kołderką/kocykiem się je przykrywa? A czy Wasze maluszki będą spać na takiej płaskiej podusi albo specjalnej dla niemowlaka profilowanej czy bez podusi?
Stary 2011-10-18, 18:56   #1552
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Pokażę Wam kącik dla Filipka i rzeczy jakie ostatnio dostal Łóżeczko bez pościeli bo szkoda zeby się kurzyła - leży wyprana i wyprasowana w komodzie,a przewijak stoi narazie z boku
śliczny kącik
Stary 2011-10-18, 18:58   #1553
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam pyt dotyczące spania niemowlaczka.
Czy jak dzidzia będzie spała w śpiworku to jeszcze kołderką/kocykiem się je przykrywa?

A czy Wasze maluszki będą spać na takiej płaskiej podusi albo specjalnej dla niemowlaka profilowanej czy bez podusi?
Ad1. Ja bym nie przykrywała. Śpiworek/ rożek to już zamiast kołderki.

Ad.2. Ja będę kładła na takiej trójkątnej, o ile będzie chciało spać w łóżeczku

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Princesska, taka poduszka https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...8&postcount=18
Dla mnie bomba, chroni przed zakrztuszeniem w trakcie ulewania itp. http://www.nakina.pl/54-164-large/poduszka-klin.jpg

Ślub
Pati
Lili

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-18, 19:03   #1554
karolinka_12
Raczkowanie

Cytat:
Czy jak dzidzia będzie spała w śpiworku to jeszcze kołderką/kocykiem się je przykrywa? A czy Wasze maluszki będą spać na takiej płaskiej podusi albo specjalnej dla niemowlaka profilowanej czy bez podusi?
Jak śpiworek to kołderka już zbędna
teoretycznie dzieci nie powinny spać na poduszkach chyba ze mają refluks wtedy taki klinik pod materac żeby miały wyżej i żeby im się nie cofało

3080g 50 cm i ciągle rośnie
2 t.ż. - 3600g
3 t.ż. -4160g
6 t.ż. -5330g/59 cm
13 t.ż. - 6500/65 cm
20 t.ż.-7300/67 cm
26 t.ż,-8300/~72 cm i ciągle rośnie
http://suwaczki.maluchy.pl/li-57299.png
karolinka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 19:03   #1555
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
a oto i zdjęcia

1. tż zrobił nam niespodziankę z mamą jak to zobaczyłam to się popłakałam oprócz tego od niego dostałam kartkę i bukiet róż moich ulubionych
reszta zdjęć małej
Ja też chcę taką niespodziankę - ale nie mam co o niej marzyć taka niespodzianka nie jest w stylu mojego TŻta

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
mój mąż pracuje w ogromnej firmie informatycznej i 95% jego kolegów w Polsce i w USA ma córki. Dokładnie tak to tłumaczą - przegrzewaniem, naświetleniem jąder.
Ja studiowałam informatykę - i zarówno koledzy jak i kolezanki z roku pracujący dalej w zawodzie mają synów. Mój mąż też pracuje przy komputerze i też spłodził syna.

Z tym przegrzewaniem jąder to jest mit... powstał kiedyś jak były laptopy z wentylacją z przodu. Teraz większosć z nich ma ją albo z boku albo z tyłu. Poza tym mając lapka na biurku ciężko cokolwiek przegrzać... chyba że ktoś duuużo czasu spędza z lapkiem na kolanach
Stary 2011-10-18, 19:11   #1556
dygotka8
Zakorzenienie

princessko ja nie będę kładła dzieciaczka na żadnej poduszce

Stary 2011-10-18, 19:18   #1557
Tincia
Wtajemniczenie

Bry,

Dziś usłyszałam u mojej ginki, że jeszcze sobie pochodzę w ciąży :/ i "do zobaczenia za 2 tyg" Pytam: Myśli pani, że przyjdę jeszcze? A ona, że "tak".
No to wracając kupiłam liście malin- hehe Nie zaszkodzi...

Maleństwo nasze waży 3100g, wg usg jest 4dni do przodu, czyli idzie normą co mnie cieszy.

No to spróbuję Was podczytać, co tam dziś ciekawego.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 19:22   #1558
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Kobito może wreszcie przysiądziesz troche na dupsku ale wartasz bicie normalnie
popieram...pasa na teraz grzecznie mi tam leżeć i skupić się na dzidziu

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
a Ty masz termin na 2.11 czy na 12.11. Mi też ginka zaleciła wzmożoną aktywność ruchową. No i popołudniu poszłam na spacer takim szybkim marszem i od razu mi brzuch zaczął twardnieć. Jutro mam w planach po fryzjerze mycie podłóg, a po południu znowu spacer.

truscafka trzymaj się tam w tym szpitalu i nie pisz, ze Ci się nie chce tam być - bo nie robisz tego dla siebie tylko dla Twojego Synka. Czym jest te kilka dni w szpitalu w imię dobra własnego dziecka.
Może ja jestem spaczona przez nasze długie starania, ale nie mogę takich rzeczy obojętnie czytać.
nie jesteś przeczulona, moim zdaniem to normalne myślenie

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-10-18 o 19:23
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 19:23   #1559
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
dlon i ze dwa palc

ale wczesniej tez nie byl wysoko, bo prawie cala dlon spokojnie wchodzila

princesko ja na poczatek nie klade poduszki, chociaz cieniutka

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 19:26   #1560
princessskaa
Wtajemniczenie

Seona,Dygotka,Karolinka - dziękuję za odp
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości