Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-06, 14:29   #1531
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012

Dziadek był przed chwilą... Kupił Piotrkowi w prezencie żelazko...
Bo mówiłam mu, żeby pojechał ze mną do sklepu (ma taki gdzie zawsze robi zakupy i dostaje duży upust , teraz też mówi, że 50zł mu spuścili), nie ma to jak tatuś. Mój tatuś...

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Agata... U nas też już kilka razy widzieliśmy, że młody ma wzwód... Pierwszy raz byliśmy z małżem w strasznym szoku... Ale to znaczy, że chłopaki nasze są zdrowi pod każdym względem...
Stary 2012-08-06, 14:33   #1532
_agata
Zakorzenienie

Dzieci nam się starzeją

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
U nas też walka z potówkami... Jak się ten krochmal robi? I u nas też buźka zsypana...
Piotrek też miał coś białego na główce, ciemieniuszka chyba. Posmarowałam oilatum główkę, przed kąpielą zczesałam i nie ma. Dziewczyny polecały olejuszkę, ale nawet nie zdążył mąż kupić, bo zeszło i nie ma powrotów, póki co...
Ja nie myję główki szamponem, całego go kąpię w oilatum. Ale myślę, że wykończymy t opakowanie i zaczniemy używać płynu do kąpieli i szamponu.
Trzymam kciuki za badania!

Właśnie. Dziewczyny co polecacie do kąpieli po oilatum?

Dobre!

Fajowo! Mój też tak się kręci...

U nas to samo.
Też patrzę na kark. Zimne rączki i nóżki a czasem kark mokry... Rączki i nóżki wbrew powszechnym opiniom nie są jednak wyznacznikiem tego, czy dziecku jest zimno czy nie.

Robię właśnie listę rzeczy na 68, które mam. Żeby dokupić jeszcze coś i nie dublować... Ale mimo, że 56 już małe, bądź bardzo dopasowane, to 68 wydaje się gigantyczne...
Kurczę, ja z potowkami nie walczę, raz na jakieś czas Maćkowi wyskakują ale same znikają.

My uzywamy żelu do kąpieli BabyDream. Jest bardzo delikatny, nie wysusza skóry, polecam

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 14:44   #1533
Tacca
Zakorzenienie

U nas właśnie nie chcę same zniknąć...
Stary 2012-08-06, 15:03   #1534
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

A ile pił do tej pory ??
max 90
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 15:23   #1535
izotropia
Rozeznanie

Wiecie, że im dłużej patrzę na to moje dziecie to zaczynam się martwić teraz wyglądem jego główki bo widać praktycznie gdzie są kości czaszki nie wiem czy to się jakoś poprawi i zaokrągli, czy to normalne czy nie masakra jutro zapytam lekarza od bioderek... ale ja sobie coś muszę wkręcić może to ciemiączko ? no nie wiem

chyba wyciągnę męża na spacer bo tak fajnie się zrobiło po ulewie
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 15:23   #1536
fonn
Rozeznanie

Cytat:
U nas właśnie nie chcę same zniknąć...
Tacca, a może to nie są potowki tylko np. wysypka alergiczna? konsultowałas te kropki z lekarzem? może np środek pioracy go uczula?
to może być też ten trądzik niemowlęcy pewnie.

jak wygląda ta wysypka?
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 15:41   #1537
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość

I ja myję tym samym włosy co całe ciało, nawet nie myślałam o szamponie, chociaż Maciej ma bujną czuprynkę
U nas żadne Oilatum czy Emolium się nie sprawdziło, MAciek miał suchą skórę po tym, a włosy wyglądał jakbym mu smalcem wysmarowała. Ja oilattummem tez tylko nozki jak ma suche, glowe nie ma szans bo pozniej mega tlusta;/

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Matka, czepiasz się!
Ile Szymon waży?
Maciek straszny klocek się zrobił, wczoraj 6800... zaraz do 7 kilo dobije.
Kurde goni Leona! Leo tylko 300g mniej

Cytat:
Właśnie. Dziewczyny co polecacie do kąpieli po oilatum?

polecam mydlo ollan-8 zl badz hipp do mycia ciala ciala i wlosow,nie ma chemii, konserwantow i ogolnie super sklad
Dobre opinie ma tez babydream, ale nie pdooba mi sie opakowanie

[/QUOTE]

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

[
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Twój mały ma tez skazę ?? bo nie pamiętam.

Kurcze to może ja małą też przegrzewam...zgadzało by się, bo najgorszą skórę ma na rączkach, a ja jej na noc zakładam body z długim, że inaczej rączki ma chłodne. Jejku.

moj ma zawsze zimne rackzi nawet w upaly. a noki mu sie poca po babci i tez wieczne lodziki. Ale kark cieply, czasmai zakladam w chlodniejsze dni skarpetki ale nie spi pod kocem, nie nosi czapy na polu i tp

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
W poprzekA tam ważne,że wygodnie
uuu dluggii

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Rany, jakie mamy śliczne dzieciaki
Agatka, jakaś Ty laska jest! Śliczne zdjęcia Leona, masz oko Trochę tylko nad ostrością popracuj i będzie malinka

I ja myję tym samym włosy co całe ciało, nawet nie myślałam o szamponie, chociaż Maciej ma bujną czuprynkę
U nas żadne Oilatum czy Emolium się nie sprawdziło, MAciek miał suchą skórę po tym, a włosy wyglądał jakbym mu smalcem wysmarowała.

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Matka, czepiasz się!
Ile Szymon waży?
Maciek straszny klocek się zrobił, wczoraj 6800... zaraz do 7 kilo dobije.
ahha ja tez nie myje glowe tymi oilatumami, bo tluste jak cholerka;/
dzieki dzieki z Ciebie etz spoko laska
Stary 2012-08-06, 15:41   #1538
rozowa1987
Zadomowienie

Mam pytanie jak liwka zaczęła 3miesiace to mogę zalozyć smoczek Juz nowy do butelki?
Stary 2012-08-06, 15:45   #1539
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
Wiecie, że im dłużej patrzę na to moje dziecie to zaczynam się martwić teraz wyglądem jego główki bo widać praktycznie gdzie są kości czaszki nie wiem czy to się jakoś poprawi i zaokrągli, czy to normalne czy nie masakra jutro zapytam lekarza od bioderek... ale ja sobie coś muszę wkręcić może to ciemiączko ? no nie wiem

chyba wyciągnę męża na spacer bo tak fajnie się zrobiło po ulewie
wiesz co moj tez ta glowke ma taka dziwna kosci czaszki mu widac bardzo na czole, ogolnie wysokie czolo ma bardzo
Stary 2012-08-06, 15:49   #1540
rozowa1987
Zadomowienie

Jeszcze jedno pytanko,dostałam zaproszenie Ja wesele ale Nie idziemy Ho Nie ma kto z mała zostać czy idąc tylko do kościoła muszę dac kopertę?czy mogę dac tylko jakiś prezent? Koleżanka mówiła se jak Nie damy rady na wesele to zeby na poprawiny ale czarno to widzę
Stary 2012-08-06, 15:56   #1541
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Robię właśnie listę rzeczy na 68, które mam. Żeby dokupić jeszcze coś i nie dublować... Ale mimo, że 56 już małe, bądź bardzo dopasowane, to 68 wydaje się gigantyczne...
A pomiedzy tymi rozmiarami jest jeszcze 62 moze te będą akuratne
Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość

uuu dluggii

dzieki dzieki z Ciebie etz spoko laska
no wkoncu ktos to zauważył
ja myje główke tez w oilatum ale tam też sachara
Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
Jeszcze jedno pytanko,dostałam zaproszenie Ja wesele ale Nie idziemy Ho Nie ma kto z mała zostać czy idąc tylko do kościoła muszę dac kopertę?czy mogę dac tylko jakiś prezent? Koleżanka mówiła se jak Nie damy rady na wesele to zeby na poprawiny ale czarno to widzę
OOOOOOOOOOO to daj koperte ale pustą:hah aha:

Od dermatologa uciekalismy przed burzą,deszcz nas złapał pod klatką ale tego nazwac deszczem nie można ulewa jak talalaCóż smarujemy się dalej tym co mamy,proszek na Lovele zmieniamy(jak kaska będzie).Dermatolog polecał na ciemieniuche tylko oliwkę,ponieważ jest delikatna a on mówił zeby takim malenkim dzieciom nie smarowac niczym mocnym,polecił też coś z oilatum ale to jak nie zadziała oliwkaKontrola na poczatku września.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-06, 15:58   #1542
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
ja ide do kosciola do koelzanki, ktora u mnie tez byla tylko w kosciele miala byc moja swiadkowa, ale zachorowala. Dala mi 100 zl.
Tez ide do niej tylko do kosciola pewnie, kupie jej jakis kosz ze slodyczami, herbatami albo dam 100 zl :P

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-08-06 o 16:02
Stary 2012-08-06, 15:58   #1543
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Tacca, a może to nie są potowki tylko np. wysypka alergiczna? konsultowałas te kropki z lekarzem? może np środek pioracy go uczula?
to może być też ten trądzik niemowlęcy pewnie.

jak wygląda ta wysypka?
To są ewidentne potówki, konsultowałam się. Nadmanganian miałam stosować, ale nie pomaga. Dlatego o krochmal pytam. Tzn. nadmanganian likwiduje te krostki, które są, ale jest gorąco i pojawiają się nowe.
Cytat:

polecam mydlo ollan-8 zl badz hipp do mycia ciala ciala i wlosow,nie ma chemii, konserwantow i ogolnie super sklad
Dobre opinie ma tez babydream, ale nie pdooba mi sie opakowanie

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

[
moj ma zawsze zimne rackzi nawet w upaly. a noki mu sie poca po babci i tez wieczne lodziki. Ale kark cieply, czasmai zakladam w chlodniejsze dni skarpetki ale nie spi pod kocem, nie nosi czapy na polu i tp

uuu dluggii

dzieki dzieki z Ciebie etz spoko laska [/QUOTE]
Dzięks.

U nas zbiera się na coś... Mnie głowa zaczyna boleć. Kiepścizna...
Stary 2012-08-06, 16:04   #1544
anulka4771
Wtajemniczenie

Tacca krochmal robi się tak:gotujesz ok 2 litra wody,moze byc litr,rozrabiasz mąkę ziemniaczaną w wodzie np w słoiku ze 4 łyżki wlewasz do gotującej się wody i już.Ma wyjśc konsystencja kisielu.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-08-06, 16:04   #1545
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

U nas w domu 29,8 stopni, zaczyna wiac ale chyba padac to nie bedzie ;/

Czas edycji: 2012-08-06 o 16:05

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-06, 16:06   #1546
izotropia
Rozeznanie

Cytat:
wiesz co moj tez ta glowke ma taka dziwna kosci czaszki mu widac bardzo na czole, ogolnie wysokie czolo ma bardzo
no właśnie mój też tak ma i to mnie zastanawia czy jest okej , mój ma wysokie czoło bo poród miał trudny i próbował się przecisnąć przez kanał rodny ale się wycofał ;((
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 16:07   #1547
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
rozowa cora piekna )

u nas upaly takie, ze maly spi tylko i wylacznie w bodziaku z kr rekawem, bez skarpetek, przykryty pielucha ktora i tak po 2 min znajduje sie pod jego nogami)

chyba domowie pieluszek flanelowych i tych podwojnie tkanych.
I na jesien musz ekupic wypelnienie do poscieli....<a mam z ikea wiec tylko w ikea>
mam nadzijee, ze nadejdzie ochlodzenie ...
bylam dzis na ciuchach kupilam pare fajnych rzeczy ale niektorre nawet na poltorej roku :P
no i piekna rozowa kurteczke... chyba dpojrzalam do nastepnego dziecka, mysle o dziewczynce
narazie biore sie na diete, jak schudne 20 kg mozna myslec o nastepnym.
Zawsze chcialam tak 3-4-5 lat roznicy ale chyba wole miec jedno po drugim, pomeczyc sie i sie szybciej odchowa.
ok ok najpierw dieta
Leon spal od 19-8 rano! uhhh<probuje mu dawac teraz po 120ml na noc>
Leon dziekuje za komplementy
Od 19 do 8 rany moje gratulacje Twój syn to anioł Mój niestety wychodzi z założenia że szkoda mu życia na sen poza tym jak się w nocy nie obudzi na cycka 2-3 razy to jest święto wczoraj po wizycie u znajomych to nawet mu się usnęło bo jak zasnął o 19 t0 obudził się o 1:30 także czasem dłuższe przerwy mu się przytrafiają ale to raczej święto. Moja mama mówi że ja byłam jeszcze gorsza do spania i mam nie narzekać wiec nie żebym narzekała
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 16:17   #1548
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Od 19 do 8 rany moje gratulacje Twój syn to anioł Mój niestety wychodzi z założenia że szkoda mu życia na sen poza tym jak się w nocy nie obudzi na cycka 2-3 razy to jest święto wczoraj po wizycie u znajomych to nawet mu się usnęło bo jak zasnął o 19 t0 obudził się o 1:30 także czasem dłuższe przerwy mu się przytrafiają ale to raczej święto. Moja mama mówi że ja byłam jeszcze gorsza do spania i mam nie narzekać wiec nie żebym narzekała
aaa zle sie wyrazilam ...
spal w moim rozumieniu to znaczy nie obudzil sie o 3ciej i nie chcial sie bawic
ale od tej 19 do 8 rano jadl 3 razy ) a je w nocy bardzoooo dlugo czasami pol h: ))
mi mama mowi, ze wlasnie my sie budzilismy co 2 h i ze maly jak tak spi to i tak swietnie. Wiec tego sie trzymam i sie ciesze W nocy wstawanie tez troche mecyz na karmienie, ale lepsze to niz sen do 3ciej a pozniej zabawa godzine a pozniej znow sen;/ wtedy bylam tak zmeczona ze w dzien usypialam
Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
no właśnie mój też tak ma i to mnie zastanawia czy jest okej , mój ma wysokie czoło bo poród miał trudny i próbował się przecisnąć przez kanał rodny ale się wycofał ;((
Mojemu teraz dopiero tak glowka rosnie. Kiedys mial bardzo ksztaltna....
Lekarka nic nie mowila, ja nie wnikalam
Ma leb po tacie Maz tez ma dluga i pociagla glowe

aaa mi mialam Wam pisac, ze raz dalam ta kaszke kiedys malemu do mleka i wczoraj dziwna kupe zrobil :P duzo grudek takich bialych i takie niteczki jakby sluzu. Nie wiem czy to normalne. chcialam zobaczyc za 3 dni bo roi co 3 dni, ale dzis zrobil dwie.... Takze dziwne dziwne Ale dzis juz byly normalne, tyko tak jakby rzadsze?ble;p

Czas edycji: 2012-08-06 o 16:25
Stary 2012-08-06, 16:22   #1549
Tacca
Zakorzenienie

Anulka na 62 ubranka mam. Kupowałam jeszcze w ciąży, bo myślałam, że Piotrek będzie większy...

Dziś się Piotra zważy przed kąpielą... Tydzień temu miał 3650, ciekawe ile przybrał.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-06, 16:29   #1550
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Anulka na 62 ubranka mam. Kupowałam jeszcze w ciąży, bo myślałam, że Piotrek będzie większy...

Dziś się Piotra zważy przed kąpielą... Tydzień temu miał 3650, ciekawe ile przybrał.
a bo tak napisałas albo ja tak to zrozumiałam ze nie wiesz że pomiędzy tymi rozmiarami jest 62

Co do główki ja lekarzem nie jestem ale jeśli nie jest płaska z którejs strony,jakas krzywa wynikajace to z tego ze dziecko za dużo lezy na jednym boczku to chyba nie ma sie co martwic.Tak mi sie wydaje.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Jeszcze napisze coś odnosnie spania w nocyJa jestem przeszczęsliwa ze moje dziecko spi w nocy,budzi się na papu ale spi dalej,czasami po np godzinie ale to się rzadko zdarza,ogólnie po jedzeniu zasypia w 10 minut.
Bo ja się darłam mojej mamie bite 9m-cy po nocach,w każdą noc o godzinie 4ranoNie wiedziec czemu

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-08-06, 16:33   #1551
Tacca
Zakorzenienie

O. Zapytam Was. Co trzeba kupić na sezon jesień zima wczesna wiosna? W rozmiarach 68 i 74 mam takie ubranka:

Na 68:
- body kr. rękaw x2
- kurtka x1
- buciki bawełniane x2
- bluzeczki kr. rękaw x 5
- body dł. rękaw x4
- sweterek x1
- bluzka dł. rękaw x1
- krótkie spodenki x1
- długie spodnie x3

Na 74:
- kaftanik/bluza na 8kg x2
- czapeczki bawełniane x2
- Sweterek rozpinany x1
- bluzki długi rękaw x3

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
a bo tak napisałas albo ja tak to zrozumiałam ze nie wiesz że pomiędzy tymi rozmiarami jest 62
Pomiędzy 56 i 68 jest przepaść... Jak przyłożyłam na Piotrka bodziaka 68, to popływać jeszcze w nim może...
Stary 2012-08-06, 16:43   #1552
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
O. Zapytam Was. Co trzeba kupić na sezon jesień zima wczesna wiosna? W rozmiarach 68 i 74 mam takie ubranka:

Na 68:
- body kr. rękaw x2
- kurtka x1
- buciki bawełniane x2
- bluzeczki kr. rękaw x 5
- body dł. rękaw x4
- sweterek x1
- bluzka dł. rękaw x1
- krótkie spodenki x1
- długie spodnie x3

Na 74:
- kaftanik/bluza na 8kg x2
- czapeczki bawełniane x2
- Sweterek rozpinany x1
- bluzki długi rękaw x3
...
ja na jsien- zime w nocy bede kladla mlodego w pajacach, pare szt mam. Welurowe, z polarku i bawelniane
body z kr rekawem tez sie chyba wiecej przyda pod swetry
spodni dresowych z 2 pary zeby nalozyc na bodziaki z dl rekawem
ogolnie ja kupuje duzo bodziakow i pajacow. Juz mam zapasy na najblizsze 2 lata
cieplych bluz tez mam pare par....
rajstopki chyba tez na zime kupie, rekawiczki, szalik, czape<czape i rekawiczki juz mam, musze dopasowac szalik>
aa i skarperciuchy cieplutkie na zime, mus )- fajne w biedronce tyd ztemu mi babcia grubbee kupila z disneya 2 pary za 10 zl

Masakra, kiedy moj wazyl Tyle ile Twoj Piotrus..... w brzuszku tyle wazyl )

Czas edycji: 2012-08-06 o 16:47
Stary 2012-08-06, 16:46   #1553
andzya
Zakorzenienie

słuchajcie,Antoś jest na pepti,a od 3dni wali takie bąki śmierdzące,że masakra. Oprócz tego od dwóch dni nie zrobił porządnej kupy,a ta którą robi jest taka ciągnąca się i żółta z grudkami Widzę,że moje bobo się męczy,ale nie wiem jak mu pomóc Jest niespokojny i w ogóle.
Macie może jakieś rady w tej sytuacji?
Stary 2012-08-06, 17:46   #1554
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
ja na jsien- zime w nocy bede kladla mlodego w pajacach, pare szt mam. Welurowe, z polarku i bawelniane
body z kr rekawem tez sie chyba wiecej przyda pod swetry
spodni dresowych z 2 pary zeby nalozyc na bodziaki z dl rekawem
ogolnie ja kupuje duzo bodziakow i pajacow. Juz mam zapasy na najblizsze 2 lata
cieplych bluz tez mam pare par....
rajstopki chyba tez na zime kupie, rekawiczki, szalik, czape<czape i rekawiczki juz mam, musze dopasowac szalik>
aa i skarperciuchy cieplutkie na zime, mus )- fajne w biedronce tyd ztemu mi babcia grubbee kupila z disneya 2 pary za 10 zl

Masakra, kiedy moj wazyl Tyle ile Twoj Piotrus..... w brzuszku tyle wazyl )
Dzięki!
Tylko ile tego kupować...

Dla mnie Piotruś to teraz wielkolud po tej pchełce jaką był... Siostra pytała mnie co będę z zamałymi ubrankami robiła, bo jej szwagierka rodzi na dniach... Powiedziałam, że nie wiem czy będzie coś ode mnie chciała, bo może dziecko tej laski po urodzeniu może będzie większe niż mój maluch mając prawie 2 miechy...

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
słuchajcie,Antoś jest na pepti,a od 3dni wali takie bąki śmierdzące,że masakra. Oprócz tego od dwóch dni nie zrobił porządnej kupy,a ta którą robi jest taka ciągnąca się i żółta z grudkami Widzę,że moje bobo się męczy,ale nie wiem jak mu pomóc Jest niespokojny i w ogóle.
Rety... No nie wiem co Ci poradzić. Mojemu pepti służy. Kupsztale wali, gazy też ma, ale daję mu herbatkę i tak bezstresowo sobie prutka.
Nie wiem Aniu jak Ci pomóc.
Stary 2012-08-06, 18:11   #1555
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=agatka661;35726683]aaa zle sie wyrazilam ...
ale od tej 19 do 8 rano jadl 3 razy ) a je w nocy bardzoooo dlugo czasami pol h: ))
mi mama mowi, ze wlasnie my sie budzilismy co 2 h i ze maly jak tak spi to i tak swietnie. Wiec tego sie trzymam i sie ciesze W nocy wstawanie tez troche mecyz na karmienie, ale lepsze to niz sen do 3ciej a pozniej zabawa godzine a pozniej znow sen;/ wtedy bylam tak zmeczona ze w dzien usypialam

Mój to często lubi o 5 już być wyspany jak to mówimy oczy jak pięć złotych i zbira mu się wtedy na gadanie ale ja to o tej godzinie to jestem nietomna i mąż wtedy przyjmuje pałeczkę chodź ostatnimi czasy to nawet po cycku jeszcze tak do 9 poleży albo zemną albo włączam mu karuzele i tak sobie do nie guga a ja jeszcze kimam
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 19:40   #1556
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Może Dicoflor cos by pomógł

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-08-06, 19:40   #1557
Tacca
Zakorzenienie

[QUOTE=Efijy;35728738]
Cytat:
aaa zle sie wyrazilam ...

Mój to często lubi o 5 już być wyspany jak to mówimy oczy jak pięć złotych i zbira mu się wtedy na gadanie ale ja to o tej godzinie to jestem nietomna i mąż wtedy przyjmuje pałeczkę chodź ostatnimi czasy to nawet po cycku jeszcze tak do 9 poleży albo zemną albo włączam mu karuzele i tak sobie do nie guga a ja jeszcze kimam
No to zazdroszczę... Mój jak się tylko ocknie to drze buźkę na jedzenie a potem też trzeba się nim zajmować, bo sam do siebie gugać nie chce...

Piotruś waży 3 860g. 210g więcej niż w ubiegłym tygodniu... Chyba kończąc 2 miesiące przekroczymy 4kg.
Stary 2012-08-06, 20:22   #1558
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Leoś waży 300g mniej niż Maciek? Czy więcej?
Zagadka: ile waży Leoś?

Cytat:
Mam pytanie jak liwka zaczęła 3miesiace to mogę zalozyć smoczek Juz nowy do butelki?
Myślę, że jeszcze poczekaj. Jeśli najada się, nie męczy się, to poczekaj.
Maciej ssie mocno, ale nie męczy się jeszcze, z tego smoka jeszcze mu wystarcza.

Cytat:
Od dermatologa uciekalismy przed burzą,deszcz nas złapał pod klatką ale tego nazwac deszczem nie można ulewa jak talalaCóż smarujemy się dalej tym co mamy,proszek na Lovele zmieniamy(jak kaska będzie).Dermatolog polecał na ciemieniuche tylko oliwkę,ponieważ jest delikatna a on mówił zeby takim malenkim dzieciom nie smarowac niczym mocnym,polecił też coś z oilatum ale to jak nie zadziała oliwkaKontrola na poczatku września.
Ło rany! Widzę Cię uciekającą przed burzą, aż mi się gęba śmieje.

Lovelę polecił dermatolog? Ona lubi uczulać z tego co słyszałam.

Cytat:
Jeszcze napisze coś odnosnie spania w nocyJa jestem przeszczęsliwa ze moje dziecko spi w nocy,budzi się na papu ale spi dalej,czasami po np godzinie ale to się rzadko zdarza,ogólnie po jedzeniu zasypia w 10 minut.
Bo ja się darłam mojej mamie bite 9m-cy po nocach,w każdą noc o godzinie 4ranoNie wiedziec czemu
Maciej zasypia w 3-5 minut, ja na ten czas wychodzę z sypialni bo nie mogę słuchać tego stękania i ssania palucha. Cmok, cmok, cmok...

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 20:38   #1559
Tacca
Zakorzenienie

Lovela uczula mnie i męża. Więcej w tym nie piorę. Mąż jest cały w czerwone plamy... ja mam lekką wysypkę, bo ja nie alergiczna na ogół jestem. Dobrze, że Piotrka nie uczuliło...

Jakich proszków używacie? Tak, żeby można było i małemu prać, bo piorę jego ubranka z naszymi...
Stary 2012-08-06, 20:45   #1560
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Leoś waży 300g mniej niż Maciek? Czy więcej?
Zagadka: ile waży Leoś?

Myślę, że jeszcze poczekaj. Jeśli najada się, nie męczy się, to poczekaj.
Maciej ssie mocno, ale nie męczy się jeszcze, z tego smoka jeszcze mu wystarcza.

Ło rany! Widzę Cię uciekającą przed burzą, aż mi się gęba śmieje.

Lovelę polecił dermatolog? Ona lubi uczulać z tego co słyszałam.

Maciej zasypia w 3-5 minut, ja na ten czas wychodzę z sypialni bo nie mogę słuchać tego stękania i ssania palucha. Cmok, cmok, cmok...
Zazdroszczę ci se sam zasypia moja to dostaje szału jakbym ją tak zostawiła,muszę liwke usypiać w bujaku i to muszę pchać w przód i tył,sama Nie potrafi zasnąć chyba ze przy jedzeniu w nocy to zasypia odrazu

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Co się dzieje z rinco i zabcią?

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Lovela uczula mnie i męża. Więcej w tym nie piorę. Mąż jest cały w czerwone plamy... ja mam lekką wysypkę, bo ja nie alergiczna na ogół jestem. Dobrze, że Piotrka nie uczuliło...

Jakich proszków używacie? Tak, żeby można było i małemu prać, bo piorę jego ubranka z naszymi...
Ja piorę od urodzenia w bryzie i małej nic Nie wyskakuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości