|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
| Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
10 | 18,87% |
| Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
|
4 | 7,55% |
| Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
14 | 26,42% |
| Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
21 | 39,62% |
| Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
|
2 | 3,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() haha tak samo jak rp77,gapa i kilku innych ![]() ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Cytat:
![]() spokojnie sobie wszystko poorganizujesz i z każdym tygodniem będzie lepiej
|
|
#1532 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
http://demotywatory.pl/4230742/Antydepresyjny-filmik-)
Ja jestem zachwycona ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my też w gondoli zimy nie przetrzymamy - większość chyba na tutaj tak ma, więc się nie przejmuj
|
|
#1534 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już wyparzam wszystko i zaraz działamy, spałyśmy do 8 (tylko ![]() a zmieniałaś łyżeczkę? bo dziwne, to żeby od Ciebie nie chciał jeść z łyżeczki. a od innych je? mam nadzieję, że szybko mu się to zmieni i zacznie szybko wcinać ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
ja zaraz zobaczę ile uciagne, ale zrobie 80ml i niecale 3 lyzeczki![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
![]() moja ciąża była najbardziej bezproblemowa jak chyba tylko się da.. zero rzyganka, zero skurczy, zero problemów, tylko marzyć o takiej drugiej i jeszcze następnej, a co! ![]()
|
|
#1535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny jak myslicie, moge dac młodemu make kukurydziana ? mysle, ze jak kaszke mozna to make chyba tez, ale nigdzie takiego info nie moge znalezc
|
|
|
#1536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja mama nam dawała taką mąkę jak byłyśmy małe więc myślę że jak podasz to będzie ok ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Bo mi się wydaje że po 2 miesiącach ekspozycji na gluten dopiero można...---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
|
|
#1538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1539 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, no ale wychodzi na to ze ta make chyba mozna Cytat:
![]() pawie z lyzeczkami tez kombinowalam, wczoraj jadl ziemniaka z reki, i jak mu go wysmarowalam w tej papce i sprobowal, to sie tak otrzepywal jakby jakas trucizne dostal, a przedwczoraj mojej mamie zjadl, nic z tego nie rozumie ![]() ciagne mleko i znowu proba z kaszka
|
|
|
#1540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- A jaką tą kaszkę podajesz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehh ja to mówiłam ![]() kiedyś w wiadomościach słyszałam też o małżeństwie z Anglii, babka była 3 razy w ciąży i za każdym razem bliźniaki ale tam już dostawali za to niezłą kasę od państwa.. a u nas pewnie lipa z tym. Ja bym nie chciała bliźniaków, wolę być kilka razy w ciąży niż tak jak wiele z Was pisze, że od razu za jednym razem i z głowy. Dla mnie takie ciąże są przeważnie od podwyższonym ryzyku, zawsze więcej komplikacji, i nie wiem czy to mit czy nie, ale później przeważnie, któreś jest silniejsze z bliźniaków, no i weź to człowieku ogarnij, mając już brzdąca
|
|
#1542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może mu te papki nie odpowiadają a od Twojej mamy zjadł...no tak wyszło i dał się oszukać babci. Nie wiem...ciężko zrozumieć takie maleństwa czasami. ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#1543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja juz troche dalam na luz, no oczywiscie bez przesadykaszke holle jaglana Kuba zjadl kaszke z lyzeczki ode mnie no 80 ml z czego polowa wyciekla przez brode, a koncowke dostal z doidy bo juz nie moglam na to patrzec diabli zrbilam tak jak pisalas, ze odciagnelam i wymieszalam- da sie teraz spi, ja ide sprzatac
|
|
|
#1544 |
|
Zadomowienie
|
U mnie tez obydwie Gadziny śpią a ja biorę się za robienie sałatki bo tż ma urodziny i będzie 10 osób :-o
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Ogólnie wg moich rodziców jestem przewrażliwiona na punkcie rozszerzania diety. Moja mama ostatnio je jogurt truskawkowy i tekst: dałabym ci Bartusiu troszkę jakby nie był taki zimny :-o to dopiero dżez :/ Od tej pory mają zakaz dawania czegokolwiek oprócz tego co zostawię. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Teściowa jeszcze lepsza- jem wczoraj surówkę marchewkowo jabłkową startą na grubych oczkach a ona - dajże jabłuszko małemu. Np ale jak?? Przecież on jest na początku drogi papkowej a ja mam mu kawałki takie dawać? Ależ się zapieniłam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nasza pediatra, do ktorej chodzimy prywatnie nie jest zwolennikiem szybkiego podawania glutenu, wiec poslucham sie akurat w tym
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jakby to było takie proste...
Cytat:
Cytat:
Co do małej, szybko nie wyjdzie ze szpitala, bo to jest tak poważne, że może tam zostac nawet 2 miesiące. No i cały czas ją diagnozują.Dla mnie to jest przerażające. Ale mała dała popalić w nocy. Koło 23 obudziła się z takim rykiem, że nie szło jej uspokoić. I sama już nie wiem czy to zęby czy brzuszek bo w pozycji w której ją nosiliśmy jak bolał brzuch się w końcu uspokoiła. Wogóle ostatnio cały czas budzi się z bekiem.
|
|
#1547 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żartuję. kurczę to nie wiem mam nadzieję, że się polepszy ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
|
|
#1548 |
|
Zadomowienie
|
odciagnelam i odrazu mieszalam, bez podgrzewania
jestem ciekawa, czy na mm ta kaszka wyszlaby gesta, czy tez takie mleczko, albo ciekawe jak te mleczne wychodza karmienie lyzeczka przy takiej plynnej to jest masakra
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do szczepionek...ciekawe ile jest przypadków poważnych powikłań u dzieci nie szczepionych. Tak źle i tak niedobrze. Bardzo mi przykro z powodu córki Twojej koleżanki. Mam nadzieję, że szybko ją zdiagnozują i wyjdzie z tego bez uszczerbku.
|
|
#1550 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jak Ci się podoba w pracy? Przemkowi w ogóle gerberki nie podchodzą Cytat:
dzień dobry lubię jak mąż nie pracuje w weekend. w zasadzie dopiero zjadłam śniadanie, wykąpałam się, posprzątałam łazienkę, a Młody już drzemie
|
|||
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeesc. nadrabialam Was od wczorsj po poludniu i oczyiwiscie juz malo co pamietam...
Magiusa - za zabki i takie bezbolesne przejscie tematu ![]() Mysia jednak nie spotkamy sie w Londynie bo w tym terminie moj TZ ma urodziny. A szkoda. I tyle pamietam... my mielismy pracowity piatek dzis tez zapowiada nam sie troche biegania. chwilowo mam sjeste na Sofci drzemke. Od wczoraj jezdzimy maclarenem ale malo pchalam bo TZ chial.sie powozic. Po ok tygodniu uzytkowania zdam Wam relacje.
|
|
|
|
#1552 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec tu myślę,z e jakis sens to ma Co do klocków to te pierwsze też chcemy, ostatnie zakupie w biedrze neidługo, a te w środku fajne, tylko zobaczy jak robią z wysyłką 17,50zł i każda kolejna sztuka 8zł ![]() Cytat:
Trzeba patrzeć na wagę i na wzrost, jak główka troszkę wystaje, to juz trzeba zmieniać, nóżki mogą ![]() Cytat:
ja bym nie dała jeszcze, ja jakoś nei spieszę sie z tym wszystkim , bo pisąłaś ze placki, ale to smażyć bedziesz , to też chyba nie bardzo ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
|
|
#1553 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
Cytat:
ile zebów, pieknieCytat:
![]() my byliśmy dzisiaj na basenie, zmienili nam porę zajęć i jest super. w grupie tylko 4 dzieci (I. najstarszy, ale 2,5 miesięczny Filip był większy od niego). i była taka malutka miesięczna Lilka
|
|
#1554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Hump - dobrze że piszesz o basenie muszę zadzwonić i na jutro nas zapisać ![]() ojoj takie maleństwo bym chyba chrupła I chciałam się pytać ale już mi odpisałaś nieświadomie bo chciałam się pytać ile tego glutenu ![]() w ogóle chciałam ze swoim mleczkiem ale nic nie umiem odciągnąć...nie chcą cycki z laktatorem pracować i już mnie bolą i ręcznie też nie będę się męczyć
|
|
#1555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie ma. ale gdyby był to można by było dac odrobinę w ramach ekspozycji na gluten
|
|
#1557 |
|
Zadomowienie
|
Biedne maleństwo
mam nadzieję że zdiagnozują i pomogą małej. Trzymam kciukiWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- A propos filmiku... Dyskusja na temat dwójki trwała a ta kobietka to dopiero ma sajgon ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1559 |
|
siedzę i myślę
|
melduję, że pierwsze poranne
zaliczone ...dobrze się zaczyna
|
#1560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak troszeczkę malutko ale zazdroszczę. Dla mnie ciąża to był super stan ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

jarzynowa Nelka-morelka (hehe) tez lubi. jak jabłko nie wchodzi próbuj gruszke albo banana! sa słodsze, do jabłka wrócicie.
dziwnie mu one wychodzą, druga jedynka zaczyna wyłazić, mały gryzie już wszystko co się da
Kuba najpierw zjadl kilka lyzek, pozniej juz nie chcial, z kubka nie wypil, a smoka z butelki gryzie
probowalam 3x teraz zrobilam przerwe i moze jutro sprobuje, tyle, ze najwiekszy problem jest w tym, ze on ode mnie z lyzeczki nie je 

no 80 ml z czego polowa wyciekla przez brode, a koncowke dostal z doidy bo juz nie moglam na to patrzec
Ślub 27. X. 2012
karmienie lyzeczka przy takiej plynnej to jest masakra
ja bym nie dała jeszcze, ja jakoś nei spieszę sie z tym wszystkim , bo pisąłaś ze placki, ale to smażyć bedziesz , to też chyba nie bardzo
zaliczone ...dobrze się zaczyna