Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy. - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-09-14, 12:53   #1531
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy.

a to zupełnie inna sprawa. To ja życzę powodzenia w takim razie i wiesz.....praktyka czyni mistrza
Stary 2006-09-14, 13:03   #1532
anastazjaa
Zadomowienie

margo, a jakieś wspomagacze? mierzeni etemperatury, dobre odrzywianie, pozbycie się stresu?
może twóju TZ jest przemęczony albo "przegrzany"
anastazjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-14, 13:47   #1533
margo79
Przyczajenie

Odzywiam sie chyba dobrze, ja wiem kiedy mam owulacje, poznaje po sluzie i mam bole jajnikow. Mozliwe ze stres bo ostatnio mam go dosc duzo i moj TŻ tez, zreszta on bardzo duzo pracuje i ma ciężką prace niestety albo dlatego ze juz bym bardzo chciala....wiesz ja wczesniej bralam dlugo tabletki antyk ale juz jestem 5 mcy po odstawieniu, zreszta co do brania tabl a zajscie pozniej w ciaze sa bardzo rozne opinie....
margo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-14, 14:24   #1534
giraffe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margo79 Pokaż wiadomość
Odzywiam sie chyba dobrze, ja wiem kiedy mam owulacje, poznaje po sluzie i mam bole jajnikow. Mozliwe ze stres bo ostatnio mam go dosc duzo i moj TŻ tez, zreszta on bardzo duzo pracuje i ma ciężką prace niestety albo dlatego ze juz bym bardzo chciala....wiesz ja wczesniej bralam dlugo tabletki antyk ale juz jestem 5 mcy po odstawieniu, zreszta co do brania tabl a zajscie pozniej w ciaze sa bardzo rozne opinie....
Hmmm ... Ja Ci powiem tak - 5 miesięcy starania o dziecko to bardzo niewiele. Wiesz, dziwne, ale zazwyczaj tak jest że jak ktoś nie planuje, nie chce dzieciaczka to od razu zachodzi.... natomiast jeśli się stara, wyczekuje - to skutek jest odwrotny.
Martwić się można zacząć dopiero jeśli starania trwają ok 2 lata - i bez skutku. Tak powiedziała lekarka mojej znajomej. Po tych 2 latach można się już przejść do lekarza (oczywiście można i wcześniej).

Co do tabletek... hmmm róznie to bywa. Ja zanam parę, która po odstawieniu momentalnie zaszła w ciąże (szybciej niż planowali), i znam dwie pary które nigdy nie zazywały tabletek i miały problem z zajściem w ciąże (jedna z nich starała się o dziecko 11 lat, ale się doczekała ) Więc tutaj nie da się uogólniać.

Ale bądź cierpliwa... im mniej będziesz się stresować - tym szybciej zajdziesz w ciąże

"You may say i'm a dreamer, but i'm not the only one..."
giraffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-14, 14:30   #1535
margo79
Przyczajenie

dzieki za slowa pocieszenia, cierpliwosc nie jest moja najmocniejsza strona hahaha no coz poczekam jak trzeba ja sie staram dopeiro od 3 mcy tzn MY sie staramy...ja robilam takie podstawowe badania powiedziala ze ok i mam nie myslec o tym, masz racje kto nie chce to ma a kto chcialby nie moze...
Stary 2006-09-14, 14:35   #1536
anastazjaa
Zadomowienie

mój TZ mówił, że jak starli sie o dziecko ze swoją ex, to miał problemy, bo był zestresowany, żona dzwoniła i krzyczała, wracaj z pravy, mam odpowiednią temperaturę. Może tu chodzi o ilość, a nie o jakość, jakiś romantyczny weekend i takie tam
Stary 2006-09-14, 14:43   #1537
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo79 Pokaż wiadomość
dzieki za slowa pocieszenia, cierpliwosc nie jest moja najmocniejsza strona hahaha no coz poczekam jak trzeba ja sie staram dopeiro od 3 mcy tzn MY sie staramy...ja robilam takie podstawowe badania powiedziala ze ok i mam nie myslec o tym, masz racje kto nie chce to ma a kto chcialby nie moze...
ja mam sasiadke, ktora zjakoze nie mogla z mezem miec dzieci wiec postanowili adoptowac. Na poczatku bylo jedne dziecko, a po paru latach zdecydowali sie na kolejne. Gdy obie dziewczynki (bo wlsnie je adoptowali) byly juz wieku szkolnym okazalo sie, ze mamusia sama jest w ciazy. Obecnie po podrowku biega kilkuletnia, pulchniutka dziewczynka U Ciebie tak jak i w przypadku mojej sassiadki moze byc tak, ze stres spowodowany checia posiadania dziecka blokuje moznosc zajscia w nia.
tak wiec tylko relaxik moze cie uratowac
Pozdr

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-09-14, 14:50   #1538
anastazjaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
ja mam sasiadke, ktora zjakoze nie mogla z mezem miec dzieci wiec postanowili adoptowac. Na poczatku bylo jedne dziecko, a po paru latach zdecydowali sie na kolejne. Gdy obie dziewczynki (bo wlsnie je adoptowali) byly juz wieku szkolnym okazalo sie, ze mamusia sama jest w ciazy. Obecnie po podrowku biega kilkuletnia, pulchniutka dziewczynka U Ciebie tak jak i w przypadku mojej sassiadki moze byc tak, ze stres spowodowany checia posiadania dziecka blokuje moznosc zajscia w nia.
tak wiec tylko relaxik moze cie uratowac
Pozdr
ja też właśnie myśle ze to moze z powodu stresu..i "małej obsesji". Zresztą pół roku po odstawieniu tabletek, to może być jeszcze troszke za wcześnie.GŁOWA DO GÓRY. Wszystkie trzymamy kciuki, maluch będzie się nazywał WIZAŻYK, hihihi
Stary 2006-09-14, 14:55   #1539
margo79
Przyczajenie

hahaha ok, zastosuje sie do Waszych rad, zero stresu i nie mysle o tym, musze sie czyms zajac, ale to od momentu jak dostane @ bo narazie caly czas o tym mysle, latam ciagle do lazienki i sprawdzam jakas obsesja chyba. No coz zobaczymy co to dalej bedzie....
Stary 2006-09-14, 19:37   #1540
sweetines
Przyczajenie

Dot.: pytanie do Pana dr...

Panie Doktorze, rozumiem, że tzw. "tabletki po stosunku" są dla wielu kobiet ostatnią deską ratunku, zważając na fakt, iż leki wczesnoporonne są prawnie zabronione w Polsce. Ale czy nie należy do Pana moralnego obowiązku ostrzec osoby, które zamierzają sięgnąć po np. Postinor, że jest to "bomba hormonalna" i może poważnie zaburzyć gospodarkę hormonalną organizmu kobiety??

Pozdrawiam
Sweetines
sweetines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-14, 19:41   #1541
bess
Zakorzenienie

no to chyba oczywiste
bess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-15, 08:47   #1542
anastazjaa
Zadomowienie

Wink Dot.: pytanie do Pana dr...

Cytat:
Napisane przez sweetines Pokaż wiadomość
Panie Doktorze, rozumiem, że tzw. "tabletki po stosunku" są dla wielu kobiet ostatnią deską ratunku, zważając na fakt, iż leki wczesnoporonne są prawnie zabronione w Polsce. Ale czy nie należy do Pana moralnego obowiązku ostrzec osoby, które zamierzają sięgnąć po np. Postinor, że jest to "bomba hormonalna" i może poważnie zaburzyć gospodarkę hormonalną organizmu kobiety??

Pozdrawiam
Sweetines

A poza tym zapewne źle działają na wątrobę....
Stary 2006-09-15, 08:51   #1543
bombel777
Przyczajenie

Dot.: Nic nie rozumiem... Ciąża..?

Więc tak. Oczywiście wybrałam się wczoraj do ginekologa, który stwierdził, że mam "zaślinioną szyjkę macicy, zaokrągloną i miękka macicę, a do tego nadżerkę". Zrobiłam oczywiście jeszcze badania na stężenie gonadotropiny we krwi (wyniki będą za parę godzin), ale moje pytanie dotyczy... Więc po powrocie od lekarza i kilku godzinach błogostanu okazało się, że zaczynam krwawić Krwawienie nie ustało do dziś, macica jest nadal miękka (wyczułam przy wkładaniu tamponu), brzuch mnie nie boli... A zwykle, przy normalnej miesiączce nie mogę chodzić. Czy to może mieć coś wspólnego z nadżerką? Możliwe, że poroniłam? Czy też to wogóle nie była ciąża? Skąd więc to zaokrąglenie i "zmiękczenie" macicy? Proszę o odpowiedź, z góry dziękuję Pozdrawiam.
bombel777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-15, 08:55   #1544
side85
Zakorzenienie

a palenie powoduje raka płuc...

skutki uboczne są opisane w ulotce...

uważam że człowiek który prosi o Postinor zdaje sobie sprawę z tego że to nie witamina C
Stary 2006-09-15, 09:00   #1545
bombel777
Przyczajenie

Po przeczytaniu mojego postu poczułam się jak u wróżki oczywiście zależy mi na tym, abyście napisały co o tym sądzicie Wiem, że nie jesteście lekarzami i bez szczegółowych badań się nie obejdzie ale... Ja już nie mogłam wytrzymać, więc... Bardzo proszę o jakąś odpowiedź

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-09-15, 09:27   #1546
aguleczka2
Raczkowanie

Ja rowzniez dziekuje za wytlumaczenie, co ow sympatyczny TZ znaczy
aguleczka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-15, 09:30   #1547
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naanahanae Pokaż wiadomość
wzmożone oddawanie moczu jest objawem ale wtedy gdy ciąża jest na tyle rozwinięta ze uciska na pęcherz.
ne wiem jak inne dziewczyny ale ja wzmożone oddawanie moczu obserwuje u siebie przed i w czasie okresu.

tak więc w tym przypadku nie uznałabym tego za objaw ciąży
no właśnie mi sie tez tak wydaje, co za paranoja bombel co Ty z tą ciążą? byłaś u lekarza i jeszcze nie sie nie dowiedziałaś czy to ciąża? bez przesady, chyba lekarz po badaniu wie takie rzeczy...
Stary 2006-09-15, 09:50   #1548
bombel777
Przyczajenie

Jak co ja z tą ciążą... Przecież napisałam co mi lekarka powiedziała, stwierdziła, że po pięciu tygodniach od zapłodnienia może zrobić USG, a w tej chwili mam zaokrągloną i miękką macicę, oraz "zaślinioną szyjkę"... Czyli podejrzenie ciąży, nie potwierdzenie. Chyba wiem co mówię A z tym oddawaniem moczu to naturalna sprawa, nie tylko w ostatnich miesiącach... Wzmożone oddawanie moczu jest jednym z pierwszych objawów. Ale mimo to bardzo proszę o odpowiedź na moje pytanie (o krwawienie). Z góry dziękuję

A jeśli mi nie wierzycie (z oddawaniem moczu), to przestudiujcie chociażby kilka wątków na Wizażu zatytułowanych "Ciąża - pierwsze objawy" itp.
Stary 2006-09-15, 10:10   #1549
anastazjaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aguleczka2 Pokaż wiadomość
Ja rowzniez dziekuje za wytlumaczenie, co ow sympatyczny TZ znaczy
TŻ - Towarzysz Życia, nie piszemy: chłopak, nie mąż, nie kochanek... po prostu TŻ

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-15, 10:13   #1550
patryk25
Przyczajenie

czy moja dziewczyna jest w ciazy??

Witam wszystkich mam pytanie . Czy moja dziewczyna moze byc w ziazy?? Kochalismy sie w 24 dniu jej cyklu bez zabezpieczenia byl to stosuek przerywany. Juz 3 dzien spoznia siej jej miesiaczka. Prosze o szybka odpowiedz, pozdrawiam.
patryk25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-15, 10:34   #1551
paula78
Zakorzenienie

Dot.: czy moja dziewczyna jest w ciazy??

wypije kawe i spojrze w fusy i wtedy dam ci odpowiedz.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-15, 10:38   #1552
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
a ja wieczorem spojrzę w księżyć...żeby sprawdzić płeć
Stary 2006-09-15, 10:40   #1553
kropka75
Zakorzenienie

Na pytanie czy jest, nikt Ci tu nie odpowie.
Na pytanie czy może być, odpowiedź jest prosta: oczywiście.

Ps. Stosunek przerywany nie jest formą antykoncepcji.
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-15, 10:44   #1554
martul
Rozeznanie

GG do martul

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Stary 2006-09-15, 10:44   #1555
Sunny Tiger
Wtajemniczenie

Zgadzam się z Kropka75. Poza tym mamy cały zbiorczy wątek na ten temat oraz testy ciążowe Pozdrawiam
Stary 2006-09-15, 11:08   #1556
naanahanae
Zadomowienie

Cytat:

Pozdrawiam
Sweetines
sweetnest moze zanim zaczniesz wypisywac takie teksty zainteresujesz się tematem? bo to co czytam ta jakby cytat z Maryjnej rozgłośni.
Postinor nie jest środkiem wczenoporonnym

a pan dr nie jest wielbłądem
naanahanae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-15, 11:14   #1557
bess
Zakorzenienie

chyba jednak s.ma niewiele wspolnego z maryjna rozglosnia,przeczytalam jej post o wspolzyciu i tak mi sie wydaje
po prostu chciala "uswiadomic"
bess jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-09-15, 11:46   #1558
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naanahanae Pokaż wiadomość
sweetnest moze zanim zaczniesz wypisywac takie teksty zainteresujesz się tematem? bo to co czytam ta jakby cytat z Maryjnej rozgłośni.
Postinor nie jest środkiem wczenoporonnym
naanahanae- chyba źle zrozumiałaś post sweetnest.
Cytat:
tzw. "tabletki po stosunku" są dla wielu kobiet ostatnią deską ratunku, zważając na fakt, iż leki wczesnoporonne są prawnie zabronione w Polsce. Ale czy nie należy do Pana moralnego obowiązku ostrzec osoby, które zamierzają sięgnąć po np. Postinor, że jest to "bomba hormonalna" i może poważnie zaburzyć gospodarkę hormonalną organizmu kobiety??
Chodziło jej o to, ze Postinor jest tą "ostatnią deską" poniewaz w Polsce nie można przepisać tabletek wczesnoporonnych. Nie nazwała postinoru lekiem wczesnoporonnym.
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-15, 12:52   #1559
naanahanae
Zadomowienie

no ale jesli tabletki po są ostatnią deską ratunku i są be to tak jest z wczesnoporonnymi? tym bardziej są be i nie rozumiem po co zestawianie tabletek po z wczesnoporonnymi. jest to takie torche przyrównanie.

"Na pewno jest trochę demonizowane jego działanie- jedna tabletka to dawka hormonów jak w dwóch lub trzech pigułkach antykoncepcyjnych." więc nie mowiedziałabym ze to bomba hormonalna

cytat z : (wypowiedź dr Moniki) http://www.lekka.pl/forum/Postinor,i...,,10,1762.html

Edytowane przez naanahanae
Czas edycji: 2006-09-15 o 12:55 Powód: link
naanahanae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-15, 13:27   #1560
Diorissimo
Zadomowienie

Niech zrobi test, skąd niby my mamy wiedzieć czy jest w ciąży
A na przyszłość radzę się zabezpieczyć, jeżeli nie chcecie dziecka.
Diorissimo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości