Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-17, 07:35   #1531
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
Dotka mam w dziale 6 osób i dwie z nich strasznie się nie lubią. Są wojny, wyzywanie się itp. ( kobiety 36 i 54 lat) jakieś chore sytuacje i to męczy, bo nie patrzą i np. kłócą się przy wszystkich W biurze cisza i martwa atmosfera. Chcę odpocząć od tego. Główna powiedziała że jak się sytuacja nie zmieni to jedna z nich wyleci.[COLOR="Silver"]
O rany, dorosle baby a sie dogadac nie moga Na pewno atmosfere psuja na calego, nie zazdroszcze... Nie wiem jak ktos musialby mi zalezc za skore, zeby robic takie akcje.

Melduje, ze nowa praca jest super! Jedyne czego mi potrzeba to nowe wygodne buty (polecicie jakies? zadne baleriny/sandaly nie moga byc) Nie ma problemu z ustaleniem grafiku pod moje sesje zdjeciowe i prace w galerii, szefowa jest super i ogolnie wszyscy pracownicy sa swietni! Wczoraj bylam w pracy 13 h (w dwoch pracach), dzis juz normalnie 7 Muffiny sa prze-py-szne, powoli ograniam ich nazwy i skladniki - a jest ich 32 rodzaje

Mamy fajny system - zamiast numeru stolika klient dostaje plastikowa spora figurke zwierzecia. I pozniej zasmiewamy sie - my i klienci - Latte dla hipopotama, dinozaura, rekina, tygrysa

Weszlam tez dzis do malego jubilera niedaleko domu (zapytac czy naprawiaja bizuterie) i - na swoje nieszczescie - odkrylam genialny sklepik! Raaaany, jakie maja piekne cudenka juz wiem o co prosic na gwiazdke hehe! maja przesliczne kolczyki i naszyjniki, bede musiala sie niezle powstrzymywac zeby nie przepuszczac tam zbyt duzo kasy
Stary 2014-10-17, 08:14   #1532
Arya90
Zakorzenienie

Dzień dobry

lucy fajny pomysł z tymi zwierzątkami. Co tam macie za ciekawe muffiny? Jakie smaki?

Ja już z poranną kawą, a potem zbieram się na zakupy, muszę dość szybko bo jak wrócę to chcę umyć głowę i muszą mi wyschnąć włosy przed pracą.

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 08:27   #1533
201604250957
Konto usunięte

dzień dobry piąteczek! cały tydzień na niego czekałam!

Lucy super, że nowa praca taka fajna pomysł ze zwierzakami boski Kochana jak nie baleriny i sandały to może jakieś wiązane oxfordy?

Dziewczyny jakie plany na weekend? u mnie pranie & leniuchowanie
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 08:28   #1534
Dotka90
Zakorzenienie

Też bym na oxfordy postawiła Albo trampki takie porządniejsze
A generalnie polecam buty Clarksa

My jutro imprezka, w niedzielę umieramy
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 08:33   #1535
Arya90
Zakorzenienie

He he ja dopiero zaczęłam swój tydzień pracy od wczoraj :P w sumie nie tydzień a 4 dni. Do niedzieli pracuję na popołudnia, potem mam weekend 2 dni wolne, potem mam na rano zmiany czyli całe popołudnia z Tż i za tydzień od niedzieli znów długi weekend 3 dniowy
więc na ten weekend planów nie mam, tylko praca

6cs
Stary 2014-10-17, 08:36   #1536
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Musze wygooglowac, co to oxfordy

A smaki np takie:

Cytat:
COFFEE CREME CARAMEL: coffee soaked biscuit, caramel custard, choc-coffee crumble
BERRY WHITE: strawberry custard, vanilla custard, blackberry jam and macadamia crumb
CITRUS CRUSH: lemon curd, passionfruit custard, pink lady marmalade, rolled in sherbet
THE FLYING PURPLE PEOPLE EATER: blueberry custard, blackberry jam, rolled in lavender sugar
STICKY DATE: butterscotch centre, brown sugar glaze
BANANA SUNDAE: vanilla cheesecake, choc chips, banana custard centre
W sumie smakow jest 32, na slodko i na wytrawnie.

Najciekawsze, ze sa one 'pieczone' na parze. Dzieki temu nie sa suche (czesto tez maja jakis krem czy sos w srodku) I takie 'uparzone' przyjezdzaja do nas z ich pierwszej piekarni i my je dopiekamy w piecu, i dodajemy np cukier puder czy cynamon, posypki itp. Wiec sa swiezutkie i cieple i pyyszne!
Stary 2014-10-17, 08:38   #1537
Arya90
Zakorzenienie

ojej cudowne! uwielbiam wszelkie muffiny, dlatego tak wypytuję

6cs
Stary 2014-10-17, 08:40   #1538
lucyohlucy
Wtajemniczenie

O, fajne te butki, takie klasyczne! Dzieki dziewczyny, podobnych bede szukala! Wlasnie nie chce zupelnie plaskich typu trampki, bo zawsze mnie po nich bola stopy.

A chce takie, zebym mogla zalozyc tez do nich krotkie spodenki czy spodnice (robi sie goraco!)
Stary 2014-10-17, 08:41   #1539
Luzia
Zakorzenienie

Dagunia, ciężką masz sytuacje w pracy a jak w domu, już wszystko się poukładało z byłą Tżta?

Lucy, a może po prostu jakieś wygodne buty sportowe? ja stoję w pracy po 11 i najwygodniej jest na grubszej, miękkiej podeszwie. Chociaż ostatnio przyzwyczaiłam się też do tenisówek i jest okej.

U mnie weekendowych planów brak: sobota i niedziela praca po 11 h za to dziś mam wolne

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 08:49   #1540
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
ojej cudowne! uwielbiam wszelkie muffiny, dlatego tak wypytuję
Dogadalabys sie z wlascicielka tego przybytku Ona jest jak chemik, jest mlodziutka a juz od 6 lat ma piekarnie i piecze muffiny tym sowim sposobem. O kazdym rodzaju potrafi powiedziec wszystko, ja sie ucze nazw i gdzie co lezy

Moge Ci podrzucac kompozycje smakowe, co tydzien sa jakies nowe mozna sie naprawde zainspirowac.

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Lucy, a może po prostu jakieś wygodne buty sportowe? ja stoję w pracy po 11 i najwygodniej jest na grubszej, miękkiej podeszwie. Chociaż ostatnio przyzwyczaiłam się też do tenisówek i jest okej.
Wlasnie myslalam o takich, ale jakos mi ten pomysl nie lezy... w sportowych tylko cwicze i zle sie czuje noszac je do zwyklych ubran a brakuje mi wlasnie takich oksfordow (przy okazji poznalam nowe slowo modowe )
Stary 2014-10-17, 08:49   #1541
201608160903
Konto usunięte

Lucy u Ciebie robi się ciepło a ja dziś już śmigam w czerwonym płaszczyku z wełną, a czapkę noszę praktycznie od początku października... Brr :,)
Dzień dobry wszystkim! Skoro nawet taki skowronek jak ja nie może się podnieść to już znak że idzie zima.
Tak się przećwiczyłam że chodzę jak pingwin, a po schodach to już w ogóle ledwo... wiec trzeba dzisiaj poprawić.

Życzę wszystkim miłego piąteczku. Jakie macie plany na weekend? Chyba nas pogoda nie rozpieści za bardzo...
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 08:51   #1542
Arya90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
Dogadalabys sie z wlascicielka tego przybytku Ona jest jak chemik, jest mlodziutka a juz od 6 lat ma piekarnie i piecze muffiny tym sowim sposobem. O kazdym rodzaju potrafi powiedziec wszystko, ja sie ucze nazw i gdzie co lezy

Moge Ci podrzucac kompozycje smakowe, co tydzien sa jakies nowe mozna sie naprawde zainspirowac.
jeśli możesz to będę bardzo wdzięczna. na pewno sobie wtedy wypróbuję

6cs
Stary 2014-10-17, 09:00   #1543
201604250957
Konto usunięte

Lucy oxfordy są naprawdę uniwersalne, wygodne i eleganckie, moim zdaniem pasują niemal do wszystkiego
Stary 2014-10-17, 09:10   #1544
_agg_
Zakorzenienie

hej babki

ja weekendu nie mam, bo mam szkołę, więc nie czuję, żeby w ogóle miało być jakies wolne... a najlepsze, że szkołę mam w identycznych godzinach co prace, więc nie widzę żadnej różnicy

idę dzisiaj kupować buty, ale na ten fitness/siłkę, bo ostro chcę iść, ale będę chyba na boso ćwiczyć a potem sobie stawy rozwalę
_agg_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 10:12   #1545
201604250957
Konto usunięte

agg ja sobie kupiłam na początku roku buty do ćwiczenia w domu, nie chciałam wydawać dużej kasy bo nie wiedziałam czy nie będą leżeć zapomniane w kącie jak mi się jednak odechce ćwiczyć kupiłam więc takie z domu mody TESCO na promocji za bodajże 50zł i jestem z nich bardzo zadowolona

Stary 2014-10-17, 10:14   #1546
_agg_
Zakorzenienie

kurde, daleko do tesco, nie mam czasu a poza tym i tak nie mam zamiaru kupować nie wiadomo czego, tylko się w deichmannie rozejrzę nike, czy innych kupować nie będę
Stary 2014-10-17, 10:36   #1547
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
jeśli możesz to będę bardzo wdzięczna. na pewno sobie wtedy wypróbuję
No problem!

Jutro poszukam oksfordow Dzieki dziewczyny za podpowiedz!

Tz kupil sobie xboxa Nie bedzie z nim rozsadnego kontaktu w weekend

Agg ja kupilam sobie fajne buty w Decathlonie, niemal najtansze a sprawuja sie super i sa nie do zdarcia! Chyba 79 zl kosztowaly.
Stary 2014-10-17, 10:38   #1548
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _agg_ Pokaż wiadomość
kurde, daleko do tesco, nie mam czasu a poza tym i tak nie mam zamiaru kupować nie wiadomo czego, tylko się w deichmannie rozejrzę nike, czy innych kupować nie będę
no spoko, właśnie chodziło mi o to że nie warto grubej kasy wydawać na początku

Tata przywiózł mi taaką piękną dynię z ogródka będzie zupa krem
Stary 2014-10-17, 10:52   #1549
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a Wy po ile godzin śpicie? dla mnie optymalnie byłoby chyba tak 7-8h dziennie
Dla mnie też, kiedy się wyśpię. Wczoraj osłabłam, położyłam się po dziecku na drzemkę i tak spaliśmy do 20 od 17.15. O 20 kolacja, kąpanie i dziecko znowu śpi. Ja trochę pooglądałam telewizję. O 2 pobudka i koniec spania.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
daj przepis!
a u mnie 'robi się' leczo. tak pachnie, że mam ochotę zanurkować w garnku.

z innej beczki: co używacie do mycia twarzy?

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

GOL!
Leczo mniam mniam.
Ja do mycia twarzy używam coś taniego z biedronki, do oczyszczania żel micelarny.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 10:54   #1550
ParoleParole
Zakorzenienie

Dzień dobry,

U mnie dzisiaj mgliście.

Mam pare spraw do załatwienia a najchetniej zostałabym w łóżku.
Stary 2014-10-17, 11:05   #1551
_agg_
Zakorzenienie

Cytat:

Agg ja kupilam sobie fajne buty w Decathlonie, niemal najtansze a sprawuja sie super i sa nie do zdarcia! Chyba 79 zl kosztowaly.
zazdro!!

Cytat:
no spoko, właśnie chodziło mi o to że nie warto grubej kasy wydawać na początku
Dzięki dziewczyny za wskazówki. Jak nie znajdę nic w deichmannie, to pojadę w weekend w poszukiwaniu butów w tesco i decathlonie, bo akurat są w 1 CH razem ale coś czuję, że kupię w deichmannie, bo tam widziałam takie koralowe
Stary 2014-10-17, 11:17   #1552
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:

Melduje, ze nowa praca jest super! Jedyne czego mi potrzeba to nowe wygodne buty (polecicie jakies? zadne baleriny/sandaly nie moga byc) Nie ma problemu z ustaleniem grafiku pod moje sesje zdjeciowe i prace w galerii, szefowa jest super i ogolnie wszyscy pracownicy sa swietni! Wczoraj bylam w pracy 13 h (w dwoch pracach), dzis juz normalnie 7 Muffiny sa prze-py-szne, powoli ograniam ich nazwy i skladniki - a jest ich 32 rodzaje

Mamy fajny system - zamiast numeru stolika klient dostaje plastikowa spora figurke zwierzecia. I pozniej zasmiewamy sie - my i klienci - Latte dla hipopotama, dinozaura, rekina, tygrysa

Weszlam tez dzis do malego jubilera niedaleko domu (zapytac czy naprawiaja bizuterie) i - na swoje nieszczescie - odkrylam genialny sklepik! Raaaany, jakie maja piekne cudenka juz wiem o co prosic na gwiazdke hehe! maja przesliczne kolczyki i naszyjniki, bede musiala sie niezle powstrzymywac zeby nie przepuszczac tam zbyt duzo kasy
to super że praca się podoba!

Cytat:

Dziewczyny jakie plany na weekend? u mnie pranie & leniuchowanie
ja dzisiaj wolne a weekend w pracy

Cytat:

my mamy PS3
i jakoś Tż nie gra często moze to z naszego braku czasu a w sumie wiosną/latem tak się nie gra dużo :P
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 12:44   #1553
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Mój jak sobie kupił 2 lata temu to przepadł na trochę teraz też mu się czasem zdarza jak jakaś gra wyjdzie nowa

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 13:14   #1554
201604250957
Konto usunięte

Dziewczyny czy u Was dziś też tak wyjątkowo niekorzystna aura? u mnie szaro, buro, deszczowo i mgliście do tego ziewam tak, że chyba zaraz zrobią mi się zajady
Stary 2014-10-17, 13:33   #1555
Arya90
Zakorzenienie

u mnie pochmurno. gorzej w sumie było wczoraj, bo właśnie mgliście

6cs
Stary 2014-10-17, 13:38   #1556
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Ja w miare dzisiaj zyje, moze to zasluga guarany I magnezu, ktory staram sie wcinac w jedzeniu, a do tego tabletki lykam

Od 4 dni spozywam olej lniany, pierwszego dnia mnie wykrzywilo, przez nastepne 3 dni moczylam w nim pieczywo. Musze sprobowac dodac do sera bialego, moze tak bedzie zjadliwy.
Polubilam sie takze z kaszka kukurydziana. Nie wiem czemu na jednym blogu ktos pisal, ze to nie dla osob na diecie. Przeciez o ile nie nawali sie cukru ma malo kcal i nizszy ig niz wiele innych rzeczy

rise: teraz sie zastanawiam czy tak u mnie cieplo czy mnie jest tak cieplo, wczoraj wieczorem wracalam ze spotkania z kolezanka to szlam w bluzce kurtka w reku. Ale patrzac po ludziach to chyba tylko mnie jednak tak cieplo
Ostatnio chodzilam tez w jakies dni za dnia z golymi nogami.
Nie wiem czy mam jakies wypas dobre krazenie czy jakas tajemnicza chorobe

A dla mnie wazniejsze jeszcze od wychodnego sa chwile sam na sam, ja z tych co by umarli gdyby 24/7 nie mieli czasu tylko dla siebie. A czasem to duzo mi go trzeba
Czasami mam takie pojedyncze dni, ze mam ochote wstapic do zakonu z nakazem milczenia

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 13:43   #1557
201604250957
Konto usunięte

Kobietasukcesu kaszka kukrydziana ma indeks glikemiczny 70 więc wysoki, pewnie dlatego nie jest polecana dla osób na diecie
Stary 2014-10-17, 14:10   #1558
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Racja.
Hmm cos pomieszalam.
Ale na jakiejs stronie pisze, ze chleb pszenny ma tez 70. A jednak po kanapce z pszenno-zytniego jestem szybciej glodna niz po tym. Moze kwestia blonnika, nie wiem.
A spaghetti pszenne gotowane 10 min - 44.

Wiec szybkosc glodu vs ig jakos u mnie nie do konca sie sprawdzaja. Po owsiance (ktora tez podobno syci na dlugo) tez dosc szybko bylam glodna.

--
Na szczescie posprzatane. Zostala mi zmiana poscieli, jedno pranie nieduze i prasowanie.
Oplacalo sie wczoraj biegac z mopem o 23

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 14:18   #1559
Miss Saeki
Zakorzenienie

Święto!!!!

Mój TŻ ma dziś wolne (musiał porobić trochę badań) a potem... pojechał po moją mamę do pracy, pomógł jej zrobić zakupy i teraz zabrał ją do nas i robią razem nalesniki!

Generalnie coś ostatnio to bardziej narzeka na swoją mamę niż teściową
Stary 2014-10-17, 14:34   #1560
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Racja.
Hmm cos pomieszalam.
Ale na jakiejs stronie pisze, ze chleb pszenny ma tez 70. A jednak po kanapce z pszenno-zytniego jestem szybciej glodna niz po tym. Moze kwestia blonnika, nie wiem.
A spaghetti pszenne gotowane 10 min - 44.
spaghetti jako jedyny makaron ma niski indeks glikemiczny ponieważ przy produkcji jest poddawany obróbce termicznej w wysokiej temperaturze i pokrywa się specjalną warstwą ochronną, która spowalnia proces uwalniania się skrobi i dlatego jest polecany przez Montignaca na diecie generalnie polecam jego książkę "Jeść aby schudnąć" bo to prawdziwa kopalnia wiedzy nie tylko na temat jego metody ale ogólnie zdrowego odżywiania
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości