|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
U mnie mniej więcej też w grudniu zaczną się te częstsze wizyty. Według tego, przyszła i następna wizyta w odstępie 4 tyg, a w połowie grudnia już będzie ta pierwsza po 2 tyg.
#1532 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasia myślę ze tym.razem zapisze...bo jak będę pierwsza to chyba polozna nie wyjdzie zanim wyjde od gina 😉 a najlepiej to niech mi ze 3 do przodu zapisze😉 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1534 |
Raczkowanie
|
Moja ginka na nfz jak byłam w połowie października następną wizytę wyznaczyła mi za 3 tygodnie , czyli już częściej . Ciekawe jak wyznaczy mi lekarz do którego chodzę prywatnie
#1535 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1536 |
Zakorzenienie
|
Ania jogurt 😃
|
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1538 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1539 |
Zakorzenienie
|
![]() Jak ja byłam mała, to zawsze chciałam, żeby mama mi papinek zrobiła. Nie wiem jaką to ma fachową nazwę i czy w ogóle taką ma, ale u mnie w domu zawsze się mówiło na to papinek. Papinek robiła mama mi, moja babcia jej, a mojej babci prababcia... hahaha ![]() A ten papinek się robi tak, że roztapia się na patelni masełko, do tego dodaje się trochę cukru, trochę mąki i trochę mleka - w takich proporcjach jak to się mówi "na oko", żeby nie było za rzadkie. To ma być gęstsze od budyniu. Kiedyś to mojemu tż zrobiłam, to powiedział mi, że smakuje jak niedopieczone ciasto ![]() Ale to bomba kaloryczna i mega sycące. |
![]() ![]() |
![]() |
#1540 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
![]() niestety Pola i TZ chyba maja jelitowke wiec czekam tylko az mnie zlapie ![]() Ja na pewno do konca roku mam 1 na miesiac wizyte. W poprzedniej ciazy co 3 tygodnie mialam dopiero po 28 tygodniu chyba |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1541 |
Zakorzenienie
|
Normalnie ja to mam szczęście, nie dość, że nie chciało mi się myć włosów, to jeszcze mi się prysznic zepsuł. Tzn. "wąż" w prysznicu się zepsuł i działa tylko deszczówka i boczne masażerki.
![]() Myłam włosy pod deszczówką stojąc przed prysznicem i zachlapałam pół mojej łazienki. ![]() A mój tż się śmieje, że mogłam już całkiem pod prychol wejść i umyć tak włosy. Tylko, że ja nie potrafię myć włosów jak biorę prysznic - mam wrażenie, że się utopię ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1542 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na drugi łosoś i dziki ryż i brokuł na parze + surówka z czerwonej kapusty od mamy z ogrodka - bombia witaminowa ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ciąży z Lilka i Mikołajem to caly czas miałam co 2 tyg...meczace to bylo...a pod koniec co tydzień...a na samym końcu miałam tak ze w czwartek wizyta, potem we wtorek a w środę mi kazał do szpitala przyjść.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1544 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecie spi juz 3h wymecozne pewnie biegunka ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
Ja to na poczatku to moglabym chodzic co tydzien na wizyte ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() oj to u Was chorowicie niedobrze ![]()
![]() |
#1546 | |
Wtajemniczenie
|
Wyszłam na 2 godzinki na spacer i już 3 strony musiałam nadrabiać
![]() Do takich facetów o których tu wspominacie to brak słów po prostu, ale ja też tak myślę,że człowiek taki musiał być, tylko zakochana kobieta tego nie dostrzegała po prostu.. Co do ślubu ze względu na dziecko, to też nigdy nie kumam po co? Tylko dlatego że dziecko w drodze? Nawet jak się nie układa? Nigdy tego nie popierałam, bo żaden papierek nie zmieni tego co jest między dwójką osób.. Ja ze swoim TŻ wzięłam ślub po 10 latach bycia razem, a już 3 lata przed ślubem staraliśmy się o dziecko i wcale nie przejmowałabym się tym, jeśli zostalibyśmy rodzicami nie będąc małżeństwem.. Cytat:
![]() Ja raz też zrobiłam badanie źle pobierając mocz i wyszły mi liczne bakterie, a przy powtórce już nic. Ja od początku mam wizyty tak co 3-4 tygodnie.
![]() |
#1547 |
Wtajemniczenie
|
Mój TŻ się naśmiewa z mojego kalafiora ciążowego
![]() ![]() ![]()
15.09.2013 ![]() 24.09.2014 ![]() ![]() 18.04.2015 ![]() ![]() 06.06.2015 ![]() 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała ![]() 14.12.2016 ![]() 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1548 |
Zakorzenienie
|
Nie miałam żadnych problemów w ciąży...kazda tam tak miała wizyty...w ciąży z Mikołajem mi to nie przeszkadzało, z Lilka juz tak bo Mikolaj musial z kims zostac...a teraz tez muszę kombinować...kolejna wizyte będę miała to będzie M tak ze albo pojedziemy razem i poczekają na mnie albo pojadę sama mks...chociaż raz ludzka godzina wizyty...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak w temacie dentysty - kontrolujecie swoje ząbki w ciąży? Bo ja wstyd się przyznać, ale jeszcze ani razu nie byłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1550 |
Zakorzenienie
|
Ania ja tez nie bylam...z Mikołajem muszę iść więc i sobie zrobię przegląd 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
#1551 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jak jest prawidłowo pobrany? ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1552 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio wzięłam sobie książkę co by poczytać jak będę u gina czekać...i co? Przeczytałam 11 stron bo jakiś facet byl bardzo chętny na rozmowę ze mną...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1553 |
Zakorzenienie
|
Ja to jestem jakaś taka niezorganizowana w ciąży, że masakra. Zawsze wszystko zaplanowane, dopięte na ostatni guzik... a teraz takie kluchy się ze mnie zrobiły, że tylko płaszczę duupsko i nic mi się nie chce.
I w sumie sama nie wiem, czemu do dentysty się nie umówiłam ![]() Nawet raz się uparłam na plombowanie 8ki bez znieczulenia. Dentysta miał obawy, ale powiedziałam mu, że jak drgnę to może mnie znieczulić... ale nawet nie drgnęłam a dziura okazała się wielgachna jak rozwiercił. ![]() ![]() A Wy jak robicie ząbki? Mój tż zawsze musi mieć końskie dawki znieczulenia hahaha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1554 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to znieczulenie tylko do wyrywania czy kanałowego...normalne plombowanie to na żywca 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
#1555 | ||
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() ![]() A moja Hania wczoraj tak kopała wieczorem, ze Wam mowie, co za cudne uczucie ![]() ![]() Zapytał mnie, czy zdaje sobie sprawe, ze nosze w brzuszku człowieczka, dla którego bede całym swiatem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja nie znam tego uczucia - nie mam jeszcze w zebach ani jednej plomby ![]() ![]()
![]() |
#1556 |
Zakorzenienie
|
Mój Patryś jak M byl w domu to kilka razy mu sie zdarzyło tak kopnąć ze poczuł 😊 ale chyba lepsza rozrywka jest narabianie mi po pęcherzu...
Fajne uczucie jest jakDzidzia w brzuszku ma czkawkę 😊 Lilka miała raz, dzień przed porodem 😊 Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2015-10-30 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do ząbków - to wow !!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1559 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ten profesorek zachęcał do stymulowania dziecka taką zabawą, żeby postukać do brzuszka (tak delikatnie 2 palcami ugnieść brzuszek) mówiąc przy tym kopnij, kopnij. I jak maluszek odpowie, to powtórzyć. Ale jakoś tak sama nie wiem, co o tym myśleć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.