Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku! - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-30, 12:54   #1531
Hermi1989
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
tak myślałam czyli od mniej więcej grudnia
U mnie mniej więcej też w grudniu zaczną się te częstsze wizyty. Według tego, przyszła i następna wizyta w odstępie 4 tyg, a w połowie grudnia już będzie ta pierwsza po 2 tyg.
Hermi1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 12:57   #1532
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
hmmmm z 50 coś takiego

kocie umarłabym

Kaaasi dobrze ze wyniki poprawiły sie ja wizyty mialam co 4 tyg a teraz już zaczęła mówic ze moze byc i za 3 więc róznie pewnie.

U mnie dziś naleśniki z jagodami
Dzieciaku a Ty coś na to odpowiedziałaś? na weekend w stolicy zostajesz?
Cytat:
Napisane przez Hermi1989 Pokaż wiadomość
Bije mi coś dzisiaj na dekiel. Przypomniała mi się ta parodia piosenki o pomidorowej. Głupawkowy piątek mam. Niezły budyń .
mi też od wczoraj się tak kojarzyć
Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
U mnie to pewnie cały czas beda co 4 jak zawsze problemy z terminami...
powiedz do swojego tak: Panie Doktorze ile ja przez to umówienie się na wizytę nerwów muszę zjeść a to przecież w moim stanie nie wskazane może by tak zapisać mnie od razu na następny raz?

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 13:00   #1533
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieciaku a Ty coś na to odpowiedziałaś? na weekend w stolicy zostajesz?

mi też od wczoraj się tak kojarzyć

powiedz do swojego tak: Panie Doktorze ile ja przez to umówienie się na wizytę nerwów muszę zjeść a to przecież w moim stanie nie wskazane może by tak zapisać mnie od razu na następny raz?

Kasia myślę ze tym.razem zapisze...bo jak będę pierwsza to chyba polozna nie wyjdzie zanim wyjde od gina 😉 a najlepiej to niech mi ze 3 do przodu zapisze😉
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 13:19   #1534
for_you_for_me
Raczkowanie

Cytat:

Mamusie czy już Wasze wizyty zrobiły się częstsze jak do tej pory miałyście mniej więcej raz na miesiąc czy jeszcze tak samo ? to chyba częściej dopiero w 3 trymestrze ?
Moja ginka na nfz jak byłam w połowie października następną wizytę wyznaczyła mi za 3 tygodnie , czyli już częściej . Ciekawe jak wyznaczy mi lekarz do którego chodzę prywatnie
Stary 2015-10-30, 13:42   #1535
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia a u mnie rosół z wczoraj 😉

A dzieci przyszly do kuchni ze chca "dadult"...wiec taki obiad byl 😉
A co to?
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 13:43   #1536
agaczilla21
Zakorzenienie

Ania jogurt 😃
Stary 2015-10-30, 13:43   #1537
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
tak myślałam czyli od mniej więcej grudnia
Aninis już wiem po wyniki idziesz
Tak po wyniki i do sklepu po jakąś zachciewajkę, bo wyjadłam mój zapas zachciewajek i teraz tak się snuję od szafki do lodówki ze zmierzłą miną
Stary 2015-10-30, 13:45   #1538
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny powtórzyłam mocz wszytko ok musiałam źle pobrać stąd to białko ufff ulżyło
Super ja nie wiem co my jakies jestesmy nie teges ze co chwila ktoras zle mocz pobiera grunt ze jest ok
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 13:48   #1539
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Ania jogurt 😃

Jak ja byłam mała, to zawsze chciałam, żeby mama mi papinek zrobiła. Nie wiem jaką to ma fachową nazwę i czy w ogóle taką ma, ale u mnie w domu zawsze się mówiło na to papinek. Papinek robiła mama mi, moja babcia jej, a mojej babci prababcia... hahaha

A ten papinek się robi tak, że roztapia się na patelni masełko, do tego dodaje się trochę cukru, trochę mąki i trochę mleka - w takich proporcjach jak to się mówi "na oko", żeby nie było za rzadkie. To ma być gęstsze od budyniu.
Kiedyś to mojemu tż zrobiłam, to powiedział mi, że smakuje jak niedopieczone ciasto
Ale to bomba kaloryczna i mega sycące.
Stary 2015-10-30, 13:50   #1540
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
wiesz co, moja jak się urodziła to była strasznie rozdarta, nawet zbadać ją mieli problem, bo ja na stole, a ona uspokojała się przy mnie Tak czy inaczej, zabrali ją do tż i jak się tylko do niej odezwał to była właśnie taka cisza i nasłuchiwanie I w sumie w domu na szczekanie psów teściów tak samo reagowała, ale dzwonek do drzwi ją nie ruszał.

Ja bym nie dała rady z takim mężem....
Pamietam jak si emoja urodzila to tez ryk na cala okolice od razu po tym jak wyskoczyla, a kiedy kladli na klacie i zaczynalam mowic to cisza. Jak makiem zasial. Potem ja wzieli na chwile i znowu wycie, polozyli i znowu cisza i nasluchiwanie. Niesamowite te dzieci

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:

ja jak dziś zdrówko?

ile to człowiek nerwów użyje przez źle pobrany mocz a niby jak zawsze robiłam masakra teraz czekam na wizytę do poniedziałku
Mamusie czy już Wasze wizyty zrobiły się częstsze jak do tej pory miałyście mniej więcej raz na miesiąc czy jeszcze tak samo ? to chyba częściej dopiero w 3 trymestrze ?
rewelacyjnie
niestety Pola i TZ chyba maja jelitowke wiec czekam tylko az mnie zlapie

Ja na pewno do konca roku mam 1 na miesiac wizyte. W poprzedniej ciazy co 3 tygodnie mialam dopiero po 28 tygodniu chyba
Stary 2015-10-30, 13:52   #1541
Aninis
Zakorzenienie

Normalnie ja to mam szczęście, nie dość, że nie chciało mi się myć włosów, to jeszcze mi się prysznic zepsuł. Tzn. "wąż" w prysznicu się zepsuł i działa tylko deszczówka i boczne masażerki.
Myłam włosy pod deszczówką stojąc przed prysznicem i zachlapałam pół mojej łazienki.
A mój tż się śmieje, że mogłam już całkiem pod prychol wejść i umyć tak włosy. Tylko, że ja nie potrafię myć włosów jak biorę prysznic - mam wrażenie, że się utopię i że mi się kręgosłup złamie, tak mnie włosy przeważają do tyłu... chyba mam za długie na takie mycie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-30, 13:55   #1542
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia a u mnie rosół z wczoraj 😉

A dzieci przyszly do kuchni ze chca "dadult"...wiec taki obiad byl 😉
A um nie w koncu zupa z ciecierzycy. Dobra wyszla! pierwszy raz robilam.
A na drugi łosoś i dziki ryż i brokuł na parze + surówka z czerwonej kapusty od mamy z ogrodka - bombia witaminowa

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Po 28 - 30 tc. wizyty powinny być częstsze, co ok. 2 tyg. Chyba że lekarz zaleci inaczej.
Ło matko, co 2 tyg? Ma nadzieje ze jednak troche rzadziej u mojej gin bo nie chce mi sie tam tak czesto jezdzic

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
U mnie mniej więcej też w grudniu zaczną się te częstsze wizyty. Według tego, przyszła i następna wizyta w odstępie 4 tyg, a w połowie grudnia już będzie ta pierwsza po 2 tyg.
Ja mam nastepna 13 list i pozniej 8 grudnia czyli w odstepie 3.5 tyg bo 4 tyg sie nie dalo. Ciekawe jak pozniej bede miec to juz bedzie 30 tygodni z malym hakiem. W sumie to pewnie tez miesiac pozniej bo akurat wypadnie okres swiateczny a wiadomo jak to w swieta
Stary 2015-10-30, 13:56   #1543
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
A um nie w koncu zupa z ciecierzycy. Dobra wyszla! pierwszy raz robilam.
A na drugi łosoś i dziki ryż i brokuł na parze + surówka z czerwonej kapusty od mamy z ogrodka - bombia witaminowa

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Ło matko, co 2 tyg? Ma nadzieje ze jednak troche rzadziej u mojej gin bo nie chce mi sie tam tak czesto jezdzic

Ja w ciąży z Lilka i Mikołajem to caly czas miałam co 2 tyg...meczace to bylo...a pod koniec co tydzień...a na samym końcu miałam tak ze w czwartek wizyta, potem we wtorek a w środę mi kazał do szpitala przyjść....
Stary 2015-10-30, 13:59   #1544
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Normalnie ja to mam szczęście, nie dość, że nie chciało mi się myć włosów, to jeszcze mi się prysznic zepsuł. Tzn. "wąż" w prysznicu się zepsuł i działa tylko deszczówka i boczne masażerki.
Myłam włosy pod deszczówką stojąc przed prysznicem i zachlapałam pół mojej łazienki.
A mój tż się śmieje, że mogłam już całkiem pod prychol wejść i umyć tak włosy. Tylko, że ja nie potrafię myć włosów jak biorę prysznic - mam wrażenie, że się utopię i że mi się kręgosłup złamie, tak mnie włosy przeważają do tyłu... chyba mam za długie na takie mycie.
Nachylasz sie nad wanna i wtedy myjesz? Ja tak teraz nie mge, brzuch mi przeszkadza

Moje dziecie spi juz 3h wymecozne pewnie biegunka Bidok mały. Wieczorem chyba predko spac nie pojdzie. No ale niech spi, zyskuje siły

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Ja w ciąży z Lilka i Mikołajem to caly czas miałam co 2 tyg...meczace to bylo...a pod koniec co tydzień...a na samym końcu miałam tak ze w czwartek wizyta, potem we wtorek a w środę mi kazał do szpitala przyjść....
No rzeczywiscie strasznie czesto. A czemu tak? Zagrozone ciaze?

Ja to na poczatku to moglabym chodzic co tydzien na wizyte Ale teraz jak juz czuje ruchy i jestem spokojniejsza to tak czesto mi sie nie pali bo jednak musze przejechac kawalek.
Stary 2015-10-30, 14:00   #1545
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Super ja nie wiem co my jakies jestesmy nie teges ze co chwila ktoras zle mocz pobiera grunt ze jest ok
chyba chodzi o ten środkowy strumień może mi się wydawało że to już środkowy zaliczyłam już na początku z tym wpadkę a tu połowa ciąży i znowu taka historia dobrze, że człowiek już sam wie że powtórzyć trzeba bo bym dała plamę na wizycie w poniedziałek ale wstyd by był
oj to u Was chorowicie niedobrze

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 14:02   #1546
Mordsith
Wtajemniczenie

Wyszłam na 2 godzinki na spacer i już 3 strony musiałam nadrabiać

Do takich facetów o których tu wspominacie to brak słów po prostu, ale ja też tak myślę,że człowiek taki musiał być, tylko zakochana kobieta tego nie dostrzegała po prostu..

Co do ślubu ze względu na dziecko, to też nigdy nie kumam po co? Tylko dlatego że dziecko w drodze? Nawet jak się nie układa? Nigdy tego nie popierałam, bo żaden papierek nie zmieni tego co jest między dwójką osób.. Ja ze swoim TŻ wzięłam ślub po 10 latach bycia razem, a już 3 lata przed ślubem staraliśmy się o dziecko i wcale nie przejmowałabym się tym, jeśli zostalibyśmy rodzicami nie będąc małżeństwem..

Cytat:
Dziewczyny powtórzyłam mocz wszytko ok musiałam źle pobrać stąd to białko ufff ulżyło
No to super
Ja raz też zrobiłam badanie źle pobierając mocz i wyszły mi liczne bakterie, a przy powtórce już nic.

Cytat:
Ja od początku mam wizyty tak co 3-4 tygodnie.
Mordsith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 14:02   #1547
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Mój TŻ się naśmiewa z mojego kalafiora ciążowego Wczoraj mi przypomina że mu plomba z zęba wypadła. Na co ja mówię że jutro na 1000000% nas umówię a on:" To ten kalafior ma jakąś funkcję pamięci :P " Ale sie uśmiałam 6 listopada mamy wizytę
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 14:03   #1548
agaczilla21
Zakorzenienie

Nie miałam żadnych problemów w ciąży...kazda tam tak miała wizyty...w ciąży z Mikołajem mi to nie przeszkadzało, z Lilka juz tak bo Mikolaj musial z kims zostac...a teraz tez muszę kombinować...kolejna wizyte będę miała to będzie M tak ze albo pojedziemy razem i poczekają na mnie albo pojadę sama mks...chociaż raz ludzka godzina wizyty...
Stary 2015-10-30, 14:06   #1549
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Mój TŻ się naśmiewa z mojego kalafiora ciążowego Wczoraj mi przypomina że mu plomba z zęba wypadła. Na co ja mówię że jutro na 1000000% nas umówię a on:" To ten kalafior ma jakąś funkcję pamięci :P " Ale sie uśmiałam 6 listopada mamy wizytę
dobre, dobre

A tak w temacie dentysty - kontrolujecie swoje ząbki w ciąży? Bo ja wstyd się przyznać, ale jeszcze ani razu nie byłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-30, 14:08   #1550
agaczilla21
Zakorzenienie

Ania ja tez nie bylam...z Mikołajem muszę iść więc i sobie zrobię przegląd 😉
Stary 2015-10-30, 14:12   #1551
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
chyba chodzi o ten środkowy strumień może mi się wydawało że to już środkowy zaliczyłam już na początku z tym wpadkę a tu połowa ciąży i znowu taka historia dobrze, że człowiek już sam wie że powtórzyć trzeba bo bym dała plamę na wizycie w poniedziałek ale wstyd by był
oj to u Was chorowicie niedobrze
ejjj... nie strasz ja nic nie wiem o prawidłowym pobieraniu. Ciekawe co za wynik z moczu dzisiaj odbiorę
A jak jest prawidłowo pobrany?

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Ania ja tez nie bylam...z Mikołajem muszę iść więc i sobie zrobię przegląd 😉
to nie jestem jedyna
Stary 2015-10-30, 14:14   #1552
agaczilla21
Zakorzenienie

Ostatnio wzięłam sobie książkę co by poczytać jak będę u gina czekać...i co? Przeczytałam 11 stron bo jakiś facet byl bardzo chętny na rozmowę ze mną...
Stary 2015-10-30, 14:17   #1553
Aninis
Zakorzenienie

Ja to jestem jakaś taka niezorganizowana w ciąży, że masakra. Zawsze wszystko zaplanowane, dopięte na ostatni guzik... a teraz takie kluchy się ze mnie zrobiły, że tylko płaszczę duupsko i nic mi się nie chce.

I w sumie sama nie wiem, czemu do dentysty się nie umówiłam Zawsze robiłam zęby bez znieczulenia, bo nie cierpię znieczulonej gęby i wolę pocierpieć 5-10 minut na fotelu niż 2 godziny ze znieczuleniem.
Nawet raz się uparłam na plombowanie 8ki bez znieczulenia. Dentysta miał obawy, ale powiedziałam mu, że jak drgnę to może mnie znieczulić... ale nawet nie drgnęłam a dziura okazała się wielgachna jak rozwiercił. Po wszystkim mój tż mnie się pyta, to co nie bolało Cię, że nie chciałaś znieczulenia? A ja mu mówię, że bolało jak cholera ale i tak wolę chwilę się pomęczyć, niż z tym głupim uczuciem i smakiem w buzi po znieczuleniu

A Wy jak robicie ząbki? Mój tż zawsze musi mieć końskie dawki znieczulenia hahaha
Stary 2015-10-30, 14:18   #1554
agaczilla21
Zakorzenienie

Dla mnie to znieczulenie tylko do wyrywania czy kanałowego...normalne plombowanie to na żywca 😉
Stary 2015-10-30, 14:20   #1555
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Nachylasz sie nad wanna i wtedy myjesz? Ja tak teraz nie mge, brzuch mi przeszkadza

Moje dziecie spi juz 3h wymecozne pewnie biegunka Bidok mały. Wieczorem chyba predko spac nie pojdzie. No ale niech spi, zyskuje siły
.
Ojej... Zycze zdrowka Twojej kochanej Poli

A moja Hania wczoraj tak kopała wieczorem, ze Wam mowie, co za cudne uczucie Kopała w kość łonową, ciagle na tyle delikatnie, ze nie bolalo, ale na tyle silnie, ze TŻ juz poczul, byl bardzo szczesliwy
Zapytał mnie, czy zdaje sobie sprawe, ze nosze w brzuszku człowieczka, dla którego bede całym swiatem Ze cokolwiek sie dobrego, czy zlego stanie to pobiegnie do swojej mamy, czyli do MNIE

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Ja to jestem jakaś taka niezorganizowana w ciąży, że masakra. Zawsze wszystko zaplanowane, dopięte na ostatni guzik... a teraz takie kluchy się ze mnie zrobiły, że tylko płaszczę duupsko i nic mi się nie chce.

I w sumie sama nie wiem, czemu do dentysty się nie umówiłam Zawsze robiłam zęby bez znieczulenia, bo nie cierpię znieczulonej gęby i wolę pocierpieć 5-10 minut na fotelu niż 2 godziny ze znieczuleniem.
Nawet raz się uparłam na plombowanie 8ki bez znieczulenia. Dentysta miał obawy, ale powiedziałam mu, że jak drgnę to może mnie znieczulić... ale nawet nie drgnęłam a dziura okazała się wielgachna jak rozwiercił. Po wszystkim mój tż mnie się pyta, to co nie bolało Cię, że nie chciałaś znieczulenia? A ja mu mówię, że bolało jak cholera ale i tak wolę chwilę się pomęczyć, niż z tym głupim uczuciem i smakiem w buzi po znieczuleniu

A Wy jak robicie ząbki? Mój tż zawsze musi mieć końskie dawki znieczulenia hahaha
Rany. Wspolczuje... Ludzie to maja problemy z tymi zebami

Ja nie znam tego uczucia - nie mam jeszcze w zebach ani jednej plomby Oboje rodzice maja naturalnie bardzo silne i proste zeby i odziedziczyłam to po nich.

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 14:21   #1556
agaczilla21
Zakorzenienie

Mój Patryś jak M byl w domu to kilka razy mu sie zdarzyło tak kopnąć ze poczuł 😊 ale chyba lepsza rozrywka jest narabianie mi po pęcherzu...

Fajne uczucie jest jakDzidzia w brzuszku ma czkawkę 😊 Lilka miała raz, dzień przed porodem 😊

Edytowane przez agaczilla21
Czas edycji: 2015-10-30 o 14:25
Stary 2015-10-30, 14:26   #1557
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość

A moja Hania wczoraj tak kopała wieczorem, ze Wam mowie, co za cudne uczucie Kopała w kość łonową, ciagle na tyle delikatnie, ze nie bolalo, ale na tyle silnie, ze TŻ juz poczul, byl bardzo szczesliwy
Zapytał mnie, czy zdaje sobie sprawe, ze nosze w brzuszku człowieczka, dla którego bede całym swiatem Ze cokolwiek sie dobrego, czy zlego stanie to pobiegnie do swojej mamy, czyli do MNIE

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Ja nie znam tego uczucia - nie mam jeszcze w zebach ani jednej plomby Oboje rodzice maja naturalnie bardzo silne i proste zeby i odziedziczyłam to po nich.
I to jest właśnie niesamowite jak tak człowiek się zastanowi nad tym cudem jakim jest nowe życie - to aż dech zapiera z wrażenia

A co do ząbków - to wow !!! zazdroszczę
Stary 2015-10-30, 14:28   #1558
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mordsith Pokaż wiadomość
Wyszłam na 2 godzinki na spacer i już 3 strony musiałam nadrabiać

Do takich facetów o których tu wspominacie to brak słów po prostu, ale ja też tak myślę,że człowiek taki musiał być, tylko zakochana kobieta tego nie dostrzegała po prostu..

Co do ślubu ze względu na dziecko, to też nigdy nie kumam po co? Tylko dlatego że dziecko w drodze? Nawet jak się nie układa? Nigdy tego nie popierałam, bo żaden papierek nie zmieni tego co jest między dwójką osób.. Ja ze swoim TŻ wzięłam ślub po 10 latach bycia razem, a już 3 lata przed ślubem staraliśmy się o dziecko i wcale nie przejmowałabym się tym, jeśli zostalibyśmy rodzicami nie będąc małżeństwem..

No to super
Ja raz też zrobiłam badanie źle pobierając mocz i wyszły mi liczne bakterie, a przy powtórce już nic.

Ja od początku mam wizyty tak co 3-4 tygodnie.
Ja tez tego nie ogarniam. Potem sie konczy jak si ekonczy - klotniami, rozstaniami, rozwodami i dopiero wtedy dzieci cierpia.. Wystarczy zachowac zdrowy rozsadek - rodzice moga miec swietny kontkat oboje z dzieckiem i niezle relacje miedzy sobą nwaet nie bedac malzenstwem
Stary 2015-10-30, 14:28   #1559
Mordsith
Wtajemniczenie

Cytat:
dobre, dobre

A tak w temacie dentysty - kontrolujecie swoje ząbki w ciąży? Bo ja wstyd się przyznać, ale jeszcze ani razu nie byłam
Ja też jeszcze w ciąży nie byłam ani razu torba:

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość

Ale pięknie Ci TŻ powiedział Ale rzeczywiście mi na samą myśl o takim małym człowieczku, który powstał z naszej miłości i będzie kompletnie zależny od nas... ehh aż mi się ciepło na sercu robi
Mordsith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 14:31   #1560
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Patryś jak M byl w domu to kilka razy mu sie zdarzyło tak kopnąć ze poczuł 😊 ale chyba lepsza rozrywka jest narabianie mi po pęcherzu...

Fajne uczucie jest jakDzidzia w brzuszku ma czkawkę 😊 Lilka miała raz, dzień przed porodem 😊
Jak czytałam ten artykuł o profesorku, który bada zachowanie dzieci w łonie matki, to wyczytałam w nim też takie informacje, że dziecko strasznie lubi jak się kładzie rękę na brzuszku, że podobno to czuje.
I ten profesorek zachęcał do stymulowania dziecka taką zabawą, żeby postukać do brzuszka (tak delikatnie 2 palcami ugnieść brzuszek) mówiąc przy tym kopnij, kopnij. I jak maluszek odpowie, to powtórzyć.
Ale jakoś tak sama nie wiem, co o tym myśleć.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości