|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Cytat:
![]() ![]() Jak pół roku po ślubie endokrynolog prowadził mi agresywniejsze leczenie tarczycy i miałam bezwzględny zakaz picia alkoholu, to od wuja TŻ chyba z tuzin razy usłyszałam, że "no w końcu możesz się przyznać, że w ciąży jesteś" itp. teksty. Chyba też ciężko było mu zrozumieć, że ktoś może nie chcieć wypić.
![]() |
#1502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój tż czasem coś powie w podobnym tonie, kiedyś mu mówię, że kot przecież on, a ten do mnie, że wykastrowany to co ona tam wie o mężczyznach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a - nie chciała widzieć b - było jej tak wygodnie Tak samo z tą znajomą z pracy, o której Wam pisałam, że zrobiła sobie operację powiększenia biustu i ostatecznie rozwiodła z mężem, który ją zdradzał. Dziewczyna dużo opowiadała w pracy o swoim życiu prywatnym... miała taką potrzebę, żeby się wyżalić i tyle. Kiedyś jej zapytałam: o ilu kochankach męża wiesz? A ona mi odpowiada, że już się pogubiła w liczeniu i przestała liczyć przy 20 tej którejś. ![]() Przy czym - z jedną laską nakryła go w hotelu... no prawie ![]() ![]() Babka z recepcji nie wiedziała, co ma robić... ale zadzwoniła. Mąż znajomej w 2 minuty był na dole, a ta mu tylko powiedziała, że od dzisiaj będą rozmawiali przez prawnika. Ale wiecie, co było najgorsze, że jej mąż nie zadał sobie nawet trudu, żeby się zakamuflować jakoś. Pojechał w biały dzień do hotelu w tym samym mieście, w którym mieszkają. ![]() Zapytałam też znajomą, czy on się tak zmienił, czy zawsze był taki pies na baby i do myślenia dało mi to, co ona odpowiedziała. A mianowicie, że jak go poznała, to była taka zakochana, że świata poza nim nie widziała i nic do niej nie docierało, ale teraz jak tak spokojnie spogląda w przeszłość, to widzi, że on był taki zawsze, tylko ona nie dopuszczała tego do świadomości. Więc jak widać coś w tym jest z tego co mówi mój tż... a jakby nie było ma męski punkt widzenia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Rozeznanie
|
Zgadza się, ja mam leginsy typowo ciążowe i spokojnie wejdę w nie jeszcze w 9 m-cu, bo są tak rozciągliwe. Ale muszę przyznać, że ze spodniami nieco udającymi leginsy z happy mum się nie porównują, te to są o niebo lepsze.
#1505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1506 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1507 | |
Zakorzenienie
|
A tak a propos tego czytania dziecku w brzuszku, czy puszczania muzyki. Czytałam jakiś czas temu taki artykuł jakiegoś tam profesora, który bada zachowanie dzieci w łonie matki. I ten profesorek zrobił jakieś badania, że dziecko niby po urodzeniu rozpoznaje bajkę, którą mama mu ciągle w ciąży czytała - podobno 13 na 16 niemowląt (o ile dobrze zapamiętałam) reagowało na znajoma bajkę intensywniejszym ssaniem smoczka.
![]() A w temacie muzyki i innych dźwięków profesorek pisał, że dziecko boi się nowych, obcych dźwięków... a te znane jak szczekanie psa, dzwonek do drzwi, głosy rodziców, powtarzającą się piosenkę - odbiera z przyjemnością. Podobno przy znanych dźwiękach jest ruchliwe, a jak słyszy coś po raz pierwszy to zamiera w bezruchu i nasłuchuje. Moje bobo ma najwidoczniej gdzieś badania profesorka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja tam mam konserwatywne poglądy w temacie zdrady i takie tam, ale zawsze staram się zrozumieć sposób myślenia innej osoby... chociaż tą postawę nie ogarniam do tej pory, bo ja chyba wolałabym już sobie wibrator kupić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1508 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1509 |
Zakorzenienie
|
ale ale... myślenie faceta haha Ten co ją zdradzał z ponad 20 laskami, a jak ona zrobiła sobie operację biustu (jeszcze jako mężatka), to się oburzył, że dla kogo to, pewnie masz jakiegoś fagasa na boku.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co, moja jak się urodziła to była strasznie rozdarta, nawet zbadać ją mieli problem, bo ja na stole, a ona uspokojała się przy mnie ![]() ![]() Ja bym nie dała rady z takim mężem.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1511 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój szwagier miał taką przygodę z poprzednią dziewczyną. Z obecną jest już jakoś 7, czy 8 lat. Z poprzednią spotykał się też ładnych parę lat, bo zaczęli chodzić ze sobą za szczeniaka w wieku 15-16 lat. I poprzednia laska mu taki numer wycięła, że poznała rozwodnika (Polaka mieszkającego w UK) przez pół roku nawijała z tamtym z UK, kilka razy się spotkali (było też oczywiście figo-fago), a ze szwagrem zerwała dopiero wtedy jak tamten jej bilet do UK kupił, czyli była pewna, że już jej się nie wywinie. A mojego szwagra trzymała za pewne w rezerwie, jakby przypadkiem zaciążyła, bo szwagier by się z nią od kopa ożenił, myśląc, że to jego dziecko. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie dziwią dziewczyny, które sobie biust robią "dla męża" czy "poprawy życia seksualnego"... w jakimś programie taką widziałam... długi staż, dzieci już nastoletnie i "nie układa nam się pożycie, myślę, że jak zrobię sobie biust to mąż bardziej się mną zainteresuje". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1514 | |
Zadomowienie
|
A tak wogole to dzień dobry
![]() Ja dziś w dobrym humorze byłam u fryzjera odświeżyć kolor i podciąć wróciłam i czekała na mnie paczka z kombinezonem, który wylicytowalam na allegro i okazał się bardzo fajny a pani mi gadżety durzucila z 10 czapek 10 par skarpetek itp ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]() |
#1515 |
Zakorzenienie
|
A co do wrednych matek. W naszym kraju trzeba być naprawdę wyrodną s..ką, żeby sąd przyznał prawa rodzicielskie ojcu dziecka.
Mam w pracy jednego samotnego ojca - matce odebrali prawa rodzicielskie, ale nie wiem dokładnie o co tam poszło. A raz mi szczęka opadła i to dosłownie. Ta dziewucha już nie pracuje, bo zwiała za granicę, ale przypadek ciekawy. 3 córki zgłoszone w pracy do ubezpieczenia... będę wredna, ale napiszę to - każda z innym ojcem, bo każda inne nazwisko. I któregoś pięknego dnia przychodzi mi zajęcie komornicze dla tej pracownicy na ponad 100 tys. złotych - zajęcie alimentacyjne. Więc ja zgłupiałam, że jak to - to ona nie wychowuje tych dzieci? Bo skoro ma zaległe alimenty, to na pewno nie ma dzieci przy sobie. Patrząc na kwotę bieżących alimentów i na kwotę zaległości przeliczyłam sobie tak pi razy drzwi, że ona już ponad 10 lat musi nie płacić. Przedzwoniłam do pracownicy, żeby ją poinformować, że od tego miesiąca będziemy jej potrącać 60% wynagrodzenia, bo przyszło zajęcie i żeby nie była zdziwiona, a ona mi odpowiada z nerwem, no coś ty, ale się teraz wk...wiłam, ten gówniarz specjalnie pewnie poszedł się dalej uczyć, żebym musiała płacić. Ja do niej, o czym Ty mówisz, a ona na to - no mój syn, skończył właśnie 18 lat i myślałam, że pójdzie do pracy, a on specjalnie na złość mi pewnie poszedł dalej do szkoły. ![]() Szczęka, ręce i dosłownie majtki mi opadły jak to usłyszałam. A finał był taki, że po 2 miesiącach laska zwiała za granicę, żeby nie płacić alimentów. Co zrobiła ze swoimi 3 córkami ? - nie mam pojęcia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam dziewczynę, 2 małych dzieci, z mężem są od szkoły średniej. I kiedyś uznała, że ona nie wie jak to jest z innym i musi spróbować. Po spróbowaniu stwierdziła, że mąż jednak lepszy, ma nadzieję, ze mąż się nie dowie..... ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Aninis co Ty nie powiesz, przecież to tylko faceci się uchylają od płacenia ![]() Ja współczują tym dzieciom jak sobie rodzice przypominają, że obowiązek alimentacyjny działa w dwie strony.... i nagle po 40 latach znajduje się tatuś lub mamusia.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ta znajoma z pracy, o której pisałam zrobiła sobie biust, to taka druga kumpela z pracy strasznie się dziwiła... że kurczę, jaka ona głupia, tyle kasy, ryzyko, ból, a przecież podoba się facetom nawet z małym biustem, bo widzimy jak się za nią oglądają i że przecież nawet taka jest bardzo atrakcyjna. A ja starałam się wytłumaczyć - że to jak ona wygląda bez biustonosza, to my nie wiemy. A może faktycznie ma 2 kawałki zwiotczałej wiszącej skóry, jak to kiedyś powiedziała - i jest to dla niej prawdziwa tragedia. Że w ubraniu wygląda sexi, ale nie odważy się rozebrać przed jakimkolwiek facetem, którego dopiero co pozna. Ona przez długi czas tolerowała zdrady męża, bo uważała, że to przez jej biust on szuka atrakcji, gdzie indziej. Więc w tym przypadku zrobienie biustu dla samej siebie, aby poczuć się lepiej, pozbyć kompleksów, zakończyć toksyczne małżeństwo i "wyjść" do ludzi - uważam za dobrą rzecz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1518 |
Zakorzenienie
|
A swoją drogą to jeżeli dziewczyna nie zarabiała 50k miesięcznie, to nie rozumiem jak mogło dojść do 100k zadłużenia i to w momencie, gdy podjeła legalną pracę. To powinno nieomal z automatu iść....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś wygrałam aukcję ze spodniami-25zł z przesyłką, oby były ok ![]() A do fryzjera się zbieram i zebrać nie mogę ![]()
![]() |
#1520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że faktycznie dorobiła się dzieciaka i ożeniła z tym z UK, więc dopięła swego. Dla mnie to też śmieszne, ale tacy ludzie niestety żyją wśród nas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | ||
Zakorzenienie
|
nie mogę się doczekać dyskusji z moim łobuzem
![]() ![]() Cytat:
![]() a Tusia pyskuje? ![]() ![]() Cytat:
![]() ja jak dziś zdrówko? ![]() ile to człowiek nerwów użyje przez źle pobrany mocz a niby jak zawsze robiłam masakra ![]() ![]() Mamusie czy już Wasze wizyty zrobiły się częstsze jak do tej pory miałyście mniej więcej raz na miesiąc czy jeszcze tak samo ? ![]() ![]()
![]() |
#1522 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zajęcie przyszło, po około 4 miesiącach pracy u nas, więc namierzyli ją szybko. Akurat ja jej nie zatrudniałam, więc nie wiedziałam nic o jej wcześniejszym doświadczeniu (to była osoba z polecenia innej pracownicy i kierownik działu, w którym pracowała sam przeprowadził z nią rozmowę i zdecydował się ją zatrudnić - z racji, że było to stanowisko robotnicze, to dopuszczałam takie postępowanie i nie mieszałam się do zatrudnienia). Ale jak przeanalizowałam sobie jej akta osobowe, to okazało się, że ona ma lukę w świadectwach pracy - około 12 letnią, a w kwestionariuszu wpisała sobie pracę w tym okresie w kilku zakładach z dopiskiem "na czarno", albo "za granicą". Więc dlatego jej wcześniej nie złapali, bo cały czas się ślizgała na nielegalnych zatrudnieniach i stąd też takie zaległości. Poza tym z racji tego, że była nieuchwytna (brak stałego zameldowania)- sąd, który zasądził alimenty na syna w takiej a takiej kwocie, nie miał informacji, że w jej życiu pojawiły się kolejne 3 dzieci. Wtedy na pewno zmniejszyliby jej kwotę na najstarszego syna. A tak po tylu latach niepłacenia zasądzonej kwoty zrobiła się gigantyczna kwota ponad 100 tys. ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- figa84 i wierz mi, że zdziwiłabyś się jakbyś zobaczyła jak rosną odsetki przy takich zadłużeniach. ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- ech muszę się ogarnąć do wyjścia jakoś a jestem w totalnej rozsypce i nie chce mi się strasznie myć włosów... a niestety muszę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1523 |
Zakorzenienie
|
U mnie między pierwsza a druga wizyta bylo 2 miesiące, potem 4ipol tyg, teraz ma byc 4 a potem zobaczymy...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1524 |
Zakorzenienie
|
Aninis a gdzie musisz iść ?
![]() aga to moja następną przewiduję za miesiąc i dobrze ![]() dziś u mnie pomidorowa ![]()
#1525 |
Zakorzenienie
|
Kasia a u mnie rosół z wczoraj 😉
A dzieci przyszly do kuchni ze chca "dadult"...wiec taki obiad byl 😉 Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2015-10-30 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1526 |
Rozeznanie
|
Po 28 - 30 tc. wizyty powinny być częstsze, co ok. 2 tyg. Chyba że lekarz zaleci inaczej.
#1527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aninis już wiem po wyniki idziesz ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1528 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kaaasi dobrze ze wyniki poprawiły sie ![]() ![]() U mnie dziś naleśniki z jagodami ![]()
![]() |
#1529 |
Rozeznanie
|
Bije mi coś dzisiaj na dekiel. Przypomniała mi się ta parodia piosenki o pomidorowej. Głupawkowy piątek mam. Niezły budyń
![]()
#1530 |
Zakorzenienie
|
U mnie to pewnie cały czas beda co 4 jak zawsze problemy z terminami...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.