|
|
#1531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
Wszystko jest ważniejsze TŻ miał obrączkę z odrobiną luzu kupioną, bo ma kostki dość sporo grubsze pomimo szczupłych palców, a i tak mu ciasna Dzisiaj ciut mniej ![]() Dziękuję Cytat:
Na większą imprezę bym się nie pisała, bo też jestem rozleniowiona ![]() Jako żona dobrze ogólnie rzecz biorąc, jako, że wszyscy wkoło i tak pochajtani, to notorycznie nam się zdarzało mówić do siebie żono/mężu, więc to była formalność Tylko mąż mi się zboczony zrobił, żona go jeszcze bardziej kręci i mamy konflikt interesów z tym moim bębnem Mnie ominie dylemat jak się zwracać do teściów, bo moja teściowa (ponoć złota kobieta) zmarła jak TŻ miał niecałe 10 lat, a jego kochany tatuś nie usłyszy ode mnie nic innego jak proszę pana, bo kontakty mamy co najmniej żadne. Nawet zawiadomienia szanownemu panu nie wysyłaliśmy . Ogólnie książkę by można napisać na ten temat ![]() TŻ właśnie śpiewa z łazienki "żono moja, serce moje" |
||
|
|
|
#1532 |
|
Raczkowanie
|
Swiniaczku, wszystkiego najlepszego! Fajnie byc zona swojego meza
Co do sukienek, to ja w niektore sie nie mieszcze, a ulubionej, w ktora sie mieszcze i tak nie zaloze, bo ja nosi sie bez stanika, a teraz moje cycki sa nawet pod pachami...Trzeba bedzie pojsc na zakupy 😉 Tz gadzeta nawet tak bardzo nie spalil, ale okolice okolo gadzetowe tak-i to bardzo. Na wlasne zyczenie bedzie mial male sado-maso przez dwa dni, buhahaha. O kolejnym dziecku nie powiem, bo jeszcze bedzie chcial sprawdzic Gdy rzygalam jak kot w pierwszych miesiacach, przebaknal cos, ze w ciagu dwoch lat robimy kolejne. Nie skomentowalam ![]() We srode tz ma mega wazna rozmowe o prace-w ogromnej firmie, w ktorej robilby dokladnie to, czym chce sie zajmowac docelowo. Trzymajcie kciuki! Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1533 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mój mąż miał też taki luz zostawiony na kostkę. Teraz cuduje z obrączką, że chce sobie zmniejszyć, bo mu lata, a ja nie chcę, bo wtedy będzie miał mniejszą niż ja. ;( :P Mamy taki sam rozmiar obrączek i przy zakładaniu w kościele doszło do pomyłki. ![]() Najlepsza piosenka dla nowożeńców i nie tylko. ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
Edytowane przez florencee Czas edycji: 2016-05-23 o 22:34 |
||||
|
|
|
#1534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A u mnie ja jestem najmłodsza i sie głupio czuje
|
|
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
witam
po intensywnym weekendzie Wczoraj byłam na urodzinach chrześniaka w Zabrzu a dziś w Zoo we Wrocławiu . Dużo kilometrów zrobione ale ważne, że wszyscy szczęśliwi
|
|
#1536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, ze było lepiej na SR i ze były już pokazy instruktażowe tez czekam na takie. A na pierwsza pomoc chyba pójdę dodatkowo jeśli u nas tez będzie możliwość... Hehe, fajnie, ze faceci tak sie angażują- u mnie jak sie przedstawialiśmy wszyscy i trzeba było pare słów o sobie opowiedzieć to każdy tylko imię ewentualnie wiek co ma w brzuszku i skąd sie dowiedział o SR a jeden chyba był tak zestresowany aczkolwiek nie wiem może ma taki sposób bycia - i zaczął mowić ze trzeba sie przygotować do nowej roli i nauczyć dużo rzeczy i w ogóle i w szczególe i dlatego on tu jest - ale to było takie urocze. Nie ze zaciągnęła go łaska tylko sam jest głodny wiedzy ![]() Dzień dobry witam wszystkich
|
|
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1538 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
Ja coś czuję że też będę najstarsza na szkole rodzenia... Zaczynamy 7 czerwca. I szczerze już się nie mogę doczekać! Wgl ostatnio kiepsko śpię... Kotłuję się w nocy, przewracam z boku na bok... Gorąco mi. Macie jakiś patent na obniżenie temperatury w pokoju jak na dworzu niewiele chłodniej jest? Autentycznie zaczynam się bać co to będzie jak się prawdziwe upaly zaczną... Dobrego dnia Dziewczyny!
|
#1539 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
witam dziewczyny.. Orange - sto lat żyj w zdrowiu i urodzie, niech Ci Jasiek miłym będzie, praca zawsze gładko idzie, kg po ciązy znikają bez wyrzeczeń, a poród to pierdnięcie.. ![]() ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- Cytat:
rok temu podczas upałów testowałam wiele sposobów chłodzenia mieszkania, jeśli macie "szczelne" mieszkanie to najlepiej nie dopuszczać do nagrzania,wietrzyć nocą, w dzień wszystko zasłonięte, lekko ochładza zimna woda napuszczona do wanny, mokre podłogi, ręczniki wilgotne, w ciązy raczej mało bezpieczne, ale w ekstremalnej temp pewnie bym skorzystała -zamrożona butelka z wodą, a za nią wiatrak .. zdarzało mi się też spać po wilgotnym prześcieradłem położonym na nogach..ale też nie polecam w ciąży..ja chyba zaczynam rozglądać się za klimą, bo u nas jest sauna |
|||||
|
|
|
#1540 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie boisz się, że życzysz koleżance salw, wystrzałów?? A kto dziecko złapie? witaj w gronie bolącego biodra ![]() na chłód mam niewiele sposobów - zaciągnięte rolety i miska z lodem przed wentylatorem/mieszaczem powietrza |
|||
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
U nas w sypialni temp przez noc spadła z 25 do 25 stopni. Masakra. Okno otwieramy dopiero ok 19-20, cały dzien opuszczone rolety. Niestety południowa strona
salon mamy obok, ale tam nad oknem jest daszek i to sporo daje. Testowaliśmy wiatrak, wiatrak+nawilzacz, mycie podłóg (sposób mojej mamy), przeciągi jak tylko była możliwość i nic. W tamtym roku w lipcu byliśmy tu przywiazani bo w reszcie byl2 remont to budzilismy się bardziej zmęczeni temp niż kladlismy się wieczorem (ponad 30 stopni). Teraz uciekamy do salonu. ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- A do tego budzą nas ptaszki. Ja wiem, że to moze być miłe. Ale przed oknem jest dużo drzew i mają gniazda. Od 3-4 w nocy dają czadu. Tak mniej wiecej do 7. Jeden odzywa się całą noc. Na dodatek nad oknem mają gniazdko. Są niemożliwe. Lepsze niż budzik. A jak zamkne okno to nie ma czym oddychac. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh..wiesz efekty dźwiękowe przy narodzinach są wskazane... Cytat:
|
||
|
|
|
#1543 |
|
Raczkowanie
|
Orange
wszystkiego najlepszego z okazji dwunastej rocznicy Twoich osiemnastych urodzin!! ![]() ![]() ![]() ![]() I najlepszego dla Aś z okazji imienin ![]() ____ Dziewczyny, jestem po pierwszym praniu ubranek w płatkach mydlanych (w pralce)... i nie polecam. Rozpuściłam wcześniej płatki w gorącej wodzie tak jak jest zalecane, a mimo to w uszczelce nazbierały się takie duże grudy mydła... wykorzystam te płatki jedynie do prania ręcznego. Muszę się rozejrzeć za jakimś innym specyfikiem do prania ubranek Tosi.. Miłego dnia!!
|
#1544 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Czeeesc
ale dzis pospalam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I bardzo dziekuje za zyczenia dla As ja tez dzis swietuje
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat! Sto lat! Niech żyje Orange nam.
|
|
|
|
#1546 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Czeeesc
![]() Cytat:
|
|
#1547 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Czeeesc
![]() Cytat:
|
|
#1548 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
W nocy się upociłam tak mi gorąco było Dzisiaj mama wraca do siebie Mam wychodne, bo ją na pksa zaprowadzam Cytat:
![]() Cytat:
Zawsze leczenie rozpoczyna się od diety ![]() Cytat:
Ja prałam w białym jeleniu i jestem zadowolona, pranie pachnie praniem, a nie chemią i nic się nie pozatykało ![]() Oragne wszystkiego najlepszego! Rośnij nam zdrowa! Dla wszystkich Aś również sto lat!
|
|
#1549 |
|
Raczkowanie
|
Orange, wszystkiego, co najlepsze! Zycze Ci orgazmicznego porodu, po ktorym stwierdzisz, ze chcesz jeszcze i jeszcze-podobno to mozliwe, hihi ;-) Jeszcze zdrowia dla Ciebie i bliskich oraz duzo pieniedzy, a reszta sie ulozy 😉
Dla wszystkich Aś rowniez wszystkiego dobrego! Ja siedze juz w samolocie i z zalem wracam do Polszy, choc za dwa dni pojedziemy chyba na zagle nad Soline, tak na otarcie lez ![]() Ciesze sie, ze zobacze moje ofutrzone dzieci, choc po wycalowaniu zloje im skory-mama doniosla, ze tak sie ganialy, ze stlukly mojego ukochanego slonia od tesciowej Stal na komodzie, na ktora nie wolno im wskakiwac, ale jak kota nie ma to myszy harcuja ![]() Mamy zaproszenia na dwa wesela, oba 6 sierpnia. Szkoda mi, ze nie pojdziemy na zadne, bo oba beda fajne, ale termin na 15. Nie chce zaczac rodzic na czyims weselu, to dopiero by bylo, hihi. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-05-24 o 08:54 |
|
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jeśli tak to - uśmiechu na twarzy, pogody ducha, przyjemności i pomyślności serio taka kupa z tymi płatkami? szkoda , bo ja chciałam jednak w nich wszystko poprać.. ale dziś świętujemy.. Kochana zdrówka, spokoju, radości z ciąży i innych aspektów życia, bądź szczęśliwa jako Asia-kobieta,żona, córka, mama
|
|
|
|
|
#1551 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Czeeesc
![]() Cytat:
|
|
#1552 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej! Dzisiaj dosyć dobrze się wyspałam.
Jutro wyjeżdżamy w Bieszczady, muszę nas zacząć pakować i zaplanować co tam będziemy robić. Mąż chyba aż do chwili wyjazdu od rana do nocy będzie pochłonięty pracą, której będzie multum przed wolnym, więc wszystko na mojej głowie, łącznie z wyborem ubrań dla niego. Orange, wszystkiego najlepszego, zdrowia, radości i samych sukcesów. ![]() Cytat:
![]() A wiekiem na SR się nikt nie chwalił - ale chyba dziewczyny są wszystkie w podobnym wieku, trudno powiedzieć jak wypadam. :P Cytat:
Cytat:
Cytat:
O 3 startuje taki i jedzie...---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1553 |
|
Zadomowienie
|
Orange - spełnienia marzeń, mnóstwo pieniędzy i oby macierzyństwo lekkim Ci było!
![]() ![]() ![]() ![]() A teraz przestań sie już obijać i dawaj torta bo głodna jestem ![]() ![]() Co do upałów tez sie obawiam... Dzisiaj rano jak sie obudziłam tak mi było niedobrze i słabo - niskie ciśnienie miałam i miałam Wrażenie ze dłonie i stopy mi spuchnąć zaraz, czułam jak żyły pulsują... Bleeee Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1554 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakiego masz jelenia? Cytat:
to Ci się stadko rozpuściło.. szkoda,że już koniec zagramaniczych wojaży,ale jak zaraz czeka Cię wyjazd nad Solinę Kochana to Ty tu nie żal się nam.. bo Cię tam mrówki po pipce pogryzą (jak to DobraDusza komuś życzyła)---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
rozczulają mnie Ci tatuśkowie ![]() mnie pobolewało wcześniej biodro,ale dziś jakby mi walec po nim przejechał..wprawdzie pod prysznicem trochę rozprostowałam,ale i tak boli.. Cytat:
obstawiam,że Orange juz do kawki wciaga jakieś pyszności ![]() ojej jeszcze puchnięcie do tego..u mnie 26stopni teraz w domu |
||||
|
|
|
#1555 |
|
Wtajemniczenie
|
Orange wszystkiego najlepszego duzo zdrowia i szczescia oraz spelnienia marzen :-* :-*
Witam sie i ide dalej działać Pieknie u nas
|
#1556 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
*Cytat:
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
Proszek biały jeleń do kolorów, prałam w nim też białe ciuszki
Gdybym chwyciła torbę to by mnie mama zabiła Przewrażliwiona jest strasznie
|
|
#1558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A w temacie pipki- jeszcze calkiem dobrze widze swoja Bozene. Ostatnio sie zastanawialam, kiedy przestane ![]() Co do wyjazdow wakacyjnych-namowilam tzta na kempingowanie. Ogromnie sie ciesze, bo sie zapieral, ze on juz sie w namiotach nawysypial i dosc, ale przedstawilam mu plusy takiego wypoczynku z dzieckiem i zgodzil sie. Zreszta kempingi w Polce roznia sie od tych zagranicznych. Dwa lata temu bylam w Chorwacji na takim, ze mi szczena opadla (przy placeniu rachunku tez :p). Teraz musimy tylko odlozyc kase na duzy namiot, lodowke, kuchenke itp. Nie moge sie doczekac. Na co dzien mieszkam w betonie, wiec na wakacjach nie chce apartamentow. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1559 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry w ten kolejny piekny, słoneczny dzionek
![]() Jak on Ci tak w pobliżu kilka razy dziennie przechodzi, to ja Ci głęboko współczuję widoków.. Cytat:
a co do mrożenia mięsa, to chyba zalezy, które bakterie, bo jestem pewna, że niektóre zabija na smierć jakos tak sie już przyzwyczaiłam do mrożenia mięsa, że chyba przy tym zostanę![]() Biedny Tż...mój tez się nigdy nie chce smarowac, a potem umiera, choć w okolicach okołojajkowych jeszcze nie cierpiał ![]() Świniaczek wszystkiego naj na nowej-starej drodze życia Orange sto lat, sto lat Cytat:
![]() Duzo Tżów ostatnio pracę zmienia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od dzisiaj nie tykam się i nic nie kupuje i nie zamawiam bez wcześniejszej oceny kogoś nieciężarnego Drukuje mamie bilet na pociąg, a tutaj bilet na jutro a nie na dzisiaj Mama zostaje dzień dużej ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Właśnie miałam pisać. Pierniczku masz ciekawe sąsiedztwo
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

Super, że impreza udana. I że ze stopami ok, przeszło może na palce TŻ-owe.
Wszystko jest ważniejsze 

salon mamy obok, ale tam nad oknem jest daszek i to sporo daje.

*
Ja za to caly czas dosmarowywalam sie 50tka i nic mnie nie piecze, ha!