![]() |
#1561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Cytat:
![]() Zeszło trochę za pomocą mleczka a'la Cif z Biedry ![]() Taki mam syf w kuchni, że mąż się nogą przeżegna jak wróci do domu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
Konto usunięte
|
australia myślę, że dobrze kombinujesz
![]() No to miała Marysia super zabawę, teraz matka będzie miała super sprzątanie ![]() Zdemontowała szczebelek? Zdolna bestia! Strach zostawić samą w łóżeczku, bo wyjmie dwa i wypadnie ![]() A widzę, że zaczynają jej włoski powolutku rosnąć. Już nie jest takim łysolkiem ![]() Honcia niezłe chamstwo ![]() Lena jagody chyba też nie schodzą najlepiej ![]() ![]() I ja też wolałam bobasa noworodka. W ogóle żałuję, że ten okres gdy dziecko takie maciupkie tak krótko trwa ... |
![]() ![]() |
![]() |
#1563 |
Zakorzenienie
|
Tak, moje serce się raduje, że włoski rosną, może na roczek będzie chociaż można jakąś spineczkę przypiąć
![]() ![]() Podejrzewam, że Marysia chciała się podciągnąć do góry i akurat złapała za ten wyjmowany szczebelek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1565 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Honcia przykro mi z powodu portfela. Najgorsze to wyrabianie dokumentów. Może go zgubiła i ktoś łaskawy odesle..🙏 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1566 |
Rozeznanie
|
Nie schodzą super, ale dałam radę. Krzesełko umylam zanim zaschlo, bobasa dałam pod kran (mylismy nawet włosy), sliniak zapralam mydelkiem odplamiajacym
![]() Powiedzcie mi dobre dusze, czy któryś bobas jeździ jeszcze w gondoli? Bo Franek już nie chce leżeć, podnoszę mu oparcie ale najwyżej jest pod kątem 45 stopni i on jak mu się przypomni to się dźwiga i siada z tej pozycji, co nie jest zbyt bezpieczne. No i tak się zastanawiam czy go przesadzić już do spacerowki? A drugie zapytanie: jak idziecie na spacer to idziecie krokiem spacerowym czy takim zwawym tempem? Któraś z Was mówiła ze po 6 km robi, inna ze spacery na odchudzanie ale to,chyba bym musiała prawie biegać żeby to dzialalo? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1567 |
Zakorzenienie
|
Honcia u nas też nie są wyjmowane i nie wycinaliśmy przy starszaku teraz też nie będziemy bo to łóżeczko pokoleniowe, ponad 30lat ma.
Lena ja bym w takim razie w gondoli nie woziła skoro i tak się dźwiga do siadu. Jejku tak się nachodze przez Tomka katar że jak się położę to mi nogi pulsują. U nas to chyba infekcja z ząbkowaniem połączona. Temp nie przekracza 38, ślina leci że kałuże powstają, katar wodnisty wycieka w mega ilości. Przy poprzedniej infekcji tak nie było. Tylko kaszel do niczego nie pasuje. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1568 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ignaś jeździ w gondoli, bo ja na spacer wychodzę zawsze w porze drzemki. Przez chwilę leży spokojnie i obserwuje niebo i druty elektryczne, a po chwili zasypia. Ja chodzę sobie spokojnie co by się nie zmęczyć, a jak Młody zaśnie to czmycham do domu, a jego zostawiam na zewnątrz ![]() ![]() W ogóle coś się z zasypianiem spsuło. Niby na noc zasypia dalej przy cycku ale długo to trwa, niby pije, a przy tym strasznie się wierci, wyrywa, szarpie mnie za bluzkę, szczypie. Taki jakiś jest nadmiernie pobudzony. Jak już wreszcie zaśnie i uda mi się go odłożyć to po 2 minutach się budzi i ciężko go uspokoić, wrzeszczy i na rękach i w łóżeczku, czasem nawet wtedy cycka nie chce. Jakiś skok jest jak dziecko ma 7 m-cy czy co to ma być? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1569 |
Zadomowienie
|
Trzymajcie kciuki- pierwsza nocka bez cyca przed nami. Wykapany, mm z 180ml wody i póki co śpi Mieszko, a ja piję wino pierwszy raz od 1,5roku
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
#1570 |
Zakorzenienie
|
Śliweczka pytałaś kiedyś o postanowienia noworoczne, ja postanowień nie robię, ale mam marzenia na ten rok:
1. Ruszyć coś z pracą, albo znaleźć nowe wyzwania w obcnej albo znaleźć nową, 2. Załapać to całe macierzyństwo i się tym cieszyć. Odnośnie drugiego punktu nie wiem za bardzo jak to zrobić, na pewno tak jak piszesz byłoby mi łatwiej, a tak mam wrażenie, ze to orka po ugorze i niekończący się kierat. W prqcy ostro zapieprzałam pracowałam po 10-12 godzin standardowo (nienormowany czas pracy), ale zawsze wiedziałam, że przyjdzie wolne, urlop i nikt mi gitary nie będzie zawracał, bo miałam fajny, odpowiedzialny zespół plus zawsze zostawiałam dokładne info. Tu niestety tak nie ma, zapieprzam, a widoku wolnego brak, jest tylko półwolne, bo albo jestem ja i mąż, ja i szwagierka, ja i teściowa. Zawsze w tym układzie jestem ja. Wyjątek, jak przyjeżdża moja mama na weekend i jeszzcze czasem brat to mogę wypaść z tego kręcącego się kółka. Jak w piosence Anny Marii Jopek: "niech ktoś zatrzyma wreszcie świat, ja wysiadam, na pierwszej stacji zaraz tu, niech ktoś zatrzyma wreszcie świat, z sił opadam, przez życie nie chcę gnać bez tchu". No to pomarudziłam ![]() Mi też się wydaje, że dopacda nas skok 33 tygodnia, straszne są marudy, a widzę, że umiejętności szybko dochodzą nowe. Idę nkarmić Ki ię, dokończę później
![]() |
#1571 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam różne tempo, ale raczej szybsze niż wolniejsze ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My jeszcze w gondoli. Podniesiona na maxa i tak jest ok dla Marcelki, jeszcze się opiera pleckami ![]() ![]() ![]() MariaF szczerze powiedziawszy to wlasnie zawsze się obawuałam, ze tak będę odbierala macierzyństwo. Jako próżną orkę na ugorze bez końca ![]() ![]() Bardzo Ci współczuję, że nie potrafisz odnaleźć się w tej sytuacji. Nie wiem co poradzić. Urlop od dzieci nie wchodzi w grę bo Kinia jeszcze je cyca. Myślę, że jak dziewczyny będą starsze a Ty wrócisz do pracy i między ludzi, będzie Ci łatwiej i w końcu odnajdziesz się w roli mamy ![]() ![]() Zmykam spać ![]() Kolorowych dziewczyny i chłopcy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1574 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
myślę, że dobrze kombinujesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1575 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja myślałam, że wy się już nie cycolicie w ogóle. Cytat:
Ostatnio tak sobie myślałam, że przydałaby mi się jakaś kawalerka żeby mieć gdzie uciec odpocząć. Niby bym chciała móc tak na całą dobę chociaż gdzieś uciec i odpocząć, a z drugiej strony nie wiem czy bym potrafiła... Taki już los matek ![]() Ale jestem pewna że gdybyś tylko się zdecydowała zostawić dziewczyny na cały dzień mężowi i miałby mu kto pomóc (teściowa, szwagierka) to on by dał radę, a Ty odpoczęłabyś i nabrała sił. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1576 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1577 |
Raczkowanie
|
Miszkaa jak wszystko pojdzie dobrze to szczepie we wtorek.
CarycaK super okazja z tym winkiem!! Pogratulowac! Ja jeszcze nie wystartowalam z mm bo dostalam jakies z kleikiem ryzowym i sie boje ze go zapcha.a te swoje mleko po winie to sciagasz?
#1578 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1579 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ojjj jak ja bym się wina napiła! Ale dopóki bufetem jestem nic z tego ![]()
![]() |
#1580 |
Zadomowienie
|
Sliweczka, spokojnie. Po takiej przerwie to jedna lampka wina i kieliszek ajerkoniaku lekko zaszumily w głowie.
Odstawialam cyca stopniowo, od nowego roku byl tylko w nocy. Pikpik, odciagnelam teraz rano bo cycki az bolały. Ale tylko do ulgi. Chcę wyciszyć laktacje. A tak to hafija na blogu pisala, ze nie trzeba odciagac i wylewać bo pokarm tworzy się z krwi. I poki jest alkohol we krwi to jest tez w mleku. Mozna w trakcie kp wypic lampke wina i po min. 3h przerwy karmic dalej. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- A nocka super. Obudzil sie raz 1, dostal butle i spal do 7:30. Zobaczymy jak dzis będzie Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
#1581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A z kim zostawisz Tomcia jak pójdziesz do pracy? Żłobek czy superniania?
![]() |
#1582 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1583 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To piękną mieliście nockę. Nic Mieszko nie płakał za cycusiem? ___ Dzień dobry tak w ogóle. Doszłam do wniosku, że przez dwie ostatnie noce Ignasia bolał brzuszek. Dzisiaj nad ranem dałam mu espumisan i pospał potem spokojniej. Nie przyszło mi do głowy że po papce z brokuła, kalafiora i fasolki szparagowej może mieć wzdęcia- głupia ja. No i znowu mamy katar. Jeszcze nawet nie zdążyłam wyjąć mu poduszki klin po ostatnim i już nowy. Jeden dzień nie musiałam odciągać, od dzisiaj znowu gluty lecą. Zwariuję zaraz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1584 |
Zadomowienie
|
Do tej pory tez zwykle 1-2 pobudki na cyca. I ogólnie spał na nim jak ze smoczkiem- Mieszko bezsmoczkowy. Też jestem w mega szoku, ze taka bezproblemowa ta noc.
Życzę każdej mamie takich nocek. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
#1585 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1586 |
Zadomowienie
|
czyli Twój pediatra podejrzewa, że Marysia juz wyrosła z alergii na bmk??? To ja bym Krzysiowi też chętnie próbę prowokacji zrobiła
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1588 |
Zakorzenienie
|
Hej. Tyłu stron to ja nigdy nie nadrobie...
![]() HONCIU co u Was? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam parowar w Lidlu, będziemy dziś testować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zębów nie widać, noce różnie, zupki i kaszki to zuo ![]() Taką zimę mamy ![]() IMG_20170120_122015.jpg
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.