|
|
#1561 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Mnie mdłości i wymioty trzymały od 6 do konca 10 tyg. Teraz w 11 jest jakby troche lzej, ale dalej mnie mdli. Oby szybciej drugi trymestr, może będzie lżejszy
![]() Marttb, to już z górki nie sposób wszystko urządzić od razu. Ale co swoje, to swoje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1562 |
|
Rozeznanie
|
Super takie urządzanie. Ja muszę dziewczyn pokoik odświeżyć, choć pomalować na inny kolor, bo już te ściany takie brzydkie. I jeszcze mnie czeka robienie zagłówka młodszej, bo sobie taki wymyśliłam, że gotowego nie mogę znaleźć, więc muszę zrobić, jak taki sobie ubzdurałam
|
|
#1563 |
|
Zadomowienie
|
marttb zazdroszczę końcówki urządzania 😊 ja mam nadzieję, że też w około rok się wyrobimy ze wszystkim, no może 1,5, bo teraz jeszcze dzidzia 😊my co prawda pozabieraliśmy wszystko ze starego mieszkania (prócz kuchni, bo była w rozsypce 😄, ale salon tez musimy wymienić meblowo i doszły dodatkowe dwa pokoje, więc jest co urządzać jeszcze 😮 na razie jesteśmy na etapie wyboru rolet, potem drzwi 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1564 |
|
Rozeznanie
|
myk, marttb to czekam na fotki jak już będą mebelki
Ciekawa jestem jaki styl lubicie
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma czego zazdrościć, to wynajmowane mieszkanie - nie nasze
tylko że wynajelismy totalnie puste - nawet bez żyrandoli, ale za to po remoncie, a że pół roku wcześniej wszystko co mieliśmy oddaliśmy, bo wcześniej też wynajmowalismy puste, to przyszło nam od nowa kupować.Kolor w salonie mamy brzoskwinke i nie możemy się patrzeć na niego ![]() Do własnego jeszcze ze 3 lata nam minie, w zeszłym roku kupiliśmy 10a działki i po moim powrocie do pracy jakoś po roku będziemy ruszać z budową dopiero, nie chcieliśmy czekać dłużej z dzieckiem dlatego plany domu się oddaliły.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#1566 |
|
Zadomowienie
|
rojku u mnie jeszcze zejdzie, bo dopiero od 5 stycznia tu mieszkamy, a jeszcze początki naszego pomieszkiwania były bez podłóg 😄jedynie prawie na finiszu jest kuchnia i wc
ale raczej już nie planujemy zmian, chyba że na starość będzie dla nas za duże, wiec teraz powoli i będzie tak jak chcemy. Na szczęście najgorsze mamy za sobą (podłogi, sufity, ściany), bo nie wiem jak bym sobie z tym sprzątaniem teraz radziła, to był ogień zwłaszcza po gładziach 😨marttb, aaaa, czyli Wy w zasadzie przed, myślałam, że u siebie już kończycie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
my całkowicie przed, oczyszczanie działki i takie tam, chciałabym już kończyć
bardziej zazdroszczę własnego lokum, dom czy mieszkanie?u nas urządzanie było początkiem i jest końcem, no ale jak mówię kosztów sporo bo nawet łyżeczki nie mieliśmy
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1568 |
|
Zadomowienie
|
W naszym przypadku mieszkanie. Jedyny minus to 3 piętro, z wózkiem się ładnie namęczę :/ ale postawiliśmy na lokalizację i dobry układ mieszkania, a z wózkiem na szczęście całe życie wchodzić nie będę 😀
Zgadzam się co do kosztów urządzania, są naprawdę ogromne, dlatego też rozkładamy je po trochu. Jest funkcjonalnie, a na ten moment to najważniejsze. Pewnie jeszcze tak do kwietnia/maja będziemy urządzać, potem przerwa na zrobienie pokoju dla dzidzi i zgromadzenie wyprawki, a potem ciąg dalszy mieszkania ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
witam się w niedzielę. zastanawiałam się jak ja śpię i powiem wam że nie wiem. Kładę się i odlatuję. I nas w mieszkaniu co roku coś robimy. teraz musimy urządzić pokój dzieciaków ale to tylko wymiana łóżka i dekoracja na szczęście. No i kołyskę sobie wymyśliłam więc też szukam fajnej
|
#1570 |
|
Zadomowienie
|
Ja też muszę wyremontować pokój Oli, bo już mi się znudził i kolor, i aranżacja. Poza tym urządzamy drugi pokój, bo nie mam gdzie ciuchów już chować, a jeszcze dzidzia w drodze. Kupiłam zatem szafę, do której mam zamiar dokupić duuuuużą komodę. Póki co dzidziuś będzie z nami w sypialni, tak jak było z Olą.
Piszecie o mdłościach i wymiotach. U mnie było już lepiej, ale od dwóch dni na nowo pojawiły się mdłości i szarpanie z żołądka. W żadnej ciąży nigdy nie wymiotowałam, ale nie wiem czy nie byłoby mi lepiej jakbym sobie rzygnęła. Mdłości mam niezależnie od pory dnia.😉 Poza tym czekam z niecierpliwością na piątek i badania prenatalne. Mam nadzieję, że poznam płeć maleństwa.😊
|
#1571 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry w poniedziałek
![]() Cytat:
Ooo, jaki u Ciebie tydzień wypadnie na prenatalne? Moje dopiero za 3 tygodnie
|
|
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dopiero w środę idę po skierowanie na prenatalne
|
|
#1573 |
|
Zadomowienie
|
U nas tez pięknie. 10 stopni i słoneczko. Ale co z tego,jak moja nie cierpi wózka i dłuższe spacery odpadają...
Prenatalne- mamy 8.03, późno,bo już w 13 tygodniu,ale nie dało rady wcześniej. Mdłości-bylo lepiej,ale znów wróciły..wczoraj zaliczyłam nawet pierwsze bliskie spotkanie z wc i potwierdzam-nie pomogło dziś na razie jest nieźle i niech tak zostanie![]() Imiona-u nas bedzie Karolinka(po tacie Karolu )a chłopiec wciąż jest negocjowane z mężem moze Piotruś lub Pawełek córka ma na imię Marta. Oryginalnie jakna dzisiejsze czasy![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
Ania no to piona bo mój też wózka nie lubi i tylko nosidło albo chusta wchodzi w grę. Parasolka to na chwilę. A teraz chory więc w ogóle nie wiem czy się ruszać z domu
|
#1575 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mówił Wam może lekarz, kiedy dokładnie zaczyna się II trymestr? Na necie znajduje dwie informacje i nie wiem, która prawdziwa
Jedne mówią, że trwa od 13 do 26 tygodnia, a inne 14-26
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tymi trymestrami to ja też się ciągle gubię. Lekarza w sumie nie pytałam. Moje dziecko po miesiącu poszło dzisiaj wreszcie do przedszkola. Jaki spokój w domu. Chyba pójdę spać, bo nocka jakaś kiepska była. Sikawaka mi się taka włączyła, że masakra. Skąd mi się tego tyle zbiera. ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Zapomniałam Was zapytać, czy macie jakieś linki do fajnych i w przystępnej cenie leginsów ciążowych??? Tak mi brzuszek wywaliło, że już mnie wszystko ciśnie.
|
|
#1578 | ||
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() więc teoretycznie u mnie zaczął się dzisiaj Cytat:
![]() Co do wczorajszej dyskusji to my też niestety wynajmujemy mieszkanie i na razie nie chcemy myśleć o kupnie, bo w ostatnim czasie strasznie poszły w górę mieszkania w naszym rejonie. Teraz wynajmujemy na 3 piętrze i szczerze nie wyobrażam sobie wnoszenia wózka Chcieliśmy wynająć coś niżej, ale albo cena jest z kosmosu, albo właściciele najlepiej żeby płacić im pełno kasy i w ogóle w tym mieszkaniu nie przebywać a dzieci i psy to już w ogóle nie wchodzą w grę PS. nie wiem gdzie macie to słońce, u mnie nadal jest paskudnie
|
||
|
|
|
#1579 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
13+3 wg OM, 13 +2 USG (chyba że coś się jeszcze zmieni wg USG ) No ale też mają napisane na stronie, że robi się do 13+6, więc raczej nie powinno być jeszcze za późno...BLOND_PRINCESSKA wrzucała jakiś czas temu linka do legginsów ciążowych, które zamawiała Też mam brzuchol, a wieczorem to nawet brzuszysko ![]() I doszła mi nowa ciążowa dolegliwość - metaliczny posmak w ustach ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
O właśnie, o tych legginsach pisałam, dzięki za link, teraz sobie zapiszę ![]() U mnie z 3 piętrem mam jeden plus - mój brat z żoną i synem mieszkają piętro niżej Także plus mąż, to mam 4 osoby do ewentualnej pomocy we wnoszeniu/przypilnowania wózka ![]() U nas bosko świeci i 10 stopni w cieniu
|
|
|
#1580 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko ok, bo ja nie mam żadnych objawów ciąży. No oprócz tego, że wczorajszy dzień przespałam i ostatnio ciągle mnie boli głowa ![]() mi też brzuch wieczorem wywala, mój to już się śmieje czemu to dziecię tak szybko rośnie No właśnie u mnie oprócz mojego to nie mam nikogo, a on zazwyczaj pracuje do 16-17 więc na pewno nie będę czekać żeby z dzieckiem na spacer wyjść A na klatce też za bardzo nie chcę zostawiać, bo u nas jedna osoba zajmuje się dziećmi, druga to jakiś logopeda i ogólnie sporo osób się przewija po klatce więc bałabym się, że wózek mógłby zniknąć. |
|
|
|
|
#1581 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też słoneczko 😊 Co do mieszkania my na swoim.Najpierw mieliśmy małe a od kilku miesięcy większe.Tamto było na czwartym piętrze to na szczęście na drugim i w centrum miasta.Mieszkanie super ale remontu jeszcze nie skończyliśmy.Mamy plan zrobić do wakacji ale czy wyjdzie nie wiem.Nie chcemy brać kredytu więc powoli odkładamy i robimy kolejne pomieszczenia.Pokoju dziecka narazie nie robimy.Na początku i tak będzie z nami a jak już będzie gotowa przenieść się do swojego to wtedy wyremontujemy i zrobimy pokój marzeń 😊 Ja już od piątku nie wymiotuje i mam nadzieję że tak zostanie.Schudłam przez to i dopiero teraz zaczynam normalnie jeść.Totalnie odrzuciło mnie od mięsa.Kiedys przez prawie 10 lat go nie jadłam a potem mi się odmieniło.Teraz znowu nie jestem w stanie go przełknąć i sam widok mnie odrzuca.Co do drugiego trymestru to też gdzieś czytałam że zaczyna się w 14 tygodniu.Na belly best pokazuje mi że ryzyko poronienia spada po skończonym 11 tygodniu więc powoli czuje się spokojna.
|
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
ja liczę miesiące i trymestry po swojemu
A tygodnie to takdla orientacji. A wózek masz stoi na parterze przypiety blokadą rowerową. A mieszkam na I piętrze. Wczoraj Igor zaczął chodzić to liczę ze za chwilę jak będzie ciepło parasolke zamienię na wózko-rowerekWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1583 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No mój mąż też wraca koło 16, więc generalnie i tak wcześniej niewiele pomoże, ale bratowa pracuje zmianowo, brat w domu, a bratanek mimo swoich 12 lat jest duuuuży i silny, więc myślę, że jakoś te pierwsze miesiące z wózkiem damy spokojnie radę (a potem na wiosnę pewnie jakaś lekka spacerówka, to już sama dam radę jednocześnie z dzieckiem i wózkiem, tak myślę ). Na klatce też bym się bała... ewentualnie wózkowania, to też u nas rozwiązanie (jedno piętro w dół, zamiast 3 do góry )Cytat:
My w zasadzie też pierwsze miesiące chcemy, żeby dzidzia była z nami w sypialni, więc z tym pokojem, to albo faktycznie zrobimy w wakacje i będzie stał i czekał - albo poczekamy i dopiero jak będziemy wyprowadzać malca do siebie Chociaż tak sobie myślę, że chciałabym, aby dziecię od początku "uczyło się" swojego pokoju, więc spanie w nocy u nas, a w dzień u siebie na przykład. Hmm... nie wiem, jak to w praktyce, ale ciężko przenieść dziecko z pokoju rodziców do własnego? Pewnie dużo po prostu zależy od dziecka...U mnie aktualnie straszne smaki na słodycze Odwróciło mi się totalnie. Zawsze jako przekąski najbardziej uwielbiałam słone rzeczy, chipsy, paluszki... a teraz prześladują mnie czekoladki i inne batony
|
|
|
#1584 | ||
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Cytat:
jutro odbieram wyniki pappy i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ale już oczywiście się ttym stresuje ![]() u mnie też zawsze rządziły słone przekąski, chipsy, orzeszki, kabanoski a teraz jem same batony, dzisiaj na śniadanie wciągnęłam rurki czekoladowe |
||
|
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Blond princesska każdego 15 zaczynam nowy miesiąc. Każdy trymestr to 3 miesiące. Pewnie licząc tygodniami jest różnica kilku dni, ale tak mi łatwiej
Juka my planowaliśmy mieć młodego w sypialni ok. 2 lata. Ale on tak niespokojnie śpi,rzuca się itd. że ja przy nim budzilam się 10 razy a on wcale. więc ok 5 miesiąca jak już sprawnie sam się przekrecał na boczki my przenieślismy się do salonu a z sypialni zrobiliśmy pokój Igora. od początku spał w łóżeczku. W dzień na początku w salonie w gondoli albo na kanapie, od 4 miesiąca już w łóżeczku bo potrafił się sturlać z łóżka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
nie mam siły nadrabiać Byłam na L4 cały tydzień, bo mnie choroba rozłożyła miałam podejrzenie zapalenia zatok :/ męczarnia... ale dziś już wróciłam do pracy i jest niebo lepiej Powiem wam, ze biore od lekarza taki lek na mdłości i nie wymiotuję Czasem mnie zemdli, szczegolnie jak zjem gotowane mięso albo golonke ale tak to nie no i zapachy, strasznie je czuje :P i czasem różne smaki :d U nas juz wg aplikacji, to 9 tydzien, jak bylam u lekarza w pon tydzien temu to mowila ze 7t4d chyba Więc aplikacja swoje, USG swoje
|
#1587 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wyniki, na pewno będą dobre! Daj znać oczywiście No to właśnie u mnie to samo! Wczoraj o 22 wygoniłam Męża do sklepu, bo w domu mieliśmy tylko pierniki, na które nie miałam ochoty, a chodziło za mną coś słodkiego, nawet miód łyżeczką jadłam, ale nie przeszło Cytat:
Ja przyznaję się bez bicia, że ciągle używam kalkulatora na necie Odejmuje jeden dzień (bo niby z usg -1 dzień) i coś tam niby wiem
|
|
|
#1588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My myśleliśmy żeby od początku spało w swoim pokoju.Mama mi podpowiedziała że niewiadomo jakie dziecko będzie i że lepiej żeby na początku było z nami.I potem zobaczymy kiedy będzie gotowe żeby je przenieść.Tak też zrobimy.Kurcze Wy też tak macie że boicie się zapeszać? Nie jestem zabobonna ale moja mama straciła dziecko w 7 miesiącu.W rodzinie też miałam taki przypadek.I przez to boje się jakoś bardzo wybiegać w przyszłość |
|
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
ale naskrobalyscie, ciężko nadrobić
![]() u mnie piękne słońce, czuję wiosnę ja będę robić tak jak jedna napisała- zostawię wózek na klatce na parterze (mamy dużo miejsca) i przypne na zapięcie od rowera, mamy domofon, ale często ktoś zostawia otwarte drzwi. Też mam dziwny posmam w ustach ostatnio - jakoś od 3 dni i niczym nie da się go zabić. Czyli jestem w drugim trymestrze 13t4d u mnie wieczorem widać brzuch, rano w zasadzie nie, uwielbiam jak mąż do niego gada i mówi małej jak nas kocha u mnie też zawsze rządziły chipsy a ostatnio tylko slodkie, wczoraj w sklepie myślałam że nie wytrzymam i chciałam podkreśc i zjeść jedno ciastko na wagę, ale bałam się że mnie ochrona złapie i zjadłam na szybko 7day'sa i ptasie mleczko karmelowe kupilam no i zapachy mnie strasznie męczą, a mięsa od początku ciąży nie tykam ja mam podejście optymistyczne do ciąży i staram się nastawiać pozytywnie ![]() blond princeska też mam jutro wyniki pappy ![]() wybaczcie że tak ogólnie odnoszą się do wypowiedzi Waszych, ale na tel piszę
|
|
|
#1590 |
|
Zadomowienie
|
U nas też słońce i piękna pogoda.
Dzisiaj byłam na wizycie. Dziecko fika jak szalone. Nie udało się zrobić żadnych pomiarów, bo skakalo z taką energią. ![]() Z mniej przyjemnych rzeczy, to muszę zażywać luteine, bo mam spietą macice, a najgorsze, że mogę mieć toksoplazmoze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

tylko że wynajelismy totalnie puste - nawet bez żyrandoli, ale za to po remoncie, a że pół roku wcześniej wszystko co mieliśmy oddaliśmy, bo wcześniej też wynajmowalismy puste, to przyszło nam od nowa kupować.
ale raczej już nie planujemy zmian, chyba że na starość będzie dla nas za duże, wiec teraz powoli i będzie tak jak chcemy. Na szczęście najgorsze mamy za sobą (podłogi, sufity, ściany), bo nie wiem jak bym sobie z tym sprzątaniem teraz radziła, to był ogień zwłaszcza po gładziach 😨

A tygodnie to takdla orientacji. A wózek masz stoi na parterze przypiety blokadą rowerową. A mieszkam na I piętrze. Wczoraj Igor zaczął chodzić to liczę ze za chwilę jak będzie ciepło parasolke zamienię na wózko-rowerek
). Na klatce też bym się bała... ewentualnie wózkowania, to też u nas rozwiązanie (jedno piętro w dół, zamiast 3 do góry 
za wyniki, na pewno będą dobre! Daj znać oczywiście
no i zapachy mnie strasznie męczą, a mięsa od początku ciąży nie tykam