![]() |
#1561 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Cytat:
Ile dzieci jest w grupie u Twojego Kamilka? Bo mi dzisiaj panie uprzejmie doniosły, że w Kasi grupie jest już zapisanych 18 dzieci na 3 opiekunki. Jak w czerwcu ją zapisywałam to było 11. Podobno przedszkola i żłobki pekają w szwach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny za wsparcie. Lepiej mi, bo KAmilek całe popołudnie był sobą tzn. bawił się, śmiał i gaworzył. Jutro będzie lepiej
![]() Płatku ![]() ![]() ![]() Jeszcze jedno - lekarz nad morzem powiedział mi, że bardzo ważne jest oczyszczanie zapchanego noska, po to by zalegający katarek nie spłynął dalej i spowodował np. zapalenie oskrzeli. KAzał kilka razy dziennie oczyszczać bądź gruszką, bądż jakimś innym przyrządem, którego nazwy nie pamiętam. JA ściągałam KAmilowi kilka razy dziennie gruszką (po włożeniu do noska trzeba trochę odgiąć gruszkę do góry) - ale taką dużą dla dorosłych (mąż kupił przez przypadek i okazała się dużo lepsza niż taka dla dzieci - większe ssanie ![]() ![]() KAsiulko widzę, że twoja Oliwka potrzebowała męskiej ręki ![]() ![]() MAllaga - pamiętna data. WIększość z nas czeka na ten pierwszy ząbek ![]() Mój Tż kazał mi właśnie pozdrowić wszystkie koleżanki z forum - więc pozdrawiam. Dobranoc i oby jutro był lepszy dzień.
#1563 |
Zakorzenienie
|
Tiaaro kochana, powiedz mi jak mam zmusic Oliwke do wypicia rumianku?
![]() ![]() I musze koniecznie sie do tego tesco wybrac po body skoro takie ładne są. ![]() ja dzis spedziłam całkiem miły wieczór, dostałam duży bukiet czerwonych róż, posiedzielismy w kafejce i pogadali troche... strasznie lubie gadac z moim małżem, od 7 lat sie nie możemy nagadac ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1564 |
Zadomowienie
|
Iwonamysza - cieszę się, że dzielisz się doświadczeniami. Z twojego postu wynika, że trzymam się normy
![]() ![]()
#1565 |
Zadomowienie
|
Witajcie mamusi
![]() Nie było nas pare dni a tu już tyle do czytania Agika u nas z kąpaniem przenieśliśmy się do łazienki bo Tż powiedził że ma dość wycierania całego pokoju, bo wszędzie jest woda ![]() Płatku współczuje Mateuszkowi niech szybko zdrowieje ![]() ![]() Kasiulka my też mamy ostatnio problemy z kupkami są tak co dwa trzy dni, ale wymuszone śliwkami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1566 |
Zakorzenienie
|
czesc Haniu... widze ze te kupne
![]() ![]() U nas tez chlapanie na całego, ale do łazienki sie nie przeniesiemy bo mamy taką metr na metr i sie wanienka nie zmiesci. Wiec Oliwka sie wyżywa i juz nam sie prawie parkiet rozlazł bo nonstop zalany wodą. I my przy okazji też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1567 |
Zadomowienie
|
Kasiula my taż mamy nie dużą łazienke ale jakoś się mieścimy i już nie mogę sie doczekać kiedy Pati przeniesie się do wanny,ale to jeszcze chyba troche
![]() Mallago gratulujemy pierwszego ząbka ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1568 |
Zakorzenienie
|
Ale Was wieło na nocne pisanie
![]() ![]() ![]() ![]() Agiko czyszcze mu nosek gruszką, ale on tego nielubi ![]() ![]() Kasiulko, a boisz się dać małej czopka? Może spróbuj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1569 |
Raczkowanie
|
Witam
Płatku,ja to muszę moją Weronikę karmic trzy razy w nocy no i smoczka ze trzy razy podawac a to mi już wystarczy żebym była nie wyspana.Moj skarbek wstał godzinę temu i już się bawi w najlepsze a ja nie mogę jeszcze dojść do siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1570 |
Zakorzenienie
|
a moja niunka dzis całą noc przespała, nawet nie pisneła
![]() ![]() Płatku czopkow nigdy nie dawałam, troche sie boje, ale moze trzeba sprobowac - a one dzialają? Na szczescie wczoraj Oliwce udało sie "odblokowac", ale szczesliwa była, az piszczała z radosci bidulka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1571 |
Zakorzenienie
|
Tak Kasiulko działają czopki glicerynowe albo jak wolisz możesz dać czopki homeopatyczne viburcol. Jak ząbki u Oliwki już coś widać? Bo u Matiego nic jeszcze nie widać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1572 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy u Was też dzisiaj tak wieje jakby miało zaraz okna powyrwać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1573 |
Zadomowienie
|
Moja Lula ostatnio też zaczęła całą noc przesypiać. Przedwczoraj obudziła się nawet dopiero o 6:30
![]() ![]() Co do noska, to czyszczę jej codziennie. Czasami nawet się przy tym śmieje, a czasem tak obraca glową i się denerwuje, że nie mogę sobie trafić do nosa. Wtedy TŻ ją zagaduje i jakoś idzie ![]() Mallago gratulacje pierwszego ząbka u Weronisi. Wczoraj dałam Natalce pierwszy raz marchewkę z jabłuszkiem ![]() ![]() ![]() ![]() Płatku jak tam od wczoraj z jedzeniem i katarkiem u Mateuszka?
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1574 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
Mówie przed chwilą do Julki: oj córciu strasznie wieje chyba nie pójdziemy dzisiaj na spacerek. A co moje dziecko na to: z poważną miną du-pa ![]()
#1575 |
Zadomowienie
|
DZień dobry
![]() Kupne problemy - niezłe. Ostatnio rozmawiamy przy kawce z przyciaciółką i w pewnym problemie mówię do niej - to słyszysz o czym my gadamy = o kupkach. NAs też to dopadło. A jakiś czas temu zastanawiałyśmy się jak tak można interesować się prawie tylko dzieckiem. To chyba już nam nie minie ![]() MIłego dnia ![]() I jeszcze fotki Milka i jego kumpli ![]()
#1576 |
Zakorzenienie
|
Kostko dzisiaj zjadło o 5.45 raz i drugi o 8.30 więc jest lepiej, ale lewa pierś jest już kapciem nie spija z niej więc nawet nie nabiera
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1577 |
Zadomowienie
|
No i kumpli urwało
![]()
#1578 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1579 |
Zadomowienie
|
U nas też okropnie wieje
![]() Płatku, a nie próbowałaś ściągać laktatorem, tak żeby zachować pokarm w lewej piersi? Bo może wtedy utrzymałabyś pokarm, ściągając go w porach posiłku Mateuszka.
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1580 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulko no coz nie wiem co ci doradzic. u mnie Wiki chociaz nie chciala nic jesc to pila wszystko co jej dalam. moze jednak spobuj z tymi czopkami. jak jeszze bylam w ciazy to znaoma powiedziala ze jak jej dzieci mialy problemy z kupka to ona robila leatywke gruszka
![]()
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1581 |
Zadomowienie
|
Agiko, Kamilek super chłopczyk
![]() Joasiu, no,no, nic tylko faktycznie dzwonić do rodzinki i oznajmić fantastyczną wiadomość ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kostka.kr Czas edycji: 2006-09-05 o 08:44 Powód: zakręcenie |
![]() ![]() |
![]() |
#1582 |
Zakorzenienie
|
Agiko chłopaki fajne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1583 |
Zakorzenienie
|
Joasiu -
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Płatku - zębów zadnych nie widac, a nawet jaby były to nie mam szans i wymacac bo Oliwka broni dostępu do swojej paszczy jak oszalała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1584 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1585 |
Zakorzenienie
|
Czy któraś wie gdzie podziała się Ch_aga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1586 |
Zadomowienie
|
Kasiula czopki działają my Patrycji wkładaliśmy ale jest to działanie jednorazowe a jak się przyzwyczaji to sama nie bedzie chciała robić kupy tak było z moim chrześniakiem
![]() Płatku u nas też strasznie wieje aż nam huśtawke na podwórku przewróciło Joasiu to Julka od dobrych słów zaczyna ![]() ![]() Agiko Kamilek jest super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1587 |
Zakorzenienie
|
hehe, nie wiem czy można to zaliczyc do słów ale moja Oliwka wywrzaskuje na okraglo - "nie" a własciwie takie "nje" !!! ze smiesznym akcentem, ja do niej "idziemy spac" a ona "nje" ! i w ryk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1588 |
Wtajemniczenie
|
Oliwka mała buntowniczka
![]() TŻ pyta się Julki gdzie mama a córka na to atatata! Tata to jej ulubione słowo. Kasiulka ja bym spróbowała z tym czopkiem. Awaryjnie, jednorazowo moim zdaniem nie zaszkodzi. Oczywiście lepiej porozmawiać z lekarzem bo to rozwiązanie na krótko ale zawsze jej ulży. Ja daje w podbramkowych sytuacjach viburcol, robie to sporadycznie jak Julka już strasznie płacze i naprawde nie wiem co jest, albo jak jest problem z kupka ale u nas to się raczej rzadko zdarza. Na Julke super działa jabłko ale wiadomo co dziecko to inne. Agika zdjęcia cudne. A co to za domek ma przyczepiony Kamil do łóżeczka? Płatku my na katar do nosa dostaliśmy Nasivin i u nas się sprawdza. Próbowałaś tego? Duzo osób poleca też aspirator do nosa Frida, do kupienia w aptece albo przez internet, cena ok. 25zł. Dziewczyny chyba już o tym pisały, podobno lepiej oczyszcza nos niż gruszka. Kasiulka co do rumianku to może wymieszaj go z sokiem albo kup sok bobovity winogrona z rumiankiem? A Oliwka duzo pije. Czasami zatwardzenia wystepują bo dziecko za mało pije. Mallaga moim zdaniem mądra decyzja z tymi studiami podyplomowymi. ![]()
#1589 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Płatku pytałaś się na wątkustyczniowych mamuś co mozna polecić na katar. Odpisałam ci ale nie wiem czy widziałaś wiec napisze jeszcze raz. Zamiast tradycyjnej gruszki zdecydowanie polecam aspirator do noska Frida, o wiele lepiej wszystko z noska wyciąga niz gruszka. Dodatkowo najpierw mozna nosek oczyscić solą fizjologiczną, potem aspirator, potem kropleki Nasivin te słabsze i potem maśc majerankowa. Wika miała raz katarek i po takich zabiegach przeszedł jej bardzo szybko ![]() Kasiulko nas tzn Wike zaparcia nekają od dawna. Na pytanie mojej pediatry jak temu zaradzić to powiedziała, że niektóre dzieci tak mają i to nic takiego, jedne robią za duzo kupek inne mają zaparcia. Czasami trzeba zmienic mleko a czasami winą jest, że dziecko za mało jest dopajane i najlepiej zeby wypiło samą wodę z rana. Dobry sposób jest z rumiankiem tylko własnie jak zmusić do tego dziecko, żeby wypiło jak ono nie ma njamniejszego zamiaru wypić ? A moze te zaparcia to wpływ rozszerzania diety ? Kiedys o tym pisałam nawet na forum, tzn o porblemie brzuszkowym i zaparciach. Poczytaj tam dziewczyny dawały mi porady. Czopek mozesz podac, połowke, działanie ma jednorazowe i zadziała napewno. Wazne zeby nie podawać go za czesto bo dziecko moze sie przyzwyczaic i nie zrobi kupki samo tylko za pomoca czopka. Podaj go wtedy ja bedziesz widziała, ze Oliwka chce zrobic kupke a nie moze i sie meczy. I pamietaj, że jesli z brzuszkiem wszystko ok to zaparcia nie są niczym bardzo niepokojącym, chciaż wiadomo,ze to udreka dla nas i dla naszych maleństw ![]() Ale dzieci z tego wyrastają same jak sie ich układ pokarmowy przystosuje do nowego jedzonka, to jest pocieszające ![]() A pomyslec, ze jeszcze niedawno pisałysmy o tym jak to nasze dzieci walą kupencje co chwila i ciagle trzeba je przebierać ![]() Jooasiu Julka jak zwykle czadowa ![]() ![]() Buziaczki ![]()
#1590 |
Zakorzenienie
|
czesc mamuśki, a co Wy tak nie piszecie, styczniówki juz nas na głowe pobiły
![]() U nas kolejny mały postęp - od dzis Oliwka juz nie leży w leżaczku tylko siedzi - podnosi sie i prostuje kręgosłup i siedzi bez podparcia ... w dodatku nie daje sie z powrotem położyc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:06.