sześćdziesiątki z plusem - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-07, 04:11   #1561
Sabbath
Wiedźma

Dot.: sześćdziesiątki z plusem

Cytat:
Napisane przez Babygia Pokaż wiadomość
hej,Lubka!
Kuruje sie przeciez,polykaqm zalecone prochy jak pelikan,i jakos troche lepiej mi idzie.Ta ciepla pogoda zima mnie tak rozlozyla-ale nie talko mnie,prawie kazdy,kogo znam,charcha.Epidemia grypy.
masz racje z ta prawda.Fakt,jest bieda.Ale jest wszedzie,mniej lub wiecej.Nikt tego swiata nie naprawi,a odmawiac sobie z tego powodu chwili przyjemnosci nie ma sensu.Bo wtedy nie mozna by bylo nawet jezdzic na urlop gdzies do Brazylii,Afryki,bo tam tez bieda.No i co nam z tego przyjdzie?Bedziemy cale zycie siedziec w kacie i smecic sie na niesprawiedliwosc spoleczna?A nie lepiej w tym czasie zrobic cos dla siebie,i jak sie da,moze podac reke komus w poblizu?Lubka,masz racje,jest,jak jest,ale z usmiechem na twarzy po prostu latwiej jest zyc .
Prawda. Większośc ludzi narzekających na biedę, system, dyskryminację, zanieczyszczenie środowiska etc ogranicza się do narzekania i nic nie robi. W ten sposób nie tylko nie zmieniają świata na lepsze, ale jeszcze psują go kwasząc się ciągle.

Clipu nie obejrzałam do końca nie dlatego, że przekłamuje rzeczywistośc, czy dlatego, że nie zajmuje stanowiska względem biedy.

Cytat:
Ja wlasnie z tego powodu (zaklamanie i przeegzaltowanie) nie lubie zadnych romantycznych filmow.Wogole jestem taka romantyczna jak kij bejsbolowy.
Ale mysle,ze czasami dobrze jest poplaswic sie w iluzji.
A teraz-ostrzezenie!!!!
Zeby mi zadna z Was nie odwazyla sie pojsc do kina na horror "The saw 3",ja wczoraj bylam,i to jest film wylacznie na moje nerwy!!!!Nawet moj staruszek nie chce go wiecej na oczy widziec!(Mnie sie jak zwykle podobal)
jest drastyczny do granic wytrzymania,sietne napiecie i efekty specjalne-bomba,ale bron boze nie na slabe nerwy i zoladki!!!
Zeby nie bylo,ze nie ostrzegalam.
Babygia Słonko - a co z tymi, które już widziały?

Cytat:
Napisane przez Starsza Pani
Czy wiecie,że za 17 dni WIOSNA? A ja dzisiaj pierwszy raz w tym roku poszłam po zakupy z gołą (nie łysą, tylko bez czapki) głową.
Noooo... Wizja Danusi z fryzurką na skina, glanach z czerwonymi sznurówkami i flyersie rozbawiła mnie prawdziwie.

Ja jestem twardziel i w ogóle nie noszę czapek (nie naszam powinno być ).

A odnoszac się do Twoich wcześniejszych postów dotyczących naszego ewentualnego rozczarowania, w razie gdybyśmy poznały Cię osobiście to wiesz co?
Jakoś nie wierzę w to, że od tak długiego czasu udaje Ci się zwodzić nas i symulować na forum te wszystkie zalety, których rzekomo nie posiadasz. Skłaniam sie raczej ku temu, że to my mamy rację (jest nas w końcu więcej i statystycznie chociażby nie możemy być wszystkie hurtem takie naiwne i mało bystre), a Ty się skandalicznie nie doceniasz. Może spotkanie w relalu pozwoliłoby Ci zobaczyć siebie innymi oczami?
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-07, 07:44   #1562
Luba
Zakorzenienie

Cieszę się, że się odstresowywacz podobał (niektórym)
Ja bardzo, bardzo lubie patrzeć jak inni tańczą. Pewnie z tego powodu, że sama nie mam w tym kierunku żadnych talentów.
Ale układ do tej piosenki znamy już z moją córką na pamięć i sobie tańczymy. Jak nas nikt nie widzi

A co do wiosny...
Zabiłam dzisiaj w nocy 4 (słownie: cztery!) komary. Nie moge spać jak mi cos bzyczy nad uchem. Nie znosze komarów i jak dla mnie to mogłoby ich wcale nie być.
Poza tym kwiatki kwitną, krokusów wszędzie zatrzęsienie, drzewa też już ruszyły.
Chyba umyję okna

Zdrowia wszystkim życze i optymizmu. Może akurat na wiosnę wszystko się poprawi?

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-07, 16:10   #1563
starsza pani
Zadomowienie

W Warszawie cieplutko,zimowe buty,rękawiczki i czapa poszły do lamusa.Oby na 8 miesiecy.Po podlodze wędruje biedronka.Niestety Luba "..na betonie kwiaty nie rosną..." ale stragany uginają się pod tulipanami, hiacyntami,gożdzikami-8 marca tuż,tuż.
A mnie sie odstresowywacz podobał.Całusy.

Edytowane przez starsza pani
Czas edycji: 2007-03-07 o 16:35
starsza pani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-07, 16:16   #1564
Alketa
Rozeznanie

Wiosenne pozdrowienia dla sąsiadeczek
Zyczę miłego wieczorku iwszystkiego Naj Naj
Stary 2007-03-07, 16:19   #1565
starsza pani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość

Ja jestem twardziel i w ogóle nie noszę czapek (nie naszam powinno być ).
Dopóty dzban wodę nosi dopóki mu się ucho nie urwie.

Cytat:
A odnoszac się do Twoich wcześniejszych postów dotyczących naszego ewentualnego rozczarowania, w razie gdybyśmy poznały Cię osobiście to wiesz co?
Jakoś nie wierzę w to, że od tak długiego czasu udaje Ci się zwodzić nas i symulować na forum te wszystkie zalety, których rzekomo nie posiadasz. Skłaniam sie raczej ku temu, że to my mamy rację (jest nas w końcu więcej i statystycznie chociażby nie możemy być wszystkie hurtem takie naiwne i mało bystre), ?
Nic Wam nie ujmując ,a jednak już na 4 stronie wątku zostałam rozszyfrowana.Strasznie mnie wtedy Coccinelle rozbawiła.Podbila moje serce stwierdzając:
Cytat:
Napisane przez coccinelle Pokaż wiadomość
mimo wszystko watpie, zebys ty miala tego typu zadatki na tesciowa-potwora. chyba ze masz podwójną osobowosc, ale to sie przeciez leczy))

))
I taka jest prawda.
Sabbath ,wreszcie odkryłas przyłbicę .Czy to w związku z 8 marca chcialas pokazać całą kobiecość i urok? (nowy avatarek) Mnie wystawiasz w glanach z czerwonymi sznurówkami na drwinę gawiedzi a sama czarujesz wdziękiem.Nieładnie,oj nieładnie.

Edytowane przez starsza pani
Czas edycji: 2007-03-07 o 18:23
starsza pani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-07, 16:33   #1566
Toogra
Zadomowienie

Witam,,,,widzę,,że humorki dopisują,,,
Sabbath piękny avatar
Toogra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-07, 19:08   #1567
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez starsza pani Pokaż wiadomość
Dopóty dzban wodę nosi dopóki mu się ucho nie urwie..
Ja mam brzydkie uszy, niech sie urywają.

Cytat:
Nic Wam nie ujmując ,a jednak już na 4 stronie wątku zostałam rozszyfrowana.Strasznie mnie wtedy Coccinelle rozbawiła.Podbila moje serce stwierdzając:I taka jest prawda.
Jestem przekonana, że miała rację. Na potwora kompletnie się nie nadajesz. Przykro mi, jeśli Twoje przekonanie o własnej potworności legło przez nas w gruzach

Cytat:
Sabbath ,wreszcie odkryłas przyłbicę .Czy to w związku z 8 marca chcialas pokazać całą kobiecość i urok? (nowy avatarek) Mnie wystawiasz w glanach z czerwonymi sznurówkami na drwinę gawiedzi a sama czarujesz wdziękiem.Nieładnie,oj nieładnie.
Dziękuję i Tobie i Toogrusi za komplementy. Ja wcale tak nie wyglądam. Tylko zdjęcie mąż robił i jakoś tak nietypowo wyszło. Spokojnie mogłam wrzucić, bo i tak nikt mnie po nim nie pozna

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-08, 03:31   #1568
Babygia
Zadomowienie

Sabbath,coz za poetycki avatar-jak obrazek pre-rafaelitow-mozna by bylo nazwac "Wrozka Morgana zadumana",i nie gadaj tu,ze do siebie niepodobna-twoje zdjecia mam,i jakos zadnego gremlina na nich nie widzialam,wrecz przeciwnie,wiec nie wciskaj ze tak specjalnie tak lirycznie sie ustawilas.Pauje mi do Ciebie piosenka Green Day,ktory moj maz mi kiedys zadedykowal-z nowego albumu-"She' s a rebel"
I tym zdaniem zgrabnie przechodze do tematu rozdwojeni jazni,podjetym przez Danuske.
Bo kobiety tak maja.Rozdwojona,roztrojon a rozdziesieciona jazn standartowo.Kobiety sa Multitasking-potrafia wszystko naraz.
Juz tyle miesiecy sie znamy,i jak zauwazyla Sabbath-az tak bys nas nie omamila,no chyba,ze aktorstwem przewyzszasz Jande,ale nawet jezeli,ja umiem czytac miedzy wierszami.I do potworow sie tak nie lepie,czasem do psychopatow,fakt,ale to nie jestes Ty,moj Prywatny Demon juz by Cie wywachal.Jak ty jestes potwor,to ja od dzisiaj Nefretete.Potwor-oj,pekne.
Przed spotkaniem w realu kazdy ma treme-nawet te mlode,wyszczekane.I one maja jakies watpliwosci wobec siebie-wczoraj dzwonila moja cora i jeczala,ze znalazla piuerwszy siwy wlos(to rodzinne) i zmarszczke mimiczna.Rozesmialam sie i spytalam,cuy wlolalaby chodzic z taka wyliftowana i nabotoxowana twarza bez wyrazu jak Zsazsa Gabor?Twarze maja opowiadac historie,s kto jej nie ma,to tylko puste pudlo.
Toogra-idzie wiosna,zacznij na powaznie szukac nowej pracy.Dosyc tego kotla.Juz dosyc tego pomiatania ,ile jeszcze chcesz,ile wytrzymasz?Kiedys moze sie to skonczyc zalamaniem nerwowym,a wtedy pozbeda sie Ciebie bez skrupulow,i mozesz zostac naprawde z niczym.Rusz sie,dziewczyno!przeciez zyjesz w Trojmiescie,miejsca pracy sa,moze pasujace nielatwo znalezc,ale mozna!
Aha,Sabbath-ze Ty ten film widzialas,to moglam przewidziec.Ok,Ciebie wyjmuje z ostrzezenia,Ty to zdzierzysz,Ale serio-wyobryzysz sobie nasze dziewczyny na tym seansie?Dlatego wlasnie je ostrzegalam-my takie dzielka lubimy i zdzierzymy,ale nasze Panie raczej nie.A moglby ktos namowic dla kawalu czy co,i bieda gotowa.
Buzka.Sloneczka!

NASZA KLASA http://nasza-klasa.pl/card/11402382/e1546266ad

FACEBOOK http://www.facebook.com/Feline.Gia?ref=profile
Babygia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-08, 03:36   #1569
Sabbath
Wiedźma

Ja mam tremę większą niż Danusia. Dziś na Mainfie zobaczy mnie Nika i mam stracha jak przed pierwszą randką. Lepiej się położę, bo o 7 wstaję i będę wyglądać jak zmora.

She's a Rebel bardzo lubię.
Stary 2007-03-08, 07:58   #1570
nika672
Zadomowienie

Starsza pani kłaniam sie.
Wiosna za oknem,przestało padać,możemy wznowić handel zamienny

Jak Twoje wyniki?Wiadomo coś?
Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Sabbatth
Dziś na Mainfie zobaczy mnie Nika

Wszystkim Paniom życzę miłego dnia

nika672 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-08, 08:37   #1571
carolinascotties
Zakorzenienie

Witam

Wszystkim paniom składam najlepsze życzenia
z okazji MIĘDZYNARODOWEGO DNIA KOBIET
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg STORCZYK.jpg (12,1 KB, 2 załadowań)

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-08, 10:16   #1572
starsza pani
Zadomowienie

Cytat:
Juz tyle miesiecy sie znamy,i jak zauwazyla Sabbath-az tak bys nas nie omamila,no chyba,ze aktorstwem przewyzszasz Jande, Jak ty jestes potwor,to ja od dzisiaj Nefretete.Potwor-oj,pekne.
Droga Nefretete,Janda to przy mnie mały pikuś.
Cytat:
spytalam,czy wlolalaby chodzic z taka wyliftowana i nabotoxowana twarza bez wyrazu jak Zsazsa Gabor?
Oj tak WOLAŁABYM!!!
Cytat:
Twarze maja opowiadac historie, kto jej nie ma,to tylko puste pudlo.
Opowiadać historię?- czy era kamienia łupanego jest w kręgu Waszych zainteresowań?

Cytat:
Ja mam tremę większą niż Danusia. Dziś na Mainfie zobaczy mnie Nika i mam stracha jak przed pierwszą randką. Lepiej się położę, bo o 7 wstaję i będę wyglądać jak zmora.

Trzeba było nie zmieniać swego poprzedniego avatarka.
Wtedy każdy wygląd w realu byłby miłym zaskoczeniem.Napiszecie coś o tym spotkaniu?Proszę.
A tak na marginesie-Sabbath i Babygia,czy macie jakąś tajną umowę?
Jak Jedna wstaje (post,godż.4.31) to Druga kończy dyżur i kładzie się spać (4.36).No ,no,ale organizacja.

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Pokaż wiadomość
Witam

Wszystkim paniom składam najlepsze życzenia
z okazji MIĘDZYNARODOWEGO DNIA KOBIET
Ja też
Toogra,dziękuję.
Nika, .Wynik angiografi jest ale pisany odręcznie przez prawdziego lekarza a więc nie do odczytania.Czekam do 19 i 27 marca.
Stary 2007-03-08, 10:43   #1573
nika672
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez starsza pani;
Droga Nefretete,Janda to przy mnie mały pikuś.

.
Cytat:
Napisane przez Starsza pani
Opowiadać historię?- czy era kamienia łupanego jest w kręgu Waszych zainteresowań?

Rzeczywiście Janda przy Tobie wysiada.Uwielbiam Cie Starsza pani

Cytat:
Napisane przez Starsza pani
Wtedy każdy wygląd w realu byłby miłym zaskoczeniem.Napiszecie coś o tym spotkaniu?Proszę.

Trzeba byłoTylko Sabbath to jest niezła kokietka.

Zaraz napisze jak tylko wróce do domu.Ciekawe czy sie dopcham na przody tej Manify

Stary 2007-03-08, 20:42   #1574
Toogra
Zadomowienie

[quote=Babygia;3872059]
Toogra-idzie wiosna,zacznij na powaznie szukac nowej pracy.Dosyc tego kotla.Juz dosyc tego pomiatania ,ile jeszcze chcesz,ile wytrzymasz?Kiedys moze sie to skonczyc zalamaniem nerwowym,a wtedy pozbeda sie Ciebie bez skrupulow,i mozesz zostac naprawde z niczym.Rusz sie,dziewczyno!przeciez zyjesz w Trojmiescie,miejsca pracy sa,moze pasujace nielatwo znalezc,ale mozna!
Babygia narazie przechodzę do innego działu,wczoraj nieoczekiwanie dostałam propozycję pracy,,,ale w Gdansku i pensja taka sama jak mam a byłabym w domu ok.20,,,,i musiałabym już w tym miesiącu tam podjąc prace..a wypowiedzenie ma 3-m-czne.Więc narazie przeczekam do lata na starych smieciach,może w tym innym dziale nie będzie tak okropnie,,mam taką nadzieję.
Pozdrawiam serdecznie wszytkich....Danusiu popieram Ciebie,,,ja tez przed spotkaniem z neta się tremuje...MRS Vargas moze zaswiadczyc/
Stary 2007-03-09, 03:54   #1575
Sabbath
Wiedźma

Cytat:

Masz rację, trzeba było nie zmieniać.

Widziałam się w telewizji i wyglądałam jak zasuszona starowinka. Wory pod oczami, szara cera... Do tego deszcz padał i byłam zmarznięta i mokra. Wszyscy w kurtkach, a ja w cieniutkiej sukience... Jak już mnie wypakowali z papieru. Załamka...

Idę na wątek o tym jaka to jestem stara i brzydka... To coś dla mnie.

Edit:

Nie poszłam. Tam znowu to zwyczajowe, wielce pocieszające bla bla bla: masz dwie ręce, dwie nogi... zmarszczki mogą być piękne etc.
Qrak, ja nie mam nic do swoich rąk, ani nóg. Ani nawet do zmarszczek... Tylko te wory pod oczami!
Nawet Nika uciekła.

Edytowane przez Sabbath
Czas edycji: 2007-03-09 o 04:29

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-09, 08:14   #1576
nika672
Zadomowienie

Witam Wszystkie wiosennie i cieplutko

Starsza paniwidziałam sie z Sabbath.Całe spotkanie opisałam na wątku''jak schudnąc'',wiem kochana iż tam zaglądasz,jesli bedziesz mogla to zerknij tam proszę.

Napisze tak;jak zobaczyłam Sabbath
Piękna,eteryczna,delikatn a, nie przecietnie zgrabna,szczupluteńka czarnula.
Włosy dziewczyny Sabbath ma po prostu .......marzenie.......... ..czarne loki jakby spirale ,błyszczące piekne białe ząbki (mam hopla na punkcie pieknych zębów),cera delikatna..........z pięknym makijażem.

Cytat:
Napisane przez Sabbath
wyglądałam jak zasuszona starowinka. Wory pod oczami, szara cera...
Nie wiem o kim mowa?
Chyba byłyśmy w innych miejscach

Stary 2007-03-09, 17:07   #1577
bietkadd
Rozeznanie

Witam pięknie sąsiadeczki ) Wygoniłam choróbsko i cieplutko Was pozdrawiam !!
Nie dajcie się grypom , katarom tylko posyłam Wam słonko wiosenne !!!!
bietkadd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-09, 18:05   #1578
Kota
Zakorzenienie

Witam Was wszystkie. Korzystając z trochę wolniejszego dnia w pracy przeczytałam częściowo wątek-jak schudnąć- wpadły mi w oko zdjęcia Sabbath , (kojarzyłam ją oczywiście z kolorem czarnym, ale taka delikatna z niej dziewczyna, i filigranowa pasują jej zarówno obcasy jak i matrensy wszelkiej maści) zerkałam też tutaj, śledziłam rozwój wątku -jestem stara, brzydka itd. gdzie wtrąciłam swoje trzy grosze i w końcu się zdenerwowałam.
Tak że żyłam życiem wizażowym w doskokach przez cały dzień.
Najciekawsze jest to, że uczestniczy się w takim dużym przekroju- i wiekowym i charakterów. No i osobowości.
Dziś była w Trójmieście - piszę tak, bo mieszkam w Gdańsku, pracuję w Gdyni, więc ogarniam je w całości - wspaniała pogoda, pod moimi oknami w pracy na lśniącym niebie przelatywały krzyczące mewy, było przepięknie. Wiosennie zatem pozdrawiam
Kota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-09, 23:45   #1579
starsza pani
Zadomowienie

Zwariuję z tym Wizażem.Coraz to nowe pomysły a skutek taki,ze aby otworzyć nasz watek straciłam 43 minuty.
Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
śledziłam rozwój wątku -jestem stara, brzydka itd. gdzie wtrąciłam swoje trzy grosze i w końcu się zdenerwowałam.
Kota cieszę sie że wpadlaś tutaj bo własnie zastanawialam sie gdzie podziekować Ci za miłe słówa (wiesz o co mi chodzi).A propo`s wiadomego watku-wcale się nie dziwie ,ze się zdenerwowalaś.Zresztą czytałam Twoje posty i ten w którym się słusznie wkurzyłaś.Słusznie bo Wizażanki z uporem godnym lepszej sprawy próbowaly podtrzymać na duchu jedną z nich a Ona za to atakowala je aż miło. Rozzłościło ale i rozśmieszyło mnie to.Nie pierwszy raz natknęłam sie na watek ,w którym wydaje mi się,że nie chodzi o to "...by złapać króliczka lecz by gonić go..." A jeżeli przy okazji dopiecze sie interlokutorce-to już sama przyjemność.

Cytat:
Napisane przez bietkadd Pokaż wiadomość
Witam pięknie sąsiadeczki ) Wygoniłam choróbsko i cieplutko Was pozdrawiam !!
Nie dajcie się grypom , katarom , posyłam Wam słonko wiosenne !!!!
Bietkadd,w którą stronę wysłałaś to sloneczko? U mnie ani promyczek nie przebił sie przez chmury.Spróbuj jutro jeszcze raz.

Cytat:
Napisane przez nika672 Pokaż wiadomość

Zaraz napisze jak tylko wróce do domu.Ciekawe czy sie dopcham na przody tej Manify
Nika już sie zaczęłam martwić,ze narozrabiałaś na tej manifestacji i zamknęli Cię na 48 .Była jeszcze druga opcja,że zabalowaliście ostro.W każdym razie póżno cos do tego domu wróciłaś. szkoda,ze ta manifestacja była tak daleko.
Całusy dla wszystkich.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-10, 00:00   #1580
Sabbath
Wiedźma

Cytat:

Nika już sie zaczęłam martwić,ze narozrabiałaś na tej manifestacji i zamknęli Cię na 48 .Była jeszcze druga opcja,że zabalowaliście ostro.W każdym razie póżno cos do tego domu wróciłaś. szkoda,ze ta manifestacja była tak daleko.
Całusy dla wszystkich.
Wcale nie balowałyśmy, przynajmniej nie razem, bo Nika mi uciekła. Jeśli tylko da mi szansę - nadrobimy to. Bez planowania wizyty na komisariacie, oczywiście.

Danusiu, jak tam u Ciebie? Czujesz się spokojna, wyczerpana stresem, czy raczej fakt, że poczucie zagrożenia minęło dodał Ci skrzydeł?

Wiosna zbliża się nieuchronnie i ja powoli zaczynam dostawać przypływu energii.

Jakoś mnie w tym roku nie dopadła wiosenna obniżka nastroju - poza kolejnym atakiem frustracji z powodu worków pod oczami. Przetrzepałam całe forum. Wypróbowałam kartofle, ogórki, żele, kremy i... heh... Szkoda gadać.
Zna któraś jakiś cudowny sposób na puchnące oczy? Poza wysypianiem się, bo tego nie dam rady zrealizować.

Miłego weekendu - dużo słoneczka i świetnej zabawy (jakkolwiek sobie tę zabawę wyobrażacie).
Stary 2007-03-10, 09:21   #1581
starsza pani
Zadomowienie

Cytat:
Danusiu, jak tam u Ciebie? Czujesz się spokojna, wyczerpana stresem, czy raczej fakt, że poczucie zagrożenia minęło dodał Ci skrzydeł?
Staram się skrzętnie omijać ten temat żeby nie wprowadzać nastroju dalekiego od euforii.Baaardzo dalekiego.Ale skoro wywołałas wilka z lasu ....Jakie zagrożenie minęło?....Co ma mi dodać skrzydeł? Jak na razie mam dwa rozpoznania: albo makulopatia ,albo AMD czyli inne diabelstwo równie dobre.Dziś jestem właśnie w super dole. Zrobiłam prywatnie angiografie (choć powinnam mieć to za darmo bo płacę od wieków coraz większe składki na służbę zdrowia) i siedzę z papierkiem i zdjęciami w ręku w domu,widzę coraz gorzej i czekam...czekam.... czekam żeby ktoś to wogóle chciał zobaczyć i podjąć jakąś decyzję.A boję się,że jak pójdę pod koniec marca do przychodni siatkówkowej to każą mi znowu czekać na następne badania kilka miesięcy i zostawią mnie bez pomocy i dorażnego leczenia.No ale koniec biadolenia.Słoneczko świeci,ptaki świergolą nawet w środku miasta....będzie dobrze.

Cytat:
Jakoś mnie w tym roku nie dopadła wiosenna obniżka nastroju - poza kolejnym atakiem frustracji z powodu worków pod oczami. Przetrzepałam całe forum. Wypróbowałam kartofle, ogórki, żele, kremy i... heh... Szkoda gadać.
Zna któraś jakiś cudowny sposób na puchnące oczy? Poza wysypianiem się, bo tego nie dam rady zrealizować.
Co prawda nie zauważyłam tych worków na Twoich fotografiach (w aktualnym avatarku, za który wielkie dzięki,nawet wprost odwrotnie) i uważam ,ze jak zawsze wpędzasz nas w maliny (patrz zasuszona staruszka) ale muszę niestety powiedzieć,a znam to z autopsji,że worki pod oczami są nizniszczalne i jeśli kogoś pokochały to będą mu wierne do końca świata.Cóż ja nie robiłam.Oprócz liftingu ,bo tego się boję, wszystko.Bez najmniejszego skutku.Z tym,że u mnie wory pod oczami to nie efekt zmęczenia lecz choroby tarczycy (o Boże,znowu o chorobach,ble...).Teraz ,ponieważ jestem próżna, ale mam i dobre serce więc nie chce straszyć ludzi,kamufluję się nosząc "na wielkie wyjścia" (np.na planowane spotkanie z Robótką) szkła zerówki.A może jak Greta Garbo sięgnę po wielkie,ciemne okulary-o,to jest pomysł.
Przepraszam,ze wprowadziłam Was w taki szampański nastrój. Wszystko przez Sabbath,bo się nade mną użaliła.Na drugi raz walcie we mnie jak w kaczy (oj,przepraszam za polityczny nietakt) kuper ,a zobaczycie jaka bede szczęśliwa.
8 marca wybraliśmy sie do w kina na "Królową".Polecam.Naprawd ę dobry film.Wspaniale zagrana tytułowa rola (tegoroczny Oskar) ,piękne zdjęcia, ciekawy scenariusz.Idżcie koniecznie.Warto.
całusy uśmieszki iprzytulanki dla Wszystkich a dla tych,które postukają w klawiature ,szczególnie.
Stary 2007-03-10, 09:42   #1582
Toogra
Zadomowienie

Dobija mnie dziś od rana ten problem z wejsciem na wizaz,,,,Pozdrawiam wszytskie Panie.
Sabbath o matko co to za avatar,,,gdzie ta słodzutka,,czarnoloka istota?
poszukałam w googlach mozę to się coś przyda
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3173010
Stary 2007-03-10, 10:56   #1583
starsza pani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Toogra Pokaż wiadomość
Dobija mnie dziś od rana ten problem z wejsciem na wizaz,
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3173010
Toogra,ty jesteś niezawodna dziewczyna.A jeśli chodzi o Wizaż to wczoraj straciłam dosłownie 3 godziny żeby dostać sie na wątek i napisać jeden post.Wściekłam się ale chcialam sprawdzić kto kogo przetrzyma.Bezduszna maszyna czy ja.Zwyciężyłam ale z obłędem w oku, a potem do drugiej w nocy nie moglam usnąć.
Byłaś na Testosteronie? I jak?
Luba,Babygia,Robótko,Caro lina......a może Ktoś jeszcze...proszę na salony

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-10, 11:59   #1584
Malinówka
Wtajemniczenie

GG do Malinówka

Starsza pani to tylko ja. Wpadłam do domku na kawusię i zaraz dla towarzystwa zajrzałam na wizaż. Cieszę się że niewłaściwie odczytałam Twoje słowa na 50 i że to tylko błogie lenistwo .
Pozdrawiam Wszystkie Panie i mam malutką prośbę do Sabbath - wróć do poprzedniego awatarka! - był prześliczny i najbardziej wiosenny z wszystkich Twoich awatarków.
Malinówka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-10, 13:23   #1585
Kota
Zakorzenienie

Ratunku, co dzieje się z wizażem, chybą ciąg dalszy remontów, zanim otworzy sie okienko odpowiedzi to zdążę z nudów ułożyć pasjansa pająka...
pozdrawiam z kolei sobotnie- znowu po deszczu zrobiła sie u nas śliczna pogoda.
Na razie kończę- rodzina mnie wzywa. Mam nadzieję, ze może coś sie poprawi na wizażu do mojego następnego wejścia.
Stary 2007-03-10, 14:04   #1586
Toogra
Zadomowienie

IDe dzisiaj na ten film Starsza Pani...jutro napisze komentarz.

KOTA witaj ziomalko)
Stary 2007-03-10, 16:49   #1587
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
IDe dzisiaj na ten film Starsza Pani...jutro napisze komentarz.

KOTA witaj ziomalko)
Togro, a na jaki film się wybierasz, jeśli mozna wiedzieć
Stary 2007-03-10, 20:01   #1588
starsza pani
Zadomowienie

Cytat:
Toogra,
Byłaś na Testosteronie? I jak?
Cytat:
Idę dzisiaj na ten film Starsza Pani...jutro napisze komentarz.
Toogra pewnie siedzi w kinie.Więc ja w jej imieniu.Całuski Kota
Stary 2007-03-10, 20:16   #1589
carolinascotties
Zakorzenienie

Kochane - jeśli macie problemy z wizażem- często wytstarczy wyczyścić pliki cookies - żeby wszystko wróciło do normy chyba, że przeprowadzane są prace na serwerze

Ja w związku z zamieszaniem w rodzinie...nie mam o czym pisać i dlatego WAs podczytuję...
i ... jest jeszcze inny powód mojego rzadszego pojawiania się tutaj ...ale nie chcę wyjść na przewrażliwioną kuropatwę
Pozdrawiam

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-10, 21:02   #1590
robótka
Zadomowienie

Jestem, jestem, chociaz robię zająca.Podczytuję jednak co napisałyście tu i u sąsiadek.Dzisiejszy dzień to przeplatanka: zakupy, zebranko Tupperware u mnie, szydełkowanie, ble..ble z koleżanką, która mnie odwiedziła, obiadek, znów szydełkowanie i nastepna koleżanka, sąsiadka i dalej szydełkowanie.Dzień minął szybko,jak zawsze o wiele za szybko.Oczywiście z reguły już szdełkując siedzę przy kompie.Jutro znów zamówiła się na chwilę koleżanka z firmy(przyjdzie po towar, który jej zostawili u mnie). Na obiad przyjdzie moje najstarsze dziecko plus moje dzierganki i tak minie następny dzień.
robótka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości