|
|
#1561 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy
Z tego co się orientuję to zel ma jakiś okres trwania i trzymanie go za długo nic nie daje. Możesz dokupić strzykawki po około 65 zł za 4 sztuki w sklepie internetowym dla stomatologów. Gdzieś parę postów wcześniej dziewczyny pisały.
|
|
|
|
|
#1562 |
|
Wtajemniczenie
|
Niechciałam zakładać nowego wątku, więc podczepię się pod ten. Mianowicie, cztery dni temu skończyłam brać antybiotyki. Brałam je 7 dni, pod koniec kuracji zauważyałam taki dziwny osad na zębach, czy to możliwe że jego powstanie spowodował antybiotyk na zapalenie gardła
. Może pytanie jest takie czy na taki żółtawy osad pomoże jakaś pasta wybielająca? Dodam, że przed braniem tego antybiotyku nie miałam problemu z jakimiś osadami na zębach, a tego nie mogę zmyć
|
|
#1563 |
|
Przyczajenie
|
Odradzam żel o stężęniu 20% dla osób o wrażliwych dziąsłach...Może i efekty są dobre, ale po 2 nocy dziąsła tak pieką, że nie można wytrzymać (przez pierwsze 15-20 minut od założenia nakładek). No chyba, że ktoś tak jak ja kieruje się powiedzeniem: "chcesz być piękna to cierp" :P
|
|
|
|
|
#1564 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
tak-przy dużym szczęściu nabawisz się tylko nadwrażliwości. Zdecydowanie odradzam!
|
|
|
|
|
#1565 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może tym razem posłuchaj Agi
|
||||||
|
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
a mam takie małe pytanko, a nie chce zakładac oddzielnego wątku. Orientujecie sie ile może kosztować usuwanie osadu z zębów w prywatnym gabinecie?
|
|
|
|
|
#1567 |
|
Raczkowanie
|
hej!!!
Ja równiez chcialabym sobie wybielic zabki, ale jest maly problem. Kiedys wybilam sobie 2 zeby (siekacze) -nie cale, ale prawie polowe kazdego i wypelniajac je, dobrali mi oczywiscie taki kolor zeby nic nie podpadlo. No wiec jesli zaczne sobie wybielac zabki, czy ten material równiez bedzie sie wybielac??? -mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi
|
|
|
|
|
#1568 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam licówki na obu jedynkach. Sztuczne materiały nie wybielają sie. Ja nawet nie próbowałam wybielac jedynek. po wybielaniu zrobie koronki.
|
|
|
|
|
#1569 |
|
Zadomowienie
|
Zachęcona waszymi doświadczeniami z wybielaniem nakładkowym, spróbowałam iiii.... po 3 półgodzinnych razach nic sie nie działo, więc nałożyłam zakładki na noc tak jak jest zalecane. wcześniej sie bałam bo mam słabe szkliwo i wiekszość dentystów mi odradzało jakiekolwiek próby wybielania. chyba mieli racje bo po 4 godz obudzilam sie z takim bólem wszystkich zębów ze czym prędzej musiałam ściągnąć nakładki. niestety cały dzień jeszcze cierpiałam i pomogła dopiero pasta i płyn do płukania sensodyne. boje sie znów nakładać ten żel i tylko żałuje wydanych na niego pieniędzy
fakt chyba troche po tych 4 godz zęby rozjaśniały ale zeby wybielic genetycznie ciemne zęby trzeba by bylo kilku zabiegów, a ja po tej jednej próbie sie boje. nie wiem co gorsze ten ból czy ciemne zęby?
|
|
#1570 |
|
Wtajemniczenie
|
Goha, a jakie masz stężenie żelu?
|
|
|
|
|
#1571 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ból na początku jest spory, ale potem stopniowo mija. z każdym kolejnym dniem boli mniej a potem już wcale. jeśli dla ciebie to nie do przeskoczenia, to daj sobie spokój. |
||
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1572 |
|
Zadomowienie
|
Dostałam żel pola night 22%. Może rzeczywiście tylko poczatki sa tak przerazające? mnie tak bolało ze az sie obudzilam z tego bólu o 2.45 w nocy.wpadłam w panikę i potem cały dzień ani chwili nie mogłam zapomnieć o tym dyskomforcie.ale po 3 dniach kurowania sensodyne juz nie boli. więc może dziś znów zaryzykuje? zawsze marzyłam o białych ząbkach. nie mówię o śnieżnej bieli bo z góry wiem ze nie osiągnę takich efektów...ale normalne kremowe ząbki by mnie zadowoliły wiec chyba zaryzykuje. dam wam znać
|
|
#1573 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Znalazłem ten wątek przypadkowo, ale z chęcią skorzystam z Waszej porady. Chcę kupić na allegro produkt Dr.Fresh, dokładnie z tej aukcji http://www.allegro.pl/item242027688_...bielanie_.html Co do skuteczności, to jest ona "pewna", co widać po komentarzach, natomiast nie wiem jak jest ze skutkami ubocznymi typu bolenie dziąseł czy nadwrażliwość? Czy taki żel stosowany na 30min przez 2 tygodnie może zaszkodzić? Podobno zawiera peroxide, choć nie bardzo wiem czy to dobrze czy źle ![]() Z góry dzięki |
|
|
|
|
#1574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nic, spróbuj Goha, oby było dobrze
|
|
|
|
|
|
#1575 |
|
Przyczajenie
|
odświeżam
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1576 |
|
Zadomowienie
|
No ja też go nie znałam. trudno wymęcze ten zel co mam a potem kupie opalescence w niższym stężeniu. Bo takich katuszy znosić nie chcę nawet za ceną śnieznobiałego uśmiechu
|
|
#1577 | ||
|
Raczkowanie
|
Wybielanie zębów- wątek zbiorczy
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-09-20 o 13:32 Powód: post pod postem |
||
|
|
|
|
#1578 |
|
Przyczajenie
|
Jestem po 6 nocach stosowania żelu opalescence (stężenie 20%) i wiecie co....?
Mam śnieżno-białe zęby!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() Zużyłam tylko 3 strzykawki i już nie muszę się więcej męczyć! Jestem bardzo zadowolona z efektów choć muszę przyznać, że przez pierwsze 20 minut przy każdym zakładaniu nakładek ból był dość silny, ale jak widać było warto! ( a nadwrażliwość zębów minęła po 4 nocach
|
|
|
|
|
#1579 |
|
Raczkowanie
|
To efekty mojego wybielania po dokładnie 16 dniach żelem opalescence 15%. Cóż efekty sa widoczne ALE dla mnie to mało. Mogę chyba wybielac maksymalnie trzy tygodnie? Jedynki sa ciemne bo to martwe a na nich licówki. Moje naturalne były nieznacznie jaśniejsze. Naprawde ciut a 3 jak patrzy sie na zdjęcie to ta po prawej była taka sama jak jedynka po prawej. Ta trójka jest martwa. Czy jest sens dalej wybielac? Czy jest szansa, ze wybiela mi się jeszcze?
Dół wygląda przyzwoicie. Jak mówię to widac tylko górną bielszą część więc ok ale górne widac całe i po prostu dobija mnie to zółte przy szyjkach Na jedynkach będa koronki więc ich wogóoe proszę nie brać pod uwage .
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1580 |
|
Raczkowanie
|
Szyjki naturalnie są ciemniejsze i wybielanie nie zniweluje tej delikatnej różnicy kolorów. jedne zęby są bardziej podatne na wybielanie, inne mniej, nic na to nie poradzimy. Na Twoim miejscu nie martwiłabym się tak bardzo, jak będziesz miała koronki (najlepiej pełnoceramiczne plus wkład z włókna szklanego) to od razu zobaczysz różnicę w odbiorze całego uzębienia.
|
|
|
|
|
#1581 |
|
Raczkowanie
|
Niestety na pełnoceramiczne mnie nie stać
Jeszcze nie wiadomo czy będzie na wkład czy bez wkładu. Myślałam o porcelanie napalanej na metal ale z orogiem ceramicznym czy jakoś tak ale zastanawiam się też nad napalana na złoto. jak jest różnica w cenie samej koronki? Pozatym będe jeszcze wewnetrznie wybielała dwa martwe ale w całkiem dobrej kondycji.Powtarzam pytanko. Czy jest sens wybielac dłużej niz 3 tygodnie? Może zmienić na 20% z 15%? |
|
|
|
|
#1582 |
|
BAN stały
|
a ja ide 27 na wybielanie nakladkowe, i zrobie fotki przed i po.
mam pytanie do Was, czy dentysta bedzie mi nakladal ten roztwor czy on daje tylko nakladki a reszta w domu? |
|
|
|
|
#1583 |
|
Raczkowanie
|
A tu znalazłam jakieś widoczne w miarę zdjęcie moich zebów przed wybielaniem. ta sina jedynka była najbielsza!!!!!
|
|
|
|
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1585 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Ja kupiłam na allegro jakiś czas temu specyfik o który tu pytano (opakowanie przypomina kształtem lakier do paznokci- dr.fresh, absolute white)i uzywałam więc mogę odradzic każdemu kto zechce kupić. Po 2 tyg zero poprawy. Zęby mają kolor taki jak wcześniej. Nie polecam.I mam pytanie bo zakupiłam też zestaw - nakładki (swoja drogą one są beznadziejne, kształt nie chce sie zbytnio zmieniac i nie trzymaja sie zębów) i strzykawke z żelem 36% carbamide peroxide. Kilka razy załozyłam i efektów takze nie widzialam (a dziąsła bolały), może powinnam na noc zakładać albo zmienić nakładki na takie które bedą sie lepiej dopasowywaly by ślina nie wypłukiwała tego żelu? Czy ktoś stosował taki żel? Pozdrawiam ![]()
|
|
|
|
|
#1586 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1587 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko i wyłącznie, inaczej się nie da Edytowane przez karola:) Czas edycji: 2007-11-20 o 23:52 |
|
|
|
|
|
#1588 |
|
Raczkowanie
|
ehhh.... no coz
. Jakos to przezyje gdy wkoncu na to zdecyduje sie
|
|
|
|
|
#1589 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
znalazlam narazie tylko to http://www.charakteryzacja.com/index...pr,500202.html hmm...... 27 zł to moze i ja z ciekawości sie skusze..... ![]() "Kolor biały służy do poprawienia kolorytu uzębienia. Jest szczególnie pomocny gdy zęby mocno blikują w światłach.(...) Lakier zmywa się z zębów patyczkiem kosmetycznym nasączonym alkoholem lub pastą do zębów." wiec moze jakąś tam trwalość to troche ma.... ale lepiej poszukaj czegos trwalszego... |
|
|
|
|
|
#1590 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cena korony na złocie zalezna jest od ceny samego złota.. dolicza się cenę złota wg gramatury która została urzyta do wyrobu korony.. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

. Może pytanie jest takie czy na taki żółtawy osad pomoże jakaś pasta wybielająca? Dodam, że przed braniem tego antybiotyku nie miałam problemu z jakimiś osadami na zębach, a tego nie mogę zmyć

. Jakos to przezyje gdy wkoncu na to zdecyduje sie