firemountaingems - są chętni na wspólne zakupy? - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-04-26, 11:52   #1561
carolinascotties
Zakorzenienie

Dot.: firemountaingems - są chętni?

Cytat:
Napisane przez maghia Pokaż wiadomość

bo, jak napisalas, "szeptanie po katach jest niedojrzale i przykre"
oczywiście, że jest - ale w takim razie - dlaczego dałaś tylko sygnał? Ja rozumiem, ze miałaś nadzieję, ze te osoby się odezwą...jednak tak się nie stało - a zamieszanie jest...

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-26, 11:58   #1562
maghia
Rozeznanie

GG do maghia

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Pokaż wiadomość
oczywiście, że jest - ale w takim razie - dlaczego dałaś tylko sygnał? Ja rozumiem, ze miałaś nadzieję, ze te osoby się odezwą...jednak tak się nie stało - a zamieszanie jest...
dalam sygnal, bo dostalam takowych kilka, byc moze i jest zamieszanie, ale w tej sytuacji loverynka ma szanse sie bronic (zamiast byc przedmiotem zlosliwych plotek)
maghia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-26, 12:24   #1563
Patsy
Raczkowanie

Dziewczyny, to już jest żenujące, a wszystko odbija się na Bogu ducha winnej Loverynce. Proponuję, aby te rzekomo "pokrzywdzone", które narobiły kwasu, skontaktowały się z Loverynką i spokojnie, jak dorośli, wyjaśniły sprawę między sobą zamiast siać zamęt. Słowo przepraszam też byłoby na miejscu...
Patsy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-26, 12:26   #1564
loverynka
Zakorzenienie

Ponieważ któraś z was prosiła o to by wkleić poprzednią fakturę z kwotą za przesyłkę. Proszę bardzo. Przycięłam tylko tyle by się zmieściło na wizaż.
Zaprawszam do oglądania i pełnej analizy.
Jak widać nie orżnęłam nikogo na kosztach przesyłki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg faktura.jpg (110,4 KB, 65 załadowań)

loverynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-26, 12:30   #1565
zayatz
Przyczajenie

bardzo sie nieprzyjemnie zobilo wiec czuje sie w obowiazku zabrac glos
po pierwsze - jesli chodzi o moje rozliczenia i calosc transakcji to wszystko bylo ok a nawet bardziej - obie zamawialysmy kwarc dymny FMG przyslalo tylko jeden komplet i loverynka zaproponowala podzielenie go na pol choc mogla zatrzymac dla siebie i powiadomic mnie o braku
po drugie - wydaje mi sie ze jesli ktos ma watpliwosci to powinien skontaktowac sie z loverynka na priva bo przy tej ilosci zamowien i osob bioraych udzial w akcji zawsze mozliwe sa jakies pomylki
zglaszanie takich zastrzezen na forum wydaje mi sie byc co najmniej niegrzeczne bo stawia loverynke w pozycji oskarzonego, podobie jak zalatwianie tego za plecami i informacje ze cos chyba i podobno
po trzecie - loverynka w przeprowadzenie tych zakupow zainwestowala mnostwo pracy i czasu nie wydaje mi sie zeby robila to w celu "skubniecia" paru koralikow tym bardziej ze z kilkoma z nas wymieniala sie na koraliki ktore jej sie podobaly a po co miala by to robic gdyby nie byla uczciwa przy podziale

loverynko pozdrawiam cie i dziekuje raz jeszcze bardzo mi przykro ze w zamian za swoja prace dostajesz taka watpliwa nagrode
zayatz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-26, 12:52   #1566
lubomirka
www.dulcedo.pl

Ja już się nie wkręcam w dyskusje, każdy ma prawo się zapyać o swoje, ale otwarcie nie po kątach. I też mam braki i z niektóre zakupy są mi zbędne lub mnie rozczarowały. Ja jakby sprawe fmg mam praktycznie za sobą została tylko jedna z ważniejszych formalności!!!
Kiedy idziemy na wino Lowerynko dobra dziewczyno
Stary 2007-04-26, 12:57   #1567
loverynka
Zakorzenienie

Jeśli Lubomirko droga jesteś w mieście w weekend majowy to zapraszam do siebie Będę się grzać na trawie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-04-26, 16:09   #1568
Justin_14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loverynka Pokaż wiadomość

Justin, napisałaś najpierw że chcesz przesyłkę ubezpieczoną na 300zł, potem że na 500. Tyle że wypełniłam druczek zanim przeczytałam drugą wiadomość, a nie sprawdzałam nigdy ile dokładnie od kogo wpłynęło na konto, gdyż nie miałam na to siły, sprawdzałam tylko czy wpłynęło od konkretnej osoby i już.
Cytat:

Justin, a jaką chcesz przesyłkę? Tzn polecony, paczka, polecony priorytet, z ubezpieczniem?
Cytat:
Napisane przez justin_14 Pokaż wiadomość
tak, jesli można, na 350 zł
Cytat:
Jesteś mi winna coś koło 2 zł. Do tego dolicz ubezpieczenie 7zł i koszty przesyłki około 10zł (liczę jakby paczka ważyła ponad kilogram) i pudełko 1zł. Razem 20zł.
są to posty od #1400 do #1402, tak więc wszystko było dobrze opłacone, był list nie paczka, więc koperta jest na pewno zapłacona, przesyłka kosztowała 15,50 zł (było napisane na druczku), tak więc zapłaciłam o 1,50 zł za dużo. Nie pisałam w tej sprawie do Ciebie LOverynko, bo zbyt dużo pracy Ci zawdzięczam, zebym sie mogła upominać o 1,50 zł, tym bardziej, ze nawet czekolady ode mnie za te pracę nie dostałaś. Dlatego nic nie pisałam, ale nie chcę, zeby teraz ktoś mnie uważał za oskarżycielkę, oszustkę, osobę obgadującą za plecami- bo do nikogo w sprawie tego zamówienia nie pisałam, bo jestem z niego zadowolona. ALe w tym momencie nie mam wolnej nawet 1 zł, dlatego proszę, aby za moja andpłatę opłacić moje cło i VAT, mogę na to liczyć?

z uszanowaniem
Justin_14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-26, 16:52   #1569
loverynka
Zakorzenienie

Justin, ale Ty przecież dostałaś wszystkie rzeczy, więc czemu miałabyś jakikolwiek vat i cło płacić?

Stary 2007-04-26, 17:06   #1570
Justin_14
Zakorzenienie

Cytat:
Justin, ale Ty przecież dostałaś wszystkie rzeczy, więc czemu miałabyś jakikolwiek vat i cło płacić?
A moje kryształki 6 mm?
http://www.firemountaingems.com/deta...p?PN=H206224GB
Stary 2007-04-26, 20:24   #1571
Justin_14
Zakorzenienie

są te kryształki??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-26, 20:43   #1572
naila
Zakorzenienie

Loverynko, wklej tutaj to, co przyszło teraz z FMG. Mówiłaś, że tamten jest niedobry, to wklej ten dobry, bo nie wiem co dalej

U mnie w paczce brakowało:
- 1 pary=1op Tensha kula 12mm czarna ze wzorem iridescent H20-3748PB
- 1 sznurka zielonych koralikul 9-10mm H20-8549GB
- 20szt ze składkowych czerwonych korali owalnych H20-8538GB

Co z tego teraz do mnie przyszło?

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-27, 09:54   #1573
loverynka
Zakorzenienie

Tutaj: http://pretty.wizaz.pl/forum/attachm...postid=4210990 jest zdjęcie z faktury którą mam w domu, tata wczoraj skanował. Mnie nie ma w domu do wieczora.

Stary 2007-04-27, 17:05   #1574
Justin_14
Zakorzenienie

super....
Stary 2007-04-27, 22:11   #1575
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Tutaj: http://pretty.wizaz.pl/forum/attachm...postid=4210990 jest zdjęcie z faktury którą mam w domu, tata wczoraj skanował. Mnie nie ma w domu do wieczora.
nie ma moich braków, jest tylko jedna para czarnej tenshy dla mnie Może ktoś chce odstąpić mi swoje tensh'e?

Krutko, a twoje braki są na tej liście???

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-27, 23:12   #1576
maghia
Rozeznanie

GG do maghia

Cytat:
Napisane przez naila Pokaż wiadomość
nie ma moich braków, jest tylko jedna para czarnej tenshy dla mnie Może ktoś chce odstąpić mi swoje tensh'e?
Ja bym chetnie moje odstapila (2 szt - czarne 16 mm), bo to jedyny moj brak, ktory doslali (drugi sie zgubil) . Nie bardzo oplaca mi sie placic za przesylke 2 korali...
Stary 2007-04-28, 11:16   #1577
loverynka
Zakorzenienie

Naila, Tobie brakowało jednej pary tensh które przyszły, oraz korali jednych szklanych, które nie przyszły. Tenshe dostaniesz oczywiście

Stary 2007-04-28, 16:04   #1578
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym chetnie moje odstapila (2 szt - czarne 16 mm), bo to jedyny moj brak, ktory doslali (drugi sie zgubil) . Nie bardzo oplaca mi sie placic za przesylke 2 korali...
To ja jestem chętna, bo mi właśnie też nie bardzo opłaca się za dwa koraliki płacić. Miał być jeszcze jeden sznur i koraliki ze składkowych, ale nie ma
Za 4 koraliki jakoś mniejszy wąż w kieszeni ...

Stary 2007-04-28, 23:23   #1579
loverynka
Zakorzenienie

Zacznę od przyjemnej sprawy, dostaliśmy jako gratis sznurek kamieni, nawet dwa sznurki i opakowanie przekładek posrebrzanych. Przyszły w tej paczce, każdemu włożę ich po równo.
Mam czyjeś żaby czy ropuchy, odkryłam je przy robieniu porządku dzisiaj w jednym z kartonów z FMG, czy komuś zapomniałam ich wyslać?!?!

FMG dostało ode mnie listę braków. Wysłali te, o których wiedzieli, że brakowało ich z ich winy. Robiłam co mogłam, żeby wysłali wszystko.

Ponieważ dostałam oskarżenia już w twarz o kręcenie i kłamanie to zeskanuję wszystkie strony faktury z fmg oraz z urzędu celnego i kazdemu zainteresowanemu wyślę zarówno skan faktury, jak i kopię korespondencji z FMG.

Ogromnie mi przykro, że z powodu mojej ciężkiej pracy włożonej w dokonanie tej całej operacji oskarżacie mnie o kradzież. Co gorsza chodzi o kradzież jednego koralika czy kilku złotych.

A dla innych zainteresowanych, owszem towary w FMG podrożały. Dla przykładu elementy metalowe o średnio 25%. Kryształki celestials o 80centów (czwarty przedział), niektóre rzeczy potaniały o średnio 10%.
Nie próbowałam liczyć nikomu drugi raz kwoty do zapłaty, stwierdziłam, że i tak wyjdzie w miarę rozsądnie. Wyłożyłam ze swojej kieszeni za dwie osoby, które wpłaciły później lub nie dostałam ich wpłat np z winy banku (w sensie dostałam z opóźnieniem), ale i tak zostałam uznana za złodziejkę.

A jeszcze bardziej mi przykro, że jestem oskarżana o krętactwo i złodziejstwo, a nigdy w życiu nawet grosika nie ukradłam.

I spytajcie się Caneli czy nie było pomylonych rzeczy jak zamawiała poprzednio. Były.

I powiem wam wszystkim jedno, nigdy więcej nie zgodzę się przeprowadzić takiej akcji. NIGDY! Zrobiłam to tylko dlatego, że Canela nie dała rady, a wielu z Was zależało na tym zamówieniu, chciałam być miła i uczynna. Podpisałam się pod oświadczeniem za którego złamanie można iść siedzieć.

A po tych wszystkich oskarżeniach czuję się jak wykorzystany śmieć.. tyle chciałam powiedzieć. Wszystkie osoby, które mają mi cokolwiek do zarzucenia, że je okradłam czy okłamałam proszę by do mnie napisały.

Dziękuję za potraktowanie mnie w taki sposób, więcej się tłumaczyć nie będę. Idę szukać psychoterapeuty.

Edytowane przez loverynka
Czas edycji: 2007-04-28 o 23:40 Powód: Dodanie informacji
Stary 2007-04-28, 23:38   #1580
maghia
Rozeznanie

GG do maghia

Cytat:
Napisane przez naila Pokaż wiadomość
To ja jestem chętna, bo mi właśnie też nie bardzo opłaca się za dwa koraliki płacić. Miał być jeszcze jeden sznur i koraliki ze składkowych, ale nie ma
Za 4 koraliki jakoś mniejszy wąż w kieszeni ...
no to jak? deal?

Loverynko, nie wiem czy zauwazylas wypowiedzi dziewczyn powyzej (poza Anielica, z ktora, mam nadzieje, sie dogadacie w koncu), ale z tego co pisza sa zadowolone z zakupow i uwazaja oskarzenia za bezpodstawne, nikt nie podal konkretnych argumentow, wiec psychoterapeute chyba mozesz sobie darowac.
Stary 2007-04-28, 23:45   #1581
loverynka
Zakorzenienie

Nie będę cytować meila od Anielicy. Ale wynika z niego, że większość uważa że jestem złodziejką, kłamczuchą i krętaczką. Przepłakałam już kilka nocy. Psychoterapeuta będzie konieczny bo w pracy już myślą że ćpam mam takie podkrążone oczy.

Stary 2007-04-28, 23:53   #1582
maghia
Rozeznanie

GG do maghia

Cytat:
Nie będę cytować meila od Anielicy. Ale wynika z niego, że większość uważa że jestem złodziejką, kłamczuchą i krętaczką. Przepłakałam już kilka nocy. Psychoterapeuta będzie konieczny bo w pracy już myślą że ćpam mam takie podkrążone oczy.
czy tutaj jakas osoba, ktora ma pojecie kto wchodzi w sklad tej "wiekszosci"? W zamowieniu bralo udzial (z tego co mi wiadomo) ok 20 wizazanek, wiec jedna osoba chyba tej wiekszosci nie stanowi. Kolejna plota i zero konkretow
Stary 2007-04-29, 02:19   #1583
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:

Loverynko - jestem z Tobą ...

tym, które Ciebie oskarżają - powiem tylko - wstydźcie się - nie macie za grosz kultury, ani odwagi cywilnej ... o ile łatwiej byłoby - zamiast kręcić - napisać do Loverynki !!!

Zwyczajne tchórzostwo i fałsz !

Stary 2007-04-29, 02:23   #1584
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
Kilka z Was zasugerowalo mi zza krzaka (PW i takie tam), ze zakupy w FMG nie przebiegly tak, jak powinny i ze niektore z Was sie czuja oszukane/okradzione.
Pytanie brzmi... dlaczego zadna nie potrafi otworzyc w tej kwestii buzi?
Moze zamiast spekulowac/sugerowac/obgadywac wypowiedzialbyscie sie jasno w czym widzicie problem? Byloby milo, gdybyscie podzielily sie swoimi dowodami w temacie tego potencjalnego oszustwa ze wszystkimi bioracymi udzial w zakupach, bo poprzez "doszly mnie sluchy, ze..." nie rozwiazecie swoich problemow i nie odzyskacie kasy/korali ktore podobno zostaly przywlaszczone...
Dziewczyny... ja rozumiem, ze w gre wchodzi duzo pieniedzy i niektorym z Was ciezko bylo uskladac takie sumy, nie twierdze, ze nieslusznie oskarzacie, ale robcie to, prosze, jakos po ludzku, zamiast rozsiewac jakies ploty poza forum.
Cytat:
czy tutaj jakas osoba, ktora ma pojecie kto wchodzi w sklad tej "wiekszosci"? W zamowieniu bralo udzial (z tego co mi wiadomo) ok 20 wizazanek, wiec jedna osoba chyba tej wiekszosci nie stanowi. Kolejna plota i zero konkretow
Maghia - spójrz tylko - narzekasz na coś - co sama zademonstrowałaś - zero konkretów ...

Stary 2007-04-29, 09:38   #1585
maghia
Rozeznanie

GG do maghia

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Pokaż wiadomość
Maghia - spójrz tylko - narzekasz na coś - co sama zademonstrowałaś - zero konkretów ...
Nie musisz powiekszac specjalnie czcionki zwracajac sie do mnie, wzrok mam ok, nie przegapie Twojej krytyki - slowo

Sprawa zostala wyjasniona publicznie, na forum i w tym momencie kazdy wie, przez kogo temat domniemanych oszustw zostal naglosniony. Skonczylo sie szczekanie na privach, kazdy sie wypowiedzial, ze nie ma pretensji (naprawde nie dotarla do Ciebie ta subtelna roznica?) . Mysle, ze zle zrozumialas moj post nr 1540, ktory tak namietnie cytujesz (moze literki powiekszyc?) . Jesli masz jeszcze jakies zarzuty badz pytania w tym temacie, to zapraszam na gg, chetnie powyjasniam specjalnie dla Ciebie.
Stary 2007-04-29, 10:44   #1586
Darkling
Wtajemniczenie

GG do Darkling

Cytat:
Podpisałam się pod oświadczeniem za którego złamanie można iść siedzieć.
ta. a niktóre korale poszły na allegro. no comments...

FORZA FERRARI!
Darkling jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-29, 10:55   #1587
lubomirka
www.dulcedo.pl

Ja jestem zadowolona jak Loverynka dała z tym rade, to był okres dla niej całkowicie prawie wyjęty z życia, bo najpierw zamówienia potem rozdzielanie wysyłanie, a na koniec sterta jakiś pomówień. Jeżeli ktoś się nie umie zachować, nie umie podjąć zbiorowej odpowiedzialności za pewne błędy które przy takich akcjach wynikają, uważam nie powinny brać w nich udziału.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-29, 11:37   #1588
miss venflon
Zakorzenienie

przepraszam,że dopiero teraz
ja jestem bardzo zadowolona z Loverynki pracy-bo inaczej jak ciężka praca nie mozna tego nazwac
przemiły kontakt miałam-wszytskie moje wątpliwości były natychmiast wyjasniane
koraliki i rozliczenia w porzadku największym
teraz ja jestem do tyłu-zapłacę to clo i vat razem z przesyłka do mnie dopiero po weekendzie(jak ktoś może niech mi na pw wysle nr.konta i dane Loverynki-bo oczywiście pogubiłam)
mam trochę dni wyrwanych z zyciorysu bo stawiam swój sklep i zyję w innym swiecie teraz

ja uważam e tylko dzięki Loverynce i jej pomocnikom przy rozdzielaniu wszystko posżlo w miarę sprawnie
Stary 2007-04-29, 11:47   #1589
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
Nie musisz powiekszac specjalnie czcionki zwracajac sie do mnie, wzrok mam ok, nie przegapie Twojej krytyki - slowo
Powiększać czcionkę mogę zarówno dla siebie nie jest to Caps lock - więc nie masz powodu do nerwów.

Stary 2007-04-29, 13:07   #1590
loverynka
Zakorzenienie

Dark, że moje? To różne gratisy i rzeczy niepotrzebne, a z FMG tam jest z 10 korali. Nic więcej z moich się nie pozbywam, nawet kolce zostawiam dla siebie bo na razie sentyment mnie już od nich łapie.
Wyślę Ci Miss dane wszystkie na pw. Są Twoje gwiazdki. I dostaniesz część gratisów, właściwie każdy dostanie: 2 kamienie, 6 kuleczek 4mm kamiennych, 4 perełki 8mm, 4 przekładki srebrne i 4 przekładki złote. To zostało przez nich oznaczone jako free. I jeszcze kalendarz mam ich, ktoś chce?
Wszystko już popakowalam, w sensie wszystkie braki podzieliłam na paczuszki przyporządkowane do każdej z osób. Nie wiem tylko co z paczką Naili i Krutko, mam wysłać razem?

Ach i mam świetną wiadomość dla kilku osób. Mianowicie FMG zwróciło mi łącznie 32,30zł, właśnie sprawdziłam stan karty kredytowej. Za przekładki metalowe kwiatuszki (1 opakowanie), czerwone korale (2 opakowania), kryształki 6 mm (1 opakowanie), złote kandelabry (1 opakowanie), tenshe o numerze 3731 pb (1 opakowanie), oraz przekładki 1522mb(1 opakowanie). Bank przeliczył ich dolara jako 2,74zł. Tych rzeczy nie dosłali bo nie było ich na sklepie.

Edytowane przez loverynka
Czas edycji: 2007-04-29 o 13:38
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości