|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 |
Raczkowanie
|
Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! 2
6 dzien za mna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
Raczkowanie
|
hmm 10 dzień za mną...ja ćwiczę według drugiego schematu...przynajmniej tak mi mój chłopak wytłumaczy bo on "kulturysta" heh.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1563 |
Zakorzenienie
|
Nie bardzo rozumiem ten pierwszy, dziwne sformulowania, ale jakas herezja grubsza pachnie
![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
#1564 |
Raczkowanie
|
Podaję na przykładzie II dnia, kiedy mamy do wykonania 2 serie po 6 powtórzeń
I schemat: 1no powtórzenie to wykonane po kolei po 1 razie takie ćwiczenia: -> figura 1 (prawa noga - 3sekudny + lewa noga - 3sekudny) -> figura 2 (3sekudny) -> figura 3 (prawa noga - 3sekudny + lewa noga - 3sekudny) -> figura 4 (3sekudny) -> figura 5 (5 - 15 powtórzeń) -> figura 6 (3sekudny) po wykonaniu bez przerwy robimy drugie powtórzenie, później trzecie...i tak do szóstego. Później minimum 3 minuty przerwy i zaczynamy drugą serię - zaś po sześć powtórzeń. II schemat: -> figura 1 (prawa noga - 3sekudny + lewa noga - 3sekudny) bez przerwy x 6 -> figura 2 (3sekudny) bez przerwy x 6 -> figura 3 (prawa noga - 3sekudny + lewa noga - 3sekudny) bez przerwy x 6 -> figura 4 (3sekudny) bez przerwy x 6 -> figura 5 (5 - 15 powtórzeń) bez przerwy x 6 -> figura 6 (3sekudny) bez przerwy x 6 i mamy I serię za sobą. 3 minuty przerwy i robimy to samo co wyżej jeszcze raz - czyli drugą serię. ---------------------------------------- Takie samo wyjaśnienie jest na stronie http://************/aerobiczna_6_weidera.html Jeszcze raz tłumaczymy: Wpierwszym dniu jest 1 seria i 6 cykli Wiec nasze ćwiczenia wyglądają tak 1 ćwiczenie - powtórzenie każdą nogą 2 ćwiczenie 3 ćwiczenie - powtórzenie każdą nogą 4 ćwiczenie 5 ćwiczenie - 5-15 zmian 6 ćwiczenie To był jeden cykl. Po wykonaniu go bez przerwy przystępujemy do następnego czyli robimy znowu: 1 ćwiczenie - powtórzenie każdą nogą 2 ćwiczenie 3 ćwiczenie - powtórzenie każdą nogą 4 ćwiczenie 5 ćwiczenie - 5-15 zmian 6 ćwiczenie i tak 6 razy, dzięki czemu uzyskujemy serie Po serii możemy zrobić sobie przerwę. Oczywiście można robić te ćwiczenia tak jak kolega Swirek (on właśnie robi wg II schmatu), ale naszym zdaniem dają one o wiele lepsze efekty kiedy robimy je według naszej ideologii. Nie obciążamy wtedy zbytnio jednej partii mięśni na raz, a wszystkie po troszke, często do nich wracając. Daje to czas na odpoczecie mięśni. ---------------------------------------- Powiem tak: ten drugi schemat jest bardziej monotonny, więc się nie dziwię, że twierdzicie, ze ćwiczenia są nudne - co innego jak się robi pojedynczo każde ćwiczenie i po zrobieniu sześciu zaczyna się od nowa.
#1565 |
Raczkowanie
|
no i też zabrałam się za a6w- dzisiaj pierwszy dzień za mną
![]() ciekawe jak długo tym razem wytrzymam ![]() ![]() ![]() w każdym razie doping jest mi potrzebny, trzymajcie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1566 |
Raczkowanie
|
Maxina - na pewno się uda
![]() Eh ja dzisiaj 14ty dzień - jak na razie mi się nie chce...fajnie się siedzi na wizażu ![]()
#1567 | |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ...i siły... ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1568 |
Raczkowanie
|
no codziennie sobie powtarzam: JUŻ tyle i tyle ZA MNĄ i TYLKO tyle i tyle PRZEDE MNĄ ![]() ![]()
#1569 |
Zadomowienie
|
Witajcie
Ja od 3 dni ćwiczę A6W,mam nadzieje ze wytrwam do Konca. Prosze napiszcie,czy juz widac efekty u którejś z Was. pozdrawiam
#1570 |
Raczkowanie
|
kasia ja widzę efekty - 14 dni za mną i około 3kg + 5cm mniej
![]() no i brzuch się ładnie rzeźbi - ale to już zauważyłam wcześniej - tak koło6-8 dnia ![]()
#1571 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A stosujesz jakas dietke czy tylko a6w ? Bo mi na wadze niestety nic nie ubywa ;( ale brzusio sie fajnie modeluje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1572 |
Raczkowanie
|
ja nie stosuję żadnej diety - no może tylko tyle, że od 3 tygodni omijam szerokim łukiem McDonalds
![]() Do tego nie stosuję żadnych dodatkowych ćwiczeń, ani nic. to znaczy nie stosowałam. Bo od wczoraj mam twisterek w domku. Czyli do a6w dodaję od wczoraj twister + masaż masażerkiem ![]() No i wiesz - ważne jest jeszcze u mnie to, że ja zaczynałam z wagą wahającą się w granicach ![]() ![]() ![]()
#1573 |
Raczkowanie
|
ja zaczęlam wczoraj wiec jeszcze wszystko przede mna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1574 |
Zadomowienie
|
U mnie to dopiero 3 dzień A6W więc wszystko przede mna
Dietke również stosuje do tego ćwiczenia PILATES na uda i posladki. Moja dieta wyglada mniej więcej tak To dziesiejszy jadłospis I śniadanie 8:00 Chleb Graham 2 kromki Margaryna 1 łyżeczka Szynka z indyka 2 cienkie plasterki Ser twarogowy chudy 1 cienki plasterek Surówka: - pomidor bez skórki 1 duży - sałata 5-6 liści Kawa (mleko 0,5% tł) Cukier II śniadanie 11:00 Chleb zwykły 1 kromka Polędwica wołowa 1 plaster Sałatka z pomidora: - pomidor 1 duzy - jogurt naturalny mały kubek 75ml Herbata 1 kubek Obiad 13:30 Zupa jarzynowa z ziemniakami 350 g Pulpety 2 małe Kasza perłowa na sypko 4 łyżki stołowe Marchewka z groszkiem bez zasmażki 1 szklanka Sok jabłkowy Podwieczorek 16:30 Kisiel owocowy 250 ml 1 szklanka Kolacja 19:00 Chleb zwykły 2 kromki Ser twarogowy chudy 1 plaster Koperek Jogurt naturalny małe opakowanie 75g Herbata 1 szklanka
#1575 |
Raczkowanie
|
A ja przed chwilą pojeździłam sobie na rowerku treningowym 15 min bardzo szybkim tempem, bo jak jechalam tak przez 30 min kiedys tempem srednim to mnie to okropnie nudzilo :P malo te 15 min ale pot sie ze mnie leje i z braku czasu mysle ze chociaz taki wysilek sie przyda zeby zrzucic co nie co. Męczą mnie już wszystkie diety, bo jedzenie jest dla mnie ogromną przyjemnością a po takiej dietce od razu mam efekt jojo i caly wysilek na marne...
Ide zrobic weiderka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1576 |
Zadomowienie
|
Ja jestem na 28 dniu
![]() ![]()
![]() |
#1577 |
Raczkowanie
|
natalka_rulez jedziemy łeb w łeb
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1578 |
Raczkowanie
|
20 dzien zaliczony
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1579 |
Zakorzenienie
|
Koraa21 gratuluje efektów
![]() Ja bym pokazała swoje bo też są, a raczej były i to całkiem fajne jak na mój gust...ale przez ostatni tydzień po prostu nawaliłam na całej linii;/ Niby ferie i powinnam robić wszystko fajnie łatwo, ale pracowałam, spałam po 3-4godz i taki skutek, że w ciągu ostatniego tygodnia chyba z 3 dni opuściłam całkowicie, a jeden dzień zrobiłam, ale tylko 2 serie...Jestem załamana, bo w sumie nie chce zaczynać od nowa skoro już jestem na 22 dni,dlatego chyba polecę dalej, mięśnie myśle dadzą radę najwyżej efekty będą mniejsze...myślicie, że mogę tak? Idę robić ten 22 dzień, bo wieczorem wychodzę z przyjaciółmi i jak nie teraz to znowu nie zrobię w ogóle...
![]() |
#1580 |
Raczkowanie
|
lindusia no to jedziemy razem
![]() koraa21 super brzuszek - ja też taki chce ;> no i mi też się robi taka ścieżka przez środek - a wcześniej nic tam takiego nie było. trzymam kciuki za wszystkie ćwiczące a6w ![]()
#1581 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1582 |
Zakorzenienie
|
i ja i ja! 3 Natalki no no no
![]() 22 dzień zrobiony...aż mi lepiej na duchu ![]()
#1583 |
Zakorzenienie
|
6 dzień za mną
![]() ![]()
#1584 |
Zadomowienie
|
a ja dzisiaj 30 dzień i mi się tak strasznie nie hcce no ale jak trzeba to trzeba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1585 |
Rozeznanie
|
wiolek31, czy widzisz już jakies efekty?
mam pytanko: czy, będąc na 6 dniu, nie ćwiczyłam wczoraj, i chcę dalej ćwiczyć a6w, to muszę zacząć od początku czy jak?
#1586 |
Raczkowanie
|
Doma17 z tego co wiem to można opuścić max jeden dzień ćwiczeń.
Wy tak o tych ścieżkach i się tak przyglądam to też w sumie mam tylko nie wiem ja to chyba takich rzeczy u siebie nie dostrzegam lecz mogę powiedzieć że brzuszek się bardzo twardy robi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1587 |
Zakorzenienie
|
dziś będzie 13 dzień
![]() muszę powiedzieć, że coraz lepiej mi się ćwiczy, nie mam żadnych zakwasów itp. a na brzuchu powoli zaczynają zarysowywać się mięśnie ![]()
![]() |
#1588 |
Raczkowanie
|
lindusia i Nati_kk... To jest NAS już cztery, bo jeszcze natalka2 ćwiczy
![]() Super. pozdrawiam Was wszystkie - razem raźniej ![]() ja się zabieram za piętnasty dzień...nie chce mi się - najchętniej bym spać poszła, bo słaba jestem...ale jak się już odkleję od wizażu to pójdę ćwiczyć ![]()
#1589 |
Raczkowanie
|
no i dziś 2 dzień a6w...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1590 |
Raczkowanie
|
wiolek1 już 30 dzień?? Aż zazdroszczę. WOW ja też chcę!! a mi tak jeszcze daleko do końca...
maxina a co to jest WOB bo ja się nie orientuję ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.