|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..
dziewczyny skoro czasami dodajecie odrobinę majonezu lub musztardy to można koncentrat pomidorowy?
#1562 |
Zadomowienie
|
wiele razy robilam podchody ale tak ostro sie wzielam od poniedzialku
![]() mozna koncentrat pomidorowy a najlepiej sos pomidorowy jest taki typowo wloski
#1563 |
Raczkowanie
|
sweetpinky, podejrzewam, ze to zalezy od tego czy w koncetracie jest duzo cukru..
w kazdym razie tu w wielu potrawach nalezy dodawac pomidory, jak i takze sok pomidorowy ![]() moze zastap koncentrat sokiem z pomidorow? zaraz zerkne na ten koncentyrat koncentrat pewnie nie zaszkodzi, bo mozna jesc pomidroy i to w duzych ilosciach.. elfee myslalam,ze jestes juz dlugo na tej diecie, bo widzialam cie juz tu ze dwa tygodnie temu. ale wlasciwie sladowe ilosci cukru sa praktycznie we wszytskim.. nawet w ziarenkach smaku, chyba nie mozna sie tym az tak przejmowac bo tak to nic by sie nie jadalo co do majonezu.. chyba należy go unikać Edytowane przez italiaanka Czas edycji: 2007-12-13 o 10:21 Powód: Post pod postem - proszę korzystać z opcji "edytuj" oraz opcji multicytowania. |
![]() ![]() |
![]() |
#1564 |
Raczkowanie
|
Posty mozna edytować a nie nabijac co 2 minuty
![]() |
#1565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tu zagladalam juz od bardzoooo dawana, ale tez dlugo zajelo mi zebranie sie do diety, bo zawsze cos mi sie nie udawalo.
![]() |
#1566 |
Zakorzenienie
|
Czy jak zaczynałyście tą dietę też Was głowa bolała? mnie właśnie zaczęła, jak sobie z tym radzić?
#1567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tez bolala mnie glowa ale twierdzilam ze to dlatego ze brakuje mi cukru we krwi wiec kupilam sobie batonika. glowa mnie nie przestala bolec ale zgrzeszylam wez lepiej apap niz batobika jak ja :p
![]() |
#1568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1569 |
Raczkowanie
|
Moze za malo dzisiaj pilas? To tez moze byc powod...moje zawijaski mi nie smakowaly...ja chyba wole twarozek ze slodzikiem i cynamonem i ciut jogurtu niz zawijaski...hmmmm
Wlasnie bede szla do drugiej pracy i kupilam sobie napoj dla sportowcow(i nie tylko)Powerade...nie ma calorii bo nie ma cukru...dobra chyba prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
#1570 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1572 |
Rozeznanie
|
Mnie tez czas boli głowa ale nie wiem czy od tego,ale zauważyłam, mimo, że na dworze coraz zimniej mi sie szybko robi gorąco, a kurtki wcale takieg grubej nie mam a ni swetrów grubych nie nosze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1574 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale SB ogranicza węglowodany czyli nie tylko cukier ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mój jadłospis dzisiaj: 1 danie : jajecznica z cebulka 2 danie:hehe no właśnie mój batonik 75kcal (corn flackes na spółe z psem :P ![]() 3 danie: twarożek z wszystkim co sie nawinęło ![]() 4 danie: orzeszki nerkowca 10 szt, no dobra chyba było 15 ![]() 5 danie: no właśnie walczę z karpiem teraz ale jestem tak głodna ze jego chyba zostawię na jutro a dzisiaj wyczaruje sałatkę na winie ![]() ![]() ![]() no i zostało mi jeszcze do wypicia 1 litr wody ![]() Jutro w planach mam: 1 danie : jajecznica z cebulką (mam 10 minut na sniadanie wiec tylko to mi do głowy przychodzi) ![]() 2 danie: jogurt na słodko 3 danie: sałatka z tuńczyka 4 danie: karp pieczony ![]() ![]() ![]() 5 danie: mysle ze po karpiu nic nie zmieszczę ![]() 3mam kciuki za nowe plazowiczki i za te które tak jak ja wiecznie na plazy ale tylko w buzi :P ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1575 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do wina to na I fazie nie wolno alkoholu i wina rowniez.... chyba ze zmienilo sie cos o czym nie wiem ps. do zawijancow proponuje: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt.php?id_o=70 myslalam zeby jogust zamienic twarozkiem wiejskim
![]() |
#1576 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a kto powiedział ze ja pije wino ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam
![]() ![]() |
![]() |
#1577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli ma się ochotę na słodkie, bądź na jedzenie czegoś to trzeba wymyśleć swoją własną dietę. A nie mówić, że jest się na SB a wogóle stosować niektóre zasady?to jest takie usprawiedliwianie się, zjem to ale przecież od tego nie utyję, a potem niektóre dziewczyny dziwią się, że nie chudną albo mało. O to właśnie chodzi w diecie by mieć silną wolę. Ktoś jak wymyśla jakąś dietę to tak dobiera składniki by dawało to efekty.
![]() |
#1578 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
o to mi chodzilo. lepiej jednak sie trzymac zasad, ale jak juz faktycznie cos wypadnie czy chocby dopadnie nas ochota to zjemy te dozwolone 75 kcal. w biurku mam kilka cukierkow i ciastko jednak ani razu nie pokusilo mnie i nie zjadalm nic z tego. trzeba cwiczyc silna wole [i kto to mowi ![]() oczywiscie nie generalizuje bo moze ktos potrafi zjesc jednego dnia batonika a drugiego dnia juz trzyma sie. ale ja niestety nie potrafie sie powstrzymac.
![]() |
#1579 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale 75kcal to jest zasada ... każdy organizm potrzebuje trochę cukru, nie oszukujmy się, nie dostarczanie wszystkich składników tez jest szkodliwe... poza tym nie każe nikomu jeść akurat batonika, równie dobrze możesz zjeść mandarynkę czy jabłko, co nie dyskwalifikuje Cię od diety.Z doświadczenia wiem ze zjadanie 1 batonika dziennie przez dwa tygodnie daje takie rezultaty jak jego nie jedzenie. Wobec tego jeżeli stosujesz słodzik z maltodekstryna tak samo nie mów ze jesteś na Sb bo na niej nie jesteś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edit: Jak pisze Agatston na którejś ze stron swojej książki. Sens jest taki: Nie ważne, ze dzień wcześniej miałaś bankiet i zjadłaś tony jedzenia, ważne, żebyś następnego dnia pamiętała, że jesteś an diecie i do niej wróciła!!! To jest właśnie główny błąd mój i myśle ze wielu z nas... Kiedy zjemy cos niedozwolonego mamy takie wyrzuty sumienia, które mówią nam... effff zgrzeszyłam nie schudnę wiec podjem sobie a znowu spróbuje od poniedziałku ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1580 |
Zakorzenienie
|
Ale ja mówię o jedzeniu więcej niż te 75 kcal słodyczy.
Mimo iż jestem wielką kawoszką zrezygnowałam z niej, tak samo jak nie używam słodzika ani cukru. Podjęłam się tej diety by się sprawdzić, bo co mi z tego sprawdzania jak codziennie zjem coś słodkiego? Owszem, gdy poczuję, że mój organizm zacznie się buntować i będzie potrzebować cukru to zjem ten przysłowiowy kawałek czekolady. Ale z drugiej strony po co mam jeść te 75 kcal jak tego nie potrzebuję?chyba można sobie odpuścić.
#1581 |
Raczkowanie
|
No to podziwiam oczywiscie sa osoby które wogóle nie potrzebują słodyczy jak np mój TŻ on nie wie nawet co to czekolada... ale ja kocham słodie, gdybym mogł wypijałabym 3 litry pepsi i wcinałam 300g milke codziennie... dal mnei takie rozwiazanie jest idealne
![]() pozdrawiam i miłej nocy
![]() |
#1582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie problemem były tłuste rzeczy i fast foody ![]() ![]()
![]() |
#1583 |
Zakorzenienie
|
Chyba przestanę zaglądać na wątki dietetyczne, po prostu wnerwiają mnie posty - nie trzymajcie się zasad diety, bo nie wytrzymacie.
Gówno prawda. Nie wytrzymuje się jak się nie ma silnej woli. A silna wola jest bardzo ważna w dzisiejszych czasach. Dietka jest dobrym ćwiczeniem właśnie silnej woli. Nie rozumiem po cholerę ktoś wybiera dietę z takim założeniem że będzie żreć batony. Bez sensu. Z resztą dokładnie znam takie przypadki, które ze mną zaczynały dietę. I dalej są w punkcie wyjścia bo szczerze mówiąc łatwiej się kontrolować trzymając się zasad, niż od razu z góry przyzwalając sobie na grzeszki, nad którymi po dłuższym czasie przestaje się panować. A SB niestety wymaga jednego - ZNAJOMOŚCI ZASAD I ZROZUMIENIA na czym polega 14 dniowa I FAZA! |
![]() ![]() |
![]() |
#1584 |
Raczkowanie
|
Viris z oddychania nie zrzygnuje bo nie moge a z tego badziewia ze sklepu moge, wole zjesc kawalek pozadnego miesa czy kapusty kiszonej niz te chemie w warzywach czy hormony w kurczakach, probowalam sie przemeczyc 2 tygodnie, nie wyszlo nie bede narzekac, wlasciwie to moze nie potrzebuje diety, a nie uwazam tego za zdrowe odzywianie
![]() z silna wola u mnie tez nie jest najgorzej, bo jak postanowilam nie pic alko i nie palic przez 2 miesiace tak wytrzymuje, choc sporo imprez i wyjsc mialam,tak jak i skonczylam robic 6 weidera. a co do pysznych rzeczy to fantastyzny byl przepis z twarozku, jajka, czosnku i chrzanu umieszczony tu niedawno (ja zrezygnowalam z jajka)ale pycha bylo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1585 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() PO drugie co jest cieższe? Trzymanie sie sztywno reguł ( mimo ze dozwolone jest 75 kcal.... swoją drogą ciekawi mnie czy TY osobiście jesz kazde produkty w tej diecie które sa dozwolone) czy uczenie sie panowania nad jedzeniem, które w większości osób z nadwagą jest największym problemem ![]() Cytat:
Różni są ludzie i różne organizmy. Ja potrafię zrozumieć motywację osób które mówią, że chęć do cukru spowodował rezygnację, ale nie potrafię zrozumieć tego,że szło sie do pracy tudzież wyjeżdżało na "delegacje" i upsss nie miało sie co zjeść... i jadło sie to co inni. I oczywiście, że nie musisz jeść tych 75kcal, (ale wolałabym usłyszeć to po 14 dniach diety niż na początku ![]() ![]() Pozdrawiam
![]() Edytowane przez italiaanka Czas edycji: 2007-12-13 o 10:23 Powód: Post pod postem - proszę korzystać z opcji "edytuj" oraz opcji multicytowania. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1586 |
Zadomowienie
|
a ja sie zgadzam z viris. po co zaczynac diete zeby z gory zakladac ze bedzie sie jadalo slodycze.
poza tym skoro organizm potrzebuje wszytskiego to tak naprawde pasuje jesc wszystko i z niczego nie rezygnowac. 2 tygodnie to jest okres by przestawic organizm, bty pracowal inaczej. jesli jest wam ciezko poswiecic sie 2 tygodnie to nie zaczynajcie diety.
#1587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i nierozumiem co ma wspólnego początek Twojej wypowiedzi do zacytowanego mojego posta.
![]() |
#1588 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jesli juz sa sytuacje ze nie da sie odmowic czy zrezygnowac z czego to jedzmy ale jesli jemy bo zasady niby pozwalaja to ja nie widze sensu stosowania diety. nie mowie ze grzechy powoduja ze sie nie chudnie czy mniej sie chudnie bo jestem zywym przykladem ze mimo grzechow schudlam 8 kilo w I fazie ale jednak te grzechy nie byly codzienne ze jadalam battoniki. byly to raczej sytuacje kiedy nie bardzo dalo sie odmowic albo i tez nie chcialam za bardzo odmawiac [np dzien kobiet u rodziny].
![]() |
#1589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak zmieniając temat. sniadanka w domu nie zjadłam zaciekawego, bo prawie nic ![]() Mam dziś ochotę na leczo, zrobię sobie z piersią z kurczaka ![]()
![]() |
#1590 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do nadwagi. Chyba byłam w tym wątku jedna z niewielu osób dla których inni nie widzieli już ratunku. Nosiłam XL/XXl, ciuchy rozmiar 44,46. Miałam nadwagę nachodzącą na chorobliwą otyłość. Siadały mi kolana. I dałam radę, i jestem z tego dumna. Cokolwiek ktokolwiek mówi - ja zachęcam do trzymania się zasad tej diety. Oczywiście jeśli ktoś mdleje lub źle się czuje doradzam jedynie zmianę diety. To że dla mnie była taka wspaniała nie znaczy że dla wszystkich będzie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.