Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-16, 13:46   #1561
freddy296
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III

znow nie moge zeedytowac...

dysiu ja tez mam taka siatke cos jak Hadzi. i jesli chodzi o komary mozesz spac spokojnie. ja od roku mam te siatke i komaruw ni slychu ni widu a jest ich duzo u mnie bo niedaleko mnie plynie rzeka. a przy wodzie to komarow jak mrowkow a jesli chodzi o meszki... tez u nas nie ma... ale przy sr 2 mm meszka wlezie... moze u nas nie ma tych dziwactw ?
Stary 2008-06-16, 13:49   #1562
freddy296
Wtajemniczenie

Matko Świeta... wybaczcie mi tez obrzydliwy bład ortograficzny - komaruw oczywiscie mialo byc komarow - nie wiem skad mi sie to u wzielo...

niestety nie moge zrobic edycji - cos mi tu nie dziala ta edycja...
Stary 2008-06-16, 13:52   #1563
dysia77
Zadomowienie

Freddy no wlasnie najbardziej sie boje meszek bo widzialam co sie dzialoz Ada jak ja ugryzla, normalnie biedactwo do krwi sie podrapala. Ja tez mieszkam tak ze nie dosc ze przez ulice mam do lasu to jeszcze 300 metrow ode mnie jest jezioro wiec takie stwory sa na porzadku dziennym.
Stary 2008-06-16, 13:57   #1564
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

Dysia
Mamy u siebie i komaruffy i meszki. Co noc balkon jest uchylany i żadnych potworów jakoś nie ma w sypialni. Tak ja pisałem siatkę mamy od kilku lat więc mogę stwierdzić ze 100% pewnością że zatrzymuję ona wszelkie robactwo.
Stary 2008-06-16, 14:34   #1565
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez Hadżi Pokaż wiadomość
Aguś
Jak dla mnie to ten pierwszy model wyrka jest najlepszy. Te dwa pozostałe siakieś takie wybrakowane. A tak w ogóle to nie lubię stylu mebli z Ikei. Kepske som
Hadzi te 3 zdjecia to jeden model lozka jest, tylko pokazane jest na nich, jak lozko mozna dostosowywac do dziecka - ma 3 dlugosci: 130 cm, iles tam i 200 cm. Powiem Ci, ze ja za stylem Ikeowskim tez nie przepadam, ale te lozka sa dostosowane dla dzieci, sa niziutkie, dodatkowo mozna zamontowac barierke, ktora chroni dziecko przed wypadnieciem. Jak bylismy w Ikei z Wikusia, to od razu wlazla zadowolona na to lozko. Moze gdybym spotkala gdzie indziej lozka dla dzieci, to tego bym nie brala pod uwage?
Tak w ogole to docelowo dziewczyny raczej beda mialy lozko pietrowe, ale to nie predko.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 14:43   #1566
dysia77
Zadomowienie

Aga a jaka szerokosc ma to lozko?
U mnie tez Maluchy pewnie beda mialy pietrowe, chyba ze zmienimy mieszkanie na wieksze ale to za kilka lat dopiero.
Jak nastroj? Troche juz lepiej?
Stary 2008-06-16, 16:15   #1567
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Dysiu 80 cm. A nastroj juz lepszy, ale nic dziwnego, bo wlasnie wcinam rogala 7days...
Stary 2008-06-16, 20:31   #1568
dotkadotka
Raczkowanie

Witam.
U nas czas leci. Adaś rośnie i wszędzie włazi trudno go upilnowac. Chodzimy ostatnio troche do lekarzy. Byliśmy u ortopedy na badaniach kontrolnych w tym tygoniu idziemy na badania ogólne krew i mocz a w przyszły poniedziałek do kardiologa. Pediatra na ostatnim szczepieniu wykryła jakieś szmery na serduszku powiedziała, że najpradwopodobniej jest to spowodowane szybkim wzrostem Adasia ale najlepiej niech go sprawdzi specjalista. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.
A ja nie robie dżemów bo jakoś nikt ich u nas w domu nie je i leżą. Robie za to kompoty truskawkowei za jakiś czas z porzeczki--jak będzie . Wlasnie za chwilke muszę iść zagotować wode z cukrem. Bo słoiki z truskawkami jużprzygotowane.
dotkadotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 20:36   #1569
freddy296
Wtajemniczenie

a co tu taki ruch jak na jarmarku

Co sie z Wami stalo??? Kosmici porwali czy co???

dotka milo ze sie odezwalas! Oby wszystko bylo dobrze!
Stary 2008-06-16, 22:44   #1570
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

Chol***a znowu przegraliśmy mecz

To ja na razie tylko tyle, bo idę piec ciasto i Emilce gotować obiad na jutro

A co tu taka cisza?
Ciasto upieczone, obiadek ugotowany, jedzonko na jutro do pracy przygotowane
Jeszcze tylko małe prasowanko - Emilki ubrania czekają już kilka dni, kąpiel i lulu, bo jutro znowu do pracy
Hmmm, w sumie to wszystko na dzisiaj, bo to juz przeciez wtorek

ALBUMY
[*] 18.06.2010

Edytowane przez bassienka
Czas edycji: 2008-06-17 o 01:00 Powód: dopisek
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 07:42   #1571
dysia77
Zadomowienie

Basienka czy Ty kobieto w ogole spisz? Noc swieta a ta gotuje piecze prasuje toz sie zameczysz Robaku! A to dopiero poczatek tygodnia! Zwolnij troche tempo bo padniesz

Dotka pokaz nam Adasia jak bedziesz miala chwilke.

Ale pustki....
Moze dzisiaj bedzie wiecej ruchu bo pogoda sie zepsula, przynajmniej u mnie na Mazurach.
Stary 2008-06-17, 07:57   #1572
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

dotka
Trzymam za wyniki badań.
Napisz coś więcej o Adasiu, jakieś fotki nam pokaż .
Zamelduj się koniecznie już po badaniach.

fredy
a co tu taki ruch jak na jarmarku
Ta, kurcze dopchać się nie można .
Ja usypiałem Miśka a potem oglądałem mecz więc jestem usprawiedliwiony

Basiu
Ciasto upieczone, obiadek ugotowany, jedzonko na jutro do pracy przygotowane
Jeszcze tylko małe prasowanko

Chyba cierpisz na nadmiar energii Kobitko. Ja rozumiem że nerwy trzymały podczas meczu i musiała coś robić no ale żeby od razu ciasto i obiad .
Paznokicie trzeba było maznąć, nogi depilnąć a nie w garach się grzebać.

Wczoraj spacer nam nie wyszedł bo deszczyk zawrócił nas z trasy.
Skoro trzeba było zorganizować zajęcia w grupach to zaczęliśmy naukę puszczania samochodzików po podłodze. Tatuś/Mamusia puszczali autka a Misiu dzielnie je przynosił . Ogólnie zasady puszczania autek są już znane choć i tak Synuś woli je nosić niż pchać.
Stary 2008-06-17, 08:59   #1573
bassienka
Zadomowienie

Dzień dobry

Ewa super, ze egzaminy zaliczone. Już niedługo wakacje Trzymam kciuki za ten Wasz kredyt Dobrze, ze Piotr maiał szansę spotkać sie z synkiem. Moze to doda mu sił

Dysiu, śpię, ale dzisiaj wyjatkowo krótko. Jakoś tak wyszło Czasami usypiam przed 21, a czasami dopiero późno w nocy
U nas też dzisiaj chłodniej i mały deszcz pada...
My mamy moskitierę białą, takz przyklejaną do okna i w tamtym roku nam odpadła Takze teraz będziemy musieli chyba kupić nową. Ale ogólnie, jak sie trzymała, to było OK

Hadzi no wkurzyłam sie wczoraj, jak oglądałam ten mecz To odreagować musiałam Pazurków nie maluję, bo mam sztuczne W sobotę zrobiłam nowe akryle, takze teraz mam spokój na 4 tygodnie

AgaG fajne to lóżeczko, które wkleiłaś. Mi bardzo podobają sie meble z Ikei Wogóle jak zajeżdżam do Ikei, a nie zdarza sie to często, bo najblizej mamy w Wawie, to zawsze nakupuję tam różnych pierdułek, typu świeczki, kieliszki, serwetki, ramki itp. Ja wogóle to mam hopla na punkcie takich bibelotów

Dotka właśnie, wklej jakieś Wasze zdjecia U Emilki też pediatra wykryła szmery w sercu. Robiliśmy echo serca i okazało sie, ze to w sumie nic strasznego i ogólnie jest dobrze. Takze i u Adasia na pewno wszystko będzie OK. Zresztą, teraz duzo dzieci ma szmery w serduszkach

No nic, śniadanie już zjedzone, takze zabieram sie za swoje papierzyska

Miłego dnia

ALBUMY
[*] 18.06.2010
Stary 2008-06-17, 10:30   #1574
dysia77
Zadomowienie

Hadzi przyznaj sie co zrobiles z Julitka ze sie nie odzywa, co?

I w ogole co tu tak cicho?

Gdziescie sie pochowaly Mamusie?
Stary 2008-06-17, 10:40   #1575
one_shot
Zadomowienie

GG do one_shot

Ja tylko na 1 zdanie bom zalatana io Marcyś marudna - pewnie kolejne zęby ale nie zajrzeć do buzi

Co do truskawek: ja blenduję słodzę i wlewam do słoiczków po gerberach. Zamrażam i na zimę mam sos do naleśników albo do koktailu

Więcej jak mały bobek zaśnie papa

Zarobiona mama pracująca

Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy.

Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez
następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!!
one_shot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 10:42   #1576
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

fredy
Nie wiem czemu Jula nic nie pisze .
Co wieczór siedzi przy kompie ale co robi ??

Ana dziś poczytała i poooszła. Angie dawno nie było.
Stary 2008-06-17, 10:45   #1577
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Melduje sie! Kolejny dzien w robocie z niedzialajacymi systemami, niby maja byc od 12...zobaczymy...

Dotka witaj! Mam nadzieje, ze z Adasia serduszkiem wszystko w porzadku i to tylko rutynowe badanie.

Basiu Ty nasz Robocopie! Nie mow, ze tak dzisiaj wyjatkowo malo spalas, bo ja nie zlicze tych "razow", kiedy owszem zasypialas z cora, ale potem dzielnie wstawalas i walczylas, a to z domem, a to z prasowaniem itp...

U nas tez pogoda kiepska, ale mi tam wszystko jedno i tak caly dzien w pracy. Tez mam nadzieje, ze sie tu troche ozywi, bo mi sie nudzi, a tak chociaz Was poczytam.

---
One shot taki sposob na truskawki tez juz wyprobowalam: mam zamrozone w calosci, zmiksowane, no i teraz jeszcze te dzemy. Tylko za kompotami nie przepadam, a raczej za truskawkami z kompotu, bo sa takie rozmemlane i jakos szkoda mi tych owocow na kompot.
Stary 2008-06-17, 13:11   #1578
dysia77
Zadomowienie

Kurcze co sie dzieje? Ledwo mozna sie dostac na wizaz.

AgaG mialam Cie zapytac jak Wikusia reaguje na to ze pojawi sie niedlugo siostrzyczka. MOwicie jej o tym ze bedzie druga dzidzia? MOja Ada obcalowuje moj brzuch i glaszcze i wola dzidzia a jak zakryje brzuch bluzka to rozklada raczki i mowi "nienia dzidzia" co chyba znaczy ze nie ma dzidzi
ciekawe jak to bedzie jak juz Malutka sie urodzi, ten moj zazdrosnik przeciez zyc mi nie da.
Stary 2008-06-17, 13:25   #1579
Wisniowysad
Zakorzenienie

GG do Wisniowysad

czesc wszystkim.

jestesmy juz w domu

wyjazd udal sie jak najbardziej, jestesmy zmeczeni podrozą ale dobrze ze juz w domu, bo podroz 8 godzinna dala niezle w kosc

pozniej napisze wiecej i wkleje fotencje

pozdrawiam.buziaki.
Wisniowysad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 13:41   #1580
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

Wisienko
Witamy i na fotki czekamy
Stary 2008-06-17, 13:55   #1581
bassienka
Zadomowienie

No myślałam, ze mnie coś trafi Wogóle nie można było dostać sie na wizaz Ale widzę, ze nie tylko ja miałam problemy.

Marta czekamy na zdjęcia Super, ze wyjazd sie udał

ALBUMY
[*] 18.06.2010
Stary 2008-06-17, 14:08   #1582
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Martuś witaj Dołączam się do oczekujących na relacje i fotki

A ja jestem, jestem Czytam z doskoku ale na pisanie czasu brak
Miśkowi wychodzą górne trójki, obydwie na raz i przechodzi samego siebie Już mu się przebiły i jakby trochę mniej dziś dokuczliwy jest ale ja sobie od rana zajęcie wymyśliłam coby starszemu synkowi dogodzić i na śniadanie racuszki robiłam.
A z tym siedzeniem wieczorem przy kompie to wcale tak nie jest Ale to tylko dowód na to jak Hadzi jest mną mocno zainteresowany W niedzielę spałam już chyba o 21 bo przez cały dzień mi głowa chciała popękać i jak wróciliśmy z urodzin Asi, wyprawiliśmy Miśka spać to i ja padłam (poza krótkim postem). Wczoraj Hadzi oglądał mecz a ja z Miśkiem leżałam i książkę czytałam, bo co usiadłam do kompa to mały się budził.
Teraz też zmykam do małego terrorysty
Do później
- NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś...

Atiluj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 14:33   #1583
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Martus witamy po wakacjach! Gadaj szybko jak bylo, co robiliscie, jak pogoda, przede wszystkim jak Witus? No i czekamy na fotorelacje.

Dysiu tak mowimy Wikusi, ze bedzie mala dzidzia. Tak samo jak Ada, Wiki caluje brzuszek, tuli sie do niego, ale nie mam pojecia na ile rozumie, ze tam jest dzidzius. Wydaje mi sie, ze po prostu tuli sie do brzucha, bo od zawsze tak robila.

Jula dobrze, ze jestes. Ucaluj Misia. WIki wychodzi ostatnia czworka i tez wczoraj jej zachowanie pozostawialo wiele do zyczenia.
Stary 2008-06-17, 15:02   #1584
freddy296
Wtajemniczenie

Helllo....

Wisienko super ze wrociliscie cali i zdrowi i najwaziejsze ze wypoczeci... szkoda ze mam te pieprzona sesje w weekendy i nie udalo nam sie jakos skontaktowac. zachcialo mi sie studiowac

czekamy jak reszta na fotosy!!!

ja tez mam klopoty z wizazem - naciskalam na ODPOWIEDZ i du** nic sie dalej nie dzialo. teraz jakos wlazlo...

Byl dzis weryfikator zatrudnienia z banku... ufff naszczescie wszystko jest w porzadalu, nie wiem jak u Tzta, ale tam tez wszystko jest ok. Byl tez rzeczoznawca u Sprzedających... Idzie pelną para realizowanie mojego wniosku o kredyt... Jestem nawet zdziwiona, ze tak szybko sie zabrali za to. oby pozytywnie wyszedl wynik!!!

Moj kochany Synek przebił samego siebie... Nauczyl sie i polubil lezec w wannie z woda takze splukiwanie glowy juz nie jest problemem... ale za to moj syn mnie bije wczoraj sie z Nim bawilam klockami, a ten wzial klocka i mnie uderzyl nim w lokiec , az mi taki prąd przeszedl i w ogole ostatnio cos bije po buzi... ja go klapa w tylek a ten diabel sie smieje... Oj niedobry chlopczyk sie robi...

hadzi a dla Ciebie lanie za małą spostrzegawczosc w domu... zeby mąż nie wiedzial co sie z zona dzieje... Ty moze sprawdz czy kochanek w szafie nie siedzi
Stary 2008-06-17, 15:23   #1585
Angie144
Zadomowienie

GG do Angie144 Send a message via Skype™ to Angie144

Jejku ja mam 'zapierniczu' w pracy ciąg dalszy...
Koleżanka już się wykurowała i wróciła do pracy, ale ja przez to zastępowanie jej mam ogromniaste zaległości u siebie. Wybaczcie mi proszę moją nieobecność, mam nadzieję że od lipca wszystko wróci do normy...
Już mi się po nocach śnicie, śniło mi się że pisałam Wam właśnie takiego posta wyjaśniającego, znaczy że miałam wyrzuty sumienia

U nas w porządku, bez zmian.
Polski w EURO 2008 nawet nie skomentuję bo słów brak i szkoda, fakt z Austrią mogliśmy wygrać gdyby nie ten f..t, ale... widać nie było nam dane. Szkoda.

Kasiu333 wybacz mi Kochana, bo ja do tej nie wysłałam Ci zdjęć Milki jednorocznej, zapisałam sobie w domu na kopie kilka wybranych fotek i jakoś mi ciężko się zebrać i zdecydować. Przepraszam, mam nadzieję że nas jeszcze przyjmiesz do galerii Synów marnotrawnych...
Postaram się wysłać Ci je jak najszybciej.

Widzę na ostatniej stronie, że rozmawiacie o komarach i innych paskudztwach...
Ja mam 'ziajki' do psikania przeciw robalom, to jest na muszki, komary i kleszcze - chyba działa bo ją nie pokąsały, ale zanim to kupiłam to ja trzy komary ugryzły i kupiłam żel do smarowania ale nie pamiętam firmy i nazwy, ale działa fajnie. Miała takie duże czerwone place a jak posmarowałam to szybciutko zmieniło się tylko w maleńką czerwonkawą 'krosteczkę'. Jak chcecie to w domku sprawdzę co to jest. Ja to szczerze polecam!

Nie mogłam się dziś na wizaż dobić...
powoli się zbieram do domku...
nawet nie poczytałam co naprodukowaliście...
Angie144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 15:26   #1586
bassienka
Zadomowienie

Julitko I dla Misia, zeby go ząbki nie bolały

Ewa super, ze sprawa z kredytem tak szybko przebiega. Zobaczysz, że nie obejrzysz sie kiedy, a już będziecie mieszkać we nowym mieszkaniu

Angie dla Ciebie, pracusiu Nasz

ALBUMY
[*] 18.06.2010

Edytowane przez bassienka
Czas edycji: 2008-06-17 o 15:28 Powód: dopisek
Stary 2008-06-17, 17:03   #1587
Wisniowysad
Zakorzenienie

GG do Wisniowysad

doszlam do ladu ze zdjeciami i wkleje troche ...

a teraz troche o naszym wyjezdzie,bylo bardzo fajnie, po przyjezdzie okazalo sie ze wlascicielka pensjonatu zmienila nam pokoj na jeszcze wiekszy dostalismy pokoj 4 osobowy, mial chyba ze 20 metrow, duza lazienka i balkon, warunki mielismy super, znalezlismy fajna knajpke w ktorej jedlismy pyszne obiady, sniadania robilismy sami i kolacje czasem tez,chyba ze bylismy akurat na miescie to cos sobie zawsze wynalezlismy, witek mial apetyt, ogolnie byl grzeczny, nabil sobie dwa guzy, ktore juz mu zeszly, w drugi dzien pobytu, zlapalismy po raz kolejny kapcia w wozku, na cale szczescie wmiedzyzdrojach jest dobrze wyposazony sklep sportowy i tam kupilismy nowy komplet opon
bylismy tez na jeden dzien w swinoujsciu, irkowi sie podobalo, mi tak srednio ...
pogoda byla rozna co widac na fotkach,
bylismy w oceanarium i gabinecie figur woskowych i stamtąd jest ostatnie zdjecie ktore wkleilam
chodzilismy codziennie na molo gdzie witek byl atrakcją turystyczna, bo uwielbialy go niemiecke turystki i zarobil nawet 20 euro hihi od jednej z nich

lece powiesic pranie, bo juz robi sie druga pralka

do pozniej

Edytowane przez Wisniowysad
Czas edycji: 2008-06-26 o 21:03
Stary 2008-06-17, 17:05   #1588
Wisniowysad
Zakorzenienie

GG do Wisniowysad

...

Stary 2008-06-17, 17:09   #1589
Wisniowysad
Zakorzenienie

GG do Wisniowysad

cd

Stary 2008-06-17, 17:32   #1590
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Ewa super, że sprawy nabrały takiego tempa

Martuś sądząc po zdjęciach to urlop Wam się udał Świetnie wyglądacie Mnie oczywiście powalił Wito W "Alei gwiazd" już ma odcisk własnej łapki W okularkach, z podwiniętymi spodenkami i w kapeluszu - Rewelka No i z braćmi Wright Nastrojowe są te zdjęcia jak sobie spaceruje z Twoim Tżcikiem brzegiem morza A z Ciebie jaka lasencja Na tym zdjęciu, gdzie stoisz sama na tle pochmurnego nieba z przebłyskami zachodzącego słońca - nic tylko do reklamy
- NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś...

Atiluj jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości