|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 na wakacjach cz. VI
Okazało się, że jeden z zabitych to ojciec mojego kolegi z klasy
...
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;7781762]
Nija_ - kiedyś czytałam Weronika postanawia umrzeć na lekcjach, bo koleżanka miała akurat tą książkę w szkole - i też nie byłam zachwycona. przeczytałam trochę i rzuciłam to, nie dokończyłam, a bardzo rzadko tak robię z książkami. specem nie jestem - ale trochę na prozie się znam i przebrnęłam przez wielu pisarzy, więc mogę Ci coś polecić ja doceniam takie książki, w których narracja jest suchym odzwierciedleniem tego, co bohaterowie robią i tego, co twierdzą, ale nie ma psychologicznego uzazadnienia. tzn. nie lubię takich filozoficzno-psychologicznych dyrdymałów. ostatnio nacięłam się w tym względzie czytając Grę w klasy Cortazara - zupełnie nie przypadło mi do gustu. najbardziej zachwyca i fascynuje mnie proza Hemingwaya - i przeczytałam większość jego powieści i opowiadań. najprzyjemniej czytało mi się Komu bije dzwon. mimo, że to obszerna cegła, czyta się lekko i gładko. właśnie za sprawą hemingway'owskiej narracji - szorstkiej i oszczędnej z pozoru, ale dla mnie po prostu genialnej. a jeśli lubujesz się w bestsellerach i lubisz czytać coś, co jest na topie, to z topu zdecydowanie polecam książki współczesnego japońskiego pisarza, Haruki Murakami. przeczytałam Sputnik sweetheart i Na południe od granicy, na zachód od słońca - i obydwie powieści bardzo mi się spodobały, zarówno, jeśli chodzi o język, jak i fabułę. a najbardziej fenomenalne były zakończenia - nie będę zdradzać, w czym ten fenomen tkwił, bo kto wie, może pod wpływem mojej mauej zuej recenzji skusisz się i sama sprawdzisz? mhhh, mogłabym godzinami pisać o książkach ![]() [/quote] Skuszę się "W krainie kota" też wypożyczyłam i też mi się nie podoba, jeszcze mam "Ojca chrzestnego" zobaczymy co z tego wyjdzie... A z dzisiejszych przygód to zemdlałam przy pobieraniu krwi ![]() I historia numer 2, skopiuję z innego wątku, w którym to już opisałam, bo nie mam sił pisać po raz drugi ![]() Cytat:
|
|
#1563 |
|
po prostu Em :)
|
[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;7781762]angellka - mam nadzieję, że z siostrą wszystko będzie w porządku... i z dzidziusiem też; *[/quote]
Czy ty w ogóle przeczytałaś, co angellka napisała? ![]()
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
angellka wspolczuje siostrze
jejkuu, straszne ![]() Gosia da sie opalac ![]() przynajmniej u mnie wpadlam na chwile do hotelu po pare rzeczy i wracam na plaże ![]() milego dnia
|
#1565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na swiecie codzinnie maja miejsce tragiczne wypadki i co mam powiedziec ze nie nawidze za to swiata?? ![]() przykro mi z powodu taty twojego kolegi..[*]
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
eM, nie czpieaj sie, to bylo na bialo,
i czasem takie rzeczy umkna ![]() ale strasznie mi przykro ; ( w sumie jedyny plus to taki, ze lepiej ze sie taki nie urodzil [np rodza sie dzieci z bezmozgowiem] zycze jej zeby szybko sie podniosla i nie bala zajsc w ciaze kolejny raz ![]() [1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;7781762] ViLL - zdjęcie ładne, tylko dlaczego masz na nim spodnie??? chyba mam trochę podobną sylwetkę do Ciebie. ale ja nie mam takich ładnych zdjęć. mam tylko takie, na których widać mnie przodem, albo tyłem![]() [/quote] bo mam spodnie nie zastanawialam sie nad tym a przodem to bsuch zawsze wychodzi dziwnie, tylko czasem ladnie z profilu nafjaniejsze a powstalo po to.. wlasciwie dla mnie samej zeby zobaczyc jak wygladam naprawde.. prawie naprawde ![]() bo mozg nas czesto odchudza/pogrubia znowu zaczynam swoj fitnessowy dzien
|
#1567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Angellka - przykra sytuacja... Strata dziecka to chyba największa tragedia... ![]() Wiecie, mieszkam w domu jednorodzinnym. Dużo sąsiadów ma koty. Na moim ogrodzie jest oczko wodne, w którym tata próbuje "hodować" ryby . Chyba przez to masa kotów przebywa na naszym ogrodzie. Ale od pewnego czasu stało się to uciążliwe. Jeden kot/kotka non stop miauczy, nawet nie wiem czy to jest miauczenie - to jest takie zawodzenie, jakby krzyk kota. W nocy miałam otwarte okno i nie mogłam spać przez to. Sama nie wiem czy to kot któregoś z sąsiadów czy przybłęda. Nie lubię kotów. Boję się kotów. NIE CIERPIĘ KOTÓW! W momencie kiedy to pisze, on znowu się drze. Jaka może być tego przyczyna? On to robi prawie bez przerwy od kilku dni .Nie piszcie o książkach, bo u mnie teraz biblioteka zamknięta i nie mam co czytać Robicie mi smaka
|
|
#1568 | |||
|
Zakorzenienie
|
Angellka przykro mi naprawde
![]() Cytat:
wiec dzis jednak sprzatamPrzykro mi.. [*] Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bo nic innego mi nie przychodzi do glowy dlaczego one tak miauczą
|
|||
|
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
angellka
DsC dopiero teraz nadrobiłam te kilka postów, wcześniej ryczałam i tylko na szybko opisałam swoją sytuację...
|
#1570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przynajmniej ja jednego widzę. Ale ona nie krwawi
|
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"ruja u kotki to nie jest to samo co cieczka u psa - kotka nie krwawi i nie musi chodzic w kubraczku" Wiec bardzo prawdopodobne ze to wlasnie ruja ![]() Moja kotka jest wysterylizowana na szczescie
|
|
|
|
|
#1572 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co, nie wiem, nie obserwuje jej zbyt często ![]() Jak ją widzę to albo siedzi na murku albo obok krzaczka. Albo jej w ogóle nie widzę - tylko słyszę
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i da Ci spokoj ![]() Ide wkoncu sprzatac bo jakos zabrac sie nie moge
|
|
|
|
|
#1574 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejkuuu jak Ci zazdroszczę ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do kotka... tak, widocznie ma ruję. Przejdzie jej za kilka dni ![]() A co do kota... Mojego już nie ma dwa dni, idę sprawdzić czy może nie wrócił. Eh... czemu ona lubi takie wypady Tylko się denerwuję...
|
|||
|
|
|
#1575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tez bym sie martwila jakby moj kot wychodzil sobie gdzies i wracal niewiadomo kiedy. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1576 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie znowu ciepło
Choć gorąco dopiero teraz. Jak biegaąłm po plaży ok 9 to niektórzy ludize twardo się opalali, no ale wczasowiczów nic nie zmorduje. Ja osobiście nie lubie leżeć plackiem.. Może jutro sobię pójde z podręcznikiem do Excela )A tak poza tym. To jak odchudzanie? U mnie jak widać dopiero przedbiegi. Ech, ciężko idzie. Ćwiczycie 8 minute'y?
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
Choomik ja na razie nic nie ćwiczę, tylko brzuszki czasami
![]() A dziś to mam prawdziwą dietę, na śniadanie (bo późno jadłam, rano-badanie krwi, więc nie mogłam) - 2 plasterki żółtego sera, a teraz zjadłam sałatkę z zielonej sałaty, pomidora, rzodkiewki i papryki z sosem sałatkowym Knorra. I to chyba będzie mój obiad, bo ciągle jest mnie mdli, ale okropne uczucie po tym badaniu krwi, niby takie nic, a jednak brrrrr nigdy więcej ![]() A jeszcze ta pielęgniarka kazała mi tam leżeć u nich w gabinecie, a ja, że nie, bo po co i wyszłam, ale musiałam wyglądać strasznie, bo wszyscy w poczekalni rzucili się, żeby mnie posadzić na jakimś krześle Jadę do sklepu i idę do mojego psiaka
|
#1578 |
|
Zadomowienie
|
To badanie to jakoś do pracy, czy źle się czujesz?
Ech, ja muszę iść do foniatry, ale na razie to odkładam.Widzę, że mimo braku cwiczeń waga ciągle spada Co ja bym dała za takie tempo No ale nigdy dłużej niż 1,5 tygodnia diety nie pociągnęłam
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
Hejhej
![]() Wen jest cala i zdrowa. Jakos dojechalam.:P Pogoda nawet fajna, szoku doznalam jak wyszlam z samolotu!!! I wdzialam slonce Ale nie chwalmy dnia przed zachodem slonca Na razie jest ok.Za to w Rzymie podobno pada ![]() Jestem na laptopie, bo komp sie zepsul i mi tak dziwnie bez myszki Tz nie widzi, ze jestem na wizazu, nie widzi monitora Zajety jest hihi Wybaczcie, ale nie wiem, kiedy nadrobie Wasz spam, bo ten laptop to masakra istna ;(
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale myślę, że wszystko będzie dobrze Ta dieta jest naprawdę świetna Jeśli chodzi o spadek wagi oczywiście, no ale jak ma nie działać, skoro odstawiłam pieczywo, słodycze itd. a wcześniej w moim menu królowała czekolada i pieczywo z żółtym serem I mimo, że już ponad rok jestem wege, to wcale nie jadłam dużo warzyw, teraz praktycznie do każdego posiłku jem warzywa, tu pomidor, tam brokuły, kalafior, nabrałam dobrych nawyków Myślę, że w przyszłym tygodniu dodam do pierwszofazowego jedzenia koktajle (jogurt naturalny bez cukru + truskawki) od czasu do czasu zjem mleko z tymi czekoladowymi kuleczkami Nesquick ![]() Albo poczekam aż waga dojdzie do 65 kg i wtedy tak zrobię, przy wadze 65 kg wyglądałabym już całkiem całkiem
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze Nija kusisz mnie ta dietą
tylko nie wiem jak bym wytrzymala jak w pracy wszyscy by jedli pyszne sniadanie a ja nic no pomidory jedynie lub ogorki ![]() A mozna pic kawe i takie specjalne herbatki wspomagające odchudzanie? Masz moze gdzies liste potraw co mozna a co nie mozna jesc?
|
|
|
|
#1582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To do Nesquicka zostały Ci już tylko 4kg Przy tej Waszej diecie to nie jest nawet tak dużo. Ja dopiero przy 60kg będę wyglądała jak chce No ale diety nie stosuję, więc musze za to więcej się ruszać, ale jest ładna pogoda, więc spoko
|
|
#1583 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja piję Pu-Erh i czasami zieloną, a Pu-Erh jest właśnie z tych wspomagających odchudzanie,Ja korzystałam z naszego wizażowego wątku o diecie SB, Hula też się udzielała ostatnio, ale już chyba zrezygnowała na dobre z SB ![]() KLIK - ZASADY DIETY Tutaj jest post z wizażowego wątku z zasadami; A przepisy to już z google znajdywałam ale na wizażu też jest odpowiedni wątek ![]() Cytat:
|
|
#1585 | ||
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też jestem na diecie (właśnie zajadam spaghetti
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie poszłam tam z nastawieniem, że to nic takiego, że przecież chcę w przyszłości oddać krew, więc to tylko maleńkie ukłucie
Teraz to już chyba się nie wybiorę do stacji krwiodawstwa
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
To potem poczytam ten watek o SB i chyba od poniedzialku pojde na ta diete
zeby tak wazyc z 58 kg byloby super A teraz ide na balkon poczytac ksiazke
|
|
|
|
#1588 |
|
Konto usunięte
|
huhuh; )
a maue gra w wyścigi samochodowe. |
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wrocilam z urzedu pracy...
i znowu mnie skierowali na staz ![]() [ktorego jeszcze nie ma ale jest w planach, wiec jestem pierwsza w kolejce] smieje sie ze bede chirurgiem-amatorem, bo staz jest w szpitalu ; ) a tak powaznie to jest to posada samodzielnej sekretarki na oddziale [bylam juz na miejscu] no i sie mnie pyta jaka szkole skonczylam, to ja mowie ![]() a ona taka cisza [no bo to liceum jest jakie.. yy... prestizowe? ]wiec sie kobieta nieco zdziwila gdy na pytanie czy nie zamierzam sie uczyc dalej, powiedzialam ze raczej nie "nie szkoda Ci?" ale raczej wrazenie zrobilam dobre, do pracy wg mnie nadawalbym sie swietnie [ahh sekretarka byyc],, sciema chyba potrzebna nie byla [ale nawszelkiwypadek] i oby oby mnie tam chcieli, ale sie nie bede nastawiac ![]() trzeba czekac az wniosek wplynie, bo ja sie o tym dowiedzialam fuksem, a oni sie dopiero staraja o staz pretty, to ile Ty wazasz chudo wygladasz
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam ale nie dam rady teraz nadrobić wszystkich Waszych postów
![]() zaraz mi brzuch pęknie! Najadłam się razem z TŻ mojej ulubionej pizzy i popiłam piwem i teraz jestem cholernie szczęśliwa i cholernie przejedzona |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.

... 

Ale jak tylko skończyłam z nim rozmawiać i podałam adres (miał przyjechać za godzinę) to Maks normalnie wstał, biega, teraz bawią się z mamą, a ja dalej ryczę

Robicie mi smaka