Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-29, 09:35   #1561
emzeta
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

BUziaczekk, widac, ze wiczorem dzidzius jest stanowczo wiekszy

Co do bolow glowy, to ja nie mam, choc myslalam ze bede miec po odstawieniu kawy, ale jakby ktoras z was miala od niskiego cisnienia to ja bym poradzila jednak kawe lekka wypic, bo niskie cisnienie nie jest dobre... ja wiem

Co do boli brzucha, to te klucia w dole sa moim zdaniem zupelnie normalne, no jak nas boli przy okresie, to jak ma nie bolec jak takie ogromne wyzwanie teraz przed macica, zwiekszyc sie z rozmiaru sliwki do arbuza... moja polozna wczoraj powiedziala ze to zupelnie normalne i ze jezeli boli troche z boku na poczatku to warto sprawdzic czy ciaza nie jest pozamaciczna ale jesli juz sie jest po usg to normalne nawet z boku,

Anvi, ja z ta polozna to sie spotkalam w szpitalu i tak jakby przypadkowo ona mnie wziela, a nie umawiaja do okreslonej poloznej, takze nastepnym razem powiedziala ze jak bedziemy juz w poczekalni i ja zobaczymy to po prostu trzeba ja zaczepic... to chyba tak bede robic, bo bardzo sympatyczna byla, choc tak naprawde to wolala gadac o Polsce niz o mojej ciazy... ale jak tylko cos zapytalam to zaraz powiedziala a te wszystkie inne rzeczy to taki standard w tym szpitalu mi sie wydaje, w ogole jak na razie jestem zadowolona z tego szpitala ze go wybralam

A krew mi taka azjatka pobierala, bardzo konkretna, wbila sie i pobrala, juz igle wyciagala, juz TZ mowi widzisz i po wszystkim, nic ci nie jest a tu nagle obraz w oczach mi sie zweza, tylko do glowy TZta, wkolo czarno i odplywam, jaka akcja byla, razem fotel odsuwali zeby mnie polozyc, dostalam kubek lukozady i zaczelam wracac do normy, nie wiem na czym to polega, nie boje sie igiel, mam wysoki dosyc prog bolu, a przy krwi zawsze tak jest, widac mam jej tak malo ze zaraz z mozgu odplywa... no ale czego sie dla dzidzi nie robi,

a teraz nie moge sie wtorku doczekac, znowu usg a potem dopiero polowkowe a potem juz nie robia chyba...

ech, milego dnia kobitki

PS. Ale pokazujecie dziwne rzeczy do nosa.... brrrr ale wiem wiem ze sie takich cudow uzywa przy dzieciaku

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 09:35   #1562
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez e.m.i.l.k.a Pokaż wiadomość
a to najnowsze zdjęcie mojego dzidziusia;]
mam nagrane też na kamerę całe badanie - przynajmniej mój tż mógł w końcu prawie "na żywo" zobaczyc;]
umieściłam tez zdjęcie brzuszka, tak jakby już coś było widać a wtedy (tydzien temu) miałam tylko wieczorami widoczny...teraz już od rana mam wielgachny...
w pracy jeszcze nic nie powiedziałam
coś czuję, że niedługo zaczną się domyślać...kurde brak mi odwagi, żeby tak pójść i oznajmić, że będziemy mieli upragnione maleństwo....normalnie tchórz jestem...
zdjęcie piekne i brzuchol cudny ....

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny
mam takie zapytanie, czy Was też tak często i tak cholernie mocno boli głowa? Masakra i to nie w dzień, tylko kładę się spać i budzę się z takim bólem głowy, że czasem wymiotuje od tego. Nie chce brać tabletek ale kurna nie daje rady bez choćby jednego apapu Już naprawdę mam tego serdecznie dosyć!!!
Dodam jeszcze od siebie, że jeżeli głowa boli z przodu, w okolicach skroni to można jeszcze spróbować wziąć Nospe....ponieważ ona jest rozkurczowa...i jeżeli to naczynia krwionośne są powodem bólu to one je rozszerzają...ale jeżeli inny jest powód to niestety nie pomoże już...mnie na szczęście już tak nie boli...parę razy mi się tak zdarzyło...

Cytat:
Napisane przez gosia j. Pokaż wiadomość
Moja szwagierka poleca do noska cos takiego
http://patiimaks.pl/go.live.php/PL-H...20Frida&ref=37
Moze troche to przerazajace, bo to się wklada do noska i wciaga sie powietrze samemu . Ale tam jest taki filtr, który nie przepuszcza glutków dalej, także bez strachu .
Ja do nochala kupię zwykłą taką gumową gruszkę w aptece jak kiedyś były

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
Wklejam zdjęcia mojego brzuchola jak wygląda rano po wstaniu z łóżka a jak wygląda wieczorem (pierwsze zdjecie to wczorajszy wieczorny brzuchol a drugie zdjecie to dzisiejszy ranny brzuchol

Widać duza roznice

różnica jest ogromna Ja to przeważnie staram się robić zdjęcia w ciągu dnia... bo wieczorem to już zaczynam jak Teletubiś wyglądać

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 09:50   #1563
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
zdjęcie piekne i brzuchol cudny ....

Dodam jeszcze od siebie, że jeżeli głowa boli z przodu, w okolicach skroni to można jeszcze spróbować wziąć Nospe....ponieważ ona jest rozkurczowa...i jeżeli to naczynia krwionośne są powodem bólu to one je rozszerzają...ale jeżeli inny jest powód to niestety nie pomoże już...mnie na szczęście już tak nie boli...parę razy mi się tak zdarzyło...

Ja do nochala kupię zwykłą taką gumową gruszkę w aptece jak kiedyś były

różnica jest ogromna Ja to przeważnie staram się robić zdjęcia w ciągu dnia... bo wieczorem to już zaczynam jak Teletubiś wyglądać

Głowny powod takiej roznicy jest chyba w jedzeniu bo ja zawsze tak mialam ze po zjedzeniu wyciskało mi brzuch i zoładek, a jesli sie nazbiera tego przez caly dzien i jak sie siedzi w domu... a ja mam słaba przemiane materii wiec na wieczor to sie wszystko zbiera i i wyglada ogromnie a jeszcze czytalam ze w ciazy wlasnie wieczorem brzuch jest bardziej wydety.... ale najwazniejsze ze moja waga stoi w miejscu narazie choc teraz jak skonczyly mi sie mdlosci i wymioty to pewnie pojdzie w gore
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 10:35   #1564
emzeta
Zadomowienie

Ej dziewczynki a ja zapomnialam dodac, ze ta polozna to mi powiedziala, ze pierwsze dziecko najwiecej kobiet rodzi w ciagu tygodnia po terminie... chyba ciekawe, nie?

Stary 2008-08-29, 10:44   #1565
gosia j.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emzeta Pokaż wiadomość
Ej dziewczynki a ja zapomnialam dodac, ze ta polozna to mi powiedziala, ze pierwsze dziecko najwiecej kobiet rodzi w ciagu tygodnia po terminie... chyba ciekawe, nie?
W ostatnim czasie moe to i prawda. Bo ja jestem pierwsza i urodzilam sie prawie 3 tyg. przed , ale wyjatek potwierdza regułę.
Ponadto słyszałam, że to chłopakom tak sie nie spieszy z wyjściem

gosia j. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 10:45   #1566
zanka205
Zakorzenienie

oj dziewczyny ja chyba oszaleję z tą szefową, wczoraj kazała mi podjąć decyzję czy rezygnuję czy pracuję, ja jej mówiłam że mogę po 20. zrezygnować (wtedy nie wiedziałam jak jest z tym ubezpieczeniem) to ona nie bo ona już potrzebuje pracownika, więc albo ja albo jak zrezygnuję bierze kogoś innego. No i miałam podjąć decyzję, więc dzwonię do niej i mówię, że rezygnuję i w poniedziałek idę to załatwic do UP a ona że jeszcze o tym myślała, że ona jakoś da sobie radę i że mogę zostać na L4 do końca września i potem mam zrezygnować. Normalnie znowu wyprowadziła mnie z równowagi, przytaknęłam przez telefon ale ja i tak idę do UP i rezygnuję boże jak można tak zmieniać zdanie

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 10:54   #1567
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez gosia j. Pokaż wiadomość
W ostatnim czasie moe to i prawda. Bo ja jestem pierwsza i urodzilam sie prawie 3 tyg. przed , ale wyjatek potwierdza regułę.
Ponadto słyszałam, że to chłopakom tak sie nie spieszy z wyjściem
czy ja wiem czy chłopakom...z tym chyba nie ma akurat reguły...Mojego TŻ chrześniak urodził się jakiś chyba tydzień po terminie....zresztą lepiej urodzić po terminie niż mieć wcześniaka....

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
oj dziewczyny ja chyba oszaleję z tą szefową, wczoraj kazała mi podjąć decyzję czy rezygnuję czy pracuję, ja jej mówiłam że mogę po 20. zrezygnować (wtedy nie wiedziałam jak jest z tym ubezpieczeniem) to ona nie bo ona już potrzebuje pracownika, więc albo ja albo jak zrezygnuję bierze kogoś innego. No i miałam podjąć decyzję, więc dzwonię do niej i mówię, że rezygnuję i w poniedziałek idę to załatwic do UP a ona że jeszcze o tym myślała, że ona jakoś da sobie radę i że mogę zostać na L4 do końca września i potem mam zrezygnować. Normalnie znowu wyprowadziła mnie z równowagi, przytaknęłam przez telefon ale ja i tak idę do UP i rezygnuję boże jak można tak zmieniać zdanie
jakaś dziwna ta baba

Maja

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-29, 10:55   #1568
Judy_21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez evi75 Pokaż wiadomość
No fakt , z drugą ciążą jest trochę inaczej , ale ja ją bardzo przeżywam , pewnie dlatego ,że tak długo na nią czekałam... Trochę mam dzisiaj nerwa na mojego TŻ , bo cały czas chodzi za mną i się pyta , czy mi czegoś trzeba i na co mam ochotę. A ja sama nie wiem na co , więc zjem sobie też brzoskwinię jak alkamor . Z tym, że "żywą" a nie z puszki
A z tymi TŻ to tak chyba juz jest, mnie mój denerwuje, bo kupuje mi słodkości, czekoladki, lodziki.... nie żebym nie lubiała, ale jak będzie w domu, to będę jadła.... a nie chcę znów bardzo przytyć (w pierwszej ciąży przytyłam 25 kg!!!!)
Cytat:
Spicegirl na Twoją prośbe wklejam zdjęcie....brzuszek większy nie jest...tylko tak jak mówiłam twardy się zrobił

Tak więc 13t5d
Śliczny ten Twój brzuchol

Cytat:
Napisane przez e.m.i.l.k.a Pokaż wiadomość
umieściłam tez zdjęcie brzuszka, tak jakby już coś było widać a wtedy (tydzien temu) miałam tylko wieczorami widoczny...teraz już od rana mam wielgachny...
w pracy jeszcze nic nie powiedziałam
coś czuję, że niedługo zaczną się domyślać...kurde brak mi odwagi, żeby tak pójść i oznajmić, że będziemy mieli upragnione maleństwo....normalnie tchórz jestem...
Następny bardzo piekny brzuchol, ja mam bardzo podobny

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny
mam takie zapytanie, czy Was też tak często i tak cholernie mocno boli głowa? Masakra i to nie w dzień, tylko kładę się spać i budzę się z takim bólem głowy, że czasem wymiotuje od tego. Nie chce brać tabletek ale kurna nie daje rady bez choćby jednego apapu Już naprawdę mam tego serdecznie dosyć!!!
Ja miałam ten sam problem, a więc juz pomagam, próbowałm kilku sposobów na raz: 1. ciepła kapiel; 2. Ciepła herbatka z miodem; 3. cos słodkiego (mózg pracuje dzięki glukozie) wiem, czasami to ciężko, bo od bólu mdli strasznie a do teg słodkie, ale czasami pomagało; 4.Masaż czaszki albo karku, bo to też może być od napiętych mięśni 5. I te okłady, to mi tez bardziej ciepłe pomagają (na ból w okolicach czoła). No to chyba tyle, jak sobie przypomnę to jeszcze napiszę
Dasz radę.

Cytat:
Wklejam zdjęcia mojego brzuchola jak wygląda rano po wstaniu z łóżka a jak wygląda wieczorem (pierwsze zdjecie to wczorajszy wieczorny brzuchol a drugie zdjecie to dzisiejszy ranny brzuchol
Widać duza roznice
Śliczny kolejny brzuchol
Cytat:
Anvi, ja z ta polozna to sie spotkalam w szpitalu i tak jakby przypadkowo ona mnie wziela, a nie umawiaja do okreslonej poloznej, takze nastepnym razem powiedziala ze jak bedziemy juz w poczekalni i ja zobaczymy to po prostu trzeba ja zaczepic... to chyba tak bede robic, bo bardzo sympatyczna byla, choc tak naprawde to wolala gadac o Polsce niz o mojej ciazy... ale jak tylko cos zapytalam to zaraz powiedziala a te wszystkie inne rzeczy to taki standard w tym szpitalu mi sie wydaje, w ogole jak na razie jestem zadowolona z tego szpitala ze go wybralam

A krew mi taka azjatka pobierala, bardzo konkretna, wbila sie i pobrala, juz igle wyciagala, juz TZ mowi widzisz i po wszystkim, nic ci nie jest a tu nagle obraz w oczach mi sie zweza, tylko do glowy TZta, wkolo czarno i odplywam, jaka akcja byla, razem fotel odsuwali zeby mnie polozyc, dostalam kubek lukozady i zaczelam wracac do normy, nie wiem na czym to polega, nie boje sie igiel, mam wysoki dosyc prog bolu, a przy krwi zawsze tak jest, widac mam jej tak malo ze zaraz z mozgu odplywa... no ale czego sie dla dzidzi nie robi,

a teraz nie moge sie wtorku doczekac, znowu usg a potem dopiero polowkowe a potem juz nie robia chyba...

ech, milego dnia kobitki

PS. Ale pokazujecie dziwne rzeczy do nosa.... brrrr ale wiem wiem ze sie takich cudow uzywa przy dzieciaku
Tylko pozazdrościc, ja jeszcze nie dostałam żadenego zaproszenia na badania, tylko ten hematolog w poniedziałek, oststnio rozmawiałam ze znajoma i powiedziała, że jej pierwsze badania robili około 20 tygodnia, to ja juz nie wiem.....
Poczekam jeszcze tydzień, jak nic nie przyjdzie, to pójdę prywatnie.

A z tym czymś do noska, to ja używałam wcześniej gruszki, a moja siostra wydmuchiwała sama (nie wiem jak to robiła ) oczywiście krzywdy nie zrobiła, a niejednokrotnie pięknie obsmarkana była a my mieliśmy ubaw po pachy....

WDF

93...83...73...70...65...63

-28 kg

Judy_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 11:06   #1569
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

No mój TŻ nie jest na szczęście taki upierdliwy z tym jedzeniem.Ale powiem Wam szczerze, że sądziłam, ze w tych pierwszych miesiącach będę więcej jadła...a ja jem praktycznie tyle samo.....coprawda nie wiadomo jak będzie później no ale cóż...coś za coś

Maja
Stary 2008-08-29, 11:45   #1570
emzeta
Zadomowienie

a ja jadlam wiecej ale ja nie wiem jak ta wage liczyc... chwile przed ciaza postanowilam schudnac na wakacje bo dobilam juz do magicznych 67kg, co przy 167cm daje juz calkiem kragle ksztalty, no i zmienilam sposob odzywiania raczej mialo to byc rozwiazanie na stale a nie dieta i schudlam do 64,5kg, potem odwiedzil nas znajomy na tydzien, bylam juz w bardzo wczesnej ciazy ale nie wiedzialam, w ogole mielismy taki tydzien jak wakacji i w ogole o tym nie myslalam ale straszny apetyt mnie dopadl i sobie pofolgowalam, do tego piwko (nie wiedzialam o ciazy), brzuch mnie zaczal bolec jak na okres, pod koniec tygodnia zaczelo mi sie robic niedobrze wieczorem, znajomy wrocil do PL a ja sie obudzilam rano i pomyslalam ze okresu nie dostalam, policzylam dni - 39 ( a mam 32-38 cykle) no i zostalo test zrobic - pozytywny, to sie zwazylam - 66.7kg po tygodniu... juz myslalam ze bede tyc jak oszalala, bo oczywiscie w ciazy sie nie ograniczalam bardzo i na dodatek ciagle biale pieczywo, bo tylko to mi dobrze wchodzilo... ale juz nie przytylam, do tej pory waze 67kg i taka wage mi wpisali jako przed ciazowa, chociaz mierzona byla tydzien temu... no ale od poczatka lipca sie nie zmienia, znaczy rano na czczo taka sie utrzymuje, a ja zawsze sie tak waze. No zobaczymy, moja siostra przytyla sporo w ciazy i w sumie do tej pory jest pulpet choc jej syn ma 16 lat...

Stary 2008-08-29, 11:53   #1571
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
sądziłam, ze w tych pierwszych miesiącach będę więcej jadła...a ja jem praktycznie tyle samo.....coprawda nie wiadomo jak będzie później no ale cóż...coś za coś
no a ja jem o wiele mniej i do tego jeszcze co nieco zwracam
załamka
tak mi trudno gotować bo prawie na nic nie mam ochoty i trudno mi teraz dogodzić z daniami, a jak już mam na coś ochotę to jak zaczynam to jeść to mi ochota przechodzi.
ale namotałam, ale jestem po zwrocie, boli mnie głowa i jakoś tak ciężko
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-29, 12:06   #1572
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
a ja jadlam wiecej ale ja nie wiem jak ta wage liczyc... chwile przed ciaza postanowilam schudnac na wakacje bo dobilam juz do magicznych 67kg, co przy 167cm daje juz calkiem kragle ksztalty, no i zmienilam sposob odzywiania raczej mialo to byc rozwiazanie na stale a nie dieta i schudlam do 64,5kg, potem odwiedzil nas znajomy na tydzien, bylam juz w bardzo wczesnej ciazy ale nie wiedzialam, w ogole mielismy taki tydzien jak wakacji i w ogole o tym nie myslalam ale straszny apetyt mnie dopadl i sobie pofolgowalam, do tego piwko (nie wiedzialam o ciazy), brzuch mnie zaczal bolec jak na okres, pod koniec tygodnia zaczelo mi sie robic niedobrze wieczorem, znajomy wrocil do PL a ja sie obudzilam rano i pomyslalam ze okresu nie dostalam, policzylam dni - 39 ( a mam 32-38 cykle) no i zostalo test zrobic - pozytywny, to sie zwazylam - 66.7kg po tygodniu... juz myslalam ze bede tyc jak oszalala, bo oczywiscie w ciazy sie nie ograniczalam bardzo i na dodatek ciagle biale pieczywo, bo tylko to mi dobrze wchodzilo... ale juz nie przytylam, do tej pory waze 67kg i taka wage mi wpisali jako przed ciazowa, chociaz mierzona byla tydzien temu... no ale od poczatka lipca sie nie zmienia, znaczy rano na czczo taka sie utrzymuje, a ja zawsze sie tak waze. No zobaczymy, moja siostra przytyla sporo w ciazy i w sumie do tej pory jest pulpet choc jej syn ma 16 lat...

A ja mam za sobą juz 2 wizyty u lekarza i do tej pory mnie nikt ani nie wazyl ani nie mierzyl ani nic z tych rzeczy mialam robione tylko wszystkie podstawowe te pierwsze badania na 1 wizycie....sama sie waze i stad wiem ze moja waga stoi w miejscu rano 61 a wieczorem tak 62-63 zalezy co jadłam i ile jadłam i cały czas waze tak samo jak i przed ciaza a konczy sie dzis 13 tydzien ciazy na 2 wizycie prawie miesiac temu lekarz tez nie kazal mi robic zadnych badan powiedzial ze jestem zdrowa nic mi nie dolega wyniki pierwsze wyszly ok wiec powiedzial ze on powie...... moze na dzisiejszej wizycie wkoncu mnie zwaza i to wpisza do karty ciazy i da mi jakies badania do zrobienia, wkoncu konczy sie 13 t a ja jestem po jednych badaniach w 7 tyg... zreszta mam zamiar poprosic sama o badanie na toksoplazmoze bo mam kociaka w domu ktory raz jest w domu a raz na dworze.....nie dotykam go, nie caluje, nie przytulam nie wymieniam kuwety... ale sam fakt ze jest w domu zreszta od kiedy pamietam zawsze mialam w domu kota i psa

Kurcze za 2 godz mam wizyte u lekarza a stresuje sie i denerwuję strasznie jak bym conajmniej na jakas bardzo wazna rozmowe kwalifikacyjna w sprawie pracy szla od ktorej by zalezało całe moje zycie zamiast sie cieszyc to ja stresy przechodze....
Stary 2008-08-29, 12:22   #1573
emzeta
Zadomowienie

to moze te badania co mialas to byly juz te wszystkie potrzebne.... a ten przyrost czy spadek wagi jak jest w jakis normach to jest tez ok, pewnie jakbys mu powiedziala, panie a ja juz 6 kg schudlam to by sie tym zajal... nie wiem, tak przypuszczam

mi sie wydaje ze trzeba sie samemu duzo interesowac i pytac lekarzy i polozne a rownoczesnie nie miec do nich pretensji ze oni sie o wszystko dokladnie nie wypytaja, chyba moga zalozyc ze kobieta swoj rozum ma i jak sie nie skarzy na skoki wagi ani nic innego to zakladaja ze sie nic nie dzieje

chociaz nie wiem czy to poprawne zalozenie, wczoraj w tym szpitalu stalam przy recepcji w kolejce, patrze w prawo, pytaja jednej babki czy juz tu byla, mowi ze nie, ktory miesiac? - 4 i co z nikim pani jeszcze nie rozmawiala? nie miala badan? nie, a teraz ma pani umowiona wizyte - nie, no wez tu sie z taka dogadaj, na koniec sie okazalo ze miala wizyte 2 tyg temu ale nie przyszla,
patrze w prawo stoi jakas, pytaja sie czy ma karte ciazy - nie ma, z nikim sie jeszcze nie widziala, w koncu sie doprosily jakiejs kartki okazalo sie ze miala wizyte ale w innym szpitalu....

Mowie wam rece opadaja, a czlowiek sobie zdaje sprawe ze jednak do tych sprytniejszych nalezy...

Stary 2008-08-29, 12:38   #1574
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
to moze te badania co mialas to byly juz te wszystkie potrzebne.... a ten przyrost czy spadek wagi jak jest w jakis normach to jest tez ok, pewnie jakbys mu powiedziala, panie a ja juz 6 kg schudlam to by sie tym zajal... nie wiem, tak przypuszczam

mi sie wydaje ze trzeba sie samemu duzo interesowac i pytac lekarzy i polozne a rownoczesnie nie miec do nich pretensji ze oni sie o wszystko dokladnie nie wypytaja, chyba moga zalozyc ze kobieta swoj rozum ma i jak sie nie skarzy na skoki wagi ani nic innego to zakladaja ze sie nic nie dzieje

chociaz nie wiem czy to poprawne zalozenie, wczoraj w tym szpitalu stalam przy recepcji w kolejce, patrze w prawo, pytaja jednej babki czy juz tu byla, mowi ze nie, ktory miesiac? - 4 i co z nikim pani jeszcze nie rozmawiala? nie miala badan? nie, a teraz ma pani umowiona wizyte - nie, no wez tu sie z taka dogadaj, na koniec sie okazalo ze miala wizyte 2 tyg temu ale nie przyszla,
patrze w prawo stoi jakas, pytaja sie czy ma karte ciazy - nie ma, z nikim sie jeszcze nie widziala, w koncu sie doprosily jakiejs kartki okazalo sie ze miala wizyte ale w innym szpitalu....

Mowie wam rece opadaja, a czlowiek sobie zdaje sprawe ze jednak do tych sprytniejszych nalezy...

Ja ci powiem ze to wszystko się chyba nazywa stres....no ale to te 2 sytuacje ktore opisalas to chyba lekka przesada musial to byc ogromny stres albo dziewczyny bardzo niesmiale... w pewnym sensie te dziewczyny rozumie jesli chodzi o stres.... bo ja sama jak poszlam na ta druga wizyte to milczalam jak grób nie zapytałam o nic wszystko mi wyleciało z głowy nawet nie zapytałam jak wyszly te moje wyniki badan, nawet nie zauwazylam czy on je ogladał.... a najlepsze jest to ze z tego stresu to się nawet rozebrac nie potrafilam!!! czysta slamazara ze mnie była a mialam tylko do sciagniecia majtki bo byłam w spodnicy, jak ogladałam malucha na USG to tez o nic nie zapytałam lekarz mi tylko pokazal bijace serce i pytał czy widze a ja tylko powiedzialam ze widze i tyle on cos tam po swojemu pomierzyl popatrzyl i tyle a ja ani be ani ce o nic nie zapytałam.... a dzis mam duzo pytan do niego ale juz czuje po tym stresie ze znowu wszystkiego pozapominam.... musze sobie sciage napisac kilka dni temu to tez bylam pewna siebie a dzis te 2 h przed wizyta juz mam stresa, czy o wszystko zapytam... czy z maluchem wszystko ok, czy dostane to cholerne L4, czy nie zrobie czegos glupiego ehhhh..... najchetniej to bym jakies ziolka na uspokojenie wypila tak jestem odwazna pewnie dlatego ze bylam u tego lekrza pierwszy raz i wogole pierwszy raz u faceta a on jeszcze na dodatek mial taka mine jak by chcial powiedziec "przepraszam ze zyje, po cos tu przyszla, dawaj 100 zł i spadaj" jak mi dziewczyny powiedzialy to on podobno jest czesto taki oschły a to dlatego ze jest bardzo dobrym lekarzem i jest rozrywany, gabinet prywatny do tego jest ordynatorem w szpitalu.... ale sorry co mnie to obchodzi ze on jest zmeczony jak ide do lekrza to chce byc obsluzona grzecznie milo i kulturalnie.... jak dalej bedzie taki nieprzyjazny to go zmienie.... bo nie po to place 100 zł bo jak widze mine takiego czlowieka ktoremu mam zaufac to ja tez nabieram antypati do tego i mam stresy...

A co do badan to z tego co wiem to krew i mocz oddaje sie co miesiac...

Edytowane przez buziaczekk
Czas edycji: 2008-08-29 o 13:06
Stary 2008-08-29, 13:05   #1575
emzeta
Zadomowienie

u mnie tylko mocz oddaje sie co miesiac... a wlasciwie to oni od razu sprawdzaja takim papierkiem..

ale chcialam napisac, ze jezeli jest to takie stresujace to faktycznie napisz sobie kartke, i chocbys miala dziwnie wygladac nie odrywaj od niej oczu jak juz bedziesz u lekarza,

ja tam jestem z tych co pytaja o wszystko, wszystko chce wiedziec i rozumiec, ale tez sobie pytania pisze na kartce, bo mozna po prostu zapomniec i tyle,

Powodzenia!

Stary 2008-08-29, 13:28   #1576
kalinka2404
Przyczajenie

witajcie dziewczyny jak się okazało jestem w 9 tygodniu i urodzę 31 marca 2009 wiec witam jestem w waszym klubie ja mam lightowe objawy jedynie ciągłą senność i zmiane humorów, dzięki bogu niemam mdłości a tym bardziej nie latam do ubikacji ale to takie cudowne uczucie niedawno widziałam mój skarb na usg i o mało sie nie popłakałam jak lekarz mi pokazał jak serducho bije pozdrawiam
kalinka2404 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 13:43   #1577
Mediane
Raczkowanie

Cytat:
Ja ci powiem ze to wszystko się chyba nazywa stres....no ale to te 2 sytuacje ktore opisalas to chyba lekka przesada musial to byc ogromny stres albo dziewczyny bardzo niesmiale... w pewnym sensie te dziewczyny rozumie jesli chodzi o stres.... bo ja sama jak poszlam na ta druga wizyte to milczalam jak grób nie zapytałam o nic wszystko mi wyleciało z głowy nawet nie zapytałam jak wyszly te moje wyniki badan, nawet nie zauwazylam czy on je ogladał.... a najlepsze jest to ze z tego stresu to się nawet rozebrac nie potrafilam!!! czysta slamazara ze mnie była a mialam tylko do sciagniecia majtki bo byłam w spodnicy, jak ogladałam malucha na USG to tez o nic nie zapytałam lekarz mi tylko pokazal bijace serce i pytał czy widze a ja tylko powiedzialam ze widze i tyle on cos tam po swojemu pomierzyl popatrzyl i tyle a ja ani be ani ce o nic nie zapytałam.... a dzis mam duzo pytan do niego ale juz czuje po tym stresie ze znowu wszystkiego pozapominam.... musze sobie sciage napisac kilka dni temu to tez bylam pewna siebie a dzis te 2 h przed wizyta juz mam stresa, czy o wszystko zapytam... czy z maluchem wszystko ok, czy dostane to cholerne L4, czy nie zrobie czegos glupiego ehhhh..... najchetniej to bym jakies ziolka na uspokojenie wypila tak jestem odwazna pewnie dlatego ze bylam u tego lekrza pierwszy raz i wogole pierwszy raz u faceta a on jeszcze na dodatek mial taka mine jak by chcial powiedziec "przepraszam ze zyje, po cos tu przyszla, dawaj 100 zł i spadaj" jak mi dziewczyny powiedzialy to on podobno jest czesto taki oschły a to dlatego ze jest bardzo dobrym lekarzem i jest rozrywany, gabinet prywatny do tego jest ordynatorem w szpitalu.... ale sorry co mnie to obchodzi ze on jest zmeczony jak ide do lekrza to chce byc obsluzona grzecznie milo i kulturalnie.... jak dalej bedzie taki nieprzyjazny to go zmienie.... bo nie po to place 100 zł bo jak widze mine takiego czlowieka ktoremu mam zaufac to ja tez nabieram antypati do tego i mam stresy...

A co do badan to z tego co wiem to krew i mocz oddaje sie co miesiac...
buziaczku ja mam dokładnie tak samo... dziś idę do ginka innego niż byłam na początku (tzn. 4 dni po spodziewanym terminie @) bo nie chcę chodzić do tamtego... I tak się stresuję, że żołądek mnie boli już od paru godzin i nie mogę nic zjeść... No normalnie masakra!!! Gorzej niz przed egzaminem jakimś... Będąc ostatnim razem nawet zapomniałam poprosić lekarza o zdjęcie mojej kropeczki a mogłam juz je mieć... Nic nie wiem po tamtej wizycie - inna sprawa, że to wcześnie było... Nie wiem jak wytrzymam do tej 17.00...

Trzymaj się, ja też jakoś spróbuję...
Stary 2008-08-29, 13:44   #1578
Mediane
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalinka2404 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny jak się okazało jestem w 9 tygodniu i urodzę 31 marca 2009 wiec witam jestem w waszym klubie ja mam lightowe objawy jedynie ciągłą senność i zmiane humorów, dzięki bogu niemam mdłości a tym bardziej nie latam do ubikacji ale to takie cudowne uczucie niedawno widziałam mój skarb na usg i o mało sie nie popłakałam jak lekarz mi pokazał jak serducho bije pozdrawiam

Gratulacje i witaj na forum Jak ja Ci zazdroszczę, że już widziałaś serduszko...
Stary 2008-08-29, 15:43   #1579
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Mialam wkleic wczorja w nocy zdjecie swojego brzucha, zebyscie stwierdzily, czy ciazowy czy nie, ale jak zrobilam zdjecie i je wrzucilam na komputer, to az sie sama usmiechnelam do niego, to jednak nie wyglada jak brzuch ciazowy
Ale mialam sen. Porod poszedl latwo, urodzilam dziewczynke (jednak nie chlopca, kurcze) , ale nie mialam wcale wyprawki! Nie mialam w co tego biedactwa ubrac, ani kocyka, ani nic, ani siodelka (tutaj nie wypuszcza dziecka ze szpitala, jak sie nie ma siodelka dla niemowlaka do samochodu). Wyrodna matka ze mnie.
Zapisuje sie dzisiaj na szkole rodzenia na listopad (nadal nie chce epiduralu).
A badania krwi - pierwsze mialam w 8 tygodniu (pobije was: 7 fiolek !!!) i teraz to na choroby genetyczne, badanie moczu i wazenie mam na kazdej wizycie u lekarza. aha i z tego co wiem nastepne badanie krwi bede miala w 5 miesiacu, to na cukrzyce 'ciazowa', a potem dopiero w 9 miesiacu chyba (oby - strasznie sie boje igiel)

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-29, 17:16   #1580
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Cytat:
Napisane przez agatka20 Pokaż wiadomość

Emilko śliczny ciążowy brzuszek
A jak nie masz odwagi to nie mów. Jak sami zauważą to się dowiedzą i będzie Ci łatwiej bo już będą wiedzieli
U mnie w pracy niestety od razu wszyscy wiedzieli bo pracuję w "rodzinnej" firmie mojego TŻ a jego ojciec jest vc prezesem. Więc szef wiedział od razu.
Ale powiem Wam, że praca w takiej firmie to nic ciekawego. Same zmartwienia i wyrzuty sumienia nawet jak się chce iść na urlop a co dopiero jak będę chciała iść na L4. Ale będę twarda i postawię na swoim
dzięki Agatka;] a szczerze mówiąc to Ci nie zazdroszczę....ja przynajmniej mogę te dwa światy (dom i praca) oddzielić a wiem, że w rodzinnych firmach to różnie bywa...ale nie przejmuj się- dzidziuś najważniejszy;]

e.m.i.l.k.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 17:20   #1581
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Alkamor, w czym obrabiasz swoje zdjęcia? mówisz, że nie są profesjonalne a mi się bardzo podobają bo wyglądają jak specjalnie i profesjonalnie niedbale zrobione...;]
a poza tym to się chyba od was zaraziłam.....oglądałam dzisiaj już wózki...

Stary 2008-08-29, 18:30   #1582
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalinka2404 Pokaż wiadomość
No witamy, witamy

Cytat:
Napisane przez spicegirl Pokaż wiadomość
Mialam wkleic wczorja w nocy zdjecie swojego brzucha, zebyscie stwierdzily, czy ciazowy czy nie, ale jak zrobilam zdjecie i je wrzucilam na komputer, to az sie sama usmiechnelam do niego, to jednak nie wyglada jak brzuch ciazowy
Ale mialam sen. Porod poszedl latwo, urodzilam dziewczynke (jednak nie chlopca, kurcze) , ale nie mialam wcale wyprawki! Nie mialam w co tego biedactwa ubrac, ani kocyka, ani nic, ani siodelka (tutaj nie wypuszcza dziecka ze szpitala, jak sie nie ma siodelka dla niemowlaka do samochodu). Wyrodna matka ze mnie.
Zapisuje sie dzisiaj na szkole rodzenia na listopad (nadal nie chce epiduralu).
A badania krwi - pierwsze mialam w 8 tygodniu (pobije was: 7 fiolek !!!) i teraz to na choroby genetyczne, badanie moczu i wazenie mam na kazdej wizycie u lekarza. aha i z tego co wiem nastepne badanie krwi bede miala w 5 miesiacu, to na cukrzyce 'ciazowa', a potem dopiero w 9 miesiacu chyba (oby - strasznie sie boje igiel)
No ja tez mam nastepne to cukrzycowe a dalej to nawet nie wiem...

Stary 2008-08-29, 18:59   #1583
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk
Smile Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

Witam ponownie Uff zaliczyłam ta wizyte u lekarza na ktora sie tak stresowałam... było nawet miło lekarz widać ze po 3 tyg urlopie bo usmiechniety, pozartował itp...

Powiedzialam mu o tym pobolewaniu brzucha.... przepisal nospe forte 2 razy dziennie jesli mi bardzo przeszkadzaja te bole....
Powiedzialam o tym porannym sluzie zoltawo-pomaranczowawo-brazowawym ale go wystraszylam tym !! Stwierdzil ze w tym wypadku nie zrobi mi USG na brzuchu tylko jeszcze dopochwowe zeby poogladac szczegolowo wszystko z powodu tego sluzu... ale stwierdzil ze jest wszystko OK, czysciutko, maluch rosnie prawidłowo ma 7 cm i ma obie rece i obie nogi (to był taki mały zarcik z jego strony) ze szyjka tez ładnie zamknieta ze poprostu wszystko idealnie.... a ten sluz jesli nie był koloru czerwonawego ani sama krew to taki sluz jest prawidłowy u kobiet w ciazy ze jest go wiecej i koloru zołtawego a inny kolor juz wrozy problem i od razu do lekarza... ja sama nie umialam tego okreslic wiec troche tymi kolorami to przebarwilam
I co najwazniejsze az byłam w szoku sam od siebie zaczal mowic o L4 ze pewnie chcę ciagnac to L4 do konca !!! ze nie ma sprawy a ja na niego wielkie oczy i mowie ze tak ze mam to zaswiadczenie ktore chcial wział poogladal i pytal czy moze zatrzymac go....
Kazał zrobic badanie moczu i wasermana a ja poprosilam jeszcze o toksoplazmoze
Zapytalam tez o to od kiedy liczy sie 2 trymestr czy od 13 czy 14 tyg to zaczal sie smiac ze po co mi to ze ja mam liczyc tygodnie az bedzie 40 a nie tam trymestrami sie zajmowac a ja mowie ze z ciekawosci chce wiedziec bo roznie ludzie mowia a on mowi ze jesli chce wiedziec to mam podzielic 40 : 3 i mi wyjdzie mowi ze to jakos wychodzi ze 2 trymestr zaczyna sie w 13 tyg i 3 dni i mam sie cieszyc ze dziecko rosnie i jest zdrowe a nie tam trymestrami sie zajmowac...
Kazał odstawic Folika i zaczac brac witaminy dla kobiet w ciazy (ja mam prenatal complex na 2 trymestr) ze tam tez jest kwas foliowy wiec nie trzeba brac folika juz... i mam duzo odpoczywac.... Aha i moj wszed ze mna siedzial taki zestresowany i sie nie odzywał nawet !! USG obserwował z daleka !! taki byl wystraszony....
Nastepna wizyta 23 wrzesnia

Potem pojechalam do pracy oddac L4 i posiedzialam 1,5 h z dziewczynami z mojej zmiany ale sie za nimi stesknilam......!!! 2 m-ce ich nie widzialam... dostałam od nich taka duza figurke aniolka ze skrzydełkami i kartke z zyczeniami nawet im troszke pomoglam bo przezemnie nie wyrabiały

Edytowane przez buziaczekk
Czas edycji: 2008-08-29 o 19:24
Stary 2008-08-29, 19:15   #1584
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

A tak wyglada brzdac z dzisiejszego foto
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00009.jpg (44,5 KB, 44 załadowań)
Stary 2008-08-29, 19:29   #1585
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

buziaczek sliczne dzidzi, niesamowite to zdjecie z taka poswiata sepii. No i super, ze wszystko w porzadku

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 19:34   #1586
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Cytat:
A tak wyglada brzdac z dzisiejszego foto
ślicznie;] wygląda jak "magiczny dzidziuś" z tą poświatą....

Stary 2008-08-29, 19:45   #1587
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez spicegirl Pokaż wiadomość
buziaczek sliczne dzidzi, niesamowite to zdjecie z taka poswiata sepii. No i super, ze wszystko w porzadku

Kolor wyszedl dlatego taki bo robilam zdjecie zdjeciu telefonem bez lampy błyskowej bo z lampa czy telefonem czy aparatem wychodzilo podswietlone.... na dworze ciemno swiatlo w pokoju oswiecone wiec tak wyszlo ale co ma byc widac to widac
Stary 2008-08-29, 20:23   #1588
Anvi
Raczkowanie

Buziaczek odjechane to zdjęie Ma takie retro kolorki

A ja miałam dzisiaj chory sen (wogóle ostatnio ciągle śni mi się ciąża..) - śniło mi się że byłam na usg i prszę lekarza o zdjęcie, żeby mężowi pokazać bo pracuje. A lekarz patrzy na monitor, kiwa glową z politowaniem i mówi:"Nie...lepiej nie, bo to dziecko ma strasznie brzydki nos" Budzę małżona w środku nocy i mu płaczę że nasze dziecko ma brzydki nos! Myślałam że się wykończy ze śmiechu
Odkąd jestem w ciąży mam strasznie barwne i fabularne sny...hmm
Anvi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 20:47   #1589
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Buziaczekk nieważne jak zrobione, ważne, że efekt jest suuuper;]

Cytat:
Napisane przez Anvi Pokaż wiadomość
Buziaczek odjechane to zdjęie Ma takie retro kolorki

A ja miałam dzisiaj chory sen (wogóle ostatnio ciągle śni mi się ciąża..) - śniło mi się że byłam na usg i prszę lekarza o zdjęcie, żeby mężowi pokazać bo pracuje. A lekarz patrzy na monitor, kiwa glową z politowaniem i mówi:"Nie...lepiej nie, bo to dziecko ma strasznie brzydki nos" Budzę małżona w środku nocy i mu płaczę że nasze dziecko ma brzydki nos! Myślałam że się wykończy ze śmiechu
Odkąd jestem w ciąży mam strasznie barwne i fabularne sny...hmm

Super sen....aż się sama roześmiałam;]
Mi się raz śniła dziewczyna brata mojego męża, która chcąc zagadnąć nt ciąży spytała się na kiedy mam termin, odpowiedziałam jej, że w marcu a ona wtedy z wielkim uśmiechem - "a ja w lipcu!!!"
albo ciąża jedenastomiesięczna w rodzinie się szykuje albo prorokiem zostanę;]

Stary 2008-08-30, 06:48   #1590
Sorceress_Sorceress
Przyczajenie

GG do Sorceress_Sorceress

Hej Dziewczyny..
Mam pytanie do Was.Strułam się wczoraj wędliną.Wieczorem szarpały mnie wymioty i biegunka na zmianę. Teraz tylko biegunka i ból brzucha.
Czy którejś z Was się tak przytrafiło?co Wam pomogło. Boję się,że Maluszkowi to zaszkodzi
Proszę opomoc
Sorceress_Sorceress jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości