Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-04, 15:12   #1561
Daysy85
Zakorzenienie

Dot.: Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII

Problem jest taki , że on jest samoukiem i studiów nie skończył informatycznych ale potrafi więcej niż nie jeden ten po studiach.
Tylko jak poszukują do pracy to cały czas z wykształceniem wyższym.
Zam juz każdy portal internetowy i lokalne ogłoszenia.
Dla niego najlepszym rozwiązaniem było by pogotowie PC i własna działalność.
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 15:20   #1562
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Problem jest taki , że on jest samoukiem i studiów nie skończył informatycznych ale potrafi więcej niż nie jeden ten po studiach.
moj tez jest samoukiem, zaczal kiedys studia informatyczne, ale zrezygnowal bo nie dawal rady z matma, a tak samo umie lepiej jak nie jeden informatyk, teraz studfiujemy stosunki miedzyanrodowe, a tz przejal po rodzicach firme "trofe sportowe" puchary itp wiec projekturjemy dypolomy, certyfikaty, on jest mistrzem w obrobkach graficznych, wszelkigo rodzaju projektach i swietnie mu to idzie, ale twierdzi, ze to nic takiego

dlatego tez moglby twoj tz kiedys pokombinowac z wlasna dzialalnoscia
Stary 2008-12-04, 15:21   #1563
motley
Zadomowienie

Cytat:
No w branży IT to raczej najbardziej potrzebni są programiści, administratorzy itd. i raczej studia są tu niezbędne, chociaż np. w firmie mojego TŻ zatrudniliby osobę bez wykształcenia jeśli miałaby odpowiednie umiejętności. Akurat tego typu wiedzę można błyskawicznie zweryfikować. Z tego co rozumiej jednak Twój TŻ raczej zajmuje się składaniem komputerów więc raczej w jakichś sklepach/serwisach komputerowych powinien szukać pracy i generalnie nie wydaje mi się, żeby w tym przypadku tak ważne było wykształcenie informatyczne.

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 15:25   #1564
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
No w branży IT to raczej najbardziej potrzebni są programiści, administratorzy itd. i raczej studia są tu niezbędne, chociaż np. w firmie mojego TŻ zatrudniliby osobę bez wykształcenia jeśli miałaby odpowiednie umiejętności. Akurat tego typu wiedzę można błyskawicznie zweryfikować. Z tego co rozumiej jednak Twój TŻ raczej zajmuje się składaniem komputerów więc raczej w jakichś sklepach/serwisach komputerowych powinien szukać pracy i generalnie nie wydaje mi się, żeby w tym przypadku tak ważne było wykształcenie informatyczne.
On robi różne rzeczy na kótrych się nie znam. Wiem, że konfiguruje sieci, rutery naprawia kompy, składa je itd.
Grafiki raczej nie lubi więc sie nie tyka tego.
Stary 2008-12-04, 15:34   #1565
motley
Zadomowienie

Cytat:
On robi różne rzeczy na kótrych się nie znam. Wiem, że konfiguruje sieci, rutery naprawia kompy, składa je itd.
Grafiki raczej nie lubi więc sie nie tyka tego.
no to jedyne co mogę poradzić to wysyłać CV niezależnie od stawianych wymogów. O dobrych informatyków jest bardzo trudno, dlatego jeżeli ktoś ma odpowiednią wiedzę jest bardzo cenny dla firmy niezależnie od tego jaką szkołę skończył. My mieliśmy w firmie grafika i administratora, którzy twierdzili że szkoda im marnować czas na studia bo sami się nauczą więcej i bardziej przydatnych rzeczy. I byli na prawdę dobrzy

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 15:39   #1566
agnes208
Zakorzenienie

Gaduły podczytuje Was troszke ale nie udzielam sie za bardzo bo nie mam czasu niestety. Tak troszke z innej beczki taki temat juz moze był a ja niedoczytałam (jesli tak to przepraszam) ale jak zwracacie sie teraz do swoich tesciowych i jak bedziecie po ślubie?? Ja teraz do swojej mowie na Pani a po ślubie poprostu mam zamiar ja nazywac teściową słowo mama jakoś w/g mojej oceny zarezerwowane jest dla tej prawdziwej mamy, z tesciowa mamy dobre stosunki lubie ja, szanuję ale nie jestem z nia bardzo związana emocjonalnie. A jak to jest i będzie u Was??
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 15:41   #1567
Daysy85
Zakorzenienie

No i mój TŻ też tak mówi , że studia to strata czasu. Bo sam już więcej wie niz jak by te studia skończył-tam same nudy i zaczynaja od podstaw co to w oógle komputer jest....

Dlatego ja po slubie mam taka nadzieję , myślę że otworzymy firmę.
Ja jako wizażystka do klientek bym jeździła i na stylizaję paznokci a on jako pogotowie komputerowe. Już nawet teraz mam tak kilka prywatnie klientów ale on bardzo mało bierze i to mnie też trochę wkurza. Mojej koleżance koleś zamiast naprawic kompa jeszcze jej zepsuł że TŻ 2 dni nad tym siedział a ten kolo za to 250 zł wziął!!! TŻ od niej chyba 20!
No bo to moja koleżanka i w ogóle.
A ja mu mówię że ludzie zaczna Cie wykorzystywać itd. a on na to, że narazie potencjalnych klientów pozyskuje, tylko jak potem ceny podniesie to oni będą w szoku....
Nie wiem, no koniecznie załozymy tą firmę. Ja jeszcze myślałam o sklpeie z sukniami wizytowymi albo slubnymi albo odzieżą taką niezbyt droga ale nową.
Zobaczymy co z tego wyjdzie. Koniecznie musimy się jakos przemęczyć...
Tylko czemu takim kosztem ...??? Obydwoje jesteśmy podminowani i wyskakujemy do sibie o byle co
Ale akcja Tż mi bielizne kupuje bo pytał jaki romiar stanika noszę
To chyba będzie na Mikołaja
Ale ja wiem co ja mam mu kupić

No cóż ja do mojej będę mózić na Pani albo bezosobowo.
Wiesz mnie się wydaję, że jak ma się dobra teściową to wtedy aż się chce do niej mówic mamo. Moje bratowe mówią do mojej mamy mamo- same kiedys stwierdziły że chciały by mieć taka mame jak moja więc sądzę , że wyrażają to z chęcią.

Edytowane przez Daysy85
Czas edycji: 2008-12-04 o 15:43

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-04, 15:59   #1568
cc_chanel
Zadomowienie

Ja do teściowej mówiła PANCIA : ale powiedziala, że jak się urodzi terrorysta to ona chce zostać MAMCIĄ . nie potrafiłam się przemóc to się obraziła (w żartach/) jak ubierałam Małego kiedyś na spacer (jakoś 3 tyg po jego narodzinach ) to mi zaczęła coś mieszać przy kaftanikach a ja do niej "mamcia zostaw to" a ona a potem a potem a ja do niej jakoś mi się ta mamcia wymsknła bo nie planowałam :0 i tak zostało do dzisiaj - Mamcia
Stary 2008-12-04, 16:03   #1569
Daysy85
Zakorzenienie

noooo bo "najtrudniejszy pierwszy krok"
Mój TŻ to do mojej mamy to mówi : Pani Jadzia
I idzie np. z nią w markecie i tak " eeee Pani Jadzia ja tego nie widzę, kaszana będzie!"
a jak przychodzi do mnie to mówi : "Cześc Pani Jadzia" moja mama to się śmieje z tego i mówi, że ona zawsze będzie dla niego "Pani Jadzia"
Stary 2008-12-04, 16:17   #1570
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

noooo juz jestem z powrotem kupilam mezusiowi mikolaja z czekoladki (ustalilismy ze nic duzego sobie nie kupujemy), ale normalnie mnie to z domu wypuszczac nie powinni zas sobie musialam orzeszki i czekoladke kupic bo bym nie przezyla chyba....dieta znow lezy.....

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
Zdążysz spokojnie, ja zrobiłam przelew w poniedziałek a w środę czekoladki były u mnie (wybrałam przesyłkę pocztą a nie kurierem)

uuuu to naprawde szybciutko! w takim razie musze to przemyslec chociaz w sumie z nas 2 to ja jestem czekoladowym potworem, wiec prezent bardziej do mnie by pasowal

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Gaduły podczytuje Was troszke ale nie udzielam sie za bardzo bo nie mam czasu niestety. Tak troszke z innej beczki taki temat juz moze był a ja niedoczytałam (jesli tak to przepraszam) ale jak zwracacie sie teraz do swoich tesciowych i jak bedziecie po ślubie?? Ja teraz do swojej mowie na Pani a po ślubie poprostu mam zamiar ja nazywac teściową słowo mama jakoś w/g mojej oceny zarezerwowane jest dla tej prawdziwej mamy, z tesciowa mamy dobre stosunki lubie ja, szanuję ale nie jestem z nia bardzo związana emocjonalnie. A jak to jest i będzie u Was??
moj tz do mojej mamy od 1 wizyty w moim domu mowi "mamcia" a byl u mnie w domu moze po 1 miesiacu znajomosci ze mna ja natomiast jestem bardziej powsciagliwa i mimo ze mieszkamy juz 5 miesiac z jego tata dalej mowie na niego "pan" i nie wiem czy kiedys to sie zmieni on by mi musial to zaproponowac chyba
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 16:23   #1571
Daysy85
Zakorzenienie

Samba nie wątpliwe jest to że rodzice powinni zaproponować zięcowi czy synowej zwracanie się w formie "mamo, tato"
Przecież nie każdy może sobie tego życzyć?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-04, 16:30   #1572
cc_chanel
Zadomowienie

W naszych rejonach tradycją jst, że to teściowie na weselu proszą synową/zięcia o zwracanie się mamo /tato

a ja robię tż wizytówki na Mikołaja....ale nie wiem czy dostanie bo był niegrzeczny i mnie wkurzył po całości...wmawiał mi dzisiaj że okulary to ja dostanę bez recepty i wystarczy że pójdę do optyka i zrobię badanie.....
Stary 2008-12-04, 16:32   #1573
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

a ja nie będe mówić do tesciowe MAMO w końcu mamę ma sie tylko jedną

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 16:39   #1574
Daysy85
Zakorzenienie

W innych krajach to mówi sie Pan/ Pani albo po imieniu... u nas jakieś te zwyczaje takie prorodzinne....
Stary 2008-12-04, 16:46   #1575
popscene
Wtajemniczenie

Ja też nie chcę do teściowej "mamo". Moja mama nie jest wścibska i się nie wpieprza. Jak teściówka się zmieni rozważę taką możliwość.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-04, 16:53   #1576
ktosia86
Zakorzenienie

Witajcie Gaduły
Nawet się nie zdążyłam zorientować, że to już kolejna część wątku. Pewnie dużo się dzieje skoro tyle napisałyście. Żałuję, że nie mogę w tym uczestniczyć, ale cierpię na nieustanny brak czasu.
W sumie zaczął się u mnie teraz najgorętszy okres jak chodzi o studia, sesja za pasem, a jeszcze muszę dokończyć pisać pracę i zdać zaległe egzaminy. Nie wiem jak ja to zrobie.
Ze ślubnych przygotowań ruszyliśmy o tyle, że mamy już zrobione nauki zarówno w kościele jak i w poradni, no i kupiliśmy już wódkę. Udało nam się okazyjnie więc skorzystaliśmy.
Wybraliśmy też mniej więcej wzór zaproszeń, musimy jeszcze tylko kupić materiały no i je wykonać, ale z tym nie ma aż takiego pośpiechu.
Czekam tylko aż zadzwonią do mnie z salonu, że "przyjechała" już moja suknia. Co prawda mówili, że potrwa to jakieś 3-4 miesiące, minęło 3,5 i zaczynam się już niecierpliwić. Chyba sama do nich zadzwonię, żeby dowiedzieć się co jest grane.

A póki co, znikam, lecę na aerobik

Pozdrawiam Was wszystkie
Stary 2008-12-04, 16:57   #1577
Daysy85
Zakorzenienie

Kurcze ale ta Ktosia to ma szybki tryb zycia, studia , aerobik, plauję ślub Słowa uznania płyna z moich ust do Ciebie a za razem baty!!!! Znajdz czas na wizaż!!!!
Stary 2008-12-04, 17:07   #1578
cc_chanel
Zadomowienie

No ja nie mam innej mamy Ale zapewne jak bym miała swoją to nie mówiłabym mamo do swojej teściowej
Stary 2008-12-04, 17:11   #1579
kaska87
Zakorzenienie

a mój TZ mówi do mojej mamy "mamusia" jak coś chce a jak sobie żartuja to "matka" a do taty na pan haha

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 17:12   #1580
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze ale ta Ktosia to ma szybki tryb zycia, studia , aerobik, plauję ślub Słowa uznania płyna z moich ust do Ciebie a za razem baty!!!! Znajdz czas na wizaż!!!!
Daysy dodaj do tego jeszcze pracę na pełny etat i korepetycje po godzinach A tak naprawdę to nie ma w tym nic nadzwyczajnego, mimo to dziekuję za słowa uznania. Czasami naprawdę chciałabym mieć czas, żeby posiedzieć i pogapić się w sufit, ale trudno, może za jakiś czas odpocznę. Tego wizażu mi jednak bardzo brakuje, no cóż, coś za coś. Ale jak skończę studia (mam nadzieję, że już za dwa miesiące) to może zrobi mi się troche luźniej w planie zajęć i znajdę czas na przyjemności.
Stary 2008-12-04, 17:17   #1581
kliwia
Zakorzenienie

ja do swojej teściowej na pewno będę mówić mamo

byłam w kancelarii parafialnej no i okazało się, że to są jakieś drugi do D***
i mamy zrobić tylko te nauki które już mamy zorbione plus 3spotkania w poradni. Numer wzielam tylko sie umówić.

Byłam w pięknym sklepie dziś! Po prostu się zakochałam w wystroju.
T.ż nigdy nie pozwalał mi tam wejść bo to sklep z artykułami dekoracyjnymi, taki klimat ma ten sklep ze stalam 20 minut i sie gapilam w dekoracje heheh
Super sklep do zakupu prezentow na imieniny, pod choinke i slubnych.
Mniej więcej w takim stylu:
http://www.e-mieszkanie.pl/zdjecia_a...oly_art(1).gif

No i fajny bukiet znalazłam:
http://pracowniaverona.blox.pl/resource/2.jpg

No i dziś zamawiamy zaproszenia
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 17:59   #1582
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Kurdę ale macie te teściowe.... z reztą moja nie lepsza.
w ogóle ona ma rózne nieuzasadnione pretensje do świata , szystkich ludzi i zycia.
Kiedyś był u TŻ kolega a ta wpadła do pokoju ni z tąd ni z owąd mówi : "Bo Ty to z Izka seks uprawiasz i coś tam cos tam " a ten kolega ja zgasił i mówi : " a to co kiedy mają uprawiać na starośc??? Seks to się za młodu uprwawia!!! " Temat się zamknął!

Cytat:
Napisane przez cc_chanel Pokaż wiadomość
Sliweńka to jest grsa: HOP HOP ŻABKI druga gra to SPADAJĄCE MAŁPKI takie zręcznościowe gry dla malego ni o może kolory opanuje w ten sposób

jaka cena tego cuda?

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
śliwenka byly rewelacyjne, do tego warzywka na patelke mmm
chyba to kupię ale warzywa zrobię na parze z mamą teraz mamy bzika na warzywa na parze

Cytat:
Ja dowiadywałam się na stronie www Państwowej Inspekcji Pracy- oni anonimów nie przyjmuja! A własnie ponoc we tejże instytucji mają znajomości....
Nie wiem ja poprostu chcę żeby on sobie znalazł cos normalnego.
Przetsał się upokarzać i tyle! Dla mnie to upokorzenie robić tyle za takie marne pieniądze.
ja kiedyś pracowałam w jednym miejscu to inspekcja nic nie dała przeszła echem dziewczyna co pracowała sprawę do sądu pracy dała w końcu ja tylko czekam aż skończę studia postaram się o pracę w inspekcji pracy bo to moich studiach i zajdę tam na inspekcje gdzie pracowałam i porządek zrobię

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
patrze na PRACUJ PL i większośc ofert dla facetów a jak są dla kobiety to jakie wymagania

wpisz praca i nazwę miejscowości w Google ja wpisuję zawsze praca Racibórz i znajduje mi wszystko w moim mieście

Cytat:
No i mój TŻ też tak mówi , że studia to strata czasu. Bo sam już więcej wie niz jak by te studia skończył-tam same nudy i zaczynaja od podstaw co to w oógle komputer jest....

.

niestety od podstaw tam nie zaczynają twój TŻ się myli oni tam na start zaczynają programy pisać

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a mój TZ mówi do mojej mamy "mamusia" jak coś chce a jak sobie żartuja to "matka" a do taty na pan haha

mi słowo mamo do teściowej nie wiem jak przez gardło przejdzie

nie wiem co mam zrobić teściu ma 11 grudnia urodziny i jest taka sytuacja że on mi przez 5 lat złożył raz życzenia i nie wiem czy omijać dom TŻ w ten dzień choć TŻ wtedy też nie będzie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 18:01   #1583
cc_chanel
Zadomowienie

jedna gra to około 60- 70 złotych

EDIT:

macie tu coś na polepszenie nastroju, czyli nasze dzisiejsze przebieranki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg malolat.jpg (36,6 KB, 8 załadowań)

Edytowane przez cc_chanel
Czas edycji: 2008-12-04 o 18:05
cc_chanel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 18:09   #1584
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

O Boziu ale sie obzarlam orzeszkami i popilam cola bleeee niedobrze mi az piekna dieta nie ma co...na pewno schudne

Wlasnie ogladalam na necie bransoletki dla mamy i nie wiem na ktora sie zdecydowac (to ma byc prezent na gwiazdke ) pomozcie...

1. http://www.allegro.pl/item497965263_komplet_ze_ srebra_tanio_od_firmy_kar at.html
2. http://www.allegro.pl/item497965124_komplet_z_g reckim_wzorem_tanio_od_ka rat.html
3. http://www.allegro.pl/item497965141_komplet_ze_ srebra_oliwka_tanio_od_ka rat.html
4. http://www.allegro.pl/item489296914_bransoletka _plecione_fantazje_wb109. html

sklaniam sie ku jednemu z tych 3 pierwszych (tylko ktory najladniejszy? :P) lub temu 4, bo mi sie chyba najbardziej podobaja :P

a to inne ktore znalazlam:
http://www.allegro.pl/item491687841_bransoletka _ocean_mb305.html
http://www.allegro.pl/item492658639_bransoletka _lakszmi_wb114.html
http://www.allegro.pl/item496524799_bransoletka _w_ogrodzie_wb145.html
http://www.allegro.pl/item489657640_z_mlecznym_ uleksytem_elko_art.html
http://www.allegro.pl/item492208516_cudowna_bra nsoletka_z_bursztynem_001 8_nowa.html
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=495881 784
http://www.allegro.pl/item491351393_wytworna_br ansoleta_srebrna_z_jaspis em.html
Stary 2008-12-04, 18:09   #1585
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

O Boziu ale sie obzarlam orzeszkami i popilam cola bleeee niedobrze mi az piekna dieta nie ma co...na pewno schudne

Wlasnie ogladalam na necie bransoletki dla mamy i nie wiem na ktora sie zdecydowac (to ma byc prezent na gwiazdke ) pomozcie...

1. http://www.allegro.pl/item497965263_...rmy_karat.html
2. http://www.allegro.pl/item497965124_..._od_karat.html
3. http://www.allegro.pl/item497965141_..._od_karat.html
4. http://www.allegro.pl/item489296914_...zje_wb109.html

sklaniam sie ku jednemu z tych 3 pierwszych (tylko ktory najladniejszy? :P) lub temu 4, bo mi sie chyba najbardziej podobaja :P

a to inne ktore znalazlam:
http://www.allegro.pl/item491687841_...ean_mb305.html
http://www.allegro.pl/item492658639_...zmi_wb114.html
http://www.allegro.pl/item496524799_...zie_wb145.html
http://www.allegro.pl/item489657640_..._elko_art.html
http://www.allegro.pl/item492208516_...0018_nowa.html
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=495881784
http://www.allegro.pl/item491351393_..._jaspisem.html
Stary 2008-12-04, 18:13   #1586
cc_chanel
Zadomowienie

oj samba samba a zaglądałaś do mnie??? bo jeżeli mówimy o srebrze to tylko mówisz co chcesz a ja to załatwiam nie świruję....ale na przyszłośc pamiętaj o mnie no i zawsze jakiś wizażowy rabat się dla wizażanek zdajdzie
Stary 2008-12-04, 18:14   #1587
kliwia
Zakorzenienie

Dziewczyny słuchajcie ile przed śłubem prosić o poteirrdzenie przybycia?
Patrzyłam teraz na jedno zaproszenie i tam było 2 miesiące.
My mamy slub 29sierpnia
czy wystarczy jak potwierdzą do 10 lipca?

chanel noooo a ciuszki dla mnie?
super terrorysta talib! ;]
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 18:15   #1588
śliweńka
Zakorzenienie

mnie się podoba komplet oliwka

kliwia zdaje mi się że tak zależy do kiedy masz do restauracji podać liczbę gości

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2008-12-04 o 18:18
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 18:20   #1589
cc_chanel
Zadomowienie

A właśnie SAMBA ...
Jak kupujesz srebro nie ważne u kogo to patrz na to czy jest to połysk czy mat. Te zwory trzy pierwsze to WŁOCHY wiem bo dysponuję podobnymi u nie polecam zakupu nawet swoim klientom bo one się rysują. Nie ma problemu jeżeli kupujesz tylko na specjalne okazje więc powiem jako ekspert polecam numery od piątego i wybieraj ogniwa pełne po przy pustych pojawia się problem z naprawami itp ( mam nadzieję ze pomogłam. staraj się też wybierać sprzedawców sprawdzonych bo czasami jest tak że ci co robią biżuterię artystyczną czyli z kamieniami do łączeń używają zwykłej stali pomimo, ze wyrób jest opatrzony próbą 925.

To była obiektywna ocena tylko doradzam

EDIT:

UWAŻAJ ULEKSYT PĘKA !!!! pozostałe kamienie z artystycznej czyli pozostałych kompletów są ok wytrzymałe

KLIWIA BATMAN LEŻY I CZEKA biały sweterek poszedł tam gdzie zawsze

Edytowane przez cc_chanel
Czas edycji: 2008-12-04 o 18:23
cc_chanel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 18:21   #1590
jupik
Rozeznanie

Właśnie wróciłam z kawki i plotek z przyjaciółką i od razu wpadam do Was zapomniałam się wczoraj pochwalić, że kupiłam TŻtowi prezent gwiazdkowy-śliczny sweter, beżowy, razem wybraliśmy i mu się bardzo podoba, choć najpierw mówił że nie chce swetra tylko koszulęale w końcu- to ja mu kupuję prezent a później poszliśmy do jubilera na A i jak tylko zobaczyłam jedne kolczyki, to tak się zakochałam, że TŻ mi je kupił na Gwiazdkę- takie czarno- fioletowo-zielone perły, śliczne!
poza tym dostałam śliczne kozaki- zrzuciliśmy się ja, TŻ i moi rodzice, są brązowo- czekoladowe, po boku mają szereg guzików i są cudne! jak zwykle- miałam kupić czarne ale te były takie faaaajne, że nie mogłam się oprzeć jak w końcu się wezmę za robienie fotek to Wam wkleję, bo welon też muszę Wam pokazać

Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu...
http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png
jupik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości