ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-24, 08:28   #1561
elskede
Rozeznanie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Witam

Ewamik - idź do H&M, Orsay, te sklepy nigdy mnie nie zawiodły parenaście kg wstecz, coś dla siebie znajdziesz i nie przejmuj się ekspedientkami, one ogólnie pracują z łaski na uciechę, choć ostatnio to się zmienia na lepsze

agamagda - ja mialam ostatnio skok 1,5kg w gore, wiec spokojnie, zaraz o tym zapomnisz

a to mój płaszczyk

elskede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 08:36   #1562
domino166
Raczkowanie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Witajcie dziewczyny,
Czuję,że chudnę (ważę się co 10 dni)ubrania jakieś luźniejsze bardzo to przyjemne uczucie

karadka-życzę Ci aby 8 z przodu już nie pojawiła się na wadze-pisałaś,że na PW chudniesz jakoś lepiej więc będzie ok

ewamik- nie przejmuj się ja całe życie mam problem ze spodniami. Za ciasne w udach, za luźne w pasie,markowych dżinsów w Polskich sklepach kupić nie mogę(rozmiarówka kończy się na numerze wcześniej) trzeba widzieć miny Pań w sklepach jak mówię jaki mam rozmiar i że potrzebuję proste nogawki a nie rurki nie znoszę chodzić do sklepów z dżinsami
Z tego co się zorientowałam to faktycznie w Anglii i Irlandii nie istnieje taki problem-musimy tam jechać na zakupy

Dziewczyny przeczytajcie artykuł,który zamieściła lovegood-może warto kupić ten proszek zasadowy co Wy na to?
domino166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 08:42   #1563
agamagda
Rozeznanie

tak wogóle to jakaś napuchnięta jestem
ręce, nogi
@ jeszcze nie, II faza cyklu zaczyna się teraz

relację ?
pół godziny na bieżni, najmniejszy program
1,3,5km/godz na przemian
wyświetlalo spalanie kalorii wyszło ok 150
jakoś mało nie? a to nie ma tak że to się jakoś przemnaża?
nie było z kim pogadać tam za bardzo może następnym razem
troszkę potu było
wykupiłam karnet, zobaczymy

dziś zobaczyłam znajomą - szok co najmniej 30kg mniej ,
z kobitki ponad 100 kilogramowej, chudzina

co do świąt to i ja wiem że nie wytwam
wiec pozostaje włączyć MAX ROZSĄDKU

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

ja też na PW lepiej chudnę
teraz mam czwarty dzień P

jagódko fajna laska z ciebie, płaszczyk się ładnie na tobie prezentuje

dzięki za pocieszenia

co do ważenia, uzależnionam już od codzinnego
no i mam za swoje
jakby tak domi co 10 dni to by może lepiej było
agamagda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 08:45   #1564
domino166
Raczkowanie

elskede-bardzo fajny i modny płaszczyk-po co Ty dziewczyno się odchudzasz wyglądasz super

Polecam ważenie co 10 dni nie ma możliwości zaobserwować zwyżki wagi zawsze jest spadek.Ja ważę się po 5 dniach PW i po 5 dniach P-nie są to może spadki szokujące (w moim przypadku) ale są!!!!!

Edytowane przez domino166
Czas edycji: 2010-03-24 o 08:59
Stary 2010-03-24, 09:12   #1565
galloway
Rozeznanie

cześć
Ja też mam problem z kupnem spodni,bo u mnie różnica między talią a udami to 2 rozmiary(talia 40roz.,uda 44roz.) dlatego raczej nie chodzę w spodniach tylko w spódnicach i dlatego wyglądam szczuplej,a spodnie to jak już kupię to raczej w ciucholandzie i tylko na zimę,wtedy kurtka ukrywa moją szanowną Dużo osób mówi mi że przesadzam że dobrze wyglądam i powinnam chodzić w spodniach,ale ja już tak mam czuję się wtedy jakaś obnażona A ostatnio wbiłam się w spódnicę z Carry roz.M, a spodnie roz. 42(oczywiście w talii dużo za duże)
Wszystkim gratuluję spadków a wątpiącym cierpliwości i wytrwałości

Edytowane przez galloway
Czas edycji: 2010-03-24 o 09:15
galloway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 09:15   #1566
Zaba885
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monikaja Pokaż wiadomość
Ewamik 1971 nie przejmuj się, dobrze powiedziała Karadka - teraz wszystko jest dla patyczaków. Bierzesz rozmiar 40 a to jest jak na 36. Wcale się tym nie przejmuj. Waga spada i to jest istotne. Ja ogólnie noszę 40 - jednak czasem muszę kupić coś w rozmiarze 44. Rozmiar rozmiarowi nie równy. Poszukaj a napewno znajdziesz coś EXTRA dla siebie
dokładnie, to jest prawda, ja mam tak samo. Czasami ciesze się bo kupię rozmiar spodni 38, a czasem denerwuję się na swój gruby tyłek ponieważ czasami muszę kupić spodnie z rozmiarem 40, 42. Tak że rozmiar rozmiarowi nie jest równy
Zaba885 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 09:17   #1567
galloway
Rozeznanie

ja w życiu bym nie wytrzymała czekając na ważenie 10 dni, codziennie rano to już uzależnienie Nałóg jak każdy inny,dobrze że tylko raz dziennie !

Edytowane przez galloway
Czas edycji: 2010-03-24 o 09:18
galloway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 09:22   #1568
Zaba885
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elskede Pokaż wiadomość
Witam

Ewamik - idź do H&M, Orsay, te sklepy nigdy mnie nie zawiodły parenaście kg wstecz, coś dla siebie znajdziesz i nie przejmuj się ekspedientkami, one ogólnie pracują z łaski na uciechę, choć ostatnio to się zmienia na lepsze

agamagda - ja mialam ostatnio skok 1,5kg w gore, wiec spokojnie, zaraz o tym zapomnisz

a to mój płaszczyk
Super płaszczyk !! ale za to Ty jesteś ładniejsza i bardzo szczupła !
P.s
ile kosztował Twój płaszczyk ? i czy był kolor czerwony

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez galloway Pokaż wiadomość
ja w życiu bym nie wytrzymała czekając na ważenie 10 dni, codziennie rano to już uzależnienie Nałóg jak każdy inny,dobrze że tylko raz dziennie !
a ja też dzisiaj się ważyłam i spadło mi 0,5 kg na PW - oby tak dalej

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Zaba885 Pokaż wiadomość
Super płaszczyk !! ale za to Ty jesteś ładniejsza i bardzo szczupła !
P.s
ile kosztował Twój płaszczyk ? i czy był kolor czerwony

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

a ja też dzisiaj się ważyłam i spadło mi 0,5 kg na PW - oby tak dalej
Zresztą powoli też popadam w nałóg codziennego warzenia - tylko muszę kupić nową wagę - gdzie można kupić dobrą i tanią ??
Stary 2010-03-24, 09:24   #1569
galloway
Rozeznanie

monikaja w roladzie z kurczka to najtrudniejsze żeby usunąć wszystkie kości tak by mięsko zostało zbytnio nienaruszone, za bardzo nie wiem jak to wytłumaczyć,mnie nauczyła mama,obserwowałam jak ona to robi. Taki płat mięsa nacierasz przyprawami i na 2 dni do lodówki,a potem zwijasz bardzo ściśle i zaszywasz, najlepiej jak jedna osoba zwija a druga szyje w tym czasie i do piekarnika na 1,5 godz.
Stary 2010-03-24, 09:47   #1570
monikaja
Raczkowanie

Dzięki dziewuszki. Miłego dnia kochane i duzo uśmiechu, pa.

Edytowane przez monikaja
Czas edycji: 2010-03-24 o 10:00
monikaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 09:52   #1571
domino166
Raczkowanie

Dziewczyny,pomyślcie o tym proszku zasadowym,myślę,że mogłoby to rozwiązać problem z porcelanką i nieświeżym zapachem z ust
Stary 2010-03-24, 09:58   #1572
galloway
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki dziewuszki. GALLOWAY napisz jaki to dokładnie cukier używasz do pieczenia? Ten ksyliol czy tam coś podobnego i z jakiej to firmy. Ostatnio szukałam w sklepie i ni ma A chciałabym zrobić ciasto na święta.
ksylitol kupisz tylko w sklepach ze zdrową żywnością,może jeszcze w Bomi i Piotr iPaweł,najlepszy jest finlandzki ale b.drogi,ja kupiłam francuski i po prostu jest na pudełku napisane KSYLITOL,ja mam taki:
http://www.sklepdietetyczny.pl/produ...roducts_id=751
Stary 2010-03-24, 10:01   #1573
Zaba885
Raczkowanie

a czy Ksylitol w swoim składzie zawiera aspartam ?
Stary 2010-03-24, 10:02   #1574
monikaja
Raczkowanie

Cytat:
ksylitol kupisz tylko w sklepach ze zdrową żywnością,może jeszcze w Bomi i Piotr iPaweł,najlepszy jest finlandzki ale b.drogi,ja kupiłam francuski i po prostu jest na pudełku napisane KSYLITOL,ja mam taki:
http://www.sklepdietetyczny.pl/produ...roducts_id=751
Dzięki kochana, zedytowałam kasując do ciebie pytanie, bo poszukałam w necie i znalazłam. Kurcze aleś Ty szybka w odpowiadaniu
Stary 2010-03-24, 10:03   #1575
galloway
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domino166 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,pomyślcie o tym proszku zasadowym,myślę,że mogłoby to rozwiązać problem z porcelanką i nieświeżym zapachem z ust
wiesz ja myślę że to nie głupie a na pewno nie zaszkodzi ale czemu takie drogie 37zł to lekka przesada

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Zaba885 Pokaż wiadomość
a czy Ksylitol w swoim składzie zawiera aspartam ?
Boże broń !!!absolutnie nie
Stary 2010-03-24, 10:05   #1576
monikaja
Raczkowanie

Z tego co przeczytałam w necie ksylitol to cukier brzozowy. Nie jestem pewna ale tak pisze w necie, więc chyba tak jest
Stary 2010-03-24, 10:12   #1577
Zaba885
Raczkowanie

Cytat:
wiesz ja myślę że to nie głupie a na pewno nie zaszkodzi ale czemu takie drogie 37zł to lekka przesada

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Boże broń !!!absolutnie nie
to super !!
bo dla mnie ten aspartam to szatan !!!

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

muszę się pochwalić, dzisiaj jak weszłam na wagę to było mnie o 0,5 kg mniej <jupi>
Stary 2010-03-24, 10:14   #1578
monikaja
Raczkowanie

Zabko przecztaj:
"Ksylitol (alkohol cukrowy) jest to cukier pochodzenia naturalnego pozyskiwany z brzozy. Jest w rzeczywistości lustrzanym odbiciem cukru. Podczas gdy cukier sieje spustoszenie w organizmie, ksylitol goi i naprawia, wzmacnia układ immunologiczny, broni przed degeneracyjnymi, chronicznymi chorobami i ma własności opóźniające proces starzenia. Ksylitol jest pięciowęglowym cukrem, co oznacza, że ma własności bakteriobójcze, zapobiega rozwojowi bakterii. Podczas gdy cukier tworzy kwasy, ksylitol ma charakter zasadowy. Wszystkie formy cukru, w tym sorbitol, kolejny popularny alternatywny słodzik, są sześciowęglowymi cukrami, które wzmacniają niebezpieczne bakterie i grzyby"
Stary 2010-03-24, 10:16   #1579
Mariolcia =P
Zakorzenienie

monikaja moglabys pokolorowac swoj przepis zgodnie z zaleceniami?

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 10:18   #1580
Zaba885
Raczkowanie

Cytat:
Zabko przecztaj:
"Ksylitol (alkohol cukrowy) jest to cukier pochodzenia naturalnego pozyskiwany z brzozy. Jest w rzeczywistości lustrzanym odbiciem cukru. Podczas gdy cukier sieje spustoszenie w organizmie, ksylitol goi i naprawia, wzmacnia układ immunologiczny, broni przed degeneracyjnymi, chronicznymi chorobami i ma własności opóźniające proces starzenia. Ksylitol jest pięciowęglowym cukrem, co oznacza, że ma własności bakteriobójcze, zapobiega rozwojowi bakterii. Podczas gdy cukier tworzy kwasy, ksylitol ma charakter zasadowy. Wszystkie formy cukru, w tym sorbitol, kolejny popularny alternatywny słodzik, są sześciowęglowymi cukrami, które wzmacniają niebezpieczne bakterie i grzyby"

ufff to dobrze
dzięki za tę informację
Stary 2010-03-24, 10:18   #1581
agamagda
Rozeznanie

a ja coś ostatnio monotematyczna w jedzeniu jestem
zamiast sie rozwijać kulinarnie - dukanowo
to ja ciągle to samo
Stary 2010-03-24, 10:21   #1582
monikaja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mariolcia =P Pokaż wiadomość
monikaja moglabys pokolorowac swoj przepis zgodnie z zaleceniami?
Już poprawiam
Stary 2010-03-24, 10:43   #1583
elskede
Rozeznanie

dzięki Dziewczyny
żabko kupiłam ten plaszcz w Yups - 119zł, ale widziałam tylko czarny i granatowy , więc raczej czerwonego niet

kurcze, musze sobie koniecznie ta skrobie przed swietami kupic, bo chcialam sobie tego murzynka zrobic w ogole ostatnio nie mam pomyslu na jedzenie i glodna jestem, bo nabial mi sie przejadl ostatnio i wcale mnie nie kusi, zeby zagladac do lodowki...

no, a ja tu wpadam w międzyczasie, myję okna, szwagier trzepie dywany, siostra myje podłogę, istna mobilizacja, az dziw bierze pies sie przytula jak tylko ktos ma wolne rece

no nic, lecę do roboty dalej... a Wam miłego dnia życzę

elskede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 11:01   #1584
Zaba885
Raczkowanie

a ja lece na uczelnie. buziaki
Stary 2010-03-24, 11:13   #1585
grewana
Wtajemniczenie

hej
Pamięta mnie ktoś? ;P
Wczoraj wróciłam z tego wyjazdu, o którym pisałam. No i oczywiście tak jak myślałam o żadnej diecie nie było mowy. Tak więc przez 6 dni pełne obżarstwo, słodycze, orzeszki, piwo, pizza i wszystko inne. Normalnie po tej diecie mój organizm oszalał i jak poczuł te rzeczy to po prostu nie mogłam pohamować apetytu:/ No i teraz nie wiem co robić? Wracać na II fazę jakby nigdy nic? Czy rzucić to w cholerę i już przejść na normalne odżywianie, ale zachowując np. jeden dzień białkowy w tygodniu plus jakieś tam inne zasady. Nie wiem co robić:/ Wybiłam się już z tego rytmu diety i ciężko mi się teraz na coś zdecydować. Jakieś rady?

grewana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 11:41   #1586
agamagda
Rozeznanie

grewena ojojoj
straszysz
zależy jak z twoja wagą, chcesz cos zrzucać jeszcze? ile?
jak niewiele to może wskakuj na III
brak notatek w podpisie, trudno ocenić

elskede
ja upiekłam tego murzynka z kulnariów
ale mi nie wyszedł

miałam śmietanowca robić, ale jakoś się zebrać nie mogę

dziś znowu kurczakowe mięso, może chociaż w naleśniki to wrzucę
coby trochę inaczej
Stary 2010-03-24, 11:58   #1587
grewana
Wtajemniczenie

No właśnie ja nie mam wagi. Ważę się tylko jak jeżdżę na weekendy do domu rodziców, czyli najbliższe ważenie w święta :| Czuję i widzę po sobie, że przez te kilka dni przytyłam pewnie prawie wszystko to co schudłam przez miesiąc diety. No dobra może nie wszystko, ale ze 3kg to mi napewno wróciły, więc oczywiście chciałabym je zrzucić z powrotem + jakieś 5kg, do których dążyłam, przed przerwaniem diety. Tylko nie wiem jak mój organizm zareaguje na takie drastyczne zmiany? Raz przez miesiąc dieta białkowa, potem tydzień obżarstwa a teraz znów dieta. Ale chyba spróbuję jednak się przestawić znów na II fazę, jak będzie ciężko to na III wskoczę. Ehh jeszcze te święta już za tydzień.

grewana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-24, 12:29   #1588
karadka
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny,
Czuję,że chudnę (ważę się co 10 dni)ubrania jakieś luźniejsze bardzo to przyjemne uczucie

karadka-życzę Ci aby 8 z przodu już nie pojawiła się na wadze-pisałaś,że na PW chudniesz jakoś lepiej więc będzie ok

ewamik- nie przejmuj się ja całe życie mam problem ze spodniami. Za ciasne w udach, za luźne w pasie,markowych dżinsów w Polskich sklepach kupić nie mogę(rozmiarówka kończy się na numerze wcześniej) trzeba widzieć miny Pań w sklepach jak mówię jaki mam rozmiar i że potrzebuję proste nogawki a nie rurki nie znoszę chodzić do sklepów z dżinsami
Z tego co się zorientowałam to faktycznie w Anglii i Irlandii nie istnieje taki problem-musimy tam jechać na zakupy

Dziewczyny przeczytajcie artykuł,który zamieściła lovegood-może warto kupić ten proszek zasadowy co Wy na to?
no wlasnie nie ja ja na pw prawie utrzymuje wage tak na minus miedzy 0,3 a 0,6 kg po 5 dniach

Cytat:
elskede-bardzo fajny i modny płaszczyk-po co Ty dziewczyno się odchudzasz wyglądasz super

Polecam ważenie co 10 dni nie ma możliwości zaobserwować zwyżki wagi zawsze jest spadek.Ja ważę się po 5 dniach PW i po 5 dniach P-nie są to może spadki szokujące (w moim przypadku) ale są!!!!!
u mnie odpada- zwariowalabym - jak galloway wspomniala to uzaleznienie! dzien bez wazenia dla mnie juz nie istnieje

Cytat:
cześć
Ja też mam problem z kupnem spodni,bo u mnie różnica między talią a udami to 2 rozmiary(talia 40roz.,uda 44roz.) dlatego raczej nie chodzę w spodniach tylko w spódnicach i dlatego wyglądam szczuplej,a spodnie to jak już kupię to raczej w ciucholandzie i tylko na zimę,wtedy kurtka ukrywa moją szanowną Dużo osób mówi mi że przesadzam że dobrze wyglądam i powinnam chodzić w spodniach,ale ja już tak mam czuję się wtedy jakaś obnażona A ostatnio wbiłam się w spódnicę z Carry roz.M, a spodnie roz. 42(oczywiście w talii dużo za duże)
Wszystkim gratuluję spadków a wątpiącym cierpliwości i wytrwałości
ja tez mam odwieczny problem z dzinsami! mam szerokie biodra wiec musze patrzec rozmiarowo pod katem bioder ale mam dlugie nogi i zasze mi brakuje tych 2 cm jest malo firm ktorych spodnie mam dobre

i oczywiscie wszystkim dukankom gratuluje dzisiajuszych spadkow
karadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 12:51   #1589
haniula1803
Rozeznanie

Cytat:
Haniulka spoko, a ile masz do zrzucenia? Bo z tego co napisałaś w stopce to ważysz 61,5 kg czy coś koło tego. I ile masz wzrostu?

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Do Galloway: napisz mi kochana przepis na roladę z kurczaka, dzięki
hej dziewczynki
Monikaja ważę ok. 59 kg. ale mam tylko 164 wzrostu, a czemu pytasz?

elskede -jesteś laska, super płaszczyk !

Doląnczam do KLUBU Wielkich UD! to moja życiowa zmora i jak mam kupic spodnie to wracam z nową bluzką albo z butami ze sklepu

Edytowane przez haniula1803
Czas edycji: 2010-03-24 o 13:03
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 12:53   #1590
galloway
Rozeznanie

grewano ja na Twoim miejscu wróciłabym do diety, a ten tydzień obżarstwa potraktuj jako krótki epizod w czasie diety, a to że przytyłaś to też się nie martw, zanim Ci się to odłoży w tłuszczyk to trochę musi minąć czasu,więc nic straconego i szybciej to zrzucisz niż gdybyś np. postanowiła wrócić do diety za miesiąc....I pamiętaj że ile razy będziesz próbować tyle będziesz miała zwycięstw nad sobą
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości