|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amatorki - czyli mam prawo jazdy i co dalej? - cz. II
Cytat:
![]() Tzn myślę że jak pomarudzę rodzince to mi dadzą bo o autko raczej się nie boja tylko oni ciągle czymś zajęci i czasu dla mnie nie mają ;P A mimo wszystko wole nasze auto, czyimś się boje. Właśnie wracałam z kolegą z miasta i chciał mi swoje auto dać poprowadzić. Powiem nawet że mnie namawiał bardzo ale bałam się :P To ładne, nowe bmw więc presja za duża, gdyby coś się stało chyba bym się zamordowała ![]() WiiteAngel- no właśnie boję się że im dłużej będę odwlekać pierwszą jazdę to później w ogóle nie wsiądę. Chyba jednak skorzystam z propozycji kolegi i pójdę z nim pojeździć tym jego autkiem. Tylko może gdzieś tak po osiedlu a nie wieczorem przez miasto ;P
|
|
|
|
#1562 |
|
... choć nie Westwood
|
Wręcz przeciwnie! Nocą po mieście pustki, łatwo wyczuć auto, czasem lepiej depnąć
... a nie na osiedlowej uliczce w dzień, kiedy pełno samochodów, czasem ciasno. Ta druga opcja wg mnie o wieeeeele lepsza
|
|
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
a ja ostatnio mało jeżdżę. Jak mam gdzieś w miarę niedaleko, wolę się przejść. Ale w październiku nadrobię, będę jeździła do centrum na rehabilitację. Myślałam, że się nie doczekam
|
|
#1564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedyś będę miała na gaz...
|
|
|
#1565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż ja autami swoich kolegów też nie chcę jeździć A w nocy to ogólnie ruch mniejszy,ale wszyscy szybciej jeżdżą ![]() sauer, no ja również... Chcę gaz,gazzzzzz...
|
|
|
|
|
|
#1566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kurczę a ja muszę namówić mojego kumpla, żeby ze mną na myjnie samoobsługową pojechał i mnie nauczył się nią obsługiwać
|
|
|
#1567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ogólnie sama na takiej myjni nie byłam Ale chyba nic trudnego,wrzucasz monetę,wciskasz guzik i latasz z tą wajchą
|
|
|
|
|
|
#1568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Akurat na moim osiedlu mam fajne ulice, niedaleko jest szeroka, bardzo pusta ulica 3 pasmowa, do tego długa więc fajnie tam będzie wyczuć sobie autko i chyba tam się przejadę. Cytat:
) i za drogie bym na pierwszą jazdę w nie wsiadała.No właśnie w nocy mniejszy ruch ale akurat droga którą dziś jechałam jest w remoncie i jest trochę poplątane tam. Tak czy siak nie odważyłam się. Ale kolega obiecał że propozycja nadal aktualna więc w razie gdybym nie namówiła brata lub taty by znaleźli dla mnie czas zgłoszę się do kolegi
|
|
|
|
#1569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiadomo,że bez eLki jest trudniej... Ale no kiedyś trzeba zacząć jeździć samemu I grunt to pozytywne nastawienie Chociaz ja znów nie chcę jeździć autem TŻ'a Wolę swoje
|
|
|
|
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
No myślę, że teraz do Tesco będę mogła śmigać częściej, bo pierwszy strach parkingowy przełamałam. Następnym razem może spróbuję zaparkować na podziemnym Może będę mieć chwilę wieczorkiem to cyknę fotki zakupów, ale w sumie nic szczególnego(mało było rozmiarów 36 i 38): 2 bluzeczki z długim rękawkiem, beżowy sweterek(bardzo ciepły, właśnie go mam na sobie), pasek do spodni i buty z czubem na miniobcasiku, szaro-srebrne w panterkę Idealne do auta, jechałam w nich dziś rano do pracy.A, przyszły też wczoraj moje opony
|
|
#1572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() isa to będę czekać na relację
|
|
|
#1573 |
|
... choć nie Westwood
|
Dziewczyny, a wiecie, że dziś jest Dzień Bez samochodu?
|
|
|
#1574 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie wiem a skąd wiesz?
|
|
#1575 |
|
... choć nie Westwood
|
Yyyy, bo zawsze jest 22 września
http://pl.wikipedia.org/wiki/Europej..._Bez_Samochodu ![]() Dziś na przykład w Lublinie można jeździć komunikacja miejską za darmo jak się pokaże dowód rejestracyjny
|
|
|
#1576 |
|
Zadomowienie
|
sauer, hola,hola
Ja jestem blondynką Ale ostatnio jak mi się zepsuły światła, TŻ zrobił tak żeby działały tymczasowo No i miałam po niego pojechać do kolegi,wsiadam do auta,odpalam - światła świecą,po czym odwróciłam się żeby zapiąć pas,patrzę - nie świecą! Dzwonie do TŻ'a,że nie przyjadę,bo nie mam świateł, a on do mnie : "to przyjedź na długich, jesteś blondynką,więc tobie wolno! " Teraz mam wymieniony cały przełącznik,więc jest git ![]() A ja wiem,że dziś dzień bez auta W radiu trąbią o tym
|
|
|
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
uuuu a ja nie wiedzialam i byłam w pracy autkiem
a ja ostatnio miewam skleroze wczoraj pol drogi jechalam bez wlaczonych swiatel dzis zapomnialam zaciagnac reczny pod pracą (dobrze, ze płaski teren).
|
|
|
#1578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1579 |
|
Wtajemniczenie
|
ja ciągle zapominam o tym dniu - zresztą to jeszcze nie jest nawet mój rok z samochodem więc... :P
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jazda z eLką na dachu miała dużo pozytywów, wolno mi było popełniać błędy i zupełnie się tym nie stresować Ale zobaczymy jak to będzie.Tak się nie mogę doczekać by pojeździć że na pewno bym nie zrezygnowała w dniu dzisiejszym z autka
|
|
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
witam wszystkich
![]() Prawko zdałam dawno, dawno temu, teraz kupiliśmy samochód i po długiej przerwie wróciłam za kółko. Na razie mam jazdy doszkalające z instruktorem i trochę też jeżdżę z mężem naszym samochodzikiem. Ale mam MEGA stresa ![]() Zaraz idę się tutaj odstresować i czytać inne wątki
|
|
|
|
|
#1582 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla mnie jazda eLką była strasznie ogłupiająca, niby coś sama robiłam i sama podejmowałam decyzję ale zawsze miałam wrażenie, że tylko mnie w konia robią i to nie ja to wszystko robię. Poza tym taka jazda cudzym samochodem jest stresująca Cytat:
Męża byś wygoniła na te jazdy doszkalające z Tobą a nie tam płacić jakiemuś instruktorowi
|
|
|
#1583 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I fakt,na tamtej trasie są 2 pasy ruchu Ale dłuuuugieee i prooste Cytat:
Bo ja zawsze wiedziałam,że w razie co może nacisnąć hamulec albo 'szarpnąć' kierownicę :P
|
||
|
|
|
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja te jazdy wzięłam dla siebie, żeby mi ktoś powiedział i mnie nauczył. A mąż nie ma prawka, bo nie zdał Ale ma znacznie większą ode mnie wiedzę teoretyczną, o przepisach itp. No i w sumie umie jeździć, tylko na egzaminie miał pecha. I w sumie gada mi to samo, co instruktor - wrzuć trójkę, szybciej, dalej od krawężnika, nie bój się ![]() edit: ja prawko zdałam 12 lat temu i przez ten czas nie jeździłam nic a nic, więc dlatego też jazdy z instruktorem na początek były konieczne, bo nie pamiętałam NIC
Edytowane przez Gothic_Daisy Czas edycji: 2010-09-23 o 06:05 |
|
|
|
|
|
#1585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Idealnie.
|
|
|
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówicie, że był jakiś dzień bez samochodu? Wiem, że jest takie coś, ale nie wiedziałam, że to teraz ![]() Wczoraj miałam jakiś pechowy dzień za kółkiem: najpierw jakiś głupi facet na mnie trąbił, bo przede mną auto chciało skręcić w lewo, a że z przeciwka coś cały czas jechało staliśmy tak ze 2 minuty. A ten debil z tyłu zaczął trąbić i to niestety na tył mojego autka poszła cała siła klaksonu, aż mnie tym wystraszył debil ![]() Potem jechałam w gigantycznym korku i od tego ciągłego pompowania sprzęgła w którymś momencie po prostu auto mi zgasło. A dziś rano sobie jechałam całą drogę ze złożonym prawym lusterkiem. Kapnęłam się jakieś 2 km przed pracą, bo już się zrobiło na tyle widno, że zauważyłam złożone lusterko
|
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
Ah muszę się pochwalić- pierwsza jazda za mną
Było cudownie ![]() Żeby się nie chwalić poszło mi na fantastycznie O dziwo się nie bałam, mój tata bardziej panikował, tzn nie miał nawet najmniejszego zastrzeżenia, był zaskoczony że tak dobrze mi idzie tylko ciągle : "uważaj tutaj bo ten gościu jest podejrzany", "patrz tutaj oni mają pierwszeństwo", "uważaj bo tu wąsko" itd itd itd. Tylko mnie denerwował bo tłumaczył jakbym niewidoma była, a ja wszystko doskonale widziałam. Tak czy siak powiedział że jest w szoku ze tak dobrze sobie radze . A jak wróciliśmy do domu powiedział po cichu do mamy na jej pytanie jak było : "było dobrze...bardzo dobrze. Możesz spokojnie z nią sama jeździć beze mnie" I to był najlepszy komplement Pewnie za szybko się zachwycam ale dziwie się że dałam sobie bez problemu radę z tak dużym samochodem bo myślałam że nie ogarnę go ale było ok
|
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny, dołączam do Was, bo jestem świeżo upieczonym kierowcą. Egzamin zdałam 15.września, dzisiaj odebrałam prawo jazdy. Uczucie obłędne
![]() Wieczorem miałam też okazję przejechać się kawałek po mieście z moim Tż. Powiem Wam, że trzęsłam się jak galareta, a serce biło mi bardziej niż na egzaminie. Chyba dlatego, że nie miałam obok instruktora... . |
|
|
|
|
#1589 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
brawo! ![]() Mój mi już bez problemu daje samochód, ale widzę, że się jednak trochę stresuje ![]() Cytat:
|
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
No zaliczyłam dziś pierwszą jazdę niemalże z nożem na gardle. Do pracy wyjeżdżam o 5.45, więc to noc jeszcze a dziś nie dość, że było ciemno(a jadę przez wsie, gdzie nie ma oświetlenia) to jeszcze padał deszcz
Czułam się jakbym jechała po omacku, starałam się jechać powoli a najgorsze, że nikt przede mną nie jechał, bo chociaż oświetlał by mi drogę. Zaczynam się na prawdę bać jazdy jak są takie warunki a co będzie jak śnieg spadnie? Nie chcę nawet myśleć
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

A może jakaś doświadczona w tym temacie koleżanka 

"Psia dusza większa jest od psa i kiedy się uśmiechasz do niej, ona się huśta na ogonie"...

) i za drogie bym na pierwszą jazdę w nie wsiadała.
No myślę, że teraz do Tesco będę mogła śmigać częściej, bo pierwszy strach parkingowy przełamałam. Następnym razem może spróbuję zaparkować na podziemnym 

Czułam się jakbym jechała po omacku, starałam się jechać powoli a najgorsze, że nikt przede mną nie jechał, bo chociaż oświetlał by mi drogę. Zaczynam się na prawdę bać jazdy jak są takie warunki a co będzie jak śnieg spadnie? Nie chcę nawet myśleć