|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
anecia trzymam kciuki oby jutro było lepiej
![]() ![]()
![]() |
#1562 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
agravka Niunia przekochana
#1563 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1564 |
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- o taak ![]() ![]()
![]() Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2011-01-14 o 20:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1566 | |
Wtajemniczenie
|
hej!no jasne, ze pamietamy! pisz natychmiast co u Was
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1567 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() agravka na tych zdjęciach Ada już mniej Lenkowata ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1568 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale slodziutka Cytat:
![]() hej ![]() uciekam bo drink mi sie grzeje ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1569 |
Zakorzenienie
|
agravka Adusia jest taka śliczna
![]() ![]() To mięso z indyka w słoiczku wyglądało tak obrzydliwie, że bym tego w życiu nie kupiła. Aha spieszę donieść, że w TESCO ( na pewno w Tycach, nie wiem jak w innych) Nan 2 kosztuje 20 złotych za 2 opakowania. |
![]() ![]() |
![]() |
#1570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie ze pamietamy pokaz Oskarka ![]() aneciaslonko czasem sie zdarza maluszka zwymiotowac pewnie to nic powaznego mam nadzieje zze jutro dzidzia bedzie laskawa aniaa ale mi smaka narobilas ja juz sie zastanawialam nad winkiem ale stwierdzilam ze nie bede jak zul siedziala i sama pila
![]() |
#1571 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
jaka ona śliczna, sama słodycz! a naczyniaczek faktycznie blednie, u nas na razie jeszcze jest żywoczerwony Cytat:
Cytat:
agamarcio ogladalam o tym piesku w tv, plakac sie chce tylko, a temu skur.. grożą w najgorszym wypadku 2 lata |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1572 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1573 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1574 |
Rozeznanie
|
Co do mat - już ten temat raz był chyba. Podobała mi się wypowiedź P. Zawistowskiego - konkluzja była taka, że życie jest toksyczne i nie da się uchronić od tego malców. Kładziemy dzieci na matach kolorowych, a 99% tych mat jest made in china. Ja mam parkiet w domu - wiadomo, że lakierowany, sama chemia i świństwo. Syntetyczne dywany - syf, ja miałam dywan z wełny - też syf.
Więc co do mat - nie popadam w panikę, używam na podłogę w miejscach, w których bawi się mała. |
![]() ![]() |
![]() |
#1575 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale co racja to racja nie damy rady przed wszystkim uchronić nasze dzieciaczki ![]()
![]() Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2011-01-14 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1576 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() aneciaslonko mam nadzieję, że jutro będzie lepszy dzień ![]() ![]() anuszka o fak ja przez tydzień bym to chyba gotowała ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a z fotką to masakra co za panna takie zdj dała ! :/ a ja myślałam, że ten konkurs to codziennie się oddaje głosy tak jak kiedyś jakis taki był a to się okazuje że 1 raz można hehe do wyciumkania ![]() ahhh masaż < zazdraszczam > Cytat:
![]() Misiulka współczuję ![]() ![]() bajka jak gulasz ? ja zrobiłam z 2 kg mięsa ![]() ![]() co do znęcania się nad zwierzakami to mi się wydaje, że trzeba mieć jakieś zaburzenia, nikt normalny by tak nie robił ! coś jeszcze miałam ale nie pamiętam ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- o wiem miałam jeszcze napisać, że też dostałam dzisiaj skarpety z gerbera ![]() a i jeszcze fajnie, że nie tylko ja czuję się "gówniarą" ![]() jeszcze coś ale dziura w mózgu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1577 |
Zakorzenienie
|
a dzieki dzieki, gulasz jak na pierwszy raz wyszedl super
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() misiulka mi Blanka tez o malo co ostatnio z lozka nie spadla przez ten cholerny nocnik. siedziala sobie na nocniku ktory byl na lozku, a ja akurat aparat wlaczalam i nagle patrze a ta na skraju lozka juz lezy, glowka i raczki po za lozkiem miala... trzeba pilnowac maluchy. moja to straszny wedrownik i jak ja zostawiam u nas na lozku to ja oblkladam ze wszystkich stron. |
![]() ![]() |
![]() |
#1578 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny odnosnie spadania to czasami nawet obkladanie nie pomaga znajoma mimo ze poduchami oblozyla synka i tak jakos spadl i polik i wargi rozwalone
![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- ej dziewczyny spojrzcie to ta sama dziewczynka nie? https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-273229.html i https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-122046.html
#1579 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1580 |
Zakorzenienie
|
nie sadze jeszcze jedno mam takie podejrzenie zwlaszcza ze drugi profil zostal zalozony przedwczoraj
![]()
#1581 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() hej fajny awek, to Oscar? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak nie ma problemu z zasypianiem to myk go do lozeczka kladz, bo nie znasz dnia ni godziny Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ada fajniutka jest ![]() Misiulka dobrze, ze malej nic sie nie stalo, ja Mai juz w ogole nie zostawiam na lozku mimo, ze to robilam, z jednej strony dosuwalam lozeczko a z drugiej wasko jest i sciana nogi i wezglowie rame maja, ale i tak juz sie boje, bo Maja juz nawet nie pelza, ale czolga sie jak zolnierz i bardzo szybko sie przemieszcza, w sumie to po calym mieszkaniu juz "chodzi" z duzego pokoju do kuchni a do Sisca ciagle lezie i roche sie boje, ze on ja udepnie, na lozku nie, na podlodze nie i do lozeczka odkladac musze jak ide sie malowac np. bylam na fitnessie i sie w ogole nie zmeczylam, chyba na silownie bede chodzic najpierw na bieznie, ale dobrze sie tak poruszac ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1582 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dla Hubcia i Frania także sto lat !! ![]() Misiulka nie przejmuj się ![]() ![]() ![]() ![]() agravka Mała słodziutka jest "slina" "love: anoxa fajnie, że odpisali do Ciebie ![]() a co do konkursu, to ja też postanowiłam dodać zdjęcie.... jak możliwe jest to prosimy o głosy https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...fil-28404.html ja już oddałam na Wasze pociechy ![]()
#1583 |
Rozeznanie
|
fajnie ze mnie jeszcze pamietacie bo widze ze na liscie mnie juz nie ma. widze ze dzieciaczki coraz doroslejsze i coraz ladniejsze
![]() ![]() u nas jakos leci. Oscar juz sam siedzi, wogole sie nie przewraca, pelza ciagnac za soba nogi ![]() ![]() ![]() ![]() aniu nie to nie Oscar, szukalam fajnego awatarka i akurat tem mi wpadl w oko. zabcia87 glos oddany ![]() a teraz wedle zyczen zdjecia Oscara ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09kbnpbgnps.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8u69ykppadb7.png Edytowane przez Basia84 Czas edycji: 2011-01-15 o 00:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1584 |
Zakorzenienie
|
zabcia zaglosowane a co do zakupow to niestety tak bywa ja najwieccej pieniedzy tez zostawiam w tesco jak sie wybiore i w rossmannie
basia24 super Oskarek i jaki sie pyzaty zrobil! u nas zabkowanie chodziki niejadki problemy ze spaniem i choroby ![]() niezawsze napisalam do uwagi o tym gerberze co o tym mysla i czy moze warto bylo by sie zaglebis w ten temat i odpisali mi ze wlasnie realizuja material na ten temat ![]() my nocke kiepska mielismy maly sie krecil i poplakiwal wiec o 24.00 wzielam go do siebi i tez sie krecil caly czas i wstal o 6.40 a ja bylam nieprzytomna po godzinie poszedl znowu spac i wstalismy o 8.30 ale jakas niewyspana totalnie jestem
#1585 | ||
Zakorzenienie
|
justynacz super z tym wypadem w gory
anoxa,wiolek,zabcia,farminka glosy odsane anoxa ty kulo szpiegulo ale faktycznie ludzie sa nieuczciwi w tych konkursach a z ta"uwaga" dobrze zrobilas ale ci szybko odpisali ![]() anuszka , dzidzia spoznione ale szczere zyczonka urodzinkowe ![]() misiulka dobrze ze niuni sie nic nie stalo ![]() agravka slodka Adusia ![]() kasienka ale Wojtus slodziak ![]() farminka ale ślicznotka chomiczek biedulka ![]() jaszczka no to kciuki za zasilek aneciaslonko Adasiek tez nie chce za bardzo od dwoch dni jesc ..ale moze to na zeby ![]() ![]() ![]() Za to moj maly sie przeprosil z butelka ...wczoraj nalalam mu soczku do aventowej wieki nie uzywanej(nie umial z tej butli wiec schowalam gleboko do szafy) i zalapal sam sobie trzymal i pil ![]() ![]() A co do tej butli aventu to chyba musze smoczek z większym przepływem kupic??? wiolek Adas sie strasznie poci ale przez noc ...nie raz go przebieram bo cale plecki mokre ale mysle ze mu po prostu cieplo bo spi na tych pleckach nie przekreci sie przez noc sam a jeszcze z nami to juz w ogole cieplo...pediatra krzywicy sie nie dopatrzyl ale porusze znow ten temat chyba ...dawalam vita d pozniej devikap i znow vita d bo to drugie na recepte tylko... Cytat:
![]() Tez dostalam paczke z gerbera ze skarpetkami i probka mleka a wczoraj z nestle zdrowy start czy cos takiego... jablko z gerbera i soczek jablkowy z bobofruta i probka kaszki sinlac Cytat:
![]() ![]() Mnie zbulwersowaly"nowe" ceny bodziakow teraz 57zl a w promocji i przed vatem te same kosztowaly mnie 31 zł ![]() basia Oscarek fajnie rosnie ![]() zazdroszcze ja masuje tylko mnie nie ma kto ![]() Poza tym przedwczoraj wieczorem TZ kliknal na all maxi cosi tobi a wczoraj rano juz mielismy go w domu .Koles przywiozl go osobiscie bo z K-wic bo blisko i jeszcze fajnie mi wszystko przedstawil ![]() Wczoraj byla u mnie kolezanka co poronila w 10tc tzn w 9tc stwierdzono jej martwy plod od ok 6tc ..i czekala tedy na krwawienie ktore pojawilo sie w 10tc a wczoraj byla mnie odwiedzic i znow jest w ciazy w 9tc ale zagrozonej ![]() ![]() Oboje z Tz tem pracujemy w systemie trzyzmianowym czyli jak on konczy prace to ja zaczynam i tak caly czas ...tylko miedzy zmianami na godzinke mama bedzie sie zajmowac bo jeszcze czas na dojazdy... gdyby udalo mi sie zalatwic system dwuzmianowy to sytacja wygladalaby tak samo z tym ze co 6 tydzien wypadalyby nam te same zmiany i wtedy mama by brala Adasia na cale 8h.....no ale zobaczymy jak to bedzie tak czy inaczej jest mama tylko chcialabym jej oszczedzic biegania po nocach do nas a jednoczasnie Adasia po nocach czy nad ranem tez mi sie nie usmiecha prowadzic do niej (20min na piechotke) i rozregulowaie mu calego planu dnia co tydzien ![]() ![]() zabcia Co do wózka ja tylko podniosłam oparcie w głebokim nie jest calkiem pod katem 90 stopni ale Adasiek i tak sie bardziej podnosi niz to oparcie ![]() ![]() ![]() niezawsze Adas tez zazwyczaj zasypia (pierwsze dwa miesiace wrecz go usypialam i dopiero wychodzilam bo inaczej byl ryyyk )na spacerach ale jak zrobil sie ciekawski to walczy z tym strasznie ![]() A na wiosne pewnie tez pomysle o czyms lzejszym poki co tak jest super. Co do tego ze nie musze sie zgadzac na nocki to wiem ale u mnie w firmie bedzie z tym ciezko jednak wybieram sie na rozmowe do dyrektora personalego w poniedzialek i mam zamiar sie do niej przygotowac przez weekend ![]() W poniedzialek moze tez pojde na szczepienie z Adasiem i kontrolnie to zapytam o to zaswiadczenie nt karmienia... Kurcze chyba dzis Adas ostatni raz sie huśta bo coś niebezpiecznie trzeszczeć zaczyna huśtawka a do 9 kg jest ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- przepraszam za ten elaborat ![]() ![]() ale jak nie zagladam kilka razy na dzien to pozniej taki esej mo wychodzi ![]() ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2011-01-15 o 08:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1586 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do biedronek to jest prawda ze mają wysokie standardy jakościowe, aby wejść z produktem do biedronki trzeba przejść ich audit i to dosyć szczegółowy a i spełniać wysokie normy jakościowe,a i dać najniższa możliwą cenę. Cytat:
myślę że nie koniecznie, program Uwaga lubi rozdmuchiwać sprawy do ogromnych rozmiarów, pamiętam program "Mleko biały zabójca" czy coś w tym stylu, poruszył on nie tylko producentów mleka czy przetwórców jak również związki ich zrzeszające, została wystosowana petycja od do producentów programu Uwaga że głoszą opinie tylko jednostronne gdzyż w materiale przedstawili tylko jeden punkt widzenia, nie pytając o zdanie fachowców zajmujących sie od lat badaniem wpływu produktów mleczarskich na organizm człowieka. Nie pamiętam jak to sie skończyło ale jakoś o tej kłótni już programu nie zrobili. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1587 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1588 |
Raczkowanie
|
basia84 zakochałam się w Oscarku
![]() ![]() zabcia głos oddałam ![]() a Weronika wczoraj coś zastrajkowała(chyba przez to choróbskko paskudne) i zasnęła dopiero o 23.20...... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1589 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
agravka, AGAMARCIO, anoxa, kociamborek, modro, ![]() ![]() Cytat:
![]() bajka1807 ![]() niezawsze ![]() papeteria ![]() ![]() basiu pamiętamy a Oscarek śliczny chłopczyk ![]() Przepraszam was za literówki ale tak klawiatura już mnie wyprowadza z równowagi a druga jeszcze nie przyszła (mąż mi wylał karmi na niąi nie nie działa tak jak powinna zacina się itp. ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() papi, wiolek ja już nie wiem jak jest z tym poceniem, bo Lilka też się poci tzn. tylko główka tak gdzie włoski jak np je albo szaleje, bawi się. Ale jak śpi to nie, kark ani plecki ani stópki też się nie pocą tylko da główka. Lekarz też się noczego nie dopatrzył ale jeszcze będę mu musiała raz powiedzieć co by ją obejrzał.
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g ![]() 33tc - 1919g ![]() 37tc - 2538g ![]() 40t3d - 3440g, 54cm ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2011-01-15 o 09:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1590 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U nas w sąsiedztwie "pensjonat" mamy- nie hotel 5* ale przespać się można i zjeść też ![]() Jak wy to robicie, że albo jakieś bony, albo skarpetki czy co tam dostajecie?! Bo ja się nawysyłam smsów i innych a w życiu nic nie wygrałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.