|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)
cześć chudzinki
mam w kij roboty ale znów mam lenia - więc chwila odprężenia i zaglądam do was u mnie dziś na wadze + 0,80 kg hehe, ale to po warzywkach - po kij wchodziłam na wagę - trudno jutro będzie spadek - powiedział wielki "optymista" i tak w to nie uwierzył ![]() poza tym u nie taka pogoda nijaka że chętnie poszłabym spać ale tak ładnie mam papierki porozkładane na biurku że wszyscy myślą że ja tak ładnie pracuje - ściema to połowa sukcesu ![]() asmenaa - kochana a ważyłaś się na tej samej wadze? stawałaś na nią raz czy kilka razy? czy pokazuje ci ona ten sam wynik stając kilkakrotnie? może to waga robi ci psikusy? nie załamuj się - stań za parę dni po dniu P i wtedy zobacz ja mam juz uruchomiony rowerek |
|
|
|
#1562 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1563 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dam sobie jeszcze czas, będę cierpliwa ale to jest dziwne ![]() No wlasnie przestudiowalam juz wszystkie książki, fora i wybralam 1-1 ale czytalam, ze ladnie waga leci i tak i tak
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
|
#1565 | |
|
Konto usunięte
|
ale to też może być nie koniecznie infekcja bakteryjna... trudno tak powiedzieć
mi na gardło pobolewające 'na zbliżającą się anginę' pomagały lody ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() byłam a aptece kupiłam acatar zatoki bo mam tak zatakny nos, że aż mam śmieszny głos, gripex i rutinoscorbin
|
|
#1567 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() z gripexem uważaj żeby nie przesadzić, a na zatkany nos polecam spray typu otrivin |
|
|
|
|
#1568 |
|
Rozeznanie
|
Metal fish moje TSH = 7,8
Kurde chyba dawkę muszę zwiększyć, albo zmienic lek może... Wydaje mi sie ze Euthyrox działał na mnie lepiej-choć skład ten sam , sama nie wiem . Umówiłam się prywatnie na czwartek u endokrynologa i zobaczę co powie, ale jak ostatnio z nim rozmawiałam to mówil ze moja waga jest i tak super, bo zwykle dziewczyny z niedoczynnością maja sporą nadwagę;/ No tak...ale jakie to trudne walczyć o tę wagę mając te niedoczynnosc ![]() Ale ostatnio fatalnie się czułam i czuje nadal, zastanawiam się czy to nie przez ograniczenie ruchu -mialam szyne przez ponad 10 dni na nodze i chodzic wiadomo ze się nie da, tak jak normalnie, nie mówiac o bieganiu, skakance itd-dzieki czemu czułam sie swietnie. a teraz ciagle spać mi sięc chce, na dwor nie chce wylazić, a ruszac w ogole juz. Dzięki czemu przybyło mi 1,3 kg Trudno-chyba przez brak ruchu jakiegokolwiek. Przyznam się Wam, ze nei wiem jak Wy wytrzymujecie na Fazie II tak dlugo, jak mnie juz szlak trafia na III. A wydawalo mi się tak fajnie. Dodam, ze nie zwiekszyłam porcji owocow drastycznie, co 3-4 dni jem zamiast jednej porcji , jem dwie i tyle. Mam do Was pytanie-czy jak zjem np pomarancza to soku pomaranczowego 100% bez cukr juz nie moge wypic w ten sam dzien? Bo dzisiaj kupilam takie 2 male z TYMBARKA bez cukru, maja cukry naturalne tylko , a zjadlam sporego pomarancza dzisiaj, wic chyba jutro i wtedy zrezygnować z owoców?
Edytowane przez mandarynkka86 Czas edycji: 2011-05-23 o 19:35 |
|
|
|
#1569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- zastanawiam się czy iść jutro do pracy
|
|
#1570 |
|
Wtajemniczenie
|
nie przesadzaj z takimi specyfikami na noc, bo można dostać polekowego zapalenia błony śluzowej nosa. a wtedy jest niefajnie. ja miałam długo alergiczne zapalenie błony śluzowej nosa i tylko sudafed, otrivin pomagał. ciężko było bez tego - ZERO prześwitu, o oddychaniu mogłam pomarzyć, no i węchu też nie miałam.
|
|
#1571 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja idę trybem 3/3 który też jest dozwolony, słyszałam ze dziewczyny robiły też 2/2
|
|
#1572 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
oj biedactwo ty a sok bym traktowała jako zamiennik owocu jednak... ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cała jestem jak poduszeczka, mam duże piersi, szerokie biodra. Uda mam duże i jak tyję- od jedzenia, kiedy powiedzmy jadłam codziennie batona- to w pierwszej kolejności brzuch, którego tak bardzo chciałabym się pozbyć.Ale jestem proporcjonalna, myślę, że moja ręka- flak w miejscu gdzie powinien być biceps ma niecałe 30 cm także chude nie są. Mój jadłospis dziś: (może coś robię źle?) na śniadanko bułka (3 lyzki otrąb, jajko, lyzka serka homo, proszek do pieczenia) i dwa jaja na miękko potem- za Waszą radą- 3\4 kostki sera białego ze slodzikiem i cynamonem obiad filet z ryby (duza porcja) pieczony w piekarniku udko z kurczaka wędzone miseczka jogurtu (serek homo, slodzik, zelatyna, esencja z herbaty)
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
|
#1574 | ||
|
Rozeznanie
|
jak coś właśnie wysłałam Ci meila ze zdjęciami
Cytat:
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
Laska nie całe 52 kg to dla Ciebie dużo? jak dla mnie masz idealna wagęja mam przy 162 55,5 kg i jestem zadowolona
|
||
|
|
|
#1575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wlasnie to jest bardzo dziwne
|
|
|
|
#1577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1578 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór, moje Kochaniutkie!!!
U mnie spadek, ale nieduży - dziś na wadze 56,6kg @ zbliża się wielkimi krokami, boli mnie kręgosłup i nogi i pewnie dlatego spadek jest taki nieduży ![]() Muszę się Wam pochwalić - cały weekend miałam test silnej, dukanowej woli - impreza w sobotoę i grill w niedzielę, całe mnóstwo pyszności, na które miałam olbrzymią chrapkę......., ale NIE ZŁAMAŁAM SIĘ!!!!! Jestem z siebie bardzo dumna hehe ![]() Śmiałam się do mojego męża, że patrząc na te wszystkie smakołyki czułam się jak pies uwiązany do budy, który ma o centymetr za krótki łańcuch, żeby dobrać się do michy pełnej pysznego żarcia hehe ![]() życzę wszystkim miłego wieczorku Ściskam Was baaaaardzo cieplutko! Trzymajcie jutro kciuki - przychodzi do nas potencjalny klient na nasze mieszkanie ![]() CAŁUSKI
|
#1579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Takiego smaczka miałam. No o dziwo wyobraź sobie że zanim zaczęłam się leczyć to nie mialam takiego TSH . Jak rozpoznano u mnie niedoczynność- kilka lat temu (a mysle ze mam ja przynajmniej 10-15 lat tylko lekarze nie wpadli an to prędzej) to mialam coś w okolicy 5,5 czy nawet 5,0. Teraz leki biorę i jest jeszcze wyzsze![]() Odnośnie przybrania na wadze-masz rację byc moze to TSh ale brak ruchu tez pewno, ja jestem bardzo aktywna przez cale zycie, a tu mnie uziemili szyną ![]() Chętnie bym sama od siebie wziela większa dawkę ale cholernie się boje Wiec lepiej poczekac, do czwartku nie tak daleko . W ogole to jak mialam 17 lat zaczelam przybierac na wadze, mimo ze jadlam TYLE SAMO. Lekarze zbadali WSZYSTKO procz TSH i nikt nie wpadł na to , że moze to być coś z tarczycą. Oczywiscie chodziłam wtedy na NFZ . Jadlam malo a przybierałam. Po latach moja waga oscylowala w granicach 80 kg, co było po prostu tragedią. MImo ogromnej porcji ruchu dziennie-bo przynajmniej 2 godz dziennie sportu uprawiam już od przynajmniej 10 lat -tyłam. Dopiero jak stalam się niezalezna, wyszlam za maz i ogarnelam, zrobilam badania i w wieku 23 lat mialam TSH 4,3 i lekarze mowili ze tego JESZCZE leczyć nie trzba. I tak to trwalo , kontrolowalam to co 6 miesięcy , bylo w miare stabilne. Az tu nagle boom-8 kg wiecej w niecale 50 dni i wtedy zmienilam lekarza i zaczelam się leczyc. Waga spadla do 60 kg i z ogromnym wysilkiem do 56-57 -głodowka. Dopiero teraz czuję się najedzona i szczesliwa, choc przyznam ze czasem zgrzeszę, ale jesli juz to jakims owockiem No i wreszcie maz się zmobilizował i jest na II fazie juz 8 dzien ![]() w pierszej spadlo mu 6,5 kg Teraz w ciagu 8 dni 2 kg, wiec i tak szybko. Stersuję sie cholernie bo z moją sunka idę na steryzliacje niebawem i już po nocach nie spie
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprobuje sie wiecej ruszac
|
|
|
|
#1581 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bylam unieruchomiona 10 dni i myslalam ze umre---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
|
|
#1582 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam Kochane,nie było mnie trochę,poczytywałam ale nie mogłam odp.bo ten bluconnect bezprzewodowy na działce coś szwankuję,masakra
za spadki,moja piesia do tej pory nie staje na łapę ale dajemy tabsy i kontrola na początku czerwcaCytat:
,jak mam dostać@ tez mnie boli kręgosłup ale ostatnio ciągle boli a @ nie przychodzi![]() Cytat:
My też mamy sunie i na poczatku też chcielismy ją wysterylizować ale potem nam przeszło,trzeba troche wysiłku podczas cieczki włozyć ale żyje zgodnie z naturą-to tak jakby nas,kobiet pozbawić @ na całe życie,masakra
|
|
#1583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ona MUSI miec ta sterylizacje i to dla swojego dobra i zdrowia. Jak ma tę ciaze to znosi zabawki, robi legowisko dla malych, szykuje się do porodu, kladzie na boku , jeczy, placze, melczko az jej tryska-w takim wypadku steryzliacja jest bardzo wskazana by uniknac powiklan za kilka lat a moze i miesiecy Ponadto mam dwie sunki i ta druga juz po sterylce-byla jak ją kupilismy tez yorczka i ona tez przełapuje te dziwne zachowania od tej drugiej i robi to samo tyle ze mleka nie ma. Przy pkazji beda usuwac jej przepukline, bo ma ogromna jak na yorka 3 kilogramowego i kamien z zabków+lakowanie![]() Sork za off top, ale nie chcialam wyjsc na zołzę, ktora skazuje psiaka na męczarnie przez swoje widzi mi się ![]() Odnosnie wagi pokazę Wam moje upadki a otem wzloty DZIEKI m.in Tarczycy kochanej ![]() zdj 1 z lewej moja maksimum ok 79 kg zdj 2 z lewej podobnie ok 76-79 kg zdj 3 wtedy wracalam do normalnego wygladu i wazylam ok 62 kg zdj 4 juz widzialyscie- zrobione kilka dni temu ![]() Jak pewno widac od razu ZAWSZE najwiekszy probelm mam z brzuchem.Tak tyje od razu. NIDY w łydkach-zawsze wloze ciasna dzinsy, natomiast w pasie MASAKRA , dzieki czemu nabawilam się kilku rozstępów Ktora planuję zakryc jakims malym tattoo latem
Edytowane przez mandarynkka86 Czas edycji: 2011-05-23 o 23:23 |
|
|
|
|
#1585 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://cantyouseeimbusy.com/ "How to have fun, without losing your corporate credibility" Asmenoo, to nie jest tłuszczyk, tylko woda. Widać Ci się zatrzymuje bardziej niż innym osobom. Nam się wydaje, że 2 kg to dużo, ale już kiedyś pisałam, ile wody może być w samym pęcherzu moczowym, nie mówiąc już o innych tkankach. Nie przejmuj się! Ja też pewnie nei ważę mniej, a może i więcej... Wolę nie wiedzieć. Oceń swoje zmiany po ubraniach albo się pomierz. Wtedy zobaczysz, czy coś się dzieje, czy stoi w miejscu. Jeśli przez dłuzszy czas nic nie drgie, to poszłąbym do lekarza. Naprawdę. Ale oby nie. Trzymam kciuki, żeby nie trzeba było! Jakie piękne foty! Pandzia 2010, jesteś prawdziwą boginią forum! Wydaje się, że zgubiłaś nie tylko kilogramy, ale i lata! Powiedziałabym, że kończysz studia ledwie. Przesłodko się uśmiechasz - szkoda, że tylko na jednym zdjęciu. Mroziq, ależ z Ciebie wierzba! I z czegóż Ty się odchudzałaś? A poza tym widzę, że naprawdę masz takei same włosy jak ja Indetyko, jak mawiał znajomy mojej mamy. Metal fish, no podbródki mi opadły! Taka piękna jesteś, że oczopląsu dostaję. Wzbudzasz zaufanie z buzi! Aateno, mąż wcinający parówki (brrr) i zapijający je tyloma kawami nie tyle bardzo utyje, co źle się odżywia. Picie 6 filiżanek kawy to już granica, za którą może być coś niewesołego. Ale pewnie przy Tobie i tak w końcu zaskoczy mu racjonalne odżywianie. Wierzę w niego ![]() Ja znowu od tego pisania na kompie dostaję wścieku i wczoraj spuchły mi nogi. Muszę sobie coś kupić w aptece. To cholerna limfa. Nogi nie dość, że aż bolą od ciężaru (sic!), to twarde i dziwne. Oczywiście, co jakiś czas je masuję, trzymam go góry, wykonuję minićwiczenia, moczę w wodzie, ale teraz będą miesiące masakry - gorące lato to coś strasznego dla moich nog, jeśli pracuję. Niestety, mam takie biurka, że nie da się za bardzo trzymać wyżej nóg. Co do dukania, to na razie się nie mierzę, bo dopiero co miałam dni z warzywkami i kobiecą przypadłość. Długotrwałe prace przy kompie też musiały się odbić na obwodach - na pewno w nogach i na brzuchu. Na oko jestem niezadowolona, ale spódnice w talii są trochę luźniejsze. Wydaje mi się, że talia się zaznacza. Najwiecej chudnę w dziwnych miejscach - pod piersiami i na plecach. Mama dziś widziała mnie nagą po kąpieli i twierdzi, że wyglądam inaczej i że z pewnością brzuch mam mniejszy. A dla mnie jest koszmarny! Jak po ciąży. Przecież kiedyś miałam zupełnie płaski i kazdy inny będzie dla mnie odruchowo straszny. No i mniej fałdków i fałdów przy wyginaniu się i składaniu To prawda.Dobra, lecę do wyrka! Całusków moc dla moich ślicznych i dzielnych dziewczynek! Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-05-23 o 23:19 |
|
|
|
|
#1586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Słyszałam,że suki mają urojoną ciąże ale na szczęście nasza JESZCZE nie ma(może,że to kundel),pewnie kupe kasy wydajesz,masakra
|
|
#1587 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po prostu kocham psy, a yorki mnie powalają po prostu , dlatego mam dwie sunki. Nie mogę miec hodowli jak jedna panna wysterylizowana jest a druga przed sterylka Nigdy zadna z nich nie miała malych. Planujemy po przeprowadzce do Monachium kupic kolejnego yorka, tym razem kawaleraOboje psiaki kochamy , spedzmy z nimi 24 h, bo z nami do pracy jezdza No ciaza urojona to cholerstwo i jest to w zasadzie jedyne powazne wskazanie do sterylizacji . Bez tego moze mi pasc i to szybko . Moze tez dostac ropomacicze i takie tam ... Kupe kasy? No wiesz nie malo...ale dla mnie one są warte kazdej sumy Sobie nie kupię, a im tak-gdyby była jakas bida. Srednnio tak ok 3000 zl rocznie na obie idzie. Badam je tez regulanrie na rozne chorobska na ktore yorki sa podatne. Wiesz czy Twoj piesek to kundelek czy rasowy nie ma tu większego znaczenia-ciaza urojona to czesto spotykana "atrakcja", nie wykluczam ze Twoja tez jeszcze moze ja kiedys miec.oczywiscie nie zycze, to nic fajnego jak widzisz jak maluszek się męczy i mamusiuje maskotkom
|
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
mandarynka86 pięknie wyglądasz, cudownie
![]() Cytat:
Daję sobie tydzień, jak nic nie spadnie (kg i obwody) to chyba rzeczywiście coś ze mna nie tak i pozostanie lekarz
|
|
|
|
#1589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ona jest na pół z rasowym west wight terierem,ma ponad 4 lata i boję się,że kiedyś nas to spotka. Na razie leczymy nogę z rozwalonym wiązadłem krzyżowym tabsami bo na operację zawsze można poczekać(450zł
|
|
#1590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziewczyny, SPADEK!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

czytałam na forach wątki pt nie chudnę ale nie widzę tam mojego przypadku czyli ZERO spadku od początku a wzrost
przestudiowalam juz wszystkie książki, fora i wybralam 1-1 ale czytalam, ze ladnie waga leci i tak i tak

gratuluje