![]() |
#1561 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011
Cytat:
U nas nocka trochę do bani ![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Dziewczyny mam pytanko chcę kupić jakąś konkretną maskę do włosów (suche i zniszczone) ale nie wiem która brać, nie chce już żadnych Waxów, bo nie działają za bardzo p.o.m.ó.ż.c.i.e |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
Zakorzenienie
|
asiol jezeli maly alergik to moze faktycznie lepiej wprowadzac nowosci powoli, 3-4 dni. a ilosc taka jaka maly zechce, jezeli po 2 lyzeczkach nadal otwiera paszcze to bym mu dala.
nowe rzeczy wprowadzaj rano lub kolo poludnia tak by nie zaklocily mu snu. gdy masz juz kilka bezpiecznych produktow to mozesz je laczyc (uwaga na kombinacje pietruszka-seler, pojedynczo nic sie nie dzieje, razem moga uczulac). Ja wprowadzalam nowe produkty co 2 dni. Jak na razie tylko brokul nam nei podszedl, ale zalecaja dopiero kolo 8 miesiaca ze wzgledu na gazopednosc (maly dzis plakal w nocy przez baki) wiec sie wstrzymamy. kleik ryzowy dostawal kilka dni a potem przeszlismy na warzywka i owoce. Teraz jestesmy na 3 posilkach: owsianka z rodzynkami/owocami rano, obiadek/warzywka/zupka w poludnie i kaszka 'zdrowy brzuszek' nestle z owocami o 5. zaczelam od lyzeczki kaszki i powoli zwiekszam mu. nie wiem tylko ile glutenu ma ta kaszka 5 zboz, wiec nei wiem czy dolaczyc jeszcze kasze manna czy nie. napisalam do nestle ale jakos nei odpowiadaja
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#1563 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() blee Nutella z chlebem... z bananem i nalesnikiem ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
a patent koca z poszewka od koldry bardzo ciekawy! wyprobuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1564 |
Wtajemniczenie
|
Witamy w ten mrozny poranek u mnie sĹonecznie i 0na termometrze
#1565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak od mycia do mycia to Loreal Intensive Repair Cellular z drogich. W miare dobra dajaca serio jakies efekty to drogeryjna maska Loreal elseve zolta z czerwona nakretka (nazwy nie pamietam) ok 20zl. A jezeli chcialabys serio odzywic sobie wlosy to musialabys zafundowac im oleje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1566 |
Zadomowienie
|
Muszę się pochwalić, we wtorek 6 miesięcy temu o 17,15 urodził się Piter
![]() ![]() Zleciał nam ten czas błyskawicznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1567 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() a dzis od rana zrobil wodnista kupke... nie wiem czy leciec juz do lekarza czy to choroba czy reakcja na nieszczesliwy kleik? ![]() boje sie zeby sie nie odwodnil... ale 1rzadka plynna kupa to chyba malo ![]() jezu jak sie boje o niego. |
![]() ![]() |
![]() |
#1568 |
Zadomowienie
|
Goldika takie serio podreperowanie włosów, bo maski na "chwile" sie nie sprawdzaja
|
![]() ![]() |
![]() |
#1569 | |
Zakorzenienie
|
Dygotko pamietasz jak zamawialas przescieradla z allegro? Od kogo kupowalas? Bo dzis ja musze zamowic do naszego lozka sypialnianego
![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
![]() A sprobuj np do jakiejs maski co masz w domu dodac 1-2lyzki oliwy z oliwek. I taka maske trzymaj na wlosach z godzine. Albo sama oliwe naloz na min 2h. Ja mgielki pod oleje robie z hydrolatu aloesowego, d-pantenolu, keratyny hydrolizowanej, mocznika i mleczka pszczelego. Spryskuje tym wlosy zeyb byly lekko wilgotne i nakladam olej (mam rozne oleje ![]() Dobra jest tez ponoc domowa maska z miodu i zoltka ale sama jej nie stosuje bo nie lubie jedzenia na wlosach ![]() Jezeli nie chce Ci sie bawic to mozesz kupic maske Stapiz Sleek Line z wyciagiem z pestek slonecznika. Mam ja i jest dobra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1570 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
1 wodnista kupa nie prowadzi do odwodnienia, musiałby ich robić kilkanaście dziennie, u nas nawet jak było swego czasu 6-8 (alergia) to nie kazano się martwić tylko częściej przystawiać/ dopajać i obserwować dziecko spokojnie laski, mam pytanie- dostałam skierowanie z prywatnego gabinetu na rehabilitację, lecę do rodzinnego - muszę taszczyć ze sobą młodego czy przepisze bez problemu? miałyście taką sytuację? ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- włosy to mam fatalne, kiedy przestaną wypadać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dzieki za pomoc i objasnienie ![]() z lekarzem nie pomoge, unikam jak ognia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1572 | |
Wtajemniczenie
|
Ze świeżą bułeczką
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1573 |
Zadomowienie
|
PRINC widzę, że szalejesz
![]() ![]() GOLDI inaczej się nie da jak tylko sprawdzić na żywym organizmie, skąd będziesz wiedziała co małemu szkodzi a co nie? to co ja mam powiedzieć, że jestem w ogóle do ![]() wyluzuj, to nie Twoja wina, na razie odstaw i spróbuj za jakiś czas ja od dzisiaj znowu próbuję z ryżowym, ehhh a dynią pluje młody na odległość |
![]() ![]() |
![]() |
#1574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana ale Twoj maluch to alergik wiec nie mozesz siebie o nic obwiniac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dwa razy bylam po skierowanie bez dzieci- raz na rehabilitacje eaz do neurologa Tez kocham nutelle, najbardziej z... Lyzeczka ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1576 |
Rozeznanie
|
witamy i my
![]() noc ciezka tylko o 2 i o 5 nie było pobudki, wiec ziewam na kilometr u nas młoda uwielbia dynie, jako jedyny posilek zjada cały słoiczek 180ml, poza tym brokuły i marchew, nie lubi połaczeń z ziemniakiem, z owocków wygrywa poki co morela, pozniej jabuszko, kaszka brzoskwina ewentusalnie malina ![]()
#1577 |
Wtajemniczenie
|
Hm nutella wczoraj mialam mega słodki dzien i nutella z rurkami waflowymi poszla.
#1578 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Ojej marzy mi się nutella, prosto z łyżeczki, jak przestane karmić to kupię sobie słoik nutelli i będę jeść póki się nie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do nutelli to ja tak mialam z tatarem... przestalam karmic to sama wciagnelam przez weekend 1,5kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1580 |
Wtajemniczenie
|
witamy
u nas okey... cos mam jakies dziwne dni ostatnio... sama nie wiem co chce... kocham Cobena.... mam prawie wszystkie... koncze klinike a teraz juz nowa wyszła, więc jak skończe to zakupię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1581 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
Wrocilismy z majówki u .... Teściów. Pojechaliśmy w zeszłą sobotę na 5cio miesięcznicę Franka i tak zostaliśmy ponad tydzień ![]() Nie będę Was nadrabiala, wolę być na bieżąco. Na 15.30 idziemy do pediatry, wyskoczyly jakieś dziwne zaognione krostki. Przez ten tydzień wyszły Frankowi 2 zębole !!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1582 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
dziewczyny wiecie co...chyba ślepnę, ani w okularach ani bez przed komp siedzieć się nie da...normalnie co chwilę musze potrzasnąc głową jak ten dałn, wszystko mi się rozmazuje...chyba zrobię sobie dzień przerwy od wiszenia tutaj, bo później już całkiem nic nie namacam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1583 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- pokszyfka te chlopy to jednak... chlopy. W sumie nie ma co nazywac ich beznadziejami, kiepa, leniami etc... slowo mezczyzna przeciez jest prawie synonimem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1584 |
Zakorzenienie
|
Poksyfko ja tez mam wrazemie ze sie coraz slepsza robie
![]() Serio do tv coraz czesciej okulary wyciagam Kurcze zaraz ide z malymi na rehabilitacje i nie wiem jak ich ubrac bo ma dworze piekne slonko ale na termometrze 2 stopnie ![]()
#1585 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A u nas właśnie połączenia z ziemniakiem wygrywają w porównaniu z ryżem. Hitem jest dynia-ziemniak i ziemniaki ze szpinakiem. Ale i tak 125 g to max, co moje dziecię jest w stanie zjeść. Gratki ![]() ![]() ![]() Czyżby bezboleśnie się udało? U nas od rana piękne słoneczko świeci, na następne spanie młodej idziemy na spacerek. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1586 |
Zakorzenienie
|
Hej Dżagi
![]() Goldiko to reakcja na kleik ![]() ![]() Pokszyfko ja też ślepne, a jakoś do okulisty mi nie po drodze ![]() ![]() Wy szalejecie a u mnie libido zero ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1587 |
Wtajemniczenie
|
Hm nutella wczoraj mialam mega sÄšÂodki dzien i nutella z rurkami waflowymi poszla.
#1588 |
Zadomowienie
|
Moja maruda ma już 2 drzemkę dzisiaj
![]() Pokszyfko mi po ciąży strasznie wzrok się pogorszył, już przed nosiłam okulary, a wadę miałam małą -0.5 a teraz -1,25 ![]() Rudominko mojego też banan uczula, czy ze słoiczka czy świeży zawsze po bananie pełen krostek ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Mnie też ostatnio jakoś chętka opuściła, mały jest bardzo absorbujący, a to jeszcze praca, w domu trzeba coś zrobić, wieczorami nie mam już sily na nic, a rano mi się nie chce, bo każde 5 min z zamkniętymi oczami jest dla mnie zbawienne. Nie powiem są dni, że hohoho, ale w porównaniu do tego co było przed ciążą to jest zerooo. Mam cichą nadzieje, ze mi przejdzie i to szybko |
![]() ![]() |
![]() |
#1589 |
Wtajemniczenie
|
Domg jak dobrze ze napisalas bo myslalam ze ja z innej planety jak czytam Princesski opowiesci.czy po karmieniu to libido wzrosnie bo Tz zalamany
#1590 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polusie też karmiłam długo i jakos po paru mies wróciło wszystko do normy...ale teraz przy dwójce dzieciach jest gorzej, jestem kamień, nieugięta ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() dziś Michałek konczy 5 miesiecy, mam zamiar mu już dać słoiczek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.