Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-07, 18:45   #1531
goferek33
Raczkowanie

Thumbs down Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Witamina D do końca pierwszego roku- wiem od pediatry. Kupiłam żyrafkę małemu najwyżej czegoś sobie nie kupię poszalalam. W związku z tym żeby starsza latorosl nie była zazdrosna tez muszę jej kupić cos. Jutro przychodzą chrzestni Michała bo obchodzimy pol roczku skoro tż nie bedzie w listopadzie. JuZ teraz jedzie na poligon- wróci na początku czerwca a potem dopiero w sierpniu.
goferek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 18:50   #1532
goldika
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Goldi-dzieki-musze zobaczyc czy na allegro sa

jakie ty masz smoczki aventu??
tej maty akurat na allegro nie widzialam.
smoczki mam takie http://allegro.pl/avent-smoczek-smoc...322539417.html
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 18:50   #1533
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Na kolacje dostaje Jaglana bezglutenowa a do kazdego obiadku 0,5lyzeczki owsianej glutenowej

Zgadzam sie, ze glodzenie przynosi odwrotne efekty. Organizm przyzwyczai sie do braku jedzenie i potem jak nawet zje sie normalna porcje to od razu w tluszczyk pojdzie bo organizm bedzie bal sie, ze znowu zabraknie wiec odlozy na potem w boczki

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Co do wozka uzywka moze byc jak najbardziej portfel sie ucieszy...
Goldi dajesz kaszki holle?? mój to jakoś dziwnie na nie reagował i jak już je kaszkę to to nestle, bo tamtą pluł, nie mam już pomysłu jak go przekonać do tej kaszki
A wózek ten pierwszy mi się podoba
Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
z ciekawości zgooglowałam tego Dukana, ale nie wygląda mi to na jakąś głodówkę, chyba gorsze są diety - tż kuzynka od 2 mcy jada kisiel i pije tylko kawę, normalnie jada tylko w weekendy- wygląda jak suchar, ale taka "dieta" to szczyt idiotyzmu

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

DYGOTKO nasz też tak robi
Widzę, że nie tylko moja kuzynka głupotą świeci, też była na takiej diecie i dużo nie brakowało a by się bardzo zle dla niej to skończyło
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 18:56   #1534
nettka_
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Ufff wkońcu usiadłam przed kompem Dzisiaj pilnowałam moją bratanicę (3 latka) i stwierdziłam ,że dwójka dzieci jak na razie to za dużo hehe

Ja też dzisiaj gotowałam brokuły z ziemniakami ale dam jutro małej na obiadek. Pierwszy raz jej dam do jedzenia więc nie wiem czy będą jej smakowały
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 18:57   #1535
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Princessko co do ziemniaka to sam jest mdly, lepiej laczyc go z innymi warzywkami

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

ja wszystko na oko mieszam
niby tak,ale ma go byc mniej pewnie dlatego,że jest mdły jak piszesz

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 18:59   #1536
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
Owieczko-ja tez karmię i pojęcia nie mam do kiedy,ale na pewno nie dłużej niż do roku,zresztą to sie okaże co lekarze powiedxą

czy któraś z Was używała kuli piorącej?????????

czego używacie od komarów a czego po ukąszeniu dla niemowlat???????
Ja się zaopatrzyłam w plasterki mosbito czy coś takiego, fajna sprawa (sprawdzone na siostrzenicy i faktycznie działają) okleiłam wózek i żaden owad nawet się nie zbliżył do małego
Cytat:
Olusia mam parowar i bede w nim robic chyba warzywka bo nie chce zeby tracily za duzo na witaminkach
jak smakowal obiadek?
bo Olo sie zajadal, a potem zrobil kupe bez stekania! jak moje gotowanie bedzie mu sluzylo lepiej niz sloiczki to calkowicie z nich zrezygnuje.
Aaaa i zawekowaly mi sie sloiki hyhyh, wiec mam 3 na pozniej
Widzę, że dzisiaj brokułowa rządzi my też brokułową jedliśmy i mały aż piszczał tak mu smakowała (dałam ziemniaka, marchewkę, pietruszkę, selera, pora i brokuła)
Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość

jestesmy, wróciliśmy od teściów.
Było spoko, tylko w pewnym momencie zakazałam teściowej nosić mała i posłuchała.

Helenka zaczęła bujał sie na kolankach i rączkach i przesuwa sie do tyłu i to tak daleko potrafi przepełznął . Czekamy na ząbki

mam pytanie o mrożenie zupek a dokładnie o konsystencje zupki po rozmrożeniu. Bo moje po rozmrożeniu wyglądają tak jak bym rozgniotła wszystko widelcem a było zmiksowane. Czy to jest normalne?

i jeszcze o cos miałam pytac ale zapomniałam.
jeszcze mrożenia nie próbowałam, ale jak wstawię do lodówki to na drugi dzień na bardzo gęstą konsystencję, że muszę dolać trochę wody
Stary 2012-05-07, 18:59   #1537
dygotka8
Zakorzenienie

Goldi-mi chodziło o smoczki do butelki:P

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-05-07 o 19:38

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 19:04   #1538
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Goldi dajesz kaszki holle?? mój to jakoś dziwnie na nie reagował i jak już je kaszkę to to nestle, bo tamtą pluł, nie mam już pomysłu jak go przekonać do tej kaszki
A wózek ten pierwszy mi się podoba

Widzę, że nie tylko moja kuzynka głupotą świeci, też była na takiej diecie i dużo nie brakowało a by się bardzo zle dla niej to skończyło
a na mocno cieplym mleczku robisz kaszke? Bo ja robilam na takim letniutki to byla calkiem inna niz jak robie ja na takim cieplutkim mocno (ale oczywiscie nie gotowanym). Na letnim wychodzila taka drapiaca w gardelko i mlody nie chcial jesc, potem robilam na cieplutkim i od tej pory wcina. Ale zawsze podaje mu z jakims owocem chociazby startym jabluszkiem

Co do wozka Tz naprawil to co popsul wiec poki co kupno wozka odchodzi na pozniej... az troche mi smutno sie zrobilo

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
niby tak,ale ma go byc mniej pewnie dlatego,że jest mdły jak piszesz
nie mam pojecia dlaczego ma byc go mniej ale po sobie wiem, ze samego ziemniaka lub jego przewagi bym nie zjadla bez soli, bez niczego bleh.
Z brokulem wyszeld bardzo smaczny

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Goldi-mi chodziło o smoczki do butelki:P

cos moja pokasłujemogę dac jej syropek prawoślazowy teraz czy juz za późna godzina?
aaaa
ja mam tylko jedna butle Avent i mam smoczek 3przeplywowy, mial byc do rzadkiej kaszki ale mlody kaszke tylko z lyzeczki chce jesc.
A do Tomme Tippee mam obecnie smoczki 3+ poki co nie bede zmieniac na 6+.

Mola faktycznie dzis swieto brokula chyba

te plasterki na owady mnie zaciekawily, my spacerujemy ciagle wzdluz wody wiec wiadomo ile tam komarzysk siedzi
Stary 2012-05-07, 19:06   #1539
glamourous
Zakorzenienie

A przraszam nasza mata to tez taf toys, z tiny love mamyksiazeczke- domek i cos tam innego
I ta piknkowa duza to tez taf toys bedzie
Stary 2012-05-07, 19:11   #1540
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
Olusia pewnie na dlugo nie starczy ale teraz rzadko klade go na podloge bo nie mam na czym. Koc mam akrylowy gruby ale mnostwo klakow z niego wychodzi, z naszego lozka boje sie ze spadnie, w swoim lozeczki obija sie o boki i wystawia ciagle nogi przez barierki

Teraz mysle, zeby kupic cukinie i zrobic z ziemniaczkiem no i moze w koncu upoluje swiezy szpinak
U mnie w piątek targ więc wybiore się po szpinak i rabarbar (to drugie dla mnie na placek i kompot)
Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Juz mowie, kupilam w zaufanym warzywniaku

dalam 3 marchewki, jak sie podgotowaly to dorzucilam 2/3 cukinii (taka srednia byla), potem duzego ziemniaka i troche manny, wiadomo. Blender+maselko+kurczacze k, na koniec posypalam koperkiem i gotowe

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

dygotko az sie chce gotowac, jak dziecko tak chetnie je

Muff
w 100% się zgodzę, aż sie buzia cieszy jak mały wsuwa z apetytem, jak możesz to dorzuć przepis w klubie

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
jaki smoczek lepiej wziąc?trójprzepływowy czy ten 6m+??
chodzi o avent
no nie znam się w ogóle;/czy oba wziac?

teraz na allegro zamawiam...

a chusteczki pampers pachna podonie jak do tych pamoers sensitive????????5 zł za sztuke to chyba nie duzo??
Piter też tylko toleruje smoczek aventu, żadnego innego, teraz mamy już od 6mc do 18mc

jak dla mnie pampers sensitive są za suche, pachną podobnie, ale trzeba dwa razy wiecej chusteczek zużyć przy zmianie pampka
Stary 2012-05-07, 19:15   #1541
glamourous
Zakorzenienie

Goldika ach ten tzt
Moze teraz ty dyskretnie cos zepsuj
Ja dzis poogladalam wozki w sklepie, pieeekny wybor ale
Dla blizniakow oczywiscie nic owszem sprowadzaja na zamowienie ale zeby obejrzec to nie mam nadzieje ze moj nowy nabytek jutro dotrze i ze bedzie fajny

KurCze jazda sie zaczyna, chlopcy zalapali ta fazke leku separacyjnego
Zostawilam ich z mama i skoczylam
Na poczte- wrzask dopoki nie wrocilam...
Kapie jednego- drugi w tym czasie placze za mama, zwariowac idzie. Myslalam ze jak maja siebie nawzajem to jakos latwiej np ze zlobkiem idzie, ale chyba nie do konca...
Stary 2012-05-07, 19:19   #1542
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
A przraszam nasza mata to tez taf toys, z tiny love mamyksiazeczke- domek i cos tam innego
I ta piknkowa duza to tez taf toys bedzie
a ta Twoja z obu stron jest taka sama?
kurde chcialabym taka ale nieprzemakalna z jednej strony ale droga jest strasznie :/

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Goldika ach ten tzt
Moze teraz ty dyskretnie cos zepsuj
Ja dzis poogladalam wozki w sklepie, pieeekny wybor ale
Dla blizniakow oczywiscie nic owszem sprowadzaja na zamowienie ale zeby obejrzec to nie mam nadzieje ze moj nowy nabytek jutro dotrze i ze bedzie fajny

KurCze jazda sie zaczyna, chlopcy zalapali ta fazke leku separacyjnego
Zostawilam ich z mama i skoczylam
Na poczte- wrzask dopoki nie wrocilam...
Kapie jednego- drugi w tym czasie placze za mama, zwariowac idzie. Myslalam ze jak maja siebie nawzajem to jakos latwiej np ze zlobkiem idzie, ale chyba nie do konca...
pomysle o tym zepsuciu
o kurka to bedziesz musiala miec obu do siebie przyklejonych na raz... a zaraz przeciez do pracy idziesz i tak. Zula juz zaprosilas? przylatuje?
Stary 2012-05-07, 19:36   #1543
dygotka8
Zakorzenienie

Goldika-a to kaszke robisz na swoim odciagnietym mleku??

jakie plasterki na owady??????

Molaa chusteczek uzywam tylko na wyjezdzie,w domu to płatek i woda

Stary 2012-05-07, 19:47   #1544
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Goldika-a to kaszke robisz na swoim odciagnietym mleku??

jakie plasterki na owady??????

Molaa chusteczek uzywam tylko na wyjezdzie,w domu to płatek i woda
nie mam juz czego odciagac na mm robie kaszke

mam dylemat czy przechodzac na mleko nastepne zostac przy Enfamilu czy przejsc na Bebilon. Bebilon wyszedlby troche taniej kupujac opakowania 1200 za ok 55zl, bo za 1200g enfamilu place 66zl. Ale czy warto... chyba z pediatra o tym pogadam.

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

kliknelam sobie ksiazke Cobena na allegro bo jedna wlasnie koncze...
Stary 2012-05-07, 19:49   #1545
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
zakochalam sie w tej macie
http://allegro.pl/tiny-love-mata-edu...308332819.html
ma 100x150cm, my nie mamy dywanow wiec mysle czy nie kupic jej. na tej z FP ledwo sie miesci, nie bardzo moze sie na niej obracac
a ta nawet do kosza od wozka i heja na trawnik
my mamy z taf love duza i jest swietna, latwo sie pierze i suszy, mlody ma ubaw i mozna na trawnik wrzucic

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
A mamuśki karmiące cycem - dajecie jakieś mm na noc czy nadal cyc tylko?
tylko cycek

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Wczoraj ogladalismy z TZ'tem okropny film,o chorej dziewczynce (nie wiem,jaki jest oryginalny tytul).Jej rodzice,gdy dowiedzieli sie,ze jest smiertelne chora "stworzyli" przez invitro kolejne dziecko do leczenia chorego...Nie wiem,ile zjadlam i wypilam,zeby tylko przelknac kluche w gardle i nie plakac
My sister's keeper? z Cameron diaz? nie wiem jaki polski tytul
Cytat:
ale jaką kaszkę? ile tej kaszki? O której godzinie ją dajesz?
ja daje nestle "zdrowy brzuszek kaszka 5 zboz z lipa" o 5, lyzeczka. robie na wodzie dodaje troche swojego mleka i jakis owoc

Junior zle sypia ostatnio, a dzis mial hardcoroiwy dzien. Zostawilam go z mama i pojechalam troche porzadkowac dom po remoncie i musialam wracac w te pendy bo mlody ledwie na oczy wodzial z placzu, nic go nie uspokajalo.

piersia chce karmic do roku

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 19:51   #1546
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:

a chusteczki pampers pachna podonie jak do tych pamoers sensitive????????5 zł za sztuke to chyba nie duzo??
sensitivy maja bardzo delikatny zapaszek,a normalne (zielone) mocniejszy,ale przyjemny

Moje dziecko lubi tylko mleczne produkty,zupy ze smakiem zjadla moze 5 lyzeczek,reszta poszla na sile,ale dopchnela cyckiem,jak wszystko z reszta.Jak tak jej odpowiada,to na razie nie bede wmuszac.Na kolacje zrobilam jej papke orkiszowo-owsiana-sytuacja podobna,jak z zupa,ale z cycka nie lecialo (wtf ??),wydoila butle.Musze jutro kupic wieksze smoczki,bo nie wiem,czy te nie sa za male dla niej.Wkurza mnie w nuku to,ze ma duza rozpietosc wiekowa,np 0-6 m-cy,Avent jest fajniejszy,ale sie nie przyjal

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość

My sister's keeper? z Cameron diaz? nie wiem jaki polski tytul
tak
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 19:55   #1547
glamourous
Zakorzenienie

Goldika nasza mata z jednej strony ma bajery, z drugiej jest gladka i miala pelno odczepianyh bajerow- zabke, pszczolke, pileczke i cos tam jeszcze
Zul przyjezdza ale poki co nadal czekam na jego zaproszenie nastawiam sie na pocz czerwca
Stary 2012-05-07, 20:05   #1548
dygotka8
Zakorzenienie

a te plastr mosbsbito nie msja zadnej nf,ze nie moga byc stosowane w poblizu dzieci ponizej 1 roku??

Stary 2012-05-07, 20:54   #1549
domi7ks
Zakorzenienie

U nas tylko cyc i nic więcej. Jutro synek kończy 5 miesięcy i planuje mu rozszerzyć dietke i dać już coś... Ja jeszcze nawet nie podawałam mu swojego mleka w butelce, bo jakoś nie było okazji odciągać W nocy budzi się ze 2 razy na cyca, ale my często razem śpimy, więc czasem się częściej stołuje jak ma ochote

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 21:01   #1550
glamourous
Zakorzenienie

Ogladacie majewskiego zjarzebinami
Stary 2012-05-07, 21:04   #1551
ja_dalia
Wtajemniczenie

co Was zaczynam czytac to dochodzi strona czy dwie :P

u nas oki, choc mloda świruje od wczoraj - ino mama, ino rączki... a tak to ryk :/ nie wiem czy zeby, ale dzis buta swego jadla, wiec zakupialm gryzak...

wiecej jutrem, bo dzis juz padam... buziam

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 21:30   #1552
fatal21
Wtajemniczenie

Witam ja na chwilke bo korzystam z neta na mojej kom i dostaje ku...cy.u Nas ok pozdrawiamy ciotki.
Stary 2012-05-07, 21:34   #1553
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
orientujecie się do kiedy podaje się witaminę D??bo nie wiem czy mam zamawiać 1 opakowanie czy więcej,a jestem w trakcie robienia zamwóienia...
Dygotko jesli karmisz piersia, to ja bym jeszcze dawala, pytalam pediatry ostatnio, mi kazala zliczyc ile zjada mm, ale jesli tylko z czasu podajesz albo wcale to lepiej dac. Mowila jeszcze, ze jak smaruje filtrem min 30 na dwor, to jakies wielkie ilosci D z promieni sie nie wytwarzaja, wiec lepiej podac

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 21:34   #1554
nettka_
Zadomowienie

Ja jeszcze karmie cycem plus obiadki, kaszka i deserki. Jeszcze z miesiąc po karmie i do pracy rodacy;]
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 21:37   #1555
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
jaki smoczek lepiej wziąc?trójprzepływowy czy ten 6m+??
chodzi o avent
no nie znam się w ogóle;/czy oba wziac?

teraz na allegro zamawiam...

Ja mam smoczki Aventu 6m+ i mi sie wydaje, ze za szybki przeplyw, jesli jeszcze piers dajesz, zeby nie przyzwyczaila sie, ze bez wysilku leci i nie pogardzila cycem.

p.s. dla mnie te sensitive strasznie smierdza

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-05-07, 21:41   #1556
OlusiaS
Wtajemniczenie

pila moze ktoras z was mleko migdalowe??
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 21:44   #1557
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
U mnie w piątek targ więc wybiore się po szpinak i rabarbar (to drugie dla mnie na placek i kompot)

Muff
w 100% się zgodzę, aż sie buzia cieszy jak mały wsuwa z apetytem, jak możesz to dorzuć przepis w klubie

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Piter też tylko toleruje smoczek aventu, żadnego innego, teraz mamy już od 6mc do 18mc

jak dla mnie pampers sensitive są za suche, pachną podobnie, ale trzeba dwa razy wiecej chusteczek zużyć przy zmianie pampka
Juz dorzucilam, wedle zyczenia

co do chusteczek, to kupilam dada z pantenolem, do tylka sa swietne, zostawiaja tlusta warstewke, ze nie trzeba linomagu, tylko do rak niezbyt sie nadaja

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 21:48   #1558
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
A mamuśki karmiące cycem - dajecie jakieś mm na noc czy nadal cyc tylko?
Daję kaszkę na mleku, ale ponieważ nie widzę efektu w postaci mniejszej ilości pobudek (1,4,6) to chyba odpuszczę. Zwłaszcza że zjada niecałą porcję zrobioną na 100 ml mleka + łyżka kaszki ryżowej z jabłkami lub bananami.

Cytat:
Koc mam akrylowy gruby ale mnostwo klakow z niego wychodzi, z naszego lozka boje sie ze spadnie, w swoim lozeczki obija sie o boki i wystawia ciagle nogi przez barierki
Ja na koc kładę poszewkę od kołdry - łatwo uprać, szybko schnie, a kłaki nie lądują w buzi
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 23:15   #1559
asiol
Rozeznanie

ŁaŁ nadgoniłam Was ale pora spać
jutro lecę z maluchem na zajecia umuzykalniajace

Cytat:
jkurcze skonczyla nam sie wczoraj kaszka Holle kolacyjna wiec jedyne co udalo mi sie kupic to kleik ryzowy Nestle. A dzis smierdzace baki i zatwardzenie
ale chyba u niektorych tez tak bylo z tego co pamietam... dzis kupie kaszke inna a to dziadostwo wywale./

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
no ja jak czytam, że Wasze bobasy takie rzeczy jedzą to łapię dołka trochę, mój mały na razie może dynię i kartofla, nawet kleik ryżowy nie przeszedł
Cytat:
to tylko jedzenie kochana.
A kleik to nawet mojemu zaszkodzil. Wcinal go jak szalony tak mu smakowal ale dostal takiego zatwardzenia
jutro powinny przyjsc nasze kaszki Holle ktore krzywdy nie robia i smakuja
ej dziewczyny to jak z tym kleikiem?
bo ja mlodemu zaczełam rozszerzać dietę wlasnie kleikiem i sie zastanawiam co teraz bedzie ......
po pierwszym razie nie zauwazylam zeby się zakleił , ale dzisiaj dostał więcej i się boję co to teraz będzie

Cytat:
mam pytank-mała dostawała marchewke ze 4 razy co drugi dzien.czy dawac jej jeszcze sama marchew czy dac juz z ziemniakiem?
i tez dac najpierw około 1 łyzeczki????
No właśnie uświadomcie mnie laski jak jest z tym rozszerzaniem diety ...
codziennie się daje po łyżeczce (małej czy więcej)
i jak z kaszką ile tej kaszki? na początek?

bosz dal mnie to doakrmianie bąbla to czarna magia .......
próbowałam wyciagnąć jakies info od pediatry, bo młody prawdopodobnie alergik (cały czas ma za uszami i nabuziaku placki suche i kupy rzadkie)
ale pediatra zwątpiła i stwierdziłą że jestm przewrazliwona i jak mnie to dokarmianie tak stresuje to mlody moze do konca 6 miesiaca jechać tylko na cycku dalej

ide spac a na dobranoc wrzuciłam nasze ryjki do klubiku
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 05:50   #1560
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Princessko co do ziemniaka to sam jest mdly, lepiej laczyc go z innymi warzywkami
thankju

DZIEŃ DOBRY

Tryskam humorem od rana, pomimo pobudki o 4:30, żeby dać niuni smoka, bo się coś przebudziła, puściła pirdka i poszła spać hehe
Ale wczoraj miałam odlotowy wieczór z moim żulem hehehe ODLOTOWY Jakaś seksualna bestia w niego wstąpiła

Wstaliśmy o 5:50.

Dzisiaj śniadaniowa rozpusta - kanapeczki z nutellą Łeh Łeh Łeh

Pogoda nadal beznadziejna.. Zimno.. Ale chociaż nie pada to może na spacer później krótki wyskoczymy..Tylko mamy spacerówkę tylko, bo gondolę oddałam do rodziców.. Bo u nas nie ma gdzie tego trzymać.. No i nie wiem czy w spacerówce nie będzie niuni za zimno?

---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

Cytat:
Napisane przez goferek33 Pokaż wiadomość
JuZ teraz jedzie na poligon- wróci na początku czerwca a potem dopiero w sierpniu.
dacie radę
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości