Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-14, 08:18   #1561
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Kubulku!! 100 lat!!

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
No chyba twój
Cytat:
Cytat:

Jak to sie mowi - pokaz mi swoją łazienkę a powiem ci kim jesteś
Albo ( od Evi)

...Psychika kobiety przypomina jej łazienkę ...zajrzyj do swojej... ,
No nie, tylko nie to!! to ja nie wiem co bym mogła o sobie powiedzieć ale na pewno nic dobrego

Dziewczyny, zgubiłam klucz od piwnicy!! Przeszukalam juz wszystko!! Łącznie z kieszeniami wszystkich rzeczy- nawet Werciowych bo ostatnio z nia byłam Ostatnio byłam jak szłam po ciuszki dla megi (nie było w paczce kluczyka?? ). I jestem uziemiona- tam są wszystkie rzeczy Werci na wiosnę i lato, wszystkich buty i wiele innych ważnych rzeczy. Poza tym nie mam gdzie wynieść sanek
Teraz pytanie- do kogo się uderza o to by dostał się bez klucza i żeby wymienić zamek? Mój tż sam tego na bank nie zrobi Tam był taki dziwny klucz, nie taki zwykły, taki z jednej strony bez wypustek, gładki a z drugiej taki wklęsły z wypustkami dodatkowo mamy taki zawias na kłódkę więc ewentualnie można sie na to przerzucić- tylko kupić kłódę, ale co z tym zamkiem? no i ile na to liczyć kasy? Muszę to jak najszybciej załatwic bo wiosna idzie... no i kolejne rzeczy Werciowe mam do wyniesienia- za małe...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2013-03-14 o 08:19
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 08:33   #1562
sara 85
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Wszystkiego najlepszego dla Kubusia

Jasta twój poród wyglądał identycznie jak mój

Monka fajna łazienka

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Asia od zamków to chyba ślusarz jest, nie mam pojęcia. Ja to nie musze się martwić o takie rzeczy, wystraczy że powiem i tż załatwia, a przeważnie sam wszystko zrobi

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 08:34   #1563
monka23
Zakorzenienie

Asiulek haha nie widziałas mojej poprzedniej łazienki
Ja bym jeszcze poczekala , może sie znajdzie poczekaj do końca tyg w miedzy czasie szukaj . A gdzie iść to nie wiem

Sara dzięki i pozostalym tez .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 08:48   #1564
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ja już się pogodziłam z tym, że go nie ma... wiem, że jak juz się dorwiemy do tego zamka to wtedy sie znajdzie złośliwość rzeczy martwych Ja już go szukam od ponad tygodnia...

monka- piękne te Twoje płytki. Ciekawe czy u nas też takie bym znalazła pewnie drogie ja to bym chciała takie do 40zł... a te co mi się podobaja to od 70 wzwyż

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

Asia od zamków to chyba ślusarz jest, nie mam pojęcia. Ja to nie musze się martwić o takie rzeczy, wystraczy że powiem i tż załatwia, a przeważnie sam wszystko zrobi
zazdroszczę... mój to ostatnio tylko problemy z wszystkiego robi... ech...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-03-14, 09:05   #1565
monka23
Zakorzenienie

Asiulek płaciliśmy 70 f za metr kwadratowy .
Znalazlam kafelki przez przypadek w katalogu w sklepie w którym cos szukaliśmy i myślałam ze maja lipe.
Ten sklep nie sprzedawał ich tylko wspolpracowal z innym. ( zapomniałam nazwę)
Jak je zobaczyłam to juz innych nie chciałam nic i nikt mnie nie przekonał , a próbowali . Chcialam jeszcze białe na podłogę, ale moj tz uparł sie na ciemne bo producent był turecki a wg niego wszystko co tureckie jest najlepsze .
Moj wujek niechcial ich kłaść bo są za duże pod ogrzewanie podłogowe i mogą pękać , będę miała ubaw , bo moje białe na podłogę były małe .
Wracając do najważniejszego, przeglądać strony, bierz katalogi nawet ze sklepów o ktorych myślisz ze nic tam nie ma i sa badziewne w asortyment , albo ze mały wybór bo możesz sie miło zaskoczyć jak ja .

Pewnie z kluczem tak bedzie , po fakcie sie znajdzie.

Mam - http://www.geminitiles.co.uk/product...ge=Ice%20White i http://www.ctdtiles.co.uk/ poszukaj firmy u was.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-03-14 o 09:10
Stary 2013-03-14, 09:26   #1566
ASIULEK_23
Zakorzenienie

monka- dla mnie ta cena to kosmos, więc odpada. Ja to bym chciała ciut taniej ale mam nadzieję, ze znajdę coś podobnego chociaż, za mniejszą cenę... i hope...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-03-14, 09:50   #1567
mloda1989
Zakorzenienie

Monka swietne te plytki i badz ci badz bardzo uniwersalnie... dodatkami wszystko tam mozesz zrobic...

Najlepszego dla 3latka

Powiem wam ze ja dzisiaj zdycham...nie dosc ze wczoraj ciocia przyjechala wczoraj to jeszcze zaczelam nowe cwiczenia w domu... masakra takie mam dzisiaj zakwasy... na brzuchu i wokol ramion...
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-14, 10:00   #1568
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
lind,

libra
, jak czytam o tej waszej diecie o na samą myśl , przesada w niczym nie jest dobra...
ta nadgorliwość gorsza od faszyzmu
nie ja też na niej nie jestem ,tak tylko chciałam z ciekawości spróbować co z czym się je ale nie to nie dla mnie chociaż kefir z cynamonem mi posmakował ,dosładzam sobie stewią
Cytat:
Asiulek płaciliśmy 70 f za metr kwadratowy .
Znalazlam kafelki przez przypadek w katalogu w sklepie w którym cos szukaliśmy i myślałam ze maja lipe.
Ten sklep nie sprzedawał ich tylko wspolpracowal z innym. ( zapomniałam nazwę)
Jak je zobaczyłam to juz innych nie chciałam nic i nikt mnie nie przekonał , a próbowali . Chcialam jeszcze białe na podłogę, ale moj tz uparł sie na ciemne bo producent był turecki a wg niego wszystko co tureckie jest najlepsze .
Moj wujek niechcial ich kłaść bo są za duże pod ogrzewanie podłogowe i mogą pękać , będę miała ubaw , bo moje białe na podłogę były małe .
Wracając do najważniejszego, przeglądać strony, bierz katalogi nawet ze sklepów o ktorych myślisz ze nic tam nie ma i sa badziewne w asortyment , albo ze mały wybór bo możesz sie miło zaskoczyć jak ja .

Pewnie z kluczem tak bedzie , po fakcie sie znajdzie.

Mam - http://www.geminitiles.co.uk/product...ge=Ice%20White i http://www.ctdtiles.co.uk/ poszukaj firmy u was.
Monka a ile te wasze na podłoge mają?bo nasze 40x40 wiem że większe znaczenie ma klej i fuga musi byc specjalne do podłogówki.
A te mozaikowe Twoje są cudne jakbym takie spotkała zanim zrobiliśmy łazienkę to też bym chciała ,mówiłaś mozaika to myślałam że taka zwykła mozaika ,a ta jest piękna taka luksusowa ta biała to taka opalizująca.
na tej stronie co podałaś to są w cenie 69 PLN,to w sumie nie takie drogie.

Aśka mówisz ,że Twój tż za grzeczny żeby włam zrobić po ślusarza dzwonić

CO do diety to właśnie wpieprzam chleb ze smalcem takim z cebulką,z mięsem ,pychotka
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 10:04   #1569
evitka21
Zakorzenienie

libra, przeca to cena w GBF

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 10:15   #1570
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
monka- dla mnie ta cena to kosmos, więc odpada. Ja to bym chciała ciut taniej ale mam nadzieję, ze znajdę coś podobnego chociaż, za mniejszą cenę... i hope...
e to jeszcze nic , bo w tym sklepie gdzie byly moje, mieli tez ktorych cena za metr byla powyzej 200 f , no kosmos

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
Monka swietne te plytki i badz ci badz bardzo uniwersalnie... dodatkami wszystko tam mozesz zrobic...

Najlepszego dla 3latka

Powiem wam ze ja dzisiaj zdycham...nie dosc ze wczoraj ciocia przyjechala wczoraj to jeszcze zaczelam nowe cwiczenia w domu... masakra takie mam dzisiaj zakwasy... na brzuchu i wokol ramion...
dzieki
ja tez ja tez mam zakwasy dupsko mnie tak boli ze nie moge siedziec
Dzis daj sobie na looz , bo zakwasy i ciotka . Pamietaj zebys raz w tyg miala dzien wolny od cwiczen .

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

ta nadgorliwość gorsza od faszyzmu
nie ja też na niej nie jestem ,tak tylko chciałam z ciekawości spróbować co z czym się je ale nie to nie dla mnie chociaż kefir z cynamonem mi posmakował ,dosładzam sobie stewią

Monka a ile te wasze na podłoge mają?bo nasze 40x40 wiem że większe znaczenie ma klej i fuga musi byc specjalne do podłogówki.
A te mozaikowe Twoje są cudne jakbym takie spotkała zanim zrobiliśmy łazienkę to też bym chciała ,mówiłaś mozaika to myślałam że taka zwykła mozaika ,a ta jest piękna taka luksusowa ta biała to taka opalizująca.
na tej stronie co podałaś to są w cenie 69 PLN,to w sumie nie takie drogie.

CO do diety to właśnie wpieprzam chleb ze smalcem takim z cebulką,z mięsem ,pychotka
o mi kefir tez posmakowal z cynamonem, ale ja nie dosladzam
nie pamietam wlasnie ile maja ale chyba jak twoje ?
nie moge tej mozaiki doczyscic bo w te szpary weszla fuga , szoruje i szoruje, cos tam powoli schodzi
Cene przeliczylas na sztuke ? wiesz bo nie pamietam wlasnie ile kosztowala 1 kafelka , ale chyba cos takiego bylo , albo cos pokickalam .
Tak jakos tak , bo cena za 1 sztuke cos ponad 12 f . takze bylas blisko z cena .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-03-14 o 10:17
Stary 2013-03-14, 10:16   #1571
mloda1989
Zakorzenienie

W tym P90X jest niedziela wolna albo sam streching wiec luz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-14, 10:23   #1572
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

a co to

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Libra , nie, one sa chyba 50cm na 50cm albo 60 na 60 .
Stary 2013-03-14, 10:34   #1573
mloda1989
Zakorzenienie

http://p90x.com.pl/i tu popatrz http://malywielkiswiatewla.wordpress.com/ ja robie classica
Stary 2013-03-14, 10:47   #1574
nataszka25
Zakorzenienie

Asia ja tak miałam z kluczem od skrzynki listowej
znalazł się po paru tygodniach w pralce, za uszczelką
sprawdź pralkę

a dorobić to nie wiem, musiałabyś uciąć kłódkę, czy na co tam macie?
i dorobią
jak ze stacyjką w aucie, wyciągasz stacyjkę i dorabiają,
tak mi się wydaję

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Mamy papieża Franciszka
strona polska na FB jego się tak szybko wzbogaca o fanów, że masakra, kilkaset osób co parę minut
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 11:01   #1575
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
No ja tak nie przeżywałam ,nie mogę pojąć tej pasji ,po jakiego grzyba tam leźć w zimie po własną śmierć chyba ,po prostu nie potrafię tego pojąć
nie potrafię pojąć jak można własną rodzinę narażać na takie przeżycia
Cytat:
Monka rozumiem że można żyć dla pasji ale nie rozumiem że można dla niej umrzeć nic fascynującego w tym nie widzę że później rodzina ,żona ,dzieci nie wiedzą gdzie jest mąż ojciec nawet mu pogrzebu nie zrobili bo czasami nawet go nie mogą znaleźć.
Nie to dla mnie jakieś niepojęte

Cytat:
Dzisiaj to już przeginka ,u nas -15 gdzie to ocieplenie klimatu o którym cały czas pieprzą
u nas też wczoraj -12%,ale słońce mi stopiło śnieg leżący na zielonych to po pracy ze szpilek wskoczyłam w śniegowce,łopatę czy tam szpadel w łapę i latałam ze śniegiem i okrywałam nim wszystkie zielone-sąsiedzi to pewnie ubaw mają ze mnie,bo ja co rusz się modle nad tymi zielonymi, jak nie z gnojem latam to ze śniegiem

Megi,ale Ty się pięknie trzymasz

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Wszystkie najlepszego dla Kubusia

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 11:23   #1576
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
libra, przeca to cena w GBF
no jak ja otwieram to jak byk pisze PLN może dlatego że przez google chrome
Cytat:
o mi kefir tez posmakowal z cynamonem, ale ja nie dosladzam
nie pamietam wlasnie ile maja ale chyba jak twoje ?
nie moge tej mozaiki doczyscic bo w te szpary weszla fuga , szoruje i szoruje, cos tam powoli schodzi
Cene przeliczylas na sztuke ? wiesz bo nie pamietam wlasnie ile kosztowala 1 kafelka , ale chyba cos takiego bylo , albo cos pokickalam .
Tak jakos tak , bo cena za 1 sztuke cos ponad 12 f . takze bylas blisko z cena .
a spróbuj zmywaczem do paznokci może rozpuści Ci tą fuge weź wacikiem
Cytat:
nie mów że to ćwiczysz dopiero zaczęłaś?
powodzenia i wytrwałości życzę bo ciężko będzie

Ana całe szczęście że ja nie odkryłam swoich bo już byłoby po moich hortensjach i różach
Stary 2013-03-14, 11:31   #1577
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

poczytalam , juz wiem o co biega . Zycze wytrwalosci , zeby udalo ci sie skonczyc te 3 miesiace .

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
no jak ja otwieram to jak byk pisze PLN może dlatego że przez google chrome

a spróbuj zmywaczem do paznokci może rozpuści Ci tą fuge weź wacikiem

a ja bylam pewna ,ze pisalas cene sztuki ( i tz-ta pytalam ile za sztuke bylo) . Bo w sumie podobnie wyszlo .
dzieki, sprobuje potem , mam nadzieje ze w koncu pusci , bo od tego szorowana jeszcze ta pomiedzy wyszoruje
Stary 2013-03-14, 11:45   #1578
libra777
Zakorzenienie

Całe hordy szpaków mi się zlatują do karmnika później mi się mendy na czereśni odwdzięczą
Stary 2013-03-14, 11:56   #1579
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Całe hordy szpaków mi się zlatują do karmnika później mi się mendy na czereśni odwdzięczą
weź wykop i wsadz karmnik do sąsiada

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-14, 12:14   #1580
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Megi,ale Ty się pięknie trzymasz
A dziękuję. Nie widziałaś mnie dzisiaj Tak opuchłam, że rano kawki nie mogłam wypić, bo grube paluchy ciężko się zginały i za uszko nie mogłam złapać. Moja gin na mnie spojrzała i powiedziała: no tak, już zaraz.
Nie badała dzisiaj i w końcu nie zapytałam o to wkładanie palców. Umówiłyśmy się na 6 tygodni po P. Na badanie i wypisanie recepty na Miranę. Już się cieszę na bzykanko bez brzucha Sese... Wiem, wiem, mała rzecz a cieszy, ale do poniedziałku mam ascezę, bo jeszcze małe się wkurzy i będzie chciało szybciej wyjść.

Bao - przekaż Kubusiowi najlepsze życzenia - dużo fajnych chłopięcych zabaw, wesołych kolegów, spokojnej i słuchającej się siostry... mało despotycznej mamy i taty spokojnego jak po treningu u superniani.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 12:21   #1581
mloda1989
Zakorzenienie

oj ze mna wytrzymalosciowo jest kiepsko... ale sie staram robic to wszystko choc rece mam wyjatkowo slabe... musze kupic expandera do nie widzi mi sie podciaganie na rurce..
Stary 2013-03-14, 12:26   #1582
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A dziękuję. Nie widziałaś mnie dzisiaj Tak opuchłam, że rano kawki nie mogłam wypić, bo grube paluchy ciężko się zginały i za uszko nie mogłam złapać. Moja gin na mnie spojrzała i powiedziała: no tak, już zaraz.
Nie badała dzisiaj i w końcu nie zapytałam o to wkładanie palców. Umówiłyśmy się na 6 tygodni po P. Na badanie i wypisanie recepty na Miranę. Już się cieszę na bzykanko bez brzucha Sese... Wiem, wiem, mała rzecz a cieszy, ale do poniedziałku mam ascezę, bo jeszcze małe się wkurzy i będzie chciało szybciej wyjść.

Bao - przekaż Kubusiowi najlepsze życzenia - dużo fajnych chłopięcych zabaw, wesołych kolegów, spokojnej i słuchającej się siostry... mało despotycznej mamy i taty spokojnego jak po treningu u superniani.
to już zaraz?
na czas w szpitalu jak będziesz to Igorek z Tatą?
Stary 2013-03-14, 12:56   #1583
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

Dokładnie, nawet by mu to do głowy nie przyszło no chyba nam tylko to zostanie... i znowu kasa

A tym smalcem nie kuś, uwielbiam taki swojaczek... tylko sama nie umiem zrobić

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Asia ja tak miałam z kluczem od skrzynki listowej
znalazł się po paru tygodniach w pralce, za uszczelką
sprawdź pralkę

a dorobić to nie wiem, musiałabyś uciąć kłódkę, czy na co tam macie?
i dorobią
jak ze stacyjką w aucie, wyciągasz stacyjkę i dorabiają,
tak mi się wydaję
jakby to była kłódka to pół biedy, odcinam, kupuję nową i finito. A tu zamek w drzwiach i to taki jakiś fest, ze chyba lepszy niż mam w domu
Tak sobie myślę, że chyba ojciec kumpla jest ślusarzem

Wróciłyśmy z werka ze spaceru. Zimno ale przyjemnie bo pięknie słoneczko świeci. Niestety można się podtopić w niektórych miejscach. Nie znoszę takiej chlapy. mała oczywiście wchodziła w te najgłębsze i szurała nogami. Buty całe mokre ale dały rade... stopy ciepłe i suche

Ciasto marchewkowe siedzi w piekarniku, obiadek się gotuje, a ja kawkę spijam...

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Ciacho robię z podwójnej porcji bo mam większą tortownicę. Normalnie ma siedzieć ciacho ok 45 minut, ile przedłużyć mu posiedzenie??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-03-14, 12:58   #1584
evitka21
Zakorzenienie

libra, posyp se kardamonem smalczyk, to nie będziesz tyle wpylać

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 13:01   #1585
P0P70
Zakorzenienie

A ja juz prawie dwa tygodnie siedzę zamknięta w domu z dwójką dzieci. Kocham je bardzo ale z chcią bym sie ich na jakiś czas pozbyla.
Nataszka w końcu odzyskuje apetyty i zjadla dzisiaj słoiczek zupki.
Jutro idziemy na kontrole i mam nadzieje ze juz bedzie czysto i nic tam im nie bedzie świstać.
My z Tz dalej kaszlemy i kichamy.

Megi - dlaczego Ty cały czas piszesz Mirana a nie Mirena?
Teraz to codziennie czekam na Twój wpis i wiadomość ze to juz.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 13:03   #1586
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
ja smalcu nie znoszę...
masakra...
ale dziś to o niczym czytać nie mogę, totalny brak apetytu... od paru dni.

nawet kawy nie pije... czyli jest źle

Asia dzwoń po kogoś, albo jeszcze poszukaj.
a sanki może jeszcze będą potrzebne??? ?
Stary 2013-03-14, 13:13   #1587
monka23
Zakorzenienie

Libra tylko nie czerpanie , gon te szelmy , jest jakiś sposób ? Wydrukuj zdjęcia grycanek i powies na drzewie z napisem " wara to nasze " . Swoją droga to ta najstarsza Grycanka bardzo mi sie podoba , schudla fajna ma urodę , inna .

Megi trzymajcie sie jeszcze te kilka dni . Nic nie rób , niech cie nic nie kusi . Pewnie tak tz- ta zajdziesz ze ci chłop na urlop pójdzie z wyczerpania

Asiulek ni bata nie wiem , sprawdzaj patyczkiem .

Moj mały śpi dawno tak nie było ze o tej godzinie kimal . Mam iść krew oddać na 13.45 ale sie nie wyrobie , tz pójdzie na moja a ja na jego .

Az mnie korci zeby zrobić to ciasto , w następnym tyg do szkoły młody bedzie brał to zrobię .
Stary 2013-03-14, 13:30   #1588
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
weź wykop i wsadz karmnik do sąsiada
u sąsiada też czereśnia jak opędzlują moją bo wcześniejsza to do niego lecą ogólnie lubie ptaki i karmnik mam na przeciw okna w kuchni bo tam najczęściej siedzimy
wczoraj mój kocur sobie sikoreczkę na podwieczorek trzasnął
Cytat:
oj ze mna wytrzymalosciowo jest kiepsko... ale sie staram robic to wszystko choc rece mam wyjatkowo slabe... musze kupic expandera do nie widzi mi sie podciaganie na rurce..
tym się nie przejmuj po ok. 2 tyg. kondycja Ci się znaczenie podniesie też tak miałam przy insanity na poczatku ani jednej pompki nie zrobiłam a póżniej trzaskałam jak zawodowiec
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
A tym smalcem nie kuś, uwielbiam taki swojaczek... tylko sama nie umiem zrobić

[/COLOR]Ciacho robię z podwójnej porcji bo mam większą tortownicę. Normalnie ma siedzieć ciacho ok 45 minut, ile przedłużyć mu posiedzenie??
smalczyk robisz bardzo prosto , podsmażasz cebulkę z czosnkiem tylko nie za długo bo będzie gorzkie jak się przypali , ja posypuję już na patelni kucharkiem i można dodać majeranek ,pieprz ,ja dodawałam jeszcze mielone ziele angielskie i mielony liść laurowy i miałam smalczyk z pieczonych kaczek ,gęsi i kiełbasy no poezja.
Dobrze jest zlać ten tłuszcz z pieczenia mięsa i później zamrozić to można wykorzystać właśnie do takiego smalcu albo do sosu dodać później.

Musisz chyba troszkę dłużej potrzymać ,sprawdź patyczkiem albo jak zacznie lekko odstawać od brzegów,to będzie gotowe
Cytat:
o fuj ,kardamonu to chyba do bożego narodzenia nie ruszę
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A ja juz prawie dwa tygodnie siedzę zamknięta w domu z dwójką dzieci. Kocham je bardzo ale z chcią bym sie ich na jakiś czas pozbyla.
Nataszka w końcu odzyskuje apetyty i zjadla dzisiaj słoiczek zupki.
Jutro idziemy na kontrole i mam nadzieje ze juz bedzie czysto i nic tam im nie bedzie świstać.
My z Tz dalej kaszlemy i kichamy.

mój Miko też coś apetyt odzyskał w końcu bo już się bałam że zacznie chudnąć
ponoć na przeziębienie herbatka z imbirem dobra

Powodzenia u lekarza
Cytat:
ja smalcu nie znoszę...
masakra...
aj tam bo nie jadłas jeszcze dobrego

A u mnie się kajmak gotuje na mazurek ,ciasto w lodówce już zarobione
zbliża mi się termin @ w szafce stoi jeszcze jakiś słoik z czekolada chyba go wypieprzę zawczasu do śmietnika.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Monka potrafią opierdzielić czereśnie w jeden ranek ,kiedyś aż mnei mendy zbudziły chyba przed 5 tak jazgotały
Stary 2013-03-14, 13:32   #1589
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Libra- juz wyjęłam. Trzymałam prawie 10 minut dłużej. Nie spalił się wiec chyba będzie ok
A na smalec mi smaka zrobiłaś i chyba w piątek zrobię

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-03-14, 13:53   #1590
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A dziękuję za zwrócenie uwagi. Więc... Mirana to taka firma, co wysyłkowo ludziom gacie wciska i miałam niezłe przeprawy z nimi i tak mi dość dobrze zapadli w pamięć. Wysłali mi nawet pismo straszak windykacyjny, więc im odpisałam (bazując na swojej wiedzy windykacyjnej) i ich postraszyłam i więcej się nie odezwali. Więc już się poprawiam MIRENA
Od poniedziałku możecie czekać - wcześniej z Kaliną umówiona jestem, że nie.

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
to już zaraz?
na czas w szpitalu jak będziesz to Igorek z Tatą?
Tak , A. ma z nim siedzieć. Jak się zacznie muszę wyjąć odpowiednie obiady z zamrażalnika, bo A. to pewnie będzie chciał Igorowi bigos wciskać.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości