Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy! - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-29, 11:03   #1561
xblackxshadowx
Rozeznanie

Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!

Takie buty.
My też chcemy w te wakacje, bo te lata mnie przerażały, a czuję się gotowa na wszystko ^^ ale zawsze trochę strachu jest. Będzie dobrze
xblackxshadowx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 11:33   #1562
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xblackxshadowx Pokaż wiadomość
Takie buty.
My też chcemy w te wakacje, bo te lata mnie przerażały, a czuję się gotowa na wszystko ^^ ale zawsze trochę strachu jest. Będzie dobrze
No ja mam taką nadzieję, że samo wszystko się rozwinie, no bo kurcze wszyscy kiedyś zaczynali... Więc nie może to byś takie "trudne"

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 12:41   #1563
tulula1227
Rozeznanie

Mnie też przerażał,postanowiliśmy czekać aż będe gotowa ...ale....
Kilka dni po tym sama od siebie nie oczekiwałam..Oglądaliśmy film,narzuciłam się na niego jak kocica ,rozebrałam go i..pooszło
tulula1227 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 16:08   #1564
It must been love
Raczkowanie

A ja mam 22 lata i bez 1 razu;D - dziwne nie?;/
It must been love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 16:21   #1565
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez It must been love Pokaż wiadomość
A ja mam 22 lata i bez 1 razu;D - dziwne nie?;/

NIe dziwne. Ja mam 20. I gdyby nie to, że rok temu poznałam faceta, z którym chcę spędzić resztę życia to bym sobie spokojnie z tym dziewictwem czekała. Ani to dla mnie powód do dumy, ani do wstydu, ani nic dziwnego. Ot jest. Jakiś rejon w życiu, w którym nie mam doświadczenia. Ważne jest dla mnie natomiast to by tą dziedzinę życia poznawać z odpowiednim facetem. Nieważne czy teraz czy za rok czy dwa czy dziesięć.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
Stary 2009-05-29, 16:28   #1566
zoska22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tulula1227 Pokaż wiadomość
Zagubiona, uspokój się,nie myśl ,niczego konkretnie nie planuj,bo i tak wyjdzie bokiem
My niczego nie planowaliśmy,po prostu się wzięłam za chłopaka bo...stwierdziłam,że tego chcę.
Była prezerwatywa,bardzo powolutku..Do tej pory pamiętam tę chwilę Coś absolutnie nowego,całkiem nowe doznanie,nie znane nigdy wcześniej uczucie i ta nieco przerażająca myśl :"O Boże!Jestem na nim i TO robię "

Nic nie planuj..Globulka i prezerwatywa wystarczą jak najbardziej Prawidłowo ją załóżcie i nie ma czym się martwić.Wątpię by za pierwszym razem zaczniecie szaleć więc pęknąć nie powinna wiec sama gumka wystarczy.
Zadbaj o nawilżacz-mi sie baaardzo przydałby wtedy.
Będzie cudownie
To nawilzacz nie ingeruje w dzialanie globulki?/

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=4130 MOJE NATURALNE PAZURKI
zoska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 16:32   #1567
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoska22 Pokaż wiadomość

Hmm dobre pytanie... chociaż w przypadku stosowania globulki czy będzie potrzebny w ogóle. Na pewno nie wpływa na skuteczność gumki (w przeciwieństwie np do oliwki) ale co do globulek... a myślałam, że wiem już wszystko

Chociaż jak już jesteśmy przy temacie to nie wiem czy po zastosowaniu globulki będzie on potrzebny??

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-29, 18:15   #1568
tulula1227
Rozeznanie

A ingeruje?Nawilżacz jest na bazie wody ...Więc nie wiem czy mógł by w jakikolwiek sposób zaszkodzić
Stary 2009-05-29, 19:35   #1569
forumkowiczka
Zadomowienie

"Moj pierwszy raz"...hm mam 21 lat, jestem z moim chlopakiem od ponad 6 lat a pierwszego razu nadal nie mamy za soba...Owszem pieszczoty sa miedzy nami, jest cudownie,ale jeszcze tego nie zrobilismy. Owszem planujemy, ostatnio dostalam tabletki anty., zaczelam je brac. Czekam do drugiego opakowania no i jesli poczuje sie gotowa to mysle e bedziemy mieli to za soba
forumkowiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 20:38   #1570
xblackxshadowx
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
I gdyby nie to, że rok temu poznałam faceta, z którym chcę spędzić resztę życia to bym sobie spokojnie z tym dziewictwem czekała.
Gdybym pół roku temu nie poznała tego jedynego to bym poczekała jeszcze parę lat, a może i więcej ^^
Stary 2009-05-29, 22:20   #1571
zagubiona89r
Zakorzenienie

Mogę zadać głupie pytania? Bo to jest coś czego ja zupełnie nie rozumiem. Mówi się często, że dziewczyna powinna sama poznać swoje ciało, co jej sprawia przyjemność. Ok. Ja wiem co lubię. I nigdy tzw"palcówka" mi nie sprawiała przyjemności, żadnej, ewentualnie mnie to bolało, tylko stymulacja łechtaczki była fajna. Natomiast jak jestem z moim Tż lubię i to i to... jednak powiedziałabym, że palcówkę bardziej Co więcej, nie mam orgazmu (nawet łechtaczkowego, który sama osiągam bez większego problemu) ale jak dotyka mnie palcami to, hmm... drżę jak liść na wietrze i to jest nieopisane uczucie, którego w żaden sposób sobie nie mogłabym sprawić sama (widać potrzebne są do tego emocje) a jednocześnie nie jest to orgazm. Podsumowując kurcze co w tym jest, że poznawanie swojego ciała na licho się zdało bo w wykonaniu Tż lubię co innego, i dlaczego mimo braku orgazmu 100x bardziej lubie jak on mnie dotyka... Rozkminiam rozkminiam i rozkminić nie mogę. Ja jakaś inna jestem czy co...

Stary 2009-05-29, 22:47   #1572
mesarka
MUSEarka

Ja mam tak, że jak sama dotykam swoich piersi to nie czuję nic , a jeżeli On to robi, to się rozpływam
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
mesarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 08:42   #1573
to tylko malutka ja
Przyczajenie

Smile Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez tulula1227 Pokaż wiadomość
Mnie też przerażał,postanowiliśmy czekać aż będe gotowa ...ale....
Kilka dni po tym sama od siebie nie oczekiwałam..Oglądaliśmy film,narzuciłam się na niego jak kocica ,rozebrałam go i..pooszło

o dobra jesteś hehe ja chyba nie mam jeszcze na tyle odwagi hehe a w sumie to wolałabym zeby to on sie na mnie tak rzucił
Stary 2009-05-30, 09:10   #1574
modlishka665
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zoska22 Pokaż wiadomość
Ale jeśli są globulki, to nawilzacz przecież już nie jest potrzebny Globulki same w sobie nawilżają.
Stary 2009-05-30, 09:32   #1575
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mesarka Pokaż wiadomość
Ja mam tak, że jak sama dotykam swoich piersi to nie czuję nic , a jeżeli On to robi, to się rozpływam
dokładnie

dlatego nigdy nie przemawiały do mnie argumenty o konieczności poznania własnego ciała. na nic mi się to zdało w kontaktach damsko-meskich. przy ukochanym wszystko jest inne i zaskakujące.
Stary 2009-05-30, 09:48   #1576
pomaranczkav
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aktaga13 Pokaż wiadomość
dokładnie

dlatego nigdy nie przemawiały do mnie argumenty o konieczności poznania własnego ciała. na nic mi się to zdało w kontaktach damsko-meskich. przy ukochanym wszystko jest inne i zaskakujące.

no bo to chyba bardziej chodzi o to, że to ON dotyka i czerpie z tego przyjemność i wtedy czujemy się mega pociągające
pomaranczkav jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 10:15   #1577
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pomaranczkav Pokaż wiadomość
no bo to chyba bardziej chodzi o to, że to ON dotyka i czerpie z tego przyjemność i wtedy czujemy się mega pociągające
co do tego nie mam zadnych wątpliwości
poczucie atrakcyjności, czy bycia pożądaną.. emocje, nastrój, atmosfera. to wszystko tworzy zgraną całość. więc powtórzę, że jak dla mnie poznanie własnego ciała nie jest żadnym absolutnie kluczem do udanego życia seksualnego czy do orgazmu. do tego potrzebne jest odpowiednie nastawienie i odpowiedni (kumaty i kochający) partner
Stary 2009-05-30, 16:59   #1578
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktaga13 Pokaż wiadomość
co do tego nie mam zadnych wątpliwości
poczucie atrakcyjności, czy bycia pożądaną.. emocje, nastrój, atmosfera. to wszystko tworzy zgraną całość. więc powtórzę, że jak dla mnie poznanie własnego ciała nie jest żadnym absolutnie kluczem do udanego życia seksualnego czy do orgazmu. do tego potrzebne jest odpowiednie nastawienie i odpowiedni (kumaty i kochający) partner
Właśnie o to chyba chodzi Np mi lepiej jest kiedy w powietrzu się unosi jakiś zapach (np perfumy), albo świece uwielbiam światło świec jest dla mnie pobudzające I jak pod tymi kątami zestawiam różne sytuacje, to stwierdzam, że faktycznie poznawanie swojego ciała mija się z sytuacją gdy jest się z partnerem a wokół są takie bądź inne zewnętrzne stymulatory Z czego największym stymulatorem jest partner

Stary 2009-05-30, 17:04   #1579
to tylko malutka ja
Przyczajenie

Red face Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez pomaranczkav Pokaż wiadomość

Gdy mój facet mnie dotyk a to ja wtedy wymiękam. Nie wiem jak Wy dziewczyny ale ja czasem nie jestem w stanie jakiegokolwiek słowa wymówić hehe
Stary 2009-05-30, 22:00   #1580
xblackxshadowx
Rozeznanie

JA też wolę jak mnie mój TŻ dotyka, On ma jeszcze takie gorące dłonie *_*
Lubię palcówki w jego wykonaniu, mocne i gwałtowne ^^ ja sama nie mogłabym sobie tak zrobić, bo bym się podrapała ^^'
Stary 2009-05-31, 08:50   #1581
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
Właśnie o to chyba chodzi Np mi lepiej jest kiedy w powietrzu się unosi jakiś zapach (np perfumy), albo świece uwielbiam światło świec jest dla mnie pobudzające I jak pod tymi kątami zestawiam różne sytuacje, to stwierdzam, że faktycznie poznawanie swojego ciała mija się z sytuacją gdy jest się z partnerem a wokół są takie bądź inne zewnętrzne stymulatory Z czego największym stymulatorem jest partner
właśnie.
Stary 2009-06-01, 14:39   #1582
forumkowiczka
Zadomowienie

Od dluzszego czasu z chlopakiem rozmawialismy a w zasadzie planowalismy TO. Zaczelam barc tabletki (pierwsze w zyciu). Wczoraj zupelnie spontanicznie, aczkolwiek spodziewalam sie,ze bedzie sie cos dzialo w nocy zrobilo sie goraco. Najpierw pieszczoty,az w koncu moj TZ wszedl we mnie. STrasznie dziwne a zarazem mile uczucie. Do tej pory mi zupelnie nie znane. Jednak po dluzszej chwili BYCIA RAZEM w sobie jedno w drugim on odsunal sie ode mnie. ZUpelnie nie wiedzialam o co chodzi. Sila wyciagnelam to z niego. On nie chcial konczyc we mnie. Nie ufa tabletkom no i moge powiedziec ze nie wspominam mile wczorajszej nocy. JA sie poplakalam bo oczywiscie zanim wyciagnelam to od niego musielismy sie posprzeczac no i myslalam,ze to moja wina.
Uwazam,ze on jest wspanialy, nie naciska, nie nalega. Inni na jego miejscu na pewno by dokonczyli, a on sie wystraszyl. Nie powiem bo i ja sie balam. W koncu czytalam gdzies ze tabletki ktore biore (YAZ) daja skutecznosc po miesiacu uzywania, chociaz na opakowaniu pisze ze zabezpieczenie jest juz od 1 tab.

Chcialabym poznac wasze zdanie na temat tej sytuacji...
Stary 2009-06-01, 14:54   #1583
tulula1227
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez forumkowiczka Pokaż wiadomość
Od dluzszego czasu z chlopakiem rozmawialismy a w zasadzie planowalismy TO. Zaczelam barc tabletki (pierwsze w zyciu). Wczoraj zupelnie spontanicznie, aczkolwiek spodziewalam sie,ze bedzie sie cos dzialo w nocy zrobilo sie goraco. Najpierw pieszczoty,az w koncu moj TZ wszedl we mnie. STrasznie dziwne a zarazem mile uczucie. Do tej pory mi zupelnie nie znane. Jednak po dluzszej chwili BYCIA RAZEM w sobie jedno w drugim on odsunal sie ode mnie. ZUpelnie nie wiedzialam o co chodzi. Sila wyciagnelam to z niego. On nie chcial konczyc we mnie. Nie ufa tabletkom no i moge powiedziec ze nie wspominam mile wczorajszej nocy. JA sie poplakalam bo oczywiscie zanim wyciagnelam to od niego musielismy sie posprzeczac no i myslalam,ze to moja wina.
Uwazam,ze on jest wspanialy, nie naciska, nie nalega. Inni na jego miejscu na pewno by dokonczyli, a on sie wystraszyl. Nie powiem bo i ja sie balam. W koncu czytalam gdzies ze tabletki ktore biore (YAZ) daja skutecznosc po miesiacu uzywania, chociaz na opakowaniu pisze ze zabezpieczenie jest juz od 1 tab.

Chcialabym poznac wasze zdanie na temat tej sytuacji...
Mój tż długo się nie mógł przełamać, po ok miesiącu brania tabletek dokończył we mnie ale i tak z niecierpliwością czekał, aż dostane okres.
Miesiączkę dostałam,on się uspokoił i od tamtego czasu spokojnie jedziemy bez gumek, na samych tabletkach..
Choć nie powiem...Jakieś strachy w duszy są i ja z niewyjaśnioną niepewnością odliczam dni do kolejnego okresu..Wiem,że on też ,ponieważ ciągle się podpytuje kiedy powinnam, go dostać ,itd..
No ale nic nie powinno się dziać, tabletki to bardzo dobre zabezpieczenie,a właściwie najlepsze [oprócz szklanki zimnej wody].

I nie wiem jakiego trzeba mieć pecha aby zajść w ciążę przy dobrym stosowaniu tabletek,bez wymiocin i biegunek
Kilka moich znajomych zaszły tak,były oburzone ale po 2 latach mając na kolanach dzieci przyznały się,że jedna zapomniała o jednej tabletce a druga wymiotowała i cały dzień baraszkowała ze swoim tż.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-01, 15:01   #1584
forumkowiczka
Zadomowienie

Ja go rozumiem. bo sama wczoraj mialam straszne obawy czy dobrze robimy, w koncu jestem dopiero po 8 tabletkach. Ale staram sie myslec pozytywnie. Tak jak pwiedzialas, trzeba miec ogromnego pecha...
Zupelnie inaczej wyobrazalam sobie moment, w ktorym wlasnie dojdzie miedzy nami do takiego zblizenie, no i niestety rozczarowalam sie. Zabolalo mnie to,ze zaraz po takiej milej sytuacji doszlo miedzy nami do spiecia...wlasciwie oczekiwalam jakis milych slow, orzytulenia,a nie afery.
WYjasnilismy sobie ta sytuacje, ale mimo wszystko nagle przerwal, ja lezalam czekalam co dalej a on po prostu zamknal oczy do spania.

Nie wiem jak go przekonac do skutecznosci tabletek, tak aby im zaufal ? W koncu kiedys bedzie musial..chyba ze zrezygnujemy ze wspolzycia ;/
Stary 2009-06-01, 15:24   #1585
tulula1227
Rozeznanie

Idź z nim do ginekologa
Powiedz,że pary nie mają dzidzi dziesiątkami lat stosując tabletki, itd.
My też zaczęliśmy bez prezerwatywy gdzies ok 8 dnia [wlasciwie zaczelisy z gumką ale ja ją zdjęłam bo...nie lubię] ale nie doszedl we mnie.
moze tez zacznijcie tak,aby tż nie kończył w Tobie?
Przekona sie chłopak.Będzie dobrze
Stary 2009-06-01, 17:21   #1586
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Ja go rozumiem. bo sama wczoraj mialam straszne obawy czy dobrze robimy, w koncu jestem dopiero po 8 tabletkach. Ale staram sie myslec pozytywnie. Tak jak pwiedzialas, trzeba miec ogromnego pecha...
Zupelnie inaczej wyobrazalam sobie moment, w ktorym wlasnie dojdzie miedzy nami do takiego zblizenie, no i niestety rozczarowalam sie. Zabolalo mnie to,ze zaraz po takiej milej sytuacji doszlo miedzy nami do spiecia...wlasciwie oczekiwalam jakis milych slow, orzytulenia,a nie afery.
WYjasnilismy sobie ta sytuacje, ale mimo wszystko nagle przerwal, ja lezalam czekalam co dalej a on po prostu zamknal oczy do spania.

Nie wiem jak go przekonac do skutecznosci tabletek, tak aby im zaufal ? W koncu kiedys bedzie musial..chyba ze zrezygnujemy ze wspolzycia ;/
nie dopuśćcie do tego. byłam z takim, co to niczemu nie ufał i skończyło się na braku współżycia. wielka trauma dla mnie (jako partnerki)...
Stary 2009-06-01, 17:33   #1587
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:

Szczerze poza faktami do których ma prawo, wątpliwości niepewność itd. to mi by się zrobiło mega przykro jakby się mój partner po intymnej sytuacji odwrócił i nara... zupełnie nie dbając o moje potrzeby uczucia itd... I nie wymagam po facecie, żeby po orgazmie był mega operatywny... ale przytulenie czy całus delikatny do tego nie wymagają wielkiego wysiłku... wystarczy chcieć, a nie za przeproszeniem mieć w pupie kobietę, która leży obok. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji wogóle, a co dopiero po 1 razie

Stary 2009-06-01, 17:49   #1588
to tylko malutka ja
Przyczajenie

w sumie dziwna sytuacja no ale może chlopak sie wystraszył ale mimo wszystko powinien Cię przytulić. Dobrze że to miedzy soba wyjasniliście ale Ty nadal masz do niego zal to powinnas mu o tym powiedziec bo w innym wypadku moze sie zdarzyc ze bedziecie sie o to klucic jeszcze przez dlugo. na mój guścik to lepiej takie coś wyjaśnic i szczerze facetowi powiedziec co Cię boli bo niestety musze to przyznac ze z chlopakami trezba prosto i jasno bo inaczej nie skumaja czego kobieta oczekuje
Stary 2009-06-02, 07:21   #1589
forumkowiczka
Zadomowienie

Musze cos sprostowac...moj TZ po tym nieudanym pierszym razie przytulil mnie i to bardzo mocno. ALe mimo wszystko ja czulam i widzialam,ze cos jest nie tak.Pytalam a on,ze nic.Wiec zrobilo mi sie bardzo przykro,rozplakalam sie,a ze bylam juz cala podenerwowana to i on sie wqrzyl
Oboje boimy sie tego co moze sie stac, jakie moga byc konsekwencje, po mimo tego ze stosujemy antykoncepcje...
Wczoraj MOJ TZ po kapieli przyszedl do mnie i zaczal mnie tak namietnie calowac. Chyba chcial zalagodzic wczesniejsza sytuacje i zatrzec wspomnienia...udalo mu sie., Juz nie bylo nieporozumien, niedopowiedzen. Po mimo tego ze biore tabletki on jeszcze nie czuje sie pewnie bo to dla nas nowa sytuacja. Nie konczyl we mnie, ale mimo wszystko bylo cudownie
Stary 2009-06-02, 16:53   #1590
xblackxshadowx
Rozeznanie

Musi minąc trochę czasu aż się przyzwyczai, ale to chyba normalne.
Mój TŻ też będzie musiał się przekonać do antykoncepcji, bo za jakiś czas chce rozpoczac współżycie. Raz mi nawet powiedział, że prezerwatywy to nic pewnego. Ile ja mu musiałam nagadać o antykoncepcji dzisiejszej, że prezerwatywa nie jst jedynym sposobem. Zobaczymy co będzie później...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości