![]() |
#1561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LIX
Cytat:
![]() Jednak jedno zdjęcie obudziło we mnie interior decor freaka - poka klatkeu ![]() Jakbyś miała jakieś foty balkonu po renowacji abo co, to wrzuć, ja się zawsze chętnie pasę wnętrzami. Wiem, że nie mój styl, ale nie szkodzi, podziwiać lubię, patrzeć i fogle ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-04-14 o 12:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
Niewyczymie.
|
Oddam Wściekłego Irytka w dobre ręce. Dorzucę Chłopa w pakiecie.
![]() A fogle to nie mam w ogóle pomysłu na obiad i bardzo mi z tym źle. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. Też mnie dopada brak weny, wkurzający jest. W takich chwilach włączam googla, images i klikam coś w stylu "smaczny obiad" lub co mnie najdzie, zazwyczaj obrazki mnie inspirują, ale nie zawsze. Ja jem zgodnie z moimi hormonalnymi rządzami, czyli obecnie czas na comfort food, zażeram się razowym penne z oliwą ziołową i parmezanem. A na wieczór ukręcę pesto z rukoli i słonecznika oraz rzeczonego parmezanu. Next days ryby - miruna, osoś dziki, "w sosie żadnym" by Red, i na razie tyle. Od mięs mnie znów odrzuca, @ trwa, więc napadnę na soczewicę. Chuopin je pieczonego kurczaka w tym, czym se go zaprawił. Nie wiem czy zainspirowałam, bo póki co tylko na to mam ochotę, gdyż mam etap włoski/rybny. ![]() ![]() ![]() ![]() Jak nie mam pomysłu, to zazwyczaj robię przegląd przez poszczególne grupy produktów, i odhaczam, czy na TAK czy a NIE. Np ziemniaczane cosie, ryżowe, kaszowe, makaronowe, mięsa, rybki, orient, leczo, tosty, itd itd. Często dochodzę do niczego ![]() ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-04-14 o 13:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1564 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1566 |
Niewyczymie.
|
Myślę że ukręcę jakiegoś kurczaka w sosie sojowym z czarną fasolką, bambusem i sosem pieprzowym
![]() ![]() Red, śliczny masz parapet <3 I ta klatka! <3 Ja nie mogę mieć NIC na parapecie. Iryt wspinał się zanim jeszcze umiał chodzić, a teraz to już fogle :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-04-14 o 13:16 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1568 |
Nindżopesz
|
Dziękuję w imieniu parapetu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1569 |
Niewyczymie.
|
A jeśli jesteśmy w temacie dzieciowym
![]() ![]() ![]() Wiem tylko, że powinno być klasyczne, nie udziwnione (żadnych Dżesik, Kejdenów, Makenziów, Tifaniów czy innych Szontellów)... i nie wiem no. ![]() Skoro Irytek jest Peter, to może drugi może być... John? ![]() A dla dziewczynki w ogóle nie mam pomysłu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1570 | ||||||||||
Panaroja
|
snad bólu szczęki ( nie , nie dostałam w paszczę , zupa nie była za słona
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() cudne masz didy ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- snad bólu szczęki ( nie , nie dostałam w paszczę , zupa nie była za słona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() cudne masz didy ![]() Cytat:
![]() ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a i tak w wywiadzie przy testach na dysleksję miałam problemy po 10 latach z odpowiedziami na szczegółowe pytania o etapach rozwoju zwłaszcza że obie rozwijały się książkowo i nie było żadnych opóźnień lepiej te ważniejsze zapisywać w książeczce zdrowia chyba że komuś się chce przekopywać później przez wszystkie albumy, nagrania czy scent bary ![]() myślałam, że to postanowione ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1572 | |
Panaroja
|
poszukaj w okolicy jakiegoś Krwawego Barona
![]() ![]() Cytat:
![]() w celu upiększenia srobiłam sobie piling i niechcący wypilingowałam sobie również śluzówkę w nosie albowiem piling wlazł był mi do nosa czego nie zauważyłam w porę i teraz mnie szczypie ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1573 |
Niewyczymie.
|
Nieee, Lucy Maud mi się już nie podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1574 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Szukam jeszcze bawełnianej, rozpinanej bluzy z kapturem, łohoho to też nie lada wyzwanie ![]() ![]() ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1575 |
Niewyczymie.
|
Mary ładnie <3 Ale chłop zrobił veto.
![]() Nie umiem w prasowanie. Chciałam wyprasować koszulę. Po moim prasowaniu wygląda jeszcze gorzej, niż przed. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1576 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Teraz raczej nie mam czasu i robię na wyczucie wszystko, ale jak czegoś nie wiem to albo wracam do książek na szybko, albo net. Np ten blog jest spoko: mataja.pl i ten o kp który kiedyś wklejałam A i jeszcze w temacie "jak nosić itp żeby krzywdy nie zrobić" to lubię Zawitkowskiego. Mam jego książkę i filmiki na YT oglądałam jak czegoś nie wiedziałam . I byłam na spotkaniu z nim jak był w Kato ![]() śliczne dzieciaki ![]() Synek niedługo córeczkę przerośnie ![]() Mam taką samą matę dla Młodego ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1577 | ||||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() co do reszty to -zlecenia są ale mało -byłam prawie 2 tyg w szpitalu, gdzie mnei zmasakrowali badaniam i i nic nie stwierdzili, ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1578 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() 2. niee, ja tu parafrazuję Rejcz, która rzuciła tekst o "suszonej łące" i Mother, dla której Dune był "ostry" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1579 | ||
Zakorzenienie
|
Też mi się pocisło na usta, ale wersja polska jest dla mnie,z oczywistych skojarzeń, nie do przyjęcia i boli.
![]() Po angielsku zaś brzmi cudnie, ale nie wiem, czy też nie zbyt arachaicznie? Szukasz takich żeby były dwujęzyczne, że się tak wyrażę, miały odpowiedniki w polskim, czy niekoniecznie? Ten John całkiem spoko. A James? Paul? Adam? Mark? W angielskich damskich nie jestem na bieżąco. Nie wiem co tam się teraz nosi. ![]() Cytat:
2. A więc jednak, super dzięki. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-04-15 o 10:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1580 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() |
#1581 |
Nindżopesz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1582 |
Zakorzenienie
|
A Fougere Bengale? Chyba wali sianem o ile dobrze pamiętam?
![]() No i jeszcze piołunowy Fou dAbsinthe, do mnie byl za gorzki Mi się zachciało większej ilości Black Aoud (ja i róża? No nie poznaje się) Poczekam, aż mi przejdzie ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-04-15 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1583 |
Niewyczymie.
|
No chyba będzie albo John albo James.
![]() I zdecydowanie chcę coś bardzo prostego, bardzo klasycznego, co i po polsku i po angielsku ładnie brzmi. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W Polsce, miazga. Same minusy. Protekcjonalne Pani Aniu, podwórkowe Anka, nikt nie mówi Anna, bo "za poważne". Taka Polska właśnie, zresztą Anny Ci potwierdzą. ![]() Ja miałam do tego imienia wielki sentyment, bo jest imo PIĘKNE! Ale widząc i słysząc co i jak u nas, to sobie w razie czego, postanowiłam odpuścić. ![]() Jednak międzynarodowo to dosyć wygodne imię. I właśnie niekłopotliwe. Zarzuć jakimiś brytyjskimi damskimi, co się słyszy na ulicach? Jakie tam imiona eleganckie, niewieśniackie, że się tak wyrażę. ![]() Jestem ciekawa, bo np wyobrażam sobie, że nie chciałabym w Anglii mieszkając nazywać się Margaret ani Martha. ![]() ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-04-15 o 13:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1585 | ||
Nindżopesz
|
Cytat:
Ani też Oli. Chłopięce spoko. Nie mam chwilowo weny żeby radzić. Cytat:
A szukam czegoś bardziej w kierunku FB, Absinthe za słabowite. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1586 |
Niewyczymie.
|
Eee, takie typowe jaki słyszę na mieście?
![]() ![]() Wszelkie Jessiki, Chantelle, Courtney, Jay, Chelsea, Alesha, Lily-Mae, Lacey, Kasey, a już tym większy lans im bardziej wymyślna pisownia : Chelsee, Lacyee, Kasyee, Aimee, Maisee, Mawgan (org. Morgan) i inne takie... straszne straszności. Bardziej 'posh' mamuśki (z którymi szczerze mówiąc wolę się zadawać, bo nie są tak strasznie głośne) nadają dziewczynkom imiona w stylu: Charlotte, Olivia, Hazel, Florence (śliiiicznie!), Isabelle, Hannah, Phoebe, Emily, Alice, Marianne, Grace... takie normalniejsze, klasyczne ale nie archaiczne. A ja się właśnie zastanawiam nad Grace, Alice albo Elaine (po teściowej)... hmmm. |
![]() ![]() |
![]() |
#1587 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
Ja jeszcze lubię Nadia i Nell ![]() Z chłopięcych zagramanicznych zawsze mi się podobało James. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1588 |
Niewyczymie.
|
Hmm... mój chłop jest Andrew James.
Did 1 jest Peter Andrew. To może Did 2... James Andrew? ![]() Aaaa, i DAISY. Daisów jest zatrzęsienie. Najczęściej z dopiskiem -May lub -Mae. Daisy, Daisy-May lub Daisy-Mae. A w ogóle tych -May i -Mae jest tyle, że szok. Co druga dziewczynka ma tak na drugie. Edytowane przez MotherDivine Czas edycji: 2016-04-15 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1589 | ||
Panaroja
|
snad piątku i niechcieja
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co do żeńskiego dida nie mam pojęcia , aczkolwiek moja faworytka niezależnie od języka to Stefania ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#1590 |
Nindżopesz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.