Sierpnióweczki 2016! Część VI. - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-29, 21:25   #1561
Fantasmagori
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość

a nie chciałabyś się podzielić taką listą?

A właśnie dziewczyny- czy bierzecie wszystko po całych opakowaniach? w sensie wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, te wielkie podpachy???

Nie ma sprawy tylko jutro bo dzisiaj już na tapatalku siedzę

Ja biorę po 2-3 sztuki laktacyjnych i podkładów a duże opakowania będą w reklamówce w samochodzie - żeby TŻ nie zapomniał z domu i mi doniesie jak będą potrzebne tylko pampersów biorę więcej do torby (20 sztuk) i podpasek - 1 opakowanie. A zapas w samochodzie

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 21:29   #1562
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
o ile zaczniemy końcem lipca (czyli 30.07) to ok, nawet nie bede protestować!

Witam sie dziewczyny wieczorkiem, cały dzień konczylam pranie i prasowanie (juz myślałam, że mam to za sobą to mi jakieś magiczne paczki od siostry przyszły).I tak nie wszystko doschło i jutro od nowa!
Próbowałam też spakować torbe, słowo klucz to "próbowałam"
Utknełam nad wyborem ubranek dla małej tak pomyślałam, że kosmetyki dla siebie kupie może takie miniaturki? Co myślicie? bo jak mam brać butle zelu, szamponu to chyba musze jeszcze ze 2 walizki zabrac...
Ja póki co kupiłam żel do mycia biały jeleń miniaturkę, do higieny intymnej też taki wezmę

Cytat:

hahaha pamiętam jak koleżanka z pracy nam opowiadała, że jej kilkuletnia córka wierzy, że sex to gdy pan wkłada pani w pupę;p i się śmiałyśmy, że lepiej żeby dziecku wytłumaczyli co i jak, bo jak dorośnie z taką wiedzą to może się nieźle zdziwić

A właśnie dziewczyny- czy bierzecie wszystko po całych opakowaniach? w sensie wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, te wielkie podpachy???
Hahaha,
też nieźle

Podpasek wezmę całe opakowanie a wkładek laktacyjnych może 10 sztuk. Tż dowiezie jakby brakowało.
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 21:34   #1563
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
My uskuteczniamy coosleeping
Ale słodko!

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
Jaką wodę morską bierzecie do psikania do noska maluchów ??
Kupiłam Marimer Baby.

Cytat:
Miło z ich strony Dla mnie ostatnio ochroniarz w Rossmanie poszedł po dodatkową kasjerkę i otworzyli dla mnie drugą kasę

Witam wieczornie.
Ja mam dzisiaj jakiś mega trudny dzień... cały czas myślę, że nie wyrobimy się ze wszystkim. Ciągle nie mogę się zebrać do kupienia staników do karmienia, nie wiem kompletnie jakie wybrać;/ kilka drobiazgów nam jeszcze zostało. I przede wszystkim wypranie wszystkich ciuszków, pieluch, ręczników, kocyków itp... i wyprasowanie tego. Nie wspomnę o pakowaniu torby...

My dziś byliśmy z mężem w Rossmannie i nie wierzył mi, że można zostać poproszoną do kasy, namawiał mnie, żebym poszła sobie posiedzieć na ławeczce, a on postoi w kolejce. Ale pani szybko mnie zawołała.

Jeszcze jest czas, zdążysz wszystko.
Stanik może zobacz sobie na allegro ten z Babyono? Moim zdaniem jest spoko, na start przynajmniej. Z praniem i prasowaniem może by Ci ktoś mógł pomóc, żebyś była spokojniejsza, a i nie przemęczała się za bardzo?

Wkładki to nie wiem, może tylko część (mam 24 sztuki, to może za dużo :P), podkłady chyba wezmę wszystkie 5 sztuk z paczki, a podpachy wezmę 2 paczki po 10 sztuk, bo o 2 paczkach napisali na liście szpitalnej, to niech im będzie.

Cytat:

Ja brałam Tardyferon przez 15 dni, w poniedziałek idę na krew, więc zobaczymy czy coś się ruszyło ....

Ja jeszcze dostałam zalecenie, żeby nie popijać jedzenia/tabletek herbatą bo zmniejsza wchłanianie żelaza. Sok pomarańczowy i z czarnej pomaga przyswajać
Trzymam kciuki za dobre wyniki.
Ech, a ja często popijam herbatą. :/ Przestanę.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 21:39   #1564
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Wolałabym dać jedzenie niż kasę, różnie bywa z tymi potrzebującymi .... nacięłam się kiedyś i jakoś do końca nie ufam.

Mi tż masował kręgosłup, odcinek lędźwiowy, nic nie czułam. Jego za to okropnie bolały ręce.

Po tygodniu czy 2-óch od porodu zaczęły boleć mnie okropnie plecy w miejscu masażu

Czekolady extra, ale to wino

Ja czułam, że coś mi "tam" robią. Nie bolało.

Ale ma koleżankę, która czuła jak jej rozcinają brzuch

Ja brałam Tardyferon przez 15 dni, w poniedziałek idę na krew, więc zobaczymy czy coś się ruszyło ....

Ja jeszcze dostałam zalecenie, żeby nie popijać jedzenia/tabletek herbatą bo zmniejsza wchłanianie żelaza. Sok pomarańczowy i z czarnej pomaga przyswajać

Po 15 dniach to watpię szczerze mówiąc:P ja po miesiącu miałam minimalny wzrost. Lekarz powiedział ze po dwóch to dopiero powinna być poprawa i teraz przed wizyta będę robić wyniki to zobaczymy. Ale ja mówie o samym konkretnie żelazie.

Jestem po szkole rodzenia. Dzisiaj było pierwszych tygodniach życia noworodka. Co może niepokoić a co jest normalne szczepienia opieka rozwój itd. I moje pytanie do Was. Bo ja sie trochę kwotami przeraziłam :P ale któraś z was tu ostatnio pisała ze wydatki to dopiero sie zaczną
bedziecie szczepić na te szczepionki NFZ czy te płatne? Rotawirusy podobno od stycznia maja być obowiązkowe wiec tez już lepiej zaszczepić teraz (250 jedna dawka) no i te pneumokoki najdroższe (300zl dawka)
Podobno na NFZ już bardzo mało Lidia szczepi i niby te szczepionki to do Afryki i do polski idą dlatego większość bierze te płatne... Co o tym myślicie?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Ale słodko!

Kupiłam Marimer Baby.

My dziś byliśmy z mężem w Rossmannie i nie wierzył mi, że można zostać poproszoną do kasy, namawiał mnie, żebym poszła sobie posiedzieć na ławeczce, a on postoi w kolejce. Ale pani szybko mnie zawołała.

Stanik może zobacz sobie na allegro ten z Babyono? Moim zdaniem jest spoko, na start przynajmniej. Z praniem i prasowaniem może by Ci ktoś mógł pomóc, żebyś była spokojniejsza, a i nie przemęczała się za bardzo?

Wkładki to nie wiem, może tylko część (mam 24 sztuki, to może za dużo :P), podkłady chyba wezmę wszystkie 5 sztuk z paczki, a podpachy wezmę 2 paczki po 10 sztuk, bo o 2 paczkach napisali na liście szpitalnej, to niech im będzie.

Ja tez wzięłam marimer

Kosmetyki tez planuje te w małych opakowaniach

superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 21:48   #1565
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

Kupiłam Marimer Baby.
O własnie! Dzięki
Nie mogłam sobie tej nazwy przypomnieć. Już dodałam do zamówienia.

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Po 15 dniach to watpię szczerze mówiąc:P ja po miesiącu miałam minimalny wzrost. Lekarz powiedział ze po dwóch to dopiero powinna być poprawa i teraz przed wizyta będę robić wyniki to zobaczymy. Ale ja mówie o samym konkretnie żelazie.
Kurczę.... dostałam na 15 dni, 2 tabletki dziennie.
No nic, zobaczymy
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 21:56   #1566
Fantasmagori
Zakorzenienie

Jakim cudem lipcówki mają już 11 część? jak one to ogarniają w takim tempie?

Stary 2016-06-29, 22:09   #1567
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
O własnie! Dzięki

Nie mogłam sobie tej nazwy przypomnieć. Już dodałam do zamówienia.

Kurczę.... dostałam na 15 dni, 2 tabletki dziennie.

No nic, zobaczymy

A to ja miałam jedna tabletkę to może podwójna dawka zadziała

superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 22:16   #1568
natalia_23
Zakorzenienie

witam

U mnie jakiś dziś zakupowy dzień w sumie dużo nie kupiłam a czasu na zakupach bardzo dużo straciłam

Ja nie zamierzam się rozpakowywać w lipcu ale od 1 sierpnia proszę bardzo może młody wychodzić .
Jestem jakaś nie ogarnięta nic nie ma mam tak na 100% .... może to, że w piątek zaczyna się lipiec bardziej zmobilizuje do dopięcia na ostatni guzik

dobrej nocki

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 22:16   #1569
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Nie ma sprawy tylko jutro bo dzisiaj już na tapatalku siedzę

Ja biorę po 2-3 sztuki laktacyjnych i podkładów a duże opakowania będą w reklamówce w samochodzie - żeby TŻ nie zapomniał z domu i mi doniesie jak będą potrzebne tylko pampersów biorę więcej do torby (20 sztuk) i podpasek - 1 opakowanie. A zapas w samochodzie
Super, będę czekać w sumie dobry pomysł z tymi zapasami w samochodzie...

Cytat:
Ja póki co kupiłam żel do mycia biały jeleń miniaturkę, do higieny intymnej też taki wezmę

Hahaha,
też nieźle

Podpasek wezmę całe opakowanie a wkładek laktacyjnych może 10 sztuk. Tż dowiezie jakby brakowało.
Też biorę miniaturki Kupiłam żel do higieny intymnej, żel pod prysznic i szampon. Mam też w domu miniaturę płynu micelarnego i próbki kremów.

Cytat:

Fajnie, że Pani w Rossie Cię poprosiła jako pierwszą
Co do prania i prasowania to mąż dzisiaj powiedział, że mam mu po prostu mówić co trzeba zrobić i on to zrobi... ale kurczę kiedy jak nie dość, że późno wraca to jeszcze styrany, bo koniec kwartału i wszyscy cisną z wynikami no ale chyba jednak będę go musiała zaangażować...

hmm ja tych wielkich podpasek mam 1 paczkę i w sumie zastanawiam się czy przy cc potrzebne mi więcej
Stary 2016-06-29, 22:45   #1570
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja jestem za obowiązkowymi szczepieniami. Chciałabym z jakims pediatra porozmawiać, ale raczej nic z dodatkowych. Tylko nie wiem czy żłobek nie będzie wymagał np szczepienia przeciwko rota.

Ja uszykowalam 2 paczki wkładek poporodowych. Wczoraj stwierdziłam, że go może wezmę pół jednej i pół drugiej bo są różne i jak któreś będą mi bardziej pasowały to mąż dowiezie/dokupi.

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Odebrałam wypis. W zaleceniach luteina do 35tyg- czyli jeszcze tylko 7-8 dni.
Po praktycznie całej ciąży na luteinie lub duphastonie (mialam chyba 3 tyg przerwy) odstawiam leki. Ostatnio skończyło się plamieniem (ok 13 tyg).
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 22:50   #1571
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Mam wyniki krwi, hemoglobina ładnie się trzyma wygląda na to że nie będę musiała dodatkowo żelaza suplementować

Brawo

Cytat:
My uskuteczniamy coosleeping))

Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja

Gęsto u Ciebie kicia tak jakoś na uboczu ale piesek w chłodniejsze dni sie sprawdza

Wysłane za pomocą magii
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 22:59   #1572
TinkerrBell
Zadomowienie

To jest ta godzina w ktorej jestem na etapie wyciągnijcie go już. Zasnęłam na chwile i obudziła mnie wielka zgaga. GAVISCON czy mleko już nie ogarniają tematu. Nie mogę sie położyć . Młody robi takie wygibasy, ze jednocześnie tłucze mnie po pęcherzu i żebrach. Chyba założę pieluchę bo już nie mam siły wstawać co 5 min do kibelka .... Coś czuje ze czeka mnie kolejna urocza noc...
Ta biologia mogła wymyślać coś lepszego na miesiąc przed porodem i kolejnymi nieprzespanych nocami

Stary 2016-06-29, 23:37   #1573
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

ja mam lateksowy,średnio-twardy
Tez chce taki- zadowolona jestes? Bedziemy kupowac w sobote. W ogole ostatnio bylam u cholernie "milego" pana sprzedawcy-wlasciciela, ktory reklamowal mi swoje lozeczka, a po mojej odpowiedzi, ze wybieram lateks odparl, ze u niego tylko kokos-gryka TAK JAK ZALECA IMID, no, ale on nie bedzie mnie przekonywal :< Lozeczko tez wymyslilam glupie, dwa lata juz nikt takiego nie zamowil :< Ciekawa jestem, kiedy ktokolwiek cokolwiek u niego zamowil, prawde mowiac

Cytat:

Co do spraw kibelkowych. Ja próbowałam dzis rano zrzucić trochę wagi przed wizyta ale standardowo u mnie pod tym względem tragedia. Jedynie co dobrze idzie to hemoroidy

Jak mi sie organizm zacznie oczyszczać przed porodem to chyba przez 3 dni z kibelka nie wyjdę

A kawa Inka? Ja w ciazy chodze czesciej niz normalnie (normalnie u mnie to raz w tyg.-od zawsze, a teraz to czasem dwa dni pod rzad pojde i z sukcesem!), ale lubie walnac kawe. Babke plesznik mozesz sprobowac pic, tylko trzeba sprawdzic, czy nie ma przeciwwskazan w ciazy. Rewelacyjnie dziala na zaparacia. Ewentualnie zblanszowane szparagi.

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
:

Mojemu spodobało się malowanie paznokci u stóp i chce znowu może Twój jakby spróbował też by się przekonał

Dziewczyny, ile staników do karmienia kupujecie?

Wczoraj moja koleżanka miała cc. Maleńka była ułożona pośladkowo, Wg usg ważyła 3820g, a urodziła się 3200g. Dziwne było to, że czuła ból podczas cesarki.Nie taki, jakby to było robione "na żywca", ale jednak

Miała robiony zabieg w południe, a pod wieczór już przewijała Malutką.

Z kolei druga koleżanka urodziła przedwczoraj. Miała wykupioną położną i gdyby nie to, zapewne skończyłoby się cc. Zdziwiła mnie, bo powiedziała że znieczulenie zadziałało tylko połowicznie
Mnie kolezanki mowily, ze czuc wyszarpywanie. Moze Twoja kolezanka uznala, ze to bol? Przyjemne na pewno nie jest :/ Szybko ja spionizowali. Moje dwie kolezanki dopiero po 12 h hm..

Co do tz-moze odnalazl powolanie? Coraz wiecej facetow robi paznokcie. Dwa lata temu, bodajze, mistrzem polski we frenchu zelowym byl facet z Lodzi ;-)

Nie kupuje na razie zadnego stanika do karmienia, bo nie wiem, czy bede karmic, nie wiem, jaki rozmiar, ogolnie za duzo niewiadomych. Na razie dam rade w bawelnianych, ktore nosze teraz, a jak laktacja sie rozkreci, unormuje i spodoba mi sie karmienie to wtedy kupie sobie ladne staniki.

Ta druga kolezanka moze miala na mysli, ze parte juz czula, co zreszta jest prawidlowe?

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Mój sposób na słoik to obrócić go do góry norami i postukać w podłogę lub deskę do krojenia, ale tak trochę pod kątem tą nakrętką. Tylko tak konkretnie postukać. Jak masz np ogóry to nawet potrafi syknąć słoik że się rozszczelnił i polać woda z ogórków więc trzeba uważać. Albo czekać na TŻa
Moj sposob to tluc nozem dookola nakretki. Zawsze dziala, tylko tz sie wkurza, ze nakretki niszcze

Cytat:
Bo ja nie wiem czy chcę z szufladami, czy z takie otwierane czy skórzane czy drewniane a może po prostu metolowa rama bez żadnych udziwnień - bo wtedy kurz się nie zbiera pod łóżkiem i łatwo posprzątać:P
Chcialam Ci pomoc, ale przeroslo mnie to

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość

Zejdę tam na zawał..

Dziewczyny macie calkowitą rację.. Powinnam się puknąć w głowę zanim pomyślę, że jestem jakaś gorsza.. Do tej pory myślałam, że żadne takie paplanie, że cc jest 'be' mnie nie ruszy, bo przecież nie będę mialą cc z własnego widzi mi sie.. Nie mam wyboru
ale na SR pierwszy raz poczułam taką presję.. i dopuścilam do siebie tę głupią myśl.. Wyobraziłam sobie właśnie sytuacje, o jakich piszecie.. że jak powiem oficjalnie, ze bede miala cc to te wszsytkie baby pomyślą 'łeeeee... to ona nie będzie wiedzieć co to ból itp. " kurde, że niby cc to takie hop siup? że to tylko rozcięcie brzucha i nic? Przecież ból też się odczuwa, ale po.. To jest przecież operacja.. Ciężko jest dojść już 'po' do siebie, a te kobiety po porodzie sn już śmigają swobodnie.. Tego żadna nie weźmie pod uwagę..
Tak, jak piszesz żonamojegomęża.. SR nie dotyczy tylko porodu.. głownie to pielęgnacja, opieka noworodka, karmienie, pierwsza pomoc itp. SR każdemu się przyda i nie ważne, jaka drogą poród się odbędzie..
Rozumiem, że SR ma 'promować' porod sn, bo to w końcu coś naturalnego.. ale jakoś poczułam się zdołowana i mniej ważna, jako kobieta w ciąży..
Znajoma mojej szwagierki narzekala, ze przykro jej, ze rodzila cc, bo czuje wewnetrznie, ze to nie byl taki pelny porod, ze czegos zabraklo. Mysle, ze takie poczucie winy (?) wywoluja fora z psychomuskami z odpieluszkowym zapaleniem mozgu, ktore twierdza, ze tylko porod sr jest prawdziwy, tylko kp dobre, a kazda, ktora tego nie robi jest gorsza matka. Chore. Ty nosisz dziecko 9 miesiecy, Ty je kochasz od momentu zobaczenia dwoch kresek, Ty na nie najbardziej czekasz, Ty czujesz jego ruchy, Ty pierwsza witasz je na swiecie, a potem jestes jedyna osoba na tym swiecie, ktora chocby skaly sraly, bez wzgledu na wszystko, zawsze bedzie mu dobrze zyczyc, zawsze bedzie miala jego dobro na pierwszym miejscu. W swietle tego wszystkiego-czy sposob wydostania sie dziecka na swiat moze swiadczyc o byciu lepsza lub gorsza mama? Nie sadze.

Cytat:
Brawa za załatwienie tego, też mam plan na 32+0: zakończyć pisanie listy i wybrać torbę/walizkę przyjrzawszy się ile wszystkie rzeczy zajmują miejsca, a spakuję całość po ogarnięciu prania.
Dobra koncepcja z zawinięciem tych rzeczy dla dziecka.

Mam wyniki badań, na szczęście ketonów brak (miałam spoilera, bo sprawdziłam na pasku, ale zawsze to lepiej mieć potwierdzenie z labu), inne rzeczy też spoko, hemoglobina wyszła wyższa niż ostatnio.
Niestety cukry coś szaleją. :/ I kombinuję z dawkami insuliny.
Dobrze, ze wyniki pozytywne Moze przez upaly masz klopot z cukrami? Pijesz odpowiednio duzo? Masz za wysokie czy za niskie?

Swiniaczku- sowki sa super,zamierzasz je przerobic? Nie rob tego! Sa slodkie

Orange- przyszly mi koszule, pytalas o nie. Jakosc ok, ale te jasna oddaje-Ska, ale jakas wielka i wygladam w niej jak kobieta, ktora slowo "seks" zna jedynie ze slownika wyrazow obcych

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Przyszła ta dziewczynka, którą miałam uczesać. Jej mama w prezencie dała mi WINO i 3 CZEKOLADY. No nie wiem za co się zabrać pierwsze:brzydal :

No to ten...smacznego
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Pierniku, ja spakowałam nas w dwie torby. Oddzielna moja i oddzielna z rzeczami dla dziewczyn+ pieluchy, podkłady, wkładki laktacyjne. Bo wiadomo, że może być tak, że nie trafię od razu na poród, to po co mi te rzeczy mieć np dwa tygodnie przed cc.

Mam mało rzeczy. Z synem nabrałam dużo więcej, a mąż i tak dzień w dzień jeździł z pełnymi siatami, bo coś musiał mi wymieniać. Dla siebie mam dwie koszule, dwa szlafroki, kilka par majtek, stanik, skarpetki, ciemny ręcznik (żeby nie było widać, ze pokrwawiony), ładowarkę, kosmetyki. Jak coś mi się ubrudzi, będę na bieżąco oddawać do prania i będą mi dowozic czyste. Kosmetyki spakowałam (to moim zdaniem dobry patent i też sprawdzony z synem) nie w kosmetyczkę, a w taką torbę materiałową jak na zakupy. Jest to wygodniejsze, bo jak szlam do łazienki się myć, to wkladalam tam wartościowe rzeczy, klapki itd, wieszalam na ramię i szłam z wolnymi rękoma. W szpitalnej lazience też łatwiej z tego się wyjmowalo kosmetyki, bo wisiała na haczyku z ręcznikiem.

Dla dziewczyn mam 10 pajacyków i bodziaków, 6 czapek (dużo, ale nie wiem, czy będą wielkogłowe jak brat, czy normalne :P) i po rożku i reczniku, małą paczkę pieluch (28 sztuk), chusteczki do pupy. Podkłady poporodowe i wkładki laktacyjne też w ich torbie, laktator, żeby w wolnych chwilach rozkrecac laktację. I znów, mąż codziennie będzie zabierał brudne i dowoził czyste, żeby uzupełniać braki.

Największy błąd przy pakowaniu synka rzeczy zrobiłam taki, że brałam po prostu jak leciało rzeczy na 56. A jak wiemy bardzo się one różnią między sobą, przez co bardzo dużo rzeczy na niego nie pasowało i to z tym mąż głównie kursował. Dlatego teraz uważnie wybieralam ubrania patrząc nie tylko na rozmiar, ale też na rzeczywistą wielkość. Chyba tyle. Pewnie jak przyjdzie mi paka z zakupami z all, to dorzucę po butelce, smoczku, mleko i nakładki na sutki aventu (moje must have).
Moj plan jest podobny. Reczniki biore czerwone

Te nakladki na sutki uzywalas juz? Daje to cos? Od razu przystawilas dziecko do tego. Tez je mam, tylko nie wiem, w ktorym momencie uzyc...
Cytat:
Mam wrażenie, że na przyrost hemoglobiny najbardziej pomagają mi nasiona chia. A o wit. C też słyszałam, że warto łączyć.
Zobaczymy Ja 16 ide na pobranie, co drugi dzien pije 15 g chia. Nie biore zadnych witamin typu Femibion itp., wiec wyniki odzwierciedla, czy rzeczywiscie chia podnosza hemo Jesli mi wzrosnie, to ich sprawka ;-)

Sluchajcie, codziennie najezdzam na tz :/ Jestem okropna zolza, wszystko mnie irytuje. Plakac mi sie chce, ze taka jestem, a nie umiem byc inna. W ogole targa mna jakis niepokoj. To chyba dlatego, ze termin zbliza sie wielkimi krokami...

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-06-29 o 23:59
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 00:25   #1574
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Weszłam na kompa, żeby trochę poobczajać jeszcze fotki

Krefetko, ale ogóry Wielkie jak cukinie!

Tija bardzo zgrabny brzuszek! I tyłek Esik słodki-je mięcho, tygrysek?
Ja kupiłam wczoraj na szybko (skończyła mi się mieszanka) trochę wieprzowiny w osiedlowym kerfurze i dziś Filon miał sraczkę, a Fabiola się porzygała Reklama sklepu jak ta lala, bo do tej pory po wieprzowinie nic się nie działo

Fanta za brzuszek.

Jak tak na Was patrzę po kolei, to czy żadna na sierpniówkach nie ma wielkiego brzucha?

Superhuman fajny pokój Wam wyszedł. Nadal podziwiam równe paski-wcale nie tak łatwo estetycznie je wymalować

Tinkerr, Fanta-fajne psiaki. My też chcielibyśmy, ale dwa koty, dziecko i jeszcze dwa psy (muszą być dwa, bo każde z nas ma koncepcję na innego, więc ustalilismy, że weźmiemy po jednym-tż z hodowli szczeniaka, a ja psa w srednim wieku ze schronu ) to za duzo. Jak już wybudujemy ten wielki dom, to wtedy

Kupiłam w Smyku takie coś, tylko inny wzór:

http://www.smyk.com/tega-baby-foteli...iezniczka.html

Na to pieluszka. Wydaje mi się, że będziemy się czuć pewniej na początku.

Pochwalę się tez ciuszkami-kombinezon na 68 (mniejszych rzeczy już nie kupuję), pod spód będę zakładać bodziaka z długim rękawem w razie czego oraz apaszki:

Do szpitala zabieram rzeczy w rozmiarach 52 i 56-po komplecie. Lekarze prorokują, że dziecko będzie ważyć 2900-3100, więc myslę, że takie zestawy jej przygotuję. Codziennie jednak zmieniam koncepcję, w co ubiorę moją gwiazdę na pierwsze wyjście w wielki świat

Jestem tez w trakcie zamawiania półki na scianę-półka dla kotów i dla nas, bo mamy zbyt dużo wolnej przestrzeni i taka półka idealnie to puste miejsce zapełni:

http://www.szarydesign.pl/produkty/eco-line/polka-fala

Czy wiecie, co te wszystkie zakupy oznaczają?
ZUS ZACZĄŁ WYPŁACAĆ KASĘĘĘĘĘĘ!!!!!!!!!

Na MOJE konto

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-06-30 o 00:30
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 05:22   #1575
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dzień dobry
Brakuje mi skóry na lewej stopie, jest bardzo opuchnięta. Ale tylko jedna.
Stary 2016-06-30, 05:48   #1576
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część VI.

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość

Na MOJE konto

Na moje to hormony sie włączyły i wicie gniazda u Ciebie sie rozwija , a kasa z ZUS tylko pomaga w pielęgnacji ego nowego hobby

Witam sie z rana. Śniło mi sie ze muszę pakować torbę dziecka do szpitala i cała noc sie glowilam co tam spakować. Tak sie umeczylam ze obudziłam sie bardziej zmęczona niż sie kładłam. Bede musiała to odespać dziś

Od kilku dni przeszkadzają mi łydki.
Nie są opuchnięte, nie maja jakiś znamion uszkodzenia a ciąża jak cholera. Macie jakiś pomysł na ulżenie?

Wysłane za pomocą magii
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 05:55   #1577
asicuha
Wtajemniczenie

cześć

byłam umówiona z Teściową przed 7 na basen.
cała uszykowana schodze na dół a ta smacznie śpi... no nic, wlazłam na kompa, jak się nie obudzi do 7 to ja ide spać dalej :P
Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam

U mnie jakiś dziś zakupowy dzień w sumie dużo nie kupiłam a czasu na zakupach bardzo dużo straciłam

Ja nie zamierzam się rozpakowywać w lipcu ale od 1 sierpnia proszę bardzo może młody wychodzić .
Jestem jakaś nie ogarnięta nic nie ma mam tak na 100% .... może to, że w piątek zaczyna się lipiec bardziej zmobilizuje do dopięcia na ostatni guzik

dobrej nocki
Powiem Ci, ze ja też czuje że w każdym zakresie czegoś mi brakuje i nie umiem się ogarnąć by to zmienić
jakaś niemoc mnie trafiła, łóżeczka wciąż nie zamówiłam, a Tż już psioczy. torba do końca nie spakowana, bo wszystkiego nie mam i to mnie też męczy... ahhh :P może faktycznie, jak zobacze, ze już lipiec to lepiej pójdzie :P
Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Brakuje mi skóry na lewej stopie, jest bardzo opuchnięta. Ale tylko jedna.
ale jak to? może Cię coś ugryzło?

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Witam sie z rana. Śniło mi sie ze muszę pakować torbę dziecka do szpitala i cała noc sie glowilam co tam spakować. Tak sie umeczylam ze obudziłam sie bardziej zmęczona niż sie kładłam. Bede musiała to odespać dziś

Nie są opuchnięte, nie maja jakiś znamion uszkodzenia a ciąża jak cholera. Macie jakiś pomysł na ulżenie?
Wysłane za pomocą magii
do głowy przychodzi mi tylko jakiś żel chłodzący, ja mam taki do stóp i sobie chwale

a sen taki na czasie...

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 06:18   #1578
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Mam wrażenie, że na przyrost hemoglobiny najbardziej pomagają mi nasiona chia. A o wit. C też słyszałam, że warto łączyć.
po 30tyg czytałam,że te parametry krwi fizjologicznie wzrastają

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Mam wyniki krwi, hemoglobina ładnie się trzyma wygląda na to że nie będę musiała dodatkowo żelaza suplementować

u mnie tak samo

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
chwalę się literkami, które zawisną niedługo nad kołyską naszej córeczki

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Na moje kompresy i gaziki to to samo wpisz w google i w zasadzie wyskakuje to samo Weź to co się bardziej opłaca

Nie chciała Cie nastraszyć, a mówi, że rzeź. Trochę niefajnie.
tylko ja nie pamiętam nazwy tego co polecała i nie wiem czy to były kompresy..ja to tak nazwałam..
powiem Ci,że koleżanka z natury jest bardzo spokojna, opanowana, wyciszona, a nawet wiele mówić nie musiała, a było po niej widać,że dwa dni po porodzie nadal przeżywa to co się wtedy wydarzyło..

Cytat:
Jestem po szkole rodzenia. Dzisiaj było pierwszych tygodniach życia noworodka. Co może niepokoić a co jest normalne szczepienia opieka rozwój itd. I moje pytanie do Was. Bo ja sie trochę kwotami przeraziłam :P ale któraś z was tu ostatnio pisała ze wydatki to dopiero sie zaczną
bedziecie szczepić na te szczepionki NFZ czy te płatne? Rotawirusy podobno od stycznia maja być obowiązkowe wiec tez już lepiej zaszczepić teraz (250 jedna dawka) no i te pneumokoki najdroższe (300zl dawka)
Podobno na NFZ już bardzo mało Lidia szczepi i niby te szczepionki to do Afryki i do polski idą dlatego większość bierze te płatne... Co o tym myślicie?
od stycznie to obowiązkowe chyba pneumokoki a nie rota będą..
ja chyba wezmę te, które są obowiązkowe i refundowane..zastanawiam się nad dodatkowymi/zalecanymi..

Cytat:
To jest ta godzina w ktorej jestem na etapie wyciągnijcie go już. Zasnęłam na chwile i obudziła mnie wielka zgaga. GAVISCON czy mleko już nie ogarniają tematu. Nie mogę sie położyć . Młody robi takie wygibasy, ze jednocześnie tłucze mnie po pęcherzu i żebrach. Chyba założę pieluchę bo już nie mam siły wstawać co 5 min do kibelka .... Coś czuje ze czeka mnie kolejna urocza noc...
Ta biologia mogła wymyślać coś lepszego na miesiąc przed porodem i kolejnymi nieprzespanych nocami

współczuję..jak reszta nocy mineła?

Cytat:
Tez chce taki- zadowolona jestes? Bedziemy kupowac w sobote. W ogole ostatnio bylam u cholernie "milego" pana sprzedawcy-wlasciciela, ktory reklamowal mi swoje lozeczka, a po mojej odpowiedzi, ze wybieram lateks odparl, ze u niego tylko kokos-gryka TAK JAK ZALECA IMID, no, ale on nie bedzie mnie przekonywal :< Lozeczko tez wymyslilam glupie, dwa lata juz nikt takiego nie zamowil :< Ciekawa jestem, kiedy ktokolwiek cokolwiek u niego zamowil, prawde mowiac

Zobaczymy Ja 16 ide na pobranie, co drugi dzien pije 15 g chia. Nie biore zadnych witamin typu Femibion itp., wiec wyniki odzwierciedla, czy rzeczywiscie chia podnosza hemo Jesli mi wzrosnie, to ich sprawka ;-)
na temat materaca mogę powiedzieć Ci tyle,że wygląda na solidny, nie jest to jakiś badziew, ale jeżeli chodzi o właściwości samego lateksu to tyle ile w necie wyczytałam.. jak go ugniatałam to sprawia wrażenie wygodnego

jeżeli chodzi o hemo..to tak jak pisałam wyżej..teraz może fizjologicznie jechac już w górę, więc niekoniecznie wynik odzwierciedli działanie nasion..

Cytat:

Pochwalę się tez ciuszkami-kombinezon na 68 (mniejszych rzeczy już nie kupuję), pod spód będę zakładać bodziaka z długim rękawem w razie czego oraz apaszki:

Do szpitala zabieram rzeczy w rozmiarach 52 i 56-po komplecie. Lekarze prorokują, że dziecko będzie ważyć 2900-3100, więc myslę, że takie zestawy jej przygotuję. Codziennie jednak zmieniam koncepcję, w co ubiorę moją gwiazdę na pierwsze wyjście w wielki świat

Jestem tez w trakcie zamawiania półki na scianę-półka dla kotów i dla nas, bo mamy zbyt dużo wolnej przestrzeni i taka półka idealnie to puste miejsce zapełni:

Na MOJE konto
fajny ten rampers

za zusik

hej czwartkowo..
jak dziewczyny u Was z ruchami? czujecie jakąś zmianę w odczuwaniu ruchów dziecia ostatnio? Tija jak w tych okolicach mogą się zmieniać?
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 06:21   #1579
virginia
Zakorzenienie

Cześć zielarki!
Co Wy już ziółka parzycie, dzieci z brzuchów wyganiacie?

Ja wczoraj zgarnęłam córę i swoją mamę nad jezioro, dziś też się wybieramy . Aaa i mrowisko dostałam (takie ciasto) od babeczek z hospicjum, ale fajnie , będzie obżarstwo dziś. I jeszcze mówiły, że jak będę chciała od córek uciekać, to do nich .

Cytat:
Muszę sie pochwalić.... Na balkonie wyrosły w końcu moje ogóry
No no jakie....wyrośnięte

Cytat:
Masz fuksa, bo wczoraj robiłam zdjęcie coby obniżenie zobaczyć (trochę negliż) A Esika to mam coraz więcej zdjęć
Ty chudzino! Taki brzuszek to w 1 trymestrze a nie w 3!!!!

Cytat:
Yeaa mogę kończyć wyprawkę, wypłata przyszła!

Cytat:
Cycki?

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
W sobotę idziemy na wesele. Sroka pisała, że można w ciąży użyć rajstop w sprayu, więc może to uratuje moje nogi opalone z przodu, a białe z tyłu
Ale z Was wyznawcy sroki . My mamy wesele za tydzień ale jak będą dalej takie upały to ja nie wiem...

Cytat:
Przyszła ta dziewczynka, którą miałam uczesać. Jej mama w prezencie dała mi WINO i 3 CZEKOLADY. No nie wiem za co się zabrać pierwsze
No WINO oczywiście

Florence 2km w takie upały z brzuszkiem? Toż to sport wyczynowy!!!!

Cytat:
ślicznie!

Cytat:
moje libido jest na poziomie ziemniaka
a moje ostatnio lepiej, za to albo TŻeta gorzej albo tak się o dziecko obawia, ostatnio jak się kochaliśmy to tylko co chwila 'tylko brzucha nie uciskaj! na brzuch naciskasz!' i takie tam romantyczne, burzyły mi cały nastrój chwili .

To co dziś robicie Mamuśki?
I'll be dreaming my dreams with you..

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2016-06-30 o 06:22
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-30, 06:48   #1580
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny,
Jaką wodę morską bierzecie do psikania do noska maluchów ??
tylko ta z delfinkiem. Synek innej nie da sobie wpuścić. Sprawdzałam i inne walą pod strasznym ciśnieniem. A tę z delfinkoem tak uwielbia, że sam sobie próbuje wpuszczać do nosa
Cytat:
Napisane przez znowiuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość

A kawa Inka? Ja w ciazy chodze czesciej niz normalnie (normalnie u mnie to raz w tyg.-od zawsze, a teraz to czasem dwa dni pod rzad pojde i z sukcesem!), ale lubie walnac kawe. Babke plesznik mozesz sprobowac pic, tylko trzeba sprawdzic, czy nie ma przeciwwskazan w ciazy. Rewelacyjnie dziala na zaparacia. Ewentualnie zblanszowane szparagi.

Mnie kolezanki mowily, ze czuc wyszarpywanie. Moze Twoja kolezanka uznala, ze to bol? Przyjemne na pewno nie jest :/ Szybko ja spionizowali. Moje dwie kolezanki dopiero po 12 h hm..

Co do tz-moze odnalazl powolanie? Coraz wiecej facetow robi paznokcie. Dwa lata temu, bodajze, mistrzem polski we frenchu zelowym byl facet z Lodzi ;-)

Nie kupuje na razie zadnego stanika do karmienia, bo nie wiem, czy bede karmic, nie wiem, jaki rozmiar, ogolnie za duzo niewiadomych. Na razie dam rade w bawelnianych, ktore nosze teraz, a jak laktacja sie rozkreci, unormuje i spodoba mi sie karmienie to wtedy kupie sobie ladne staniki.

Ta druga kolezanka moze miala na mysli, ze parte juz czula, co zreszta jest prawidlowe?

Moj sposob to tluc nozem dookola nakretki. Zawsze dziala, tylko tz sie wkurza, ze nakretki niszcze

Chcialam Ci pomoc, ale przeroslo mnie to

Znajoma mojej szwagierki narzekala, ze przykro jej, ze rodzila cc, bo czuje wewnetrznie, ze to nie byl taki pelny porod, ze czegos zabraklo. Mysle, ze takie poczucie winy (?) wywoluja fora z psychomuskami z odpieluszkowym zapaleniem mozgu, ktore twierdza, ze tylko porod sr jest prawdziwy, tylko kp dobre, a kazda, ktora tego nie robi jest gorsza matka. Chore. Ty nosisz dziecko 9 miesiecy, Ty je kochasz od momentu zobaczenia dwoch kresek, Ty na nie najbardziej czekasz, Ty czujesz jego ruchy, Ty pierwsza witasz je na swiecie, a potem jestes jedyna osoba na tym swiecie, ktora chocby skaly sraly, bez wzgledu na wszystko, zawsze bedzie mu dobrze zyczyc, zawsze bedzie miala jego dobro na pierwszym miejscu. W swietle tego wszystkiego-czy sposob wydostania sie dziecka na swiat moze swiadczyc o byciu lepsza lub gorsza mama? Nie sadze.

Dobrze, ze wyniki pozytywne Moze przez upaly masz klopot z cukrami? Pijesz odpowiednio duzo? Masz za wysokie czy za niskie?

Swiniaczku- sowki sa super,zamierzasz je przerobic? Nie rob tego! Sa slodkie

Orange- przyszly mi koszule, pytalas o nie. Jakosc ok, ale te jasna oddaje-Ska, ale jakas wielka i wygladam w niej jak kobieta, ktora slowo "seks" zna jedynie ze slownika wyrazow obcych

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

No to ten...smacznego

Moj plan jest podobny. Reczniki biore czerwone

Te nakladki na sutki uzywalas juz? Daje to cos? Od razu przystawilas dziecko do tego. Tez je mam, tylko nie wiem, w ktorym momencie uzyc...

Sluchajcie, codziennie najezdzam na tz :/ Jestem okropna zolza, wszystko mnie irytuje. Plakac mi sie chce, ze taka jestem, a nie umiem byc inna. W ogole targa mna jakis niepokoj. To chyba dlatego, ze termin zbliza sie wielkimi krokami...

Nakładki kazały mi kupić położne w szpitalu przy wypisie, bo byłam zmasakrowana synka próbami, laktatorem i tym, ze mi nie leciało. Kazały tylko właśnie kupić avent, bo najlepsze i miękkie. Potem starałam się jak najwięcej bez nich karmić, ale czasem używałam, jak były obolale bardzo.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 07:08   #1581
florencee
Zadomowienie

Hej.

Cytat:
Współczuję, zdecydowanie biologia mogła na końcówkę załatwić lepsze samopoczucie. :/

Cytat:

Cukry za wysokie, może przez upały się zaczęło, chociaż wcześniej jakoś nie wpływały one na mnie, może to taki etap ciąży. Wody staram się ostatnio bardzo pilnować.

Trzymam kciuki za wyniki hemoglobiny.

Też się denerwuję ostatnio, już było trochę lepiej, starałam się opanować hormony, ale wczoraj znowu wymyśliłam jakąś pierdołę i urządziłam focha.

Cytat:

Na MOJE konto
Fajne zakupy, jak miło, że ZUS je umożliwił.

Cytat:

hej czwartkowo..
jak dziewczyny u Was z ruchami? czujecie jakąś zmianę w odczuwaniu ruchów dziecia ostatnio? Tija jak w tych okolicach mogą się zmieniać?
A, to pewnie dlatego hemoglobina wzrasta.
To zostaje pozytywny wpływ nasionek na sprawy kibelkowe.

U mnie chyba ruchy bez zmian, tylko wydaje mi się, że widzę coraz większą siłę.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 07:28   #1582
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj nam położna na sr mówiła, że właśnie tak wygląda w większości przypadków ostatni miesiąc współczuję Ci strasznie, ale każdą z nas to czeka...

Ja dzisiaj wstawałam do wc 3 razy. Ostatecznie obudziłam się o 8, a wyglądam jakby mnie walec przejechał, masakra;/

Cytat:
hej czwartkowo..
U mnie teraz w większości to są takie wypychania się niż kopniaki jak wcześniej Bosko to wygląda gdy Mała wypina sobie nóżkę z jednej strony brzucha i robi się taka kuleczka pod skórą i sobie tak jeździ po brzuchu tak sobie wczoraj myślałam, że będzie mi tego brakować...

hej hej
za mną kiepska noc... na 15 mamy lekarza, więc za wiele dzisiaj w domu nie zrobię, bo muszę dojechać do pracy tż, bo musi się urwać (miał pracować do 17:30). Także dzisiaj podglądamy naszą Gosiunię i może już poznam termin cc...
Stary 2016-06-30, 07:38   #1583
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
ale jak to? może Cię coś ugryzło?
Raczej Bobo tak ciśnie.
Oby. Czekam na wyniki badań. Jak sie okaże ze mam białko w moczu to d...
Stary 2016-06-30, 07:43   #1584
Fantasmagori
Zakorzenienie

Wstawiam swoją listę Wszelkie uwagi mile widziane

http://przeklej.org/file/GzfIJ5/Torba.do.szpitala.pdf

a, jeszcze nie dopisałam do tej listy tuszu do rzęs i pudru - pewnie nie będę miała siły i głowy do tego po porodzie, no ale nigdy nie wiadomo, dużo miejsca nie zajmie, wole mieć stąd te chusteczki do demakijażu

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2016-06-30 o 07:45
Stary 2016-06-30, 07:53   #1585
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Mi się nie otwiera lista
Stary 2016-06-30, 07:55   #1586
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Też się zastanwiałam w którą stronę poszła ta ewolucja Czy z takim rzygankiem byłabym w stanie biegać po dżungli i uciekać na drzewo przed drapieżnikami? Raczej nie Więc jak miałabym zapewnić przetrwanie gatunku Cieżarna zjedzona przez tygrysa nie urodzi już żadnego potomka

Cytat:

Na MOJE konto
Fajne zakupy, zwłaszcza kombinezon Ja też czekam na kase z ZUS, właśnie tam dzwoniłam i powiedzieli że dziś przelali kase to mam nadzieję ze będzie po południu

Cytat:
Śliczne

Cytat:
cześć

byłam umówiona z Teściową przed 7 na basen.
cała uszykowana schodze na dół a ta smacznie śpi... no nic, wlazłam na kompa, jak się nie obudzi do 7 to ja ide spać dalej :P

Powiem Ci, ze ja też czuje że w każdym zakresie czegoś mi brakuje i nie umiem się ogarnąć by to zmienić
jakaś niemoc mnie trafiła, łóżeczka wciąż nie zamówiłam, a Tż już psioczy. torba do końca nie spakowana, bo wszystkiego nie mam i to mnie też męczy... ahhh :P może faktycznie, jak zobacze, ze już lipiec to lepiej pójdzie :P
To o której Ty wstajesz?
Nie martw się, my też jeszcze sporo rzeczy nie mamy, zwłaszcza tych do szpitala.

Cytat:

powiem Ci,że koleżanka z natury jest bardzo spokojna, opanowana, wyciszona, a nawet wiele mówić nie musiała, a było po niej widać,że dwa dni po porodzie nadal przeżywa to co się wtedy wydarzyło..
Moje parametry krwi chyba tego nie czytały i dlatego takie oporne.
A co do porodu Twojej koleżanki. Powiem Ci że byłam w odwiedzinach u mojej kumpeli na 2 dzień po cc. Ona jest bardzo silną kobietą, nauczoną ciężkiej pracy, nigdy nie widziałam jak płacze aż do tego dnia. To wszystko przez hormony. Zadzwoniła do mnie z płaczem że już nie daje rady, że mała nie chce jeść i w ogóle była załamana i prosiła żebym przyjechała do niej. Wyżalić się chciała, nigdy potem (ani przedtem) nie widziałam jej w takim stanie. Więc myślę że to burza hormonów przemawiała przez Twoją kumpelę

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Cześć zielarki!

Ja wczoraj zgarnęłam córę i swoją mamę nad jezioro, dziś też się wybieramy . Aaa i mrowisko dostałam (takie ciasto) od babeczek z hospicjum, ale fajnie , będzie obżarstwo dziś. I jeszcze mówiły, że jak będę chciała od córek uciekać, to do nich .

To co dziś robicie Mamuśki?
Co to za ciasto- mrowisko? coś jak kopiec kreta?
Ja dziś mam wizytę u lekarza

Cytat:
hej hej
za mną kiepska noc... na 15 mamy lekarza, więc za wiele dzisiaj w domu nie zrobię, bo muszę dojechać do pracy tż, bo musi się urwać (miał pracować do 17:30). Także dzisiaj podglądamy naszą Gosiunię i może już poznam termin cc...
za wizytę. Ja mam na 17:45.

Fanta zaraz obczaję twoja listę.

Powiem Wam że dziwi mnie trochę ten dylemat tutaj o poród cc czy sn. Ja NIGDY nie słyszałam takiej teorii że kobieta która urodzi cc jest gorszą matką, a wszystkie moje najbliższe koleżanki rodziły cc. Pierwsze słyszę taką teorie od Was! I telepie mnie jak takie głupoty ktoś pisze. Ja nie wiem czym Wy się przejmujecie. To w ogóle nie ma ŻADNEGO znaczenia! A co powiedzieć o "matce" która rodzi sn i wyrzuca dziecko do śmietnika a potem inna kobieta adoptuje to dziecko i kocha je nad życie i wychowuje itp. To która z nich jest prawdziwą matką? No chyba nie ta która poczuła ból sn
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 07:58   #1587
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Raczej Bobo tak ciśnie.
Oby. Czekam na wyniki badań. Jak sie okaże ze mam białko w moczu to d...
To trzymam kciuki aby bialka nie bylo!

Cytat:
Wstawiam swoją listę Wszelkie uwagi mile widziane

http://przeklej.org/file/GzfIJ5/Torba.do.szpitala.pdf

a, jeszcze nie dopisałam do tej listy tuszu do rzęs i pudru - pewnie nie będę miała siły i głowy do tego po porodzie, no ale nigdy nie wiadomo, dużo miejsca nie zajmie, wole mieć stąd te chusteczki do demakijażu
Jak bede na kompie to zajrze

Oczywiscie z basenu nici, wiec leze i czytam ksiazke :P

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 08:09   #1588
scoiatael86
Rozeznanie

Dzień dobry

Dziś ostatni dzień w biurze... emocje mi się huśtają non stop, coś czuję że będę płakać dziś jak będziemy się żegnać... ehhh... duża zmiana, przeraża mnie to wszystko....

Cytat:
Miska z zimną wodą, położyć się ze stopami wyżej, żele chłodzące... ja też lubię sobie same stopy przepłukać tak w ciągu dnia w zimnej wodzie...

Cytat:
U mnie teraz w większości to są takie wypychania się niż kopniaki jak wcześniej Bosko to wygląda gdy Mała wypina sobie nóżkę z jednej strony brzucha i robi się taka kuleczka pod skórą i sobie tak jeździ po brzuchu tak sobie wczoraj myślałam, że będzie mi tego brakować...
U mnie też takie są kilka dni temu to aż się przestraszyłam bo taaakaa wielka kula mi się zaczęła po brzuchu przesuwać normalnie strasznie to wyglądało a jednocześnie tak słodko ale to chyba było prędzej kolano niż stopa, chyba że 2 na raz

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Też się zastanwiałam w którą stronę poszła ta ewolucja Czy z takim rzygankiem byłabym w stanie biegać po dżungli i uciekać na drzewo przed drapieżnikami? Raczej nie Więc jak miałabym zapewnić przetrwanie gatunku Cieżarna zjedzona przez tygrysa nie urodzi już żadnego potomka

Cytat:
Oczywiscie z basenu nici, wiec leze i czytam ksiazke :P
książka też dobra
Stary 2016-06-30, 08:15   #1589
tija93
Zakorzenienie

Hej

U nas dzisiaj 34+0 W sumie mógłby czas przyspieszyć i mogłabym już rodzić

Cytat:

Słodziak

Cytat:

Będziemy brać wszystkie obowiązkowe refundowane plus zastanawiam się nad rota.

Cytat:
Jakim cudem lipcówki mają już 11 część? jak one to ogarniają w takim tempie?
Też mnie to zaskakuję Gaduły

Cytat:

Je używamy dopiero jak pojawią się jakieś problemy z brodawkami, nie od razu Wczoraj koleżanka mówiła, że ciulowe są z Canpolu, a ja takie dostałam

Cytat:

Tija bardzo zgrabny brzuszek! I tyłek Esik słodki-je mięcho, tygrysek?
Ja kupiłam wczoraj na szybko (skończyła mi się mieszanka) trochę wieprzowiny w osiedlowym kerfurze i dziś Filon miał sraczkę, a Fabiola się porzygała Reklama sklepu jak ta lala, bo do tej pory po wieprzowinie nic się nie działo
Nie mówicie o mojej pupie, bo się zawstydzam Je je Kończymy pierwszą mieszankę Teraz przed zrobieniem drugiej dam na sucho mięcho w kawałkach i jak zje chętnie to zrobię pół na pół mielone i kawałki Esik nie miał jeszcze żadnych rewolucji po mięsie, ale za to dużo sika.

Cytat:
tylko ja nie pamiętam nazwy tego co polecała i nie wiem czy to były kompresy..ja to tak nazwałam..

hej czwartkowo..
Kup co Ci się wydaje wygodniejsze i tak trzeba do siebie dopasować Ogólnie uważam, że kobieta po porodzie trochę inaczej na to wszystko patrzy i mimo wszystko nie powinna mówić innej, która jest dopiero przed.

Tak to od jakiegoś czasu dzieci są mniej akrobatyczne, bo im ciasno Tosia już jakieś 3 tygodnie z kulturą się przeciąga

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Cześć zielarki!

Ty chudzino! Taki brzuszek to w 1 trymestrze a nie w 3!!!!
No trzeba zacząć powoli mobilizować te nasze dzieciaki Ja dzisiaj idę po herbatę

No taki niewyrośnięty jest, za to inne części ciała nadrabiają
Stary 2016-06-30, 08:17   #1590
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:

ale słodziak śpi snem sprawiedliwego psa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości