![]() |
#1561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
Nie ma sprawy tylko jutro bo dzisiaj już na tapatalku siedzę ![]() Ja biorę po 2-3 sztuki laktacyjnych i podkładów a duże opakowania będą w reklamówce w samochodzie - żeby TŻ nie zapomniał z domu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1562 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też nieźle ![]() Podpasek wezmę całe opakowanie a wkładek laktacyjnych może 10 sztuk. Tż dowiezie jakby brakowało. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1563 | |||
Zadomowienie
|
Ale słodko!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jeszcze jest czas, zdążysz wszystko. ![]() Stanik może zobacz sobie na allegro ten z Babyono? Moim zdaniem jest spoko, na start przynajmniej. Z praniem i prasowaniem może by Ci ktoś mógł pomóc, żebyś była spokojniejsza, a i nie przemęczała się za bardzo? ![]() Wkładki to nie wiem, może tylko część (mam 24 sztuki, to może za dużo :P), podkłady chyba wezmę wszystkie 5 sztuk z paczki, a podpachy wezmę 2 paczki po 10 sztuk, bo o 2 paczkach napisali na liście szpitalnej, to niech im będzie. ![]() Cytat:
![]() Ech, a ja często popijam herbatą. :/ Przestanę. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1564 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Po 15 dniach to watpię szczerze mówiąc:P ja po miesiącu miałam minimalny wzrost. Lekarz powiedział ze po dwóch to dopiero powinna być poprawa i teraz przed wizyta będę robić wyniki to zobaczymy. Ale ja mówie o samym konkretnie żelazie. Jestem po szkole rodzenia. Dzisiaj było pierwszych tygodniach życia noworodka. Co może niepokoić a co jest normalne szczepienia opieka rozwój itd. I moje pytanie do Was. Bo ja sie trochę kwotami przeraziłam :P ale któraś z was tu ostatnio pisała ze wydatki to dopiero sie zaczną ![]() bedziecie szczepić na te szczepionki NFZ czy te płatne? Rotawirusy podobno od stycznia maja być obowiązkowe wiec tez już lepiej zaszczepić teraz (250 jedna dawka) no i te pneumokoki najdroższe (300zl dawka) Podobno na NFZ już bardzo mało Lidia szczepi i niby te szczepionki to do Afryki i do polski idą dlatego większość bierze te płatne... Co o tym myślicie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
Ja tez wzięłam marimer Kosmetyki tez planuje te w małych opakowaniach Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1565 | |
Zakorzenienie
|
O własnie! Dzięki
![]() Nie mogłam sobie tej nazwy przypomnieć. Już dodałam do zamówienia. Cytat:
No nic, zobaczymy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1566 |
Zakorzenienie
|
Jakim cudem lipcówki mają już 11 część?
![]() ![]()
#1567 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1568 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() U mnie jakiś dziś zakupowy dzień ![]() ![]() Ja nie zamierzam się rozpakowywać w lipcu ![]() ![]() Jestem jakaś nie ogarnięta nic nie ma mam tak na 100% .... może to, że w piątek zaczyna się lipiec bardziej zmobilizuje do dopięcia na ostatni guzik ![]() dobrej nocki ![]()
#1569 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do prania i prasowania to mąż dzisiaj powiedział, że mam mu po prostu mówić co trzeba zrobić i on to zrobi... ale kurczę kiedy jak nie dość, że późno wraca to jeszcze styrany, bo koniec kwartału i wszyscy cisną z wynikami ![]() hmm ja tych wielkich podpasek mam 1 paczkę i w sumie zastanawiam się czy przy cc potrzebne mi więcej ![]()
![]() |
#1570 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem za obowiązkowymi szczepieniami. Chciałabym z jakims pediatra porozmawiać, ale raczej nic z dodatkowych. Tylko nie wiem czy żłobek nie będzie wymagał np szczepienia przeciwko rota.
Ja uszykowalam 2 paczki wkładek poporodowych. Wczoraj stwierdziłam, że go może wezmę pół jednej i pół drugiej bo są różne i jak któreś będą mi bardziej pasowały to mąż dowiezie/dokupi. ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Odebrałam wypis. W zaleceniach luteina do 35tyg- czyli jeszcze tylko 7-8 dni. Po praktycznie całej ciąży na luteinie lub duphastonie (mialam chyba 3 tyg przerwy) odstawiam leki. Ostatnio skończyło się plamieniem (ok 13 tyg). |
![]() ![]() |
![]() |
#1571 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawo ![]() Cytat:
Gęsto u Ciebie ![]() ![]() Wysłane za pomocą magii |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1572 |
Zadomowienie
|
To jest ta godzina w ktorej jestem na etapie wyciągnijcie go już. Zasnęłam na chwile i obudziła mnie wielka zgaga. GAVISCON czy mleko już nie ogarniają tematu. Nie mogę sie położyć . Młody robi takie wygibasy, ze jednocześnie tłucze mnie po pęcherzu i żebrach. Chyba założę pieluchę bo już nie mam siły wstawać co 5 min do kibelka .... Coś czuje ze czeka mnie kolejna urocza noc...
Ta biologia mogła wymyślać coś lepszego na miesiąc przed porodem i kolejnymi nieprzespanych nocami ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() |
#1573 | |||||||||
Raczkowanie
|
Tez chce taki- zadowolona jestes? Bedziemy kupowac w sobote. W ogole ostatnio bylam u cholernie "milego" pana sprzedawcy-wlasciciela, ktory reklamowal mi swoje lozeczka, a po mojej odpowiedzi, ze wybieram lateks odparl, ze u niego tylko kokos-gryka TAK JAK ZALECA IMID, no, ale on nie bedzie mnie przekonywal :< Lozeczko tez wymyslilam glupie, dwa lata juz nikt takiego nie zamowil :< Ciekawa jestem, kiedy ktokolwiek cokolwiek u niego zamowil, prawde mowiac
![]() Cytat:
Cytat:
Co do tz-moze odnalazl powolanie? ![]() Nie kupuje na razie zadnego stanika do karmienia, bo nie wiem, czy bede karmic, nie wiem, jaki rozmiar, ogolnie za duzo niewiadomych. Na razie dam rade w bawelnianych, ktore nosze teraz, a jak laktacja sie rozkreci, unormuje i spodoba mi sie karmienie to wtedy kupie sobie ladne staniki. Ta druga kolezanka moze miala na mysli, ze parte juz czula, co zreszta jest prawidlowe? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Swiniaczku- sowki sa super,zamierzasz je przerobic? Nie rob tego! Sa slodkie ![]() Orange- przyszly mi koszule, pytalas o nie. Jakosc ok, ale te jasna oddaje-Ska, ale jakas wielka i wygladam w niej jak kobieta, ktora slowo "seks" zna jedynie ze slownika wyrazow obcych ![]() Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() No to ten...smacznego ![]() Cytat:
![]() Te nakladki na sutki uzywalas juz? Daje to cos? Od razu przystawilas dziecko do tego. Tez je mam, tylko nie wiem, w ktorym momencie uzyc... Cytat:
![]() ![]() Sluchajcie, codziennie najezdzam na tz :/ Jestem okropna zolza, wszystko mnie irytuje. Plakac mi sie chce, ze taka jestem, a nie umiem byc inna. W ogole targa mna jakis niepokoj. To chyba dlatego, ze termin zbliza sie wielkimi krokami... Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-06-29 o 23:59 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1574 |
Raczkowanie
|
Weszłam na kompa, żeby trochę poobczajać jeszcze fotki
![]() Krefetko, ale ogóry ![]() ![]() Tija bardzo zgrabny brzuszek! I tyłek ![]() Ja kupiłam wczoraj na szybko (skończyła mi się mieszanka) trochę wieprzowiny w osiedlowym kerfurze i dziś Filon miał sraczkę, a Fabiola się porzygała ![]() ![]() Fanta ![]() Jak tak na Was patrzę po kolei, to czy żadna na sierpniówkach nie ma wielkiego brzucha? ![]() Superhuman fajny pokój Wam wyszedł. Nadal podziwiam równe paski-wcale nie tak łatwo estetycznie je wymalować ![]() Tinkerr, Fanta-fajne psiaki. My też chcielibyśmy, ale dwa koty, dziecko i jeszcze dwa psy (muszą być dwa, bo każde z nas ma koncepcję na innego, więc ustalilismy, że weźmiemy po jednym-tż z hodowli szczeniaka, a ja psa w srednim wieku ze schronu ![]() ![]() Kupiłam w Smyku takie coś, tylko inny wzór: http://www.smyk.com/tega-baby-foteli...iezniczka.html Na to pieluszka. Wydaje mi się, że będziemy się czuć pewniej na początku. Pochwalę się tez ciuszkami-kombinezon na 68 (mniejszych rzeczy już nie kupuję), pod spód będę zakładać bodziaka z długim rękawem w razie czego oraz apaszki: ![]() ![]() Do szpitala zabieram rzeczy w rozmiarach 52 i 56-po komplecie. Lekarze prorokują, że dziecko będzie ważyć 2900-3100, więc myslę, że takie zestawy jej przygotuję. Codziennie jednak zmieniam koncepcję, w co ubiorę moją gwiazdę na pierwsze wyjście w wielki świat ![]() ![]() Jestem tez w trakcie zamawiania półki na scianę-półka dla kotów i dla nas, bo mamy zbyt dużo wolnej przestrzeni i taka półka idealnie to puste miejsce zapełni: http://www.szarydesign.pl/produkty/eco-line/polka-fala Czy wiecie, co te wszystkie zakupy oznaczają? ZUS ZACZĄŁ WYPŁACAĆ KASĘĘĘĘĘĘ!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na MOJE konto ![]() Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-06-30 o 00:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1575 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Brakuje mi skóry na lewej stopie, jest bardzo opuchnięta. Ale tylko jedna. |
![]() ![]() |
![]() |
#1576 | |
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
Na moje to hormony sie włączyły i wicie gniazda u Ciebie sie rozwija , a kasa z ZUS tylko pomaga w pielęgnacji ego nowego hobby ![]() Witam sie z rana. Śniło mi sie ze muszę pakować torbę dziecka do szpitala i cała noc sie glowilam co tam spakować. Tak sie umeczylam ze obudziłam sie bardziej zmęczona niż sie kładłam. Bede musiała to odespać dziś ![]() Od kilku dni przeszkadzają mi łydki. Nie są opuchnięte, nie maja jakiś znamion uszkodzenia a ciąża jak cholera. Macie jakiś pomysł na ulżenie? Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1577 | |||
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() byłam umówiona z Teściową przed 7 na basen. cała uszykowana schodze na dół a ta smacznie śpi... no nic, wlazłam na kompa, jak się nie obudzi do 7 to ja ide spać dalej :P Cytat:
![]() jakaś niemoc mnie trafiła, łóżeczka wciąż nie zamówiłam, a Tż już psioczy. torba do końca nie spakowana, bo wszystkiego nie mam i to mnie też męczy... ahhh :P może faktycznie, jak zobacze, ze już lipiec to lepiej pójdzie :P Cytat:
---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Cytat:
![]() a sen taki na czasie... ![]()
![]() |
#1578 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() u mnie tak samo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
powiem Ci,że koleżanka z natury jest bardzo spokojna, opanowana, wyciszona, a nawet wiele mówić nie musiała, a było po niej widać,że dwa dni po porodzie nadal przeżywa to co się wtedy wydarzyło.. Cytat:
ja chyba wezmę te, które są obowiązkowe i refundowane..zastanawiam się nad dodatkowymi/zalecanymi.. Cytat:
Cytat:
![]() jeżeli chodzi o hemo..to tak jak pisałam wyżej..teraz może fizjologicznie jechac już w górę, więc niekoniecznie wynik odzwierciedli działanie nasion.. Cytat:
![]() ![]() ![]() hej czwartkowo.. jak dziewczyny u Was z ruchami? czujecie jakąś zmianę w odczuwaniu ruchów dziecia ostatnio? Tija jak w tych okolicach mogą się zmieniać? |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1579 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć zielarki!
![]() Co Wy już ziółka parzycie, dzieci z brzuchów wyganiacie? Ja wczoraj zgarnęłam córę i swoją mamę nad jezioro, dziś też się wybieramy ![]() ![]() ![]() No no jakie....wyrośnięte ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Florence 2km w takie upały z brzuszkiem? Toż to sport wyczynowy!!!! ![]() Cytat:
![]() a moje ostatnio lepiej, za to albo TŻeta gorzej albo tak się o dziecko obawia, ostatnio jak się kochaliśmy to tylko co chwila 'tylko brzucha nie uciskaj! na brzuch naciskasz!' i takie tam romantyczne, burzyły mi cały nastrój chwili ![]() ![]() To co dziś robicie Mamuśki? ![]()
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2016-06-30 o 06:22 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1580 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1581 | ||||
Zadomowienie
|
Hej.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za wyniki hemoglobiny. ![]() Też się denerwuję ostatnio, już było trochę lepiej, starałam się opanować hormony, ale wczoraj znowu wymyśliłam jakąś pierdołę i urządziłam focha. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To zostaje pozytywny wpływ nasionek na sprawy kibelkowe. ![]() U mnie chyba ruchy bez zmian, tylko wydaje mi się, że widzę coraz większą siłę. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1582 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj wstawałam do wc 3 razy. Ostatecznie obudziłam się o 8, a wyglądam jakby mnie walec przejechał, masakra;/ Cytat:
![]() ![]() hej hej ![]() za mną kiepska noc... na 15 mamy lekarza, więc za wiele dzisiaj w domu nie zrobię, bo muszę dojechać do pracy tż, bo musi się urwać (miał pracować do 17:30 ![]() ![]()
![]() |
#1583 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1584 |
Zakorzenienie
|
Wstawiam swoją listę
![]() ![]() http://przeklej.org/file/GzfIJ5/Torba.do.szpitala.pdf a, jeszcze nie dopisałam do tej listy tuszu do rzęs i pudru - pewnie nie będę miała siły i głowy do tego po porodzie, no ale nigdy nie wiadomo, dużo miejsca nie zajmie, wole mieć ![]() ![]()
Żona 2013 ![]() Mama 2015 ![]() Mama 2016 ![]() Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-06-30 o 07:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1585 |
Zakorzenienie
|
Mi się nie otwiera lista
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1586 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie martw się, my też jeszcze sporo rzeczy nie mamy, zwłaszcza tych do szpitala. Cytat:
![]() A co do porodu Twojej koleżanki. Powiem Ci że byłam w odwiedzinach u mojej kumpeli na 2 dzień po cc. Ona jest bardzo silną kobietą, nauczoną ciężkiej pracy, nigdy nie widziałam jak płacze aż do tego dnia. To wszystko przez hormony. Zadzwoniła do mnie z płaczem że już nie daje rady, że mała nie chce jeść i w ogóle była załamana i prosiła żebym przyjechała do niej. Wyżalić się chciała, nigdy potem (ani przedtem) nie widziałam jej w takim stanie. Więc myślę że to burza hormonów przemawiała przez Twoją kumpelę ![]() Cytat:
Ja dziś mam wizytę u lekarza ![]() Cytat:
![]() Fanta zaraz obczaję twoja listę. Powiem Wam że dziwi mnie trochę ten dylemat tutaj o poród cc czy sn. Ja NIGDY nie słyszałam takiej teorii że kobieta która urodzi cc jest gorszą matką, a wszystkie moje najbliższe koleżanki rodziły cc. Pierwsze słyszę taką teorie od Was! I telepie mnie jak takie głupoty ktoś pisze. Ja nie wiem czym Wy się przejmujecie. To w ogóle nie ma ŻADNEGO znaczenia! A co powiedzieć o "matce" która rodzi sn i wyrzuca dziecko do śmietnika a potem inna kobieta adoptuje to dziecko i kocha je nad życie i wychowuje itp. To która z nich jest prawdziwą matką? No chyba nie ta która poczuła ból sn ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1587 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oczywiscie z basenu nici, wiec leze i czytam ksiazke :P
![]() |
#1588 | |||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Dziś ostatni dzień w biurze... emocje mi się huśtają non stop, coś czuję że będę płakać dziś jak będziemy się żegnać... ehhh... duża zmiana, przeraża mnie to wszystko.... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() książka też dobra ![]()
![]() |
#1589 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas dzisiaj 34+0 ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak to od jakiegoś czasu dzieci są mniej akrobatyczne, bo im ciasno ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No taki niewyrośnięty jest, za to inne części ciała nadrabiają ![]()
![]() |
#1590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.