|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Koletynko biedronka mruga różnymi kolorami i gra malodyjki (chyba 5) i wydaje różne takie dźwięki natury jak ptaszki itd. Mati ją uwielbia bo ma z kim pogadać
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
misia - super filmik, widać, że Mati lubi matę
![]() Ja dziś chodzę połamana, bo wczoraj poszłam na aerobik - po kilku miesiącach nie widzenia własnych stóp intensywne wymachiwanie mimi łatwe nie było ![]() A na noc obejrzeliśmy sobie film "człowiek legenda" - film mi się podobał (chociaż dużo "nielogiczności" w nim jest) tylko później przy karmieniu cały czas zerkałam w okno, czy mi nic z ciemności nie wyskakuje ![]() Hubert zjadł o 21 a później o 5:30 - więc teoretycznie możnaby mu zaliczyć pierwszą przespaną noc - gdyby nie to, że po "wieczornych obrządkach" bujaliśmy się jeszcze do 23:30. Towarzystwa mu się zachciało |
|
|
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze dlatego ze on w sumie w ciagu dnia sporo spi...Czasem wychodzi mu nawet z 6 godzin (lacznie ze spacerem). MOj sie oczywiscie przestawil i budzi sie co 3 godziny. Aha - i mam metode na jego nocne kwekanie jak nam nie daje spac. BIore go spiacego do lozka i klade na brzuszek - spi jak zabity I nawet daje mamusi pospac do 9.00.
|
|
|
|
|
#1595 |
|
Rozeznanie
|
Co do spania, ja nie chce nic zapeszać, ale Oskar zaliczył drugą noc jak w zegarku: ostatnie jedzonko o 23:30 i spanie do 6:30, bez przerwy. O 6:30 jedzonko i spanie do 9
Jestem w szoku, na razie się nie cieszę na zapas, zobaczymy czy będzie kontynuował...
|
|
|
|
#1596 |
|
Zadomowienie
|
Pytanie do szperr, bubbelka, lea albo do innych mam w UK: Jakie kosmetyki stosujecie do pielęgnacji bobasków? Jaśko niezbyt toleruje J&J, ogólnie nawet i mi jakoś te kosmetyki nie podchodzą. Szukałam Nivei, Hippa i niestety nic nie znalazłam. Może wiecie gdzie w UK dostanę produkty tych firm?
Pozostał chyba tylko Avent i firmowe Boots'a
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
a my dzisiaj konczymy 2 miesiace !
ale to zlecialo ![]() malej po czopku niewiele zeszlo i znowu tylko smierdzace baki ![]() butli z herbatka nie chce-wstrzykuje jej troche strzykawka mam nadzieje,ze w koncu jej zejdzie,bo marudna strasznie i na cycu lezy ![]() Misia-fajna mata i Mati musze tez mala zaczac kreciczwlaszcza jak rano podniecona gada w lozeczku do siebie w lustrze ![]() a ja chichram w lazience ![]() no wlasnie-ile wasze dzieci spia? Zuza w ciagu dnia to tylko na spacerze ostatnio czyli 2h ![]() no i jak zdazy sie zdrzemnac przy cycu a tak to nie chce nie wiem czy to przez kupe czy tak juz jej zostanie ![]() w nocy spi 12-13h z przerwami na cyca ofc no i jak usypiacie swoje brzdace? czy moze juz same zasypiaja? chodzi mi o dzien |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1598 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
prawda jeden to jeszcze mnie pilnował w akademiku ![]() Cytat:
mąż różnie pracuje - czasem 8 - 20, czasem 14 - 22, a czasami ma dzień wolny... Cytat:
Cytat:
wszystkiego naj, naj, najlepsiejszego oj, pędzi ten czas, pędzi... Cytat:
) W środę był rekord - spała do 11 , ale to chyba dlatego, że ja chciałam się wyrwać na miasto - spryciula jedna ![]() A w dzień - Kasia śpi w wózku i czasami jak zaczyna się budzić to ją trochę pobujam i jeszcze sobie pośpi, bo jak nie to po półgodzinie jest gotowa do życia... Generalnie ma około trzech drzemek w ciągu dnia, choć też zależy to od tego jak długo śpi... A usypia przy cycu albo bujana w wózku - a obiecywałam sobie że nie będę dziecka kołysać taaa....
|
|||||
|
|
|
#1599 |
|
Konto usunięte
|
Kuseczko: Ja uzywam J&J, ale tez mialam stracha, ze jak Oli dostanie uczulenia to praktycznie inny wybor zaden
naprawde zadziwiajace, ze tu jest tak maly wybor kosmetykow dla dzieci A moze ktos z rodziny moglby kupic w Polsce i przeslac do Anglii, albo sprobuj poszukac na allegro, zawsze mozesz sie dogadac, co do wysylki za granice Jakby co, to ja w Polsce bede na Wielkanoc, to moge kupic i wyslac
|
|
|
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) więc nawet jak TŻ nie będzie i nie będę mogła pójść - to nic nie tracę |
|
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Kuseczko, my uzywamu Oilatum do kapieli, a do cialka teraz juz tylko Diprobase (na recepte). I Sudokrem oczywiscie, oraz oliwka b.p. Wczesniej uzywalam tez kremow E45, niby nie dla dzieci, ale super sie sprawdza. A pod spodem Hania z moja siostra i siostrzenica
|
|
#1602 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szperrr właśnie robiłam sobie kanapki i myślałam, że się długo nie odzywałaś na forum .............. Dziewczyny - mam prośbę ![]() edit: oooo, pojawił się
|
|
#1603 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A wiesz szperrr, ze wczoraj ogladalam E45 i myslalam nad kupnem ![]() No i Sudocremu tez uzywamy i Bepanthenu do doopki A do buzki mam Ziaja z Polandu
|
|
|
|
|
#1604 |
|
Zadomowienie
|
A u nas dzisiaj od rana głośno było!!!
A jutro mamy chrzciny!
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Afiliks
Szperrr-Hanka cudna ![]() Lea-gratuluję spadków Primavera-fajnie masz z tym aerobikiem a ja dzisiaj wysłałam małża na dłuuugi spacer z małą i w tym czasie z sarenki w końcu zmieniłam się w kobietę 3kg mniej ![]() i jeszcze zdążyłam wyprasować ![]() pełen sukces a od powrotu Z.znowu przy cycu i w tyłku jej jeździ a kupy niet ![]() już zaczynam się nakręcać,że chora może
|
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
annLee-buziaki dla Zuzi od Adasia
A moj jutro ma juz 3 miesiace Czyli podobno wkraczamy w najwspanialszy okres niemowlaka Co do spania w dzien - to jak widze ze maly marudny a wiem ze jest najedzony, nie chce lezec na macie ani lezaczku to go zanosze do lozeczka, daje smoka - i sam zasypia A najlepiej oczywiscie jak sie z nim poloze na lozku i go przytule...Wtedy nie tylko on zasypia![]() W sumie nie narzekam na spanie malego. W nocy przesypia ok 10-12godz. W dzien 4-6 godz. Tylko te pobudki w nocy na jedzenie....i stekanie.... Ale nie mozna miec wszytskiego. hmm, ciekawe czy on kiedykolwiek sie nauczy ze mozna przesypiac noc Z drugiej strony juz prawie przywyklam do tego nocnego karmienia![]() Maly nauczyl sie kopac w wanience. Tak szaleje, ze wylewa mnostwo wody naokolo, a my go kapiemy w pokoju (na parkiecie w dodatku)...szok! Juz jedna klepka nam sie kolysze...Ale pociesznie wyglada jak sie tak siluje. |
|
|
|
#1607 | |
|
Rozeznanie
|
a dlaczego było głośno?
trzymam za jutrzejsze wydarzenie u nas też dzisiaj nie było kupy ostatnio jak nie było w dzień to była w nocy ![]() Cytat:
A moja Kasia śpi od 15.30 szkoda mi jej budzić, ale to dziecko będzie w nocy robić o chyba się w końcu Śpiaca Królewna budzi ![]() Ps. annLee a co to jest ta sarenka?
|
|
#1608 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rzeczywiscie zgodze sie z Toba, ze maja bardzo ubogi zestaw kosmetykow do pielegnacji niemowlat Staralam sie nawet znalezc Nivea, ale niestety tylko kosmetyki dla doroslych A moj synek skonczyl wczoraj 2 miesiace I dzisiaj mial pierwsza szczepionke, a ja mam w koncu tabletki i mozemy sie znowu seksic z mezem
|
|
#1609 |
|
Rozeznanie
|
wszystkiego dobrego dla Natanielka
![]() też mam niestety trafiła się też @ i narazie z przytulanka nici .................. a Kasia dalej śpi...
|
|
#1610 |
|
Rozeznanie
|
To ja grupowo skladam zyczenia naszym solenizantom: wczorajszemu Nathanielowi, dzisiejszej Zuzi i jutrzejszemu Adasiowi
Rosna te nasze dzieciaki szybko. Jeszcze przed chwila siedzialysmy calymi dniami na wizazu i skarzylysmy sie, jak to nam zle i kiedy w koncu maluchy z nas wyjda. Oskar tez niedlugo dwa miesiace konczy...
|
|
|
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymamy kciuki, żeby wszystko poszł ok Hania śliczna - jakie ona ma fajne włoski |
|
|
|
|
#1612 |
|
Zadomowienie
|
Jakiś wyjec nam się załączył, nie wiem dlaczego
![]() Oby jutro było spokojniej. Duże już te nasze szkrabulce, a jakie wszystkie śliczne i mądre, pewnie po mamusiach .Gratulacje dla soleniantów. A u nas ostatnio ze spaniem tak różnie. Mały nie może zasnąć sam tylko trzeba go trochę uziuziać. No i karuzelkę musimy na noc zdejmowaćbo zamiast spać szczerzy się do zwierzaczków.
Marcelek Edytowane przez martka83 Czas edycji: 2008-01-25 o 21:04 Powód: skleroza |
|
|
|
#1613 | |
|
Konto usunięte
|
dziekuje To moze ja odpowiem za annLee, bo Zuzek pewnie cyckuje sarenka, zadwaloby sie, ze ze wzgledu na smukle nogi, niee, ze wzgledu na kosmate nogi u mnie krolowala do wczoraj Cytat:
|
|
|
|
|
#1614 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny bardzo dziekuje za zyczenia w imieniu solenizanta
![]() Moj synus spi po szczepionce wiec mam chwile czasu dla siebie Po wyjezdzie mojej mamy jestesmy sami, maz pracuje wieczorami wiec wszystko robie sama dosc ciezko, ale wlasnie teraz czuje sie prawdziwa mama. Wczesniej jak cos sie dzialo to oddawalam synka babci i ona sie nim zajmowala a teraz jestem skazana tylko na siebie i jestem z tego bardzo zadowolona Swietnie sobie dajemy rade milej nocki wszystkim zycze Wlasnie Szperrr czy ty sie ukrywasz czy co??? Dlaczego nie ma Cie na zdjeciach z coreczka???
Nathaniel jest z nami od 24.11. 2007 380 hp, Londyn - 09/07/2010 Edytowane przez bubbel Czas edycji: 2008-01-25 o 22:27 |
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Całuski dla Nathanielka i Adasia !
Celko-ja też czekam na ten magiczny okres ![]() wykąpałam wrzaskuna i marudę,pogugałyśmy,pochic hrałyśmy się ,pocyckała i śpi uffff... Martka-3mam kciukasy za jutro edit-a sarenka to włochacz inaczej
|
|
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
kolejny tydzien bede nadrabiala wizazowe zaleglosci.. fajne te nasz dzieciaczki usciski dla solenizantow!! Cytat:
w avatarze
|
|
#1617 |
|
Rozeznanie
|
hej kochane
wreszcie podłaczyli mi w domu neta, wiec juz regulanie bede was oswiedzac hehe. sluchajcie nie wiem jak mam zaladowac zdjecie, wyskakuje bład ladowania, za duzy rozmiar zdjecia. jak mam go pomniejszyc??
|
#1618 | |
|
Rozeznanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6397135]sarenka, zadwaloby sie, ze ze wzgledu na smukle nogi, niee, ze wzgledu na kosmate nogi
u mnie krolowala do wczoraj Cytat:
a zdjecia - ja otwieram w Microsoft Office Picture Manager i tam na pasku z narzedziami (u góry) masz opcję - Edytuj obrazy. Wybierasz i otwiera Ci się okienko z boku monitora. Druga opcja od dołu jest zmień rozmiar - klikasz i przechodzi do innego okienka. Ja wybieram opcję czwartą od góry (ostatnią ) czyli wartosć procentowa oryginalnej szerokości i wysokości, a w polu wpisuję 50, zatwierdzam, a potem jeszcze raz wpisuję 50 i znów zatwierdzam. I jeszcze moja rada - zdjęcie które chcesz zmieniać zapisz sobie w innym miejscu niż oryginał i dopiero rób zmiany Wiem, że dziewczyny używały jeszcze InfranView to może coś doradzą ![]() Moc buziaków i uścisków dla naszych dzisiejszych solenizantów: Adasia - Celki ![]() Nikoli - Inki1301 ![]() Łukaszka - Sławki
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
Adas dziekuje za zyczenia i wysyla buziaczki
Dzis wstalismy o 7.30, a ze chcielismy z mezem pospac dluzej, to zrobilismy plan. Cwiczymy malego, karmie, my jemy sniadanko i idziemy w trojke spac dalej ![]() ![]() I wiecie co?Plan wypalil Normalnie polozylismy sie w trojke na lozku, maly w srodku, smok w buzi i wszyscy zaczelismy chrapac My juz wstalismy, maly spi juz 2,5 godz.Ps. Dzis maly wyjatkowo zrobil sobie pierwsza pobudke o 3.00 Pozniej 6.00 i 7.30....annLee - ja mysle ze ten magoczny okres to sie u nas juz rozpoczal po 2 miesiacu. Maly sie uspokoil, zainteresowal zabawkami, zaczal ladnie spac (nawet jak sie budzi to ladnie zasypia).... Tylke te kupy moglyby go przestac meczyc.. |
|
|
|
#1620 | ||
|
Zakorzenienie
|
[quote=primavera;6390149]misia - super filmik, widać, że Mati lubi matę
[quote]Cytat:
Ann Mati w dzień śpi dwa razy pół godz (maks. godzinę) jeśli nie jesteśmy na dworzu, a jak jesteśmy na spacerze to może nawet 2 godz. spać. Zasypia zreguły przy cycu, a czasem zasypia sam podczas zabawy. Cytat:
![]() Hania wygląda uroczo. Trzymamy kciuki. Wszystkiego najlepszego dla Nathaniela, Zuzi i Adasia
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:45.

I nawet daje mamusi pospac do 9.00.

mąż różnie pracuje - czasem 8 - 20, czasem 14 - 22, a czasami ma dzień wolny...
albo bujana w wózku - a obiecywałam sobie że nie będę dziecka kołysać
naprawde zadziwiajace, ze tu jest tak maly wybor kosmetykow dla dzieci 

dziekuje