izotek - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-03, 12:45   #1591
withi_as
Zakorzenienie

Dot.: izotek

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Mam jeszcze inny problem i zaczynam już wariować, pomimo tego że zdaję sobie sprawę ,że to praktycznie nierealne. Ostatnio miałam okres 25 sierpnia, wcześniej 21 lipca. Teraz do tej pory nie mam. Zapewne to wina Izoteku, choć już różne rzeczy mi przychodzą do głowy z ciążą włącznie Nie uprawiamy z chłopakiem seksu, ale 14 .09 uprawialiśmy petting i już naprawdę zastanawiam się czy nie jest czasem możliwe to, że po tym jak dotykałam jego penisa (nie było wytrysku, co najwyżej preejakulat) nie przeniosłam sobie palcami tego w wiadome miejsce podczas mycia (wiem trochę absurdalne, zawsze dziwili mnie ludzie wymyślający sobie ciążę z "palca", a teraz sama myślę coś podobnego), albo kiedy on się o mnie ocierał (ale również nie było wytrysku).Od dwóch dni mam okropne mdłości przez cały dzień, raczej nie jest to wynik stresu spowodowany brakiem @ bo tak naprawdę zaczęłam się bardzo stresować jak zaczęło mnie tak mdlić. Chyba zaraz oszaleję. To chyba dlatego że nie dość że dopiero zaczęliśmy z Tż nasze łóżkowe życie ,to jeszcze mam świadomość, że jeśli zaszłabym w ciążę, przez ten lek uszkodzę płód
Przepraszam, ale napiszę szczerze - dla mnie to jest wręcz nierealne, a to że spóźnia Ci się okres to może być kumulacja kilku sytuacji: lek+stres. Najprostsza metoda żeby się uspokoić i przestać zamartwiać - jutro rano idziesz do laboratorium, robisz bHCG i masz czarno na białym co się dzieje Nie ma nic gorszego niż zbyt długie zastanawianie się w takiej sytuacji.

Jeżeli o mnie chodzi - dopiero startuję, jestem po czterech dniach, póki co tylko bóle głowy, momentami brak siły i potwornie piekąca skóra na twarzy
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 13:54   #1592
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Przepraszam, ale napiszę szczerze - dla mnie to jest wręcz nierealne, a to że spóźnia Ci się okres to może być kumulacja kilku sytuacji: lek+stres. Najprostsza metoda żeby się uspokoić i przestać zamartwiać - jutro rano idziesz do laboratorium, robisz bHCG i masz czarno na białym co się dzieje Nie ma nic gorszego niż zbyt długie zastanawianie się w takiej sytuacji.

Jeżeli o mnie chodzi - dopiero startuję, jestem po czterech dniach, póki co tylko bóle głowy, momentami brak siły i potwornie piekąca skóra na twarzy
Wiem, że to praktycznie nierealne, ale po prostu już mam różne myśli. Cięzko mi teraz nawet byłoby stwierdzić, kiedy mam dni płodne, bo cykl przez te leki mi się przesunął już jednak jest to bardzo prawdopodobne że miałam wtedy dni płodne Choć nigdy nie prowadziłam zapisów odnośnie temperatury, sluzu itp, to na podstawie codziennych obserwacji i "wyliczeń" wypada, że miałam dni płodne. Założyłam sobie, że poczekam jeszcze do poniedziałku, jeśli nadal nie będzie okresu to zrobię dwa testy z moczu najpierw i w zależności od wyniku (oby negatywnego) pojdę jeszcze na test z krwi.
Oby głowa przestała Cię jak najszybciej boleć, ja powiem szczerze że nie uskarżam się za nadto na tę przypadłość, od czasu kiedy przyjmuję Izotek (65 dni) to głowa mocno bolała mnie tylko dwukrotnie.
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 14:00   #1593
phideaux
Wtajemniczenie

Bleuclair, ale po co czekać do poniedziałku, jak się tak martwisz - gdybyś dziś poleciała do laboratorium, może nawet tego samego dnia miałabyś wynik (u mnie tak było). Z drugiej strony nie sądzę, żebyś była w ciąży, skoro nawet nie było stosunku, zapewne lek tak zadziałał.

U mnie dziś 17 dzień. Zaczynają mi pękać usta, pierwszy objaw przesuszenia, bo do tej pory nic się nie działo. W przyszłym tygodniu idę na badania i z wynikami do dermatologa - już się cieszę na to stanie przed przychodnią od 5 rano :P
Stary 2014-10-03, 14:22   #1594
kropelkaa
Zakorzenienie

hej byłam dziś na 1 wizycie u dermatologa na NFZ dostałam skierowanie na badania: morfologia, kreatynina, AST ALT i lipidogram czy to wystarczy?i 24.10 kolejna wizyta i jak będą dobre wyniki dostanę receptę już się nie mogę doczekać
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 14:42   #1595
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phideaux Pokaż wiadomość
Bleuclair, ale po co czekać do poniedziałku, jak się tak martwisz - gdybyś dziś poleciała do laboratorium, może nawet tego samego dnia miałabyś wynik (u mnie tak było). Z drugiej strony nie sądzę, żebyś była w ciąży, skoro nawet nie było stosunku, zapewne lek tak zadziałał.

U mnie dziś 17 dzień. Zaczynają mi pękać usta, pierwszy objaw przesuszenia, bo do tej pory nic się nie działo. W przyszłym tygodniu idę na badania i z wynikami do dermatologa - już się cieszę na to stanie przed przychodnią od 5 rano :P
Dzisiaj już tego nie zrobię , więc zostaje poniedziałek, bo na pogotowie iść nie zamierzam.
Stary 2014-10-03, 16:02   #1596
kate_jk
Raczkowanie

bol glowy moze byc skutkiem leku, ale takze inne czynniki na to wplywaja, wystarczy ze organizm jest oslabiony
kate_jk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 18:17   #1597
estheriana
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: izotek-dopiero 17 lat ?

Ja bym się jednak nie zastanawiała, tez miałam problem z trądzikiem na który żadne zewnętrzne i wewnętrzne środki nie działały i dopiero izotek a w moim przypadku dokładniej rzecz biorąc axotret (jego troszkę tańszy zamiennik) mi pomógł brałam go przez 8 mc i już od 3mc mam spokój, czytałam tez bloga dziewczyny której już nic od 1,5 roku nie wyskakuje. Czasami niby zdarzają się nawroty po 5 latach. Ale moim zdaniem wystarczy kuracja podtrzymująca po to żeby tego uniknąć: używanie właściwych kosmetyków po kuracji, peelingi kwasami itp. Słyszałam też, że w Czechach można kupić te tabletki taniej, taniej też wychodzi jak się je zamawia w aptece internetowej np. Doz. Polecam szczerze a co do skutków ubocznych to u każdego wyglądają one inaczej ja miałam spękane usta, ale na to wystarcza balsam blistexu, wypadające włosy i jeszcze potrzebowałam kropel do oczu. Ogólnie nie było źle na początku wysyp przez dwa miesiące a potem wszystko zaczęło pięknie schodzić, teraz to już mam tylko problem z bliznami które mi zostały ale za niedługo i tym się zajmę.
estheriana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-03, 22:01   #1598
laisla
Zakorzenienie

U mnie @ przyszedł bez zmian, wręcz przepisowo. Głowa pobolewa czasami, ale bez odchyleń od normy, tak jak i wcześniej. Oczy o dziwo cały czas ok. Usta nieco suche, skóra nieco sucha, ale bez tragedii. Właściwie nie mam tych objawów, których się obawiałam

Blueclair chyba na Twoim miejscu wzięłabym jakieś tabletki anty i miała spokój bo w tych okolicznościach będziesz wariować z nerwów regularnie co miesiąc, po co Ci taki dodatkowy stres..Wydaje mi się, że ta ciąża teraz to zupełnie nierealne. A @ dostaniesz pewnie za kilka dni, zauważ że wcześniejszy cykl także trwał dłużej niż 28 dni więc raczej nie masz regularnych.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2014-10-03 o 22:05
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 08:32   #1599
pixie088
Zakorzenienie

Ciekawi mnie...jak jest z piciem alkoholu podczas kuracji?
pixie088 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 09:16   #1600
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pixie088 Pokaż wiadomość
Według mnie, jeżeli ktoś ma dobre wyniki wątrobowe to raz na jakiś czas może się napić, wszystko jest dla ludzi. Wiadomo że podczas takiej kuracji najbardziej obciążonym organem jest wątroba, więc alkoholu można się bać z tego powodu - żeby jej niepotrzebnie jeszcze 'nie dobijać'. Nie wchodzi on bezpośrednio w reakcje z lekiem. Ja osobiście bez wina nie wytrzymałabym roku kuracji, dlatego raz w tygodniu spokojnie sobie pozwalam. Tak samo było podczas moich dwóch kuracji Tetralysalem
Stary 2014-10-04, 10:26   #1601
migotkaq
Raczkowanie

Cytat:
Mi dermatolog radziła, by lepiej nie wziąć jednej dawki, niz pić i brać lek. Powiem tak: mnie bardziej brało. Nawet jak nie wzięłam wieczorem izoteku, a pilam, np. Trochę whisky i ciągle dolewalam coli, rano mialam mega kaca. Z drugiej strony, żołądek bardziej boli, wiec sie jest ekonomicznym xp
migotkaq jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-04, 12:46   #1602
kennedy
Zakorzenienie

Jak sie pije niewiele to nie ma problemu.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 12:56   #1603
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
U mnie @ przyszedł bez zmian, wręcz przepisowo. Głowa pobolewa czasami, ale bez odchyleń od normy, tak jak i wcześniej. Oczy o dziwo cały czas ok. Usta nieco suche, skóra nieco sucha, ale bez tragedii. Właściwie nie mam tych objawów, których się obawiałam

Blueclair chyba na Twoim miejscu wzięłabym jakieś tabletki anty i miała spokój bo w tych okolicznościach będziesz wariować z nerwów regularnie co miesiąc, po co Ci taki dodatkowy stres..Wydaje mi się, że ta ciąża teraz to zupełnie nierealne. A @ dostaniesz pewnie za kilka dni, zauważ że wcześniejszy cykl także trwał dłużej niż 28 dni więc raczej nie masz regularnych.
Laisla nie chciałam brać tabletek anty, żeby dodatkowo nie obciążać wątroby,jesteśmy w stanie oboje zrezygnować z seksu na czas kuracji. Poza tym prawda jest taka, że mamy bardzo niewiele okazji by byc w ogóle sam na sam, więc uznałam że branie tabletek antykoncepcyjnych nie ma po prostu sensu w tych okolicznościach. Aczkolwiek naprawdę nie wiem, czy nie jest już za późno na dywagowanie o zabezpieczeniu. Czuję się fatalnie. Od trzech dni mam ciągle mdłości przez cały dzień, kazdy zapach mocniejszy mnie drażni i mam wrażenie, że zwymiotuje. Ogólnie słabo mi i mam wrażenie, że chyba mam lekki stan podgorączkowy. A @ jak nie było tak nie ma Przez te trzy dni to chyba już osiwiałam. Nigdy jeszcze tak bardzo się nie bałam. OPwszem, tak jak mówisz, miesiąc temu po 4 tygodniach kuracji Izotekiem miałam to wahanie 4 dniowe w cyklu, ale 4 dni to nie 9, no i na pewno nie czułam się tak jak teraz
Może i zachowaliśmy się nieodpowiedzialnie w ogóle uprawiając petting, ale taka sytuacja gdy byliśmy zupełnie sami zdarzyła się pierwszy raz odkąd jesteśmy razem i jakoś tak wyszło. Sądziłam , że jeśli nie będzie stosunku to nic się nie stanie. Ale chyba się myliłam.

Edytowane przez bleuclair
Czas edycji: 2014-10-04 o 13:01
Stary 2014-10-04, 13:39   #1604
gestapo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paula_95 Pokaż wiadomość

Gestapo, naprawdę 30 mg tak na Ciebie działa? :O ja biorę 40 mg dziennie, dwie tabletki po 20...
Myślę, że możesz zmniejszyć, skoro aż takie skutki, ale jak najszybciej leć do lekarza i mu przedstaw problem.
Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość

Gestapo nie mam pojęcia..chyba tak samej zmniejszać to nie bardzo. Może spróbuj coś jeszcze pokombinować z jakimś nowym kosmetykiem do nawilżania czy łagodzenia.
Cytat:
Napisane przez krakowianka1991 Pokaż wiadomość
jeśli jest tak bardzo źle to zmniejsz sobie dawkę, najwyżej będziesz trochę dłużej brała ten lek....ja bym Ci radziła spróbowac kremu dla dzieci bambino....jak kiedyś załatwiłam sobie twarz jakimiś maściami to tylko on mi pomógł, bo jak inny krem nałożyłam to płakałam tak twarz bolała,
udało mi się jakoś opanować sytuację
chyba w końcu udało mi się dobrać pielęgnację, która złagodziła potworną wrażliwość i podrażnienie.
po oczyszczeniu twarzy nakładam Bioliq https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...alizujace.html wchłania się błyskawicznie do matu. potem daję Dexeryl https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...cia-skory.html i robię makijaż.
niestety Dexeryl zostawia lepką powłokę, która utrzymuje się cały dzień. no ale dzięki temu tworzy solidną barierę ochronną.
gestapo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 14:13   #1605
phideaux
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zamierzam okazjonalnie pić wino, aktualnie do piwa i wódki mnie nie ciągnie, więc automatycznie odpadają Ostatnio wypiliśmy z chłopakiem po dwa kieliszki wina i czułam się wstawiona już po 1 ;-)) Najgorsze, że mam strasznie ochotę na wino ostatnio, nie wiem, czy to przez tą świadomość, że nie powinnam.

Blueclair, nie rozumiem, dlaczego nie zrobisz choćby zwykłego testu z apteki. Żeby zajść w ciąże od pettingu, to też się raczej nie zdarza, ale zawsze byś była choć trochę spokojniejsza. No, ale robisz jak chcesz
Stary 2014-10-04, 14:41   #1606
adri_
BAN stały

ja na co dzien nie przepadam za imprezami i alkoholem, więc zakaz picia alkoholu podczas kuracji jest dla mnie zerowym problemem. mam koelzanke ktora podczas kuracji pije czasem alkohol i ma się dobrze. ale nigdy niewiadomo co bedzie po kuracji. ja bym nie ryzykowala.
w tym miesiacu łykam dawkę 40. czuje sie dobrze. teraz jedynie nachodza mnie czarne mysli- co jesli bede miala koniec kuracji a na twarzy bede miec jeszcze jakies wypryski... ? czy w ogole to jest mozliwe?
adri_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 15:23   #1607
migotkaq
Raczkowanie

Ewentualne Ci przedłuży kurację jak buzka nie bedzie tip top
Stary 2014-10-04, 18:56   #1608
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Laisla nie chciałam brać tabletek anty, żeby dodatkowo nie obciążać wątroby,jesteśmy w stanie oboje zrezygnować z seksu na czas kuracji. Poza tym prawda jest taka, że mamy bardzo niewiele okazji by byc w ogóle sam na sam, więc uznałam że branie tabletek antykoncepcyjnych nie ma po prostu sensu w tych okolicznościach. Aczkolwiek naprawdę nie wiem, czy nie jest już za późno na dywagowanie o zabezpieczeniu. Czuję się fatalnie. Od trzech dni mam ciągle mdłości przez cały dzień, kazdy zapach mocniejszy mnie drażni i mam wrażenie, że zwymiotuje. Ogólnie słabo mi i mam wrażenie, że chyba mam lekki stan podgorączkowy. A @ jak nie było tak nie ma Przez te trzy dni to chyba już osiwiałam. Nigdy jeszcze tak bardzo się nie bałam. OPwszem, tak jak mówisz, miesiąc temu po 4 tygodniach kuracji Izotekiem miałam to wahanie 4 dniowe w cyklu, ale 4 dni to nie 9, no i na pewno nie czułam się tak jak teraz
Może i zachowaliśmy się nieodpowiedzialnie w ogóle uprawiając petting, ale taka sytuacja gdy byliśmy zupełnie sami zdarzyła się pierwszy raz odkąd jesteśmy razem i jakoś tak wyszło. Sądziłam , że jeśli nie będzie stosunku to nic się nie stanie. Ale chyba się myliłam.
Ja Ciebie doskonale rozumiem jeśli chodzi o obawy w związku z dodatkowym obciążeniem organizmu ale myślę, że stres, który teraz masz, i możesz mieć co miesiąc przyczyni się do dużo większego obciążenia organizmu niż delikatne, dobrze dobrane tabletki.W sumie to lekarz pyta zawsze czy bierze się pigułki bo to obowiązek właściwie w tym przypadku gdy ma się partnera. Czyli jak myślę, spokojnie organizm sobie poradzi, a Ty uspokoisz się i nie będziecie musieli oboje tak bardzo uważać na to, co robicie Szczerze, to nie chciałabym tak się ograniczać ciągle z facetem, czasami jest atmosfera, sprzyjające warunki, a Ty w tej sytuacji wciąż będziesz spięta. Ale pewnie, rób jak Tobie będzie dobrze i komfortowo. Myślę, że Twój @ to kwestia dni, nie dręcz się.
Cytat:
Napisane przez phideaux Pokaż wiadomość
Ja zamierzam okazjonalnie pić wino, aktualnie do piwa i wódki mnie nie ciągnie, więc automatycznie odpadają Ostatnio wypiliśmy z chłopakiem po dwa kieliszki wina i czułam się wstawiona już po 1 ;-)) Najgorsze, że mam strasznie ochotę na wino ostatnio, nie wiem, czy to przez tą świadomość, że nie powinnam.
Skąd ja to znam I akurat nie o alko mówię

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2014-10-04 o 18:59
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 11:05   #1609
withi_as
Zakorzenienie

Ale mnie skóra swędzi, okropnie. Mam ochotę zadrapać się na śmierć
Póki co, po 6 dniach, skóra delikatnie wysuszona jest tylko na brodzie, nic nowego nie ma, głowa już przestała boleć i chyba to wszystko co zauważyłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-05, 14:37   #1610
adri_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez migotkaq Pokaż wiadomość
Ewentualne Ci przedłuży kurację jak buzka nie bedzie tip top
tak bez problemow? myslalam ze zjem odpowiednią ilosc izoteku i wiecej nie moge, chyba ze po nawrocie jak tak to super. chociaz mam nadzieje ze do konca kuracji bede miala sliczna cere
adri_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 17:34   #1611
vilandravalo
Raczkowanie

Ja normalnie rzadko piję, ale oczywiście kiedy podczas kuracji było to niewskazane, to chciało się dużo bardziej niż zwykle Cały czas miałam dobre wyniki, piłam kiedy chciałam (fakt, że niedużo - jedno piwo, jakieś drinki, trochę wina), trochę szybciej brało

bleuclair, może faktycznie lepiej rozważyć te tabletki albo inną anty i nie umierać ze stresu? Ja sama schizowałam czasem mimo Nuvaringu i prezerwatyw
vilandravalo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 17:37   #1612
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vilandravalo Pokaż wiadomość
Ja normalnie rzadko piję, ale oczywiście kiedy podczas kuracji było to niewskazane, to chciało się dużo bardziej niż zwykle Cały czas miałam dobre wyniki, piłam kiedy chciałam (fakt, że niedużo - jedno piwo, jakieś drinki, trochę wina), trochę szybciej brało

bleuclair, może faktycznie lepiej rozważyć te tabletki albo inną anty i nie umierać ze stresu? Ja sama schizowałam czasem mimo Nuvaringu i prezerwatyw
Jeśli to tylko moje obawy i okażą się one fałszywe to oczywiście że rozważę albo zażywanie tabletek, albo całkowitą abstynencję seksualną i bliższy kontakt z facetem na czas kuracji. To co obecnie przechodzę skutecznie do wszystkiego już mnie zniechęciło i to na długo. Martwi mnie to ,że nie mam żadnych objawów @, wręcz przeciwnie- nawet śluz jest teraz już biały, ciągnący , gęsty zupełnie jak w dni płodne. Jutro idę po test. Jeśli będzie pozytywny ,to nie wiem co zrobię.
Stary 2014-10-05, 18:59   #1613
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli to tylko moje obawy i okażą się one fałszywe to oczywiście że rozważę albo zażywanie tabletek, albo całkowitą abstynencję seksualną i bliższy kontakt z facetem na czas kuracji. To co obecnie przechodzę skutecznie do wszystkiego już mnie zniechęciło i to na długo. Martwi mnie to ,że nie mam żadnych objawów @, wręcz przeciwnie- nawet śluz jest teraz już biały, ciągnący , gęsty zupełnie jak w dni płodne. Jutro idę po test. Jeśli będzie pozytywny ,to nie wiem co zrobię.
Ja dalej będę się upierać żebyś poszła do laboratorium i zrobiła bHCG- będziesz miała odpowiedź na kartce, a z tymi testami to jest, jak wiadomo, różnie No ale zdecyduj sama
Stary 2014-10-05, 19:18   #1614
kennedy
Zakorzenienie

Trzeba sie skutecznie zabrzpieczac po prostu.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 13:14   #1615
asiuniaskc
Rozeznanie

A z paleniem jak? Palicie przy izoteku?
bleuclair w ciąży nie jesteś takie cuda nie istnieją żeby bez seksu zachodzić w ciąże... I rozważ hormony do czasu zakończenia kuracji bo co miesiąc takie nerwy to się wykończysz... Na wątrobę zawsze można wziąć suplement i nim się ratować
asiuniaskc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 14:26   #1616
migotkaq
Raczkowanie

bleuclair nie panikuj Im więcej się nad tym zastanawiasz, tym więcej objawów u siebie znajdziesz wiem po sobie dla spokojności zrób test, ale proszę nie zamartwiaj się niepotrzebnie
Stary 2014-10-06, 15:23   #1617
bleuclair
Zakorzenienie

Dzieki Dziewczyny ,kilka godzin temu zrobiłam jeden test-jest negatywny. Jutro rano zrobie kolejny by miec sto procent pewnosci ,ze to nie ciaza jest przyczynna braku miesiaczki. Juz mi troche ulzylo
Stary 2014-10-07, 10:15   #1618
migotkaq
Raczkowanie

W zeszłym tygodniu zrobiłam peeling enzymatyczny (z Ziaji), już po nałożeniu mnie szczypało (na policzku pod okiem). Teraz mam taką szorstką, jakby chropowatą, skórę zwłaszcza na brodzie i czole. Jak myślicie co to może być? Po izo cera jest delikatniejsza... myślicie, że mogłam sobie zaszkodzić?
Stary 2014-10-07, 10:27   #1619
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migotkaq Pokaż wiadomość
W zeszłym tygodniu zrobiłam peeling enzymatyczny (z Ziaji), już po nałożeniu mnie szczypało (na policzku pod okiem). Teraz mam taką szorstką, jakby chropowatą, skórę zwłaszcza na brodzie i czole. Jak myślicie co to może być? Po izo cera jest delikatniejsza... myślicie, że mogłam sobie zaszkodzić?
A wolno w trakcie robić peelingi? Możliwe że to podrażnienie, być może te partie twarzy są delikatniejsze i dlatego tak zareagowały. Może nałóż grubą warstwę jakiegoś nawilżacza, być może pomoże
Stary 2014-10-07, 10:34   #1620
migotkaq
Raczkowanie

Własnie chodzi o to, że jestem z 3 miesiące po kuracji, nie mam pewności, że to przez Izotek, ale kiedyś nie byłam taka delikatna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości