![]() |
#1591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: izotek
Cytat:
![]() Jeżeli o mnie chodzi - dopiero startuję, jestem po czterech dniach, póki co tylko bóle głowy, momentami brak siły i potwornie piekąca skóra na twarzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby głowa przestała Cię jak najszybciej boleć, ja powiem szczerze że nie uskarżam się za nadto na tę przypadłość, od czasu kiedy przyjmuję Izotek (65 dni) to głowa mocno bolała mnie tylko dwukrotnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1593 |
Wtajemniczenie
|
Bleuclair, ale po co czekać do poniedziałku, jak się tak martwisz - gdybyś dziś poleciała do laboratorium, może nawet tego samego dnia miałabyś wynik (u mnie tak było). Z drugiej strony nie sądzę, żebyś była w ciąży, skoro nawet nie było stosunku, zapewne lek tak zadziałał.
U mnie dziś 17 dzień. Zaczynają mi pękać usta, pierwszy objaw przesuszenia, bo do tej pory nic się nie działo. W przyszłym tygodniu idę na badania i z wynikami do dermatologa - już się cieszę na to stanie przed przychodnią od 5 rano :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1594 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Raczkowanie
|
bol glowy moze byc skutkiem leku, ale takze inne czynniki na to wplywaja, wystarczy ze organizm jest oslabiony
|
![]() ![]() |
![]() |
#1597 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja bym się jednak nie zastanawiała, tez miałam problem z trądzikiem na który żadne zewnętrzne i wewnętrzne środki nie działały i dopiero izotek a w moim przypadku dokładniej rzecz biorąc axotret (jego troszkę tańszy zamiennik) mi pomógł brałam go przez 8 mc i już od 3mc mam spokój, czytałam tez bloga dziewczyny której już nic od 1,5 roku nie wyskakuje. Czasami niby zdarzają się nawroty po 5 latach. Ale moim zdaniem wystarczy kuracja podtrzymująca po to żeby tego uniknąć: używanie właściwych kosmetyków po kuracji, peelingi kwasami itp. Słyszałam też, że w Czechach można kupić te tabletki taniej, taniej też wychodzi jak się je zamawia w aptece internetowej np. Doz. Polecam szczerze a co do skutków ubocznych to u każdego wyglądają one inaczej ja miałam spękane usta, ale na to wystarcza balsam blistexu, wypadające włosy i jeszcze potrzebowałam kropel do oczu. Ogólnie nie było źle na początku wysyp przez dwa miesiące a potem wszystko zaczęło pięknie schodzić, teraz to już mam tylko problem z bliznami które mi zostały ale za niedługo i tym się zajmę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1598 |
Zakorzenienie
|
U mnie @ przyszedł bez zmian, wręcz przepisowo. Głowa pobolewa czasami, ale bez odchyleń od normy, tak jak i wcześniej. Oczy o dziwo cały czas ok. Usta nieco suche, skóra nieco sucha, ale bez tragedii. Właściwie nie mam tych objawów, których się obawiałam
![]() Blueclair chyba na Twoim miejscu wzięłabym jakieś tabletki anty i miała spokój bo w tych okolicznościach będziesz wariować z nerwów regularnie co miesiąc, po co Ci taki dodatkowy stres..Wydaje mi się, że ta ciąża teraz to zupełnie nierealne. A @ dostaniesz pewnie za kilka dni, zauważ że wcześniejszy cykl także trwał dłużej niż 28 dni więc raczej nie masz regularnych. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-10-03 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1599 |
Zakorzenienie
|
Ciekawi mnie...jak jest z piciem alkoholu podczas kuracji?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1600 |
Zakorzenienie
|
Według mnie, jeżeli ktoś ma dobre wyniki wątrobowe to raz na jakiś czas może się napić, wszystko jest dla ludzi. Wiadomo że podczas takiej kuracji najbardziej obciążonym organem jest wątroba, więc alkoholu można się bać z tego powodu - żeby jej niepotrzebnie jeszcze 'nie dobijać'. Nie wchodzi on bezpośrednio w reakcje z lekiem. Ja osobiście bez wina nie wytrzymałabym roku kuracji, dlatego raz w tygodniu spokojnie sobie pozwalam. Tak samo było podczas moich dwóch kuracji Tetralysalem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1601 |
Raczkowanie
|
Mi dermatolog radziła, by lepiej nie wziąć jednej dawki, niz pić i brać lek. Powiem tak: mnie bardziej brało. Nawet jak nie wzięłam wieczorem izoteku, a pilam, np. Trochę whisky i ciągle dolewalam coli, rano mialam mega kaca. Z drugiej strony, żołądek bardziej boli, wiec sie jest ekonomicznym xp
|
![]() ![]() |
![]() |
#1602 |
Zakorzenienie
|
Jak sie pije niewiele to nie ma problemu.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
#1603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może i zachowaliśmy się nieodpowiedzialnie w ogóle uprawiając petting, ale taka sytuacja gdy byliśmy zupełnie sami zdarzyła się pierwszy raz odkąd jesteśmy razem i jakoś tak wyszło. Sądziłam , że jeśli nie będzie stosunku to nic się nie stanie. Ale chyba się myliłam. Edytowane przez bleuclair Czas edycji: 2014-10-04 o 13:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1604 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() chyba w końcu udało mi się dobrać pielęgnację, która złagodziła potworną wrażliwość i podrażnienie. po oczyszczeniu twarzy nakładam Bioliq https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...alizujace.html wchłania się błyskawicznie do matu. potem daję Dexeryl https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...cia-skory.html i robię makijaż. niestety Dexeryl zostawia lepką powłokę, która utrzymuje się cały dzień. no ale dzięki temu tworzy solidną barierę ochronną. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1605 |
Wtajemniczenie
|
Ja zamierzam okazjonalnie pić wino, aktualnie do piwa i wódki mnie nie ciągnie, więc automatycznie odpadają
![]() Blueclair, nie rozumiem, dlaczego nie zrobisz choćby zwykłego testu z apteki. Żeby zajść w ciąże od pettingu, to też się raczej nie zdarza, ale zawsze byś była choć trochę spokojniejsza. No, ale robisz jak chcesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1606 |
BAN stały
|
ja na co dzien nie przepadam za imprezami i alkoholem, więc zakaz picia alkoholu podczas kuracji jest dla mnie zerowym problemem. mam koelzanke ktora podczas kuracji pije czasem alkohol i ma się dobrze. ale nigdy niewiadomo co bedzie po kuracji. ja bym nie ryzykowala.
w tym miesiacu łykam dawkę 40. czuje sie dobrze. teraz jedynie nachodza mnie czarne mysli- co jesli bede miala koniec kuracji a na twarzy bede miec jeszcze jakies wypryski... ? czy w ogole to jest mozliwe? |
![]() ![]() |
![]() |
#1607 |
Raczkowanie
|
Ewentualne Ci przedłuży kurację jak buzka nie bedzie tip top
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1608 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-10-04 o 18:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1609 |
Zakorzenienie
|
Ale mnie skóra swędzi, okropnie. Mam ochotę zadrapać się na śmierć
![]() Póki co, po 6 dniach, skóra delikatnie wysuszona jest tylko na brodzie, nic nowego nie ma, głowa już przestała boleć i chyba to wszystko co zauważyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1610 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1611 |
Raczkowanie
|
Ja normalnie rzadko piję, ale oczywiście kiedy podczas kuracji było to niewskazane, to chciało się dużo bardziej niż zwykle
![]() ![]() bleuclair, może faktycznie lepiej rozważyć te tabletki albo inną anty i nie umierać ze stresu? Ja sama schizowałam czasem mimo Nuvaringu i prezerwatyw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1614 |
Zakorzenienie
|
Trzeba sie skutecznie zabrzpieczac po prostu.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
#1615 |
Rozeznanie
|
A z paleniem jak? Palicie przy izoteku?
bleuclair w ciąży nie jesteś takie cuda nie istnieją żeby bez seksu zachodzić w ciąże... I rozważ hormony do czasu zakończenia kuracji bo co miesiąc takie nerwy to się wykończysz... Na wątrobę zawsze można wziąć suplement i nim się ratować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1616 |
Raczkowanie
|
bleuclair nie panikuj
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1617 |
Zakorzenienie
|
Dzieki Dziewczyny ,kilka godzin temu zrobiłam jeden test-jest negatywny. Jutro rano zrobie kolejny by miec sto procent pewnosci ,ze to nie ciaza jest przyczynna braku miesiaczki. Juz mi troche ulzylo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
Raczkowanie
|
W zeszłym tygodniu zrobiłam peeling enzymatyczny (z Ziaji), już po nałożeniu mnie szczypało (na policzku pod okiem). Teraz mam taką szorstką, jakby chropowatą, skórę zwłaszcza na brodzie i czole. Jak myślicie co to może być? Po izo cera jest delikatniejsza... myślicie, że mogłam sobie zaszkodzić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1620 |
Raczkowanie
|
Własnie chodzi o to, że jestem z 3 miesiące po kuracji, nie mam pewności, że to przez Izotek, ale kiedyś nie byłam taka delikatna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.