Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-08, 15:31   #1591
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

No tak.
Dobrze chociaż ,że Ty sobie ze wszystkim radzisz i na każdą sytuację masz rozwiązanie, bo z tego co piszesz to własnie tak wygląda ananke.

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

nie rozumiem, co to znaczy że nie masz siły? chcesz darować facetowi? on Cię w konia zrobił... jak nie masz siły walczyć dla siebie to walcz dla dziecka. Bo jemu będą potrzebne ubrania, spanie i inne akcesoria... kogo o to będziesz potem prosić? Tż? rodziców... wiadomo, że wszyscy pomogą, ale możesz mieć możliwość mieć własnych pieniędzy. WALCZ DZIEWCZYNO. napisz, wydrukuj, wyślij poleconym. Tyle na razie!!!!!

Napisać , napiszę , ale wracać do pracy nie chce.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 15:51   #1592
anankee
Rozeznanie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
No tak.
Dobrze chociaż ,że Ty sobie ze wszystkim radzisz i na każdą sytuację masz rozwiązanie, bo z tego co piszesz to własnie tak wygląda ananke.
Nie zosia, ja nie napisałam że sobie ze wszystkim radzę i na wszystko mam rozwiązanie. Po prostu nie użalam się nad sobą i robię tak, żeby było dobrze.
Ja ci wczesniej nic nie pisałam, nie radziłam, bo szlag mnie trafiał, jak dziewczyny się produkowały, doradzały ci, a ty w kółko swoje, że nie wiesz, że nie masz siły i nic sobie z tych rad nie robiłaś. I widzę, że dalej tak jest. Z twojej strony słyszę tylko żal i utyskiwanie, a nie robisz nic konkretnego, nie mierzysz się aktywnie z problemem. Chciałbyś żeby ktoś do ciebie przyszedł, napisał to odwołanie za ciebie, wysłał czy zaniósł i załatwił wszystko za ciebie. Taka jakaś niezaradna jesteś. A komu ma zależeć najbardziej jak nie tobie??? Dojrzyj bo już nie ma odwrotu.
I nie traktuj mojej wypowiedzi jako atak na twoją osobę, po prostu się we mnie nazbierało (bo przecież znam twoją historię od poczatku).

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 16:09   #1593
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc

Gratuluję wszystkim udanych wizyt

co do ostatniej wypowiedzi Anankee - popieram w 100%

dzisiaj przysżły moje spodnie zamowione na all wrzucilam do prania. wygladaja jak nowe za 25 zł +przesyłka warto było

a ja się dzisiaj wnerwiłam- laska z ktorą siedzę w pokoju poszła sobie kolejny raz na zwolnienie.... no to ja tez mam wszytsko w d... i jak 18.08 idę na wizytę to tez proszę o zwolnienie bo juz mam dość zasuwać na 2 etaty....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 16:19   #1594
Haniula
Zakorzenienie

uff ale aktywny dzien był. Wzielismy sie z rana za porzadki, bo chcielismy wystawic na sprzedaz mebloscianke, a tam bajzel niesamowity. Ale usprzatane zdjecia zrobione, teraz zeby udalo sie sprzedac
ja pomyłam okna , narazie tylko w salonie bo zaczelo padac tz zrobił na obiad nalesniki z nutellą i bananami oproznilismy tez pawlacz, ktory byl zawalony wszystkim i niczym
wyprałam ciuszki dla Lenki, juz sie uzbierały 4 pralki, a to dopiero poczatek
I teraz laba

na kolacje idziemy na kebaba bo mam straszną ochote na rollo
Aaa i zamówilismy ławę bedzie za 2 tyg

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

zosia kazdy panem swego losu i jesli nie masz sił, to trudno, zostaniesz z niczy:bezradny:. My za Ciebie nie napiszemy odwołania.Podejrzewam ze rowniez straciłaś status osoby bezrobotnej i byc moze nawet nie masz ubezpieczenia.
jednak szkoda mi ciebie bo parokrotnie juz pisałas ze nie masz sił- zarowno w sprawie stazu jak i tz, a niestety wieksze zmartwienia przed Tobą/nami i czas najwyższy wziac sie w garsc.
Ze swojej strony proponuje sprobowac z odwołaniem, wkoncu nie masz nic do stracenia
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 16:20   #1595
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Hania to pracowity i smakowity dzień mieliscie
Stary 2011-08-08, 16:22   #1596
renata:)
Zadomowienie

wróciłam meleństwo nasze ma już10cm i ma brzuszek jak piłka jak to zobaczyłam to nie mogłam uwierzyć i się smiałam z niejbo na55% będziemy mięli córeczkęcały czas myślałam że chłopak będzie (nie że chciałam chłopca tylko tak intuicyjnie czułam) a tu ginka mówi że siusiaka na razie nie widzi ale że małe bryka okropnie to powiedziała że to takie bardzo niepewne stwierdzenie że dziewczynka
mówiłam jej o ruchach powiedziała mi że w pierwszej ciąży to raczej niemożliwe pod koniec 17tyg i siła mojej podświadomości. jestem szczupłą osobą myślałam że może dlatego tak wcześnie poza tym wy ciągle piszecie o ruchach więc może za bardzo chciałam i wzięłam gazy albo jelita za kopniakiza 3 tyg mam się spodziewać

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Już jestem żoną - cudowny stan Wesele było rewelacyjne, czułam się wyśmienicie i bawiłam się do białego rana

Zdjecie wstawiam ze ślubu

Nadrobię Was na dniach, bo muszę inne sprawy jeszcze załatwiać buziaki
ślicznie wyglądałaś kochana no i wielkie gratulacjeklas ki:
Cytat:
Napisane przez Psotnika Pokaż wiadomość
czeeesć Dziewczyny
nie włączałam kompa w weekend i mam z 10 stron do nadrobienia

w sobotę robiliśmy generalne porządki z przestawianiem mebli w wczoraj byłam u rodziców i tak mi weekend minął
a wczoraj w ciągu dnia przytyłam kilogram tak dobrze mamusia karmi ale się nie przejęłam bo do tej pory utyłam tylko 1,5 kilo a brzuch mi wywaliło już pokaźny

no to zabieram się do nadrabiania
Psotnika mam ta jak ty jęsli chodzi o wagę, przytyłam dzisiaj na wadze ginekologicznej2 kg od początku ciązy( w ciągu3tyg półtorej kg!!)
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
niestety w te wakacje w Polce to jedna wielka loteria z pogodą szkoda mi było tych ludzi w lipcu jadących na urlop w deszczu, my wybraliśmy sierpień z konieczności ze wzgl na mozliwości urlopowe tżta ale dzięki temu mieliśmy lepszą pogodę.
Tak naparwdę to oryginalnie mieliśmy wybrać się do Włoch na 7/7 zwiedzanie+wypoczynek na Sycylii albo do Grecji 7/7 z wypoczynkiem w Zakynthos. Ale z uwagi na ciążę nasze plany uległy weryfikacji, bo w sierpniu to tam grzejnik na maxa pow. 30 stopni. A pod parasolem przy hotelowym basenie 2tyg bym nie wysiedziała Trudno, może za jakiś czas z dzieckiem albo i bez (z pomocą dziadków). W przyszłym roku też pewnie nie wyjedziemy za granice z takim małym bąblem, zostaje czajenie się na ładną pogodę i polskie morze chociaż jest to tak nieopłacalne, że szok podliczaliśmy i porównywaliśmy wszystko
podam wam taki przykład: nie mamy leżaków i parasola, więc po upewnieniu się, że na plaży można wypożyczyć, nie kupowaliśmy ich w supermarkecie. Koszt dla 2 osób (leżaki z materacem i parasol) za jeden dzień: 60zł o czym nie wiedziałam Skusiłam się tylko raz na ten leżak i parasolkę, tylko dla siebie. Na Krecie czy w Turcji 8 to koszt euro=32 zł za cały komplet, w tym nawet stolik!!!! No masakra jednym słowem, do tego koszt paliwa, piękna jazda polskimi drogami i drogie pensjonaty - za noc ze śniadaniem płaciliśmy 250zł a nie był to jakiś wypasiony standard śniadane skromne i codziennie to samo; jeden ser żoty, dwa rodzaje wędlin, pomidory, ogórki zamiennie z rzodkiewką, jajka na twardo w dwóch wariacjach, siekane lub cale, w zalezności od dnia i chyba nastroju kucharza parówka i jajecznica no i mleko z zestawem płatków twardych jak skała. Nie wiem dlaczego w morskich kurortach nad bałtykiem jest cholernie drogo - przecież tam oprócz straganów z gofrem XXl, kebabem czy zapiekanką 65cm nic nie ma! A za mniejsze pieniadze w innych miejscach mieliśmy naprawdę wypasione wczasy, ale szukajac w czerwcu noclegu został niewielki wybór i musiałam zadowolić się tym co znalazłam i w wyższej cenie.
Na szczęście póki co na Mazurach się nie zawiodłam i śniadanie wypasione dostaliśmy - teraz szczególnie jak jestem w ciąży nie mogę nie zjeść bo mi niedobrze

ja nie wiem ile utyłam bo boje sie wejsć na wagę

dziękuję

Czekamy na relację i więcej zdjęć. Gratuluję i życzę wam szczęścia na nowej drodze życia
MissZuzia masakra rzeczywiście i cenowa i jedzeniowa u was dobrze że mazury się udajamy też zrezygnowaliśmy z Krymu na rzecz polskiego morza jedziemy w ten piątek ale mamy 150zł za pokój/dobe bez jedzenia co prawda ale to się na miejscu zorientujemy czy można wykupić śniadania chociaż...strasznie u was drogo...mam nadzieję że u nas będą knajpy z rybami świeżymi
Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
Dzien doberek
ja jeszcze chwile dosypiałam po nocy bo brzuch mnie kuje co chwile :/
dzisiaj zaczynamy drugi trymestr
a o 16 ma usg trzymajcie kciuki
kasiahexe gratuluję 2trymestrui trzymam kciuki
Cytat:
a tak w ogóle to ile razy robiłyście usg? albo raczej ile razy zamierzacie robić w ciągu całej ciaży..oczywiście nie licząc okresu przed porodem bo pewnie wtedy to kazda ma indywidualnie w zależności czy dziecko urodzi się przed czy po terminie...

bo mi lekarz powiedział że 3lub4x wystarczy.. (czyli 1. by sprawdzić czy jest ciąża, 2. ok 12tyg. 3.połówkowe i potem jeszcze ok 7-8miesiąca )
i nie ma sensu więcej jak jest wszystko ok bo nie wiadomo czy nie zaszkodzą te fale a nigdy nic nie wiadomo bo to mały organizm to że jednym nie zaszkodzi to nie znaczy że u mnie będzie ok...

i tak ukryłam przed nim że miałam jeszcze jedno w 6 tc ale wtedy było za wcześnie i byłam potem u niego w 8 tyg.
ale chciałabym więcej razy podglądnąć maluszka.. a na dodatek powiedział że jak chcę to 4D to mam przesunąć połówkowe z 20 tc na 24tc i nie robić dwóch usg (w 20 i w 24tc) bo to długi film będzie i długie oddziaływanie fal na fasolkę
ale to by oznaczała że dopiero pod koniec września poznam płeć i nie pasi mi to w ogóle

jakie wy macie zalecenia co do ilości usg?
Psotnika mi ginka też raczej wszystko mówi chodze na nfz(podobno jak piszecie nie chcą robić bo kosztuje) a mam co wizytę usg w sumie z dzisiejsza i genetycznym(miałam osobno3d) wychodzi 7.
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
taak! widziałam na podbrzuszu jak faluje skóra, czułam jakby jakiś robaczek chciał mi stamtąd uciec siedziałam nieruchomie przez 15 minut i się przyglądałam, bo tak szalał, że byłam w szoku! Mąż mi nie wierzy Wcześniej czułam takie puknięcia, ale nie przyuważyłam nigdy jak się rusza, a wczoraj wieczór normalnie na odcinku 10 cm się poruszał Cudne a zarazem dziwne

trzymam kciuki za wizytę i za płeć!!!

Bebi pięknie wyglądasz!! Super, zdaj relacje jak się ogarniesz troszkę

Na NFZ robią 2-3 usg i to wszystko bo to 'kosztuje'- tak mi powiedział lekarz, więc chodzę prywatnie i usg przy każdej wizycie USG brzuszne NIE JEST SZKODLIWE!!! Tylko dowcipnie jeśli robi się za dużo, więc nie ma obaw! Chodzisz prywatnie??

Ja miałam usg w 8, 9, 10, 13, 15 tygodniu

kasiahexe fajnie, że już II trymestr
Agatek to musiało być uczucie kurcze nie wiem co myśleć bo jak już wyżej pisałam ginka mi powiedziała że za wcześnie na ruchy i kopniaki...a byłam pewna że wczoraj mnie kopnęła
co do nfz zalezy jak trafisz u nas jest super na każdej wizycie ez wyjąztku mam usg i dostaję zdjęcia później. nawet jak byłam tydzień po usg 3d(genetycznym gdzie indziej robionym)z wynikami do niej przyszłam to wtedy tez sprawdzała chyba u mnie jest jakaś wyjątkowa ginka
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
cześć dziewuszki ja od wczoraj kiepsko się czuje, wczoraj wieczorem było na tyle źle że aż plakałam z nerwów zastanawiałam sie czy jechać do szpitala (nic złego się nei działo tzn nie bolał mnie brzuch ani nie plamiłam) ale jakos tak dziwnei się czułam od srodka czułam taki niepokój cała sie w środku trzęsłam i niewiem nawet dlaczego cały czas sprawdzałam podbrzusze czy nie twardnieje czy się coś złego nie dzieje niewiem co to było ale bałam się nawet zasnąć zasnełam dopiero jakoś przed 2 bo bałam sie że jak tylko zamknę oczy to obudzę się ze skurczami bo w tamtym roku mniej więcej w tym samym czasie tak to się właśnei stało więc moze to był tylko mój wewnętrzny niepokój? dziś od rana też jakoś kiepsko się czuje ciśnienie mam niby normalne 122/67 ale puls aż 100 miałam to moze z nerwów
ja "ruchy" chyba to są te pierwsze ruchy czuję już coraz częściej to są takie dziwne bulgotki i szmery te szmery są najdziwniejsze i takie śmieszne uczucie ale i ytak cąły czas się martwie że jeszcze nie czuje tych mocniejszych ruchów tu za kilka dni będzie już 21 tydzień i myślałam że do tego czasu już ruchy będą mocniej wyczuwalne i tak siedze i się denerwuję może za te kilka dni już będzi m ocniej czuć?? modle się by tylko dotrwać do tego 21tyg i dalej bo tamta ciąże straciłam w 20tyg i5dni więc mam takeigo stresa bo dziś jest 20tydz i 4 dzień ;( i okropnie sie boje dlaczego tego myślenie nie można ot tak wyłączyc czy całą ciaże będe sie zamartwiać i denerwować czy wszytsko dobrze ;( już nie mam sił głowa mi od tego pęka wczoraj z tych nerów to się popłakałam i nie mogłam przestać błagałam Boga by wsyztsko było dobrze by mi nie zabierał tej dzidzi to jest okropne do porodu chyba nei zaznam spokoju ;(
Monika będzie dobrze kochana zobaczysz!!!n ie denerwuj się słońce dwa razy takie nieszczęścia nie moga się przytrafić jednej osobie!!

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 16:26   #1597
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Renata to gratuluję córci

Bebi własnie zapomnialam napisac-slicznie wygladalas,.....

Monika bedzie wszystko dobrze....

ja dzisiaj biore ostatni antybiotyk....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-08, 16:27   #1598
Haniula
Zakorzenienie

ahhh no i zapomniałam
Bebi Bebi slicznie wyglądaliscie, widac ze szcześliwi

klaurencja gratuluje sisiola
renata kolejna dziewuszka

jakie typy imion?
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 16:32   #1599
kasiahexe
Zadomowienie

Gratuluje kochane udanych wizyt
ja tez jestem po ale zla na maxa wrrrrrr nie cierpie tej angielski słuzby zdrowia :/
Wszystko jest oki polazali mi nozki gołwke roczki zoładek kregosoup ipt itd ale nawet nie bylo lekarza z ktorym mogła bym porozmawiac czemu mnie ten brzuch tak boli :/
porazka

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 16:32   #1600
Zadomowienie

my jeszcze w sumie nie mamy jakiś pewnych typów tak sobie rzucamy swobodnie imiona
na dzień dzisiejszy chłopak byłby Radek lub Jan
a dziewczynka Liliana Liwia Laura lub Gaja lub Pola zawsze dziewczęce imiona mi się podobały a męskie średnio dlatego tak dużo

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

Lilka już z nami!!

Stary 2011-08-08, 16:34   #1601
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

my wcale nie mam pomysłu na imię tzn nie mozmy sie dogadac z TZ

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-08, 16:37   #1602
klaurencja
Raczkowanie

Dziękuję dziewczyny za gratulacje

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość

Gratuluję ,jak masz zdjęcie to pochwal się.Ja dopiero wizytę mam na 25.08 i mam nadzieję ,ze wtedy juz potwierdzi czy to na pewno dziewuszka
Mam fotki tylko w wersji papierowej, a skanera nie mam

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Wrocilam wzxzytsko ok dzidzius rosnie jest cudny i dalej chyba chlopak:d lece na miasto odezwe sie pozniej
super, że wszystko ok
Stary 2011-08-08, 16:42   #1603
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
no oczywiście i ma 98% bardzo dobrych opinii..a już kilkunastu ginekologów zaliczyłam niestety a z mojego teraz jestem zadowolona..oby tak dalej
a ty jesteś z lublina?
Ojj w tym wyborem ginekologa to ciężko, naprawdę... super lekarza to ze świecą szukać...
Nie nie, ja jestem z Torunia, tu też luxmed jest
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
Agatek to musiało być uczucie kurcze nie wiem co myśleć bo jak już wyżej pisałam ginka mi powiedziała że za wcześnie na ruchy i kopniaki...a byłam pewna że wczoraj mnie kopnęła
co do nfz zalezy jak trafisz u nas jest super na każdej wizycie ez wyjąztku mam usg i dostaję zdjęcia później. nawet jak byłam tydzień po usg 3d(genetycznym gdzie indziej robionym)z wynikami do niej przyszłam to wtedy tez sprawdzała chyba u mnie jest jakaś wyjątkowa ginka
Super, że wizyta się udała Oby tak dalej!

Wiesz co, z tymi kopniakami to chyba zależy od kobiety ja jestem bardzo szczupłą, wysoką osobą, brzuszka jeszcze nie mam, a od 14 tc czułam tylko takie 'kopnięcia' raz na jakiś czas, oraz jak kichnęłam a teraz- wczoraj zaczęty 17 tydzień i wieczorem przez dłuższą chwilę z niedowierzaniem patrzałam jak mi faluje skóra to było miłe i dziwne zarazem ale cudne, nie powiem... że tak długo dawał o sobie znać... a dziś czuję tylko kopnięcia ale nie jestem w stanie przyuważyć, bo jeden kop i koniec pewnie wieczorkiem zacznie szaleć A w 16 tyg możesz czuć delikatne kopnięcia, czas najwyższy Na suwaczkach piszą, że od 14 tc kopią dzieciaki ale jest mało wyczuwalne, więc coś w tym musi chyba być

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 16:56   #1604
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Agatek ma nowy av

własnie napchałam się brzoskwiń i jabłek
Stary 2011-08-08, 17:05   #1605
annyonne
Raczkowanie

Dziewczyny SOS! Czy też macie takie dziwne bóle brzucha tzn. czuje jakby coś mnie kuło z lewej strony i od niedzieli pojawia się to uczucie dość często. Nie jest to ból intensywny ale troszkę mnie niepokoi... W sobotę byłam u gina i było wszystko ok ale wtedy nic mnie nie kuło. W środę idę do niej po L4 (to tak zamiast urlopu, by przyoszczędzić ) to może coś zaradzi i mnie uspokoi...
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 17:12   #1606
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Super, że wszystkie wizyty udane.

Kasia, może zadzwoń i zapytaj.

mnie też od kilku dni kłuje, głównie z lewej strony, też nie wiem co to jest, zapytam lekarza, ale wizytę mam dopiero 22.08. Najgorzej jak leżę i muszę się przekręcić albo wstać.

Aha zapomniałam wam napisać, pisałyśmy kiedyś o poduszkach do spania, w czwartek będą w lidlu takie, ja się chyba skuszę
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_20679.htm

i tu jest link do darmowych próbek johnson'a https://www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Dziewczyny SOS! Czy też macie takie dziwne bóle brzucha tzn. czuje jakby coś mnie kuło z lewej strony i od niedzieli pojawia się to uczucie dość często. Nie jest to ból intensywny ale troszkę mnie niepokoi... W sobotę byłam u gina i było wszystko ok ale wtedy nic mnie nie kuło. W środę idę do niej po L4 (to tak zamiast urlopu, by przyoszczędzić ) to może coś zaradzi i mnie uspokoi...
właśnie pisałam o tym, ja mam dokładnie to samo i nie wiem co to

czytałam, że to albo od macicy rozciągającej się albo może być torbiel jeśli po jednej stronie -> mnie też kuje lewej. Jak byłaś u lekarza i nic nie widział na jajniku to znaczy chyba że macica ja wczoraj schizowłam że coś nie tak z tego powodu
Stary 2011-08-08, 17:13   #1607
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Super, że wszystkie wizyty udane.

Kasia, może zadzwoń i zapytaj.

mnie też od kilku dni kłuje, głównie z lewej strony, też nie wiem co to jest, zapytam lekarza, ale wizytę mam dopiero 22.08. Najgorzej jak leżę i muszę się przekręcić albo wstać.

Aha zapomniałam wam napisać, pisałyśmy kiedyś o poduszkach do spania, w czwartek będą w lidlu takie, ja się chyba skuszę
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_20679.htm

i tu jest link do darmowych próbek johnson'a https://www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

czytałam, że to albo od macicy rozciągającej się albo może być torbiel jeśli po jednej stronie -> mnie też kuje lewej. Jak byłaś u lekarza i nic nie widział na jajniku to znaczy chyba że macica ja wczoraj schizowłam że coś nie tak z tego powodu
zamówiłam krem na odparzenia
Stary 2011-08-08, 17:14   #1608
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Już jestem żoną - cudowny stan Wesele było rewelacyjne, czułam się wyśmienicie i bawiłam się do białego rana

Zdjecie wstawiam ze ślubu

Nadrobię Was na dniach, bo muszę inne sprawy jeszcze załatwiać buziaki
BebiBebi byłaś piękną panną młodą. Fajnie, że wszystko się udało. Gratulacje.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 17:15   #1609
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
tez tak mam i coraz bardziej sie przekonuje ze to normalne :/

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-08, 17:16   #1610
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
zamówiłam krem na odparzenia
tylko? tak jest napisane żeby zaznaczyć do 3 próbek to ja zaznaczyłam trzy (poza lotionem chyba) zobaczymy
Stary 2011-08-08, 17:18   #1611
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
tylko? tak jest napisane żeby zaznaczyć do 3 próbek to ja zaznaczyłam trzy (poza lotionem chyba) zobaczymy
mnie na prawdę w ciąży inteligencja spadła
ubzdurałam sobie, ze tam jest napisane, ze jedną.....
Stary 2011-08-08, 17:21   #1612
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
mnie na prawdę w ciąży inteligencja spadła
ubzdurałam sobie, ze tam jest napisane, ze jedną.....
może poproś kogoś żeby zamówił na siebie dla Ciebie
Stary 2011-08-08, 17:23   #1613
annyonne
Raczkowanie

Cytat:

W sobotę miałam tylko badanie palpacyjne, bo usg genetyczne było 2 tygodnie temu. Ale dobrze, że jest nas więcej, większa szansa że to normalny objaw ciąży Jak się dowiem w środę co to jest konkretnie to dam znać. A tymczasem muszę zacząć myśleć o czymś innym bo zwariuję....
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 17:23   #1614
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
serdecznie gratulacje Pewnie ze bycie żonką to cudowny stan
A my z TZ mamy w niedziele teraz rocznice ślubu Matko jak to strasznie szybko zleciało Dzisiaj właśnie dzwonił ze zabiera mnie na wycieczkę dwudniowa i jestem cala happy
Ultraradiola my też w niedzielę pierwszą
Stary 2011-08-08, 17:24   #1615
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
może poproś kogoś żeby zamówił na siebie dla Ciebie
ale pomijając to, to serio zauważyłam, ze z moją inteligencją nie najlepiej ostatnio ;D
Stary 2011-08-08, 17:29   #1616
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
myślę, że to macica się rozciąga, mnie boli od 2-3 dni jajniki, podbrzusze, może w końcu zacznie rosnąć ten brzuch!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 17:31   #1617
Zadomowienie

ja tez mam dziewczyny takie bóle ale jak czytam wasze posty to stwierdzam że to norma poza tym jak zwykle miałam 100pytań na kartce a tego akurat na kartce nie było więc nie zapytałam...

Lilka już z nami!!

Stary 2011-08-08, 17:38   #1618
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cześć. Czy tylko ja jestem taka panikara?!!! Poleciałam jak głupia dziś do ginekologa po opinie co do brania antybiotyku DUOMOX. Uspokoił mnie Jest Bezpieczny. Mój maż twierdzi, że mi odbija - ale ja tak bardzo boje się o tego dzidziusia.

Opuchlizna zeszła!!! Hurrraaaa
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 17:41   #1619
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:

tydzień temu też to znalazłam w necie i wysłałam też zaznaczyłam 3 tak jak było podane i teraz czekam czy przyślą
Stary 2011-08-08, 17:41   #1620
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
cześć dziewuszki ja od wczoraj kiepsko się czuje, wczoraj wieczorem było na tyle źle że aż plakałam z nerwów zastanawiałam sie czy jechać do szpitala (nic złego się nei działo tzn nie bolał mnie brzuch ani nie plamiłam) ale jakos tak dziwnei się czułam od srodka czułam taki niepokój cała sie w środku trzęsłam i niewiem nawet dlaczego cały czas sprawdzałam podbrzusze czy nie twardnieje czy się coś złego nie dzieje niewiem co to było ale bałam się nawet zasnąć zasnełam dopiero jakoś przed 2 bo bałam sie że jak tylko zamknę oczy to obudzę się ze skurczami bo w tamtym roku mniej więcej w tym samym czasie tak to się właśnei stało więc moze to był tylko mój wewnętrzny niepokój? dziś od rana też jakoś kiepsko się czuje ciśnienie mam niby normalne 122/67 ale puls aż 100 miałam to moze z nerwów
ja "ruchy" chyba to są te pierwsze ruchy czuję już coraz częściej to są takie dziwne bulgotki i szmery te szmery są najdziwniejsze i takie śmieszne uczucie ale i ytak cąły czas się martwie że jeszcze nie czuje tych mocniejszych ruchów tu za kilka dni będzie już 21 tydzień i myślałam że do tego czasu już ruchy będą mocniej wyczuwalne i tak siedze i się denerwuję może za te kilka dni już będzi m ocniej czuć?? modle się by tylko dotrwać do tego 21tyg i dalej bo tamta ciąże straciłam w 20tyg i5dni więc mam takeigo stresa bo dziś jest 20tydz i 4 dzień ;( i okropnie sie boje dlaczego tego myślenie nie można ot tak wyłączyc czy całą ciaże będe sie zamartwiać i denerwować czy wszytsko dobrze ;( już nie mam sił głowa mi od tego pęka wczoraj z tych nerów to się popłakałam i nie mogłam przestać błagałam Boga by wsyztsko było dobrze by mi nie zabierał tej dzidzi to jest okropne do porodu chyba nei zaznam spokoju ;(
Moniczko nie denerwuj się tak Kochana, to straszne przez co przeszłaś poprzednim razem i nie dziwię Ci się, że teraz szalejesz z niepokoju. Nie martw się, wszystko bedzie dobrze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości