Oleje i olejki do włosów - część III - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-29, 15:40   #1591
anoska
Zakorzenienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - część III

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
żebym ja jeszcze miała taką pamięć, że pamiętam co komu pisałam i ile razy
ale nie uwzięłam się, broń Boże i absolutnie
tylko zalazł mi za skórę ten ryżyk
używałam, kładłam i na skalp, i na włosy - fajna jest, bardzo ją lubiłam, i zapach też nienajgorszy
ach ten ryżyk
a właśnie zapach ponoć dość specyficzny i niemalże wszystkim przeszkadza
używałaś może innych olejów podobnych do sesy? heenara, amla coś innego wartego uwagi?

Cytat:
Napisane przez smutna_dziewczyna Pokaż wiadomość
Ja miałam sesę, ma jak dla mnie bardzo przyjemny zapach i fajne działanie Jak skończę swoje zapasy, to kupię ją ponownie

i te same pytanie: używałaś może innych olejów podobnych do sesy? heenara, amla coś innego wartego uwagi?

Cytat:
Napisane przez OliOli Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam szybkie pytanie.. Taki zwykły olej ryżowy z biedronki się nada na włosy? Wyniuchałam że mama kupiła 0,5 l i nie wiem czy ukraść czy nie
nada nada
ja będę kłaść po weekendzie
Stary 2011-09-29, 16:21   #1592
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
ach ten ryżyk
używałaś może innych olejów podobnych do sesy? heenara, amla coś innego wartego uwagi?

i te same pytanie: używałaś może innych olejów podobnych do sesy? heenara, amla coś innego wartego uwagi?

nada nada
ja będę kłaść po weekendzie
ja używałam i Amli i Heenary, Sesy i Khadi, polecam dwa ostatnie Heenara ma najłagodniejszy zapach, ale jakoś nigdy jej ani Amli nie umiałam domyć do końca, zawsze gdy wysuszyłam włosy były przetłuszczone i musiałam znów je myć, za to Khadi i Sesa zmywają się dobrze, nie mam z nimi problemów, włosy lśnią, są odżywione

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 17:00   #1593
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:

Miałam:
Olej migdałowy Bajaj Almond Drops - fajny, tani olej, ale niestety na parafinie. Włosy były po nim błyszczące, miękkie, puszyste.
Amlę Dabur - również jest na parafinie, włosy były po niej sypkie, błyszczące, ale niestety przyklapnięte i proste jak druty, poza tym ten zapach był straszny.
Olej kokosowy Vatika - bardzo fajny olej, włosy były po nim puszyste, miękkie, błyszczące
Obecnie mam olej Khadi i mam nadzieję, że zmniejszy wypadanie włosów i przyspieszy ich porost
Na przyszłość planuję wypróbować Heenarę, no i wrócić właśnie do Sesy

Edytowane przez smutna_dziewczyna
Czas edycji: 2011-09-29 o 17:02
smutna_dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 17:40   #1594
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smutna_dziewczyna Pokaż wiadomość
Miałam:
Olej migdałowy Bajaj Almond Drops - fajny, tani olej, ale niestety na parafinie. Włosy były po nim błyszczące, miękkie, puszyste.
Amlę Dabur - również jest na parafinie, włosy były po niej sypkie, błyszczące, ale niestety przyklapnięte i proste jak druty, poza tym ten zapach był straszny.
Olej kokosowy Vatika - bardzo fajny olej, włosy były po nim puszyste, miękkie, błyszczące
Obecnie mam olej Khadi i mam nadzieję, że zmniejszy wypadanie włosów i przyspieszy ich porost
Na przyszłość planuję wypróbować Heenarę, no i wrócić właśnie do Sesy
Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
ja używałam i Amli i Heenary, Sesy i Khadi, polecam dwa ostatnie Heenara ma najłagodniejszy zapach, ale jakoś nigdy jej ani Amli nie umiałam domyć do końca, zawsze gdy wysuszyłam włosy były przetłuszczone i musiałam znów je myć, za to Khadi i Sesa zmywają się dobrze, nie mam z nimi problemów, włosy lśnią, są odżywione
dziękuję dziewczyny za opinie
właśnie wolałabym jak już to oleje bez parafiny, ale to później popatrzę sobie na składy i coś wybiorę
Stary 2011-09-29, 18:06   #1595
OliOli
Rozeznanie

Od razu nałożyłam i właśnie jestem po zmyciu i wyschnięciu włosów czuje że się polubimy i to bardzo w związku z tym mam pytanie moża któraś z Was jest bardziej oblatana w sprawach olei Najlepsze efekty daje u mnie oliwa z oliwek, no i bardzo mi sie spodobał efekt po ryżowym, jakie oleje jeszcze mogę wypróbować tak żeby należały do tej samej "rodziny"? Dodam że kokos i masło shea u mnie absolutnie sie nie sprawdzały, kilka pierwszych użyc ok, potem już coraz gorzej wiec je porzuciłam
OliOli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 18:10   #1596
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Czy ktoś uzywał oleju palmowego? Słyszałam, że składowo jest lepszy od kokosowego...
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 18:18   #1597
agison
Zakorzenienie

Cytat:
używałam Sesy i trzech rodzajów Amli - z Dabura, Khadi i jeszcze jakiejś z helfów oraz Bhiringraja

najbardziej śmierdzi Amla Dabur, Amla Khadi dziwnie pachnie, ale da się znieść, ta trzecia też jest straszna Bhiringraj pachnie jak kostka do WC Sesa ma zapach słodki jak nieszczęście, ale chyba najładniejszy z pozostałych ...
to moje odczucia zapachowe

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-29, 18:23   #1598
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OliOli Pokaż wiadomość
Od razu nałożyłam i właśnie jestem po zmyciu i wyschnięciu włosów czuje że się polubimy i to bardzo w związku z tym mam pytanie moża któraś z Was jest bardziej oblatana w sprawach olei Najlepsze efekty daje u mnie oliwa z oliwek, no i bardzo mi sie spodobał efekt po ryżowym, jakie oleje jeszcze mogę wypróbować tak żeby należały do tej samej "rodziny"? Dodam że kokos i masło shea u mnie absolutnie sie nie sprawdzały, kilka pierwszych użyc ok, potem już coraz gorzej wiec je porzuciłam
Może olej awokado wypróbuj

smutna_dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 18:28   #1599
karmazynka99
Zakorzenienie

znów mi się kokos nie zmył co robić?? to juz 2 raz :/

czy to mycie włosów z oleju przed ich zmoczeniam naprawdę pomaga?

już nie wiem co robić... :P

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 20:24   #1600
izus_86
Zakorzenienie

Dziewczyny a powiedzcie mi jeszcze, bo dopiero zaczynam przygodę z olejami i kupiłam z Babydream, bo nie mam praktycznie w ogóle zniszczonych włosów, ale chciałabym o nie trochę zadbać i totalnie nie wiem jak się za to zabrać. Mam cienkie i przetłuszczające włosy i mam zamiar nakładać olejek na noc i rano zmyć szamponem też z BD, tylko nie wiem czy przy moich włosach nakładać go tylko na końce, na cała długość czy też na skalp ? I czy na suche czy mokre włosy?
Wiem, że już było pewnie mnóstwo takich pytań, ale jak wiadomo przy różnych rodzajach włosów olejowanie wygląda inaczej
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 20:40   #1601
(:Iza:)
Wtajemniczenie

efekty po waxie z olejkami takie sobie ;p spodziewałam się znacznie lepszych

a teraz siedzę z Vatiką ale przesadziłam z ilością i ścieka mi po szyi ;p

w sobote przeprowadzam sie do krakowa, mam nadzieje ze moim nowym wspolokatorkom nie beda przeszkadzały dziwne zapachy unoszące się z mojej naolejowanej głowy
(:Iza:) jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-29, 21:07   #1602
photoholic
Raczkowanie

U mnie dzisiaj był wax z jojobą, olejem z miodli indyjskiej, keratyną i co mi tak jescze w ręce wpadło. Włosy miękkie, zakręciły mi sie przy twarzy jakies cusie
Miodla jedzie jak jakieś dziwne orzechy
photoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 21:24   #1603
agison
Zakorzenienie

a ja pierwszy raz zmieszałam oliwę z oliwek z maceratem z orzecha i teraz siedzę i miziam się po włosach ale mięciutkie

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-09-29, 21:30   #1604
lilly123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość

Mi to świetnie pomaga zmywać kokos i rycynę. Trochę tępe się włosy wydają przy nakładaniu szamponu, ale po spłukaniu i nałożeniu go jeszcze raz domywam wszystko.

"And if you're patient baby stand by me till I am ready
One day I will lay your path with roses... "
Pati Yang - Hold Your Horses

lilly123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 22:42   #1605
monak89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

[/COLOR]

No też uważam, że dam radę przy córeczce z olejami, tylko przyznam szczerze, że bardziej mnie denerwowało to ciągłe nakładanie odżywki po myciu, czekanie i spłukiwanie, ale spróbuję tej bez spłukiwania na same końce z Joanny Naturii
hmm jeżeli chodzi o zwykła odżywke na kilka minut, a nie maskę na dluzej, to zdradzę ci mały sekret. (moja mama też zawsze narzekała na to co ty, a jak jej powiedziałam , to aż się zdziwiła, bo jakoś nie wpadła na to wcześniej. ) zamiast myć głowę na końcu, umyj na początku podczas kąpieli/prysznica. odżywkę nałóż, potem umyj się cała, twarz, ogól nogi, co tam wiadomo każda kobieta robi pod prysznicem, i na końcu - ta da ! można wszystko spłukać za jednym razem. a odżywka ładnie w ciepełku sobie na włosach siedzi.

dziewczyny ja dziś po pierwszych słodkich migdałach (ok 3,5 h) i odżywce MYPA z masłem schea, efekt lepszy niż po kokosie... ale jakoś szału nie ma...
monak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 22:50   #1606
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monak89 Pokaż wiadomość
hmm jeżeli chodzi o zwykła odżywke na kilka minut, a nie maskę na dluzej, to zdradzę ci mały sekret. (moja mama też zawsze narzekała na to co ty, a jak jej powiedziałam , to aż się zdziwiła, bo jakoś nie wpadła na to wcześniej. ) zamiast myć głowę na końcu, umyj na początku podczas kąpieli/prysznica. odżywkę nałóż, potem umyj się cała, twarz, ogól nogi, co tam wiadomo każda kobieta robi pod prysznicem, i na końcu - ta da ! można wszystko spłukać za jednym razem. a odżywka ładnie w ciepełku sobie na włosach siedzi.

dziewczyny ja dziś po pierwszych słodkich migdałach (ok 3,5 h) i odżywce MYPA z masłem schea, efekt lepszy niż po kokosie... ale jakoś szału nie ma...

No tylko właśnie ja zazwyczaj biorę kąpiel wieczorem jak mała idzie już spać, bo rano to wszystko w pośpiechu robię, wiesz tu szybko ogarnąć, zrobić małej śniadanie, przebrać ją, szybko włosy i na spacerek
Moja córeczka naprawdę ma mnóstwo energii, 5 minut nie usiedzi i wszystko ją interesuje, nie mogę jej teraz z oczu stracić, taki wiek półtoraroczku, wchodzi na meble itp., ale ma to swoje uroki

A możesz mi jeszcze tylko poradzić, bo wcześniej się pytałam jak używać tego olejku z Babydream jak mam przetłuszczające włosy? Jest to pytanie kilka postów wcześniej
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 07:43   #1607
katka290
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mini1991 Pokaż wiadomość
haha moj ojciec wyzywał ze amla smierdzi trupem :P hah

dziewczyny miała ktoras z was doczynienia z parachute hot oil?
Tez jestem zainteresowana Waszymi opiniami na temat hot oil parachute. Nie dlugo koncze kolejna butelke amli i chcialabym cos nowego moim wloskom zaaplikowac. I wlasnie zastanawiam sie pomiedzy Parachute Hot Oil i Parachute Therapy. Ten drugi ma zapobiegać wypadaniu, a wlasnie moje wloski sa w tej fazie jesiennego zwiekszonego wypadania. Któraś z Was je zna może? Jakie efekty?
katka290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 08:03   #1608
justusia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KONICZYNKA 47 Pokaż wiadomość
Czy ktoś uzywał oleju palmowego? Słyszałam, że składowo jest lepszy od kokosowego...
Ja używałam i moim zdaniem tak samo działa jak kokos, a ja kokosa bardzo lubię
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 08:13   #1609
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
hmm nie wiem jak działa słodki migdał, mam pierwszy raz na włosach własnie (ale jak to pięknie pachnie przy nakładaniu, o matuchno....)
nie wiem dlaczego, ale zawsze mi się wydawało, ze ten olej jest jakiś gorszy, czy coś. pomijając fakt, ze rafinowany, no i że rzepak niekoniecznie jest super ekologiczny, bo pewnie pryskany, czy coś... (niepotwierdzone żadnymi badaniami :P )

ale spróbuje kiedyś może, mam akurat oliwiera, to mieszanka z oliwą z oliwek :P
Wiesz, wiadomo, że jest rzepak i jest RZEPAK Tak samo, jak jest palmowy i jest PALMOWY Ale jak dla mnie to fajny olej do wypróbowania lub stosowania razem z droższym olejem. U mnie efekty nie były jakieś super, ale miałam już sporą skalę porównawczą kiedy go zastosowałam. Na pewno jest mniej treściwy niż oliwa z oliwek, ale chociaż nie zmienia odcienia blond (u mnie oliwa, niestety, zmienia).
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 08:56   #1610
monak89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Wiesz, wiadomo, że jest rzepak i jest RZEPAK Tak samo, jak jest palmowy i jest PALMOWY Ale jak dla mnie to fajny olej do wypróbowania lub stosowania razem z droższym olejem. U mnie efekty nie były jakieś super, ale miałam już sporą skalę porównawczą kiedy go zastosowałam. Na pewno jest mniej treściwy niż oliwa z oliwek, ale chociaż nie zmienia odcienia blond (u mnie oliwa, niestety, zmienia).
no to może się zainteresuję za jakiś czas. a o oliwie, wiem, czytałam

izuś - ja ci niestety nie pomogę, za mało ogarnięta w tym jestem, zresztą mi się włosy nie przetłuszczają... ale na bank w tym wątku już się to przewijało, kliknij w "przeszukaj wątek" i może znajdziesz coś co ci odpowie na twoje pytanie.
monak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 11:33   #1611
aasiaa1109
Rozeznanie

Cytat:

Dokładnie zgadzam sie, ja robie czasami tak samo, a ciepło pod prysznicem pomaga odżywce dobrze sie wchłonąc
aasiaa1109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 13:33   #1612
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
znów mi się kokos nie zmył co robić?? to juz 2 raz :/

a sprobuj wlosy podzielic na partie
ja robie tak: myje wlosy i glowe mam spuszczona do dolu. polewam wszystkie wlosy i skalp ciepla woda, po czym dziele wlosy z dlugosci na dwie czesci przy czym kazda odrebnie sie zajmuje. zostawiam tak rozprowadzony szampon na dlugosci i zajmuje sie skora glowy. polewam ja troche woda by sie szampon lepiej pienil, nakladam go troche na raczke i do roboty ^^
Stary 2011-09-30, 13:33   #1613
izaabelciaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez katka290 Pokaż wiadomość
Tez jestem zainteresowana Waszymi opiniami na temat hot oil parachute. Nie dlugo koncze kolejna butelke amli i chcialabym cos nowego moim wloskom zaaplikowac. I wlasnie zastanawiam sie pomiedzy Parachute Hot Oil i Parachute Therapy. Ten drugi ma zapobiegać wypadaniu, a wlasnie moje wloski sa w tej fazie jesiennego zwiekszonego wypadania. Któraś z Was je zna może? Jakie efekty?
Ja miałam Parachute Hot Oil. Nie widziałam po nim powalających efektów, nie czułam za bardzo różnicy przed i po.. spodziewałam się lepszych efektów. Miał za to booooooski zapach, często nakładałam go w wakacje na noc, bo zapach był tak relaksujący, że od razu zasypiałam ale teraz nie mam czasu na nocne nakładanie, i nie mogłam się doczekać kiedy go skończe i kupie jakiś inny . A Parachute Therapy jest na parafinie jeśli by Cię to interesowało.
izaabelciaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-30, 14:00   #1614
NeverGoAlone
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izaabelciaa Pokaż wiadomość
Ja miałam Parachute Hot Oil. Nie widziałam po nim powalających efektów, nie czułam za bardzo różnicy przed i po.. spodziewałam się lepszych efektów. Miał za to booooooski zapach, często nakładałam go w wakacje na noc, bo zapach był tak relaksujący, że od razu zasypiałam ale teraz nie mam czasu na nocne nakładanie, i nie mogłam się doczekać kiedy go skończe i kupie jakiś inny . A Parachute Therapy jest na parafinie jeśli by Cię to interesowało.
Czyli Parachute Hot Oil nie jest na parafinie? Nie powinnam już sie pytać o żadne oleje, bo przyszedł mi dzisiaj olej palmowy... Mam jeszcze resztki vatiki kokosowej, kaktusowej, olej z pestek winogron, heenarę i bhringraj- to już jest nałóg
NeverGoAlone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 14:12   #1615
izaabelciaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez NeverGoAlone Pokaż wiadomość
Czyli Parachute Hot Oil nie jest na parafinie? Nie powinnam już sie pytać o żadne oleje, bo przyszedł mi dzisiaj olej palmowy... Mam jeszcze resztki vatiki kokosowej, kaktusowej, olej z pestek winogron, heenarę i bhringraj- to już jest nałóg
wydaje mi się, że w składzie nie było parafiny (ale nie wiem tego na 100%, nie mam już butelki niestety więc nie sprawdze), był za to ten cały TBHQ czy coś takiego, nie mam pojęcia co to jest
izaabelciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 15:23   #1616
Bruja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NeverGoAlone Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez izaabelciaa Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że w składzie nie było parafiny (ale nie wiem tego na 100%, nie mam już butelki niestety więc nie sprawdze), był za to ten cały TBHQ czy coś takiego, nie mam pojęcia co to jest
TBHQ to przeciwutleniacz.

Hot Oil jest na parafinie. Można znaleźć takie info w sieci (chociaż trzeba się sporo naszukać). Była już o tym informacja w wątku o indyjskich olejach (i może tam powinnyście się przenieść w poszukiwaniu informacji o takich? bo tutaj jest wątek o olejach nie-indyjskich).
Stary 2011-09-30, 15:41   #1617
photoholic
Raczkowanie

Cytat:
a ja pierwszy raz zmieszałam oliwę z oliwek z maceratem z orzecha i teraz siedzę i miziam się po włosach ale mięciutkie
Macerat? A można by tak sobie samemu ukręcić takie bogactwo? tzn. zmieszać olej jakis z orzechami jakimiś. dzikie trochę ale może coś by wyszło
Stary 2011-09-30, 15:48   #1618
Halari
Raczkowanie

To jest jakiś wątek o olejach indyjskich? Nie wiedziałam nawet
A możecie mi tak w telegraficznym skrócie napisać o co chodzi z parafiną? Dostałam właśnie Dabur Amla Cooling i jest na prafinie. Nie wiem czy to dobrze, czy źle czy tak sobie ;-)

Zapuszczam!
11.09.2011 - 64 cm
Halari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 16:20   #1619
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez photoholic Pokaż wiadomość
Macerat? A można by tak sobie samemu ukręcić takie bogactwo? tzn. zmieszać olej jakis z orzechami jakimiś. dzikie trochę ale może coś by wyszło
jasne że można ja robiłam sobie sama

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-09-30, 17:09   #1620
photoholic
Raczkowanie

Cytat:
jasne że można ja robiłam sobie sama
Wow! Też tak chcę! Mogłabyś podać przepis?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości